מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זה חריג?אני מבולבלת.תעזרוחסוי01/03/2009
אני עובדת במשפחתון גילאים קטנים ויותר גדולים אני עובדת לא הרבה זמן ואני מאוד כעוסה (גם על ההורים) וגם על הגננת למרות שאציין שאני בכלללא מצליחה לשנוא אותה למרות התנהגותה. היא מצד אחד כן מחבקת מנשקת מכירים את המשפט האיש ביד אחת מחזיק גזר מצד שני מקל, היא מאוד קשה בנושא האוכל ,ארוחת בוקר והצהריים אני נמצאת רק בארוחת הבוקר והיא נטפלת על ילד מסויים , מכריחה לאכול אם הילד/ה לא אוכל אז היא מכניסה לכסא האוכל היא במיוחד עכשיו נטפלת על ילדה בת 3 , והיא כבר מודיעה לה "את לא אוכלת אין בעיה תדעי שאתי לא משחקים את תכנסי לכסא הגבוהה כי את מתנהגת כמו תינוקת..."והילדה בהסטריה יום שישי הכניסה אותה לכסא של הקטנים בחדר השני והילדה בוכה נבהלת רק מהמשפט את תכנסי לכסא. היום תפסתי את אמא שלה לשיחה קצרה (כמובן שהמנהלת שלי לא תדע) והאמא כן אומרת לי אני יודעת שהגננת קשה באוכל ומכניסה לכסא תנוקות ואני אמרתי לה אני אמא אני לא הייתי נותנת אם היו עושים זאת לילדיי. תתעוררו הורים לא אכפת לכם אם רק הייתם רואות גם איזה אוכל מגעיל היא נותנת לחם יבש לא טרי .איך אתם לא ערניים ואני מסכנת את עבודתי (למרות שאני מחפשת עכשיו במקביל כי אני לא יכולה לסבול את מה שאני רואה, אבל בכול זאת אשאל האם זו התעללות?האם פעלתי נכון?אולי אני לא טועה וזה עונש מקובל וגרום לחוסר פרנסה לגננת שמביא לחם לא טרי ? היא לא רעה אציין היא פשוט מאמינה בדרכה בדרך החינוך שלה ולדעתי היא טועה בגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גישה חסרת אינטליגנציה רגשית
נעמה סבג שמש03/03/2009שלום לך,
אתחיל ואומר שאני שמחה שאת כה איכפתית וצתחשבת.
אין להכריח ילד לאכול בשום מצב. זו פגיעה אמיתית באמון שבינו לבין הגננת.
הגישה אינה בריאה ואינה נכונה ויוצרצ אנטי מצד הילד.
נכון, גבולות וסמכות הם דבר חשוב, אך אין כל קשר למקרה זה.
עצוב לי לשמוע שגם אמא שיודעת מבליגה על מצב שכזה. על ילד לא מאיימים. גם גבולות נשעים בצורה אוהבת ולא בגרימת פחד.
לדעתי, עלייך לדווח להורים או לפחות להבהיר לגננת שיש גם גישות אחרות.
קצת אינטליגנציה רגשית היתה עושה את החיים קלים יותר לכולם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכולוג ילדים מומחה OCDאסנת28/02/2009
בני בן ה7 מגלה בשנה האחרונה סימני OCD החל מרחיצת ידיים אין סופית המשך במקלחת אחרי חזרה מבית ספר וסיפורים על חיידקים... וכלה בהליכה לאורך קירות ללא מגע "באזורים" נגועים בחיידקים בבית. אני מבינה שהוא צריך עזרה שאני לא מצליחה ויודעת לספק אשמח אם למישהו יש המלצותו/או שם של מומחה לטיפול מסוג כזה לגיל כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג
זהורית אסולין שמחון01/03/2009ראשית לא ציינת באיזה אזור. אם תרצי תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ואפנה אותך לפי אזור מגורייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאתי-חיפה28/02/2009
הבן שלי בן ארבע ,השנה נכנס לגן חדש, הילד לא מראה סיממנים של אי רצון ללכת לגן אלה להפך אך לגננת יש בעיות איתו למיטב סיפוריה הילד הוא מלך הגן / "ליצן הגן" ילד חכם מאוד אינו מקשיב בשיעורי ריכוז תמיד מפנה את כל צומת ליבם של הילדים אליו עם כל מיני סוגי התנהגויות לדוגמא פרצופים , ממציא מילים חדשות לשירים ןכו' ... לאחר שיטת עונשים בגן כגון הוצאת הילד משיעורי ריכוז ניסינו את השיטה של מדבקות חייכנים עם תכתובת במחברת איך היה היום , כל 10 מדבקות חייכניות מקבל מתנה שהוא בוחר גדולה גדולה . גם זה לא עבד הפעולה הנ"ל התבצעה כמעט שלושה שבועות מתוכם קיבל רק 2 מדבקות חייכניות שזה אומר שבכל יום אחר לא התנהג טוב . בנוסף הוא גם מציק לילדים לטענתה ,למרות שאני שוחחתי עם הילד והוא טוען כי ילדים מציקים לו והוא גם נוקב בשמותיהם. לסיכום הגננת שוחחה עימי וביקשה את אישורי להביא לגן להסתכלות פסיכולוגית שתחווה את דעתה . אני מעונינת לקבל חוות דעת לגבי העניין לי יש קצת דעות קדומות על פסיכולוגיים וילדים האם יש לי מי מה להרתע או שאני צריכה לזרום ולשמוע את דעתה אני מאוד נחרדת הריי מאחורי כל אמא יש ילד מושלם ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלך אכן מושלם
איריס01/03/2009זה שקצת קשה לו לא אומר שהוא פחות ממושלם. אני כל הזמן משננת לעצמי ש"אין ילד קשה יש ילד שקשה לו", וגם טורחת להזכיר זאת לגננות מדי פעם. רק כדי להרגיע את עצמך שלילדך לא קשה שווה להתייעץ עם פסיכולוגית. בהחלט יכול להיות שהוא פשוט באופיו קצת שובב ודרך ההצקות והליצנות זאת הדרך שלו להשיג קצת יותר תשומת לב בגן. אנחנו מתפקידנו כאמהות לבדוק שהילד בסדר ושההתנהגות ה"חריגה" לא נובעת מתוך קושי. שיטת המדבקות היא מצויינת - אם כי בגילאי 4 לחכות ל-10 מדבקות זה לא ריאלי מבחינת הילד ולכן מלכתחילה הוא מתייאש. תקצרי לו את משך הזמן למתנה, בהתחלה תני לו משהו קטן כל שתי מדבקות (אבל תדאגי שזה יהיה ארוז ממש יפה) ובהמשך (ברגע שתראי שהוא עומד בזה יותר בקלות) תעלי ל-3 או 4 - לא יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה פסיכולוג לפנות ?לילך28/02/2009
שלום רב יש לי ילד בן 4.5 ואני מרגישה קושי עצום בלהבין את הנפש שלו הוא רוב הזמן רגזן כעסן, ומרדן, יש לי קושי רב בלהתמודד מולו, ובנוסף הגננת עשתה איבחון שנתי ואמרה לי שהוא קצת איטי . הוא ילד איפרקטיבי שקשה לו להיות מרוכז במשימה/ משחק יותר מכמה דקות שאלתי: אני רוצה לפנות לייעוץ אישי אצל פסיכולוג, לאיזה פסיכולוג לפנות, ילדים ? התפתחותי? בנוסף הוא אמור לעבור איבחון התפתחות הילד אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג
זהורית אסולין שמחון01/03/2009בגיל כזה ולאור השאלות שמתעוררות אצל כדאי ללכת לפסיכולוג קליני המתמחה בעבודה עם גילאים כאלו. אם האבחון ההתפתחותי קרוב כדאי לחכות ולשמוע מהן המלצות המאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט בן שלוש מאוד רגזן כעסן ובכייןדנה28/02/2009
שלום לכם, רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לבני בן הכמעט 3 אשר נוטה להתרגז ולהתבכיין לעיתים קרובות ובמיוחד בשעת משחק. כאשר הוא מגיע לנקודה בה הוא מתקשה במשחק מסויים הוא ישר הופך את כל המשחק, נזרק על הרצפה, בוכה ולא מנסה להתמודד עם כישלון. גם הגננת שלו אמרה לי שהוא ילד מאוד רגיש ושאסור "לעבור" לידו מרב שהוא נוטה לרגזנות ועל דברים ממש פעוטים. הילד מדבר בלשון בכיינית, מאשים את אחותו הגדולה בכל דבר והשהייה עמו נעשית מיום ליום בלתי אפשרית. אני מוצאת עצמי משקיעה בו המון אנרגיות וממעטת לתת תשומת לב לבתי בת ה6 . אני מרגישה שהוא סוחט אותי. שאלתי: כיצד עלי לנהוג בו מול התנהגות שכזאת? הערות ושיחות עמו לא עוזרות במיוחד. מודה לכם מאוד על הפורום שלכם. תודה ושוב תודה . דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
זהורית אסולין שמחון01/03/2009האם הגננת יכולה לומר באילו נסיבות הוא נהיה רגן יותר , לאחר כשלון, כשלא נותנים לו מה שרוצים. נסי לשים לב בבית מתי סף הרגישות שלו עולה. ייתכן שכאשר משהו קשה לו הוא יוצר אוירה בבית שלכולם יהיה קשה רק כך ידע שמבינים אותו . על כן אפשר ברגעים של הפסד מר, או תסכול לחבק אותו לנשק אותו ולנסות להבין את כאבו לומר לו כמה זה קשה להפסיד, וברגעים של רוגע נסי להראות לו מה את עושה כשמשהו קשה לך כיצד את מתמודדת עם תחושות קשות של תסכול או כשלון, עיזרי לו למצוא כלים להתמודדות עם המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדתי בת הארבע וחציאפרת28/02/2009
נכדתי יודעת שכשחוצים כביש יש לתת יד למבוגר שאיתה ושזה תנאי בל יעבור. עד היום לא נתקלתי בבעיה במצב זה. השבוע כשהייתי איתה ועם נכדה נוספת, היא חצתה בריצה כביש (אמנם מאד שקט, צר וקטן ומשובץ בערוגות שמאלצות לנסוע בזיג זג ולאט). כעסתי עליה ואמרתי לה שזה מסוכן. השבוע התפרסמה בעיתון ידיעה מלווה בתמונה, אודות ילדה שחצתה כביש לבדה ונדרסה למוות. אני מתלבטת אם להראות לה את הכתבה ולהסביר שוב עד כמה זה חשוב שתציית לכללי הזהירות. המטרה - לחזק ולהמחיש לה את ההצדקה לדרישה הזאת. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהירות בדרכים
זהורית אסולין שמחון01/03/2009עלייך לחוש כיצד הופנם הכלל שהגדרת יכול להיות שדי היה בהערה שלך, ובכלל נשמע שזה היה מעשה חריג. שתפי את ההורים שלה והם ימצאו את הדרך להעביר לה מסר זה. אם התנהגות זו תחזור שוב אז כדאי להסביר לה את הסכנות הטמונות בכביש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות/סיוטים??אודליה28/02/2009
היי , שלום ראשית אני רוצה להודות לכן - בעיקר לשירי וזוהרית שענו מספר פעמים לשאלותינו ונתנה לנו טיפים... זה עזר עד מאוד... ולכן.... יש לי שאלה נוספת... אני מצטערת אם השאלות לא מסודרות אנחנו פשוט עוברים שבוע של סיוט.. יש לנו ילד בן שנתיים ו4 חודשים שבשבוע האחרון מתעורר בלי סוף מחלומות.. אנחנו מוצאים עצמנו קמים 4 עד 5 פעמים כל הלילה כשהילד מתוך שינה צועק ומספר כל מיני דברים שקרו לו בגן כמו- "אל תיגע לי בפתיתים.." אל תיקח לי את..." , בכי צעקות וכו... לעיתים הוא סתם מתעורר מבכי כאילו היה בחלום סיוט... הוא ואנחנו עייפים מאוד .. היום בבוקר הילד התעורר בבכי והיה לי ממש קשה להרגיעו זה ילד שקם עם חיוך לבוקר טוב, ליטופים, חיבוק של בוקר... מרים את התריס. בצהריים הוא התעורר וש אמר- ייי לקחה לי את... (הוא ציין את שם אחת הסייעות וזו הפעם הראשונה שהוא מציין את השם... אבל בשבוע האחרון הוא פשוט לא נח! חשוב לציין שהוא בגן מספטמבר האחרון והוא בקבוצה של ילדים שקצת יותר גדולים ממנו חשבנו שאולי הוא אוכל לאט ולוקחים לו את האוכל מאוד מהר, או שפשוט האינטראקציה עם הילדים הגדולים קצת מוקדמת בשבילו.(ניסינו לחשוב על כל מיני דברים...) בתחילת השנה הוא אמור היה להיות בקבוצה של שנה וחצי עד שנתיים וחצי אך לצערי יש רק 6 כאלה בגן כל השאר תינוקות או פעוטות עד שנה וחצי וכל השישה עם הילדים הגדולים יותר. נקודה נוספת חשובה - הוא מגיע בבוקר בשמחה לגן מחבק את כולם כולל הגננת והסייעות - הוא ממש אוהב ללכת לגן.. היום עבר עליו יום של "לא"... כל דבר הוא כעס עליו ונכנס להתקפי בכי וכעס - ואנחנו לא יודעים למה לשייך את זה...(לפני כשבועיים היה לו קשה להיפרד מחיתול הקקי ואז הסברת שמדובר בבדיקת גבולות ועצמאות...לכן אנחנו לא יודעים לאן לשייך את זה...) 1. האם התופעה מוכרת? 2. האם זה בריא שהוא עם ילדים גדולים לגילו? האם זה לא מונע ממנו שלבי התפתחות? נשמח לעזרה והכוונה. תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות רעים
זהורית אסולין שמחון01/03/2009לאודליה
ראשית אני שמחה לגלות שהעצות שאני נותנת פה מסייעות.
ובאשר לשאלתך מחלומות הילד אין להסיק על המציאות. תארי לך שהייתי מבקשת ממך לספר לי את חלומותיך ואז מזה מסיקה מסקנה שקרה לך משהו. חלומות סיוט הן תופעה מוכרת ובגיל של בנך הם מפחידים יותר כיוון שהילד מתקשה להבין מה דמיון ומה מציאות ועל כן בשלב הראשון אפשר לקרוא לו סיפורים כמו "איתמר צייד החלומות" וכומה שיעזרו בהבנה של המושג חלום. מעבר לזה ייתכן שהשבועיים האחרונים קשורים לחיתול או לארועים בגן ולהתמודדויות של גדילה והתפתחות. חשוב שתוודאו עם הגננת שגם אם הוא באינטרקציה עם ילדים בוגרים ממנו הצוות שומר ומשגיח שהאינטרקציה אינה פוגענית כלפיו. וכל שנותר לכם הוא לתמוך בו ולאהוב אותו ולסמוך עליו בקפיצת הגדילה הנוכחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדי בן הששמיכל קריסטל28/02/2009
שבת שלום! נכדי בן שש וחצי לומד בכיתה א 'תלמיד טוב בן בכור לשני אחים אחות בת ארבע וחצי מאוד דומננטית ואח בן שנה , הנכד נמצא בלחץ תמידי .תמיד רוצה להיות ראשון !!וכמובן לנצח !!!עדיין אינו מסוגל להתמודד אם הפסד וכשלון . גם המורה ציינה שמאוד חשוב לו להיות ראשון . יש לציין שביטחון העצמי שלו אינו גבוהה. כשאינו נמצא במצב של לחץ תחרותי הוא ילד נעים אהוב וסקרן . שאלתי כיצד יכולה משפחתו לסייע לו, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחרות
זהורית אסולין שמחון28/02/2009אפשר למתן את התחרותיות על ידי פעילויות ומשחקים שנושאים אופי של שיתוף או הנאה מהפעילות עצמה מבלי שתהיה בסוף מטרה ברורה. בד"כ ילדים תחרותיים והישגיים מאד מושפעים מהבית ועל כן יש לבדוק אם דפוסי ההתנהגות של ההורים גם הם דומים , אם כן כדאי שהשינוי יבוא משם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשרון27/02/2009
הנני בהריון בחודש שמיני, יש לנו ילד בבית בן 4. בשלושה שבועות האחרונים הפך בני מילד רגוע נעים וכייפי , לילד עצבני שמידי פעם צורח ומדבר מאוד לא יפה להוריו, כשלא מקבל מה שהוא רוצה באותו הרגע צורח, בועט ורק לאחר כמה דק הוא נרגע. אנחנו מתנהגים אליו כרגיל ונותנים המון יחס ותשומת לב חום ואהבה.. שוחחתי עם הגננת ולטענתה ההתנהגות בגן רגילה. כאשר פגשתי אמהות נוספות בגן הבנתי שגם ילדיהם השתנו בתקופה האחרונה. לשאלתי: כיצד עליי לנהוג כאשר הילד צורח , מתעצבן מהר ומדבר מאוד לא יפה האם להשליך התנהגות זו גן או אולי ללידה הקרובה של אחיו??????? מה עושים במצבים כאלו שהילד שלך משתנה מן הקצה אל הקצה. שבת שלום שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתבגר.
זהורית אסולין שמחון28/02/2009קשה לדעת מהם הגורמים שמביאים אותו להתנהגות שונה מהרגיל. בכל אופן אם את חושבת שזאיזושהי דרך יש להריון השפעה על כך , כדאי להכינו לכך, לקרוא עימו ספרים בנושא, לתת לו להתבטא סביב חששותיו וציפיותיו בנושא. לתת לגיטימציה לכל רגש שעולה לו סביב הנושא. באשר לגן אפשר לברר עימו באופן עקיף האם לאחרונה חבר לקבוצת ילדים אחרים, או שהפעילות בגן השתנתה בצורה זו או אחרת. אוי הילד יעלה בפנייך תמונה שתעזור לך להבין את השינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה אלימהרחל27/02/2009
ביתי האמצעית בת ארבע וחצי, ונורא קשה לנו איתה. כל מה שמבקשים ממנה, היא אומרת "לא רוצה". מכה את אחיה הגדול ואת אחותה הקטנה, ואם אני מעירה לי היא מכה גם אותי. מדברת אלינו לא יפה. אני יודעת שהתנהגותה נובעת מרצון לתשומת לב, אנחנו משתדלים להיות איתה לבד לתת לה זמן איכות, אך ברגע שחוזרים הביתה התנהגותה האלימה חוזרת. לפעמים, כשכועסים עליה, היא בוכה ותוך כדי בכי צועקת "רק אלי אתם מתנהגים ככה, רק עלי אתם כועסים". נשבר לי הלב כשהיא אומרת את זה, אבל זה נכון. אחיה לא מתנהגים כמוה וכמעט שאין סיבה לכעוס עליהם. אני כבר לא יודעת איך להתנהג איתה ומה לעשות. כשהיא מכה אני מכניסה אותה לחדר ל"פסק זמן", ואז היא זורקת נעלים על דלת החדר. אחרי שהיא מתיאשת היא יושבת על המיטה ובוכה, וכשאני מוציאה אותה היא מתנהגת למופת- עד הפעם הבאה... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שכמהה להבנה
זהורית אסולין שמחון27/02/2009אינני חושבת שילדתך היא ילדה אלימה למרות שאינני מכירה אותה. היא ילדה שמנסה באופן נואש להיות מובנת גם אם המחיר הוא להיות מתוייגת כאלימה. על כן חשוב לעשות מספר דברים. ברגע של שקט ורוגע ולא לאחר התקף לסמן עבורה בבירור את הגבולות המתורים בבית ואת המחירים שתאלץ לשאת אם תשלם אותם כך תדע מראש שאין פה עניין של אפליה או קיפוח אלא חוסר השליטה שלה על כעסיה מביא אותה לתוצאות הללו. בררי עם עצמך ובן זוגך מהם הכללים שעליהם תתעקשו (כללים סביב ההתנהגות האלימה). באותה השיחה הנחי אותה מהן הדרכים הלגיטימיות לבטא תסכול, כעס ותוקפנות.
בד בבד נסי לתצפת אולהבין מה מביא אותה לתסכול מה מביא אותה לנקודות התפרצות אלו . ייתכן שזה דברים שקשורים לבית וייתכן שאלו דבירם שקשורים לחוץ יום קשה בגן, עצב וקנאה על האח שמוקף בחברים ואולי אליה לא מתקשרים וכדומה. ולאחר שתתחילי לשער השערות באשר לגורם שמביא להתפרצות בידקי זאת עימה ונסי לעזור לה לפתור את הקושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגוון מצומצם של פעילויות בבית לבתימיכל26/02/2009
שלום בתי בת השנה ו11 חודשים מאוד מאוד חכמה, מדברת שוטף. מציק לי שהיא אוהבת לשחק בסבלנות רבה מאוד רק עם כלי אוכל ולקרוא ספרים, ולנגן מעט. לא אוהבת בכלל לבנות מגדלים מקוביות (למרות שיודעת לבנות), לגו, פזלים, יצירה וכל משחק הרכבה אחר שמצריך שימוש בידיים. המצב הזה די נכון מאז שהתחילה לשחק...כלומר זו לא התלהבות זמנית ממשהו ... האם זה נורמאלי? אני תמיד מנסה לחשוף אותה אבל נראה לי שזה פשוט לא מעניין אותה. אודה לחות דעתכם המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק
זהורית אסולין שמחון27/02/2009שאלה ראשונה שכדאי לברר היא מאיזה מקום זה מפריע לך? מה מטריד אותך
שנית זה טבעי שלכל ילד יהיו נטיות לב והתעניינות, יש לבחון האם הבחירה במשחקים אלו ולא באחרים נובעת גם מקושי מסויים של רגישות לחומרים מסויימים (יצירה) או קושי במוטוריקה עדינה, אולי משהו סביב משחק עם אנשים לעומת משחק לבד. אם אחת מאלו היא הסיבה אפשר להמשיך ולחשוף ולעודד אך בגילה הצעיר אין צורך לעשות מעבר לכך. גדילתה ושליטתה על גופה בצורה מיטיבה יותר יאפשרו לה לחשוף עצמה ליותר תחומים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פתאום אצבעאתי נוה26/02/2009
שלום, בני בן ה4 ילד רגיש ומקסים, נבון מאוד ושמח. יחד עם זאת חסר בטחון בסביבת חברים. לפני כחודש החל למצוץ אצבע לאחר שבתור תינוק הוא אף פעם לא מצץ אצבע או מוצץ. לטענתו הוא ראה זאת אצל ילד אחר. ניסינו הכל, הפתעות, פרסים, שיחות, אסרנו עליו ולאחרונה זה מביא אותנו לידי כעס ממש. לא יודעים מה לעשות. האם לא לעשות כלום? הוא פשוט מתנוון ונסגר בתוך עצמו בכל סיטואציה. מה אתם מציעים לעשות? אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצת אצבע
זהורית אסולין שמחון27/02/2009כשאת מתכוונת שהוא מתכווץ ונסגר למה את מתכוונת מתי? לנוכח תגובות על המציצת האצבע או בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בזמן המציצה
אתי נוה28/02/2009בזמן מציצת האצבע הוא נכנס לתוך עצמו ומתנוון. התגובות שלנו כבר לא מזיזות לו. אנחנו מרגישים שהוא יותר ויותר מפתח תלות באצבע ובכל פעם שאין לו משהו שמעסיק אותו האצבע נשלפת. הוא מבין שה לא לטובתו אבל הוא אוהב את זה ולא יודע (כמונו) איך להפסיק. תעזרי לנו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת אצבע
זהורית אסולין שמחון01/03/2009אני מציעה להציע לו תחליף נחמה אחר כמו דובי רך שהוא אוהב או שמיכה, בנוסף אפשר לנסות ולתת לו תעסוקה טובה יותר לפה כמו נשנוש ירקות . נראה שזוהי מעין פעולת הרגעות כשהוא קצת רוצה "לנוח מהעולם" ולכן המוקד צריך להיות אמצעים אחרים שעוזרים לו בהרגעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לחלוקעינב26/02/2009
שלום רב, בני בן שנה ותשעה חודשים (אין לו עדיין אחים ואחיות). יש לו קושי לחלוק דברים עם ילדים אחרים. כשבן דודו או חבר מגיע אלינו הביתה או לביתם של הסבים ואפילו כשאנחנו בבית אחר, הוא לא אוהב שנוגעים לו בצעצועים שלו, או לחילופין במה שהוא משחק בו והוא גם תמיד רוצה לקחת את המשחק שמישהו אחר נוגע בו. הוא כל הזמן אומר "שלי, שלי.." ומסרב לשתף או להתחלק עם אחר. לעיתים זה ממש לא נעים כיוון שזה כל הזמן מלווה בבכי. אנחנו לעיתים מרגישים לא נעים כלפי הילד האחר והוריו... מה לעשות וכיצד להתנהג במצבים כאלו? איך אפשר ללמד אותו לחלוק? בנוסף, הייתי רוצה לדעת אם ישנם ספרים שמתאימים לגיל שלו שנוגעים בנושא הזה של שיתוף, כך שאני יוכל להקריא לו ולהסביר לו. הוא מאוד אוהב לשמוע סיפורים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לחלוק
זהורית אסולין שמחון28/02/2009התנהגות זו עם כל הקושי שלה היא התנהגות חשובה וחיונית בהתפתחות האנושית של הילד ומעידה על כך שהוא מסמן לעצמו טרטוריה של שייכות. תארי לך שחברייך היו מגיעים אליך לביקור בערב שישי ופתאום נכנסים לחדר השינה שלך ולובשים חולצה שלך ומתאפרים באיפור שלך , זוהי אכן חוויה חודרנית של פלישה. על כן כדאי לסמן כמה צעצועים מראש לפני ביקור של משפחה או חברים שבהם הוא מרשה לשחק. או לחלופין למלא ארגז במשחקים שלא יוגדרו כמשחקים שלו אלא כמשחקי חברים . ללמד אותו את ההנאה שבהחלפה של משחקים עם חברים ואת המושג של תורות , לאט לאט התנהגות זו תתמתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעת - ילדה בת שנתיים ותשעה חודשיירון26/02/2009
יש לי בת , בת שנתיים ותשעה חודשים, בשלושה חודשים האחרונים , מטרידות אותי ואת אישתי לא מעט בעיות המשמעת אשר אנו חווים עימה, באופן קבוע בתקופה, האחרונה, היא מסרבת להחליף חיתול בבוקר טרם היציאה לגן (אפילו שהוא מלא בקקי) ורק לאחר תחנונים ושיכנועים והוצאת שפנים שכבר נגמרו לנו היא מסכימה להחליף חיתול, לפעמים הדבר מלוווה בשליחתה לעונש בחדר שגם לא ממש עוזר והיא יוצאת מבלי שהיא בכלל מתייחסת אלינו, היום ניסיתי לבחליף ךה חיתול בכוח , אך ללא הצלחה, התיאשתי ושלחתי אותה לחדרה , היא בכתה כ - 20 דקות עד שנאותה לאפשר לאימה להחליף לה חיתול. הדבר גורם ללחץ מיותר בבוקר ועיכוב ביציאה לעבודה, התחלה לא טובה של היום והמון רגשות אשם, המצב גם חוזר בערב כאשר היא מתבקשת להכנס למקלחת וגם אז חוזר חלילה. אשמח אם תייעצי לנו מה לעשות , אנחנו לגמרי מיואשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דובי לא לא
זהורית אסולין שמחון28/02/2009בתכם בשלב של "דובי הלא לא" במאבק על אוטונומיה וחופש. על כן אפשר בכל פעילות לאפשר לה מידה של חופש פעולה ומידה של מעורבות כך שתחוש שיש לה השפעה על מהלך העיניינים למשל היא בוחרת אם היא רוצה מקלחת או אמבטיה, היא בוחרת מה ללבוש אחר כך. בנושא הטיטול של הבוקר אפשר להתחיל לברר אם ביתה רוצה לתחיל לעשות בשירותים אולי המאבק הוא ממקום של בשלות לגמילה. אפשר לתת טיטול אחד שהיא תחליף לבובה שלה לאחר שאתם מחליפים לה. ולחשוב עם אשתך על מה חשוב לכם להאבק ולהתעקש ועל מה לתת לה חופש פעולה והחלטה ואפשר לומר לה בפירוש באילו מצבים היא רשאית להחליט ובאילו מצבים אתם ההוירם מחליטים עבורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גןדין26/02/2009
שלום, בני בן 2.5 נמצא בגן קטן (18 ילדים), ישנה שכבה בוגרת 2-3.5 , שהבנות הגדולות שנה הבאה הולכות לגן טרום חובה , ו4 הבנים שנותרו (לא כולל בני) עוברים לגן אחר (פרטי). אני נמצאת במעין פרשת דרכים וכאן אני מבקשת את עצתכם: בני קצת פחות מפותח כרגע מיתר חבריו (ע"פ הגננת) באוצר מילים, ריכוז וכו. לדעתי וע"פ בדיקת התפתחות שנעשתה לו הוא בסדר גמור לגילו ואינני מודאגת. ובספטמבר הוא יהיה בן 3, ואני רואה כל יום איך הוא גדל ומתפתח . במידה ואעביר אותו לגן החדש, הוא יהיה בחברת החברים ובני גילו בקבוצה שתמנה כ-15 ילדים, כאשר בגן ישנה קבוצה נוספת של קטנים. זהו גן חדש, היינו הסתגלות מחדש. אם זאת בסיום שנה הבאה ( גיל 4) הוא יילך לגן טרום-חובה, שהמעבר לגן טרום-חובה לדעתי יחד עם החברים שהיו איתו בגן לאורך השנה יהיה לו יותר קל, הלוא הרישום לגני עיריה זה ע"פ איזורי רישום ומגורים . במידה ואשאיר אותו עוד שנה בגן הנוכחי בשכבת גיל שלו נשארות רק בנות-כמה חשובה החשיפה והחברות עם בני מינו וכמה משמעותית היא להתפתחות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2009דין שלום,
קיימים מספר שיקולים בהחלטה שיש לקחת בחשבון. ראשית, מהי היכולת של בנך להסתגל לשינויים - באיזו מידה הוא נוטה להתחבר עם מבוגרים ועם ילדים חדשים, כמה הוא מסוגל להיפרד מכם בבוקר לאחר שהתרגל למקום, וכדומה. שנית, היבט חשוב נוסף הוא מיהם הילדים שיישארו בגן. האם יהיו לו שם גם חברים בנים שיש לו שפה משותפת עמם, ולא רק בנות? החשיפה לשני המינים היא חשובה ביותר. הוא עלול גם לחוש שונה מהבנות ולכן כדאי לחשוב על ההיבט הזה. בנוסף, תוכלי גם לשאול את בנך מה הוא מעדיף, ולהתחשב גם ברצונותיו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)