פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טראומה ופחד לאחר מבצע עופרת יצוקה
    לימור
    26/01/2009

בני הוא בן 6 אנו מתגוררים באשדוד וחווינו על בשרנו את הגראדים והאזעקות היום ברגע שהילד שומע סירנת אמבולנס או משטרה הוא נכנס ממש לחרדה וחושב ששוב יש אזעקה כמו כן בבוקר הוא מסרב להיפרד מאיתנו בגן דבר שלא היה קיים קודם איך עוזרים לו להתגבר? אגב גם הבן הנוסף שהוא בן 3 מגיב בחרדה שהוא שומע סירנה אך לגן הולך ללא בעיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים לאחר המלחמה

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

שלום שרית
    כולכם עברתם תקופה קשה מאוד בשבועות האחרונים ילדים שלא גרו באזור הדרום חווים כרגע חרדות ופחדים מסוגים שונים עקב המלחמה ועל אחת כמה וכמה ילדים כמו ילדייך שחוו זאת על בשרם. התגובות של שני ילדייך הינן טבעיות לחלוטין. עד לפני שבועיים רעש הסירנה סימן עבורם מצב סכנה המצריך להיכנס למקלטים בידיעה שעלול ליפול טיל בתגובה לכך הם למדו לזהות את רעש הסירנה כמצב המעורר חרדה ופחד. במצבי חרדה הגוף שלנו מגיב על ידי קצב לב מהיר יותר, הזעה, לפעמים כאבי בטן ותחושת בחילה, יש ילדים המרגישים סחרחורת או כאב ראש, וכדומה. אני מאמינה כי ילדייך מרגישים חלק מתועפות אלו בכל פעם שהם שומעים את הסירנות של הניידות. והדבר החשוב הוא ללמד אותם כיצד לווסת את רמת החרדה שלהם ואת העוררות הגבוהה של הגוף על מנת לחזור ולהרגיש יותר רגועים יותר בשליטה. אני ממליצה לך עם בנך הגדול שתשבי ותשוחחי. חשוב לשוחח על החוויות שהוא עבר בזמן המלחמה ועל הפחדים שהרגיש. חשוב כי הוא יחשו לגיטימציה לדבר על הפחדים ולהדגיש עד כמה זה טבעי ונורמלי שהוא מרגיש כך ושיש עוד הרבהילדים כמוהו שחשים אותו דבר. את יכולה לומר לו כי את רואה שהוא עדיין מתוח מאוד וזה טבעי. חשוב כי תסבירי לו כי המלחמה הסתיימה וכי אין יותר אזעקות ולא צריך יותר להיכנס למקלטים לא בבית ולא בגן. את יכולה לשאול אותו מה הוא מרגיש בגוף כאשר הוא חש במתח, אולי דופק מהיר או כאב בטן ולתת לו כלים להרגיע את עצמו למשל על ידי נשימות עמוקות ונשיפות. אפשר גם לתת לו כדור גומי קטן שהוא יוכל להחזיק וללחוץ עליו חזק חזק כל פעם שהוא שומע רעש שמליחיץ אותו ולחשוב על מחשבה חיובית שמרגיעה אותו. כאשר הוא מגיב לרעש הסירנה ונלחת ואת לידו חשוב להרגיע אותו ולחבק אותו ולעודד אותו לנשום עמוק ולעשות את אחד התרגילים הללו. אני מאמינה כי לאט לאט כאשר הזמן יעבור הוא יתרגל בחזרה לשיגרה וגם המתח יחלוף. לגבי הפרידה בבוקר כאשר הוא הולך לגן שוחחי איתו על כך וניתן אף לשאול אותו מה היה יכול לעזור לו להיפרד בקלות רבה יותר. ניתן להציע לו לקחת חפץ כלשהו שהוא אוהב לגן, אולי אפילו חפץ שלך או של אבא שהוא יוכל להיות איתו בגן. חשוב גם ליידע את הגננת כדי שהיא תוכל לעזור לו בבקרים. לגבי הבן הצעיר הייתי מדברת איתו בשפה פשוטה יותר התואמת את גילו ומשחקת איתו במשחקים שונים של בובות על מנת לעזור לו לתאר מה הוא מרגיש ומה מלחיץ אותו.
    יש הדרכה טובה להורים באשר לאופן התמודדות עם מצבי לחץ זאצר של ד"ר ברוך אליצוראם הקושי ממשיך בהחלט כדאי לפנות לייעוץ של איש מקצוע. טיפול התנהגותי בליווי הרפיות הוא קצר וממוקד ומאוד יעיל בטיפול במצבי חרדה
    בהצלחה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא חברותי
    מיכל
    26/01/2009

בני בן 45 הוא ילד מקסים, חכם מאוד וטוב לב. הוא סובל מבעיה חברתית. קשה לו להיות "אחד מהחברה" הוא משחק מדי פעם עם ילדים בגן אך אין לו גם בעה לשבת לבד זמן רב! מצד שני הוא שמח שבאים אליו חברים מהגן ולכן אני משתדלת להתמיד במנהג זה. חשוב לציין שיש לו עולם דימיוני שהוא נשאב לתוכו המון וזה יוצר לו נתק מהסובב אותו. בנוסף הוא סובל מביעית מגע קלה ולכן הוא לא אוהב לשחק בתופסת על כל הילדים עוד משחקים דומה. כיצד עליי לנהוג עמו? מתי ייעלם הנושא של העולם הדימיוני שתופס חלק נכבד בחייו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא חברותי

הוספת תגובה

• ילד לא חברותי

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

שלום מיכל
    חשוב לי לציין כי גם בכותרת וגם בתוכן ההודעה חזרת וציינת כי לבנך בעיה חברתית וכי הוא לא חברותי. עם זאת, נשמע לי מדברייך שבסה"כ יש לו חברים שגם שמחים לבוא אליו וכי הוא מוכן ושמח לארח אותם. כמו כן, גם בגן הוא אוהב לשחק עם ילדים אחרים . מכאן משתמע כבר כי בסה"כ בנך הוא כן ילד בעל חברים. חשוב לזכור כי לא כל הילדים זקוקים להמון חברים וזה בסדר גמור שבחלק מהזמן הוא יעדיף לשחק לבד. טוב שאת מזמינה חברים אליכם הביתה, המשיכי בכך אין ספק שזה מחזק את בטחונו החברתי. את יכולה גם לקחת אותו לביתם של ילדים מהגן בשעות אחה"צ וכן לרשום אותו לחוג בו נמצאים עוד ילדים מהגן. כל אלו יגבירו את ההזדמנויות למפגשים חברתיים. דבר נוסף, שאת יכולה לעשות הוא לשוחח עם הגננת בגן ולהתייחס לחשש שלך ביחס למצבו החברתי. הגננת עצמה יכולה לספר לך כיצד היא רואה את הדברים בגן וכן לחזק אותו אם יש צורך, למשל, על ידי כך שתעניק לו תפקידים שונים בגן ביחד עם ילד נוסף כדי שיהיה פחות לבד. במצבים בהם נראה לה שהוא שקוע זמן רב במשחק עצמי היא יכולה לעודד אותו לגשת ולשחק עם ילדים אחרים שהוא חבר שלהם ולתת להם מטלות שונות וכדומה כמו כן, הגננת יכולה להושיב אותו ליד ילדים שהוא מתחבר איתם וכדומה. באשר לעולם הדמיון, מדובר בתופעה שכיחה ונורמטיבית מאוד בגילו של בנך. ילדים רבים בגילו ממציאים לעצמם משחקי דמיון זהו שלב חשוב ונורמטיבי מבחינת ההתפתחות. לכן, חשוב לא לבקר אותו על כך ולא למנוע ממנו לשחק במשחקים מהסוג הזה. באשר לבעיית המגע אני ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק, אפשר לעשות זאת דרך קופת החולים כדי לבדוק זאת יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצוי
    פלאים
    25/01/2009

מה עושים עם ילדה שאיבדה את אביה בגיל צעיר ומאז יש בה רצון עז לרצות את כולם

לקביעת תור
    סגירה
    ריצוי

הוספת תגובה

• ריצוי

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

השאלה ששאלת כללית מאוד וחסר הרבה מידע כדי לענות לך. הנטייה לרצות יכולה להיות קשורה להרבה גורמים ולאו דווקא לכך שביתך איבדה את אביה בגיל צעיר. לרוב ילדים ואנשים המרצים את סביבתם חשים כי אם לא יתנהגו כפי שאחרים רוצים הם לא יהיו אהודים או מקובלים ואהובים. לעיתים התנהגות מרצה נובעת מדימוי עצמי נמוך ומחוסר בטחון חברתי ועצמי. יש גם מצבים שהנטייה לרצות נובעת מפחד להיות תוקפני כלפי אחרים . בכל מקרה אשמח לדעת יותר כדי לענות בצורה מותאמת יותר, מהו גיל הילדה, ולמה הכוונה בהתנהגות מרצה? וכן מדוע את מרגישה כי הדבר קשור לכך שאיבדה את אביה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן עירייה
    לילך
    25/01/2009

שלום רב בני יהיה בספטמבר בן 4 ושלושה חודשים, יש אפשרות לרשום אותו לגן טרם טרום חובה או לגן חובה, בני ילד חכם, אך מאוד רגיש, מפריע לו שלא נותנים לו לדבר, וקשה לו לעמוד על שלו, האם עדיף להכניס אותו לגן טרום חובה , שם ירגיש בטוח חברתית, הוא יהיה שם הילד הכי גדול, אך קוגניטיבית יהיה מפותח פחות, או שמע לשלוח אותו לחובה- מגיל 4 ועד 6 ששם יתפתח מאוד קוגניטיבית, אך חברתית לא יהיה לו טוב, מה לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן עירייה

הוספת תגובה

• גן עירייה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

לילך שלום,
    לא ברור לי לאיזה גן חובה את יכולה לרשום אותו בגיל 4. בנוסף, אני תוהה מדוע את בטוחה שהילד יתקשה במסגרת של ילדים בני 4-6.
    בהחלטה על בחירת גן עירוני, כדאי לקחת בחשבון במידת האפשר, האם יהיו שם ילדים אשר ימשיכו איתו לכיתה א'. בנוסף, כדאי להתייעץ עם הגננת הנוכחית על המלצתה, מתוך ההיכרות הממושכת עם הילד.
    לטעמי האישי, השיקול הרגשי-חברתי גובר על השיקול הקוגניטיבי, אולם כדאי לחשוב היטב טרם ההחלטה מהו טיב הקשיים החברתיים שציינת, והאם הם לא יהיו קיימים בכל קבוצת ילדים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות
    אורה פ
    25/01/2009

לאנשי הצוות הנכבדים, יש לי בן בגיל שנתיים וחודשיים. בזמן האחרון הוא מדבר מתוך שינה. זה נשמע שהוא חולם . מה שמטריד אותי זה שהדיבורים הם בדרך כלל: "לא רוצה, לא רוצה" או למשל: "זה שלי, זה שלי" ועוד , כך שברור שהוא חולם על סיטואציה שלילית מבחינתו. לעיתים גם בוכה מתוך שינה,תוך כדי דיבור כנ"ל. האם ילדים בגיל שנתיים וחודשיים חולמים? מה זה אומר שבני חולם חלומות בהן בדר"כ הסיטואציה "שלילית"? האם העובדה שהחלומות "רעים" מצביעה שלא טוב לו בגן? (נמצא בגן משעה 7:00 בבוקר ועד 16:30 אחר הצהריים. האם זה נפוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות

הוספת תגובה

• חלומות בגיל שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

טובה שלום,
    חלומות סוערים וגם ביעותי לילה מתחילים בסביבות הגיל של בנך.
    הראייה הפסיכולוגית על חלומות מבינה אותם כאחת מהדרכים של האדם, לעבד את מה שאירע במהלך היום, ולהתמודד עם רגשות ומחשבות שמעסיקים אותו. לפיכך בחלומות יש תכנים רבים, ולעתים אלו השליליים בולטים יותר.
    תוכלי לדעת אם לבנך טוב בגן במספר דרכים: ראשית, תוכלי לשאול אותו ישירות, בהתחשב בגילו. שנית, צפי בהתנהגותו בדרך לגן ובחזרה ממנו, והתרשמי באיזו מידה הוא שמח להגיע ולשהות בו. בנוסף, אם את מוטרדת מדבר כלשהוא בגן, כדאי לשוחח על כך עם הגננת ועם הסייעות, שייתנו לך תמונה רחבה על התנהגותו. אולם החלומות אינם גורם יחיד המעיד על מצוקה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה גן לרשום? בבקשה זקוקה לתשובה
    חסוי
    25/01/2009

בתי בת 4.5 במאי 5 ילדה רגישה מאוד די תלותית רגשית אני מתלבטת בין גן שבו הגננת "נחשבת" לטובה יצירתית מעבירה את חומר הלימוד דקדקנית בקציר טובה לבין גן שגננת גם בסדר אבל זה גן שאפשר לקרוא לו סטנדרטי הגננת ההיא מביאה משהו שונה אבל איפה שהגננת "הנחשבת" נמצאת שם חברות שלה לא יהיו אלא בגן השני ובתי שדברתי איתה היא אמרה לי שהיא רוצה להיות בגן איפה שחברותיה, האם זה שיקול (החברות) מספיק חשוב? איזה שיקולים אכלול מה חשוב?

הוספת תגובה

• רישום לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

לאמא שלום
    אכן התלבטות לא פשוטה לפנייך.
    התשובה תלויה במספר נושאים: ראשית, באיזה גן צפויים להיות הילדים שימשיכו עם בתך לכיתה א'? אם בגן חדש, אזי לטעמי חשובים יותר הקשרים לקראת כיתה א' מאשר אלו שכבר נוצרו, כי הם יקלו על המעבר לביה"ס. שנית, באיזו מידה בתך מתחברת וקושרת בקלות קשרים עם ילדים חדשים ?
    לטעמי, בחירת גן לילד צריכה להתחשב גם בשיקולי נוחות של ההורים, כימיה עם הגננת וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים ושלושה חודשים
    אורה פ
    25/01/2009

שלום, תודה מראש על מענה! בני בן שנתיים ושלושה חודשים. הוא מאוד אינטליגנטי, תקשורתי, מביע רגשותיו, פעיל, ומאוד דעתן. שוהה במסגרת חינוכית מגיל חצי שנה. לפני כשלושה חודשים נולד לו אח ובסמוך לפני הלידה גם העברנו אותו לגן חדש. בנוסף, עם הולדת האח חדלנו להסיעו אל הגן ולהחזירו משם ואנו נעזרים בהסעה מטעם הגן. השאלות - 1) בגן בני משתתף בפעילויות ומוגדר ע"י הצוות "ילד שקט ומקסים". בבית לעומת זאת הוא מאוד פעלתן, מאוד נמרץ, מאוד דעתן, מתעקש שייעשה כרצונו וכשמסרבים הוא צועק ואף נתקף בכי רם. קיים פער בין דמותו בגן לזו בבית. ממה נובע פער זה ? 2). לא הכנו את בני להולדת האח והדבר נפל עליו כרעם ביום בהיר. יחסו אל האח משתנה. לעיתים מסייע כשמתבקש. אך לעיתים מושך לו את השמיכה. נכנס הביתה שמח מהגן אך כשרואה שאני מאכילה את האתינוק - פניו נופלות והוא מביע כעס. לאחרונה מבקש שאאכיל אותו מבקבוק ורק לאחר לגימה או שתיים כשאני מאכילה אותו, הוא ממשיך לאכול לבד. לאחרונה גם לא אוהב כשרוחצים אותו וקשה לשכנעו לבוא לאמבטיה. איך גורמים לו לאהוב את האח? 3 ) בני מרייר הרבה, מאז שהחלו לצמוח לו שיניים. כבר יש לו את כל השיניים ועדיין מרייר. האם תקין? ממה נובע? האם לעשות משהו או שחולף לבד?

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים ושלושה חודשים

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

טובה שלום,
    את מזכירה שלושה נושאים, שהם קצת שונים ולכן אתייחס לכל אחד מהם בנפרד:
    1) בנך נמצא בשלב של גיל שנתיים, בו הילד מנסה לבחון את יכולת השפעתו על הסביבה ועל הוריו במיוחד. כמו כן, הילד כועס במהירות כשאינו מקבל את מבוקשו. העובדה שהתנהגויות טבעיות אלו באות לידי ביטוי בעיקר בבית היא נפלאה בעיניי, שכן הילד יודע להבחין בין הגן - בו לא תמיד מתאים להתנהג כפי שרוצים, לבין הבית - בו יקבלו אותו ויתמכו בו גם יהיה סורר במעט. עליכם להציב גבולות לילד ולקבל את הכעס שלו כחלק מההתפתחות הרגילה. אולם חשוב להבטיח שהוא זוכה ליחס אישי מספיק מכם, במיוחד בהתחשב בנושא השני.
    2) הסתגלות ללידת אח אינה קלה. תוכלי לראות כאן בפורום שאלות רבות של הורים בנושא. ילדים שמחים עם האחים (במיוחד כשאלו גדלים ומשחקים עמם),אולם הם גם מבוהלים שמא ההורים ידאגו רק לאח הקטן ולא להם. ילדך מבין כי מי שקטן בבית - כרגע יזכה ליותר תשומת לב, והוא צודק מבחינתו. חשוב שתאפשרו לו זמן ייחודי עמכם ככל שניתן, תאפשרו לו לפעמים להיות ילדותי יותר מגילו - כפי שעשית היטב כשהאכלת אותו לבקשתו, ותשבחו אותו על התנהגויות בוגרות. אפשר לערב את הילד בטיפול באחיו הקטן, במידה מסוימת, כמו להביא לאמא חיתול נקי עבור התינוק. מרבית הילדים מסתגלים ללידת אח קטן תוך מספר חודשים. חשוב לזכור שקנאת אחים היא רגש טבעי, שאפשר להבינו בקלות.
    3) לגבי הריור, מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים. פעמים רבות אפשר לעזור לילד בהתערבות טיפולית קצרה של ריפוי בעיסוק.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פדנטיות אצל ילד בן שנתיים ושבע
    לבנת
    25/01/2009

שלום וברכה, בני בן שנתיים ושבע, ילד נפלא וחכם. כושר ביטוי מעל לגילו, בוגר ובסה"כ חיובי מאד. יש בעיה אחת סדרתית שפשוט מקשה על התפקוד היומיומי שלנו: המון דברים מפריעים לו כשהם לא מסודרים כמו שהוא רוצה. הסמיכה לא ישרה מספיק, השרוול נרטב וזה מציק לו, הכובע והמעיל לא יושבים נכון, הגרביים מציקות, והנעליים "לא עובדות"( כלשונו...). במעון הדברים כלל לא באים לידי ביטוי וכל הבעיה מתחילה בבית... אני לא יודעת אם זה משהו שקשור לריפוי בעיסוק או משהו שהזמן יעשה את שלו... ויכול להיות שהוא פשוט "פדנט" מידי" ובסוף הוא יבין שלא הכל צריך להיות מושלם. אני מותשת מהעניין מאד. וכבר לא יודעת איך להתמודד עם זה זקוקה לעיצה...

הוספת תגובה

• פדנטיות אצל ילד בן שנתיים ושבע

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

לבנת שלום,
    בנך בודק את מידת יכולתו להשפיע על המבוגרים הקרובים לו - אתם. הוא מעוניין שהדברים יסתדרו/יתארגנו בדרך מסוימת, ומנסה להפעיל עליכם שליטה על-מנת לחוש שהוא הדמות החזקה יותר בבית. לא ברור לי אם הוא באמת זקוק לכך שהכל יהיה מושלם, או שהוא מצא דרך די טובה ללחוץ על המבוגרים.
    אני חושבת שהדרך אותה מצא היא די חיובית, בעיקרון, כי הוא לא הולך נגד החוקים ומורד בכם, אלא מנסה להכפיף אתכם לחוקים נוקשים מאוד. בכל מקרה, אחד מהתפקידים ההוריים הוא לנהל את הבית כראות עיניהם של ההורים, ולא הילדים. חשוב שתסבירו לבנכם כי הסדר בו אתם נוקטים הינו אחריותכם, וכי גבולות ההשפעה שלו הם מוגבלים. למשל, יכול לסדר את השמיכה שלו כפי שרוצה, אך לא את השמיכה שלכם.
    בנוסף, הטענות שציינת מרמזות על קושי חושי של הילד, אולי סביב רגישות מוגברת למגע. מומלץ ביותר לבחון זאת במסגרת של ריפוי בעיסוק.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים מגנבים
    מיקה
    25/01/2009

בני בן השש, ילד בריא ושמח, החל לאחרונה לבוא אלי במשך שעות היום והלילה בהצהרה כי הוא כל הזמן מרגיש שיש מאחוריו גנב. המקרה חוזר על עצמו גם כשהוא לבד וגם כשהוא משחק עם אחיו בחדר, גם באמצע הלילה, וגם כשהוא מנסה להירדם (ישן עם אחיו באותו חדר). התגובה המידיית שלי היא כמובן להרגיע אותו, להסביר לו שאין אף אחד, ושאנחנו שומרים עליו, להסביר שגנב לא יכול להיכנס לבית, אומרים לו לחשוב מחשבות חיוביות, וכל מיני דברים מרגיעים נוספים, אך המקרה חוזר על עצמו. הוא לא בוכה או נלחץ יותר מידי, ומיד ממשיך בעיסוקיו, אך הדבר מפריע לו. איך לדעתכם אני צריכה להגיב והאם יש צורך בבדיקה נוספת מעמיקה יותר של התופעה? תודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מגנבים

הוספת תגובה

• פחדים מגנבים

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

מיקה שלום,
    פחד מגנבים הוא שכיח מאוד בקרב ילדים בגיל בנך. אני מתארת לעצמי שגם הלחימה האחרונה לא מחזקת את תחושת הביטחון האישי בקרב ילדים.
    תגובותייך הטבעיות הן טובות ומתאימות ביותר, ונראה שהן אכן מרגיעות את הילד. ילדים נוטים לחזור על נושאים שמעסיקים אותם שוב ושוב, עד שהם ממצים אותם. הוא בטח גם מדבר על סדרה/גיבור שהוא אוהב, במשך לא מעט זמן. תוכלו לעזור לילד להירגע יותר, על-ידי השארת אור קטן או לתת לו חפץ שירגיע אותו בשעות הלילה. תוכלו גם להראות לו כיצד אתם נועלים את דלת הבית וסוגרים את הפתחים כדי לוודא שלא יפרצו לבית.
    אם אינך רואה פגיעה בתפקוד הרחב יותר - כפי שנראה כעת - אין כל סיבה שהדאגה המוגברת לא תשכך מעט בעוד תקופה. חשוב לזכור שקמצוץ של חשש מפני פריצות הוא הכרחי, על מנת להבטיח את הבטחון האישי (לא היית רוצה הרי שהוא לא יהיה מודע כלל לסכנות שבעולם).
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורח לי קקי
    אופירה
    25/01/2009

בני בן ה-5 וחצי לא שולט בצרכיו כשבועיים וחצי מה עושים שאלתי אותו אם מישהו הציק לו או הכאיב לו וכן התהגותו היום יומית תקינה שכן הוא אוכל ושותה כרגיל צוחק ומשחק עד שבורח במיכנסים שכחתי לציין שתשובתו הייתה שלילית מחכה לתשובה אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בורח לי קקי

הוספת תגובה

• בריחת קקי

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

אופירה שלום,
    התשובה לשאלתך תלויה במידה בה בנך היה גמול לפני שבועיים וחצי. במידה ולא היה גמול לחלוטין גם אז, אזי חשוב שתתחילו תהליך של גמילה וחינוך לשירותים תקין.
    במידה ובנך כבר גמול מזה תקופה, כדאי לבדוק ראשית עם רופא הילדים האם מבחינה רפואית הכל תקין. במידה ואין בעיה רפואית, מומלץ ש"תרעננו" את הגמילה - תבקשו מהילד מעת לעת ללכת לשירותים (בעיקר אם לא ביקר שם כבר יותר משעתיים, או כחצי שעה לאחר הארוחה) ותחזקו אותו בכל יום שבו אינו מתלכלך. במידה והבעיה נמשכת עוד זמן, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, ובמקרה הצורך לפנות להדרכה ממוקדת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות פסיכולוגיות של אי מילה
    רועי
    25/01/2009

שלום, אנחנו מתלבטים אם למול את בננו העתיד להיוולד בקרוב. החשש העיקרי הוא ההשפעה החברתית/פסיכולוגית שעלולה להיות בעתיד, כולל הגיל שמתחילים להתעניין בזוגיות ומיניות. האם יש לכם מידע על כך מנסיונם של אחרים? מה דעתכם המקצועית על העניין? האם השוני הזה יכול להיות ממש טראומטי? האם נתקלתם במקרים כאלו? תודה, יוספה

הוספת תגובה

• השפעות פסיכולוגיות של אי מילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/01/2009

יוספה שלום,
    אני מתארת לעצמי שנושא ברית המילה הוא משמעותי ביותר עבורכם, ולכן אתם מתלבטים לגביו.
    לא ידוע לי על עבודות מחקר אשר עקבו לאורך זמן על ילדים שלא נמולו. לפיכך אענה לכם באופן כללי.
    חשוב שתתבוננו על ההחלטה ועל הסיבות לה, מנקודת מבטו של הילד - באיזו מידה הוא ירגיש את השוני בינו לבין שאר הבנים (שהרי רובם המוחלט יהיו נמולים) ובאיזו מידה לדעתכם שוני זה יגרום מבוכה, בושה והימנעות מחשיפת גופו ומקשר אינטימי.
    כהורים אנחנו מקבלים החלטות לגבי ילדינו, אשר משפיעות עליהם לאורך כל החיים. יש החלטות שקל יותר לילד לשנות, כשהוא מגיע לבגרות - כמו שינוי שם או החלפת מקום מגורים, בחירת מקצוע אחר מהעדפות ההורים וכדומה. כדאי שתבדקו עם עצמכם באיזו מידה זו החלטה שבנכם יהיה מסוגל לשנות, במידה ויחפוץ בכך, בגיל מאוחר יותר.
    נושא אי המילה עבור ילד יהודי שאמור לחיות בישראל, הוא נושא מאוד מאוד משמעותי, וחשוב שתקבלו החלטה מושכלת.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממגבים - פעוט בן שנתיים
    לימור
    24/01/2009

בני עומר בן שנתיים, ילד מקסים וחיובי, בעל מזג נוח מאד וביטחון עצמי. איך שהתחיל החורף הוא פיתח פחד היסטרי מהמגבים של המכונית, וכל פעם שאני נאלצת להפעיל את המגבים, הוא שומט את פלג גופו העליון מהכיסא, צורח "לא מגבים" ומכסה בידיו את פניו. היום זה כבר הגיע למצב קיצוני שלא רק שנסעתי בגשם בלי מגבים, הוא מדי פעם פרץ בבכי ללא סיבה, ואמר שהוא מפחד מהמגבים..כל הנסיעה הוא היה עם יד על הפנים וסרב לפקוח את עיניו. זו הפעם הראשונה שאני רואה אותו במצב היסטרי כזה. למעשה זו הפעם הראשונה שאני מתמודדת עם איזשהו פחד שלו. הוא עד עכשיו לא גילה שום פחד מכלום, ועכשיו הוא ממש מבועת.. אני לא יודעת איך להתמודד..הרי זה בלתי אפשרי לנסוע בגשם ללא מגבים, זה ממש סכנת חיים. מצד שני, אני לא רוצה שהוא יפתח פחד מלנסוע ברכב באופן כללי.. מה עושים? לנסות לחבב עליו את המגבים באיזשהי צורה או פשוט להניח לזה ולקוות שזה יעבור לבד?

הוספת תגובה

• פחד ממגבים

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

בהחלט הייתי מנסה לעזור לו להתגבר על הפחד , נסי לבחון מה מפחיד אותו הרעש, שהמים יכנסו פנימיה , אולי השמשה נראית פתאום כמו מפלצת. נסי להביא מגבים הביתה לשחק עימם בצורות שונות לקשט אותם, לשחק חרבות, לשים קצ גילוח במראה ולשחק יחד איתו שינקה בעצמו, להפעיל את המגבים לא בנסיעה כשהוא בחוץ ורואה מה הם עושים, לשבת איתו במכונית והוא יפעיל את המתג ויכבה מתי שירצה. אולי כך יוכל להרגיע את פחדיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לנו קרה - בן שנה וארבע

רוית
    23/12/2012

בסופ"ש האחרון הקטנצ'יק (שנה וארבע) פצח בצווחות היסטריות כל פעם שהמגבים זזו ובשאר הזמן הסתכל על החלון באימה... ניסינו להראות לו את המגבים מבחוץ ולהתייחס אליהם בצורה מצחיקה, לא עזר, יום למחרת אותו הסיפור, הנסיעה היתה יותר ארוכה ובגשם ונאלצנו לפרוס בד גדול שמסתיר את כל החלק הקדמי של האוטו כדי שירגע...
    אמנם ההודעה המקורית שלך היא מלפני 4 שנים! אבל אשמח לשמוע אם את זוכרת איזה פתרון מוצלח :) תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    עינב
    24/01/2009

שלום רב, 1. בני בן שנה ושבעה חודשים. מאוד קשור אלי וגם אל אביו. מאז שנולד אף פעם לא עזבנו אותו לבד ליום שלם או יותר, רק מדי פעם כמה שעות אצל הסבתות. בזמן האחרון אם אנחנו משאירים אותו לבד הוא כל הזמן מחפש אותנו ולעיתים זה מלווה בבכי. מה לעשות ואיך לגרום לו להיות פחות תלוי בנו? (אנחנו חוששים לצאת לסוף שבוע מכיוון שאנו לא יודעים כיצד הוא יקבל את זה).עליי לציין שבגן הוא נשאר יום שלם ולעיתים מיבב קצת רק עם ההגעה לגן ויש פעמים שהוא גם לא בוכה. 2. יש לנו קצת בעיה עם האוכל, הוא מאוד בררן באוכל והוא פשוט יכול לא לאכול כלום. אין לו כ"כ סבלנות לשבת בשולחן ואם כבר מתישב זה לכמה ביסים וזהו. אני מוצאת את עצמי לעיתים רצה אחריו עם האוכל רק כדי שיאכל (למרות שאני יודעת שזה ממש לא נכון לעשות) אבל אין לי ברירה . כי הוא פשוט יכול לא לאכול, אין לו בעיה עם זה. מה לעשות? תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• פרידה

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

זוהי בקשה קשה לבקש ממנו להיות פחות תלוי בכם בגיל כזה התלות שלו בכם הולמת את התפתחותו וגילו. זהו גיל שבו קיימת חרדת הזר (פחד מזרים) וחרדת הנטישה ועל כן תגובותיו כאלו. אלו חרדות חשובות ומעידות על התפתחות נורמטיבית. אם אתם רוצים לצאת לחופשה של מספר ימים שימו אותו בסביבה מוכרת לו , אנשים שאוהבים אותו והוא חש בטוח במחיצתם. עדיף שיגיעו לביתכם כך לא יצטרך לשנות את סביבתו הקבועה, וישאר עם חפציו המוכרים והאהובים בביתו. עשו זאת בהדרגה ולא בפתאומיות להעלם למספר רב של ימים. וכשתגיעו חזרה היו סבלניים לתגובות של בכי , כעס, הדבקות אליכם וכולי , נוכחותכם מחדש וסבלנותכם תעניק לו את הבטחון שהיה זקוק לו.

לגבי התזונה אני מציעה לפנות לפורות של תזונת תינוקות תוכלו לקבל שם עצות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות פסיכולוגיות בגיל שלוש??
    שרון
    24/01/2009

בתי בת 3 וחודשיים והיא מאד מפותחת שכלית לגילה (כל אמא אומרת את זה...). היום היא אמרה משפט שפשוט הוציא אותי משיווי משקל ומאד מדאיג אותי... היא שיחקה עם אחת הדלתות ואמרתי לה שתיזהר שהאצבעות שלה לא ייתפסו בדלת. היא, בתגובה, כאילו ניסתה לראות איך זה יכול לקרות, ושמה את האצבעות והתחילה לסגור את הדלת... אני כמובן עצרתי אותה והיא אמרה לי "אני רוצה להכאיב לעצמי, אני לא אוהבת אותי".... אני הייתי המומה מזה - לא ייתכן שהיא שמעה את זה בשום מקום - לא בגן, לא בבית (היא בת יחידה), לא מאנשים סביבה... ניסיתי לשאול אותה למה היא לא אוהבת את עצמה אבל לא הצלחתי לתקשר איתה בנושא - ברור לי שזה ממש לא מתאים לגילה ולא ציפיתי שהיא תענה לשאלה כזו בגילה. היא ילדה כל כך שמחה, חייכנית וחברותית ! אבל, לא האמנתי למשמע אוזניי וזה רודף אותי כל היום... האם זה יכול לקרות בגיל כזה? נראה לי לגמרי לא מציאותי! אולי היא התכוונה להגיד משהו אחר? מה עליי לעשות? האם זה יכול להיות רמז למה שמחכה לנו בגיל מאוחר יותר....?

הוספת תגובה

• אהבה

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

לכל אדם יש רגעים בחייו שהידיעה שהוא אהוב מתערערת בתוכו לעיתים, וזה לא בהכרח קשור לאובדן אהבה ממשי. ביתך בדקה עד כמה היא יקרה לך, עד כמה היא חשובה לך ועד כמה תמשיכי לדאוג לה ולאהוב אותה ולשמור על בטחונה גם אם היא לא חשה אהובה. אין זה מרמז דבר וחצי דבר על עתידה. כשתהיי רגועה יותר נסי לדובב אותה שתסביר לך מדוע חשה כך , מתי חשה זאת ומה יעזור לה לחוש אהובה ברגעים כאלו (חיבוק שלך, נשיקה, שיחה או כל דבר אחר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עזרתכם
    שרית ושחר
    24/01/2009

שלום רב. אנו הורים לילדה בת 6 וילד בן 3 וחצי. ביתנו תמיד היתה דומיננטית מבחינת התנהגות והתפתחות ואילו בנינו גדל בקצב נורמלי לגילו. לפני יותר משנה בעלי עבר תאונת דרכים ומאז הוא מסתובב עם קביים ומאז כל תיפקוד הבית השתנה. מאז התאונה בנינו מאוד מתוסכל ואף מגיע למצב של התקפי זעם מאוד קשים כגון: צעקות, אלימות כלפי ביתנו, זריקת חפצים והשתוללות בלתי ניתנת לתיאור. כמו כן, בנינו לא מוכן שהאבא יעשה שום דבר איתו וכל דבר שאבא מציע לו הוא אומר שהוא רוצה אמא וגם לצאת מהבית אינני יכולה לצאת אפילו לא למספר דקות ומיד הוא מתחיל בצעקות ובבכי קורע לב. ברצונינו לציין כי משיחה עם הגננת עולה כי בנינו מתנהג בצורה יפה בגן. נודה לך מאוד על התייחסותך. שרית ושחר.

לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתכם

הוספת תגובה

• התפרצויות

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

אני שמחה לשמוע שבגן הוא מתנהג באופן תקין, משמעות הדבר שהוא יודע להבחין מה מתאים לבית ומה מתאים לבית הספר ואת המצוקה הוא משחרר בבית כי שם יש את האנשים שיכולים לעזור לו. את מקשרת זאת לתאונה ובהחלט יכול להיות שזה קשור. ייתכן שאלו ביטויים בעצם של חרדה מוסתרת של חרדה שאביו עלול למות ואולי גם את (התאונה הפגישה אותו עם הממשות של המוות שלכם) , ייתכן שהוא זוכר את האב עצמאי יותר משוחרר , והמוגבלות הפיזית שלו מביכה אותו ואולי גורמת לו לחוש שבמידה מסויימת איבד את האב שהכיר. אולי הוא מזהה אצל האב מצב רוח אחר ומגיב אליו. בכל מקרה כדאי לשוחח עימו לאפשר לו לבטא את תחושותיו עד כמה שלכם יהיה קשה לשמוע , לעזור לו לא להשאר לבד עם תחושותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה