מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפתחות ומשחקיםאמא05/03/2009
בתי בת שנה ושבעה חודשים - מפותחת מאוד מאוד וחכמה.משחקת במשחקי התפתחות לגדולים ממנה והיא מצליחה יפה מאוד. אני מאוד עוכבת אחרי ההתפתחות וחשוב לי לא לפסס שום דבר ולכן כשאני מתכוונת לקנות לה משחק חדש אני מתלבטת. יש לציין שהיא בגן ובגן יש הרבה משחקים. רציתי לבקש המלצה על משחקים לגילה ויותר . מה לקנות לה כדי לשחק ולהמשיך להתפתח יפה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
זהורית אסולין שמחון06/03/2009אני יודעת שבאתר של שילב ישנן המלצות למשחקים על פי שלבי התפתחות. אני הייתי רוצה להעלות בפנייך נקודה למחשבה, אז מה אם תפספסי איזה משחק, אל תלחיצי את עצמך שאת חייבת לתת לה הכל, נשמע שהיא ילדה עשירה במשחקים , וילדים בגילה ובכלל נהנים מכל דבר חדש שהעולם מציע כמעט כל דבר מסקרן אותם אפילו חבילת מגבונים. אז את יכולה להרגיש בנוח גם אם פספת איזה משחק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצאות בגיל 5שרה05/03/2009
הבת שלי היא 5 נורמאלית לגמי ההתפחות שלה תקניה והגננת שלה היא אומרת שהיא מהמצתיינים בגן אבל היא עדיין עוצה את הצרכים שלה בתחתנים, ניסתי איתה כל מני דרכים ואפילו שהיא תנקה את עצמה גם בדיבורים אבל ללא כל התקדמות הילדים בגן כבר לא רוצים לשחק איתה ואני מאוד מדאגת שזה יהרוס אותה רגשית וחברתית ובבית ניסיתי איתה בכול דרך אפשרית שאלתי אותה אם יש לה פחדים ממשהו היא אומרת שלא ואני מרגישה חסרת אונים ונמאס לי גבר ולא יודעת מה לעשות אפילו נשללו בעיות רפואיות מבקשת עזרה דחופה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שליטה על צרכים
זהורית אסולין שמחון06/03/2009האם עשיית הצרכים היא רק בגן או גם בבית? האם מדובר רק על פיפי או גם על צואה? וכיצד היא מגיבה לאחר מכן האם היא מדווחת לך , מבקשת עזרה בנקיון גופה או מתעלמת עד שמריחים?
ישנם מספר אפשרויות טיפול דרך המרפאות של ד"ר אבי קושניר או לחלופין טיפול רגשי- פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממסכות- דחוף!!!!!!!!!!!אמא לארבע05/03/2009
שלום לכם יש לי ילדה מקסימה ויחידה (מתוך בנים) בת 8, שפוחדת מאוד ממסכותוכל תחפושת שלא ניתן לראות את האדם שמאחוריה, היא נכנסת להיסטריה ובוכה. אני חייבת לציין שכל שנה שמגיע תקופת פורים היא מתחילה לפחד ולפתח פחדים וכאבי בטן, היא לא רוצה ללכת לבית ספר שמא יהיו ילדים מחופשים. מה עושים? אני הרי לא יכול לגונן עליה בימי הפורים כי אני לא יכולה להחליט לאחרים לא להתחפש. אשמח לקבל ממכם הדרכה מה לעשות, ביום ראשון בבית ספר הולכים מחופשים ומעכשיו היא בפחדים מהיום הזה. אני אמרתי לה שלא תפחד כי אני לא יכריח אותה ללכת- האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממסכות
זהורית אסולין שמחון06/03/2009עבור הרבה ילדים חג פורים הינו חג מפחיד והיא אינה היחידה בעניין זה. אפשר לידע את הגננת כדי שתעזור לה לעבור את היום, אפשר ללכת איתה לגן ולבלות את השעה הראשונה של הבוקר יחד איתה ולעבור ילד ילד לגלות מי מסתתר מאחרי התחפושת, אפשרות נוספת היא לקנות איתה מספר מסכות נקיות (בכל חנות לחומרי יצירה יש) ולהכין איתהכך שתצבע ואחףכ תשחקו עכך שהיא שמה לזסמן קצר את המסכה ולאחר מכן את. כל אלו ועוד רעיונות שתחשבי עליהם הם דרכים לעזור לה להתמודד עם הפחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם יציאות לילד בן חמש וחציירדן05/03/2009
שלום, בני בן 5.5 , התפתחות תקינה גמול מפיפי ללא פספוסים מגיל שנתיים וחצי עם קקי תמיד היו בעעיות עד גיל שלוש היה עושה בתחתונים. מגיל שלוש בערך עד גיל ארבע וחצי בערך היה מתאפק עד השניה האחרונה, מודיע שיש קקי , הולך לשרותים ועושה. לפעמים אנו הינו מבחינים שהוא צריך לשרותים והוא מתאפק ןהנינו אותו לעשות והוא אכן היה עושה.לפעמים גם היה מלכלך את התחתונים מרוב התאפקויות. בשנה האחרונה היו יותר ויתר פספוסים ותחילתו של קקי בתחתונים ורק אח"כ כשהוא לא יכול להתאפק יותר היה נאלץ לגשת לשרותים. במהלך השנה האחרונה היו גם כמה פעמים שרק היה מודיע שהוא הולך לשירותים ( לא לכלך את התחתונים , ועושה). המצב החמיר לאחרונה הוא מתאפק המון , מלכלך את התחתונים פעם אחר פעם, ועדיין מסרב לגשת לשירותים. בחודש האחרון כבר 4 פעמיים הוא לכלך את תחתוניו עד שכבר נדף ממנו רייח רע. (בגן ואצל חבר) הדבר מאד מפריע לו. הוא קורה לי בשקט ואומר: "אמא יש לי משהו לספר לך, התחתונים שלי מלוכלכות". אני אף פעם לא כועסת בעניין זה אלא מבקשת שיוציא ואני אנקה לו, אני כמובן גם מסבירה לו. עד לפני כשלושה חודשים הינו מנקים עבורו, הוא היה קורה לנו ומנקים עבורו. לימדנו אותו לנקות לבד וכל פעם שהוא מנקה ( לא משנה עם הוא מנקה נקי או לא תמיד שיבחנו אותו ) לבעלי כבר נמאס והוא אומר שכל הזמן ניסינו בגישה שלי הוותרנית ו"כפפות של משי" ולא הצליח אז עכשיו הדרך שלו. והיא לכעוס עליו ולא לוותר לו. מה לעשות ? אנחנו נואשים? איך לטפל בו מה לעשות? מה להגיד? להתעלם? לכעוס? הדבר מעכיר על האווירה בבית. כל פעם שהוא עושה תנועה מסוימת אנו מנסים להפנות אותו לשירותים. (לא שזה עוזר, הוא תמיד אומר שאין לו.) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ירדן05/03/2009אתמול אף התקשרו מהגן שברח לתחתונים הוא החליף ושוב ברח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שליטה על צרכים
זהורית אסולין שמחון06/03/2009אני מבינה את התסכול של בעלך, אך איני חושבת שכעס יעזור זו התנהגות שהיא בלתי נשלטת והיא מרמזת על קושי רפואי או רגשי , על כן אני ממליצה קודם כל לשלול סיבות רפואיות לתופעה. שנית לנסות להבין מדוע בתקופה האחרונה זה גבר האם המשפחה עברה איזה שינוי (נולד אח חדש, עברתם מקום מגורים, אצלכם השתנה משהו) האם חווה איזשהם אובדנים בתקופה האחרונה (קרוב משפחה שנפטר, חיה אהובה) או לחלופין האם בדרך זו או אחרת העימות בעזה השפיע עליו (מישהו מהמשפחה גויס, אתם גרים באיזור שהופצץ) אלו יכולות להיות סיבות רגשיות להגברת התופעה.
בכל מקרה הייתי ממליצה לכם לפנות להתייעצות מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להגיע אל הילדיםאלונה05/03/2009
שלום שמי אלונה אני אם לשלושה בנות יש לי קושי רב עים הגדולה שהיא בתתשע וחצי אך לא בוגרת ואחראית לגילה אני מניחה שאני צריכה ייעוץ לגביה ולגבי שתי הבנות האחרות שהן בגילאי 5 ושנתיים אך לאחר בירורים כל ייעוץ עולה בין 250 ל-350 ש"ח ויותר ולי כרגע אין את התקציב הזה ואני זקוקה נואשות להכוונה שיהייה לי יותר קל ונעים איתן בנותי פונקו המון בעיקר הגדולה לכן היום הן באופן יחסי חסרות חינוך וחסרות הערכה ויש קושי בתקשורת איתן וכל בקשה או הליכה למקום מסויים או אפילו סתם קידוש ליל שישי עובר בקשיים ובעצבים רבים מה אני יכולה לעשות כי גם בספרים וגם באינטרנט הייעוץ הוא כללי ולא נקודתי למקרה שלי . אודה לכם מאוד באים ישנו מקום דיי מוזל שאפשר לקבל בו הדרכה ואין צורך מבחינתי בחקיראת העבר אלא לתת לי כלים והכוונה כיצד לנהוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה
נעמה סבג שמש05/03/2009היי,
שתי שאלות: מה לגבי יועצת מביה"ס או הגן?
היכן את גרה? אראה אם אפשר לעזור. את מוזמנת להתקשר.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץאוריה05/03/2009
שלום רב, ילדתי לפני חודש והיום אני מעונינת לשלוח את הבן שלי בן ה5 לצהרון. רציתי לדעת זה שאני אשלח אותו לצהרון יכול לפגוע בו נפשית אכשהו? מהראיה שלי אני רואה את זה שהילד בא הבייתה כרגע אני לא כל כך יכולה לצאת איתו וזה ילד שרגיל לצאת הרבה כרגע הוא הרבה בבית מול הטלוויזיה או המחשב אני חשבתי שצהרון (יש שם חוגים ועוד כל מיני הפעלות) יכול לעשות לו טוב יחד עם זאת יש כאלה שאומרים שזה יפגע בו. יש לציין כי הילד עבר הרבה שינויים בתקופה האחרונה כגון... מעבר עיר, דירה, גן.... אשמח לדעת מה דעתכם... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים
נעמה סבג שמש05/03/2009אוריה שלום,
את מתארת מצב בו הילד חווה שינויים רבים. המון מעברים, קבלת אח חדש ופחות פנאי לאמא.
אם הילדים בצהרון הם ילדים שהוא ממילא מכיר, אזי השינוי לא יהיה מהותי.
הציגי לו את הכניסה לצהרון כפרס כמתנה, דבר כייפי. מקום עם ילדים וחוגים.
אם התגובה שלו תהיה סבירה ואת שלמה עם ההחלטה, אני חושבץ שכרגע זה יעשה לכם רק טוב,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מספר על יומו בגןענת05/03/2009
שלום רב, בני בן שנתיים ו-7 חודשים ונמצא באותו גן מאז גיל שנה ועם אותו צוות. הילד הולך בשמחה לגן מחבק ומנשק את הגננת והמטפלות, נראה שאוהב את הילדים והם אוהבים אותו. מאז שלמד לדבר ומביע את עצמו הוא אינו משתף פעולה כאשר נשאל על יומו בגן. אני שואלת אותו שאלות מנחות כמו: האם נהנית בגן? עם מי שיחקת? מה אכלתם בארוחת צהריים/בוקר? והוא לא עונה לי בכלל. בהתחלה היה מניד בראשו ללא ולא היה אומר כלום או אומר "לא". היום כבר עבר ל "לא רוצה לדבר". ניסיתי ללמד אותו לנהל שיחה על היום שעבר ואני מספרת לו על היום שלי בעבודה (בשפה פשוטה שהוא יכול להבין כמובן) כדי לנסות לעודד אותו לספר לי גם, אך הוא מתעקש לא לומר כלום. אני יודעת מה קורה איתו בגן רק משיחה עם הגננת. שאלתי היא האם זה טבעי? האם זה אומר שהוא מרגיש שהוא צריך להסתיר משהו שקורה בגן? האם הוא כועס עליי ולא רוצה לשתף אותי בחוויות שלו ? חשוב לי לציין שהוא נשאר אחרון עם עוד 2-3 ילדים בסוף היום וכשאני שואלת אותו על הגן אז לפעמים הוא מספר לי על החצי שעה האחרונה מי המטפלת שנשארה איתו ואיזה ילדים נשארו איתו, וזהו (מידע שהוא תורםם מיוזמתו ללא שאלות מנחות) כמו כן, הוא שר שירים מהגן הרבה פעמים ונראה ילד שמח ומאושר. הוא לא מראה סימני התכנסות או פחד שיכולים לגרום לי לחשוב שלא טוב לו בגן... אשמח אם תוכלו לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת
נעמה סבג שמש05/03/2009ענת אהלן,
מהפרטים שנתת אני לא יכולה להסיק על בעיה רצינית.
הנושא שהוא מעלה כשהוא כבר מדבר מעיד על מה חשוב בעיניו. ילדים רבים משנים את מצב רוחם מרגע שמתחיל להיות טפטוף הורים לגן. בשלב כזה כבר מחכים לאמא. יכול להיות שהשלה הזה מציק לו וקשה לו.
האם שאלת אותו לגבי הגן בשעות שונות, בזמנים אחרים?
האם ניסית לגרום לו לצייר את חוויותיו? (גם אם אינו יודע לצייר, או יספר אח"כ מה "צייר).
האם אדם חיצוני ניסה לדובב אותו?
נסי את האופציות.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודדה בגן?
אילן05/03/2009לפסיכולוג/ית שלום, בננו בן 3 ומספר חודשים. בגיל שנתיים הוא נכנסלגן פעם ראשונה ולאחר 5 חודשים בהם ראינו שהוא לא רוצה ללכת לגן וגם המסגרת לא ממש התאימה העברנו אותו למעין"גן" של 3 ילדים.הגננת היתה מקסימה ופיתחה אותו המון!! לצערי, היא התאכזבה מכמות הנרשמים הדלה(היתה לה בעיה פיזית קלה אך לב זהב)והחליטה לסגור. השנה העברנו אותולגן חדש עם הרבה ילדים בקבוצה. ההתחלה היתה קשה אך הוא השתלב יפה.אפילו בקשנו מהורים מסוימים להביא את הילד אלינו והם נענו והיה מאוד נחמד. לצערנו, קצת לפני שנולד בננו השני(אני משוכנע שזה קרה לפני)הופסק הקשר עם ההורים האחרים בהדרגה והבחנתי שהוא פחות מתקשר עם ילדים אחרים.הוא אמנם עומד על שלו ולא מוותר כמו שהיה בהתחלה אך הוא נגרר ולא יוזם ולאחרונה אף אחד הילדים החל להציק לו(יש לציין שזה היה דווקא ילד שהיה אצלנו והם אהבו לשחק)רואים שהוא מאוד רוצה קשר עם ילדים אחרים אך קשה לו ליזום. במפגשים פרטניים הוא יותר מצליח במידה והילד לא שובב. זה מאוד קשה לנו לראות והיינו רוצים לעזור. מה עושים???? יש לציין שבמקומות ציבוריים כשאנחנו איתה היא ההפך הגמור של ביישנית!!! מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה התנהגותית לילד בן שנתיים וחציעדינה05/03/2009
שלום, בני בן שנתיים וחצי, ידידותי, עם מצב רוח טוב, בטחון עצמי, מלא שמחת חיים, הולך לגן למעלה משנה. היחסים בבית מצויינים, בעלי ואני עושים כל מה שנכון לגידול נכון ובריא של בננו. לאחרונה אנחנו נתקלים ב"בעייה" קצת מוזרה שחוזרת על עצמה עם כל הסובבים אותו (הורים, חברים, משפחה, גננות וכד'). בכל גילוי של עידוד של בנינו שכולל מחיאות כפיים, חיוך וצחוק על דברים חכמים ונחמדים שהוא עושה הוא נרתע, נעלב ולעתים מתחיל אף לבכות. אנחנו קצת חסרי אונים מול התופעה הזו כי לא ברור לנו ממה היא נובעת. אנחנו מנסים כל הזמן להסביר לו שזו לא סיבה להעלב, שלצחוק ולמחוא כפים משמעם עידוד ותגובה חיובית, כמה שניתן להסביר לילד בגיל הזה. האם מוכרת לכם התופעה הזו? האם תוכלו להאיר את עינינו? נשמח לתגובתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעות בציבור
זהורית אסולין שמחון06/03/2009ייתכן שאינו אוהב להיות במרכז הבמה ובמרכז העניינים ילדים רבים אוהבים להראות להוריהם מה הם עושים אך נרתעים כשההורה מרחיב את המעגל הצופה בכך שהוא מספר לדודים ולקרובי משפחה אחרים ולחברים ומבקש מהילד לעשות את הדבר שמעורר התפעלות בפניהם. זו סיבה אחת. שנית יכול להיות שההמולה והרעש מסביב מלחיצים אותו , גם פיזית, וגם רגשית שעכשיו הוא תחת עין בודקת ומבקרת ואסור לו להכשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12 קשיים בלימודיםקרן04/03/2009
מקווה שהפעם תענו לשאלתי. לבני ישנם קשיים בלימודים ויש חשד לקיומה של לקות N.V.L.D לא מסתדר מבחינה חברתית ונפגע מהר בבית מאוד אגרסיבי ועצבני. בזמן האחרון מרבה לשאול למה קשה לי בכיתה ואני לא כמו אחרים?, מפריע לו שהמורה לא נותן לו משימות כמו לשאר התלמידים נעלב וכועס כי ברצונו להוכיח שהוא מסוגל אך כשיש מטלה מסוימת הוא לא עומד בדרישות. איך אני אמורה לענות לו? ואיך אגיב למצב שהוא רוב הזמן עונה באגרסיביות ובצעקות. מודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מושג מדוע אתם לא עונים לי
קרן05/03/2009שלום לא עניתם לי בקשר להודעתי מתאריך 9/2 וגם עתה. מדוע אתם מדלגים על שאלתי. תודה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים
זהורית אסולין שמחון06/03/2009קרן ראשית אני חושבת שהוא מבטא באופן יפה וכנה את הקושי שלו. אפשר ליזום שיחה משותפת עם המורה שתעזור לו להבין מדוע אינו מקבל מטלות והיכן יכול להיות מעורב יותר בפעילות הכיתתית שכן תחושת השייכות חשובה מאד. את ציינת את האבחנה , האם הוא מקבל איזשהו טיפול בעקבות האבחנה כמו קבוצה לשיפור מיומנויות חברתיות, או לחלופין חונך שיתווך סיטואציות חברתיות שכן חלק מהקשיים שאת מתארת הן ביטוי של הלקות ונדרש טיפול מסויים כדי להעניק לו כלים להתמודדות עם קשיים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפסיכולוג/ית לילד בן שלוש וחצאפרת04/03/2009
מחפשת המלצה לפסיכולוג/ית באזור רמת גן סביב נושא של פחדים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני טלפונית לפסיכולוגים בפורום
נעמה סבג שמש05/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחצי - חרדה ממקומות זריםעילום שם04/03/2009
שלום רב בני בן שנה וחצי - ילד טוב ורגיש. מאז שהוא תינוק הוא בוכה המון ממש מעבר למקובל (אני פשוט רואה תינוקות אחרים), כיום הוא נמצא במשפחתון מגיל שבעה חודשים והוא הסתגל יפה מאוד ואוהב ללכת לגן. בעבר בכל פעם גם כשהיינו הולכים לסבא וסבתא שלו הוא היה מתחיל לבכות ולצרוח והיה נמצד אלינו ההורים. כיום הוא כבר לא בוכה אצל קרובי משפחה אבל כשאני הולכת איתו לקניון בעגלה ברגע שנכנסים לחנות מסויימת הוא מתחיל לבכות ולצרוח וכן כאשר אני הולכת איתו לחברות שלי אז תמיד כשנכנסים זה מתחיל בבכי והוא נצמד אלי ורוצה לשבת עלי וקשה לו להביט בעיני האנשים (הזרים) ואז אחרי בערך חצי שעה הוא מתחיל להתרגל אבל עדיין לא ילך עם אחרים לבד וכל הזמן מחפש אותי בזוית עין. כשאנחנו הולכים לרופא או לטיפת חלב ברגע שנכנסים דרך הדלת הוא מתחיל לצרוח ואם נוגעים בו אז הוא ממש בהיסטריה. אנחנו ממש מתוסכלים מההתנהגות הזו ואני רוצה לגרום לו להתרגל מהר לאנשים ומקומות זרים כי זה ממש מעיק עלינו. האם צריך ללכת לייעוץ כלשהו אני לא תמיד מצליחה להרגיע אותו וזה מתסכל. דרך אגב הוא לא לוקח מוצץ אלא מוצץ אצבע. בתודה מראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מענה לשאלתי - אשמח לקבל..
עילום שם05/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מזרים
זהורית אסולין שמחון06/03/2009פחד מזרים הוא פחד טבעי והתפתחותי שחיוני לילד (הרי לא היית רוצה שילך ויתמסר לכל אחד בלי אבחנה). יחד עם זאת אני שומעת שהקצב שבו בנך נותן מון ונרגע בנוכחות מישהו חדש היא איטית משל תינוקות אחרים. נסי לראות מה מרגיע אותו. אולי באמת בשלב ראשון במפגש עם איש חדש הוא צריך להיות עלייך, לראות שאת מדברת איתו ואת סומכת עליו . אולי אפשר שחברות יגיעו אליך תחילה כך יכיר אותן ורק אח"כ ללכת לבתי אחרים. כדאי לשמור על דמויות מטפלות קבועות (רופא ,אחות טיפת חלב) אם את מרגישה שזה יוצא דופן והפעולות שאת נוקטת אינן מרגיעות ניתן לפנות לייעוץ ביחידה לטיפול דיאדי של ד"ר מירי קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא חבריתאמא04/03/2009
שלום רב, בני בן השלוש וחצי הוא ילד מקסים, נעים בדר"כ, מאד אהוד בגן וכולם אוהבים לשחק איתו. אחה"צ ילדים רוצים להגיע אליו והוא רוצה להזמינם אבל כשהם מגיעים אליו הביתה (כל פעם ילד אחד או שניים) הוא הופך להיות מאד רכושני, לא מרשה לחבר לשחק בצעצועים שלו, כל הזמן מיילל וכועס ומתנהג באופן מאד לא חברי ובכלל זה מופנות לחבר/ה אמירות כמו "אתה לא חבר שלי" ו"אני לא אזמין אותך יותר" ו"זה הבית שלי ולא שלך" וכיו"ב. החברים שמגיעים הם דווקא ילדים מקסימים שמשתפים פעולה ולא אלימים ו/או חוטפים צעצועים. אני אמרתי לו שאם הוא ממשיך להתנהג ככה לחבריו אז לא נזמין אותם יותר הביתה כי זה לא חברי להזמין חבר ואח"כ להתייחס אליו ככה. כל זה קרה אתמול (ועוד מספר פעמים קודמות) הבוקר הוא ביקש להזמין חבר ואני התנגדתי והסברתי לו (לא בכעס) שלא נזמין חברים לעת עתה בגלל... הוא התחיל לבכות ואמר שהוא לבד ואין לו חברים ושהוא יתנהג יפה. האם להתעקש על כך שכרגע לא מזמינים חברים ועד מתי ואם לא- האם להסכים אם יבטיח להתנהג יפה? אני חוששת שאם אסכים אז הוא לא ילמד כלום וימשיך להתנהג ככה כי הוא יראה שעם כמה מילים אפשר לשכנע את אמא ואבא למה שרוצים וימשיך להתנהג לחברים בצורה לא חברית ואז הם כבר לא ירצו להגיע ואת זה אני מנסה למנוע. מה דעתכן? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש05/03/2009מאיה אהלן,
קודם כל, אם הבהרת לו שהמשך ההתנהגות יביא לתוצאה שלא תזמיני חבר, עמדי בכך באותו היום והדגישי בפניו את הסיבה חזור והדגש.
הבהירי לו שהיום לא, כי אתמול הוא לא התנהג יפה, אבל מחר את תאפשרי לו לנסות שוב.
האם הפגישות הן ארוכות מידי? אם כן- קצרי אותם.
האם אתם בוחרים מראש איזה צעצועים הוא לא רוצה לשתף? הוא יכול לבחור ולשים אותם בארון. הוא יכול לבחור מראש במה הוא מוכן לשתף, עוד לפני הגעת החבר.
בנוסף, חשוב ללמד ילד כישורים חברתיים, איך להתמודד עם חברה. אני תמיד אוהבת לומר שכדאי להקריא איזה ספר מעניין המציג את הבעיה ופותר אותה.
נסי זאת,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב אשמח אם תענו-תודהשירי04/03/2009
שלום רב אני אמא ל-4 ילדים הגדול מהם בן 10 והוא מנישואים קודמים (התגרשנו כשהיה בן חצי שנה) בני רואה את אביו פעם בשבועיים והיחסים ביני לבין אביו וביני לבין אשתו מצויינים!!! לאחרונה כשבני חוזר מהביקור אצל אביו הוא בוכה מאוד וטוען שהוא רוצה לעבור לגור איתם מה עליי לעשות?כמובן שנעלביתי בתוך תוכי מכיוון שחשתי שאני לא מספיק טובה בשבילו או שאולי אני מחסירה ממנו משהו ושלא טוב לו בחיק המשפחה מה אני אמורה להגיד לילד בגילו ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת מקום לרגשות
נעמה סבג שמש05/03/2009שירי שלום,
שימי כרגע את הילד במרכז ותאפשרי לו להביע את רגשותיו ורצונותיו, עד כמה שזה כואב.
הבהירי שאת לא כועסת. דובבי אותי ונסי להבין מה הסיבה שהיה רוצה לגור שם. גלגלי איתו סיפור דמיוני של היית עובר לשם ומה היה קורה? (יש לו אחים גם מהאבא).
מה השתפר? מה הוא מרויח? מה הוא מפסיד? איפה זה ישמח אותו איפה זה יעציב?
אם הוא יכול לכתוב לך את הדברים זה גם דרך.
לפעמים אנחנו בטוחים שהחלטנו החלטה אבל אז כשגורמים לנו לחשוב, אנחנו רואים גם מה אנחנו מפסידים.
תני לו להיות שלם ולהבין את ההשלכות. בהמשך, במידת הצורך צרפי את האבא כדי שהילד יראה עם אכן זה ישים או לא בפועל.
אל תביעי את כאבך או התנגדותך או תשיגי התנגדות. נקטי בגישת שיתוף פעולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נטישהגיטל04/03/2009
שלום רב , בני בן 4 וחצי ולאחרונה חווה פרידה מסבו (הסבא נפטר) ומאז ועד היום חודש וחצי מקרות המקרה הילד מתקשה להיפרד בבוקר לא מוכן ללכת לחברים (בעבר היה מבקש כל יום חבר) הגננת אומרת כי לילד יש רגעים של היתבודדות ועצב - למי עלי לפנות ? ואיך מומלץ להתנהג עימו עד לקבלת טיפול תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם מוות
נעמה סבג שמש05/03/2009היי,
חשוב לדעת אם הילד הוכן למצב ואם הייתם שם בשבילו שזה קרה.
הייתי מערבתאיש מקצוע שידבר איתו על הכאב והחששות. פנו טלפונית לפסיכולוגים באתר.
עד אז- דברו איתו על רגשותיו, אל תחששו לעלות את הנושא פן תעציבו אותו. תנו מקום לרגשות, אל תשללו ותאפשרו לו להביע את עצמו: בציור, באומנות, במילים, ואפילו בהוצאת אגרסיות על שק אגרוף.
הוא עובר חוויה לא פשוטה. תהיו נוכחים.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבע לא מוכן לשתף פעולהאורלי04/03/2009
בכל בוקר וערב אותו הסיפור. בני בן הארבע לא משתף פעולה עד שאני לא מרימה את הקול. אני מבקשת ממנו לבוא לצחצח שיניים או להתלבש או לנעול נעליים (הוא לא עושה את זה לבד, אבל דרוש כמובן שיתוף פעולה) ורק לאחר שאני מרימה את הקול וצועקת זה עובד. אחרת הוא פשוט מתעלם, עושה משהו אחר. האם למישהו יש עצה איך לגרום לו לשתף פעולה בלי להרים את הקול? תוך הנחה שבבוקר אין זמן או עצבים להתחיל לעשות את הכל דרך משחק, ריקוד והפעלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שיתוף פעולה
נעמה סבג שמש04/03/2009אורית שלום,
כדאי להכין ביחד עם בנך את הבגדים מהלילה. לתת לו אפשרות לבחור בין שתי חליפות. לתת לו להרגיש חשוב ולהיות מעורב. אפשר לבקש ממנו להניח את הנעליים קרוב למיטה כדי שנידע היכן הם בבקר.
האם יש לו מספיק הזדמנויות להפגין את עצמאותו?
אני מניחה שהיום היחס להתארגנות הוא יחס של מטלה וקושי. אין בזה כיף, וככה גם הילד תופס את זה. כדי לשנות את התחושה, צריך להכין אותו מראש להולך לקרות.
לעשות יחד תחרות של צחצוח שיניים. כשהוא מסיים את הכל הוא יכול גם לדאוג ולטפל בדובי שלו, להלביש ולצחצח לו שיניים.
אם הוא מתעלם, פשוט נקטי פעולה. הרימי אותי בידייך. קחי אותי ועשי מה שצריך.
הבהירי לו שיש שתי אפשרויות (תמיד תתני לבחור): או שאננו עושים זאת יחד או שאני פשוט לוקחת אותך ועושה.
החזירי את האווירה הנעימה כי השגרה הנוכחית משפיעה על כך שהתנהגותו תחזור על עצמה. תשברי את הגלגל, תשני את ואז יהיה שינוי.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)