מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד במתחדנה04/03/2009
שלום רב! בני בן 7 לומד בכיתה א,מבחינה לימודית אפשר לומר שהוא השתלב יפה בבית הספר, למרות שבהתחלה היה לו מעט קשה והוא הראה קצת לחץ בזמן השיעורים (הספק העתקה מהלוח והבנת הוראות בכיתה) בחודשים האחרונים הוא החל "לכרסם" את העור סביב האצבעות (בעיקר באזור כרית האצבע), כל פעם אצבע אחרתהוא עושה זאת מבל להרגיש,אני מעירה לו ומסבירה לו שהוא עושה לעצמו פצע ומכער את אזור הציפורן והוא אומר שהוא לא יודע איך להפסיק.יש לי תחושה שזה נובע אולי ממתח או לחץ שבו הוא היה נתון.(כרגע נראה לי שהוא יותר רגוע) מה דעתך?האם יש דרך לעזור לו להפטר מההרגל הזה? הרבה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלים רעים
נעמה סבג שמש04/03/2009דנה היי,
בסה"כ לכל אחד מאיתנו יש הרגל כזה או אחר כאשר אנו שרויים במצב של לחץ ומתח או בכלל.
אפשר לשנות את ההתנהגות ע"י חיזוקים חיוביים לימים בהם אין זה נעשה חשוב לשבח את ההתנהגות. אפשר לחשוב איתו ביחד מה אפשר לעשות במקום. להחליף פעולה זו באחרת.
אם יש בו הרצון לשנות זאת, יהיה קל יותר. הוא יוכל לעזור לך למצוא פתרון יצירתי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרשמה לגן בגיל שנתיים - זקוקה לעזרהגילי04/03/2009
שלום רב בתי כעת בת שנה וחמישה חודשים ונמצאת בפעוטון מגיל שנה. שנה הבאה עליה לעבור למסגרת חדשה.(תהיה בת שנה ואחד עשרה חודשים) האופציות העומדות בפני הן להעבירה לקבוצת גילאים בה תהיה הגדולה ביותר ( בהפרש של בין שלושה לארבעה חודשים) ועם עוד שלושה ילדים בגילה.או להעבירה לקבוצה הבוגרת בה יש שלושה ילדים שגדולים ממנה בערך בחודש חודשיים והשאר גדולים ממנה בממוצע ב10 חודשים. קבוצת הגיל הקטנה מונה 12 ילדים וקבוצת הגיל הגדולה מונה 18 ילדים. כל הילדים בפעוטון בו היא נמצאת היום גדולים ממנה בשנה (ככה יצא) 5 בנות מהפעוטון הנוכחי עוברות לקבוצה הבוגרת בגן החדש ( ככה שבעצם יש לה אפשרות להיות עם החברות שלה אם תעבור לקבוצה הבוגרת). בנוסף לכך,מדובר בילדה מאד מפותחת קוגנטיבית וחזקה מאד במישור הרגשי. הגננת שלה (שאני מעריכה מאד) אמרה באופן חד משמעי שאסור לשים אותה עם הקטנים כי יהיה לה משעמם, לעומת זאת האינסטינקט האמהי שלי אומר לי לשים אותה עם הקטנים ולוגנן עליה, אךהשכל הישר שלי מבין שאולי באמת לה, עדיף להיות עם הבוגרים. אשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין מנסיונכם תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרשמה לגן
נעמה סבג שמש04/03/2009גילי היי,
את מתלבטת לגבי קב' הגיל של הילד, כאשר ממילא, למיטב הבנתי, עד כה היא היתה עם קב' שרובה היתה גדולה ממנה בשנה.
אם עד היום היא הסתדרה יפה עם קב' בוגרת, הן חברתית והן מנטלית, אין צורך לשנות את המצב.
בסה"כ יהיו איתה עוד מס' חברות אליהם היא רגילה.
לפי הבנת הגננת, אין צורך לקיים שינוי, ונשמע שאת מתחשבת בדעתה.
הייתי בודקת את מס' הבנים בקב', ומוודאת שיש מספיק מטפלות שיוכלו להענות לצרכיה.
הייתי גם מתייעצת עם גננת הגן המקבל. חשוב שהיא רואה זאת בצורה חיובית כדי שתעזור לילדה להתאקלם.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשמה לגן
גילי04/03/2009תודה על התגובה המהירה נגעת בנקודות נכונות מאד, העניין הוא, שיש בקבוצה2/3 בנים, כלומר 12 בנים מול 6 בנות !@# צוות של גננת ושתי מטפלות. הגננת בגן החדש לא בעד, אך היא לא מכירה את הילדה ובסהכ כן מדובר בגננת חיובית שתשתף פעולה הציללווו תודה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מפוחד בן 11תמר03/03/2009
בני בן 11 שנים כיתה ה' מלא בפחדים מזרים ומ"רעים" ובבית הוא שומע רעשים ובטוח שיש מישהו... הפחד הזה מתבטא בסממנים של התקפי חרדה וזה ממש מלחיץ. האם מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות ? איך לנהוג? והמלצה לפסיכולוג שמכירים שעוסק בתחום זה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לפנות טלפונית לפסיכולוג מהאתר
נעמה סבג שמש03/03/2009אולי הוא יוכל לטפל, או להפנות למישהו מוכר בתחום.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן3 לא אוהב לשחק לבדשלומית03/03/2009
שלום רב! הבן שלי בן שלוש לא אוהב לשחק לבד בחדר שלו או בכל מקום אחר.הוא ילד מאוד עצמאי וחברותי אבל...הוא כל הזמן דורש תשומת לב, אמא אמא תראי X אמא תראי Y אמא קחי אמא תני אמא למה אמא ככה. בקיצור ניג'וס רציני שמתחיל מהשניה שהוא מתעורר. הוא במסגרת גן עד 1 בצהריים ומהרגע שמגיע הביתה לא נותן לי לנשום. אני מסבירה שאמא עכשיו עובדת במטבח ונותנת לו להתמודד עם חדר מלא צעצועים נפלאים שהוא אוהב מכל מיני סוגים וגירויים. אבל הוא מקשקש קשקוש על דף ובא להראות לי ומבחינתו הוא סיים. ושוב אמא אמא. או משחק שתי דקות עם מכונית ושוב אמא אמא. וכל פעם אני מחזירה אותו לחדר משחקים שאינו רחוק מהמקום בו אני יושבת והוא חוזר אלי כמו בומרנג. כשאני יושבת על המחשב הוא מתישב עלי ומצייר ומדביק כמובן שדורש שאני יעסיק אותו. מה עושים אני רוצה שישחק קצת לבד עם עצמו, הוא אוהב את החדר שלו והולך לישון בכיף במיטה שלו ואין איתו כלל בעיות שינה או בכלל... גם כשבאים חברים הוא בדרך כלל ישתולל איתם ברחבי הבית ופחות ישב בחדר וישחק איתם. מה עושים הוא לא אמור לשחק קצת עם עצמו בגיל הזה. הצילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
נעמה סבג שמש03/03/2009היי,
האם בנך לא שיחק לבד מאז ומתמיד?
נראה כי הורגל לכך שהוא עטוף 24 שעות ולא למד להעסיק את עצמו.
התחילי בדברים הקטנים: אל תאפשרי לו לשבת עלייך כשהוא מצייר ומדביק. שימי גם שעון חול בחדר וסכמי איתו שהוא משחק עד שהשעון חול מסתיים או עד שהשעון מעורר יצלצל. כל פעם תכווני שתי דקות יותר. תני חיזוקים חיוביים ושבחי כל הצלחה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מכינים ילד ללידה קרבה?ענת03/03/2009
יש לי בן בן שנתיים ו-7 חודשים ובעוד 4 חודשים לערך אני אמורה ללדת לו אח. שאלתי היא איך נכון להכין אותו ללידה? לימים הראשונים שלא אהיה בבית, ולשינוי המשפחתי שאנחנו כולנו עומדים לחוות? האם לשוחח איתו זה מספיק? הוא יודע למשל שלאמא יש תינוק בבטן אך כמובן לא מבין את המשמעות של זה עדיין. (אומר שגם לו יש תינוק בבטן או לאבא וכדומה..) תודה (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת אח חדש למשפחה.
נעמה סבג שמש03/03/2009ענת אהלן,
הכנת הילד ללידה הקרובה, הקראת סיפורים העוסקים בנושא, הצגת דוגמאות ממכרים שלהם יש אח קטן יכולים לתרום.
בהצלחה!!!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקים ורעמים...מיכל03/03/2009
לפני מספר ימים התעוררה ביתי מהשינה באמצע הלילה וחיפשה אותנו בסלון הבית, אנו היינו בחדר השינה שלנו. איך כשהיא נכנסה לסלון היה רעם חזק מאוד שהרעיד את כל הבית והחלונות. בתי הקטנה נבהלה מאוד, אנו רצנו לסלון לשמע צרחותיה תוך כדי שאנו קוראים בשמה. ישבנו עמה בסלון כחצי שעה מנסים להרגיעה כשהיא רועדת מפחד. ולבסוף לקחנו אותה איתנו למיטה. גם בלילה למחרת היא התעורה ככה אך אנו היינו דרוכים ושמענו אותה ולמזלנו לא היה רעם גדול באותו הזמן. מאז חלה נסיגה גדולה אצלה (מדובר בשבוע וחצי) היא מסרבת ללכת לישון במיטה שלה, רוצה רק את קירבתנו, רוצה שאשכב לידה ואחבק אותה ומסרבת להשאר בחדר לבד (עד לשירותים היא נכנסת איתי). לגן היא הולכת כרגיל. אני משתדלת לתת מענה לפחד שלה, מחבקת לוקחת אותה איתי למיטה ומנסה להרגיע אותה כי אמא איתה ושומרת עליה. האם אני עושה את הדבר הנכון? האם צריך לחבק אותה או לתת לה להתמודד? אני לא רוצה לגרום לה להיות תלויה בי אבל השאלה אם זה לא מוקדם מדי. אודה לתשובתיך. מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהיא בת שנתיים ושמונה
מיכל03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד
נעמה סבג שמש03/03/2009תופעה של פחד אופיינית בגיל זה.
זה נכון שכדאי לעטוף את הילד בחום ואהבה ולתת לו מקום. את האמא ותפקידך הוא לגונן. השאלה היא אם תגובתכם אינה עוטפת מידי, בצורה בה הילדה עצמה תחשוב שבאמת יש סיבה לדאגה.
הייתי מספרת לה ספרים בהם קיים הנושא של ברק ורעם, רעשיהם ותוצאותיהם.
הייתי עוזרת לה לישון ונוכחת עימה עד שהיא נרדמת, כדי שתרגיש בטחון אך בשום אופן לא הייתי לוקחת אותה למיטתי. עכשיו לא ברור אם הפחד נובע מהכיף בשינה איתכם, או מחשש אמיתי.
עזרו לה בחדרה. תנו מקום לרגשות, אל תשללו, אך גם אל תחזקו את תחושותיה.
מקווה שעזרתי,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושים... והתחלת פרק ב'...לימור03/03/2009
שלום רב - אני רוצה להתייעץ לגבי נושא מאוד ריגוש - גירושים- יש לנו ילדה בת חמש וחצי מאוד פקחית ונבונה... אנו פרודים כבר כמה שנים ועכשיו בהליכי גירושים. לבעלי יש בת זוג ולה ילדה בת 7. בעלי ישן ומבלה הרבה עם בת זוגתו וכמובן ביתה שבת 7. לאחרונה הכיר לבת שלנו את הבת של בת זוגתו והם משחקות יחדיו מדי פעם. (הבת שלנו אינה יודעת שבעלי או גרושי לעתיד במערכת זוגית עם בת זוגותו - אמא של החברה החדשה שלה) דיברתי עם בעלי והחלטנו שכדאי לשבת לשיחה עם הבת שלנו ולספר לה שאבא בקשר כזה וכזה ושאבא ישן שם לפעמים וכו'.... פה אנו זקוקים מאוד לעזרתכם. אנו לא יודעים איך להתחיל שיחה כזאת מה לומר איך להסביר... אני מפחדת שהיא תקנא שהוא ישן בבית של "החברה" שלה שהכירה לא מזמן... איך מספרים על זוגיות חדשה לילדה קטנה.. ולמה לצפות ואיך להתחייחס למצב שאולי יהיה עקב השיחה הזאת. אודה לכם על כל עזרה אפשרית תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
נעמה סבג שמש03/03/2009היי,
הייתי מציעה קודם כל להבהיר את ססיומה של מערכת היחסים, ביניכם, הוריה, ורק לאחר שלכך היא תתרגל, תוכלו להסביר שיכול להות שלאמא או אבא תהיה מערכת יחסים אחרת.
לאחר הכנה כזו נוכל לעבור לשלב החשיפה של בת זוג חדשה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך נעמי...
לימור03/03/2009קודם אני רוצה להודות לך על התייחסותך המהירה זה מועיל לי מאוד. אני חייבת לציין כי בתנו כבר אכן חייה שלוש שנים במגמה של הורים פרודים והיא יודעת שאנחנו לא ביחד יותר הקטע של הגירושים הוא כמובן סופי מבחינתי ומבחינתו אך מבחינתה אנחנו כביכול גרושים כבר מזמן. עכשיו הגיע הקטע כי לו יש בת זוג עם ילדה (דבר המקשה עוד יותר על הנושא) ואנו לא יודעים איך להתחיל בכלל לספר לה .. שהוא אולי יגור איתה וכו'... תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לשינויים
נעמה סבג שמש03/03/2009לימור היי,
ילדים מסתגלים לשינויים יחסית מהר.
אם אתם תתיחסו למצב כדבר חיובי וטבעי, יהיה לה קל יותר לקבל את זה.
קודם כל הייתי מאפשרת לה להכיר את חברתה החדשה ובמקביל, להקריא לה סיפורים ולהראות קלטת על הנושא.
חשוב לה להבין שזה משהו שכיח הקורה גם במשפחות אחרות.
חשוב גם שאת כאמא תפגיני את שלמותך עם הנושא.
לאחר הכנת הקרקע תוכלו לשבת ולשתף אותה ולומר לה שאתם רוצים לספר לה משהו מאד חשוב, משהו שגם משמח אתכם ואתם מקווים שישמח גם אותה.
שתפי אותי בהמשך התהליך,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -- :)
לימור04/03/2009אעדכן אותך על המתרחש.... תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נעמי...
לימור04/03/2009האם את מכירה קלטת שיכולה לעזור בנושא הזה? וספר שכדאי שאקנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות חדשה.....מורן02/03/2009
שלום, יש לי תינוק בן שנה וחמישה חודשים. ילדתי לפני שבועיים בת חדשה בניתוח קיסרי, כך שנעדרתי מהבית בפעם הראשונה למשך שבוע שלם וחזרתי הביתה עדיין כואבת ובלי יכולת לתפקד יותר מידי עם הקטן, כך שרוב הזמן טיפלתי בילדה ואמא שלי שהוא מאוד אוהב הייתה עם הבן. אני חוששת שהקטן שלי פיתח חרדת נטישה כלשהי. כל עניין ההשכבה לישון בלילה הפכה לסיוט. לפני הלידה הייתי מניחה אותו במיטה והוא היה מרדים את עצמו, עכשיו הוא רוצה להירדם רק על הידיים שלי עד הירדמות מוחלטת, כך שהוא לא מרגיש שאני מניחה אותו לבסוף במיטה. כל נסיון להניח אותו ער גורר בכי קורע לב עד השמיים ועד שאני מרימה אותו בחזרה. ביומיים האחרונים אני מנסה להחזיר אותו למסלול ומניחה אותו במיטה כרגיל לאחר האמבטיה ויוצאת מהחדר. הוא בוכה עד שנרדם. זה בסדר ??? משהו נוסף. לא משנה כמה אני מעניקה לו תשומת לב ואני משתדלת לעשות זאת המווון. הוא נושך אותי כל הזמן. ממש בכעס וכדי להכאיב. בהתחלה התעלמתי מזה, אבל זה נהפך להרגל וזה לא גרם למיעוט בנשיכות. התחלתי להעיר ואז הוא עושה זאת שוב מיד לאחר שאני מעירה וממש בכעס ויותר חזק. האם להיתעלם ? האם להעיר? לכעוס ? אני כל כך מבינה את הקנאה ומשתדלת לפנק אותו כמה שרק אפשר, אבל אני מפחדת שאני עושה לו רע והופכת אותו לילד מפונק יתר על המידה ולא מחונך. מה לעשות ? אני מלאת רגשות אשמה וזה משפיע על מצבי הנפשי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות חדשה
נעמה סבג שמש03/03/2009מורן היי,
ארגיע ואומר שאת מעלה פה תופעה מוכרת ושכיחה. והעיקר, בעלת טיפול ושינוי.
לא משאירים ילד בוכה ויוצאים מהחדר. רצוי שתהיי איתו, תעזרי לו בליטופים ובמגע. תהיי שם בשבילו. הוא מרגיש נטוש ומתוסכל.
האם הכנתם אותו לבואו של האח החדש? האם הבהרת שלא תהיי בבית בהתחלה?
כדי להשיב את האמון את חייבת להיות נוכחת ולדאוג לזמן משחק איתו, לבד בחדר, בלי האחות.
הכון לעכשיו, עזרי לו בנוכחותך גם בשינה.
לגבי נשיכות או הכאה. הבהירי שמותר להרגיש כל רגש אך התנהגות כזו היא אלימה ואסורה. הכנסי איתו לחדר והבהירי לו שנכנסים יחד להרגע.
אם הוא מכאיב לך אחזי את ידיו ואל תרפי. אל תאפשרי להתנהגות זו כי זה עלול רק להחמיר.
מקווה שעזרתי,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם זהות מיניתיעלה02/03/2009
יש לי בת כבת 12 וחצי. היא לא מתעניינת בכלל בבנים, וגם לא בבנות בשום צורה מינית. אותי היא מחבקת ומנשקת הרבה, אף חוץ מזה אף אחד לא, כולל אבא שלה או סבים וסבתות.. אבא שלה ואני גרושים, והיחסים ביננו רעים, יתכן שזה קשור לזה? האם יש צורך לפנות לפסיכולוג או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו. אנחנו מדברות על זה בפתיחות רבה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית?
נעמה סבג שמש03/03/2009היי יעלה,
אני מבינה שהעלית בפניה את הנושא. ומה דעתה? האם היא מרגישה שקיימת בעיה.
לא כולנו טיפוסים של מגע וקרבה התבטאת גם בצורה פיזית.
היא עדיין צעירה ולא הייתי מגיעה לכך לכל מסקנה מרחיקת לכת. הרבה בנות בגילה עדיין עסוקות בענייני "בנות" ולא עברו לשלב ההתעניינות בבנים. אל תלחצי לכיוון. אין טעם, היא עדיין צעירה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
יעלה03/03/2009היא לא חושבת שיש בעיה, היא רק קצת לחוצה מזה שאני לחוצה, וגם לא מבינה מה בנות בגילה בכלל מוצאות בבנים. היום במקרה ישבתי באוטובוס ליד עובדת סוציאלית, והיא אמרה לי, שאם בגיל 16 זה ימשך, אולי יהיה כדאי להתייעץ עם מישהו מקצועי. תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהות מינית
נעמה סבג שמש03/03/2009יעלה,
שמחתי לעזור.
אציע רק להבהיר לה שהבנת שנלחצת לחינם, כדי לא לגרום ל"נבואה שמגשימה את עצמה" או לחרדות כלשהם אצלה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פסיכולוק קליני לילדים שעוביפעת02/03/2009
יש לי ילד בן 10 וחצי, סובל מבעיה רגשית, חווסר בטחון ואני מחפשת פסיכולוג קליני לילדים שעובד עם קופת חולים הכללית, יש לי אומנם רשימה אבל לא קיבלתי המלצות אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשרי לפסיכולוגים בפורום זה.
נעמה סבג שמש03/03/2009אולי יוכלו לעזור בעצמם או לייעץ לך למי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת גןאגמי02/03/2009
שלום רב, בני-ליעם בן השנתיים וחצי הולך לגן מגיל שנה ותשעה חודשים. אנו מאד מרוצים מהגן, הוא מקבל המון חום ואהבה וטוב לו. בשנה הבאה הוא יהיה בן 3, וממוצע גילאי הילדים בגן יהיה בין שנה וחצי לשנתיים (יהיו ארבעה ילדים הקטנים ממנו במספר חודשים וכל השאר קטנים בשנה ויותר). הגננת ממליצה להשאירו שנה נוספת בגן זה, מאחר והוא מאד רגיש. היא טוענת שהוא יהיה הגדול והמוביל בגן והיא תטיל עליו משימות שונות, ובשנה לאחר מכן הוא יוכל לעבור לגן עירייה בטוח ובשל. האלטרנטיבה העומדת בפניי היא להעבירו לגן פרטי אחר, המונה 36 ילדים, כולם פחות או יותר בני גילו, ואח"כ גן עירייה. שאלתי היא האם עדיף שיישאר בגן הנוכחי, יהיה עם קטנים ממנו, אך יחסוך שני מעברים בשנתיים הקרובות או להעבירו כל שנה לגן אחר. יש לציין כי גן עירייה בגיל 3 אינו אופציה מבחינתי. כמו כן, הוא מאד רגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2009אגמי שלום,
לא ברור לי למה כוונתך כשאת כותבת שליעם הוא ילד רגיש. האם המעבר לגן היה קשה ואת חוששת ממעבר למסגרת אחרת? לטעמי יש צדק בעצתה של הגננת, ויש לבדוק את העצה לאור התכונות שאת רואה בילד. אולם מצד שני, חשוב גם שיהיו בגן מספר ילדים בני גילו.
נראה כי לכל החלטה במקרה הנוכחי יש יתרונות וחסרונות, וכדאי לבסס את ההחלטה על כמות הילדים בני גילו שיהיו בגן, וכן על המידה בה ליעם מסתגל בקלות למסגרות חדשות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה רפואיתדרור01/03/2009
שלום בני ב 5 ו 9חודשים, עבר לפני שנתיים וחצי (בגיל 3 ו3 חודשים) ניתוח מוח לאחר שגילו לו ציסטה במוח והיה כמובן צורך לנתח. כל הפרוצדורה לפני ואחרי הניתוח כללה MRI בהרדמה לפני הניתוח, בדיקות כלליות לפני הניתוח (בדיקות עינים, בדיקות דם וכו'), הרדמה לפני הניתוח, הניתוח עצמו ואישפוז של 5 ימים בבי"ח. כ 3 חודשים אחרי הניתוח עבר עוד MRI בהרדמה. כל זה בנוסף למעקב נוירולוגי ועוד מעקבים שונים. בנוסף עבר כ 3 חודשים לפני ניתוח המוח, ניתוח לכריתת אשך (קרה במפתיע). בני לא משתף פעולה, ככלל ועם רופאים בפרט, בלשון המעטה. כל הבדיקות נעשות תוך התנגדות רבה ובכוח שאני והרופאים נאלצים להפעיל. כשמדובר ברופאים, אין עם מי לדבר. הילד נאטם ונכנס לקרב השרדות. (אני יכול להבין אותו). ביום שלישי האחרון עברנו MRI נוסף בהרדמה.זה היה הטראומטי ביותר, גם עבורי. הוזמנו לתשע בבוקר. הילד בצום מהערב שלפני. עד 9 הכל היחה בסדר, עד שהוא הבין במה מדובר לאחר שקיבל "מתנה" חוברת צביעה שמסבירה מה הוא הולך לעבור. בשלב זה הוא נכנס לסטרס, ניסה לברוח, החל לבעוט בדברים וכו'. כל המתח נבנה בשעה וחצי הבאות כיוון שהיה איחור בתור, והיה לו זמן להכנס למתח גדול מאוד. כל נסיון מצידנו לרכך את המצב נתקל בהתנגדות גדולה. כשהגיע התור להיכנס, הוא התנגד ואני נאלצתי לתפוס אותו בכוח, תוך שהוא בועט בי ושורט אותי וכו'. כל נסיונות הרופאים להרגיעו עלו בתוהו ונאלצנו לשים לו את מסיכת ההרדמה בכוח. תוך שהוא צורח וצועק. ראיתי את הפחד הענק מתוך עיניו, אך נאלצתי לעזור לרופאים.אלו היו 40 שניות של נצח. לאחר שהתעורר ובמשך כל היום נראה היה ממש בדיכאון ובכל פעם שניסינו לדבר איתו על מה שעבר, הוא שם יד על הפה, כאילו להוריד את המסיכה. הימים הבאים עברו בסדר, אך בשני הלילות האחרונים, הוא מתעורר כ חצי שעה לאחר שנרדם, פוקח את עיניו, אך נראה שהוא חולם. הוא אומר לי "אבא די אבא לא" ודוחף אותי ושם יד על הפה, ממש כמו שהיה בזמן הסיטואציה הרפואית. אשמח לעצתכם לשיקום או מיזעור הטראומה. תודה דרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה רפואית
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2009דרור שלום,
נשמע שגם אתה וגם בנך חווים את הפרוצדורות הרפואיות באופן קשה, ונראה לי שלא בכדי. אני מאמינה שלכל הורה מאוד לא קל במצבים כאלה, ואדרבא הילדים. חשוב להבין שגם התגובה שלך וגם של בנך היא תגובה טבעית למצב שהוא עצמו אינו טבעי. כעת חשוב ביותר שאתה ואם הילד תעזרו לו לחזור לשגרה. תוכלו לעשות זאת בשני אופנים - ראשית, הדגשה וריבוי של אירועים שמחים, פינוקים ובילוי אתכם כדי לאזן את זכרון האירוע הטרואמטי. שנית, אפשר להציע לילד לעבד את מה שעבר באמצעות ציור, הצגה, שימוש בערכת כלי רופא כשהוא הרופא, וכדומה. אם הילד אינו מעוניין לעשות כן, אל תלחצו עליו ותנו לו להשתמש במנגנונים הבריאים של ילדים. כאשר הוא מתעורר בלילה מסיוט, שהו במחיצתו עד שהוא נרגע.
במידה וצפויות לכם בעתיד בדיקות נוספות, כדאי לחשוב כיצד להכין את הילד. ייתכן שאפשר להשתמש בתרופות הרגעה מסוימות (אולי טבעיות) ביום הבדיקה. התייעצו לגבי זאת עם הצוות הרפואי המטפל בו. בנוסף, נראה שבנך מבין היטב את האימה שהבדיקות מעוררות, ואולי כדאי להכין אותו מראש, על אף הקושי להתמודד עמו יותר זמן, כדי שירגיש פחות מופתע ויוכל להתארגן מבחינה נפשית.
בהצלחה ורפואה שלמה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומה רפואית
דרור02/03/2009תודה שירי אכן אנחנו חווים זאת קשה, כי זה קשה. אני משתדל לעשות עבודה ולהקרין כמה שפחות לחץ ודאגה כי אני יודע איך זה משפיע על בני. הוא מרגיש הכל. האמת שהוא מקרה קיצוני של חוסר שיתוף פעולה ולכן הכל כרוך בקושי רב. הוא מבין ופוחד מאוד מפולשנות רפואית, אותה חווה רבות. בקשר למשהו מרגיע לפני בדיקות, בבדיקות המפחידות, הוא בצום ולכן גם אי אפשר לתת משהו מרגיע לפני ההרדמה. מה גם שהוא לא יקח כלום, אלא אם זה יוסווה טוב בתוך שוקולד. היום הוא העלה חום והלכנו לרופא. היה פחד גדול אבל בניגוד לציפיות הוא שיתף פעולה ועבר חוויה טובה עם רופא. לאחר הבדיקה הוא כמעט והבריא מהמחלה מרוב גאווה שעבר זאת בשלום ובגבורה. ראיתי איך הוא שמח. שוב תודה דרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדרור
ד''ר שירי שדה שרביט03/03/2009דרור שלום,
נהדר שאתה אמפתי למצוקה הרגשית שהטיפולים הרפואיים גורמים לבנך ולא מצפה ממנו להמשיך כאילו כלום לא קרה. התגובות שלו נראות לי בריאות ומתאימות. לילדים בגילו אין עדיין הבנה של מושגים מופשטים כמו בריאות, מניעה ועתיד, ולכן מבחינתו קורה לו דבר מאוד לא נעים ללא סיבה ברורה. בנוסף, מהתיאור של מה שהתרחש היום נראה שבנך מבחין בין MRI שהוא פרוצדורה מפחידה, לבין מפגש פשוט יותר עם רופא הילדים. מכל המידע שמסרת לי אני מניחה כי בנך ואתה בדרך לשכחת הארועים הלא נעימים ולהמשך בחייכם הרגילים, ללא טראומה מתמשכת. אני מקוה שלא צפויות לכם עוד בדיקות פולשניות, ומאחלת לכם רפואה שלמה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
דרור04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות בגיל 6ליבת01/03/2009
ביתי בקרוב תהייה בת 6 מזה זמן רב היא מאוננת על כסאות. הסברתי לה שהיא צריכה לעשות זאת במקום פרטי ולבד, ולכן בבית היא ממעיטה לאונן אך בגן הגננת אומרת שהיא מאוננת המון! בשנה הבאה היא אמורה לעלות לכיתא א' כיצד אני אמורה להתמודד עם זה? האים צריך ייעוץ מקצועי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בגיל 6
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2009ליבת שלום,
אוננות מרובה עשויה לנבוע ממספר גורמים, כמו קושי בויסות חושי, או קושי להירגע בדרכים אחרות. לאור העובדה שזו בעיה שקיים בצידה מחיר חברתי לא מועט, אני ממליצה להתייעץ עם פסיכולוג בנושא, על מנת להבין את מוקד הקושי וכיצד לעזור לילדה לפתח התנהגויות תואמות יותר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות יוצאת דופןעדן01/03/2009
שלום, בני בן 2 וחמישה חודשים, תמיד הלך בשימחה אל הגן ואהב מאוד לשחק עם חבריו לקבוצה. בשבוע שעבר, במהלך צפיה משותפת בטלויזיה בגן, בתוכנית ילדים, צווח וצרח ולא הצליחו להרגיעו. הוא ביקש שיסגרו את התוכנית. עד המקרה,בבית, יום לפני ביקש שאסגור (שיר ילדים שהיה בטלויזיה),וסגרתי ולכן לא היה כלום. מאז לא מוכן לראות טלויזיה אבל נוספו מספר דברים : לא מוכן לצאת מהבית, בוכה ומסרב ללכת לגן, לא מוכן שאזוז ממנו, כל הזמן רוצה על הידיים, חזר לאכול המון בקבוקי מטרנה במקום אוכל מוצק. לשאלותיי, רק חוזר ואומר שהוא רוצה להיות עם אמא. מה עושים? למי פונים? דרך קופת החולים היפנו אותי לעשות מעין אבחון פסיכו דידקטי וזה ייקח עוד הרבה זמן. אשמח לקבל המלצה לאיש מיקצוע. אנו גרים בהוד השרון. תודה רבה :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות יוצאת דופן.
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2009עדן שלום,
לא ברור לי באיזו מידה ההתנהגות של בנך אינה בטווח ההתנהגויות הנורמטיביות והטבעיות בגילו, ומדוע נשלחתם לאבחון.
יחד עם זאת, במידה ואת מודאגת, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג שיכיר אתכם ואת הילד, ללא צורך באבחון פסיכודידקטי (החלק הדידקטי בכל אופן הוא מוקדם מדי לגילו).
תוכלי לפנות אליי טלפונית ואפנה אותך לפסיכולוגית טובה באיזורך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד ח ו ף ילדה בת 5רונית01/03/2009
ילדתי בת ה-5 ילדים עם לב גדול שאוהבת לעזור ילדה מחבקת ואוהבת לאחרונה סמתי לב שהיא מכה את הכלב ואף מתאכזרת אליו ששאלתי אותו מדוע היא עושה זאת היא אמרה לי שזה מתוך אהבה. היום היא ישבה עלי וצפינו בטלויזיה ופתאום היא עשה עלי פיפי שאלתי אותה מה קרה והיא אמרה שזה ברח לה מהצחוק בחיים לא קרה לה דבר כזה אני מאוד מודאגת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2009רונית שלום,
אני לא רואה בהתנהגויות הללו של בתך משהו מטריד, אלא אם הן באות בקונטקסט של שינוי התנהגותי משמעותי יותר או הבעות אחרות של מצוקה. בריחת שתן בעת צחוק היא אירוע שמתרחש לעתים בכל הגילאים, ושכיח בקרב ילדים. גם לגבי הכלב, לא בהכרח הדבר מסמל איזושהיא מצוקה נרחבת. זו הזדמנות עבורך ללמד את בתך למצוא דרכים מתאימות יותר לבטא תוקפנות, וגם ללמד אותה להיות אמפתית יותר כלפי בעלי חיים. גם בין אחים עשויות להיות התנהגויות תוקפניות, שהן חלק טבעי מיחסי אחים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)