מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנא התיחסותכם ל"פרידה והריון"מ14.3טל15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טל שלום, זהורית ענתה לך-ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות, חרדה ופחת ללכת לחברותמירית15/03/2009
ביתי בת החמש מאז ומתמיד היתה ביישנית וחרדתית ולקתחלה הרבה זמן להתחמם בכל אירוע חברתי. היא פיקחית מאוד לגילה, חרחפה וכשהיא כבר נפתחת היא עולם ומלואו. היא מסרבת ללכת לחברות אם אני איני נוכחת וגם לימי הולדת. היא אוהבת את הפעיוךויות רק אם אני או בעלי נהיה נוכחים. היא מוכנה שחברות יגיעו אליה בלבד. שוחחנו רבות על הנושאים הללו והתגובות היו החלטיות- אינני מוכנה להיום בלעדיכם. דיברנו ם הגננת שבסך הכל אומרת שהילדה מסתדרת בגן - אולם לוקח לה זמן להפתח. היא גם תמיד בוחרת באותה חברה. אני רואה שבתי הקטנה גם היא סובלת מאותן חרדות וביישנות חברתית. כיצד עלי לנהוג בעיקר בכל הקשור לברים וימי הולדת? האם להמשיך לשוחח למרות שזה לא עוזר? למה לצפות בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
ד''ר שירי שדה שרביט16/03/2009מירית שלום,
לא כתבת מהו גילה של בתך, והציפיות שלנו מהיכולת של ילד להיפרד היא תלויה בגיל ומשתנה בהתאם. באופן כללי אאמר, כי ביישנות היא תכונה אישיותית, שיש חוקרים המאמינים שיש לה גם בסיס גנטי-משפחתי, אולם היא פוחתת מאוד ככל שיש חוויות חיוביות רבות יותר של עצמאות ושל הצלחה להתמודד לבד, בסיטואציות מתאימות ובזמן המתאים. בדר"כ כשדוחפים ילד לעצמאות בטרם עת מבחינתו, הוא נצמד עוד יותר לגירויים ולמבוגרים המוכרים.
ממה שכתבת כאן, נראה לי שבתך זקוקה לזמן מסוים על מנת להסתגל לסיטואציות חדשות ולא מוכרות. היא לא נותרת קפואה לכל אורך האירוע, אלא בהדרגה מגלה את ה"עולם ומלואו" כדברייך, שנמצא בתוכה. זהו סימן טוב מאוד לכך שהיא יכולה ליצור קשרים חדשים ולהביא מעצמה, כאשר היא מרגישה מספיק בטוחה. כרגע, היא זקוקה לנוכחות הפיסית שלכם על מנת להיות מסוגלת להיפרד. סביר להניח שככל שתגדל, היא תרגיש טוב ותתפקד גם בהיעדרכם. אין טעם בשיחות לעודד אותה לא להתבייש, אלא לומר לה כי אינכם יכולים להגיע עמה לכל מקום, ולהקפיד שתבין כי היא עלולה להפסיד את האירוע. אולם יחד עם זאת, חשוב להיות אמפתיים ולתת לגיטימציה לצורך שלה בכם.
לגבי העתיד, אני מבינה שאת מודאגת מהתפקוד שלה בעתיד. אולם לא ציינת כי בתך היא ילדה בודדה או דחויה או עצובה וכדומה. העוצמה של הביישנות כפי שכתבתי יכולה לרדת עם הגיל, וגם ייתכן כי היא עדיין תזדקק לזמן מסוים על מנת להסתגל לסיטואציות חדשות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעיסת נייר על ידי ביתיתמר15/03/2009
שלום רב, ביתי בת 4.5 שנים לועסת בפה ניירות, חלקי משחקים קטנים וכו'. היא עושה זאת בהסך הדעת ללא קשר לעצבנות או מצב רוח מסויים. נראה כאילו היא "תקועה" בשלב האורלי. כאשר אני מבקשת ממנה להוציא החפץ היא עושה זאת אבל יודעת כי זה אסור ובורחת ממני, או מבטיחה כי לא תכניס יותר נייר לפה- מה שלא קורה. האם זה נורמלי בגיל כזה? האם לאפשר לה או לנקוט בסנקציה? האם יש הסבר לתופעה זאת בגיל כזה? כיצד עלי להפסיק תופעה זאת? אודה להתייחסותכם- תמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיסת נייר
ד''ר שירי שדה שרביט16/03/2009תמר שלום,
ילדים רבים ממשיכים אחרי הגמילה ממוצץ, למצוא סיפוק באמצעות הפה. ולכן שכיחות תופעות של לעיסת קצה השרוול, נייר או חפצים אחרים. לטעמי אין טעם לנקוט בסנקציה, אלא אם כן הילדה לועסת דברים מסוכנים לה. הצרכים האוראליים משתנים בעוצמתם מאדם לאדם, והם קיימים גם אצל מבוגרים, דרך עישון, לעיסת מסטיק, מציאת נחמה באוכל וכדומה. אין בין כך ובין התפתחות רגשית, שכלית וחברתית קשר, ולכן אל לך להיות מודאגת.
סביר להניח שהילדה עושה זאת בהיסח הדעת, ולכן כדאי פשוט להסב את תשומת לבה ולבקש ממנה להפסיק. ככל שתגדל, כך הלעיסות תפחתנה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבדת את דרכיורד15/03/2009
שלום לכם, העוסקים במלאכת קודש. שמי ורד ואני אמא לנועלה בת 3. נועה היא ביתי היחידה . כבר הרבה מאוד זמן (חודשים) שאנו עוברים עם נועה חוויות המקשות עלינו ,הורים צעירים, את הגידול שלה. נועה נמצאת בגן פרטי בקיבוץ כבר שנה שנייה ומאוד אוהבת מסגרת זו. היא מאוד מקובלת ויש החושבים שהיא בין המובילות בגן. אך יחד עם זאת נועה נמנעת ממצבים של הזמנת חברים מסויימים הביתה כי היא זוכרת להם חטיפות של משחקים מידיה דבר הגורם לה כל פעם מחדש לתסכול לבכי קורע לב . היא לא נלחמת ומוותרת מראש . היא עומדת מול הילד/ה החוטפים בחוסר אונים ובוכה ללא הפסקה ואינה הולכת וחוטפת בחזרה או עומדת על שלה. דוגמא מאוד בולטת - רשמנו אותה לחוג ספורט המתקיים בקיבוץ והיא הולכת אליו עם כמה חברות מהגן ביום הראשון אביה ליווה אותה וילד אחד תפס את החבל נדנדה לפניה- היא החלה לבכות וכל החוג התפקשש מה גם שהיא לא הפסיקה לשטאול - הוא שוב יחטוף לי. הוא שוב יקח לי. כל החוג היא היתה עסוקה בסיטואציה ולא השתתפה כלל. היה תרגיל ריצה למיקלטים בקיבוץ והגננת עשתה זאת בצורה של משחק- היא תקיש בתוף וכולם יעזבו את משחקי החצר וירוצו למקלט מהר וברקע הם ישמעו את הצופרים(הצופרים לא פעלו- זה היה דמי) כל הילדים נהנו מהמשחק רק נועה שלי בחרדה תהומית לא שיחקה ישבה דרוכה הסתכלה על הצופרים שאלה כל דקה מתי ישמעו אותם רצה אחוזת אמוק החלה לבכות - הגננת אומרת שזה שיבש לה את כל מהלך היום וכל היום היא היתה עסוקה בזה- היא מעבדת סיטואציות שוב ושוב כל פעם וכל היום. היא לא עוזבת את זה. היא נמנעת מלצאת החוצה כי יהיו רעשים של מטוס, מכסחת דשא, כלבים, משאיות - כל יוזמה לטיול בחוץ נגמר במפח נפש. ניסיתי לתאר איתה סיטואציה של חטיפת משחק כשאנו משחקות ואני חוטפת לה את המשחק לפני זה הסברתי לה שזה בכאלו אבל למרות זה היא פשוט התחננה!!!! שאני אחזיר לה את המשחק מה לעשות? שנה הבאה היא עוברת לגן חדש , ילדים חדשדים צוות חדש. אנחנו אובדי עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
ד''ר שירי שדה שרביט16/03/2009ורד שלום,
את מתארת תופעה של ילדה עם מודעות מפותחת מאוד לעולם שסביבה. מהדברים שציינת נראה שעבור נועה, יכולת השליטה שלה במציאות היא משמעותית מאוד, ואם היא נתקלת במצב בו אין לה שליטה או ודאות (כמו רעש של משאית שעוברת במהלך טיול כפי שכתבת), קשה לה מאוד לחזור לשגרה. הרצון לשלוט בסביבה הוא מאפיין של ילדים בגילה של נועה, וייתכן שעם הגדילה ואם המשפחה תתרחב עם אח/ות נוספ/ת, התכונה הזו תפחת.
בינתיים, תוכלו לעזור לנועה באמצעות הדגשת החשיבות של חזרה לשגרה, והסבר כי ילדים לעתים חוטפים זה מזה או נמצאים ראשונים בתור לפניה, וכך אלו החיים. אפשר לנסות למצוא לנועה חפץ (כמו בובה) שילווה אותה במהלך היום ויעזור לה להירגע בגן לזמן מסויים ואז "לעזוב את הנושא" ולחזור לשגרה. בנוסף, כדאי לבקש מהגננת להיות מעורבת בתהליך ולעזור לנועה להרפות מהעיסוק המתמשך בדבר שהפריע לה. כמו כן, מה שמתרחש עם נועה הוא הזדמנות עבורכם כהורים לבדוק גם את התרומה שלכם לתגובותיה של נועה, ובאיזו מידה אתם יכולים לעזור לה להיות פחות נוקשה. ממה שכתבת עלה בי הרושם אולי גם את מוטרדת מאוד מיכולת ההתמודדות של נועה עם תוקפנות וחשוב לך מאוד שהיא לא תהיה חסרת אונים. הילדים שלנו מזמנים לנו אפשרות לעבוד גם על דברים בעצמנו ולהמשיך להתפתח כמבוגרים, ואולי כאן זו הזדמנות גם עבורכם.
מקווה שדברים אלו עזרו,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי הכל כך מדייקת
ורד17/03/2009שירי יקרה שלום. תגובתך להודעתי עודדה אותי במקצת. ציינת בתושובותייך למצוקתי את הטבעיות שבמעשיה של נועה. ואכן כמו שהצעת כך אנו פועלים- מסבירים לה טבעו של עולם מהו? שיש ילדים שמגיעים ראשונים, שיש רעשים, שיש כאלה שחוטפים ועוד... אך למרות כל הסברינו למצבים כאלו התגובות שלה ממשיכות להיות חמורות וקשות - אתמול היא בכתה בבכי קורע לב כי השכן כסח את הדשא והרעש הבהיל אותה בצורה לא נורמלית - נאלצנו להכנס פנימה מיום שטוף שמש בגינה. עוד דבר שלא היה מובן לי מתשובותך הוא : מה כוונתך במעורבותנו/ השפעתנו על המצב ? אני באמת רוצה להבין זאת ובעקבות כך מה עלי לעשות - אני צריכה מטרות אופרטיביות ישומיות שתוכלי להגיד לי. לגבי חפץ "מעודד" - גם החפץ האהוב עליה- חתול בד בשם לקיק לא מהווה מקור נחמה בזמנים קשים אנא תושבתך בהתאם. כמו כן האם יש צורך בטיפול פסיכולוגי לסוגיה זו- אני לא רוצה שהיא תגדל להיות מבוגר חרד/ חסר אונים בעל ביטחון עצמי נמוך. תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות זהה אצל בני
דלית19/03/2009הי ורד, רציתי לחזק אותך,אני נתקלתי באותה סיטואציה שארכה מס' חודשים עם רני (כיום בן שנתיים ו9 חו'). כל רעש הקפיץ אותו ,אסור היה להפעיל מיקסר/שואב אבק כשהוא בבית,מקדחה פועלת בבית הכן היתה מוציאה אותו מדעתו וגורמת לו לבכי....חשוב לשדר שזה העולם ויש רעשים ואי אפשר להימנע מהם,ואם הוא רוצה לבכות ,שיבכה.....היום הוא מגיב לרעשים במתינות ,הוא לא בוכה כל פעם,הוא מתחיל לקבל את זה יותר בנינוחות. מעבר לכך,הוא ילד רגיש מאוד ,ומאוד מושפע מתגובות של הסביבה הקרובה....האם היא גם רגישה כל כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד
ד''ר שירי שדה שרביט22/03/2009ורד יקרה,
ראשית התנצלותי על משך הזמן שארך עד לתשובתי אלייך.
ילדים רבים נבהלים מרעשים חדים ולא מוכרים, כמו ממכסחת דשא או שואב אבק. נועה בגיל 3 עדיין אינה מבינה את המכניקה של המכשיר המטרטר, אלא מבחינתה זהו רעש חד וצורם, וכיוון שכך הוא מסוכן ומבהיל. בסהכ זו תגובה הגיונית מבחינתה - עדיף שתיבהל מרעש כזה ותחוש בסכנה, מאשר תתקרב לכביש כשרכב שועט בו, לדוגמא. ככל שהיא תתנסה במצבים מגוונים ותכיר יותר חפצים בעולם, וכן תבין את פעולתם, כך היא תסתגל לרעשים הללו. חשוב להדגיש שזו תופעה נפוצה מאוד והיא נשענת על בסיס אבולוציוני. ראי לדוגמא כמה ילדים (גם בגילאי בי"ס) נבהלים ובוכים ביום העצמאות כשיש זיקוקים. אלו נחשבות תגובות נורמטיביות ולא קשות וחמורות. לכן נועה בוודאי שאינה זקוקה לטיפול פסיכולוגי.
מבחינתכם, קשה להציב מטרות אופרטיביות או לומר יותר על קשרים אפשריים בין התנהגויותכם ועמדותיכם לבין תגובותיה של נועה, ללא היכרות. באופן כללי אציין כי חשוב לתת לגיטימציה לבהלה של נועה בתגובה לרעש, או לעצב/תסכול שחשה כשחוטפים לה דברים. הרגש עצמו הוא מאוד הגיוני וטבעי בסיטואציות כאלה, וגם אנחנו כמבוגרים לא ממש אוהבים כשמישהו "חותך" אותנו בכביש (זו מקבילה אפשרית ל"חטיפות" אצל ילדים). המסר החשוב לנועה, הוא לסייע לה לחזור לשגרה ולהמשיך הלאה במעשיה על אף האירוע הלא נעים שהתרחש, ולא להמשיך לעסוק בו ולדבר עליו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בגיל שנתייםיעל15/03/2009
שלום, ביתי בת שנתיים וחודשיים, מאז ומתמיד הייתה ילדה חברותית וחייכנית, אך בסביבה גדולה של אנשים הייתה בוכה והיה לוקח לה זמן רב עד שהייתה מתחילה לחוש בנוח. לפני שלושה חודשים נכנסה לגן חדש (לאחר שהייתה בגן אחר), הסתגלותה לגן הייתה טובה ומהירה יחסית, היה הלכה לגן די ברצון ולרוב לא בכתה בבוקר, לאחרונה התחלפו בגן הגננת ואחת הסייעות , הצוות עד היום לא קבוע לגמרי וישנם שינויים די רבים באנשי הצוות. בשלושת השבועות האחרונים היא בוכה מאוד בבוקר כאשר היא נפרדת ממני או מבעלי בגן, וכן היא הפסיקה לאכול בגן. כשהיא חוזרת הבייתה בשעה 13:00, היא אוכלת ארוחת צהרים כשהיא רעבה מאוד מאוד. שמתי לב במקביל שהתנהגותה הפכה להיות מאופקת, היא זקוקה שאני אהיה בסביבתה (כאשר אנחנו מחוץ לבית), בכדי שהיא תשחק, כאשר אנחנו נפגשים עם קרובי משפחה היא מבקש ממני להרים אותה על הידיים, היא שוקת ולא עונה כשמדברים איתה, לוקח לה זמן רב עד שהיא משתחררת וחשה ביטחון,ואז היא מתחילה לדבר ולשחק. גם בארוחות משותפות של המשפחה המורחבת, היא נמנעת מלאכול למרות שאני ממש חשה שהיא כן רוצה לאכול, גם במקרה זה היא לרוב אוכלת בסופו של דבר כשיש מסביבה פחות אנשים. חשוב לי לציין שכל התופעות האלו לא קיימות בתוך הבית אלה רק מחוצה לו ורק כשישנם יותר אנשים ממשפחתנו המצומצמת (4 נפשות), כשר מצטרפים אלינו לבית אורחים בכמות סבירה אין לה שום בעיה,היא ישר מדברת, אוכלת וחשה ביטחון מהרגע הראשון. אני חשה בחרדות שלה, אני מאוד דואגת וחשה חוסר אונים שאיני יודעת איך לעזור לה ומה מקור הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחלופת צוות בגן
נעמה סבג שמש16/03/2009שלום יעל,
נשמע שמקור החרדות הוא באמת התחלפופה הגדולה בצוות.
האם היא מתחברת לגננת החדשה? האם היא מדברת אליה? מפגינה אהבה?
הייתי מבקשת לעשות שיחה עם ההורים ולשמוע יותר מהצוות מה קורה בגן, ומתי ייפסקו השינויים.
אין זה עניין של מה בכך וזה מאד מקשה על הילדים.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אובדת עצות !!- עצבנות יתר+חברטושי15/03/2009
אני באמת צריכה דעות של אנשים.. אני וחבר שלי כבר 3 שנים יחד ולפעמים אנחנו ניפרדים, אנחנו כרגע בכיתה י"ב ובאמת שאני רוצה לשנות את האישיות שלי לא רק כלפיו כלפיי כל אחד, מיכיון שאני כ"כ עצבנית אני רבה איתו על דברים שטותיים ומקנאת ברמות, הבעיה שלי היא שאני לא מצליחה לשנות את זה אני מנסה לעבוד על זה כבר כחודשיים ושום דבר לא זז..הוא אמר שאם אני לא ייעשה אם זה משהו אנחנו ניגמור את זה ואין מצב שבעולם שאני יגמור את זה איתו כי הדב רהכי חשוב לי בעולם!! וגם אם תגידו לי לכי למישהו אחר זה יהיה אותו הדבר זה בגלל האישיות שלי וממש לא בגללו-- אני צריכה שתיתנו לי הכוונה לשנות את צורת החיים שלי ולהתחיל לחיות בריא ומאושרת ... חשבתי להתחיל עם כדורי הרגעה או ללכת לאומורפט או משהו אבל אני לא חושבת שזה הפיתרון הכי טוב...אני רוצה לנסות לשנות בעצמי את זה...הבעיה היא שאני לא מצליחה גם אם אני הכי רוצה, כשהכעס עולה לי לראש אני שוכחת הכול, רק אני צודקת וכולם טועים רק אחרי זה אני מבינה במה טעיתי :S... תודה למי שעוזר...!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר שירי שדה שרביט16/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 שפוחד מדמות שראה בטלויזיהשלומי14/03/2009
שלום. אבקש לקבל ייעוץ אודות בעיה לה נתקל בני ומשפחתי שותפה לה. יש לי ילד בן 8 , בעברו חלה PTC ועבר טיפולים רבים בבה"ח , עד היום אנחנו בביקורת בבה"ח שניידר בפ"ת. לפני חצי שנה לערך סיפר הבן כי פוחד לישון לבד כי יש דמות מפחידה שמונעת ממנו לישון , שוחחנו איתו אני ואשתי וניסינו בשיחה לנסות להפיג את הפחד אולם ללא הצלחה. מאז הפחד הזה הוא רוצה לישון איתנו במיטה , ואף מבקש שאחד מאיתנו יהיה איתו שהוא באמבטיה מתקלח. אנחנו די מתלבטים ולכן אבקש לקבל חוות דעת אודות הפחד שתיארתי וכן לדעת האם יש צורך ללכת לייעוץ ? וכן איך נוכל אנו כהורים לסייע לבן להתמודד ? תודה , שלומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
זהורית אסולין שמחון15/03/2009האם אתה יכול לפרט מה זה PTC ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה והריוןטל14/03/2009
שלום אני אמא לילד בן 3 לפני כחודש ניפרדתי מבעלי ועברתי לגור בעיר אחרת בבית של הוריי.בעלי נישאר בבית שבו גרנו בתל אביב .אני מביאה את הילד כל יום לגן בת"א כי לא רצינו להוציא אותו מהגן שהוא אוהב ורגיל באמצע השנה.לא הסברנו לילד שניפרדנו כי אני לא יודעת בגיל הזה עד כמה הוא יכול להבין רק אמרתי לו שהוא ואני עוברים לגור בבית של סבתא ואבא שלו נישאר בת"א והוא יישן גם עם אמא וגם עם אבא,סה"כ הוא מתמודד יפה מלבד כמה משברים לא גדולים אבל אני חושבת שאולי יש דרך יותר טובה להסביר לו את המצב ואשמח ליעוץ בנושא יש לי גם הרבה חששות מפני שאני נמצאת בחודש הרביעי להריוני עם בן נוסף ואמורה ללדת בתחילת ספטמבר שאז הוא גם יעבור לגן חדש,אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל כרגע אין הסדרי ראייה מסודרים והילד ישן אצל אביו פעמיים בשבוע כמו כן אין לו קשר כמעט עם הוריו של בעלי עם הוריי יש לו קשר מצויין אך הם גרים בחו"ל ומגיעיים לארץ פעמיים -שלוש בשנה כרגע אימי נמצאת פה ואני גם חוששת שכשהיא תעזוב עוד חודש יהיה לו קשה.אנא עזרתך!איך אוכל להקל על ילדי ולצמצם את הבילבול והעצב למינימום, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה והריון
זהורית אסולין שמחון15/03/2009את הבלבול תוכלי לצמצם את הכאב והעצב לא, כל מה שביכולתך לעשות הוא להבין אותו בתקופה זו ולאפשר לו לעכל את המשמעות של הדבר הזה. סביר להניח שזה לא יקרה בשיחה אחת אלא כל פעם הוא יבוא בשאלות אחרות וסביר להניח שיעסיקו אותו סוגיות שונות מאלו שמעסיקות אותך סביב הגירושים, למשל האם יהיו לו צעצועים גם בבית השני, והאם אבא ישמור על קשר קבוע, ומה יקרה אם יתגעגע אליך בלילה כשהוא אצל אבא. על כן כדאי לספר לו במונחים של סכסוך ויריבות בין שני חברים עד שהם מחליטים לשחק כל אחד לבד כי כבר אי אפשר לשחק ביחד. חשוב להדגיש ששניכם אוהבים אותו ותעזרו לו בכל מה שקשה (אם זה אפשרי אולי תעשו את השיחה הזו שניכם איתו). חשוב להגיע בהקדם להסדרי ראייה ולו זמניים לתהליך הפרידה עד לחתימת הסכם סופי זאת כדי להעניק לילד סוג של שגרה וודאות. בנוסף כדאי לעשות את השיחה בהקדם כדי שלא יצטרך בעת ובעונה אחת להתמודד עם עוד סוגים של מעברים כמו אח חדש, וגן חדש.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 8 פוחד מדמות שראה בטלויזיה.שלומי14/03/2009
שלום. אבקש לקבל ייעוץ אודות בעיה לה נתקל בני ומשפחתי שותפה לה. יש לי ילד בן 8 , בעברו חלה PTC ועבר טיפולים רבים בבה"ח , עד היום אנחנו בביקורת בבה"ח שניידר בפ"ת. לפני חצי שנה לערך סיפר הבן כי פוחד לישון לבד כי יש דמות מפחידה שמונעת ממנו לישון , שוחחנו איתו אני ואשתי וניסינו בשיחה לנסות להפיג את הפחד אולם ללא הצלחה. מאז הפחד הזה הוא רוצה לישון איתנו במיטה , ואף מבקש שאחד מאיתנו יהיה איתו שהוא באמבטיה מתקלח. אנחנו די מתלבטים ולכן אבקש לקבל חוות דעת אודות הפחד שתיארתי וכן לדעת האם יש צורך ללכת לייעוץ ? וכן איך נוכל אנו כהורים לסייע לבן להתמודד ? תודה , שלומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות של בן 8
ד''ר שירי שדה שרביט16/03/2009שלומי שלום,
אתה מתאר התנהגויות שאופייניות לחרדה אצל ילדים, ובמקרה הזה יש רמזים לחרדה מסוג של חרדת פרידה - באופן כללי, ניתן לתאר זאת בכך שהילד זקוק לנוכחות הפיסית של ההורים היות והוא חושש שמשהו רע יקרה כשאינם נמצאים לידו. לרוב, ניתן להקל על חרדות אלו בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי, אפשר עם שימוש בביופידבק. אני מציעה לכם לפנות להתייעצות פסיכולוגית, כדי לקבל רעיונות כיצד לסייע לילד להיפרד באופן הדרגתי מכם ולהפחית את החרדה. אגב, סביר להניח כי יש קשר בין הטיפולים שעבר לבין החרדה שהילד מבטא כעת, אולם כדאי לבדוק האם יש גורמים נוספים שמקשים עליו לחוש מסוגל להיפרד מכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו, הגענו חטיבת הביניים....דנה ש13/03/2009
שלום לכולם, אשמח לעצות מועילות להתמודדות שיש לנו עכשיו עם בננו בן ה-14 שעבר השנה לחטיבה... עד החטיבה הוא היה תלמיד מצויין שנחשב לבין המצטיינים בכיתה עם ציונים מצויינים שבד"כ קיבל בלי יותר מידי להשקיע\ חברים, צופים.... עכשיו הוא בחטיבה, נחשף לילדים חדשים ממקומות אחרים, סגנון אחר, בנות המין השני.. והצורך להשקיע בלימודים.. הצילו התעודה במחצית הראשונה הראתה על ירידה קלה.. הוא החליט לותר על כל המסגרות כולל מה שהוא בחר (כדורגל צופים וכו'),לא נפגש עם החברים מהיסודי והישוב שלנו, מעדיף כל היום ל"טייל" עם חברים חדשים ואחרים מהסגנון שלו עד היום (ולא לטובה)....קובעים איתו שעה לחזרה מבילוי או אחהצ והוא מאחר בלי להניד עפעף.. ניסינו דיבורים, נתנו לו הזדמנויות - אין עם מי לדבר, הבטחות בשפע וביצועים - אפס!! ועכשיו קיבלנו את הבום הגדול בדמות שלושה מבחנים עם ציונים בסביבות השישים ופחות מזה.. מורות שמתקשרות ומתלוננות על הפרעות וחוצפה שלו בשיעורים.. מה עושים?? איך עוזרים לו למצוא את עצמו מחדש, אנחנו משקשים מפחד ממה שיבוא...כבר לא יודעים באיזה סגנון להתנהג איתו כרגע קירקענו אותו מכל הכיוונים..לקחנו את המחשב, נייד וחברים..כבר לא בטוחים מה נכון?? איך עוברים את זה בלי שהוא יגיע למקומות לא רצויים?? תודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
זהורית אסולין שמחון13/03/2009אפשר לייחס חלק מהתופעות שתארתם פה לגיל ההתבגרות. אולם גם מתבגרים מגלים סקרנות ומוטיבציה לתחומים מסויימים ללימודים, או לחלופין לתנועת נוער, או לכדרוגל. נסו לבחון איתו היכן היה רוצה להיות מושקע מה מסקרן איתו ועם זה לזרום. שנית כדאי בתהליך של הדברות (ואולי להעזר בפונקצית גישור לכמה שיחות) להסכם מחודש על חובותיו וזכויותיו בבית והמחירים שישלם על הפרה של הכללים. נראה שהוא חווה את גיל ההתבגרות בצורה סוערת ולכן גם אתם (אחרת איך תדעו מה עובר עליו?) כיוון שמבחינתו אתם כבר לא פרנטר לשיחה והוא רוצה להתרחק מכם הוא בודד ומבודד ואינו מוצא מבוגר משמעותי אחר שיוכל להתייעץ בו ולהעזר בו אפשר להציע לו לדבר עם אחד מבני המשפחה (דוד, סבא, מחנך, ) שיעזרו לו לברר את הנתיב שבו הוא בוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישית חברותליהי13/03/2009
בתי בת 9 ולה 2 חברות טובות שבעצם יחד הן שלישיה. הבעיה היא שהיחסים האלה מלווים כל הזמן בהעלבות ובתחושת קיפוח של אחת הבנות, כל פעם מישהי אחרת. העניין מתיש כבר אותן ואותנו האימהות שמנסות לעזור ונראה שכלום לא עוזר (ניסינו קביעת חוקים לחברות וכו') כל פעם ששתיים נפגשות השלישית מנסה גם ואם נתקלת בסרוב אז מייד בוכה ונעלבת. אם צריך לעשות משהו בזוגות גם זה מלווה בבעיה רצינית. הבנות סחוטות רגשית בעצמן. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברויות
זהורית אסולין שמחון13/03/2009זוהי תופעה מוכרת וידועה בקרב בנות קיומו של משולש חברות , זוהי זירת ההתרחשות להתנסות במגוון של רגשות כוחניות, שתלטנות, עלבונות, וכדומה. אם הסבב בינהן משתנה וכל פעם מישהי אחרת סופגת את העלבונות אז מילא, אך אם יש מישהי שם שבאופן מוגבר מקבלת תפקיד של קורבן, דחויה, מנוצלת וכדומה עליכן להתערב כאמהות ולהגן עליה. יחסים חבריים הם אכן מתישים אך גם מאד מעשירים נסו להראות להן את ההיבט הזה, וללמד אותן שלא תמיד הן חייבות להפגש בהרכב מלא ואין בכך להעיד על דחיה או הוצאה החוצה מהמעגל החברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחות משותפותשירלי13/03/2009
אנו משפחה קטנה של אמא אבא וילדה בת שנה, שמבלים הרבה מאוד זמן יחד ונהנים מזה, יש לנו סדר יום קבוע. שבשעות הערב אחרי ארוחת ערב משותפת אנחנו נכנסים להתקלח יחד. (אין לנו אמבטיה לכן זה יותר נח) וזה הולך ככה. בעלי נכנס למקלחת מתקלח ומכין את האמבטיה הקטנה של הילדה, ובינתיים אני והיא מתפשטות ונכנסות יחד איתו להתגלח, אנחנו משחקים איתה ומקלחים אותה בכיף. היא רואה רק את החלק העליון שלנו, ועדיין לא מסתכלת על גופינו. אנו לא יודעים מתי להפסיק את המנהג הזה? אני יודעת שהמקלחות המשותפות נותנות לנו גם זמן איכות, לימוד ומשחק יחד והיא נהנית מזה מאוד אך שוב, אנו מפחדים לגרום לה נזק כלשהוא, שחלילה לא תזכור זאת בגיל גדול יותר. יש סימנים שהיא אמורה להעביר אלינו וכך נדע? או שיש גיל מסוים שפשוט מפסיקים? אנה תעזרו לנו בדילמה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחות משותפות
זהורית אסולין שמחון13/03/2009יהיו שיחלקו על התשובה שאתן לך פה ובכל זאת אתן לך את דעתי האישית המסתמכת על ידע מקצועי ותאורטי. ראשית ברגע שמישהו מהצדדים מרגיש עם ההסדר הזה לא נוח אז זה הזמן להפסיק זאת. אם לפתע בעלך יחוש מובך או שאת אז צריך לכבד זאת ואת זמן ההנאה והאיכות אפשר ליצור בעוד הרבה זירות. החל מגיל שלוש הילד נהיה ער יותר לגופו ולגופם של אחרים וער להבדלים בין המינים. יש ילדים שמקלחת כזו יכולה לספק את סקרנותם אך ילדים רבים מגיבים בעוררות עד ההצפה מינית ורגשית, בסקרנות שמביכה גם את הצד השני (כמו רצון לגעת, למשוך וכולי) . אצל חלק מהילדים הצפייה באברי המין של הוריהם מבהילה שכן יש הבדל ניכר בין איבר מין לאחר הבשלות המינית מאשר לפניו ועל כן מומלץ סביב הגיל הזה (ואולי קצת לפני תלוי בתגובת הילדה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמש בגן ועם אחיו התינוק.שיר13/03/2009
לילה טוב. בני בן חמש שנים. ילד חכם ומאד רגיש. ואני עומדת בפני התמודדות עם בעיות בשני מישורים. תחילה הוא ילד שפיזית מאד גדול לגילו אך הוא הילד הקטן ביותר בגן. הוא ושני ילשים נוספים הם היחידים שנקראים טרום חובה מתוך שאר הגן שהוא חובה. מצד אחד זה מאד מקדם אותו מבחינה תיקורתית ולימודית. אבל מצד שני, זהו ילד מאד ביישן, שעד השנה כמעט ולא דיבר מתוך ביישנות (לא כי הוא לא ידע). גן חובה, כידוע אלה ילדים תיקשורתיים מאד ובתחילה מאד התקשו להבין מה הוא רוצה מכיוון שלא ביטה את עצמו במילים אלה במעשים. (לא אלימים). עם התקדמות הגן הוא השתפר מילולית מאד, אך הבעיה העיקרית נותרה בעינה והיא שכל דבר הכי קטן מביא אותו לבכי. כל מכה הכי קטנה וכן כל הצקה. זה עודד את הילדים לקרא לו בייכן ולהציק לו, ביחוד כי הוא ילד טוב מדי, חושב שזה משחק או פשוט בגיב בבכי מבלי שמחזיר או מספר לגננות. שיחה עם הגננות לאחרונה שיפרה במעט את המצב, ביחוד כשהתחבר עם ילדה ש"משלינה" אם מישהו מציק לו. אבל לאחורנה היא פסקה מהלשין ושוב הוא מספר על הצקות. הוא עדיין לא "מחזיר" ולא אומר לגננות למרות שאנו דוחקים בו. יש לי ממש פחד כי הוא יהפוך לשק החבטות של הגן ובהמשך של בית הספר. בעיה נוספת שקיימת היא התמוודות שלו עם אחיו בן 9 החודים. הוא מאד מתלהב לשחק איתו, ולרוב זה מגיע להתלהבות יתר עםמשיכת ידים ורגלים שלו תוך כדי שהתינוק זוחל עד כיד סכנה לתינוק. אני מוצאת את עצמי כועסת עליו המון, ולא משנה כמה שאני מדברת עימו, או מענישה אותו, או מחזקת מעשים חיוביים לא עוזר דבר. אני יודעת שהוא רוצה תשומת לב, אך לרוב קשה לעשות זאת אם אני בעבודה ובעלי עם שניהם או הוא בעבודה ואני עם שניהם. אין לי עזרה ואין אפשרות שמישהו יהיה עם הקטן כדי שאני אהיה איתו, אלה רק בשעות הערב המאוחרות כשבעלי חוזר מעבודה. וגם אז, הוא נוהג בהתלהבות יתר כלפיו מבלי להפסיק להציק ולהשתולל. אשמח לשמוע שיטות לטפל בנושאים הללו. וסליחה על האורך. שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בגן
זהורית אסולין שמחון13/03/2009לגבי השאלה הראשונה אם הוא נמצא במסגרת עירונית אפשר לבקש מהגננת להזמין פסיכולוגית גן שתתצפת כדי להתרשם מבשלותו הרגשית ולשמוע ממנה המלצות מדוייקות יותר על סמך ההערכה שהיא תעשה. יכול להיות ששי קשר בין ההתנהגות בגן ובבית , ייתכן שהוא ילד שמתקשה לתפוס לעצמו מקום בצורה נעימה ובונה ואז בגן או שהוא נמנע או שהוא בסוף מקבל תפקיד של הילד שצוחקים עליו ומלגלגים עילו. גם בבית הוא מתקשה לבטא את הרצון לתשומת לב, את הקנאה ואת הגעגוע לבלעדיות שהיתה לו עד עתה. התינוק הופך את חייו לקשים יותר בייחוד עתה כשהוא בן 9 חודשים מתפתח זוחל ותופס יותר ויותר מקום. אפשר לנסות ולעזור לילד דרך ביטוי מה הוא מרגיש מה מכאיב לו מה , קשה לו שהיה רוצה יותר זמן עם אמא ואבא, שפעם תשומת הלב שלכם היתה רק עליו ועכשיו אתם עסוקים בתינוק ופחות מתייחסים אליו. אפשר להזמין חברים מהגן אחר הצהריים וכשהוא בוכה לנסות לעזור לו איך היה יכול לפתור את זה בדרך אחרת ולא רק דרך בכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה את אמאמיכל12/03/2009
שלום, יש לי בנים תאומים בני 3. אני לוקחת אותם כל יום בארבע מהגן ואחת לשבוע מגיע ב- 19:00 הבייתה. באותו יום לוקחת אותם אימי שהם מאוד קשורים אליה ועוזרת לי מאוד בגידולם מאז היוולדם. בתקופה האחרונה, ביום שאני חוזרת מאוחר הבייתה במקום להתקבל בחיבוק ונשיקה אחד התאומים אומר לי "לא רוצה אותך, לכי מפה, לכי לעבודה ולא מסכים להתייחס אלי". אני מאוד מאוד נפגעת מההתנהגות הזאת וייחסתי אותה לעובדה שהוא כועס עליי שאני עובדת עד מאוחר. הבעייה שהתופעה הזו החמירה, בבוקר הוא מעדיף שאבא יכין אותו לגן, והיום שבאתי לקחת אותו מהגן, הוא בכה שהוא רוצה להישאר בגן, ושהוא רוצה שסבא וסבתא יקחו אותו(הם כאמור מאוד קשורים להוריי), שאני אלך, שהוא לא אוהב אותי וכו'... אני מודה שאני לא מצליחה להבליג על התופעה שלו אני מאוד נעלבת והוא רואה את זה. אני לא יודעת איך להגיב שהוא מתנהג ככה וכל הזמן חושבת מה עשיתי שמגיע לי יחס כזה. דרך אגב, הוא יכול להתנהג כך גם לבעלי שהוא חוזר הבייתה, בזמן שהוא נמצא איתי. מה לעשות? תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה את אמא מתגעגע ולכן כועס.
זהורית אסולין שמחון13/03/2009זוהי דרכו של בנך למחות על משהו שמפריע לו ייתכן שהתגעגע ייתכן שהיית חסרה לו ייתכן שנפגע שאת בעבודה ולא איתו ואז הוא מחזיר לך באותה מטבע "את לא רוצה אותי ורוצה את העבודה אז גםם אני לא רוצה אותך ורוצה את הגן/אבא/סבתא". הוא עושה לך בחינה אם את עדיין רוצה אותו ואוהבת אותו על אף הפרידה הממושכת בינכם. ולכן אימרי לו שאת מבינה שהתגעגע שהוא כועס על אמא שהיה רוצה אותך שתבואי מוקדם , ושלמרות שכועס את עוד אוהבת אותו ורוצה להיות איתו . חישבי על עצמך למי הפנית מחאה כזו בצורה כל כך ישירה ... אני משערת שהעזת לעשות זאת רק מול האנשים שאהבת ביותר שהרגשת בטוחה מספיק להטיח זאת בפניהם מבלי שתתרחש רעידת אדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים מלינה מחוץ לביתיעלי12/03/2009
שלום רב ביתי היא בת 10 . כל פעם שאנו מתקרבים לקראת ארוע של לינה מחוץ לבית היא לא רוצה לסוע. לפני הטיולים היא שמחה ומקבלת את "הגזירה" אבל בבוקר הטיול, יום לפני היא חוזרת בה ולא רוצה לסוע. מדובר על טיולים של חבורת צופים...של בית ספר.. לינה אצל חברות ...וכו. חשוב לציין כי אין לה כלבעיה לישון אצל סבתא , בבית, או במקום שבו גם אנחנו נמצאים ( מלון וכו...) האם זו בעיה שתחלוף או כדאי "לעזור:" לה לחלוף ? תודה מראש נ.ב היא ילדה בדר"כ אהובה על חברותיה, אין לה בעיות חברתיות וכו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה מחוץ לבית
זהורית אסולין שמחון14/03/2009אני חושבת שלא כל ילד מרגיש בנוח מחוץ לבית וזוהי תופעה שסה"כ אינה משבשת לה את החיים וקרוב לודאי תתעדן בתקופת חים מאוחרת. לכן לא כדאי ללחוץ ולשדל. אך אפשר לנסות ולברר מה מונע מבעדה לעשות זאת ולנסות לעזור לה להתמודד. למשל טיול בצופים אפשר להציע לה ללכת לטיול ומקסימום אם תחליט שאינה מעוניינת להשאר תבואו לאסוף אותה, או להציע לה שתשנו גם אתם באזור למקרה שתרצה אתכם זמינים. אפשר להצטרף כהורה מלווה ואז להעניק כך בטחון. לברר מה מטריד אותה בלינה בחוץ ולבחון איתה יחד אפשרויות שיעניקו לה בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)