פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח אם תגיבו
    שושנה
    09/02/2009

ביתי בת 11 חודשים נמצאת אצל מטפלת חודש וחצי עד היום היא היתה עם עוד ילד בן חודש ולפני כשבוע וחצי נוסף עוד ילד בן 9 חודשים הילד בוכה כל הזמן בימים האחרונים כשאני מביאה את ביתי למטפלת כעולים במדרגות המובילות לדירתה ביתי כבר מתחילה לבכות ולהתנגד אך כשהמטפלת מרימה אותה היא נרגעת אך רוצה לבוא אלי ממה זה נגרם האם יש ממה לחשוש על מה יש לעקוב ומה צריך לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח אם תגיבו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטפלת

נעמה סבג שמש
    10/02/2009

היי שושנה,

האם שיתפת את המטפלת בשינוי של חל על ביתך? באיזה עוד סימנים הבחנת? התמונה לא מספיק ברורה.
    על פניו נראה כי כניסתו של הילד הנוסף היא הבעייתית, או משום קשייו להתאקלם או משום קשייה של המטפלת לתת מענה לשלושתם בו זמנית.

בדקי זאת,

נעמה- יועצת ומנחת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד להקיא????????????????
    מאי
    09/02/2009

בת 12 פוחדת להקיא ?? עקב זה פוחדת לאכול שמע תקיא?? פחד להיות לבד??? מה עושים ולאן???

לקביעת תור
    סגירה
    פחד להקיא????????????????

הוספת תגובה

• למאי

ד''ר דוד וילנסקי
    23/02/2009

הייתי מתעצת עם פסיכולוגית קלינית. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרשמה לגן
    רונית
    09/02/2009

שלום , רציתי להתייעץ : בתי בת 4 כיום שנה ראשונה בגן עירייה טרום טרום חובה ממלכתי דתי של העירייה. הבת חברותית ומלאה בחברות מהגן. כיום אני צריכה להעביר אותה לגן של תתח חובה וחובה והתלבטותי כזאת: האם להעביר את הילדה לגן ממלכתי דתי אשר כל הגן הנוכחי עובר אליו? אומנם הוא מתחת לבתי אך הפחד שלי שההשפעה של הדת תהייה גדולה יותר על הילדה כשהיא גדלה באום אני מבית חילוני. כמו"כ בגן דתי ההכנה לכיתה א' היא פחותה משאר הגנים ההתמקדות יותר על הדת.או לחילופין להעביר אותה לגן "רגיל" עם ילדים חדשים (פרט לחברה טובה אחת שאני רושמת איתה) אך הגן ללא דת כמו"כ אינני יודעת מי תהייה הגננת כיוון שהגננת הנוכחית פורשת. אבקש מאוד מה דעתכם נכון לילדה? תודה רבה רונית

לקביעת תור
    סגירה
    הרשמה לגן

הוספת תגובה

• איזה גן מתאים יותר

נעמה סבג שמש
    10/02/2009

רונית היי,

ההתלבטות בנושא הגן היא ברורה.
    לעניות דעתי, חשוב לדעת מי הגננת, עד כמה היא טובה ועד כמה המסגרת ותכניה תואמים לערכים אותם תרצי להקנות לבתך.

רוב הילדים בעיר עוברים לגן חובה כאשר במעונות היו במקומות פרטיים, לכן אין צורך להפוך זאת לשיקול העיקרי.

בהצלחה בבחירה,

נעמה- יועצת ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים בגיל 10
    סידני
    09/02/2009

לבני הבכור בן ה 10 יש פחדים בעיקר בערבים. משיחה איתו הפחד הוא מגנבים שיכנסו הביתה. למרות שדיברנו והסברתי לו שהכל סגור, יש בלילה אזעקה, אנחנו איתו (מעולם לא נשאר בערב בלי מבוגר בבית) זה לא עוזר. לוקח לו זמן להירדם בגלל זה במיטה, לאחרונה לא מוכן להתקלח לבד באמבטיה רוצה שאקלח את האחיות הקטנות (אבל זה לא מתאים כי הוא ערום והאחיות מסתכלות). במשך היום מעדיף גם לא להישאר לבד (גם ככה זה כמעט ולא קורה וגם אם כן לכל היותר לשעה) אבל כשאין ברירה הוא עושה זאת, אחרי חצי שעה אני כבר מקבלת טלפון מימנו לעדכן איפה אני... ) ראוי לציין, כי בבי"ס אין בעיות, הוא תלמיד מצויין (גם חברתית אין בעיה). מה כדאי לעשות ? אגב, לאחות בת ה6 גם התחילו פחדים אבל זה נראה לי נורמלי לגיל. וכדי שלא ידבקו לי זה מזה מהפחדים, לכל אחד מהם יש לי "קוד" אחר שמימנו אני מבינה את הנושא כי פחדתי שהם סתם יתחילו לחקות אחד את השני בעיקר הקטנים מהבכור. אשמח לשמוע דעה...

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בגיל 10

הוספת תגובה

• לסידני

ד''ר דוד וילנסקי
    15/02/2009

נראה לי שכדאי לפנות ליעוץ מקצועי בענין. טיפול על ידי ביופידבק ו./או טיפול קוגנטיבי/התנהגותי יכולים להיות מועילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה תוך כדי משחק בילדה בת 4
    אלה
    08/02/2009

הערב שמתי לב שאיבר המין של ביתי אדום ומגורה והיא גם מתלוננת לאחרונה כי כואב לה ושורף לה , אני שואלת מדי פעם אם נגעו בה או עשו לה משהו כואב ופוגע עד היום היא אמרה שלא היום היא ספרה לי ששני ילדים מהגן לקחו אותה ועוד ילד בחצר והפשיטו אותם וקטפו קוצים ושיפשו אותם על אברי המין שלהם לטענתה הגננת ראתה את זה וכעסה על הילדים הפוגעים אך בקשה מביתי והילד השני לא לספר כלום להורים , איך עלי לנהוג? מה לעשות מחר בבוקר ? ממתינה לתשובה דחופה ביותר אני אובדת עצות ?!

הוספת תגובה

• חמור מאד

נעמה סבג שמש
    10/02/2009

אלה שלום,

אתחיל ואומר שחמור מאד בעיני שהגננת ביקשה להשתיק את האירוע.
    הייתי מטפלת בנושא בחומרה ואולי אף בודקת שינוי מסגרת.
    והכי חשוב- הייתי בודקת עם גורם מקצועי את השפעת האירוע על הילדה והאם היה זה מקרה חד פעמי.

נעמה- יועצת ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מרביץ להוריו לאחרונה כל יום
    אמיר
    08/02/2009

בננו עוד חודשיים בן 4, לאחרונה החל להרביץ לי ולאשתי כדרך קבע, על כל דבר שמתסכל אותו, אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה. כמעט תגובה אינסטינקטיבית של שליחת שתי הידיים כלפינו. אנו בתגובה בהתחלה צעקנו עליו, ואח"כ שלחנו אותו לחמש דקות לחדר שלו לבד. הילד מאוד מאוד נבון, הרבה מעבר לגילו, רגיש, ולאחרונה החל גם לסבול מפחדים, טוען שיש דמויות מסרט מצויר אצלנו בבית והוא מפחד מהם. בערב מסרב שנעזוב אותו לבד בחדר, לא מסכים ללכת לשירותים לבד כי הדמויות שם - אולי יש קשר? אולי חשוב לציין גם כי הוא נתקל לעיתים באלימות כלפיו כמו כל ילד בגן, ואף מבת דודה שלו הקטנה ממנו בשנה וחצי, והוא לא מגיב אלא בדרך כלל קופא במקום. כשזה קרה, הסברנו לו שעליו להגן על עצמו בהדיפת היד הפוגעת, ולקרוא לגננת לעזרה - אולי יש קשר? במקביל לאחרונה היה גם קצת חולה כמו כולם, ונאלץ לקחת תרופה מאוד לא טעימה, מה שהחמיר את התסכול והמכות - אולי גם זה קשור...? אז מה עושים? תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• אלימות בגיל 4

נעמה סבג שמש
    10/02/2009

אמיר שלום,

התגובה שלכם לאלימות כלפיכם צריכה להיות חד משמעית. אם תהיו עקביים הבעיה תפתר תוך שבוע- שבועיים לכל היותר.

חשוב שלא לצעוק עליו אלא לאחוז את ידיו פיזית ולומר בצורה תקיפה: אנחנו לא מרביצים. אסור להרביץ!
    אפשר גם להכנס איתו לחדר להרגע. לא לשלוח אותו לבד. חשוב לחבק אותו שם אם הוא משתולל ולא לאפשר את ההתפרעות, אך לא לשלוח אותו לבד. המטרה היא שילמד להרגע.

אפשר גם להציב אפשרויות חלופיות כמו: כשאתה כועס אתה יכול להרביץ לספה שבחדר שלך או לשק האגרוף שתלוי. רק שם מותר להרביץ.

להסביר גם שמותר להרגיש כל רגש, מותר לכעוס, אבל אין זה אומר שמותר להתנהג כל התנהגות.

להבהיר שאותו אתם אוהבים, אך לא מקבלים את ההתנהגות הזו. לא לתת לו הרגשה שאתם דוחים אותו אלא את התנהגותו.

בברכה,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי של תינוקת בבואה למטפלת
    שושנה
    08/02/2009

ביתי בת 11 חודשים נמצאת אצל מטפלת חודש וחצי עד היום היא היתה עם עוד ילד בן חודש ולפני כשבוע וחצי נוסף עוד ילד בן 9 חודשים הילד בוכה כל הזמן בימים האחרונים כשאני מביאה את ביתי למטפלת כעולים במדרגות המובילות לדירתה ביתי כבר מתחילה לבכות ולהתנגד אך כשהמטפלת מרימה אותה היא נרגעת אך רוצה לבוא אלי ממה זה נגרם האם יש ממה לחשוש על מה יש לעקוב ומה צריך לעשות אני מבקשת רק ממי שמבין לענות כי זה ענין חשוב

הוספת תגובה

• לשושנה

ד''ר דוד וילנסקי
    15/02/2009

יכול להיות שהיא קצת נדבקה מהבכי של הילד החדש. בכל מקרה לא נעים לשמוע בכי כל הזמן. בנוסף אני מניח שהמטפלת עסוקה בלהרגיע את הילד החדש ויש פחות תשומת לב ליתר הילדים כרגע. הייתי משוחח עם המטפלת איך היא רואה את מצב ביתך במהלך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה
    אמא
    08/02/2009

אני נואה ואמא לילד בן שנתים ושלושה חודשים. היחסים ביני לבין בעלי מתוחים מאוד כבר שנה פלוס,כאשר כמעט הגענו לגירוושים לפני שנה ומאז עדין יש מריבות ומתח כל הזמן. ואף מריבות שכוללות צעקות מצד בעלי. כמובן שהילד חווה ומה שקורה משפיע על חייו. ואף בכל פעם ששומע צעקות או צחוק גדול בכל מקום שהוא מגיב בבכי. כיום אני נמצאת בנקודה בה אני חושבת שעדיף לילד שנתגרש ולא לחוות את כל המתחים הללו. האם אכן (לפי מחקרים ובכלל) עדיף לילד לחיות עם הורים גרושים ולא לחיות בבית שיש בו מריבות ומתח כמעט תמידי?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות קשה

הוספת תגובה

• גירושים?

נעמה סבג שמש
    10/02/2009

שלום רב,

מתח תמידי אינו בריא לאיש מאתנו, בייחוד לא לפעוט.
    האם יש דרך לטפל בזה באופן זוגי ולפתור את הבעיה? האם יש רצון לפתור את הבעיה?

להשאר יחד בעבור הילד אינו דבר חכם. לילד הזה יהיו אחים? ואז הבעיה תחמיר.

כדאי שתבדקו- אולי בעייתכם היא פתירה עם התערבות של יועץ זוגי. הייתי מנסה.

נעמה- יועצת ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מכלב
    איילת
    08/02/2009

שלום רב, לפני כשבועיים קנינו כלב אחרי לחץ מבתי בת 12, יש לי עוד ילדה בת 8 וחצי שמאוד מאוד נקשרה לכלב , אחרי נסיון רב מצידי וללא הצלחה , בעלי ואני החלטנו להחזיר את הכלב, בתי בת ה8 לוקחת זאת מאוד מאוד קשה , היא ציינה בפני שהיום המאושר בחייה היה היום בו קנינו את הכלב, חשוב לי לציין שאותה ילדה נמצאת בתקופה מאוד רגישה ( עדיין לא ידוע לי למה ?!) היא עצבנית, כעוסה , וחסרת אנרגיות (לרוב היא ילדה מלאת חיים ), מאז הגיעו של הכלב היא פורחת . האם אני עומדת לעשות לבתי נזק בהחזירי את הכלב????? אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מכלב

הוספת תגובה

• לאיילת

ד''ר דוד וילנסקי
    23/02/2009

אני מתנצל על העיקוב בתגובה. נשמה שכן יהיה קשה לבת כשתחזירו את הכלב. לא ברור לי מה היה סיבה להחזיר את הכלב. אולי תסבירי יותר. חוץ מזה נשמע שכדאי לברר למה הבת עוברת תופה קשה מקודם. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מות קרוב משפחה
    אמא44
    08/02/2009

איך עוזרים לילדים להתמודד עם סיטואציה של סבא גוסס? ילדים בני 8 עד 15

הוספת תגובה

• לאמא44

ד''ר דוד וילנסקי
    23/02/2009

אני מתנצל על העיקוב בתגובה ואני מקוה שסבא עדיין בחיים. המצב מעוד אישי כמובן ותלוי באישיות שכל כל ילד. במידה שניתן לדבר עם סבא הייתי מנסה לאפשר להם איזה פרידה איתו. הייתי מכין אותם למוות הצפוי והייתי מתיעץ איתם האם הם רוצים להשתתף בלוויה ואם כן, לדאוג שיהיה קרוב משפחה שיוכל להיות איתם בבית הקברות. בזמן השיבה גם הייתי מתיעצת איתם באיזה מידה הם רוצים להיות מעורבים. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    ענת
    08/02/2009

שלום רב. יש לי 3 ילדים, בת 9 בת 6 ובן שנתיים וחצי, הבעיה שלי היא עם הגדולה, היא מקללת המון, או משתמשת בביטויים שלא נעימים, אלימות מילולית (בנוסף לאלימות פיסית) זה כבר לא נשלט אצלה נראה לי זה פשוט יוצא החוצה אוטומטי ללא חשיבה לפני, אתמול דיברתי איתה (כמו הרבה שיחות לפני) אבל לדעתי אני צריכה לעשות משהו דרסטי יותר מאשר שיחות ועוד שיחות, מה עושים כדי לעקור את זה מהשורש? זה מופנה כלפי כולם, אנחנו כהורים, אחותה, חברים, לפעמים זה גם תוך כדי משחק עם חברים היא אפילו לא שמה לב, אני גם לא חושבת שהיא מודעת למילה שיוצאת לה מהפה תוך כדי משחק עם חברים. אבל זה עדיין אלימות מילולית שלא מקובלת עלינו. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• לענת

ד''ר דוד וילנסקי
    23/02/2009

נראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוגית קלינית. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת חדשה
    שרה
    08/02/2009

שלום, אני אמא לתאומים (בן ובת) בני שלוש ו3 חודשים, לפני כשבועיים ילדתי תינוקת. הילדים הבוגרים חווים משבר מאז הלידה, בייחוד ביתי אשר מאוד קשורה אליי...היא לא מוכנה שאף אחד יתקרב אליה חוץ ממני, כל היום היא רק בוכה ומייללת על כל דבר קטן והיא איננה שמחה כתמיד. ברור שזה טבעי , אך למרות אני כל יום אוספת אותם מהגן ללא התינוקת ומבלה איתם לבד כל יום ומשתדלת לתת להם כמה שיותר יחס ולהיחות סובלנית, עדיין הבת שלי ממשיכה ליילל ללא הפסקה על כל שטות הכי קטנה. שאלתי היא איך נכון להגיב ? ניסיתי חום ואהבה, דיבורים ןאפילו אסרטיביות, אך לצערי כלום לא עוזר... הבן שלי לעומתה מגיב בצורה שונה, יש לו התפרצויות זעם המכוונות אליי בעיקר ומלוות בביטויים כמו "פיכסה" אני אזרוק אותך לפח" וכד'... גם כאן נשאלת השאלה איך נכון להגיב? אודה לקבלת תשובה מפורטת... שרה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת חדשה

הוספת תגובה

• לשרה

ד''ר דוד וילנסקי
    23/02/2009

התגובות הן צפויות אמנם זה לא עושה את זה קל יותר להתמודד איתן. קודם כל חשוב שתהיה לך מספיק עזרה בבית כדי שבאמת תוכלי לבלות עם התאומים לבד כפי שאת עושה. לבת הייתי מנסה כן להענות ל דרישות שלה לתקופה ובנוסף לשים במילים את ההרגשה שלה שכנראה כשיש תינוק חדש בבית שלעפים מתגעגים לימים הטובים שהיא היתה תינוקת בידיים של אמא. לבן גם חייתי מנסה לשים במילים את ההרגשה שלו שהוא כועס על אמא אולי בגלל שהיא נעלמה לו לכמה ימים ועכשיו לא תמיד פנויה לו מתי שהוא רוצה בגלל התינוקת החדשה. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות בעיקר בלילה
    טלי
    08/02/2009

ביתי בת ארבע בעוד חודש מתקשה להרדם לבד, מתעקשת שנשב לידה כשהיא הולכת לישון, מתעוררת בצרחות אימים מספר פעמים בלילה. פעם היה מדובר בפחד ממפלצת ואחר כך מאריה היום היא אומרת שהיא פוחדת מסרטנים וכל חודש בערך היא אומרת שזה משהו אחר. זה נמשך לסירוגין כבר בערך 4 חודשים (כלומר שבוע שקט ושינה טובה ואחר כך שבוע שבו לא ישנים). לאחרונה, רק בשבוע האחרון היא אומרת שהיא לא ישנה כי היא חולמת חלומות רעים היא מסרבת להירדם גם אצלנו בימיטה ומתעקשת שנלך איתה לספה בסלון, גם שם היא ממש פוחדת לעצום עיניים, למרות שניכרת עליה עייפות מרובה. מה עושים? אני ממש נואשת כבר ניסיתי הכל, שיחות הסברים, מכשפות טובות שאוהבות ילדים, האם יש לך רעיונות בשבילי, האם לדעתך מצבנו מצריך ייעוץ מקצועי ועזרה לילדה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות בעיקר בלילה

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר דוד וילנסקי
    15/02/2009

אף פעם למזיק להתיעץ כדי לנסות להבין יותר טוב את מקור הפחדים. בינתיים אני מציע לתת לה לצייר את החלומות הרעות או לביים אותם במשחק. יש גם ספרי ילדים שמתייחסים לפחדים של ילדים כמו ,"ארץ חיות הפרא" אפשר להתיעץ עם הגננת לקבל המלצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות בעיקרלילד שלנו, בן חמש
    איציק
    08/02/2009

יש לנו ילד יחיד, בן חמש. הוא מקבל מאתנו המון אהבה ועידוד. אבל כל שיתוף עם חבריו נראה בעיניו כתחרות. הוא חייב להיות הראשון. הוא חייב לקבל את הכי הרבה וכד'. גם אסור לנו להחמיא לילדים אחרים בסביבתו. למרות שהסברנו לו את ההבדלים, את החשיבות של חברים כמו יציאה משותפת לטיולים. כל תגובה ממנו זה התפרצויות בכי, הוא מעליב את חבריו למרות שנעלב די מהר. לא מתרצה כלל. אלא אם קיבל את שחושב כי מגיע לו. שוחחנו איתו אבל הבעיה נראית קשה. מה לעשות?

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות לילד בן חמש

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/02/2009

איציק שלום,
    חשוב לשוחח עם הגננת על מנת לקבל את התרשמותה, האם בנכם מתנהג כך בעיקר בנוכחותכם או שגם בגן קיימות תגובות דומות. בנוסף, בדקו באיזו מידה הקשיים שאתם רואים קיימים בכל המצבים, ואולי הם בעיקר עם אנשים מסוימים או בסיטואציות ספציפיות.
    יחד עם המסרים החשובים לגבי יצירת קשרים לא תחרותיים, חשוב שתעודדו את בנכם בכל פעם שאתם רואים שהוא משתף פעולה באופן הולם ותשבחו אותו על כך. בנוסף, רצוי שתחליטו על דרך תגובה אחידה כשהוא מגיע להתפרצויות בכי מהירות - למשל, לתת לו להירגע מספר דקות בחדרו, ולבקש ממנו לנסח את בקשתו/תסכולו בדרך תואמת יותר.
    יחד עם כל האמור לעיל, זו הזדמנות גם עבורכם לבדוק בינכם לבין עצמכם, באיזו מידה אתם מדגישים בפני הילד (גם לא באופן ישיר) מסרים תחרותיים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11 בכיתה ה
    רוני חן
    06/02/2009

בתקופה האחרונה (מספר חודשים), נראה לי כי אין לבת שלי כל צורך בחיי חברה. אחר הצהריים לאחר שסיימה את כל המטלות של ש"ב וכדומה היא כמעט ואינה מזמינה חברות ואף אינה הולכת לחברות. יש לה מספר חברות טובות ואף פעם לא היו לה בעיות חברתיות מיוחדות אך היא מאד מאד בישנית וכתה ה זה הגיל שהבנות יכולות להיות רעות לפעמים ואם מישהי אמרה לה איזו הערה היא מיד נעלבת ולא עונה ומתרחקת.שאלתי אותה אם קרה משהו בבית הספר והיא אמרה שלא.אני מאד מוטרדת והשאלה שלי היא האם אני צריכה ללחוץ עליה ללכת לחברות או להזמינן, או לעזוב אותה לנפשה. כשאני מציעה לה להזמין חברה היא אומרת בסדר ומתקשרת אך מיוזמתה לא. אני לא יודעת איך לנהוג איתה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 11 בכיתה ה

הוספת תגובה

• קשרים חברתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/02/2009

רוני שלום,
    ילדים ומבוגרים נבדלים זה מזה בצורך שלהם בקשרים חברתיים ובהנאתם מאינטנסיביות הקשרים. ייתכן שלילדתך מספיקה האינטרקאציה עם חברותיה במהלך בית הספר והיא נהנית מהזמן עם עצמה אחה"צ. אולם עלייך לשלול את קיומם של קשיים חברתיים המפריעים לילדה. רצוי שתשוחחי עם המחנכת ועם פסיכולוגית בית הספר ותשמעי את התרשמותן מהילדה ומההתנהלות החברתית שלה בכיתה. הדבר ייתן לך יותר מידע על מנת להבין מה נמצא בבסיס התנהגותה של בתך. בנוסף, ציינת כי לאחרונה חלה התמעטות במפגשים של בתך אחה"צ - האם התרחשו שינויים או אירועים מיוחדים בתקופה הזו? האם לילדה יש קשיים לימודיים והיא משקיעה זמן רב בהכנת שיעורי הבית עד שלא נותר לה פנאי לחברות? כמו כן, חשוב לבדוק באיזו מידה בתך גם מוזמנת לאחרות (אולי אינה רוצה להיות היחידה שיוזמת) והאם היא חשה בנוח להזמין לביתכם.
    במידה ואת מתרשמת כי בתך נתקלת בקשיים חברתיים או שהיא זקוקה לתמיכה בפיתוח כישורים חברתיים, תוכלי לעזור לה באמצעות יזימת מפגשים בעצמך, עם ילדות ואמהותיהן, כך שבתך תיהנה מהחברה אך לא תיאלץ ליזום הכל בעצמה (למשל, צפיית אמהות ובנות מהכיתה בסרט קולנוע או טיול משפחות עם חברותיה). במידה ואת רואה קשיים חברתיים מתמשכים, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג המתמחה בעבודה עם ילדים כיצד להקל על בתך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה