פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סרוב ללכת לגן
    carmi35
    24/02/2009

היי, לחברה שלי ילדה בת 5 והשנה צרפו אותה לגן בשילוב בי"ס.המעבר קשה לילדה ובבקרים היא פשוט מסרבת לקום וללכת לגן.כל בוקר זה מאבק ואם לא אז תרוצים של "כואבת לי האוזן אני לא הולכת לגן", "כואבת לי הבטן" וכו'.הגננת/מורה אומרת שמבחינה חברתית יש לה חברים והיא עושה את כל המטלות.כששואלים את הילדה מה הבעיה או למה היא לא רוצה ללכת היא לא עונה.כל בוקר זו מלחמה חדשה ומתישה. מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרוב ללכת לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוב ללכת לגן

נעמה סבג שמש
    24/02/2009

שלום,

אם המצב כך מתחילת השנה זה כבר מעבר למעבר שגרתי קשה.

מעברים אכן קשים לילדים אך לאחר תקופה קצרה הם לומדים להסתגל למצב החדש.
    יכול להיות שהמעבר היה חד? ללא הכנה ושיתוף? ללא רצון? האם יש כימיה טובה בינה לבין הצוות? מה היחס שהיא מקבלת?
    האם מלכתחילה התנהלתם תוך מאבקי כח, דבר שרק החמיר את המצב?
    היו קשובים לילדה. יכול להיות שאיתכם היא כבר לא תשתף פעולה אלא רק עם גורם חיצוני.

בברכה,

נעמה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות לגן
    מיכל
    23/02/2009

שלום לכם בתי בת שנתייםוסקרנית עד מאוד (לדעתנו ומחוננת, מדברת, חברותית ומעונינת בחברת ילדים. גדלה רק עם אמא- ללא מטפלת או עזרה משמעותית מצד הסבתות, קשורה לאבא אבל רוב שעות היום היא איתי. יצוין כי מעולם לא היתה עם מישהו אחר פרט לי או בעלי!!! החיפושים אחרי הגן שיתאים לה החלו מזמן...ולמרות הכמות האיכות לא מצאה חן בעיני...לבסוף לאחר התלבטויות רבות ונסיונות ארוכים לשני גנים (חודשיים כל אחד) שבהם שהיתי במחיצתה (אחד היה גן בהקמה וחיכיתי שירשמו עוד ילדים, השני הסכים לקלוט רשמית רק כשתגיע לגיל שנתיים) חזרתי לגן שהוא ברמה אינטלקטואלית הרבה פחות מוצלח אבל עם קבוצה קטנה, ילדים בגילה של בתי וכו'. לאחר מספר ביקורים (3-4) בגן יחד איתי השארתי אותה כל פעם לבד -בהדרגה. הצוות מאוד בא לקראתה אבל הבכי קורע לב. היא לא מפסיקה לבכות עד שאני באה לקחת אותה- וזה כבר שבועיים! היא כמעט ולא אוכלת, בוכה תוך שינה, קמה בוכה, מתאפקת מלעשות פיפי וקקי בגן אפילו שלא גמולה, אתמול היתה אפטית למשך שעה אחרי שחזרנו- לא מסתכלת בעינים, לא מגיבה לשאלות, צרחות כשמזכירים את הגן וכו'. הגננת אומרת שהיא דוקא משתתפת בפעילויות ובוכה מדי פעם. (אני שומעת בכי רצוף של שעתיים מעבר לגדר!) . כמו כן יצוין שאני השלמתי עם הבחירה של הגן מלית ברירה והפרידות קשות לי מאוד ובעלי לא יכול להחליף אותי. היום נשברתי ולא הלכנו לגן אפילו שאני יודעת שבזה היא "ניצחה". אינני יודעת אם מדובר פשוט בקושי שיחלוף או שיש לה בעיה אמיתית בהתמודדות. שכחתי לציין גם כי לא הצלחתי כל כך להרגיל אותה לשחק באופן עצמאי. רוב הזמן מבקשת לשחק איתי. עזרו לי - אני חסרת אונים!

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

נעמה סבג שמש
    24/02/2009

מיכל אהלן,

הילדה חוותה סוג של חוסר בהירות ובלבול.
    חודשיים(!!!)שלמים נכחת איתה בגנים, ועכשיו כבר לא. זה מצב שקשה להבין ולקבל, גם למבוגר.
    הדבר יוצר קשיים גדולים מידי.

עם זאת, לא הייתי נונת לילד לבכות שעתיים רצוף. הפרידה צריכה להעשות, אך את צריכה לחזור גם אם עברה רק שלושת רבעי השעה והבכי הוא היסטרי.
    הילדה חווה נטישה. עשי זאת בהדרגתיות. אל תשארי איתה בגן, אך לשם התחלה- קצרי לה את שעות הבכי.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין קשר עם אבא של בעלי
    שונית אלמוג
    23/02/2009

אודה אם תענו לי מה לעשות במצב הזה אני לא ודעת מה לעשותאין ךנו שום קשר אם אבא של בעלי אמא שלו מתה הסבא לא רוצה שופ קשר עם הילדות שהן בגיל חמש ושש... מה להגיד לילדות כולם אומרים לי תגחידי את האמת שהסבא איש מדעיל ולא רוצה שום קשר אבל נצרב לי הלב להגיד את זה הן עוד יחשבו יום אחד שאנחנו לא נירצה שום קשר איתןלא?

לקביעת תור
    סגירה
    אין קשר עם אבא של בעלי

הוספת תגובה

• משפחה

נעמה סבג שמש
    24/02/2009

האם הילדות מכירות אותו? האם אתם מדברים עליו הרבה בבית? איך בעלך מרגיש עם המצב?
    האם זהו מצב בר שינוי? אם כן, עדיף שלא לגרום לאנטי ולשנאה כלפיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שונית אלמוג
    24/02/2009

הילידות לא מכירות אותו אנחנו לא מזכירים אותו בכלל המצב לא ישתנה בעלי מרגיש עם זה רע אבל זה מה שיש שאלתי: מה להגיד לילדות כשהן שואלות על ההורים של אבא? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונית

נעמה סבג שמש
    25/02/2009

שונית היי,

אני הייתי מספרת להן את האמת. לומר להן שסבא לא מעוניין בקשר. כמובן שלהעלות את הנושא רק אם הן שואלות.
    כמו כן, הייתי מסייגת ומבהירה שאין זה מצב נורמלי או שכיח. הייתי מלמדת את חשיבות הקשר בין הורי לילדיהם ומסבירה שסבא צריך לטפל בעצמו כדי להבין את גודל טעותו.
    הם צריכים לדעת שלא הם אשמים וגם לא אביהם, אלא שמדובר בבעיה ששייכת לסבא עצמו ולאישיותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול
    אמא
    23/02/2009

בתי שנה ושבעה חודשים ילדה מאוד חכמה ושמחה. מבינה כל דבר שמדברים אליה, מבקשת רשות לפני שהיא עושה משהו. לאחרונה אני שמה לב כשהיא עושה קקי בחיתול היא מתביישת ממני ועושה את זה מאחורי הספה או קיר או המיטה שלה. פעם, תוך כדי החלפת חיתול שאלתי אותה אם תרצה לעשות קקי בשירותים לפני שאני אחתל אותה אז השיבה בחיוב וישבה אך ללא הצליחה. עוד לא התחלתי איתה בגמילה אבל מרוב שהיא מבינה מה היא עושה השבתי אותה ואני ממש לא מליחצה אותה כי היא עדין קטנה. הביישנות, על מה זה מעיד? ובהזדמנות זו אולי תלמדי אותי איך לעזור לה להתחיל להיגמל מחיתול לקראת האביב ותודה מרש

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• ביישנות

נעמה סבג שמש
    24/02/2009

גאדה שלום,

רוב הילדים מעדיפים להתבודד כאשר הם עושים את צרכיהם. הם זזים הצידה ושומרים על פרטיותם. בנוסף, הם מרגישים שהצרכים שלהם הם חלק מהם.
    את הגמילה תתחילי רק כאשר ביתך תהיה מוכנה ורק כאשר תחליטי שאת עקבית. אם הילדה תחוש בחוסר עקביות הגמילה תהיה ארוכה יותר. המתיני לעת עתה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?
    ליטל
    23/02/2009

כותרת ההודעה שלי 'שאלה לפסיכוולגית ילדים'

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי?

הוספת תגובה

• ראי תשובתי למטה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפסיכולוגית ילדים
    ליטל
    23/02/2009

שלום רב, בני בן שנתיים ו-4 חודשים. מאז ומתמיד היה ילד מאוד מאוד חברותי, ניגש לכל ילד בגינה, מעולם לא היתה בעיה להשאיר אותו עם בייביסיטר לא בכה ולא התלונן. גם בתחילת השנה בגן ביום השני כבר בכה שהולכים וביום השלישי כשהשארתי אותו לבד המשיך לשחק ולא בכה אפילו שניה. כעת, מזה כחודש הוא איננו מעוניין ללכת לגן. צריך לשכנע אותו בבוקר ולהבטיח לו הפתעות כדי שיסכים ללכת. יש לציין כי כשהוא מגיע לגן הוא כבר רץ לדלת ואפילו לא טורח להיפרד לשלום. לפני מספר ימים בעלי לקח אותו לגן והוא סרב להיפרד ממנו, אחז בו ולא נתן לו ללכת. לבסוף בעלי הלך והוא בכה. אותו תסריט בדיוק התרחש הבוקר כשאני לקחתי אותו לגן. הוא סרב להיפרד... ניסיתי לברר עם הגננת מה קורה, האם מישהו מציק לו האם קרה משהו בשבועות האחרונים אך היא טוענת שהילד נהנה מאוד בגן, משחק עם הילדים, מחבק את כולם (זה ידוע לי..) ואין איתו שום בעיה. אציין כי הוא בן יחיד ונכד ראשון משני הצדדים. אנחנו נשואים. גם לסבא וסבתא (משני הצדדים) הוא לא רוצה ללכת. ובכלל.. מעדיף להישאר בבית. שאלתי היא מה קורה לילד? מדוע הוא איננו רוצה ללכת לגן? איך ילד כ"כ חברותי ואוהב אדם נעשה מסוגר, משחק לבד בבית ואיננו רוצה לצאת? תודה מראש, אני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפסיכולוגית ילדים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

לאמא שלום,
    הקושי בפרידה בבוקר הוא מאפיין של ילדים רבים בגילו של בנך. לרוב, היכולת להיפרד מההורים אינה קבועה לאורך ההתפתחות, וילדים נעים בין רצון להימצא קרובים ככל שניתן להורים, לבין משאלה להתרחק מעט ולגלות את העולם. חשוב שתדעי, שדווקא לאחר תקופה של התרגשות מהעולם המעניין, ילדים נוטים להיבהל מהעצמאות שהפגינו ורוצים קצת נחמה בחיק ההורים. זו תקופה זמנית, וככל שההורים מראים שהם נשארים יציבים גם כשהילד קצת מתרחק וגדל, ושהם תמיד נמצאים זמינים עבורו, הקושי חולף.
    במקביל להבנה של הצורך שלו בכם, חשוב שאת ובן זוגך תקפידו על מילוי הפעילויות המתוכננות לכם, על אף הקושי של הילד להיפרד. אני מתארת לעצמי שהוא לא מבלה את כל הזמן בגן או אצל סבתא וסבא בבכי, אלא משלים עם הפרידה ומסתגל. הילד יכול להרוויח מאוד מהחוויה של התמודדות עם פרידה זמנית מההורים, ויצירת קשרים חדשים - עם ילדי הגן ועם מבוגרים נוספים מלבדכם.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו 10 שמרביצה קלות
    חגית
    23/02/2009

איך מתמודדים עם ילד שמכה קלות אחרים, לא ממש מכות, זה יותר הצקות כאלה של עקיצות דחיפות חיבוקים חונקים וכו'...הילדה שלי גדלה בבית לא היתה מעולם במסגרת, לא ראתה אלימות בשום מקום ורוב הזמן היא נמצאת איתי בלבד. אני כבר למעלה משלושה חודשים לא מרפה ובכל פעם שהיא עושה את זה, אני רק מסבירה ואומרת שזה לא נעים שמרביצים ודוחפים וזהו...היא מצידה בכל פעם שאני מעירה לה מיד היא מגיבה ורוצה לחבק לנשק ולבקש סליחה, אבל זה חוזר חלילה כל הזמן, כאילו האסימון לא נופל....מה עושים? איך מתמודדים עם המצב??

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ו 10 שמרביצה קלות

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

חגית שלום,
    ההתנהגות של בתך היא אופיינית לחלוטין לגילה, והייתי מופתעת אם ילדה בגיל זה לא היתה משתמשת בגילויים גופניים של כעס ותוקפנות.
    גם ילדים שמפותחים מאוד מבחינה שפתית, לא יודעים תמיד לבטא רגשות של כעס, תוקפנות או חוסר נוחות באמצעות מלים, אלא עושים זאת באמצעות מחוות גופניות. המגע הגופני הוא דרך של ילדים גם לבטא חלקים חיוביים כמו חיבה ורצון בקשר. בתך לא יודעת עדיין מה המגע הנעים לאחרים, ולא פיתחה עדיין דרכים בוגרות יותר לבטא מה שעוברת באמצעות המלים בלבד.
    נראה לי שתגובותייך לילדה הן הולמות ביותר, ורצוי שתמשיכי כפי שאת עושה. ככל שהילדה תגדל ותתפתח, כך היא תצליח יותר להימנע ממגע גופני שלא תואם ולא נעים לאחר. כדאי גם לוודא שיש לה מספיק הזדמנויות "להוציא אנרגיות", לרוץ ולהשתולל, גם בבוקר וגם לאחר שנת הצהריים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לחנך את בני בן ה-2
    אייל
    23/02/2009

בני עוד רגע כבר בן 2 ובסך הכול אפשר לומר שמדובר בילד טוב ועדין. הבעיה שאין לנו פיתרון אליה היא במצבים בהם הוא עושה פעולה כול שהיא שאיננה טובה או נכונה ואנחנו רוצים לתקן/לחנך ודבקא אז הוא מחליט להתעקש. ניסינו להרים את הקול, להגיד לו נו-נו-נו עם האצבע וגם ניסינו להושיב אותו בפינה אבל שום דבר לא עובד, לפעמים הוא גם צוחק עלינו בזמן שאנחנו מרימים את הקול עליו. לפעמים הוא לוקח את זה למקום אחר ומתחיל להעיף על הרצפה את כול הדברים שיש על השולחן או שהוא דופק את הראש על שולחן או הקיר. אני אסייג שוב ואומר שזו לא התנהגות קבועה במקרה של ניסיון חינוך שלנו אך זה כן קורה לפעמים ואנחנו לא יודעים מה לעשות באותם מקרים ספציפיים. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לחנך את בני בן ה-2

הוספת תגובה

• חינוך בגיל הרך.

נעמה סבג שמש
    23/02/2009

אייל שלום,

התגובה שלכם צריכה להיות רצינית ועקבית.
    הוא צריך לדעת שלכל מעשה יש תוצאה. לומר נו נו נו, זה לא מספיק בגיל הזה. יש לנקוט פעולה. ללכת איתו לחדר להרגע מס' דקות, לשלול ממנו את החפץ אותו הוא זרק, להבהיר שבגלל שצריך לסדר עכשיו לא ניתן לצאת לגן המשחקים. וכו'.

מקווה שעזרתי,

נעמה- יועצת ומנחת הורים.
    052-4538140

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך בגיל הרך

ענת
    23/02/2009

אתה יכול להיעזר בספרי הורות וחינוך שיש היום בשוק. אני אוהבת את הספר של סופר נני (המקורית מאנגליה). יש שם טכניקות חינוך רבות שיעזרו לכם להשיג מטרות במהירות ויעילות וילמדו את הילד מסגרת וגבולות. מניסיון- זה עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישיות בני
    אלה
    23/02/2009

בני בן 3.7 שנים . הבעיה שהאישיות שלו חלשה לגמרי הוא לא מחזיר למי שמרביץ לו אפילו אם אני מעודדת אותו על זה הוא מתעקש להחזיר . וגם נראה מפחד מהילד שהרביץ אותו . מפחדת שאישיותו נשארת כך כל חייו !! מה עלי לעשות על מנת שתהיה חזקה ? ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    אישיות בני

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

אלה שלום,
    נראה לי שעדיף להתבונן בהתנהגות של בנך כמבטאת היבט של כישורים חברתיים שניתן לעזור לו לפתח. כדאי לעזור לילד לפתח את התחושה כי הוא יכול לשלוט במה שמתרחש בחייו ובגופו, וכי הוא שולט מספיק טוב בשפה ובגוף כדי להיות תקיף מול ילדים פוגעים. כדאי שבפעם הבאה שאת רואה שהוא נתקל בתוקפנות, תלמדי אותו אפשרויות נוספות לתגובות - כמו לומר לילד התוקף להתרחק ממנו. בנוסף, לא ברור לי כמה הילד שלך חשוף לאלימות ותוקפנות מצד הסביבה - כמה יוצא לו להיתקל בילדים שמרביצים לו? אלו לא אמורים להיות ארועים שכיחים בחיי ילדים. כדאי שתבדקי עם עצמך באיזו מידה את מתייחסת גם למקרים פשוטים יותר של עימותים או חוסר הסכמות בין ילדים, כאל אלימות, והאם גם החשש שלך שהילד ישאר בעל "אישיות חלשה" כפי שאת קוראת לכך, מעצים את הקשיים הקיימים.
    כמו כן, ילדים רבים בגילו של בנך, מרוויחים מאוד מחוג פיסי כלשהוא אחהצ, כמו ג'ודו, קאפוורה וכדומה - שם הם מפתחים תחושה רבה יותר של שליטה בגוף.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד אצל ילדים
    שירז
    23/02/2009

ביתי בת 7 עברה תיפול שניים קשה = שומר מקום ברזל בשניים מאז התיפול היא מסרבת לילעוס בשניים היא אומרת שהברזל של השומר מקום מכאיב לה אז הרופא שניים הוציא לה אותו (אנכנו ביקשנו) אבל בכול זאת היא מסרבת ללעוס המצב הזה נימשך חודשיים היא ירדה במשקל וגם בלימודים אנכנו מאוד דואגים מה אנכנו יכולים לעשות לה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד אצל ילדים

הוספת תגובה

• בעקבות טיפול שיניים קשה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

שירז שלום,
    נראה שבתך עברה טיפול שיניים מאוד קשה וטראומטי, ועכשיו היא מתקשה לחזור לשגרה ולשכוח את האירוע. אני משערת כי מקום הטיפול כבר לא כואב לה, אלא הזיכרון של הכאב שחשה כשלעסה מביא אותה להימנע מלעיסה, באופן שפוגע בהתפתחותה הגופנית ומעורר מצוקה רגשית.
    במרבית המקרים, בעיות מסוג זה יכולות להיפתר בטיפול ממוקד שנקרא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, אצל מטפל המיומן בטיפול בילדים. טיפול כזה ממוקד בהתמודדות עם הפעולה המפחידה (במקרה הזה - לעיסה, וגם הזיכרון של הטיפול שהיה לפני חודשיים), במקום ההימנעות שמאפיינת את בתכם כיום.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה לא שמחה
    שרי
    22/02/2009

שלום, בתי הבכורה בת שש וכמה חודשים, ומקטנותה שמתי לב שהיא ילדה לא שמחה. (לאחיה הקטנים שמחת חיים טבעית). היא בנוסף ילדה מאוד מאוד חכמה ומעמיקה. היום היינו עם הכיתה שלה במנהרות הכותל, והצעתי לה לבקש בקשה מהשם. אחר כך היא סיפרה לי שהיא ביקשה להיות צדיקה וטובה, וגם ביקשה שהשם יכניס לה שימחה בלב. זה אישר לי את תחושתי שהיא לא שמחה. היא שאלה האם השם מגשים משאלות כאלה, אמרתי שהוא יכול לעזור אך זה תלוי גם בה. איך אני יכולה לעזור לביתי להיות שמחה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה לא שמחה

הוספת תגובה

• ילדה לא שמחה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

שרי שלום,
    על מנת לעזור לבתך, חשוב שתביני מהן הסיבות שבעטיין הילדה לא חשה שמחה. למשל, האם היא חושבת שמי שצדיקה, חכמה ומעמיקה לא יכולה לבזבז זמן לבטלה בצחוק ובפעילויות אחרות; האם התרחש/מתרחש משהו בחייה שמפריע לה לשמוח; האם היא מגיבה לעצב של מישהו מהמבוגרים בעולמה וכדומה.
    ילדים בגיל של בתך אמורים לחוש שמחים ולכן חשוב ביותר שתטפלי בגורם אשר משפיע על העצב שהילדה חשה , מומלץ תוך התייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים. כדאי לפתור את הבעיה כעת בגיל צעיר ולהחזיר את בתך להתפתחות תקינה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כותבת פעם שלילשית-אצבע בפה.תגובתכם
    דניאלה
    22/02/2009

עידו בן השנתיים מוצץ אצבע, לא את האגודל את האצבע. הוא מכור לאצבע מוצץ אותה בשינה, כשהוא צופה בטלויזיה, מקשיב לסיפור בקיצור בכל זמן שלא צריך את שתי הידיים. ניסינו לשים פלסטר, פלפל שחור אך שום דבר לא עוזר. אני רוצה לגמול אותו שגם שהוא לבד ולא לידינו שלא ימצוץ.נא עזרתכם.

הוספת תגובה

• מציצת אצבע בגיל שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

ויקי שלום,
    לא כתבת אם עידו משתמש גם במוצץ. אם יש מוצץ, אפשר להיעזר בו ולהחליף את האצבע במוצץ ,ולדחות את הגמילה מהמוצץ לגיל ארבע. בכל אופן, נראה שעידו אוהב להשתמש בפיו על מנת להרגיע את עצמו וכי הדבר נעים לו. כדאי להציע לו דרכים אחרות לסיפוק והרגעה, כמו למשל שימוש בבובה פרוותית קטנה שיוכל למולל, כדור קטן מגומי גמיש וכדומה. חשוב להימנע מדברי ביקורת, אלא לקשר את אי מציצת האצבע לבגרות ולמחמאות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות
    רני
    22/02/2009

בתי היא בת 5. מאז והיא התחילה ללכת לגן היא רוצה להזמין אליה חברות, אך לצערי שאני רוצה להזמין לה חברות מהגן הן מסרבות לבוא אליה . וגם אלו שמגיעות לאחר מכן אינן רוצות שוב להגיע אלינו. למעשה אני כבר מתביישת להתקשר לאותן אמהות ולשאול אותן אם הבנות שלהן רוצות להגיע אלינו כי אני כבר יודעת שהן יסרבו. כדי לא לגרום לבתי צער אני ממציאה לה כל מיני סיבות שבגללן הן אינן יכולות להגיע (איני רוצה לפגוע בה כי בהתחלה היא היתה נפגעת ומתחילה לבכות) מה עלי לעשות האם להגיד לה את האמת? או להמשיך בצורה זו? אני יודעת שיש בנות מהגן שהיא מחשיבה אותן לחברות שלה אך למעשה הן אינן מחשיבות אותה לחברה. אני יודעת שהיא מציקה לאותן בנות ולכן הן אינן רוצות להיות בחברתה. יש לי בנוסף עוד 2 ילדים בן ובת (בן 5-תאום שלה ובת בכורה בת 7) שהמצב החברתי שלהם עם החברים הוא מצויין. זקוקה לעצה רני

לקביעת תור
    סגירה
    חברות

הוספת תגובה

• קשרים חברתיים של ילדה בת 5

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

רני שלום,
    תוכלי לעזור לבתך בשני אופנים:
    ראשית, כדאי להיעזר בגננת - לשאול אותה עם אלו ילדים נוספים בתך מתחברת/יכולה להתחבר, ולבקש ממנה שתחבר ביניהם יותר, למשל בעבודה משותפת או בהשמת בתך בקבוצה עם ילדים אחרים. כך לבתך יתאפשר ליצור קשרים חברתיים אחרים מאלו הקיימים כיום.
    שנית, כדאי שאת ואבי הילדות תנצלו את ההזדמנות לחשיבה על הכישורים החברתיים של בתכם, ומדוע מצב העניינים הינו כפי שהינו. תוכלו להתייעץ עם הגננת בהקשר זה, עם פסיכולוגית הגן (אם קיימת) ועם מבוגרים קרובים נוספים. כדאי לשאול גם את האמהות של הילדות המסרבות מדוע לדעתן בתן אינה מעוניינת לפגוש את בתך. על אף הקושי שבדבר, תוכלי לקבל תשובה ישירה שתעזור לך להבין מהם קשיי הילדה וכיצד לעזור לה. חשוב שתנסו להבין מדוע בתך מציקה לילדות, והאם היא יוצרת קשרים בהם אינה מציקה; וכן האם בבית היא אינה סובלת מהצקות מוגזמות משני אחיה, ואז "מחזירה" בגן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוקה בדחיפות למידע
    לימור
    22/02/2009

שלום רב שמי לימור אמא לשני ילדים בן בן 9 ובת בת 7 לפני מספר ימים מחנכת הכיתה טילפנה אלי וסיפרה לי שביתי בת ה 7הורידה את המכנסים ליד כל הכיתה זה קרה במהלך אחד השיעורים בזמן שהכנסיו לכיתה סייעת כי לא היה אף אחד שישאר עם התלמידים בכיתה לערכתי התלמידים נשארו מספר דקות לבד,וביתי "ניצלה את הרגע" ברצוני לציין שמעולם לא שמעתי תלונה מאף מורה להפך רק פירגנו אני רוצה לנסות ולהבין מהיכן זה מגיע,מה הילדה מנסה לומר לי לכיתה למורה או לבית הספר אני יכולה להוסיף ולומר שיש לביתי בעיות חברתיות,וזאת רק לאחר שהערתי את תשומת לב המורה נכון שהמידע שמסרתי הוא לא מספיק בשביל להבין אך השמח אם תפרסו בפני את "הסיבות שיכולות להיות" בתודה מראש לימור

לקביעת תור
    סגירה
    אני זקוקה בדחיפות למידע

הוספת תגובה

• ילדה עם קשיים חברתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

לימור שלום,
    כמובן שלא ניתן לייעץ לך מבלי להכיר את בתך, אולם אני חושבת שההערה שהערת בסיום שאלתך היא משמעותית - באופן כללי, אני יכולה לשער כי הורדת המכנסיים מבטאת קושי חברתי מסוים, אם בהבנה של סיטואציות חברתיות מסוימות, או שבתך נאלצה לעשות דבר שהבינה כי אינו תקין כיוון שהיתה נתונה ללחצים חברתיים. ייתכן כי לא סתם כשהכיתה פחות מוחזקת מבחינה משמעתית (כשהמחנכת הקבועה אינה נמצאת), הדבר קרה.
    אני מציעה שתשוחחי עם בתך , תאמרי לה מה ידוע לך ותשאלי אותה מה אירע בדיוק, איך היא מרגישה בכיתה ובביה"ס, האם היא מרוצה מהחברות שלה, וכדומה. בנוסף, אני מציעה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר, או אף לבקש ממנה לערוך תצפית על התנהגות הילדה בסיטואציה חופשית בביה"ס, כמו בהפסקה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להסביר על סבתא שנפטרה
    מירב
    22/02/2009

שלום, בתי בת שנתיים ו-10 חודשיים. כשהיתה בת חצי שנה אמי נפטרה. כיום למעשה היא מכירה רק סבתא אחת, אך חשוב לי מאד שתדע על סבתא נוספת שיש/היתה לה. אודה לייעוץ כיצד להציג לה את קיומה של סבתא נוספת שאיננה בחיים. תודה, מירב

הוספת תגובה

• כיצד להסביר על סבתא שנפטרה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

מירב שלום,
    אני מתארת לעצמי כי את זוכרת את אמך בכל יום, וכי העת האחרונה של התכוננות לקראת יום המשפחה, מעוררת את זכר אמך ביתר שאת. אני בטוחה כי תלמדי את בתך ושאר ילדייך להכיר את אמך , לדעת עליה פרטים ולחשוב עליה. אולם אני אישית סבורה כי הדבר מתאים בגיל מעט מאוחר יותר. בסביבות גיל 3-4 ילדים מגלים עניין רב יותר בעץ המשפחתי ומבינים יותר את המשמעות של דמויות חסרות. כמו כן, ההבנה של העבר הופכת מורכבת יותר ואז הם יכולים להתייחס להיותם של הוריהם גם ילדים בעבר, ולא הורים בלבד. לטעמי ניתן להמתין עם השיתוף של הילדה באובדן של אמך - מבחינתה זו עלולה להיות חוויה מטרידה, לאור אי יכולתה להבין את נושא המוות. הדבר עלול להטריד אותה האם עוד סבתא או אפילו את יכולות להיעלם מחייה. לטעמי האישי, עדיף להמתין עד שהילדה תשאל מעצמה. יהיו לה עוד שנים רבות להבין ולשוחח על אמך המנוחה ועל הכאב והעצב שבהיעדרה.
    בכל אופן, בכל עת שתספרי לילדה, כדאי להתאים את הפרטים לרמה ההתפתחותית שלה, ולהשתמש בעזרים קונקרטיים, כמו תמונות וסרטים ביתיים. עדיף שתתמקדי בתיאור המעלות והתכונות המיוחדות של אמך, מה היא אהבה, במה בתך דומה לה וכדומה.
    שלך,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה