מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מפונקזריק נורה14/02/2009
יש לי ילד בן 3 , הוא מפונק מאוד , מסרב כל יום בבוקר לשתות חלב וגם לא יושב על הכסא והולך ויושב הרבה .מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ילדים
זהורית אסולין שמחון14/02/2009לא ברור מדוע הוא נחווה בעינייך כמפונק האם בסרוב לשתות חלב , אולי אינו אוהב זאת ואפשר להציע לו תזונה אחרת לבוקר. לגבי הישיבה על הכיסא אני משערת שזה בשעת הארוחה - אפשר לשבת עימו ולשחק איתו תוך כדי הארוחה ואז לגרום לישיבה להראות מעניינת. , אפשר להציע כל מיני סוגי אוכל והוא בונה לו את הארוחה ואז זו גם סיבה לשבת בשעת הארוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 עם בעיות שערשרונה אוחיון13/02/2009
שמי שרונה נשואה עם 2 בנות הראשונה בת 5 והשניה בת 19 חודש בעייתי היא עם הילדה בת ה5 בתקופה האחרונה אני משתגעת מהדברים שהילדה הזאת מעוללת לעצמה אני אתן רקע משפחתי לפני עזבנו בשנה האחרונה את הארץ עקב בעיות כלכליות והחלטה של בעלי לנסות בחו"ל בעלי נסע חודש לפננו ואנחנו הצטרפנו אחריו הבנות נכנסו למסגרות דתיות יהודיות ואנו מתחילים לבנות את עתידנו אני כרגע בבית מרצון עד להתאקלמות הבנות במסגרות (מתחילת בספטמבר האחרון) בזמן האחרון אני שמה לך לקבוצות של שערות מתגלגלות בבית ושמתי לב גם במיטה של ביתי בת ה5 הדבר רק מחמיר היא תולשת לעצמה את שערות רואשה ניסיתי לדבר איתה על הנושא אך נתקלתי בסירוב שאלתי אם היא מעוניינת להסתפר קצר ונענתי בסירוב אני לא יודעת איך להתקרב לילדה ומה לעשות בנושא שמתי לב לעוד משהו היא פוצעת את האוזניים שלה מאחור היא מגרדת את העור עד לקבלת אגזימה עם דם ומוגלה גם את ההתנהגות הזאת אני לא מבינה ולא יודעת למי לפנות אשמח לקבל את עצתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שערות
זהורית אסולין שמחון14/02/2009תלישת שערות וגירוד עד זוב דם הינם רמזים לעיתים למתח וחרדה רגשית על כן אני מציעה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכי גירושיןשרית13/02/2009
אני פרודה מהז עשרה חודשים וכיום בני בן שנה וחודש,הסדרי הראיה של האב מורחבים מאוד בשל מרחק של שעה נסיעה הוא מטרטר אותו 2-3 בשבוע למשך כל היום .עכשיו הוא גם מבקש לינה והעוס כבר המליצה על לינה.אני לא רגועה שהוא שם והאב בכלל לא נימצא איתו,הוא עובד בשעות האלו ושם את התינוק אצל הוריו. בפגישה משותפת איתו והעוס הסברתי שאני לא נגד הסדרי הראיה ושאין לי בעיה שיבוא כל יום אחהצ אבל שבאמת יהיה איתו אבל מוקדם מדי ללינה.ביקשתי שיהיה כמו שנהוג בכל הסדרי הראיה פעמיים בשבוע אחהצ וכל שבת שניה.הבעיה שרק הילד נפגע מכל העניין מפסיד פעמים בשבבוע גן ובנוסף מבלה יותר בכבישם מאשר עם האב וכל זה טירטור. מה עליי לעשות ?למי אפשר לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכי גירושין
זהורית אסולין שמחון14/02/2009אני מציעה לך לשוחח עם הגרוש שלך ולהציע לו ששניכם תפנו לגישור לפתור את סוגיית הסדרי הראיייה באופן שטוב יותר לילדכם ולשניכם. נראה שבכל זאת השהות עם בנו חשובה לו ואפשר להיות יצירתיים ולחשוב על כל מיני רעיונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץחנן13/02/2009
שלום . אבקש עזרה ויעוץ . יש לנו ילד בן 12 שאשתי מאוד מפנקת ביחס אלי , רכה מאוד וסלחנית מאוד אליו , לא שמה גבולות ואם כן לא מקפידה לממש ולעמוד עליהם , גם אני אוהב את הילד אבל מעמיד יותר גבולות ביחס לאשתי . בזמן האחרון שמתי לב שאשתי דורשת ממנו לעשות משהו זה נאמר מספר רב של פעמים ולבסוף זה לא נעשה לדוגמא היא קורא לו בין 4-5 פעמים לאכול והוא לא מתייחס ולפעמים הוא עונה לה בחוצפה והיא לא מתייחסת ומעלמת מהמצב . כששאלתי אותה למה היא לא מגיבה לכך היא טענה שלה זה לא מפריע לקרוא לו הרבה פעמים ולא מפריע לה שהוא עונה לה כפי שהוא עונה וגם אם הוא לא עושה את בקשתה לא תמיד זה לא מפריע לה . לדעתי היא שוגא בגישתה כי היא מחנכת אותו בצורה לא נכונה ללא גבולות כי כך הילד גדל ומתחנך . האם גישתה נכונה ואם לא כיצד אני משכנע אותה לשנות את דרכה ולעמוד על שלה למען החינוך של בנינו . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית
זהורית אסולין שמחון14/02/2009אני חושבת שכל ילד זקוק לשתי הגישות שאתה מציג רכות, חמלה, הבנה ואהבה לצד גבולות ברורים ודרישה לעמוד בכללי הבית. נראה לי לא נכון שאתה מייצג גישה אחת ואשתך את השניה והיה כדאי שלשניכם יהיה משני החלקים. נסו לשוחח בינכם מה חשוב לכם בחינוך איפה ההתנגשויות שלכם מה תוכלו לשנות כל אחד אצל עצמו על מנת ליצור תמונה מלאה יותר עבור הילד ופחות קונפליקטואלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פסיכולגית לטיפול בילדה בת 13צבי רבין13/02/2009
ובי כהורה גרוש לשתי בנות המון תודה צביקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג
זהורית אסולין שמחון14/02/2009לא ציינת באיזו עיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חמש קושי ביצירת חבריםשי סלמה13/02/2009
שלום רב. ישלי ילדה בת חמש .ואני חושד שהיא קצת מתקשה ביצרת קשר חברתי. היא ילדה מאוד עדינה ,שקטה וגם קצט בישנית.יש לה קצת חברות אבל אני לא רואה חברות ממש. היום צפיתי בה בגן וראיתי שמשך כל הזמן שהיו בחצר היא היתה רק עם עצמה .למרות שניסתה קצת לגשת לשני ילדות אבל לא ממש הצליחה. מה אפשר לעשות על מנת לשפר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי חברות
זהורית אסולין שמחון14/02/2009אני מציעה לך לשוחח עם הגננת שלה ולשתף אותה בחששות שלך, היא גם תוכל לתת לך את התמונה המלאה של תפקודה החברתי במהלך היום וגם תנסה לסייע לילדה ביצירת הקשר הראשוני עם החברות, אפשר גם להציע לילדה להזמין חברות לביתה אחר הצהריים ושם תוכל לסייע לה ביצירת הקשר בינהן ובמשחקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרים חברתייםיעל12/02/2009
ביתי בת שמונה לומדת בביה"ס פרטי מחוץ לשכונת מגורינו. בביה"ס לומדים ילדים שמגיעים מאזור נרחב ואין ילדים מהאזור שלנו. הבעיה היא מהמפגש עם חברים מעבר לשעות הלימודים יותר מסובך וכמו כן אין לה קשר עם הילדים בשכונה, כיוון שהיא לא לומדת איתם יחד. כמו כן, לה באופן אישי ,כך נראה לי, חסרות מיומנויות חברתיות. היא מאוד רוצה חברים, אבל היא גם מרוכזת בעצמה ולעיתים זה פוגע בחברים. היא עצובה ורוצה חברים, מצד שני היא לא מעוניינת להפגש עם ילדים מכיתתה אחר הצהריים, היא אומרת שהם לא נחמדים אליה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש17/02/2009לילך אהלן,
כמו שמשתמע מדברייך, הילדה מתקשה ביכולת לרכוש חברים ולשמר אותם.
מצב כזה בדר"כ נובע בשל הקושי להתמודד באופן רגשי בסיטואציות חברתיות.
אתם כהורים תוכלו לעזור לה לרכוש מיומנויות אלה תוך כדי תרגול בחיי היומיום.
חשוב שתעזרו לה קודם כל לפתח כישורים רגשיים ומכאן הדרך לפתירת הבעיה החברתית קצרה יותר.
האם הילדה היא ילדה יחידה? האם היא עצמאית מטבעה? האם הייתם מגדירים אותה כילדה מפונקת?
כדאי להתייעץ בנושא כדי להנחות את הילדה בדרך הטבעית, תוך מהלך שגרת חייה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים
יעל07/03/2009שלום נעמה, מודה לך על מאוד תגובתך. אשמח לענות את שאלותיך ולקבל קצת יותר מידע מעשי. היא ביתי הבכורה (יש לה אחות בת 5 שמשתלבת חברתית נהדר). היא ילדה אחראית ונבונה, אבל אולי קצת מפונקת. ציינת שקודם יש לטפל בנושא פיתוח כישורים רגשיים, הייתי שמחה לקבל קצת יותר אינפורמציה כיצד אנו כהורים יכולים לסייע ולמה הכוונה ? לגבי רכישת מיומנויות חברתיות בחיי היומיום - האם את יכולה לתת לי דוגמאות כיצד ניתן לשלב זאת בסיטואציות שונות במהלך היום ? האם את סבורה שאיש מקצוע מתחום הפסיכודרמה או טיפול באומנות יכול לסייע בנושא כזה ? אשמח מאוד לשמוע את עצותיך המקצועיות. מודה מראש על עזרתך, לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך וייתר הפונים בפורום
נעמה סבג שמש17/02/2009התנצלותי על כך שעבר זמן מאז קיבלתם מענה. כמו שציינתי בדף ההודעה, אני זמינה בפורום בימי שלישי ורביעי.
אנא, נסו בנושאי התמחותי בימים אילו.
תודה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצפה לתשובה על שאלתי מה- 7.3.09
יעל16/03/2009במקבץ זה הגבתי ושאלתי שוב, אשמח לקבל את התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצפה לתשובה על שאלתי מה- 7.3.09
יעל16/03/2009במקבץ זה הגבתי ושאלתי שוב, אשמח לקבל את התייחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך.
נעמה סבג שמש17/03/2009איני מוצאת... מצטערת. שלחי זאת שוב.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי- בת שנתיים ושלושה חודשיםענבל12/02/2009
לנעמה סבג שלום רב:- בתי בת שנתיים ושלושה חודשים היא מיום לידתה לא עזבתי אותה לרגע אחד ,אבל לפני שלושה שבועות הכנסתי אותה למסגרת קט-גן אצלנו במתנ"ס בישוב והיא עד עכשיו מסרבת את הרעיון בבוקר שאני משאירה אותה בגן היא בוכה כל הזמן ומבקשת אותי, או היא רוצה שתהיה כל הזמן עם המורה ואסור למורה שתעזוב אותה או תשים לב לילד אחר, אני לפני שבעה חודשים ילדתי את אחיה ובתקופה הזאת היא מאוד מקנה בו, היא כבר מיום ראשון לא שולחת אותה לגן כי שהיא מתעוררת בבוקר מתחילה לבכות הרבה ומסרבת ללבוש את הבגדים שלה אבל במשך היום היא מתחילה לגיד לי שמחר יש גן ובשעות השינה היא אומרת לי מחר יש גן שהיא רוצה ללכת אבל ברגע שהיא יודעת שזה אמיתי היא מתחילה לבכות .אנא עזרו לי ותתנו לי שיטה שהיא תסכים ללכת לקט -גן בלי שהדבר יפריע לה נפשית ,כי היא חייבת בחודש ספטמבר ללכת לגן מטעם משרד חינוך ואז תהיה בעייה גדולה אם היא עכשיו לא תשתלב בקט -גן ותתרגל. (הערה :- אני מודאגת מן העניין הזה כי אני בחודש מרץ ממשיכה בלימודים שלי האקדאמיים . מיאר נולדה אחרי 4 שנים של נישואין והיא זכתה להמון אהבה וחיבוק ממנו ההורים וגם המשפחה. התפתחות של מיאר מאוד טובה והיא מאוד חכמה.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
נעמה סבג שמש12/02/2009ענבל שלום,
כמו שאת מתארת, לא נפרדתן כלל. ברור שהפרידה הראשונה תהיה קשה אם מדובר במסגרת גדולה ולא מוכרת.
כדאי שקודם כל תיפרדי ממנה, אצל סבתא או בייביסיטר או כל דמות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו 5 חודשיםסיגל12/02/2009
ביתי ילדה פעילה מאוד מטפסת על כל דבר אפשרי כסאות ומשם לשולחן בקיצר כל הזמן צריך שהיא תהייה בזוית העין שלנו, כבר תקופה ששמנו לב על העקשנות שלה שכל דבר צריך להיות איך שהיא רוצה היא נלחמת על כל דבר אם יש משהו בידה והיא לא מעוניינת בו היא פשוט זורקת לאחרונה היו לנו מקרים לא פשוטים איתה כמו התקף זעם לדוגמא מקרה שקרה אתמול היא מבקשת מים אני נותנת לה את הבקבוק שותה לגימה וזורקת ומבקשת שוב מים אחרי כמה פעמים שהיא זורקת את הבקבוק פשוט לא הסכמתי לתת לה והיא נכנסה להתקף בכי וצרחות שהיה מאוד קשה להרגיע אותה ככל שהתנגדתי לה ככה היא יותר בכתה וצרחה אחרי 10 דקות של היסטריה פשוט חיבקתי אותה חזק נתתי לה נשיקות והיא התחילה להירגע קרה יום לפני עוד סיפור שהיר רוצה ביצה והיא לא אוהבת אז לא הכנתי לה נכנסה להתקף בכי לא הסכימה שנחליף לה בגדים הכל בבכי והיסטריה בעלי לקח אותה סיבוב לא נרגעה החזיר אותה אחרי 5 דקות שהיא בוכה נאלצתי להכין לה ביצה שהיא תשחק איתה כי היא לא אוכלת בצים רק שתירגע מה עושים? הענין מתחיל ממש להפחיד אותי מה אני צריכה לעשות מזה יכול להעיד ? היא ילדה פיקחית וחכמה מאוד וילדה מאוד חמה שמחבקת ומנשקת וגם אנחנו מרעיפים אהבה אך המקרים האלה ממש מדאיגים אותנו עקשנות כזאת מזה יכול להעיד אודה לכם על עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
נעמה סבג שמש12/02/2009סיגל שלום,
נושא הסמכות ההורית הוא מאד חשוב. זה נכון שמדובר בפעוטה, ואני מבינה שאת מנסה להציב לה גבולות, אך הדרך שאת עושה זאת אינה נכונה.
הצבת הגבולות צריכה להיות ברורה וחד משמעית, כבר בפעם השנייה שאת אומרת את הלא.
אם הילדה צורחת, אין זה סותר שתרימי, תחבקי, תנשקי. זה לא פוגע באיסור שהצבת, עליו אסור לך לוותר.
הנושא הזה מאד מורכב, הייתי מציעה לך ללכת ליעוץ כבר בשלב הזה כדי לקבל כלים נכונים להתמודדות בעבור השנים הבאות.
את יודעת שיש להציב גבולות, אך אינך עושה זאת באופן נכון. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בין אחיםמיכל פרץ11/02/2009
בני בן 4.5 לו אחות בת שנתים ילדה מאד מפותחת ומתקשרת היטב, אנו הורים גרושים מיזה שנה וחצי. בני מיזה שנה מאד מקנא מכל תשומת לב שניתנת לאחותו ומרבה להכות אותה, אנו דואגים להבהיר לו שאנו אוהבים את שנהם במידה שווה. ושישוחח כשהוא כועס ולא ינהג באלימות . לציין האלימות מתאפינת יותר שאביו מגיע לביקור פעמים בשבוע הוא לוקח אותם מהגנים כבר בגן ברגע שאוספים את הילדה הוא מכה אותה ולמשך כל הביקור שנערך בבתי, הוא לא מפסיק להכות אותה ואביו לא מפסיק להעיר לו שיחדל . ואף כועס עליו. אנו מאד מתוסכלים והיינו שמחים אם היית נותנת לנו כלים כיצד להיתנהג עימו. תודה מראש הורים מודאגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחים
נעמה סבג שמש12/02/2009מיכל שלום,
הנושא של קשר בין אחים הוא נושא מאד מורכב.
בראש ובראשונה עליכם להמנע מהשוואה בין האהבה לאחים.
לומר להם שאתם אוהבים אותם באופן שווה, כבר גורם לתסכול ומתח.
כל אחד הוא יחיד וחמיוחד. הם לא שווים. אסור ליצור השוואה בכלל.
במקרה של אלימות לא רק מעירים לילד שיחדל אלא ממש פיזית עוצרים אותו מלעשות זאת. מבהירים לו שאנחנו לא מרביצים.
יש לנסות איתו את שיטת ההרגעות בחדר ולהבהיר לו מה "יפסיד" כשיחזור על המעשה.
ילד צריך לדעת שלכל מעשה יש תוצאה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע בפהדניאלה10/02/2009
עידו בן השנתיים מוצץ אצבע, לא את האגודל את האצבע. הוא מכור לאצבע מוצץ אותה בשינה, כשהוא צופה בטלויזיה, מקשיב לסיפור בקיצור בכל זמן שלא צריך את שתי הידיים. ניסינו לשים פלסטר, פלפל שחור אך שום דבר לא עוזר. אני רוצה לגמול אותו שגם שהוא לבד ולא לידינו שלא ימצוץ.נא עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקי
ד''ר דוד וילנסקי23/02/2009נראה לי שהוא עדיין צעיר מדי לנסות לקחת ממנו את רגיעה שהאצבע נותנת לו. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי09/02/2009
שלום רב, יש לי בת , כמעט בת 4. בחודשים אחרונים, היא מסרבת להתארח אצל חברים מהגן ומעוניינת רק שיבואו להתארח אצלה. כשאני שואלת אותה אם היא רוצה לבקר אצל חבר/חברה, היא עונה שלא כי היא מתביישת מהאבא/אחות/אח שהיא "לא מכירה" לדבריה. יש לציין שבעבר היא כן היתה מוכנה להתארח ואף עשתה זאת מספר פעמים. היא כן מוכנה להתארח בתנאי שאחד מאיתנו יהיה איתה. אני תוהה ממה יכול לנבוע הדבר - האם זהו שלב התפתחותי שיחלוף מאליו? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בנדון? אני רוצה לציין שכשהיא מגיעה איתנו להתארח בבית אחר - גם אם זה של סבא וסבתא שלה שאליהם היא רגילה - לוקח לה זמן "להפשיר" ובדקות הראשונות היא ממש נצמדת לי לרגל ורק אח"כ היא מתרגלת ומתחילה לשחק עם הילדים האחרים. אודה לתשובתך. בברכה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת רגשותיה של הילדה
נעמה סבג שמש10/02/2009גלי שלום,
כיוון שלא מדובר במקום מסויים, הייתי ממליצה לא ללחוץ על הילדה וללכת איתה, בקצב שלה ובזמן שלה.
עליכם להתנהג לכך בצורה טבעית ולא לנסות לתחקר אותה על מנת להבין מה השתנה.
קבלו את המצב כמו שהוא, אפשרו לה להצמד אליכם עד שתחליט שהיא מוכנה, ואף תאמרו לה שהיא יכולה לשבת איתכם עד שתחליט אחרת.
בבקשה, בקשו גם מהאחרים לא "להתנפל" עליה כשהיא מגיעה. לתת לה את הזמן שלה ולהתקדם בקצב שלה.
בברכה,
נעמה- יועצת ומנחת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת תינוקות לפעוטון- דחוף!!דו09/02/2009
שלום רב, אני אם לתינוקת מדהימה בת 9 חודשים, חייכנית ומאושרת. התמזל מזלי לטפל בה בעצמי עד כה. באפשרותי לחזור לעבודה בעוד כחודשיים (אז תהיה בת 11 חודשים) או רק בנובמבר (אז תהיה בת שנה וחצי), ואני מתלבטת כיצד הדבר ישפיע עליה. (העניין דחוף מכיון שאני צריכה להודיע לממונים עלי מתי אני חוזרת ביומיים הקרובים). האם הכנסתה בגיל 11 חודשים עלול לפתח אצלה חרדת נטישה? האם הכנסתה לפעוטון עם ילדים רבים בגיל זה תפגע בה ובהתפתחותה? מתי כדאי להכניס אותה לפעוטון מבלי שהדבר יפגע בה? באפריל או בנובמבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת תינוקת למסגרת
נעמה סבג שמש10/02/2009דנה שלום,
הכנסת ילד למסגרת הינה סוגיה מורכבת ואינה פשוטה, הן רציונלית והן רגשית.
לרוב, תהליך שכזה אינו דבר קל וכדאי לדעת עוד קודם איך לקיימו נכון כדי להקל, הן על התינוק והן על האם.
אין לך מה לחשוש מנושא חרדת הנטישה כי בכל גיל, לרוב, התהליך אינו פשוט. אנחנו כהורים יכולים לננקוט במס' דרכים כדי לעבור זאת בקלות יחסית.
לשאלתך בנושא הגיל: כניסת ילד למסגרת היא בעלת יתרונות וחסרונות, אך בכל מצב הדבר לא יפגע בהתפתחותה התקינה.
אני אישית, כאמא, מעדיפה מסגרת קטנה, אולי אפילו מטפלת עם ילד נוסף, עד גיל שנה וחצי. אני מעדיפה שהילד יידע לתקשר טוב ויותר ואף ללכת כך שיהיה פחות תלותי.
אין זה אומר שזה נכון. זו העדיפות שלי. מדובר גם בסדר עדיפויות רגשי וכלכלי.
מקווה שעזרתי,
נעמה- יועצת ומנחת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
דו10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי נשימה עמוקה
יעל11/02/2009הי דנה, אני אמא לילדה משגעת בת 15 חודש, היא הייתה רק איתי בשלושת החודשים הראשונים לחייה ואז בהדרגה היא התחילה להישאר עם המטפלת שלה. בגיל שישה חודשים חזרתי למשרה כמעט מלאה (ארבעה ימים בשבוע עד 16:00) ואז הילדה הייתה עם המטפלת בעצם מתשע בבוקר ועד ארבע. בגיל עשרה חודשים, היה ברור שהמטפלת - הבאמת נהדרת שלה - לא סיפקה את צרכיה. אני לא מכירה את ילדתך, אבל התכשיט שלי הראתה אהבה מאוד ברורה לחברת ילדים ועם כל הקושי, הגעתי למסקנה שגן יהווה עבורה מסגרת נכונה יותר ממטפלת, שנישארת איתה בבית ונותנת לה לראות סרטים בווידאו או סתם מסתובבת איתה בחוץ. כפי שאני רואה את זה, גן מקצועי עם גננות טובות נותן הרבה יותר גירויים ותכנים ממה שיכולה לתת המטפלת הכי טובה ולו רק, כי גן מספק חברה של ילדים אחרים וכבני אנוש, אנחנו יצורים חברתיים וככל שנקדים לפתח יכולות חברתיות בריאות - כן ייטב. כפי שחשבתי, ההתפתחות של ילדתי מרגע היכנסה לגן הייתה הרבה יותר מהירה. היא הולכת לגן נהדר, שמלמד אותה תכנים רבים וכבר מגיל 10 חודשים הם החלו בעבודות צביעה והדבקה וזה משהו, שבבית קשה לעשות (בייחוד כשיש ספות לבנות... :) ). אני לא אומר שהיה תמיד קל, היו תקופות ארוכות וקשות של בכי כל בוקר, היא הייתה שוברת לי את הלב והייתי יוצאת מהגן לפעמים עם דמעות בעיניים. אבל האמת היא, שזה מאז ומעולם היה הצגה ובכל הפעמים שנישארתי מחוץ לדלת, תמיד נוכחתי שהיא הייתה מפסיקה לבכות כמעט ברגע בו יצאתי. כך שמה שאני בעצם מנסה לאמר הוא, שמנסיוני האישי, עם כל הקשיים הכרוכים בנושא, הגן הוא מסגרת נכונה, שמקנה הרבה מאוד קישורים קוגנטיביים והתפתחותיים בנוסף לדבר הבסיסי ביותר, שהוא פיתוח יכולות חברתיות. אני יכולה לאמר לך שהיום, היא הולכת לגן כ"כ בשימחה וברצון, שזה כמעט מעליב. אין בכי ואין כלום, היא רצה בידיים מושטות לגננות שלה והיא שמחה לראות גם את כל החברים הקטנים שלה. ויש כמובן את הבונוס היומי הגדול, כשאני באה לקחת אותה כל יום אחר הצהריים, היא תמיד רצה אלי ונותנת לי כזה חיבוק, ש...מה אומר? אין מילים. זה פשוט שווה את הכל. אושר גדול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפריל או נובמבר
יעל11/02/2009הי שוב, בעיניין העיתוי, אני חושבת שעדיף אפריל ולו רק בכדי לנסות לחסוך ממנה מעט מחלות ילדים, שהרבה יותר נפוצות בחורף. את הילדה שלי, שמעולם לא הייתה חולה הכנסתי לגן בחודש ספטמבר, אולם לא הצלחתי לחסוך ממנה אף מחלה...מה שכן עזר לה, היה סירופ של מולטי וויטמין ששמו קינדרוויטל. זה לא חיסון, אבל זה בהחלט חיזק אותה. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו!!!ורד09/02/2009
שלום לכם העוסקים במלאכת קודש לא מובנית מאליה בכלל. אני אמא לילדה בת שנתיים ו10 חודשים וזוהי ביתי היחידה(לאחר שנים של נסיונות). נועה נולדה בניתוח קיסרי - מצג עכוז. מיום היוולדה לצערנו הרב ויותר לצערה אנו נכנסים ויוצאים מבתי חולים לעיתים קרובות מידי- רפלוקס ושטי, אלרגיה לחלב(שחלפה) שברים ביד שברים ברגל, מיפוי עצמותהפרעות אכילה, חיבור לזונדה, קטטרים לרוב בגלל רפלוקס בשתן וכיום באופן קבוע נוטלת אנטיביוטיקה כל יום בגלל רפלוקס קשה בשתן. דבר הגורם לה לתסכול, מירמור, בכי גדול, מהלומות על הפה, ועוד. אנו מנסים תמיד לתת את התרופה בדרכים אטרקטיביות אך לא תמיד זה מצליח לעבור בצורה חיובית. הבעייה עם נועלה שלנו שמתחנכת במסגרת קיבוצית היא התנהגותית /רגשית. מילדה שהיתה נרדמת לבד בחדר מגיל ינקות ועד לפני חודשיים הפכה לילדה שלא מוכנה שנצא מהחדר עד שהיא נרדמת אנו נאלצים לשבת ליד מיטתה ואם אנו קמים כל גופה הקטן רועד מבכי קורע לב ממש. היא מאוד ורבלית וכשאנו שואלים אותה למה היא לא מוכנה לישון לבד אז יש המון סיבות- רעמים, חושך, חתולים, טרקטור, צלליות.... יש לה פחד מוגזם ממש חרדה לרעשים היא לא מוכנה לצאת מהבית אם היא שומעת מכסחת דשא גם אם אנו אומרים לה שנחזיק אותה על הידיים. היא לא מוכנה לצאת לטיולים בכלל וממהרת לבקש לחזור הביתה. היא החלה לגמגם קצת בזמן האחרון ומאוננת כל נסיעה כמעט בכסא הבטיחות מגיל חצי שנה. היא בוכה לעיתים קרובות במיוחד לאחר שאנו מעמידים גבולות והיא כעוסה על כך ונותנת לנו "פליק" דקה לאחר מכן היא באה לחבק בוכה בכי תמרורוים ומתנצלת - ממש מחזה קשה. חברים שמגיעים אליה הביתה זוכים ליחס לא נעים של צעקות, חטיפת צעצועים , אי רצון להתחלק וגירוש מהבית = קישתא. כל בוקר בביתנו זה סיוט ארוך ומתמשך , כל דבר צריך לעשות איתה בצורה כוחנית תוך כדי מאבקים קשים של בחירת בגדים(למרות שאני מחליטה איתה יום לפני) היא צועקת בתסכול רב ,בוכה, מכה אותנו ואח"כ כמובן בוכה מצער על כך. אנו הורים צעירים(שנינו מתחום החינוך- אני בדוקטורט שלי) ועדיין לא מסוגלים לעמוד מול הקשיים הרבים . היום הגיעו מים עד נפש כשמצאתי את עצמי נותנת לה מכה ביד והיא בתגובה צעקה : "הצילו"!!! חשוב לציין שהיא ילדה נבונה מאוד , מחוברת בגן לילד אחד בעיקר, אהובת הגננות והמטפלות. הדבר היחיד הניכר בגן להתנהגויות אלו הוא הקימה שלה בבכי משנת צהיים קצרה בבהלה ממש כשאני שואלת אותה לפשר הדבר היא עונה- רציתי אותך, או לחילופין המזגן הרעיש הטרקטור עבר - וכו'. מצטערת על האורך - הייתי חייבת לשקף את כל הפרטים על מנת שתשובתכן תהיה בהתאם. יום טוב תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
נעמה סבג שמש10/02/2009ורד היי,
העלית פה מס' בעיות שלא ניתן לייעץ לגביהם באופן רופף.
מה שאוכל לומר שמשתמע בצורה גורפת שלילדתך המקסימה אאין הצבת גבולות ברורה...
עובדה שבגן היא מסתגלת יפה ולא מתקשה להתמודד עם הדרישות.
השערתי היא שבשל מצבה הבריאותי , "ריחמתם" עליה מעט, היו ויתורים והקלות, והקטנטונת הפיקחית למדה שאפשר.
בעייתכם בהחלט פתירה, עם הרבה נחישות ועקביות.
בברכה,
נעמה- יועצת ומנחת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת אלימהאמא09/02/2009
שלום, הבת שלי בת שנה וחודש ומפאום נהיתה אלימה. כשאנחנו מחזיקים אותה היא מרביצה וצוחקת, היא לוקחת לנו את המשקפיים בפתאומיות וזורקת על הריצפה וצוחקת (היא יודעת שאסור לה לגעת במשקפיים)ץ אני צועקת אליה שאסור להרביץ והיא עדיין ממשיכה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאה בגיל הרך
נעמה סבג שמש10/02/2009שני שלום,
אני לא בטוחה שילדתך מבינה עדיין את משמעות הכאתה. יכול להיות שעבורה זה חלק ממשחק, או סימן וביטוי להתלהבות.
בכל מקרה, כמובן שעליכם לאסור זאת, אך הפתרון אינו צעקות.
צריך להסביר לה כל פעם מחדש ולומר למשל: "זה כואב לאמא, אנחנו לא מרביצים", ואף להחזיק את ידיה פיזית ולמנוע ממנה את המעשה.
השתדלי להמנע מלכעוס עליה. גישת האינטליגנציה הרגשית יוצאת מנקודת הנחה שכדי ללמד כישורים רגשיים וחברתיים את ילדינו, ראשית כל עלינו לשמש דוגמא.
את מוזמנת לקרוא את המאמר: לתת מקום לרגשות, באתר שלי ולרדת לסוף דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)