פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 10
    אפרת
    22/02/2009

בני בן 10 ילד חכם מאוד, מבריק, שנון. בכל התחומים הכל טוב, עם עליות וירידות, נראה הכל "נורמלי". אוהב משחקי מחשב, חלקם עם מתים, רוחות, נשמות. הדאגה שלי היא: מצייר המון ציורים של רציחות, חרב תקוע בראש, קרבות וכו'. כותב מידי פעם גם מילים שקשורות לכך וגם דברים כמו כותרת במסנג'ר "למה כל העולם דווקא נגדי" השאלה שלי: האם זה נראה כמו משהו קיצוני? אם כן, מה צריך לעשות? תודה מראש, אפרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמירות שליליות של ילד כלפי עצמו

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

אפרת שלום,
    טוב מאוד שאת קשובה לתכנים שבנך עסוק בהם, ולא נשארת רק במעטפת החיצונית של ילד חכם, מבריק ושנון. בנים מתעסקים בתכנים תוקפניים ואלימים כחלק מההתפתחות הטבעית שלהם, אולם האמירות של בנך והאלימות המוגזמת בציוריו מטרידים וכדאי לברר את הנושא עד תום.
    אני ממליצה להתייעץ עם המחנכת ועם פסיכולוגית בית הספר ולשמוע את התרשמותן מהילד. בנוסף, כדאי לפנות לילד באופן ישיר - לומר לו שראית את הכותרת במסנג'ר ואת רוצה להבין מי אלו כל העולם שדווקא נגדו וכדומה. זו הזדמנות גם לומר לילד שאת נמצאת תמיד עבורו לשמוע אותו ולתמוך בו, ושאת לעולם אינך נגדו אלא תמיד לטובתו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות רגשיות של ביתי
    רונן
    22/02/2009

שלום רב אנו גרושים כ 2.5 שנים.הבת שלי בת 4.5 בתקופה האחרונה ,כמעט בכל פעם שהיא נמצאת/ישנה אצלי בבית או איתי היא אומרת" רוצה את אמא-רוצה ללכת לאמא".זה יכול להתפתח להתקפת צעקות ובכי של כ 1/4 שעה עד שנרגעת. זה קורא ברמה אקראית אך גם שהיא עייפה או שאני חוזר איתה אלי הביתה או בביתי או אני שם לה גבול על משהו שרוצה ואני לא מסכים(משתדל לעשות זאת בעדינות) שזה קורא אני שואל אותה אם רוצה לדבר עם אמא ומסביר לה שעכשיו היא איתי ,אני מחבק אותה ואני אוהב אותה בשבוע שעבר זה קרה מתי שאבי הוציא אותה מהגן לוקח לה זמן להירגע .לאחר מכן מראה לי סימני התקרבות ("אבא אבא")וחוזרת לעצמה יש לציין שאני משתדל לתת לה הרבה אהבה עידוד ורגש וזמן איכות וכיפי אך גם גבולות .. תופעות נוספות שאני לא יודע אם קשורות-מציצת אצבע,בריחת שתן לתחתונים מידי פעם(בבדיקה נפרדת) חשוב לי לדעת את הסיבות האפשריות ואם קשור משהו אלי /להתנהלות שלי ו/או לגרושתי תודה מראש רונן

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות רגשיות של ביתי

הוספת תגובה

• תגובות רגשיות של ילדה בת 4.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

רונן שלום,
    אין ספק כי אתה ובתך נמצאים במצב מורכב - הילדה גדלה וצרכיה משתנים, היא מבינה יותר את העולם ואיך להפעיל את המבוגרים, ובנוסף היא מבטאת אי נוחות ומצוקה בדרכים שונות ותקיפות יותר מבעבר.
    כל ההתנהגויות שאתה מתאר - בריחת פיפי מדי פעם, מציצת אצבע, העדפה זמנית של הורה מסויים וקושי בקבלת גבולות - הן התנהגויות שכיחות בקרב ילדים בני 4, גם כאלו שהוריהם חיים יחד. ייתכן וההתיחסות שלך לגירושין ולמקומך בעולמה של בתך, מקשה עליך להבין מה מההתנהגויות קשור ביחסים שלך עם בתך, ומה קשור להתפתחות טבעית של ילדים.
    נראה לי שכדאי שתשוחח על ההתנהגויות שמפריעות לך עם גרושתך, וכן עם הגננת, על מנת להבין את התרשמותן מהילדה כשהיא אינה איתך. בנוסף, כדאי שתבדוק עם עצמך באיזו מידה הקשר בינך ובין גרושתך הינו תקין. כאשר קיימים מתחים בין הורים גרושים, הילדים מבטאים אותם בהתנהגויותיהם. אם לאחר כל הבירורים אתה מרגיש עדיין מוטרד מהתגובות הרגשיות של בתך או מהקשר שלך עמה, מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים. תוכל להרוויח גם מהשתתפות בקבוצת אבות גרושים. אני בטוחה כי העובדה שאתה אבא מעורב, פעיל ומתעניין בבתך, היא משמעותית וחיובית מאוד בקשר ביניכם כיום ובעתיד.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    שרון
    22/02/2009

שלום, יש לי ילדה כמעט בת 7. עד גיל 6 לא היה שום קשר עם האב כי האב לא היה מעוניין. הילדה הכירה כמשפחה את האמא ואת הסבתא. לפני כ-3 שנים הסבתא חלתה ב ALS ועל מנת לנסות לתת לילדה יותר משפחה יצרתי קשר עם האב. במשך כמעט שנה הוא היה מגיע פעם בשבוע אלי הביתה למספר שעות. לפני חודשיים התחלתי בתהליך של המזונות ומאז הוא מסרב להגיע אלי אלא לוקח אותה כל סופ"ש שני. היא לא ישנה אצלו אלא הוא משאיר אותה לישון אצל הסבתא והסבא, שאותם היא מכירה בדיוק חודשיים, והוא עצמו ישן אצלו בבית. בפעם אחרונה הוא השאיר אותה לישון אצל חבר שלו שיש לו ילדה בגילה ושוב לא נשאר לישון ביחד איתה. אני רואה אצלה שינוי התנהגותי + מעירים לי בבי"ס שהיא פחות מרוכזת וקצת יותר אגרסיבית. השאלה שלי - לאן ולמי אני יכולה לפנות על מנת לקבל עזרה? האם קיימת השתתפות כלשהי דרך קופ"ח מכבי? אודה לתשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• ילדה בת 7

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

שרון שלום,
    בתך חווה אי יציבות בקשרים הקרובים ביותר שלה - הן עם אביה והן עם אמך, שלא ציינת מה מצבה כיום. טבעי וצפוי כי מצב כזה יעורר חרדה וכעסים, ויקשה על הילדה להתמודד היטב בסביבות אחרות מלבד המשפחה, כמו בית הספר.
    חשוב שהעזרה לילדה תהיה בשלושה מישורים:
    ראשית, אני ממליצה לך לפנות להליך של גישור עם אבי הילדה, על-מנת לסדר את העניינים ביניכם ולמנוע ככל האפשר שימוש שלו או שלך בילדה כדרך תקשורת או הבעת כעסים ביניכם.
    שנית, רצוי להרחיב את המסגרת החברתית של הילדה ושלך בדמויות קבועות ככל שניתן - למשל ע"י התחברות לקרובי משפחה, טיולי משפחות וכדומה, וזאת על מנת להבטיח שלילדה יש דמויות מבוגרות תומכות ככל שניתן.
    ושלישית, בתך תוכל להיעזר בטיפול פסיכולוגי, אולם חשוב שתדעי כי הטיפול מותנה באישור של אביה, גם אם הוא אינו מעוניין להגיע להדרכות מדי פעם. כדאי שתבררי עם קופת החולים את זכויותייך וגם במרפאות ציבוריות באיזורך. כדאי להתייעץ גם עם פסיכולוגית בית הספר שמכירה את המסגרות באיזורך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה חוזרת, בן 2.8 מפחד לעשות קקי.
    יעל
    22/02/2009

בהיותו בן חצי שנה סבל בני מיציאות קשות שנךוו בבכי בצרחות ואף בדימום קל. לאחר ביקור אצל גסטרו ילדים ששלל הירשפרונג, ניתן לו טיפול של שמן פראפין ובמצב של חוסר יציאה ממושך אף בחוקנים מסוג מיקרולט. לאחר סיום הטיפול בשמן חזר המצב לקדמותו שלפעמים יש יציאות קשות, והילד התחיל לפתח התאפקויות, הילד היה עוצר את עצמו מלעשות אפילו כשהקיבה היתה רכה ( מפחד שיכאב לו) ולאחר כמה ימי התאפקויות שכבר לא היתה ברירה היה לוחץ מאוד ומוציא קיבה גלילית וקשה. לפני כשנה הסתדר המצב אך לאחר כמה חודשים חזרו ההתאפקויותבחזרה. לאחרונה אף היינו במוקד לילה לאחר שהילד לא עשה קקי מעל לשבוע. לפני כחודש היינו אצל פסיכוטרפית שהמליצה על גמילה, הילד נגמל יפה מאוד מפיפי אך הקקי נשאר באותו מצב- התאפקויות ללא יציאה, אל אף שמקבל כבר חודש כל יום בן 10 ל20 סיסי של שמן פראפין. מיותר לציין שניסינו פגלקס, גליצרין ואף שיכנועים ע"י מתנות וממתקים. לאחר כמה ביקורים אצל גסטרו הבנו שהבעיה היא אינה בריאותית פיזית אלא התנהגותית. הילד מבין שקקי זה כואב למרות כל ההסברים שקקי זה כיף. ניסינו הכל אך לא מצאנו מישהו שמטפל בבעיה זו ספציפית. אנא עיזרו לנו, נואשנו.. תודה מראש..

הוספת תגובה

• הבטחתי לחזור

זהורית אסולין שמחון
    22/02/2009

אם המצב הוא של התאפקויות על רקע רגשי אפשר לפנות לשני אפיקי טיפול האחד טיפול התנהגותי במרפאות של ד"ר קושניר שמתמחים בבעיות מסוג זה. אפשרות שניה שהיא ארוכה יותר היא טיפול רגשי שעוזר לילד להתמודד עם פחדיו ועם האופן שבו הוא מבטא שליטה (שליטה על גופו, על צרכיו וכולי) , הטיפול צריך לכלול הדרכת הורים שכן עקב הסיבות הרפואיות שהיו עד עתה הייתם מאד מעורבים ביציאותיו, אך כעת כחלק מהתהליך תהיו זקוקים לעזרה בלשחרר כדי לעזור לו לשחרר לסמוך עליו ולתת לו את החופש לשלוט על צרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוק שוקו
    מרים ג'
    22/02/2009

שלום יש לי 2 בנים בין 4.5 ו 3. עד כה הם שותים חלב שוקו בוקר וערב בבקבוק avent והיחלתתי שהם צריכים לשתות בכוס. הקטן מקבל את השינוי לעומת הגדול -לא טוען שזה לא מתאים לו ולא טעים לו זה הדבר היחידי שהוא מקבל כמוצרי חלב- לא רוצה גבינות ולא מעדנים מה עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק שוקו

הוספת תגובה

• שינוי

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

היי,

כל שינוי שאנו רוצים לקיים יכול להיות מלווה בקושי עבורנו ועבור הילד.
    אם תעמדי על שלך ותהיי ברורה והחלטית, תוכלי לקיים את השינוי.
    לילד ברור שחשוב לך שיקבל את החלב גם במחיר שבו תיכנעי לדרישותיו ולכן שווה לו להתעקש.

את צריכה להחליט: האם את מוכנה לוותר על כך שישתה חלב או שזה כ"כ חשוב לך שאת מוכנה לוותר על החלטתך שלא לתת בבקבוק.

כל החלטה שתקחי, תהיי בה עקבית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מפסיקה לדבר
    שרון
    21/02/2009

הבת שלי בת כמעט 4,לא מפסיקה לדבר כל היום, לא משנה לה אם עונים לה או לא היא פשוט לא מפסיקה מה שגורם לנו ולאנשים מסביב לאבד את הסבלנות.אני מבקשת ממנה להפסיק לדבר כי אני עסוקה היא ממשיכה לדבר בלחש ללא הפסקה או מתחילה לשיר.גם בלילה או בשירותים היא מדברת לעצמה ללא הפסקה.מה לעשות?נראה כאילו היא לא שולטת בזה..

לקביעת תור
    סגירה
    לא מפסיקה לדבר

הוספת תגובה

• דברנות יתר

זהורית אסולין שמחון
    22/02/2009

נשמע שביתך מדברת לאו דווקא מתוך רצון לקבל הד ולעיתים הדיבור הוא בינה לבין עצמה (אני מכירה באופן אישי כמה מבוגרים שכדי לעשות סדר במחשבותיהם מדברים עם עצמם בקול רם).
    על כן אימרי לה מתי את יכולה להיות קשובה לה ומתי לא . אם היא בוחרת לדבר הדגישי בפניה שכרגע היא מדברת לעצמה והיא תעשה את הבחירה אם להמשיך בכך או להפסיק. נשמע שאולי הדיבור מרגיע אותה באיזושהי דרך מעין חבר שנמצא לידה כל הזמן גם כשאחרים אינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתים שלא ישן בלילה
    לילך
    21/02/2009

שלום רב רציתי להתייעץ לגבי בני הפעוט בן השנתיים שמתעורר בבוקר בשעות 12:00 בצהרים והולך לישון בשעה 3:00 לפנות בוקר בני טרם נשלח לגן כל נסיונותי להעירו מוקדם בכדי שילך לישון מוקדם לא עוזרים מה עליי לעשות אני אובדת עצות למי עליי לפנות??? \

הוספת תגובה

• שנת תינוקות

זהורית אסולין שמחון
    22/02/2009

קיימת יחידה להפרעות שינה אצל תינוקות באוניברסיטת תל אביב המנוהלת ע"י פרופ' אבי שדה. אני מציעה לך גם להכנס לאתר שלהם ובמידה שתחושי צורך תוכלי לפנות לשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילך שלום

נעמה סבג שמש
    23/02/2009

לילך היי,

נשמע שאם בנך מסוגל לישון שינה רצופה, אזיי אינו סובל מקשיי שינה והרדמות.
    הבעיה היא בעיה התנהגותית שבהחלט יש באפשרותך לטפל בה. תצטרכי לשנות את שעות השינה שלו בהדרגה, על מנת שיווצר שינוי בשעון הביולוגי.
    עם סבלנות והתמדה זה עובד.

בברכה,

נעמה- יועצת ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתערב..?
    אילי
    21/02/2009

שלחתי הודעה לפני כשבוע וחצי ולצערי לא קיבלתי התייחסות, אני גם לא רואה אותה כעת ברשימת ההודעות, אודה להתייחסותכם. תודה אילי

לקביעת תור
    סגירה
    האם להתערב..?

הוספת תגובה

• הודעה חוזרת

זהורית אסולין שמחון
    22/02/2009

אילי סליחה שלא נענית האם תוכל לציין מאיזה תאריך ההודעה כך שאוכל לנסות לענות עליה או לכתוב אותה בשנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי פעמיים ולא קבלתי תשובה !!!
    מיכל
    21/02/2009

שלום רב, אני מעתיקה שוב את ההודעה שלי. מאוד חשובה לי ההתייחסות, גם אם אין ידע בעניין, אני מצפה לאיזושהי תגובה. תודה. בני בן 3 ו-7 חודשים, גמול מפיפי ביום כחצי שנה. ישנה בעיה חריפה בגמילה מקקי. הוא עושה קקי אך ורק מתוך שינה (וזאת מגיל צעיר). הוא מתנגד לעשות קקי בשירותים. לאחרונה, חשבנו כי חל שיפור, והסכים לעשות בשירותים פעם או פעמיים וכן אף בגן היו כמה מקרים שעשה, אך שוב חזר לעשות אך ורק בשינה ומסרב לנסות בשירותים. אני ממש מיואשת מהעניין, ומנסה לחשוב איך ניתן לעזור לו. במצב זה אין לדבר בכלל על גמילה מפיפי בשינה, שכן הוא עושה קקי. הוא הולך לישון עם טיטול. אשמח לעצות, תודה

הוספת תגובה

• יציאות

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

לפני שאני עונה לך מתוך היבטים רגשיים והתנהגותיים, האם בקרתם אצל רופא מומחה אשר בדק את השרירים הטבעתיים? כדאי לשלול סיבות רפואיות לפני שעוברים להיבטים רגשיים. אם מדובר בקושי רגשי יש ספרים רבים שדרכם אפשר להתחיל לדבר על כך, לתחוק על כך יש את הספר טוסיקים. ספר נוסף שילדים אוהבים הוא "כולם עושים קק". בנוסף אפשר לפני השינה לשבת איתו חצי שעה בשירותים גם אם אין לו רק בשביל להתחיל להרגיל אותו לשבת בשירותים , אפשר שם לספר את הסיפור לפני השינה לצייר ציורים שיודבקו באמבטיה וכולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת שוב - הסדרי שינה לאחר גירושין
    רינה
    21/02/2009

בעקבות ניסיון להגיע להסכם גרושין אני מתמודדת עם הבעיה שהאבא רוצה שהילדים ישנו אצלו פעמיים בשבוע. כרגע אני זו שמטפלת בילדים רוב הזמן (חוץ מפעם בשבוע שהאבא יוצא מוקדם יותר מהעבודה), אני היחידה שקמה אליהם בלילה וגם בעתיד מתוכנן שאני אהיה המישמורן (או איך שקוראים לזה). הילדים הם בגיל 9, 6 ו-2. לדעתי זה מוקדם מידי בשבילם (מבחינת גיל ומבחינת הלם הגירושין הראשוני) והייתי רוצה שרק בגיל מאוחר יותר (עוד כשנתיים) זה יהיה תקף אפילו שלמעשה זה נראה לטובתי. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של פסיכולוגית ילדים .- גם מבחינת גיל וגם איך להבחין בבשלות אם יש דרך. אני מדגישה שמדובר רק על הלינה עצמה, חוץ מזה מדובר גם על סופ"ש פעם בשבועיים שעם זה אין לי בעיה. תודה רבה

הוספת תגובה

• הסדר ראייה

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

כשאת אומרת שמוקדם מידי האם את מתכוונת לכל הילדים או רק לקטן שבהם. משפחות רבות גרושות ופועלות על פי הסדר ראייה דומה שהצגת. נראה לי רינה שכאם אוהבת ודואגת מאד את חוששת להפרד מילדייך ולו ללילה. כיוון שעד כה את היית בעיקר אחראית עליהם אינך סומכת מספיק על הפרוד שלך שידע מה לעשות ואיך להסתדר עימם. אם תחושי כך הרי שילדייך יחושו בחוסר הבטחון שלך ויסרבו ללכת לאביהם. החלטתם להתגרש וזה אחד המחירים של הגירושים עם כל הכאב שבדבר . הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות למען ילדייך כעת הוא להעניק להם אמונה ובטחון שאביהם אוהב אותם ורוצה בקרבתם על אף הפרידה בינכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגעון ה-DVD
    מרב
    20/02/2009

שלום, בני בן שנה ו-8 חוד'. בשבועות האחרונים פיתח ממש אובססיה בנושא צפיה ב-DVD במחשב כשהוא יושב על ברכי או על ברכי אביו. הביטוי ההתנהגותי של התופעה מטריד אותנו- הוא קם בבקר ישר מהמיטה ומושך אותי אל המחשב תוך דרישה נואשת לצפות ב-DVD וכך גם כשנכנסים הביתה מהגן. קשה מאוד להפסיק אותו ולעבור לפעילות אחרת, למרות שאנו מציעים לו באופן קונקרטי - בוא נלך לשחק ב.... (כך שאין לו מה לחשוש שיאבד את תשומת לבנו אם תיפסק הצפייה). אפילו תחליף של צפייה בטלויזיה לא מושך אותו. תופעה נוספת זה שמשך הצפייה שלו בסרט מסויים היא בין כמה שניות לכמה דקות בדרך כלל ואז הוא מבקש להחליף. כך אנו מדלגים במשך רבע שעה בין כ-10 התחלות של סרטים. אציין שכל הדיאלוג סביב עניין ה- DVD היא בטון בכייני, לחוץ ותובעני. מה דעתך על כך? מה לעשות כדי להחזיר את הדבר לפרופורציה סבירה? אנו בהחלט מגבילים אותו ומסרבים לפעמים אך היינו מעדיפים שעוצמת התופעה תפחת. תודה רבה, מרב

לקביעת תור
    סגירה
    שגעון ה-DVD

הוספת תגובה

• מכשירים אלקטרוניים

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

האם הוא זה שמתפעל את המכשיר ומכניס ומוציא את ה- DVD ? אם כן נראה שמה משעניין אותו זה ההתעסקות בחפץ עצמו ולא הסרטים עצמם, על כן אני מציעה להציע לו תחליפים של חפצים טכנולוגיים שניתן לפרק, להפעיל ללחוץ (כמו טיפ להקלטת שירים וכולי). כהורים וככאלו שיודעים מה טוב עבורו מותר לכם להגיד לו לא גם אם הדבר לעיתים כרוך בבכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש וחצי
    מאיה
    20/02/2009

שלום, בני בן השלוש וחצי מחלק לנו ההורים, כל הזמן ציונים: התנהגתם יפה ו/או לא התנהגתם יפה, ובמידה ואנו לא מתנהגים יפה יש סנקציה - למשל אתמול הוא אמר לנו לא התנהגתם יפה ולכן אני לא אשן במיטה שלכם (הסנקציה לא ממש חשובה כי אלא עצם האמירה). איך עלינו להגיב לכך? זה סוג של חוצפה או להתעלם? ושאלה נוספת - הוא כל הזמן מיילל על שטויות. למשל - אם הוא לא מקבל משהו מתוק (אחרי שאכל כבר מיליון מתוקים) הוא לא מפסיק ליילל שהוא רוצה ובכלל על כל דבר שהוא לא מקבל (ואין מה לעשות יש דברים שאנחנו מסרבים, לא הרבה אבל יש) הוא מיילל. הסבלנות שלנו כבר הגיעה לקצה. איך מפסיקים את היללות? תודה רבה! מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש וחצי

הוספת תגובה

• הורות

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

נראה לי שילדכם עושה זאת כחלק ממשחק כנראה שכך מתנהגים גם אליו פעמים רבות והוא מנסה זאת על אחרים- אפשר להסביר לו שילדים אינם יכולים להעניש את הוריהם.
    לגבי היללות- זכותו לילל גם אם זה קשה לכם. זכותכם כהורים להציב לו גבול שקבעתם עבורו וזכותו להביע את מורת רוחו מהעניין. גם אם אתם הייתים הולכים לבוס ומבקשים ממנו העלאה במשכרות והוא היא מסרב סביר להניח שהיה לכם קשה לחייך אליו ביום שלמחרת ואולי גם מאוחר יותר. היו סבלניים ועקביים זהו חלק מהמשחק שנקרא הורים וילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגרות ורצינות יתר לילדה בת 5
    נינה
    20/02/2009

ביתי בת ה-5 ילדה לבבית מקסימה בוגרת ובעלת אינטליגנציה ריגשית גבוהה מאוד מאוד אך הדבר מקשה עליה בתיפקוד היום יומי ובקשירת חברויות. מידי יום היא חווה בגן את מה שכנראה כל הילדים חווים וזה התמודדות עם העלבות ומילים לא יפות ולפעמים גם מכות (לא משהו יוצא דופן) אך במקום להעביר את חלק מהדברים היא נוצרת אותם בליבה ואחה"צ היא מקפידה לשתף אותי לפירטי פרטים בכל מה שהיה וקרה, אני כמובן מנסה בדרכים של אמפטיה לגלות הבנה ואף לנסות ולתת לה את הכלים להתמודד אך היא יכולה לדון דקות ארוכות בתיאורים על כמה היא סבלה ולתאר בצורה בוגרת איך נשקפה לה סכנה וגם לילד היא תזכיר זאת מספר פעמים. דבר זה צורם לי בייחוד בגלל המכאוב שהיא סוחבת איתה ושאינה יכולה לראות גם צדדים טובים (היא תמיד בוחרת לעדכן אותי בשלילי ולא בחיובי) לפעמים היא פוגשת את אחד ההורים של הילד/ה ומטעמתת איתו ובטון בוגר וסמכותי מבקשת מההורה לטפל בילד ובבעיה, הורים אחדים מתלהבים ו"מעודדים" המשך התנהגות זו וחלקם פשוט נבוכים ולא יודעים איך להגיב. מעצם התנהגות זו ילדים אף חוששים להתקרב אליה כי היא מכתיבה את רצונותיה עליהם ואף "מלשינה" במידה וקורה דבר מה. בשיחה עם הגננת שלה הסבירה כי היא ילדה מאוד חיובית וסמכותית ותמיד סוחפת אחריה ילדים ושהיא "מנצלת" את התכונות לטובתה בעזרה ושיתוף בגן. חששינו הגדול כי היא אומנם בוגרת ומבינה אך אינה מתאימה לגילה, ובכך תישאר ללא חברים איך לגשת כי מצד אחד מעוניינים לשמוע ולהקשיב למכאוביה ומצד שני ללמדה להתמודד ולהעביר.

הוספת תגובה

• חברות

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

נשמע שהגננת רואה את הדברים קצת אחרת מאיך שאת מתארת אותם, היא מתארת אותה כמנהיגה המצליחה לסחוף אחריה ילדים. אולי את עדה רק לצד השלילי של הקשרים החברתיים אך לביתך גם יכולות רבות וכנראה שהיא כן מיישמת את הכלים שאת מעניקה לה ופועלת על פיהם בגן. אם אני טועה בהתרשמות שלי אני מציעה לברר לעומק עם הגננת על טיב היחסים החברתיים, הייתי מציעה גם לילדה לבחור חבר או חברה שאוהבת לבלות במחיצם להזמין לביתה ושם עוזרת לה במקרה שבו אני רואה שהיא נתקלת בקשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברותי

נינה
    21/02/2009

תודה ענקית על תשובתך, אני בהחלט מסכימה כי הגננת מתרשמת ומתלהבת מביתי בצורה אחרת וזוקפת לזכותה את הביטחון והשפה ,תאטרליות והבגרות. אך אני מתרשמת כי גם בגן היא נוהגת בצורה דומה וזו לפי כמות החברים שקטנה ומס' ההזמנות שהיא מקבלת למפגשים חברתיים. רק היום חזרנו מבית חברים ושם מקרוב ראינו איך בכל משבר של מריבה היא נגשת לאמא או לאבא של הילד ו"מלשינה" ומבקשת את התערבותם (זאת לאחר שאנו מבקשים שתפתור ותתמודד לבד ומנסים בדרכים יצירתיות לחזור למסלול המשחק) הילד כמובן פיתח סוג של אינטיגוניזם ופשוט לא רצה לשתף ולשחק איתה יותר (אולי מפחד שתלשין עליו יותר) איך מחסנים,מחזקים ונותנים כלים ומצד שני מבלי לפגוע בחופש הדיבור המקסים שלה (בשפה גבוהה ועשירה) אנו מרסנים את ההלשנות וגורמים לה לפתור לבד את המחלוקות מול הילד/ה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים חברתיים

זהורית אסולין שמחון
    22/02/2009

נראה לי שהפנייה של ביתך להורים של הילדים היא מתוך חוש צדק מפותח מאד ולעיתים אף נוקשה. כשמתקיימת עוולה היא מרגישה מחוייבת שהסדר יבוא על תיקונו, תופעה זו אופיינית אצל ילדים בגיל זה ועם השנים חלה גמישות. בכל מקרה אני מציעה שאם היא פונה לעזור לה לחשוב יחד על פתרונות שהיא יכולה לפתור (מה שגם ככה אתם עושים) יחד עם החבר להסביר לה שי אפשרות לפתור את הדברים בינהם ולתת לה איזשהם עקרונות מתי כדאי לפנות להורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא פחד אצל ילד
    הורים
    20/02/2009

שאלה: בשבועיים האחרונים ילדנו בן ה5 שהוא ילד רגיל ובריא בגן טרום חובה, מגלה סימני פחד ונצמד להורים. מתלונן כי הוא רואה יצורים מפחידים כגון חיידקים וחרקים, כולל התעוררות משינת הלילה עם אותם סימפטומים. אנו מחזקים ומחבקים אותו, אך האם יש מקום להתייעצות עם איש מקצוע בשלב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא פחד אצל ילד

הוספת תגובה

• פחד

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

אם הדבר פוגע בתפקודו ברמה החברתית, העצמאות, והלימודית אז כדאי לפנות להתייעצות. לפני כן הייתי פונה לבדיקת עיניים ייתכן שהוא רואה נקודות שחורות כתוצאה מאיזו בעית ראייה ומפרש כי אלו חיידקים וחרקים בכל מקום. כדאי לשלול זאת לפני שמסיקים מסקנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בדיבור
    יונית
    20/02/2009

יש לי ילד בן 5 וחצי , יש לו בעיה מבחינת דיבור התחלתי , היה מטופל אצל קלינאית תקשורת בעבר עקב בעיות בהיגוי , כרגע נתקע כל תחילת משפט ומסרב לדבר , קשה לו להוציא את המילה הראשונה, בגן מדבר עם חברים רגיל , כאשר בא משהו זר או הגננת שואלת אותה שאלה בפורום עם הילדים, מתקשה להוציא מילה מהפה , וכרגע הפסיק לדבר בכלל ולשתף פעולה עם הגננת בפורום,לדוגמא אתמול בגן היתה בדיקת ראיה והילד לא ענה ולא דיבר עם הבודק, גם איתנו הוא מתקשה לדבר , נתקע כל הזמן וזז בתנועות עם כל הגוף , כאילו המילה מתקשה לצאת מפיו, בכללי וגם עפ"י הגננת הילד חכם , מבחינה לימודית ,מוטורית , התנהגותית וחברותית , הילד אמור לעלות לכיתה א' וגם מתאים עפ"י הגננת למעט בעית הדיבור , לדעתה וגם לדעתנו זה משהו רגשי , מה ניתן לעשות? לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בדיבור

הוספת תגובה

• עיכוב בדיבור

זהורית אסולין שמחון
    20/02/2009

לא הצלחתי להבין מדברייך האם ההתקעות וההמנעות בדיבור היא רק מול מבוגרים ומול ילדים הדיבור רגיל. האם התקיעות היא רק בשיחות שיש בהן יותר מנוכח אחד ואז הוא נבוך או גם בשיחות אחד על אחד. ראשית יש לעשות אבחנה מחודשת אצל קלינאית התקשורת כדי להבין את פשר ההתקעות. אם מקורן בסיבות רגשיות אפשר לפנות תחילה לטיפול שהם פחות ורבלים כמו טיפול בבע"ח, טיפול באומנות . אולי כדאי לתת לו מן בובת כפפה כזו שדרכה אולי ירגיש בנוח יותר להתבטא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית דיבור

יונית
    20/02/2009

תודה רבה על התשובה, ההתקעות שלו היא גם אחד על אחד , יותר מול מבוגרים או בחברה לא מוכרת , גם מולי הוא נתקע המון , במידה ומדובר בבחינה רגשית , האם עלי להתיעץ עם פסיכולוג ? היכן ניתן לטפל מול בע"ח ? (אני גרה באיזור חולון- ראשל"צ) האם יש כלים לעזרה להתמודדות עם הילד , כדי לאפשר לו לדבר בלי להתקע? מה עלי לומר לו? תודה רבה יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית דיבור

זהורית אסולין שמחון
    21/02/2009

כדי לאפשר לו לדבר מבלי להתקע עלייך להיות סבלנית , לא להעיר לו על כך, לא להשלים עבורו את המילים, ולא לנסות ולהאיץ בו. ייתכן שקצב החשיבה והעיבוד המילולי שלו קצת יותר איטי משל האחרים. לגבי טיפול בבע"ח אינני מכירה כ"כ אך אני בטוחה שתוכלי למצוא ברשת מספר מטפלים בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה