מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תקשורת בין הורים גרושיםרוני בי09/03/2009
אנחנו הורים גרושים לילד בן- 3, גרושים חצי שנה, אחרי שנה קשה במיוחד. גרושתי מביעה בכל הזדמנות שנאה תהומית כלפיי, משמיצה אותי בגן, לא משתפת איתי פעולה בכל הקשור לילד למעט הסדרי הראייה שנחתמו בהסכם, לא בנושאי בריאות, לא בחגים ימי הולדת וכל שאר פעילות הגן ובכלל- לא מתייחסת בכבוד אליי כשהילד לידנו. מחפש את הדרך לליבה ונימוקים כי היא לא מבינה למה זה חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת בין הורים גרושים
נעמה סבג שמש10/03/2009אין ספק שתקשורת בריאה חשובה מאד לילד.
גרושתך אינה פנויה להקשבה ולכן לא משנה מה תאמר, זה יהיה חסר כל ערך.
הייתי מנסה להבהיר לה דברים במכתב, שמהסקרנות תקרא עד סופו, ואם תרצה ואם לאו תחשוב על הדברים.
כמו כן, הייתי מנסה לערב מגשר או כל גורם שלישי כדי שיבהיר לה את הדברים. היא לא חייבת לדעת שזו יוזמתך.
במכתב הייתי מבהירה לה גם בצורה קיצונית שלא משנה אם אני בעיניה חלאת אדם, אני אב ילדיה ולכן אנחנו חייבים לנהוג אל מול הילדים בכבוד זה לזה.
הייתי מבהירה שדוגמא אישית לילדים היא המקור להתנהגותם. ילדים לומדים קודם כל מה שעיניהם רואות.
אשמח להפנות אותך למגשרים או יועצים מתאימים,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנעמה-דחוףאילן09/03/2009
תודה על תגובתך לגבי בני בגן. אינני זוכר שקרה משהו מיוחד שבגללו הקשר עם ההורים נפסק... איך ניתן ללמד אותו כישורים חברתיים? האם אין זה תפקידה של הגננת(גן פרטי) תודה, אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש10/03/2009אילן שלום,
הגן אינו הבית הראשון של הילדים. אנחנו כהורים צריכים להקנות לילד התנהגויות חברתיות.
התנהגות זו נלמדת הן מדוגמא אישית והן מתרגול.
יש לתרגל איתו מצבים של התנהגויות חברתיות כמו קבלה, נתינה, אמפתיה, התמודדות ותגובות לכעס של חבר, אי שביעות רצון, העלבות וכו'.
יש להדריך אותו בכל מצב אמיתי שקורה בחייו, ולהגדיר את המצב. לתת שם לרגש.
אתה מוזמן לקרוא מאמר בנושא באתר: naamash
מקווה שעזרתי על קצה המזלג,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בין אחיםמאיה08/03/2009
שלום, יש לנו תאומות בנות 9.5, ילד בן 3.5 ותינוק בן חצי שנה. זו השנה הראשונה בה התאומות מגיעות מביה"ס הביתה ולא הולכות לצהרון. התאומת מרבות לריב, ולאחרונה אחת מהן סיפרה לנו כי השנייה מרביצה ומאיימת עליה שלא לספר. בירור עם חברה שלהן שנמצאת אצלנו הרבה, העלה כי התלונות אמיתיות. כיצד לנהוג עם האחות האלימה ? יש לציין כי הן ילדות טובות מאוד, תלמידות מעולות, מרבות לעזור בבית ומחוצה לו ועצמאיות מאוד. עוד אציין כי האחות האלימה מרבה לבקש לעזוב את כיתתה ולעבור לכיתה אחרת (כיתתה באמת אינה מגובשת ולא כיף להיות במחיצת רוב התלמידים שבה). תודה מראש וחג פורים שמח !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אחים
נעמה סבג שמש10/03/2009בראש ובראשונה בדקי אם תופעת האלימות מתרחשת גם בביה"ס. בדקי איך היא במחיצת חברות אחרות.
הייתי משוחחת עם האחות השניה כדי לראות מה ההשלכות של זה עליה ועד כמה זה חמור. אם הן בסה"כ מסתדרות יפה והן חברות, לא הייתי מתערבת.
אך אם היא מפחדת ממנה, פוגעת בקשריה החברתיים יש צורך בהתערבות.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל התייחסות להודעה מ6.03יולי08/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יולי שלום, ראי התייחסותי למטה
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתייםדלית08/03/2009
בני בן שנתיים ו9 חו', קשה לו עם שינויים.לא מסכים להיכנס למעלית שיש בה אנשים זרים,לוקח לו הרבה זמן להיפתח לסבא/סבתא כל פעם,או למטפלת,כל פעם צריך לרכך אותו ולתת לו זמן -חצי שעה עד שעה,עד שהוא נפתח לאחרים,הוא חרד להרפות ממני או מאביו...בנוסף ,עדיין לא ישן בלילות,מתעורר מס' פעמים ובוכה ,לא נרגע מהר,ותמיד מחפש אותנו בשינה. מה נכון לעשות כדי להקל עליו ולעבור את הקושי הרגשי הזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות וסגירות
נעמה סבג שמש10/03/2009האם המצב היה כך מאז ומתמיד? או שאירע דבר מה שהשפיע?
יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להסתגל ולתקרב.
אל תאיצו בו ובכל פעם אפשרו לו את הזמן, ככל שתוכלו.
יכול להיות "שדחפתם" מהר מידי וזה הביא לנסיגה גדולה יותר?
קבלו את אופיו וסגירותו. עזרו לו בכך שתכינו אותו בכל פעם למצב שהוא הולך לחוות. ספרו לו מי יהיה , מה תעשו, מתי אתם תעזבו.
הפגישו אותו רבות עם חברים שהו אוהב כדי שאיתם ייפתח מהר יותר. צרו סביבו כרגע רשת הגנה של אנשים אותם ייראה בתדירות גבוהה יותר.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף וחשוב עליו
דלית19/03/2009תודה על התגובה. הוא תמיד היה מאוד קשור אלי ולאביו,מאוד קנאי לנו,מאוד רגיש ,בוכה הרבה.... השאלה,האם יש צורך בעזרת פסיכולוג שיעזור לנו ,או שפשוט לתת לו לגדול ולהתבגר... חשוב לציין ,שרק כעת הוא מתחיל לדבר (שנתיים ו9 חו'),וגם בפגישות עם הקלינאית ,לוקח לו זמן להפשיר ולתת לה לגשת אליו. הוא מאוד נבון ובשאר התחומים הוא ממש מתקדם ... ולמה הוא לא ישן לילות שלמים?ומחפש אותנו בלילה.? מודה לך מראש, דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה רגשית ושינה
נעמה סבג שמש20/03/2009
האם הוא רואה אתכם מספיק בשעות היום? אתם זמינים לו?
בדר"כ התעוררויות בגיל זה בשעות הלילה נובעות מתגובה התנהגותית של ההורים.
כדי לשנות התנהגות חשובה העקביות ועימה הנחישות. ליווי בייעוץ שינה יפתור בעיה מעין זה.
גם לגבי הנושא הרגשי- נראה שמדובר בבעיה התנהגותית. יכול להיות שליווי רגשי בריפוי ועיסוק יוכל להקל ולהפחית את חומרתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7סיגלית07/03/2009
ביתי בת ה- 7 החלה לאחרונה לצעוק רבות והחלה לא להקשיב ולעשות כרצונה. היא יודעת שהיא מרגיזה אותנו והיא גם אומרת זאת. אשמח לייעוץ, או שתפנו אותי לגורם מקצועי בכדי להתייעץ תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית שלום
נעמה סבג שמש07/03/2009סיגלית אהלן,
אשמח לקבל ממך רקע רב יותר בטלפון ולתת לך מס' טיפים או מאידך להפנות אותך לייעוץ.
את מוזמנת להתקשר בשעות הבקר, מקווה שאעזור,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטריחסוי07/03/2009
שלום רב,ביתי בת שנתיים ו7 חודשים, כל פעם שעושים משהו שלא לרוחה דוגמא:שכחנו את בקבוק המים שלה באוטו והגשנו לה מים בבקבוק אחר (פחות אהוב) תוך הסבר למה היא לא מקבלת את המים בבקבוק שלה. היא התפרצה בבכי הסטרי צרחות בעיטות הרגלים שלה פוגעות בקרש במיטה (ממש מכות חזקות)אנחנו לא הצלחנו להרגיעה בכלל.אני חייבת לציין שזה לא בכי רגיל של ילד אלא כולל בתוכו התפרעות מליחצה.אני מודה שבזמן האחרון אני עושה הכל כדי להמנע מהמצבים האלא למרות שאני בטוחה שלא צריך "ללכת על ביצים"ליד הילד שלך... זאת רק דוגמא אחת מיני רבות . אנחנו חסרי אונים, תחילה ניסינו לדבר, לחבק אך זה רק הגביר את הבכי . לאחר התייעצות החלטנו לא להתייחס לעזוב אותה עד שתרגע , אך ליבנו נקרע והתסכול שלה כ"כ גדול שאנחנו חושבים האם היא צריכה אותנו רק כדי שניתן לה תמיכה. מה לעשות במצבים כאלה והאם זה נורמלי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
נעמה סבג שמש07/03/2009היי,
נסו לא להתייחס מילולית או להראות לחץ. השארו רגועים, הכנסו איתה לחדר והרימו אותה על הידיים וחבקו, גם אם זה דורש לאחוז אותה עם מעט הפעלת כוח.
אפשר לומר לה שאתם אוהבים אותה ועכשיו עוזרים לה להרגע.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נראה לי שאיבדתי את הדרך-נא עיזרו ליטל07/03/2009
שלום, אני אמא לשני בנים:בן 6 וקצת(עדיין בגן חובה) ,ובן 5 חודשים. עם הגדול היו קשיים מתחילת הדרך:קושי להפרד בגנים השונים ששהה בהם לאורך השנים, חרדות מסויימות ופחדים (אם כי לאחרונה נראה שיש שיפור בעניין),טופל ע"י קלינאית תקשורת עקב קושי שפתי (עבר ניתוח "כפתורים"בגיל שלוש)וכמעט ולא דיבר עד גיל זה,טופל גם ע"י מרפאה בעיסוק עקב אחיזה לא נכונה של כלי כתיבה ותוך כדי טיפול אובחן לו בעיית רגישות יתר.עלתה גם האפשרות לבעיית קשב וריכוז(כי מתנתק לפעמים) אך המליצו לי לבדוק את העניין בכיתה א'.ועכשיו לעצם העניין:בני הולך לצהרון מסויים מזה שנה שנייה. עד לאחרונה הכל היה טוב ויפה והוא נהנה ללכת לשם .אולם כיום יש שינוי.:הילד עצבני מאד ומתנהג לא יפה:מתחצף למבוגרים ולא מעוניין להתנצל,מכה קלות ודוחף (ולפעמים לשם שעשוע.....),מרבה להתעמת עם חברים ואני שומעת אותו אומר כי אין לו חברים. דיברתי איתו רבות כי לא נעים לילדים עם ההתנהגות שלו אך אני מרגישה שזה הביצה והתרנגולת ושני המצבים מזינים אחד את השני.קשה לו לשחק לפי כללים וכשמפסיד הוא כועס , בוכה וכו' .בגן גם יש בעיות כאלו אם כי פחות , וגם הגננת מקדישה המון תשומת לב ויחס לבני .הילד "חולה" טלוויזיה, ולאחרונה הוא מרבה לצעוק ללא שום קשר(לפעמים באמצע מפגש)וגם לספר סיפורים לא מדוייקים ונראה לי לפעמים שהוא ממש "חי בסרט". אני רוצה לציין כי הוא לא רוצה להשתתף בחוגים לאחר שנחל אכזבה בחוג בשנה שעברה וגם מתלונן למה לא עלה לא'(נשאר שנה נוספת בגן).תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009טל יקרה,
אני מרגישה שהכותרת שנתת לשאלתך מבטאת היטב את תחושת הבלבול שלך כיצד תוכלי לעזור לבנך באופן הטוב ביותר. זו כותרת מאוד אמיצה, ולבטא כך את הדברים - זהו שלב חשוב בדרך לפתרון.
את מתארת סוגים שונים של קשיים שהילד ואת מתמודדים עימם. חלק מהקשיים קשורים זה לזה ומעצימים אחד את השני, וחלקם נפרדים: חרדות ופחדים, קושי שפתי, רגישות יתר, אחיזת עיפרון, בשלות לכיתה א' והתנהגות חברתית. נראה לי שתוכלי להרוויח מאוד מעזרה של איש מקצוע שיעזור לך למפות את הבעיות ובהתאם לכך להתמודד עם כל אחת מהן.
אני ממליצה להתחיל בהתייעצות עם פסיכולוג הגן, ייתכן והוא עשה לילד אבחון בעבר ויוכל בהתאם לכך לעזור לך למצוא את הדרך לעזור לבנך. כמובן שאם אביו של הילד מתגורר עמכם או מעורב בחיי הילד, נוכחותו בפגישה עם הפסיכולוג היא קריטית. לאחר ההתייעצות, תוכלו להמשיך בהדרכה אצל פסיכולוג הגן או עם פסיכולוג ילדים אחר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו....
טל11/03/2009כשהעלת ספק בקשר למקום מגוריו של האב רק אז הבנתי כמה שהכל על כתפיי.....בעלי הוא איש טוב ויקר שלא מחסיר דבר ממשפחתו(כלכלית)אולם משמש במשרה בכירה ,מגיע בשעות הערב כשעה בערך לפני השינה ולא מפסיק להרעיף מתנות על הילד.אני כועסת על ההתנהלות שלו כי תמיד יוצא שהוא הטוב ואני הרעה ומעבר לזה הוא יוצר לילד תמונת מציאות מעוותת(אם כל עניין נגמר בסוף עם מתנה....)...ניתן לומר שהוא מעורב באופן מינורי בכל העניינים עם הילד ותמיד מנסה להקל ראש בבעיות(אם כי לאחרונה מסכים שעלינו לקבל עזרה מקצועית ואומר שגם הוא כבר לא יודע מה לעשות וצריך הכוונה). בנוגע להתיעצות עם פסיכו' הגן למען האמת זה קצת מלחיץ אותי. אני עובדת במע' החינוך ויודעת שמעורבות שכזו עם הפסיכו' יכולה להופיע ב"רזומה" שלו עד כיתה יב' ולצערי אם זה היה משמעותי ויעיל הייתי שוקלת זאת אך במצב פריסת הפסיכולוגים במע' החינוך כל פסיכו' מקבל הרבה מסגרות חינוכיות ובמבחן המציאות לא מצליח לעשות שום תהליך משמעותי ברוב המקרים. לגבי התיעצות עם פסיכו 'פרטי זה בהחלט הכיוון שלי .לדעתך צריך אבחון מקיף לילד?(פסיכו-דידקטי?)או רק אבחון פסיכו'? האם לדעתך עצם זה שהיה בן יחיד עד גיל 6 ורק לפני 5 חודשים נולד לו אח מקצין את הבעיה?לי נראה שהיו דברים "מתחת לשטיח" שבצבצו לפעמים אולם כעת הם כבר "יושבים" על השטיח לגמרי . אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ויציאותאליהו07/03/2009
לילה טוב המדובר בילדה בת 3 ו-3 חודשים שנולדה עם אנוס קידמי בעקבותיו היתה במעקב של כירורג שביצע מספר פעמים הרחבות (עד גיל שנה-שנה וחצי). במהלך התקופה קיבלה באופן כמעט קבוע פגלקס ע"מ למנוע צואה קשה כאשר פעם במספר חודשים (אחת ל-3-5 חודשים) היו לה עצירויות שדרשו ביצוע חוקן ששיחרר אותה. בשנה האחרונה החלה להגמל מטיטול כאשר שתן היא נותנת כמעט תמיד בשירותים, אך מסרבת לתת צואה בשירותים, כאשר יש לה יציאה רכה מאוד היא עושה בטיטול אך בתקופה האחרונה (חצי שנה) היא מתנגדת לתת צואה, מידי מספר ימים היא נעמדת במקומה למספר דקות מתאמצת מאוד עד בכי ומתכווצת כולה, העניין שהיא במקום לשחרר ולעזור לצואה לצאת היא מפעילה כח מנוגד וסוגרת את שרירי הישבן ומונעת מהצואה לצאת (כולה מתוחה כך שגם קשה לכופף לה את הרגליים לצורת ישיבה או צפרדע להקלת היציאה), דבר שגורם כמובן לצואה קשה שלאחרונה משוחררת ע"י פתיחה פיזית של הישבן ומתן אפשרות לצואה לצאת. הילדה מסרבת שיגעו בה בעת מתן צואה או ללכת לשירותים ולשבת - לדעתנו יש לה אולי טראומה או פחד מהיציאה גם בגלל הקושי שהיה לה בעבר כאשר בביקורת האחרונה אצל הרופא לפני מספר חודשים הוא אמר שאין לה בעיה פיזיולוגית וכי הוא לא רואה בעיה אלא רק בעיה פסיכולוגית התנהגותית והמליץ לרדת מהפגלקס. (אגב, כמובן שכל בדיקה כזו אצל הכירורג עולה לנו בכאב גדול כי הילדה מסרבת לתת לו לבדוק אותה בישבן ומתנגדת לכך). הילדה לא מרבה בשתיה בעת שהותה בגן וכל תרופות הפלא שניסינו לא עוזרות במיוחד (עגבניות וכו') כאשר היא גם מסרבת לקחת מיצים שונים כמו מיץ תמרים וכו'. בזמן האחרון אישתי הבחינה בכתמי דם בהיר על הצואה וביציאה של הילדה ואנו חוששים כי יש לה טחורים מהמאמץ, הצואה הקשה וההתאמצות הכמעט תמידית. אנו כבר די אובדי עיצות ומיואשים ממצבה וחוששים כי זה יעשה לה נזק. * האם יתכן כי כתוצאה מהצואה הקשה וההתאמצות היא סובלת כבר מטחורים שגורמים לסימני דימום ? * כיצד ניתן עוד לשכנע אותה ולעבוד איתה ע"מ לשחרר ולתת צואה בשירותים באופן רגיל ? (לציין כי נוסו גם תפרונות של פרסים קטנים במידה ותעשה בשירותים ללא הועיל) כולל דיבורים והסבר, היא מסכימה לעשות בשירותים צואה כאשר היא לא צריכה אך כל זאת נעלם כאשר באמת יש לה יציאה. * האם נדרשת התערבות פסיכולוגית כלשהיא ואיזו ? האם ישנה המלצה כלשהיא לגבי יועץ כזה (אנו מאזור הצפון). ? * הילדה מאוד חכמה אך מסרבת ליישם ולהבין שיהיה לה קל יותר אם היא לא תתנגד - האם יש עוד דרכים ללמדה ? נודה לכם על כל יעוץ והכוונה כי אנו ממש אובדי עיצות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ויציאות
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009אליהו שלום,
גמילה מחיתולים היא נושא מורכב עבור כל ההורים והילדים, ותוכל להתרשם משאלות קודמות כאן בפורום, עד כמה נושא זה מטריד הורים. אולם כאן מתווספת לקושי הטבעי, גם היסטוריה של התעסקות לא נעימה עם פי הטבעת של הילדה.
השלב המשמעותי הראשון בעזרה לבתכם הוא שינוי התזונה שלה, כך שלא תגיע למצב של עצירויות מתמשכות: אכילת ירקות ופירות, ומאכלים נוספים המרככים את הקיבה, הקפדה על שתייה (כולל הבאת מיצים לגן אם היא אינה מוכנה לשתות מים) וכדומה. במקביל, כדאי להרפות מעיסוק בנושא דרך הסברים ושיחות, כי הם עלולים להעצים את המצוקה ואת המתח והעצירות. כדאי לעבוד עם הילדה על הרפיית הגוף והשרירים, באמצעות משחקים שונים. הקפידו לעודד את הילדה ללכת לשירותים לאחר כ-20 דקות אחרי ארוחה גדולה (כמו ארוחת הצהריים וארוחת הערב). כמו כן, כדאי לחזור לתוכנית התנהגותית של פרסים ומתנות.
כמו כן, אני מציעה לשתף את הגננת בתהליך גמילת הילדה. לעתים הצוות החינוכי בגן מצליח לסייע רבות בכך.
במידה ובתכן עדיין במתח עצום עקב הגמילה, תוכלו להתייעץ עם פסיכולוג שידריך אתכם כיצד לעזור לה באופן מפורט יותר. תוכלו לפנות אליי טלפונית ואמליץ על מטפל באיזורכם.
בהצלחה!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בקשר לטיפול מקצועי שהילד עוברשאול06/03/2009
שלום בננו בן ה 5 החל בסדרה של מפגשים אצל מטפלת בהבעה ויצירה. הוא עבר כשישה מפגשים ולאחרונה נפגשנו עם המטפלת לשמיעת חוות דעת. אנחנו בהחלט מסכימים עם מרבית אבחנותיה (הילד לא מפותח רגשית והוא מאוד תינוקי) אבל מה שמטריד אותנו הוא בכך שהיא לחצה אותנו מאוד חזק לסגור טיפולים לילד לשנה. הרגשתנו היתה מאוד לא נעימה,טענה שהילד חייב טיפולים דו שבועיים אבל כיוון שהיא עסוקה היא יכולה רק פעם אחת בשבוע. טענה שיש להודיע מיידית על רצון להמשיך כי אם לא היא חייבת להתחיל להפרד מהילד (יש לה עוד שישה מפגשים עימו במסגרת קופ"ח) אנחנו מאוד נבוכים ואיננו יודעים עד כמה היא דואגת לילד או דואגת לכיסה. לאחר שלא סגרנו עסקה במקום, התקשרה כעבור שעה להוריד את מחיר הפגישה כמו סוחרת במגרש מכוניות. כאמור האם התנהגות זו הינה התנהגות מקצועית? האם הייתה יכולה להמליץ על אפשרויות נוספות כמו פסיכולוג ילדים דבר שלא עשתה? לתשובות נודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאול
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009שאול שלום,
אני חושבת שאתה מעלה שאלות חשובות שהן קריטיות לגבי הטיפול ולגבי הקשר ביניכם למטפלת, וכדאי לבדוק אותן ישירות עם המטפלת ולשוחח איתה באופן הגלוי ביותר לגבי הנושא.
עם זאת, אתייחס למספר נושאים שעלו בשאלתך, מתוך הניסיון המקצועי שלי:
ראשית, נשמע שהתרשמתם כי המטפלת היא מקצועית, שכן הסכמתם עם מרבית אבחנותיה. זו התחלה טובה. אתם מפקידים בידיה את הדבר היקר לכם ביותר, ולכן הקשר החיובי ביניכם לבין המטפלת הוא הכרחי למען יעילות הטיפול. חשוב שתסמכו עליה ככל שניתן ותחושו שילדכם נמצא בידיים טובות.
לגבי הבעיות שציינתם, היכולת של מטפלים לסייע לילד בקידום התפתחותו הרגשית, תוך 12 מפגשים כפי שקופות החולים נותנות, היא מוגבלת. טיפול מסוג כזה לבעיות כאלו, דורש לרוב יותר זמן, ולכן כדאי שתחליטו ביניכם האם אתם מעוניינים להמשיך עם המטפלת גם באופן פרטי. אם הילד כבר יצר קשר עם המטפלת ונקשר אליה, אזי חשוב שבשישה המפגשים הקרובים, היא תתייחס גם לעיבוד הפרידה, ולכן חשוב שהיא תדע.
ייתכן כי גם למטפלת חשוב להבטיח את מקומכם בקליניקה שלה בהמשך, אולם ייתכן גם כי היא מבינה שטיפול פרטי אינו דבר זול, ומוכנה לבוא לקראתכם מבחינה כספית. המטפלים שעובדים עם קופות החולים די מורגלים במעבר של המטופלים שלהם למסגרת הפרטית בהמשך, וחלק לא מועט מגלה גמישות מבחינת התשלום.
לבסוף, אני מציעה שתי אפשרויות שאינן סותרות זו את זו: חשוב ביותר כפי שאמרתי שתלבנו את הנושאים ביניכם לבין המטפלת, כי היחסים התקינים ביניכם חשובים להצלחת הטיפול בילד. במידה ואתם מרגישים כי היא יכולה לעזור לבנכם, לטעמי כדאי להמשיך עמה. בנוסף, כדאי לבדוק עם קופת החולים האם תוכלו לקבל סבסוד נוסף של הטיפול לילד, גם לאחר 12 המפגשים הקבועים בנהלים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שאול09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית או ביישנותיעל06/03/2009
הי בני בן שנה ועשרה חודשים.עדיין לא הולך לגן.ביום יום אנחנו ניפגשים עם מספר ילדים קבועים שאינם הולכים לגן גם כן ונוצרה חבורה קבועה.בני אוהב אותם מאוד ומחכה למיפגשים עמם.כאשר אנחנו בגינה והם איננם הוא לא מתקרב לילדים אחרים ואף נמנע מכך ואם ילד מתקרב אליו הוא פשוט משנה כיוון ומעדיף לשחק לבד.מגיל מאוד צעיר היה מתפרץ בבכי מר כאשר היינו ניכנסים למקומות שהיו בהם הרבה אנשים שחיכו לראותו.אצל המשפחות שלנו זה נרגע לאחר שהוא הכיר אותם.אם אנחנו הולכים לארוע(שזה לעיתים רחוקות, הוא מתחיל לבכות כאשר ניגשים לומר לו שלום ומאוד קשה להרגיע אותו הוא ממש במצוקה עד שאנחנו הולכים מהמקום.כך גם בימי הולדת של חברים שאיננו ניפגשים הרבה.גם כשיש הרבה ילדים לא מוכרים, הוא נמנע ואם משהו מנסה לחייך אליו הוא בוכה.יש לציין כי הרבה פעמים הוא נירגע ואחר כך משחק ושמח אך אפשר לומר שבאופן כללי הוא ביישן ולא אוהב לרוב שמנסים לדבר אליו או לחייך אליו (לרוב מפני שיש פעמים שהוא מאוד אוהב).עד היום לא ייחסנו לכך חשיבות יתרה אך התחלנו קצת לחשוש שאולי מדובר בחרדה חברתית מסויימת?אם כן, יש מה לעשות או פשוט להניח לזה עד שיחלוף מעצמו? לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009ליאת שלום,
מהתיאור שלך נשמע שבנך זקוק להדרגתיות באינטראקציות שלו עם אנשים, במיוחד כאלו לא מוכרים. התגובות שלו הן תואמות לגיל, ומרבית הילדים לא נענים בקלות לאנשים שאינם מכירים.
חשוב לציין כי מבחינה אבולוציונית, זו תכונה מאוד בריאה, כי עדיף להימנע מגירוי שאתה לא מכיר ולהיצמד לגירויים מוכרים יותר שכבר הוכיחו את עצמם כבטוחים.
תוכלו לעזור לבנכם על-ידי הכנה מראש לפני הכניסה לאירוע, לדוגמא לומר לו משהו בסגנון: "אנחנו הולכים עכשיו למסיבה של ילד שקוראים לו X, יהיו שם ההורים שלו ו-... ויהיו שם משחקים, תהיה מוסיקה, וילד אחר מאוד נחמד שקוראים לו Y..". כלומר, להכין אותו מה עשוי להתרחש ושיהיו הרבה אנשים לא מוכרים, רעש וכדומה. גם באירוע, כדאי לעזור לו להסתגל לסביבה אולם לעשות זאת באופן הדרגתי ובקצב שלו. אגב, הצרכים החברתיים של ילדים בגילו הם מוגבלים, ולא תמיד הם מתעניינים בקשירת קשרים חדשים, כפי שאנחנו המבוגרים מחפשים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
יעל09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 עם בריחת שתן וצואהשיר06/03/2009
שלום רב, לפני חודשיים בערך שמתי לב שבני בן ה-5 מגיע הביתה עם צואה ושתן בתחתון (זה בכמות שזה נראה שהוא מתחיל אך עוצר את עצמו). חשבתי שזה כתוצאה מהמעבר לגן עירייה שהוא חדש עבורו. לאחר ששיחות רבות עימו לא הועילו התחלתי לדאוג, והנושא רק מחמיר, בורח לו שתן אפילו כשהוא בבית, וכל זה במודע. לפני חודש הוא נכנס לצהרון שגם חדש עבורו אך יש מספר ילדים מהגן שהוא מכיר שעוברים איתו בצהריים לאותו הצהרון. אינני יודעת מה לעשות, ניסיתי לשוחח עימו ולהסביר לו את ההשלכות לכך שהוא עושה את צרכיו בתחתונים. אני לא רוצה לעשות עוול לילד ולהביך אותו, אך אני משערת שזה אולי מתוך לחצים או פחדים וכדאי שאטפל בזה. מה עליי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 עם בריחת שתן וצואה
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009שיר שלום,
האם הילד היה גמול בעבר לחלוטין, או שהגמילה היתה מלווה תמיד גם בבריחות?
במידה והוא היה גמול, את למעשה מדברת על רגרסיה שהולכת ומחריפה. ייתכן כי זוהי תגובה לשינויים בגן ובצהרון וא למתח שהילד שרוי בו, אך רצוי מאוד לעצור את התהליך באיבו, לפני שיחמיר.
תוכלי לעזור לילד על-ידי "חזרה" על התהליך של הגמילה, תוך שימוש בחיזוקים ופרסים, והימנעות מעונשים או ביקורת כאשר הוא מתלכלך. כמו כן, הכרחי שתשוחחי עם הגננת ועם הצוות בצהרון, כדי להבין באילו מצבים "בורח" לו, האם יש שעות או מקומות בהם הוא כן ניגש לשירותים, ובאיזו מידה התפקוד וההסתגלות שלו באופן כללי הם משביעי רצון. במידה ותעלה בעיה נוספת - הסתגלות למסגרת, שירותים מלוכלכים או כאלה שלא נעים לעשות בהם את הצרכים, ילדים שמציצים בשירותים ומציקים, חוסר פרטיות, עימותים בין הילדים וכדומה, חשוב מאוד גם לפתור עבורו את הבעיה הנוספת, במידה וזו אכן ישנה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים אם אנו נואשים?אילן06/03/2009
לפסיכולוג/ית שלום, בננו בן 3 ומספר חודשים. בגיל שנתיים הוא נכנסלגן פעם ראשונה ולאחר 5 חודשים בהם ראינו שהוא לא רוצה ללכת לגן וגם המסגרת לא ממש התאימה העברנו אותו למעין"גן" של 3 ילדים.הגננת היתה מקסימה ופיתחה אותו המון!! לצערי, היא התאכזבה מכמות הנרשמים הדלה(היתה לה בעיה פיזית קלה אך לב זהב)והחליטה לסגור. השנה העברנו אותולגן חדש עם הרבה ילדים בקבוצה. ההתחלה היתה קשה אך הוא השתלב יפה.אפילו בקשנו מהורים מסוימים להביא את הילד אלינו והם נענו והיה מאוד נחמד. לצערנו, קצת לפני שנולד בננו השני(אני משוכנע שזה קרה לפני)הופסק הקשר עם ההורים האחרים בהדרגה והבחנתי שהוא פחות מתקשר עם ילדים אחרים.הוא אמנם עומד על שלו ולא מוותר כמו שהיה בהתחלה אך הוא נגרר ולא יוזם ולאחרונה אף אחד הילדים החל להציק לו(יש לציין שזה היה דווקא ילד שהיה אצלנו והם אהבו לשחק)רואים שהוא מאוד רוצה קשר עם ילדים אחרים אך קשה לו ליזום. במפגשים פרטניים הוא יותר מצליח במידה והילד לא שובב. זה מאוד קשה לנו לראות והיינו רוצים לעזור. מה עושים???? יש לציין שבמקומות ציבוריים כשאנחנו איתה היא ההפך הגמור של ביישנית!!! מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש07/03/2009אילן שלום,
היכן הבחנת בשינוי? האם היה אירוע ספציפי שגרם לךכ?
הרקע שננת אינו מספק, אך ברור שיש ללמדו כישורים חברתיים, כיצד נכון וראוי להתנהג בחברה, זאת כדי להקל עליו.
עליכם לתרגל איתו מצבים שונים.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות בכי ללא סיבהיולי06/03/2009
לבת שלי בת שנה וחצי התחילו לפני כחודש התפרצויות בכי ללא סיבה. לפני 10 ימים נולד לה אח.. ללא כל סיבה: היא נשכבת על הרצפה, דופקת עם הראש מסתובבת סביב עמה וצורחת מבכי. זה יכול להמשך גם שעה אם לא מגיבים.. ברגע שמתייחסים היא מתחילה לזרוק דברים ולהתנהג בתוקפנות...ועדיין לא מפסיקה עם היסטריה... לפני זה היא הייתה ילדה עם אופי מאוד נוח ואף פעם זה לא קרה. מה אני עושה איתה? רופא ילדים שלה אמר לי שזה גבולות ולא להתייחס אבל זה נורא לראות ילדה שלך במצב כזה כל יום כבר כמעט חודש (וללא קשר לילידת ילד נוסף במשפחה) אני כבר לא עומדת בזה. אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות בכי ללא סיבה
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009יולי שלום,
מאוד לא קל לראות את הבת של במצב כזה, בייחוד כשאת עסוקה גם עצמך בהסתגלות לתינוק החדש ולהרחבת המשפחה.
התפרצויות הזעם של בתך עשויות לנבוע גם מהשלב ההתפתחותי שלה וגם להיות תגובה להולדת האח. סביר להניח שהן נובעות משילוב של שני הגורמים הללו. לקראת גיל שנתיים, ילדים מתקשים יותר מבעבר לקבל את הגבולות המוצבים להם, ומגיבים בכעס רב, בבכי, התנגדות והתפרצויות בכי וזעם. זהו תהליך התפתחותי שכל הילדים עוברים בגיל זה. בנוסף, לידת אח מעוררת אצל כל הילדים לא רק רגשות שמחה אלא גם חרדה ודאגה ביחס לשינוי, מכך שההורים עסוקים יותר ומושקעים מאוד בילד הנוסף, וחשש עז שמא הם לא ישקיעו בילד הבכור באותה המידה. שוב, זוהי תגובה טבעית ומתבקשת בסיטואציה זו. תוכלי להסתכל בפורום לשאלות קודמות ולראות כמה הורים מוטרדים ביחס לשני היבטים אלו בילדיהם.
חשוב מאוד שתעזרי לבתך לפתח דרכים נאותות ותואמות יותר לבטא את עצמה, כעסיה ודאגותיה. חשוב שאת ובן זוגך תבינו כי הילדה מבטאת מצוקה אדירה מבחינתה בהתפרצויותיה, וזקוקה לכם שתכילו אותה ותעזרו לה למתן את התגובות. כאשר היא בוכה, מומלץ לפנות אליה ולנסות לחבק אותה בחיבוק חזק ולהרגיע אותה. כדאי לקחת אותה ממקום האירוע למקום רגוע יותר, כמו החדר שלה. בזמן הקרוב, בהתחשב בהולדת האח, עדיף להתייחס אליה מאשר להתעלם. ייתכן כי בתכם חשה כי רק אם תנהג בדרך קיצונית, היא תזכה ליחס. חשוב לאפשר לילדה לקבל מכם יחס אישי ומספר דקות בלעדיות עבורה במהלך כל יום, על מנת להפחית את הרווח המשני שלה בהשגת תשומת לבכם. בהמשך, אפשר יהיה לנקוט בתגובות של התעלמות או "פסק זמן" כאשר היא מתפרצת, אולם לאחר שהילדה תעבור תקופה מסוימת של הסתגלות להולדת אחיה.
רצוי לשוחח גם עם הצוות החינוכי בגן של הילדה או עם המטפלת, כדי לשמוע כיצד היא מתנהגת שם וכיצד הם מלווים אותה בתקופה של ההסתגלות לשינויים המשפחתיים.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי וצרחותחסוי06/03/2009
שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי, ילדה מדהימה. בערך כל שבועיים באמצע הלילה היא מתעוררת בבכי, צרחות אני לא יודעת איך לתאר את המצב המליחץ טוב יותר מכאילו שנכנס בה שד.אני ובעלי מנסים לחבק ,לדבר ולדובב איתה אך לשווא היא בהתקף עד שחולף. וכאשר הוא חולף היא גם כן לא מסכימה לספר מה קרה לה. המצב מאוד מלחץ אותנו, הגננת טוענת שזה חלום - אבל הויסות הרגשי ממש מדאיג אותי גם אם זה חלום מאוד רע ולמה היא לא מוכנה שנרגיע אותה? מתוך הצרחות היא מכה את עצמה ואותנו האם זאת תופעה נורמלית , האם לחשוש שקרה משהו שאני לא מודעת אליו? אנא עזרו לי בבקשה להבין מה קורה לביתי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
זהורית אסולין שמחון06/03/2009התופעה שאת מתארת נשמעת כמו ביעותי לילה, בשונה מחלום רע שמתעוררים ממנו, תופעת הבהלה מהחלום מתרחשת בזמן השינה עצמה על כן בתכם מתקשה להרגע מכם, ומסרבת לספר מה היה כי היא עדיין במצב של שינה. מה שניתן לעשות בזמן זה הוא לחבק ולהרגיע במלל עד שהיא נרגעת וחוזרת לישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)