מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם מוות.אמא מודאגת27/01/2009
ביתי בת ה - 7 שוחחה עם אחיה על החיים ושאלה את השאלה הבאה- הינה אני גודלת ובסוף אני מתה, מה זה שווה? איך ניתן להסביר, לענות על כך.כשבסופו של דבר כולם מתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא מודאגת
ד''ר דוד וילנסקי28/01/2009אך איזה כיף זה בדרך! (אני מקווה שאת מסכימה איתי.) דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהאמא לעתיד27/01/2009
שלום רציתי בבקשה להתייעץ בנושא שאני ובן זוגי חלוקים בו. אני בהריון ראשון ואנחנו חלוקים בשאלת ברית המילה- לעשות או לא לעשות. שנינו חילונים לגמרי והשאלה ההלכתית בלתי רלוונטית מבחינתנו.כך גם השאלה הרפואית בלתי רלוונטית. נותרה רק השאלה החברתית/פסיכולוגית. האם ובאיזו מידה עלול בננו המתהווה לסבול מהיותו לא נימול הגדל בישראל היהודית? כמטפלים- מה דעתכם? האם בניסיון למנוע ממנו נזק כעת, אצור לו בעיה אמיתית וקשה לכל החיים (אלאמלא יחליט לעבור בבגרותו מילה)? אשמח לתשובות. בברכה ובתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן לברית מילה
mashy27/01/2009שלום גם אני ואישתי חילונים גמורים.ועשינו לילד שלנו ברית שלא יהיה שונה ויגדל בשאלה למה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן חזק לברית מילה.
תופי27/01/2009שיהיה במזל הולדת הבן, ובוודאי שרצוי וכדאי לילד יהודי שגדל במדינת ישראל לעבור ברית מילה בלידתו, חבל ליצור חריגות בילד ולגרום לו לבחור בבגרותו כאשר תהליך זה קשה וכואב הרבה יותר. וכן, ילד שיגדל בחברה יהודית בה כל חבריו עברו ברית מילה שלא יעבור ברית מילה ייחשב חריג=שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה מהצוות המקצועי
אמא לעתיד28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לוותר על הברית
רועי16/02/2009שלום לך, חבל שעדיין לא ענו לך מהצוות המקצועי. אבל אומר לך את דעתי, כי גם אנחנו היינו ועדיין בסיפור הזה. וגם אנחנו היינו חלוקים. אני המתנגדת העיקרית ובעלי חושש מהעניין החברתי-מיני-זוגי בעתיד. כדאי לך להכיר את עמותת קה"ל. יש להם אתר. הם נותנים תמיכה ומידע בנושא. ויש מפגשים בהם ניתן לשוחח עם מתלבטים נוספים וכאלו שבחרו שלא לעשות ברית. וזה מפגש שמכבד את כל הדעות. אני מאד נרגעתי לשמוע שהחשש החברתי כפי שהתגלה להורים בקה"ל הוא בעיקר מיתוס שנמצא בראש שלנו. גם עניין החריגות/שונות - זה בתפיסה שלנו. וזה לאו דווקא מה שהילדים ירגישו. יש בארץ ילדים שלמים בגילאים שונים וזה בכלל לא אישיו כזה גדול בחיים שלהם. חוץ מזה שילדים נטפלים לחלש ולא לשונה. כשיש ילד חלש - ילדים תמיד ימצאו על מה להציק לו, תיק לא אופנתי, משקפיים, אף, אוזניים וכו'. מציעה לכם להקשיב בעיקר ללב שלכם, כי יש המון טיעונים גם בעד וגם נגד. רק חשוב לזכור שלעשות ברית - זה בלתי הפיך. ואם לא עושים - תמיד אפשר לעשות וגם זה מאפשר לו להחליט בעצמו כשיהיה גדול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברית מילה
נעמה סבג שמש17/02/2009היי,
באותו אופן שאתם חלוקים בדעתכם בנושא, כך גם חלוקים בדעותיהם אנשי המקצוע. אין נכון או לא נכון, יש מה שנכון ומתאים לכם.
תבחרו נכון,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלמות מבקשות או הערותלילי27/01/2009
בני בן 3.7 הוא יש מקסים חם ואוהב אבל יש בעיה שאני לא יודעת אך להתמודד איתה, כשאני מעירה לו על משהוא או לא מרשה לו לעשות משהו מסויים או מבקשת מימנו לעשות משהו הרבה פעמים הוא פשוט מתעלם ממה שאני אומרת כאילו לעובר דרכו וזהו .לדוגמה: אתמול בזמן נסיעה הוא הצליח לצאת מהכיסה בטיחות ונעמד עליו, ביקשתי שישב יפה בחזרה מספר פעמים וגם ע"י איומים שהוא לא יקבל היום שוקולד (נקודת חולה שלו) וכלום לא עזר עד שעצרתי כולי בעצבים את הרכב והשבתי אותו שכולי עצבנית, וגם כשעגנו לבית אמרתי לן לעלות הוא אמר שהוא לא רוצה וברח לי נתן לי לרוץ אחריו במדרכה צרה ליד הכביש. מה עלי לעשות? אך אני אמורה לאגיב במצבים כאלה? זה מוציא אותי מדעתי ואני הופכת להיות עצבנית וחסרת סבלנות כלפיו כבר שהוא מגיע מהגן זה מוריד לי את כל החשק לעשות איתו פעילות, פשוט לא בא לי להתייחס אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
ד''ר דוד וילנסקי28/01/2009באופן כללי הייתי מציע לך לא לחזור על פקודות יותר מפעמיים. בפעם השנייה צריך לבא מעשה לאי ציות שלו. למשל בדוגמה של האוטו הייתי עוצר מיד אחרי הבקשה השנייה - לפני שאת מתעצבנת וכועסת. הייתי תמיד מוודע שהוא שמה את הבקשה ואם הוא לא מציית בפעם השנייה הייתי עובר למעשה ולא להמשיך במלל. כדאי גם לשתף אותו בתסכול שלך שזה מאד מפריע לך שהוא לא מבצע מה שאת מבקשת ממנו. מעידך כדאי לערוך חשבון נפש האם את לא דורשת יותר מדי במהלך היום ולהתמקד בבקשות החיוניות באמת ואז לעמוד על אלו כפי שכתבתי למעלה. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתדידי27/01/2009
ועוד שאלה אחת. בני מגלה תוקפנות בהרבה רגעים: הוא מרביץ לנו הרבה, נושך לפעמים כאילו הוא לא שקט או שמשהו מציק לו. האם זה מותאם גילית. זה קורה גם שלא בתגובה למשהו ספציפי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
ד''ר דוד וילנסקי28/01/2009לגבי תוקפנות אני מציע תגובה ב 3 שלבים: 1) קודם ל שים את סיבת הכעס במילים ( אני מבינה שאתה מאד כועס על זה שלא נתתי לך עוד עוגיה, 2) לתת דרך שכן מותר לו להביע את הכעס ( אם אתה מאד כועס אתה יכול לגיד אוף!, אתה יכול להרביץ לכרית, וכוי), 3) לשים את הגבול ( אבל אתה לא יכול להרביץ לאמא). וכמובן לא לאפשר לו גישה עלייך לנשוך או להרביץ לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטויותדידי27/01/2009
שלום, זו שאלה ששאלתי בעבר אך לא נעניתי. בני בן שנתיים וארבעה חודשים חמוד ומתוק. הוא ינק עד גיל שנה וחודשיים ונגמל מההנקה מרצונו. לאחרונה, הוא מבקש לראות את החזה שלי ואז הוא מלטף אותו ואומר "חמודים" ומצמיד את ראשו ואני מתלבטת אם זה מותאם וקשור להיסטוריה נעימה ורחוקה שיש לו עם החזה שלי או שזה אינו מתאים ואז לא ברור לי איך להסביר לו שזה לא מתאים כאשר הוא מבקש. יש לציין שבאותן הזדמנויות הוא גם רוצה לראות את הפופיק שלי ואוהב גם אותו. הוא אולי גם מחקה את זה שאנחנו משיימים את איברי הגוף שלו באמבטיה. אשמח לקבל עצה בנושא זה. בנוסף, בני החל להתעלם כאשר אנו פונים אליו בבקשה שאינו רוצה להיענות לה. לעיתים אפשר לבקש ממנו משהו מספר רב של פעמים והוא כלל לא עונה. אני חושבת שעוד קשה להסביר לו שזה לא נעים לנו. מצד שני זה מכעיס. מה אפשר לעשות בנושא?. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
ד''ר דוד וילנסקי28/01/2009אני חושב ש בגיל שלו אפשר בר ללמד את המושג של פרטיות של הגוף ושאת מעדיפה לא לחסוף את החלקים האנטימיים של הגוף שלך - כמובן בלי לתת לו הרגשה של דחייה. לגבי השאלה של ציות להוראות אני מציע לקרא את התשובה שכתבתי ללילי היום. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע במקום מוצץלילי27/01/2009
ביתי בת 3.5, לפני כשבועיים הבנו כלב לבית, הכלב אכל לה את כול המוצצים ואני החלטתי לעלות על ההזדמנות הזאת ואמרתי לה "מה נעשה? אך תשני בלילה ? הראתי לה שאני "לחוצה" מזה שאין לה מוצץ לילה והיא אמרה לי לא נורא אמא אני יכולה לישון בלי מוצץ, באמת כך היה היא נרדמה יפה הייתי לידה הקראנו סיפור והלילה עבר יפה. בשני הללות הבאים היה לה קשה להירדם אבל פתאום היה שקט בחדר הלכתי לבדוק וראיתי שהיא עם אצבע בפה (יש לה חברה טובה שהרבה עם אצבע בפה) ואז דיברתי איתה ואמרתי לה שאני לא מרשה וככה לא נקנה לה מתנה ןלא נעשה מסיבה ואז היא הפסיקה עם זה. אתמול ראיתי שהיא עוד הפעם שמה אצבע. שאלתי: מה עלי לעשות? אך אני אמורה להגיב כשאני רואה אותה עם אצבע ? הבוקר גם אמרתי לה שלא נקנה לה מתנה ושהמסיבה שעשינו לה לא שווה כלום. (כעיקרון היא גמולה ממוצץ כבר שבועיים וחצי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע במקום מוצץ
לילי03/02/2009ביתי בת 3.5, לפני כשבועיים הבנו כלב לבית, הכלב אכל לה את כול המוצצים ואני החלטתי לעלות על ההזדמנות הזאת ואמרתי לה "מה נעשה? אך תשני בלילה ? הראתי לה שאני "לחוצה" מזה שאין לה מוצץ לילה והיא אמרה לי לא נורא אמא אני יכולה לישון בלי מוצץ, באמת כך היה היא נרדמה יפה הייתי לידה הקראנו סיפור והלילה עבר יפה. בשני הללות הבאים היה לה קשה להירדם אבל פתאום היה שקט בחדר הלכתי לבדוק וראיתי שהיא עם אצבע בפה (יש לה חברה טובה שהרבה עם אצבע בפה) ואז דיברתי איתה ואמרתי לה שאני לא מרשה וככה לא נקנה לה מתנה ןלא נעשה מסיבה ואז היא הפסיקה עם זה. אתמול ראיתי שהיא עוד הפעם שמה אצבע. שאלתי: מה עלי לעשות? אך אני אמורה להגיב כשאני רואה אותה עם אצבע ? הבוקר גם אמרתי לה שלא נקנה לה מתנה ושהמסיבה שעשינו לה לא שווה כלום. (כעיקרון היא גמולה ממוצץ כבר שבועיים וחצי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילי
מיכל לופו-שדה03/02/2009ללילי
בעצם אם אני מבינה נכון בתך נגמלה מהמוצץ ובמקום המוצץ החלה למצוץ אצבע. הדבר קורה לעיתים כאשר הגמילה ממוצץ נעשית באופו מהיר ללא תהליך, אולי כפי שקרה אצלכם עקב כך שניצלת את ההזדמנות שהכלב אכל את המוצצים. חשוב כי תזכרי כי קשה לילדים להיגמל מהרגל ממושך ומרגיע. לכן, לדעתי, גמילה ממוצץ או אצבע חייבת להתבצע בצורה הדרגתית כאשר כדאי לעודד את בתך לרצות להיגמל ולהיפרד מהמוצץ. אכן, הגיל המומלץ לגמילה הוא הגיל של בתך.
אם בתך כבר נגמלה ממוצץ ביום וכעת אתם מנסים לגמול אותה מהלילה, דברי איתה על כך בגובה העיניים ובשפה פשוטה. את יכולהשוב להסביר לה למה כדאי להיפרד מהמוצץ ומהאצבע
תוך דגש על כך שזה למשל, פוגע בצמיחת השיניים. אפשר ללכת איתה לרופא שיניים לבדיקה שגרתית ושבמהלך הבדיקה הוא גם יסביר לה למה לא כדאי למצוץ אצבע ומוצץ ויראה לה.
אני ממליצה לא להעליב אותה ולהגיד לה למשל כי זה תינוקי או כי המסיבה שעשיתם לה לא שווה, גם את את מתסוכלת או לחוצה מכך שהיא מוצצת אצבע. זיכרי כי אם את נוזפת בה וכועסת עליה הדבר עשוי לגרום לה למצוץ אצבע דווקא כדי למשוך תשומת לב , תוך יצירת מאבק כוחות ביניכן. לכן אני לא ממליצה לעשות זאת דרך כעס או שלילת חיזוקים, אלא ההיפך. חזקי אותה שוב ושוב על כך שהיא נפרדה מהמוצץ. התפארי באוזני חברותיה והמשפחה. קנו לה מתנה גדולה.
אני כן הייתי עושה טקס פרידה מהמוצץ כמו שחשבתם לעשות ולא הייתי מעלימה את המוצצים או זורקת אותם. זכרי כי בסה"כ ביתך בתקופת גמילה, וכמו גמילה של מבוגרים מהרגלים של סיגריות למשל, היא זקוקה לזמן ולעזרה. הנסיגה ומציצת האצבע היא דרכה וחשוב לא לבקר אותה בכע על כך אלא להסביר לה בהבנה למה לא כדאי למצוץ אצבע. אפשר להציע לה במקום ללכת לישון עם חפץ שהיא אוהבת , או בובה, ולהחזיק אותם עד שתירדם.
ישנם גם ספרים רבים בנושא גמילה ממוצץ שניתן לרכוש בחנויות הספרים שתואמים את גילה.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-9 כל הזמן טוען שמעלילים עלפ27/01/2009
בני בן ה-9 מטופל בריטלין לסירוגין LA20 ו-10 מג,,כבר שנה רביעית, למרות כל הטיפולים השיחות והאיבחונים והמעקב,,עדיין יש בעיות יומיומיות איתו,,,הוא מתלהם ומשגע את המורים ומוציאים אותו בלי סוף מהכיתה,,אנני אמא מזניחה,,רשמתי אותו אפילו לאלבאום,,אבל הוא כל הזמן טוען: אמא מעלילים עלי!,,ברור לי שיש לו בעיית אינטרצייה עם ילדים ואין לו סבלנות לחכות לסוף שיעור כדי לדבר עם המורה,,,היום הבעייה החריפה אחרי שהתקשר לי באמצע שיעור והחרימו לו הפלאפון,, היועצת טוענת שיש לו בעיית סמכות למבוגרים,,בבית הכל בסדר,,לא אומר שהכל מושלם אבל כמו בכל בית יש עונשים יש שיחות ויש גבולות.,,ראוי לציין שבעלי לא מתלהב מזה שאני נותת לילד ריטלין,,הוא נגד זה,,אבל לא מראה לילד. מה עושים? האם יש פסיכולוגית טובה שגרה בחולון ? גם הוא עבר אימון אישי{כוייצ'ינג} ולא עזר והוא לא מיישם כלום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפ
ד''ר דוד וילנסקי28/01/2009אני ירושלמי ולכן כדאי לכתוב עוד פעם עם השאלה לגבי חולון בכותרת. נשמע לי שיכול להיות ש הטיבול בתרופתי לגדל עם הילד ויכול להיות שהוא זקוק לשינו בתרופות. אפשר לשאול את הנורולוג על תוספת של קלוניריט. אני גם הייתי מחפש טיפול קוגניטבי בשבילו יחד עם ביופידבק. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי באופי והבתנהגותאמא27/01/2009
בתי בת שנה וחצי ילדה שמחה מאוד, עצמאית ורגועה. היא נמצאת במסגרת מגיל 11 ח' ומאז ועד לשבועיים האחרונים היתה קופצת על הגננת שלה ואומרת לי להתראות בכיף. בשבועיים האחרונים היא לא רוצה לרדת לגן ולא רוצה שאעזוב אותה ומתחילה לבכות. הגננת אומרת לי שהיא נרגעת ישר כשהיא נכנסת ומבלה יפה בגן. למה זה קרה פתאום? דיברתי עם הגננת על זה זה ואמרה שזה טבעי וציינה ששום דבר לא מפריע או מציק לה כי בגן הזה כל הילדים ממושמעים ואין אלימות (גם אני הרגשתי את הכיף של הילדים שם). מצד שני, ועוד שאלה חשובה, תוך כדי ציור או משחק, היא לוקחת לילד /ה את הציור שלו ומתחילה לרוץ בגן - היא רוצה לשחק איתו וזה מפריע לילד. אני רוצה שהיא תתמקד בציור/משחק שלה ותהיה יותר מרוכזת. בבקשה ממכם לעזור ולהרגיע אותי בנושאים שציינתי ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות
מיכל לופו-שדה28/01/2009לאמא שלום
ראשית, בתך הינה בגיל בו היא מתחילה לנסות ולבנות זהות נפרדת . הדבר יבוא לידי ביטוי בניסיונות גוברים לבצע ולעשות דברים בעצמה, בבדיקת הגבולות והתגובות שלכם ההורים והמבוגרים כלפיה, בהתפרצויות כעס ובכי במצבים בהם היא חשבה תסכול וכו'. כל אלו מהווים חלק מההתפתחות הנורמטיבית של ילדים ואין מה להיבהל מכך. נשמע לי כי למשל, כאשר היא רבה עם ילד בגן, אולי כי היא רוצה לשק איתו וזה מעצבן אותה שהוא לא פנוי אליה ואולי כי היא בודקת כיצד הגננת תגיב כאשר היא עושה זאת. בכל מקרה, אין מה להתרגש מכך . חשוב להסביר לה בצורה רגועה שאנחנו לא מפריעים לילד אחר ולעזור לה למצוא פתרון חלופי, כמו לגשת לילד אחר שרוצה לשחק איתה או למצוא לעצמה משחק אחר שמעניין אותה.
באשר לפרידות בבוקר, ילדים רבים על אף שהסתגלו למסגרת הגנית וטוב להם בה, עוברים תקופות בהן הם מגלים יותר קושי להיפרד מההורים. בדיוק כפי שהגננת אמרה לך והיא צודקת, הדבר טבעי ולרוב חולף . אם את מרגישה בטוחה לגבי הגן והגננת, זכרי כי ככל שאת תהיי רוגעה יותר ותשדרי לה בטחון בה ובגננת הפרידות יהיו קלות יותר גם עבורה. חשוב כי זמן הפרידה, גם כאשר היא בוכה, ואין לי ספק שזה קשה, לא יהיה ארוך מאחר והיא יודעת שהבכי גורם לך להישאר ולכן לרוב היא תמשיך לבכות עד אשר תלכי. נסי להריגע אותה על ידי כך שתתני לה תחושת וודאות ושליטה גבוהה יותר, למשל, כדי לעזור לה תני לה חפץ שהיא אוהבת ומרגיע אותה, חבקי אותה בפרידה ואימרי לה מתי תחזרי לקחת אותה.
כדי להרגיש בטוחה ורגועה יותר את תמיד יכולה גם לשוחח עם אמהות אחרות ולראות עד כמה התופעה טבעית ונפוצה ולרוב לא מצביעה על בעיה כלשהי.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 4.8 התפרצויות זעם ואלימותענת27/01/2009
התנהגות בני השתנתה מאוד לאחרונה הוא מנסה את קצה גבולות היכולת שלי כל הזמן ואני מנסה להציב לו גבולות אבל לא תמיד זה עוזר זה בא לידי ביטוי בבכי היסטרי ובאלימות מה שלא קיים אצלנו בבית. בגן לפעמים הוא מרביץ ואני ממש לא יודעת איך להתמודד עם המצב יש לו אח בן 1.3 חודשים ואני משתדלת לתת לו את מלוא התשומת לב אני מנהלת איתו הרבה שיחות אבל זה לא עוזר (ויש לי המון סבלנות) מה גם שקורה משהו בגן אם הגננת כועסת בגלל שהוא הרביץ הוא לא מוכן לספר לי כביכול "אני אתמודד עם הבעיות שלי בחוץ" אני ממש נואשת אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות ואולי אם צריך לפנות לאיזשהו טיפול אודה לכם מאוד ענת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
מיכל לופו-שדה28/01/2009ילדים רבים נוטים להגיב בהתפרצויות זעם כאשר הם חשים כעס או תסכול. הדבר נובע מהצורך שלהם לבנות זהות נפרדת ולבחון את תגובת הסביבה שלהם וגם את הסמכות שלנו כהורים מולם. אל מול מצבים אלו חשוב מאוד לעזור לילד להירגע תוך הצבת גבול ברור. האיסור על אלימות והצבת הגבול מטרתה לא רק לשמור על הסובבים את הילד כי אם גם על הילד עצמו. אני בטוחה כי גם בנך, לאחר שהוא מתפרץ ומכה מרגיש אח"כ לא טוב. ילדים רבים מרגישים אשמה , חלק מרגישים לאחר ההתפרצות פחד מכך שאין אף מבוגר שמצליח לעצור אותם או לשמור עליהם , אחרים מרגישים בלבול וכו' . לכן, תפקידנו כהורים הוא להציב גבולות בצורה עקבית וחוזרת, מבלי לאבד שליטה, מתוך מטרה לשמור על הילד מפני ההתפרצויות שלו עצמו.
לא תיארת כיצד ניסית עד עכשיו להתמודד עם המצב. למה התכוונת שאמרת שהצבת לו גבולות. כמו כן לא תיארת מה הוא עושה כשהוא מתפרץ? בכל מקרה מדברייך ,אם אני לא טועה, נשמע לי כי את מרבה לשוחח איתו ולדבר איתו. חשוב לשוחח עם הילד וטוב שאת מדברת עם בנך. עם זאת, בזמן ההתפרצות שיחות לא עוזרות מאחר והוא לא פנוי לשמוע אותך. חשוב כי כאשר הוא מרביץ או מתפרץ תעצרי אותו ותבהירי לו חד משמעית שזה אסור בבית. לפעמים אם צריך פיזית לעצור אותו ולשבת איתו עד שיירגע. חשוב לחזק אותו בימים ומצבים שהוא מתנהג יפה ולהפאר ולשבח אותו בפני הסביבה, מאחר וסביר להנחי כי גם הוא חש לא טוב עם הביקורת החוזרת כלפיו .
ביחס למתרחש בגן, הניחי לגננת לטפל בזה וחשוב יותר כי את תגיבי ישירות לדברים להתנהגותו בבית.
בנוסף, מאחר ואת מתארת כי השינוי בהתנהגות החל לאחרונה יתכן והדבר מצביע על קושי שהוא חווה או מתח מסוים עקב אירוע כלשהו שקרה לאחרונה. שוחחי עם הגננת ונסי לבדוק כיצד הוא מתנהג בגן , אולי בבית חל שינוי כלשהו שמטריד אותו. את יכולהגם לנסות ולברר זאת באחת השיחות איתו ולומר לו כי את רואה שלאחרונה הוא יותר כועס ומתפרץ הרבה ואולי משהו מציק לו או מטריד אותו. לעיתים ההתפרצויות נובעות מצורך של הילד לקבל תשומת לב ויחס מהסביבה, אפילו שלילי. האם יש לך זמן פנוי בו רק שניכם מבלים יחדיו?
כל אלו יוכלו לעזור לך כדי לטפל טוב יותר במצבי ההתפרצות. אם הקושי ממשיך, את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית הגן או לפנות להדרכת הורים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תופי28/01/2009תודה רבה לך על התשובה המספקת שמהווה חיזוק עבורי, ניסינו כבר הכל אך כנראה שלא מספיק. חייבים להתמיד ולהיות חזקים אתחיל בתהליך עם הצון מוטבציה, תודה לך על ההענות את עוזרת המון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון לבדתופי26/01/2009
בני בן 3 ו-9 חודשים מסרב בכל תוקף לישון לבד מגיל שנתיים נסיונותינו כושלים להרגילו לישון לבד, נוכח תגובתו הקיצונית לעניין: בכי קורע לב בהיסטריה ופחד נוראי בעיניים, קשה לנו מאוד להתמודד מול תגובותיו לנסיונותינו ללמדו לישון לבד ועכשיו, לאחר שנולדה לו אחות-היום בת 5 חודשים המצב נעשה קשה עוד יותר כאשר הוא מצהיר כי הוא עוד קטן ורוצה להיות תינוק(להסב תשומת לב יתרה). אני עייפה , הלילות נעשים יותר קשים ואכן הוא נותן לי להרגיש שיש לי שני תינוקות בבית. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה לבד
מיכל לופו-שדה28/01/2009אני מבינה את הקושי שלך ושומעת עד כמה את עייפה. מדברייך אני מבינה שבנך מתקשה לישון במיטה שלו ורוצה לישון יחד איתכם במיטה. ילדים רבים מעדיפים לישון במיטה של אמא ואבא ונוטים לעבור למיטת הוריהם על מנת לחוש מוגנים ובטוחים יותר . יחד עם זאת, בנך אכן כבר די גדול וחשוב לעזור לו ללמוד לישון במיטה שלו ולחוש בטחון גם כשאתם לא לצידו. הדבר חשוב גם עבורכם כזוג, וגם עבורו, על מנת שירגיש טוב יותר וגדול יותר ויהנה מכך.
אני בטוחה שתגובות הבכי לו וכפי שאת אומרת הפחד בעיניים מקשים על הצבת הגבול בנושא ולכן את נוטה להעבירו שוב ושוב למיטה שלכם. יחד עם זאת, בכל פעם שאת מעבירה אותו את למעשה מחזקת אצלו את הפחד ואת הנטייה לעבור למיטה שלכם. על מנת שבנך ילמד לישון במיטה שלו עלייך להיות חזקה ועקבית . ככל שאת תהיי בטוחה יותר ושלמה עם החלטה להעיברו למיטה משלו כך התהליך יהיה לך ולבעלך קל יותר. חשוב כי גם בעלך ייקח חלק בתהליך ויעזור לך, מאחר ובהתחלה כמובן שבנך ינסה לעשות הכל כדי לחזור ולישון במיטתכם. עם זאת, מאחר והוא כבר גדול ויש כמובן עוד תינוקת בבית, חשוב כי תעזרו לו ללמדו לישון במיטה שלו ולהרגיש שהמיטה שלו היא מקום טוב ובטוח עבורו. אני ממליצה לך לדבר איתו על הנושא לא כשהוא בוכה ומפוחד אלא בזמן רגוע לשניכם ולומר לו כי את יודעת שהוא רגיל לישון איתכן אבל שהוא גדול ושיש לו מיטה משלו ושאת ואבא תעזור לו ללמוד לישון במיטה שלו בהדרגה. הדשגישו כי אתם ישנים בחדר הסמולך וקשובים לו וכי כאשר הוא יזדקק לכם תיגשו אליו. ניתן לשאול אותו מה הוא חושב שיעזור לו להירדם ולישון במיטה שלו ולהציע לו חפץ או בובה שמרגיעים אותו שהוא ילך איתם לישון. אפשר גם חפץ שלך או של אבא. עשו טקס הליכה לישון מסודר, עם ארוחה ומקלחת חמה ואח"כ הקריאו לו סיפור במיטה שלו. לאחר מכן בימים הראושנים בהתחלה כאשר הוא מנסה להירדם שבו לצידו ותנו לו יד כדי שירגיש את הנוכחות שלכם. אם הוא מתעורר בלילה גשו אליו ובהתחלה אם יהיה צורך עדיף שאחד מכם ישן לידו ולא שהוא יעבוד למיטה שלכם.
חשוב לי להדגיש כי ככל שאתם תהיו עקביים וברורים כך הוא יצליח לעבור למיטה שלו מהר יותר ויתרגל . אין לי ספק שלידת אחותו הקטנה מוסיפה כרגע לקושי. אם היא ישנה איתכםן במיטה אז כמובן שהקושי רק גובר מאחר ונוצר מצב בו שלושתכם בחדר אחד והוא בחדר לבדו. לכן, אני הייתי משכיה גם את הבת הקטנה בעריסה שלה ואולי אף מתחילה להעביר אותה לישון איתו בחדר כדי להראות לו שלכל אחד יש את המייטה שלו.
במקביל, מאחר ובאופן טבעי הוא מקנא באחותו הקטנה ומבטא צורך להיות קטן, דבר שהוא נפוץ ונורמטיבי מאוד לאחים בכורים שנולדת להם אחות קטנה, חשוב כי כן תאפשרי לו מצד אחד עדיין להיות קטן בדברים מסויימים ויחד עם זה תחזקי אותו על מצבים בהם הוא מתנהג כבוגר ותראי לו מהם הרווחים שיש לו מלהיות אח גדול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות לך
תופי28/01/2009תודה רבה לך על התשובה המספקת שמהווה חיזוק עבורי, ניסינו כבר הכל אך כנראה שלא מספיק. חייבים להתמיד ולהיות חזקים אתחיל בתהליך עם הצון מוטבציה, תודה לך על ההענות את עוזרת המון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים הולכים וגוברים - ילדה בת 8דנדי26/01/2009
שלום, ביתי בת ה-8 סובלת מפחדים שהולכים וגוברים. הנ"ל מתבטא בחלומות מפחידים, כל ערב לפני השינה אני נאלצת לשבת לידה וללטף אותה עד שתרדם. היא תמיד מתלוננת שמחשבות רעות נכנסות לה לראש והיא לא יכולה להפטר מהם. היא מנסה לחשוב על דף לבן כדי להמנע ממחשבות רעות כגון: גנבים. היא לא מוכנה ללכת לחדר לבד בייחוד עם חשוך, לא מוכנה להשאר לבד באף מקום, כל דפיקה בדלת או רשרוש מקפיץ אותה, היא לא תקום מהמיטה לבד אפילו לא לשרותים אם אני לא ילך איתה. חשוב לי לציין שלפני מס' חודשים עברנו דירת גן (מקומה 3) ואני מרגישה שהנ"ל רק הולך וגובר. היא תמיד פחדה אך לא בצורה כזאת. אשמח לקבל טיפ להתמודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים גוברים
מיכל לופו-שדה27/01/2009ילדים רבים חווים פחדים וחרדות אשר יכולים להופיע במצבי ערות או שינה . הפחדים לעיתים עשויים להיות ביטוי לאירועים שהילד עובר במהלך היום או באותה תקופה, כמו שינוי גן, מעבר דירה וכדומה. כפי שאת ציינת אתם עברתם דירה לאחרונה, דבר שהחלט מעורר פחדים לעיתים אצל ילדים. . לפעמים גם מדובר בתגובה לחוויות פנימיות שלא קשורות לאירועים חיצוניים שכל ילד חווה וזה נורמטיבי.
ממה שאני מבינה בתך חולמת בלילות שוב ושוב חלומות רעים דבר שהוביל לפחד להירדם וללכת לישון, וקושי להירדם עקב החרדה שהיא מצויה בה. לא הבנתי מדברייך האם הפחד להיות לבד וליהאר לבד מתרחש גם בשאר שעות היום וא רק לפני השינה. בכל מקרה, כרגע, אני ממליצה דבר ראשון, בלילה עצמו, כאשר יש חלום רע והיא מתעוררת לשבת לידה ולהגיע אותה.
שנית, לפני השינה אפשר לעזור לה על ידי יצירת טקס לפני השינה בו מקריאים לה סיפור ויושבים לצידה בהתחלה עד שהיא נרדמת.. השאירו אור מסוים בחדר או ליד החדר כדי שהיא תרגיש בטוחה יותר. ניתן בנוסף, לעשות טקס לפני השינה בו אתם מפזרים עליה אבקת קסמים שמביאה חלומות טובים ולדמיין איתה ביחד את ארץ החלומות הטובים ולחשוב איתה ביחד לפני השינה על דברים שמשמחים אותה. אפשר להציע לה שבכל פעם העולה מחשה רעה שתדמיין כאילו זה ערוץ בטלוויזיה וכדי להפסיק את המחשבה הרעה היא מחליפה ערוץ עפ השלט לערוץ שיש בו זרט עם דברים שהיא אוהבת ומרגיעים אותה.
באשר לקושי להישאר לבד, הייתי במהלך היום עושה איתה דרך משחק חשיפה הדרגתית למצבים בהם היא נשארת לבד ורואה ששום דבר לא קורה. למשל שהיא בחדר ואת בהתחלה מחוץ לחדר ליד הדלת ואח"כ מתרחקת לאיזורים יותר רחוקים בבית.
אם הפחדים ממשיכים ומתקיימם לא רק ללפני השינה, אלא גם ביום והיא ממשיכה לווסת את הפחדים
עד כדי כך שהיא מתקשה לישון ונצמדת אליכם אני מציעה לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג לגבי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לביתכם אשר ימוקד בחרדה.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנדי28/01/2009תודה על התשובה. בכל ערב אני מקריאה סיפור חיובי כמובן שלא יכלול בתוכו תוכן שיכול ללוות אותה בלילה. מנסה להסביר לך שהיא יכולה לשלוט במחשבות שלה ולנסות לחשוב מחשבות חיוביות. בלילה שהיא מתעוררת אני שוכבת לישון לידה או לוקחת אתה איתי למיטה ולפעמים גם זה לא עוזר, לטענת דפיקות הלב ממשיכות לפעום מהחלום הלא נעים. הנ"ל קורה גם בשעות היום בצורה מתונה יותר אך בולטת. היא לא תשב לאכל לבד ארוחת בוקר במטבח שאני מתארגנת בחדר, היא תשתדל שאחותה תהיה לידה או שתשתדל לבקש שאכין לה דברים שהיא מראש יודעת שאני אצטרך להיות שם כגון טוסט/חביתה וכו. גם אם לפני כן ביקשה קורנפלקס והיא יודעת להכין לבדה היא תשנה את הדעה שלה כדי לגרום לי להיות לידה. אני גם שומעת את הצעדים שלה שהם תמיד מהירים כדי להגיע לחדר שלי כמה שיותר מהר. שיש לה חברה היא יכולה להיות לבד בחדר אבל לא לבד! האם את יכולה להמליץ על פסיכולוג/ית באיזור הצפון אשמח לקבל המלצה כזאת. תודה שוב על המענה המהיר. דנדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי - אחריות של בת 7עינת26/01/2009
שלום שוב תודה על התשובה אבל את הרעיון של לכתוב את המטלות על לוח כבר ניסיתי ( לא על לוח אבל על המקרר) לא כל כך עובד אני צריכה להזכיר לה שוב להסתכל על הדף שעל המקרר. ןהענין הוא שזה על כל דבר לא רק על שיעורים אפילו את הנעלים שהיא מחליפה היא משאירה היכן שהורידה ולא שמה במקום. הרעיון שני שנתת עם הפלאפון אז אין לה פלאפון! האם יש לכן רעיון או שיטה אחרת ללמד אותה סדר וניקיון. אני לא חושבת שזו בעיה של קושי בריכוז או משהו בסגנון זה פשוט לא מענין אותה!! אבל אותי כן. אני מצרפת את שאלתי שוב. תודה עינת בתי בת ה-7 ילדה חכמה (דוברת שלוש שפות ) חייכנית ומתוקה.הבעיה שלה היא שהיא חסרת אחריות או אולי "אסטרונאוטית" משהו שמוציא אותי מדעתי!!!! היא שוכחת לסדר את קלסר הלימודים שלה, שוכחת פריטים בבית הספר,או אצל חברות, מאוד לא מסודרת אם בבית ועם במחברות בית הספר, לא מאורגתו חולמנית.... אני משתדלת להזכיר לה כל הזמן ןלא מוותרת לה( אני לא מסדרת אחריה אלא מבקשת ממנה לסדר את הבאלגן שלה, את הקלסר לה וכו) הבעיה היא שנמאס לי ללכת אחריה כל היום וכל הזמן. אולי זה קצת האופי שלה אבל איך בכל זאת אפשר להקנות לה כלים של אחריות , של סדר, של אירגון? אנו מתגוררים בשליחות בחו"ל אנה תנו לי כלים פרקטיים ליישם בבית! אני פשוט מתוסכלת ומאוד מאוכזבת שהיא כזו מכייון של החוכמה שלה וטוב ליבה יורדים לטימיון בגלל שהכול אצלה מבולגן ולא יפה. בתודה מראש עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן וסדר
זהורית אסולין שמחון31/01/2009בחלק האחרון של התייחסותך אולי העלת את מקור הקושי וזה ההבדלים הגדולים בינכן את כנראה אישה שסדר חשוב לה מאד לעומת בלאגן שאולי מעורר אצלך אי שקט ואי נוחות. ואילו ביתך אינה חשה בצורך הזה לסדר . על כן כדאי שקודם כל לפני שאת מבקשת ממנה להתקרב אליך בציפיות וביכולת , נסי להתקרב אליה להבין את מקומה , את חוויתה סביב סוגית הסדר והבלאגן. נסי לחשוב בינך לבין עצמך על מה את מוכנה לותר. ולבסוף החליטי כל פעם על דבר אחד שעליו את מתעקשת ומקפידה עליו שוב ושוב עד שהוא מופנם (כשהיא עושה זאת ללא תזכורת שלך) . סמני לה את הגבולות בהן יש לה את החופש שלה לעשות בלאגן (למשל בשולחן כתיבה, בחדר, בצעצועים- לבחירתך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.5 שמציקסיגל26/01/2009
הבן שלי נחשב לילד עדין ורגיש לפי תיאור הגננת , לפני שנה וחצי נולדה לו אחות , הוא ילד מקסים ואני משתדלת להעניק לו חום ואהבה והקשבה כשאני איתו לבד הוא מקסים אבל שהוא ואחותו ביחד הוא כל הזמן מציק לה לפעמים גם לי מאוד קשה לי להתמודד איתו אני מבקשת כמה פעמים עד שאני מאבדת סבלנות וצועקת הוא מתקרב נוגע בפנים בשערות , לפי תיאור הגננת הוא ילד אדיב שאהוב על ילדי הגן אך ציינה שלאחרונה קשה לו לגשת לפינות הגן לבד והיא מכוונת אותו ןהיא ציינה שזה טוב שזה קורה עכשיו מכיוון שהיא תעזור לו , הוא ילד שיודע לתת אהבה ומקבל השנה בגן יש קצת בעיות כי בתחילת שנה לפי דעתי כלומר לפי הסיפורים שלו הוא היה פראייר ולכן רשמתי אותו לחוג אומניות לחימה דבר שלא היה קיים שנים קודמות האם זה שהוא מציק הוא במצוקה שרוצה יותר תשומת לב? אני באמת אמא שמחבקת שמחזקת שמנשקת מה אני יכולה לעשות הענין מאוד מטריד אותי ?מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
מיכל לופו-שדה27/01/2009ידלים רבים מציקים לאחותם הקטנה. הצקות אלו הן טבעיות מאוד ולרוב נובעות באמת מקינאה שהיא טבעית. בתך הקטנה היחא בגיל שמעורר הרבה קינאה מאחר וזהו גיל שיחסית היא מתוקה ומושכת הרבה תגובות חיוביות מהסביבה. ולכן, יתכן והוא מרגיש זאת ומעוניין לקבל תשומת לב בעצמו, ומציק לה גם כדי לקבל תשומת לב שלילית. לכן, חשוב כי באמת, כמו שאת עושה, תהיי איתו לעפמים לבד, רק שניכם, אולי יום מסויים בשובע תמצאו לכם זמן מיוחד לשניכם בו את רק איתו, שחקת איתו או הולכת איתו לפעילולת מיוחדת מחוץ לבית. בנוסף, חשוב כי אם את מרגישה שהצצקות מוגזמות תשוחחי איתו לא תוך כדי ההצקות אלא כששניכם רגועים, אולי לפני השינה, ותאמרי לו שאת שמה לב שהוא מציק הרבה לאחותו . נסי לתת לו לומר מה הוא מרגיש , מדוע הוא מציק. את יכולה לומר לו שהרבה אחים מקנאים לפעמים באחות הקטנה וכועסים על זה שעכשיו לאמא יש פחות זמן אולי אליהם או שהיא משחקת לו במשחקים וכדומה . אימרי לו שמותר לו לכעוס אבל שאת לא מרשה לו להציק לה ואימרי לו מה לעשות כאשר היא עושה דברים שמפריעים לו כמו לבוא אלייך ולומר לך על מנת שאת תוכלי לעזור לו. כאשר הוא כן מתנהג יפה שבחי אותו על כך וחזקי אותו. ביחס למתרחש בגן, פחות הבנתי מהו הקושי. נשמע שבסה"כ הגננת לא מרגישה שיש קושי חמור והיא מתמודדת איתו היטב. כמו כן, טוב שרשמת אותו לחוג אם זה מחזק את הבטחון שלו הפיזי והעצמי וובפרט אם הוא אוהב ללכת. אם הקושי נמשך ואת מוטרדת, אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוגית הגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גן באמצע שנהמאי26/01/2009
בני בן שנתיים ו-7 חודשים. הוא הולך לגן פרטי מגיל שנה ו-3 חודשים. אני מאוד מרוצה מהגן. בני חברותי מאוד, שמח ומדבר שוטף. אני שוקלת להעביר אותו בעוד כחודש למעון של ויצו מסיבות כלכליות. בספטמבר הוא בכל מקרה עובר לגן עיריה או למעון של ויצו. קיבלתי המלצות טובות על המעון של ויצו, אבל אני מאוד חוששת להעביר אותו באמצע שנה. האם זה עלול לפגוע בו? הקבוצה בויצו גדולה יותר (30 ילדים לעומת 20 ילדים בגן הפרטי). אני ממש אובדת עצות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
מיכל לופו-שדה27/01/2009אני מבינה את הקושי והחשש להעביר את בנך גן. זה נכון כי מעבר באמצע השנה הוא לפעמים פחות מומלץ מאחר ובנך כבר הסתגל ורגיל למסגרת הגנית הנוכחית וכעת עליו להסתגל לגן אחר. עם זאת, לעיתים אנחנו נאלצים מסיבות שונות לבצע שינויים שאינם אידיאליים עבורינו או עבור הילדים , אך זוהי המציאות, וזה בסדר, ואין זה אומר כי הדבר יפגע בו. בסה"כ את מתארת את בנך כילד חברותי ושמח עם יכולות קוגניטיביות טובות. אילו וודאי יעזור לו להתשלב במסגרת הגנית החדשה. הדבר החשוב הוא לעשות לו הכנה על ידי כך שתושחחי איתו, תכיני אותו לקראת המעבר ותאמרי לו כי הוא עומד לעבוד לגן חדש. הדגיש את הדברים הטובים, הילדים החדשים שהוא יכיר והגננות החדשות. חשוב כי בגן הנוכחי הגננות והילדים יפרדו ממנו, על מנת שזה לא יהיה כאילו הוא נעלם או הן נעלמו מבלי שנעשתה פרידה. חשוב כי תבואי איתו לגן החדש ותהיי איתו שם בהתחלה. בימים הראשונים עדיף להשאיר אותו ליום קצר ולא ישר ליום ארוך. חשוב כי הגננות יהיו מוכנות ופנויות לקלוט אותו. אם הגן הוא באיזור מגוריכם ואת מכירה ילדים שנמצאים שם כדאי להפגיש אותו אם ילדים מהגן, אולי להזמין אליכם הביתה על מנת שהוא ירגיש כי יש לו בגן פנים מוכרות וחברים שהוא כבר מכיר קצת. אלו יכולים לרכך את המעבר ולעשות אותו קל יותר. חשוב כי את תרגישי שלמה ורגועה עם המעבר גן על מנת שהוא ירגיש רגוע. זכרי כי הרבהילדים מתחילים גן עירייה בטרום טרום חובה בו יש כשלושים ילדים ולרוב ילדים מסתגלים ומתסדרים היטב בגילאים אלו ופחות זקוקים לטיפול של הרבה גננות ויחס אישי. הקושי והחשש הוא לרוב יותר שלנו ההורים ופחות של הילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתיים - כיתה א'גל26/01/2009
שלןם, ביתי בת 6.5 חכמה חברותית ומלאת שמחה, הסתדרה נפלא בגן ותמיד היתה מוקפת חברים. עם המעבר לכיתה א' והעובדה כי בכיתה יש "חבורה" דומיננטית וחזקה שהגיעה כקבוצה מגן חובה, היא חשה לא שייכת ולא משתלבת. נסיונות לתת לה עיצות כיצד ניתן להתקרב לבנות "שתמיד עומדות יחד ותמיד מדברות רק אל מי שבחבורה" לא פותרים את הקושי. אציין שיש בה נוקשות מסויימת ורצון בשליטה למשל: אם היא נכנסת לכיתה והילדים מתוגדדים, היא לא תיגש לראות מה קורה אלא, תתישב, תסדר את התיק במקום נגיש, תארגן לעצמה את הפינה שלה ותחכה לצלצול. לעיתים כשמציעים לה לבוא לשחק היא מסרבת.. כיצד לעזור לה? ועדיין, לתת לה תחושה שהיא טובה ומוצלחת גם אם אינה חלק מה"חבורה" אציין שהיא תלמידה טובה , המורה מציינת שטוב לה ושהיא מעורה ומשתתפת. תודהנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
מיכל לופו-שדה27/01/2009שלום עדי
קודם כל נשמע לי שלביתך הרבה כוחות ויכולות. כפי שאת מתארת היא ילדה חברותית וחכמה שידעה לרכוש לעצמה חברים בגן ואפילו לא מעט. גם המורה מציינת כי בסה"כ היא תלמידה טובה ועל אף הקושי שהיא חווה מבחינה חברתית תפקודה הלימודי לא נפגע וזה חשוב מאוד ומצביע על כך שהיא מתמודדת די טוב עם הקושי. הסתגלות לכיתה א' היא קשה מאחר ומדובר הן בצורך להתסגל לילדים חדשים, וכן למורה ולמסגרת בעלת חוקים ונורמות השונים מהגן. לכן, לעיתים ההסתגלות לוקחת זמן. אני מאמינה כי גם כאשר בתך נכנסה לגן לקח לה זמן כלשהו לרכוש חברות וחברים. גם כעת זה טבעי, בפרט אם בכיתה יש חבורת ילדים שהגיעה מגובשת כבר , למצוא את עצמה חברתית. האופן שאת מתארת שהיא מגיבה למשל כאשר היא נמנעת מלגשת לחבורה בבוקר ולהתקרב אליהם הוא טבעי. אני לא בטוחה שזו נוקשות, אולי היא פשוט שומרת על עצמה לא להיפגע ומנסה קודם לבחון טוב יותר את הסביבה לפני שהיא מתחילה לפעול וזה בסדר גמור. תחשבי על עצמך אם היית במקומה במקום עבודה חדש בו היו כבר אנשים המכירים היטב וסגורים בתוך עצמם. זה לא פשוט לנו כמבוגרים וכך גם לה. לכן, חשוב להיות סבלניים ורגועים ואם את תזכרי את היכולות שלה ועד כמה היא מותלחת ותחזקי אותה על כך ופחות בקושי היא עצמה לא תחוש לחץ ואני מאמינה כי בהדרגה תמצא את עצמה חברתית. זכרי את העובדה שהיא הסתדרה גם בגן ולכן סביר שגם עכשיו היא עצמה תהיה רגועה יותר ותמצא את מקומה החברתי בהדרגה.
בינתיים, יחד עם מתן אלטרנטיבות ועיצות כיצד לפעול תיארוטית במצבים בהם היא מנסה להתקרב ולא מצליחה, הייתי מנסה להציע לה בפועל להזמין הביתה אחה"צ חברות מהכיתה שהיא מעוניינת בהן. מפגשים מסוג זה יכולים לחזק את הקשרים שלה עם הבנות לא בתוך מפגש עם הרבה בנות ביחד אלא אחד על אחד. אפשר גם שהמורה עצמה תעזור לה להתקרב לבנות בכיתה שהיא חשה שיכולות להתאים לביתך כדי לחזק אותה חברתית, למשל על ידי כך שתושחב אותה ליד אחת מהילות הללו שבתך רוצה להתחבר איתן, או לתת לה לבצע מטלות עם ילדים מהכיתה. . אם יש חוג כלשהו שבתך מעוניינת בו כדאי לנסות למצוא חוד שיש בו גם בנות מהכיתה , דבר שגם עוזר חברתית. כמו כן, חשוב לי לציין כי סביר להניח כי מלבד אותה חברוה מגובשת בטח יש עוד הרבהילדים בכיתה שגם הם הגיעו לבד וגם שם היא וודאי יכולה למצוא חברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת : ) (לת
גל28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)