מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מתיתוליםיפית06/02/2009
צהריים טובים, אני מתנצלת מראש עלהמכתב הארוך.. הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשיים(ילדה מפותחת מבחינה שיכלית) לפני שבועיים היא באה אליי בבוקר ואמרה לי שהיא רוצה להוריד תיתול ולעשות בסיר. כך עשיתי ללא לחץ - מאז כאשר שאני בבית הייתי מורידה לה תיתול שזה בזה מיוזמתה, בשישי שבת שאנחנו כמעט כל הזמן ביחד גם יא הייתה בלי תיתול ולא מפספסת קקי פיפי מבקשת, מורידה בגדים ועושה. הגענו למצב שלגן היא כבר רצתה ללא בלי תיתול. וכך עשיתי שלחתי אותה בלי תיתול, אך בגן הגננת אמרה לי שהבת שלי לא מבקשת והם לוקחים אותה לשירותים והיא עושה. בגן הם אומרים לי שהיא לא מוכנה לגמילה? מה דעתך? האם להחזיר לה תיתול? אני לא רוצה לבלבל את הילדה. תודה יפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים
זהורית אסולין שמחון06/02/2009חשוב להבין מהגננת מדוע היא חושבת שהילדה אינה מוכנה לגמילה.אולי היא רואה שבסיטואציות של משחק ביתך עסוקה שמחק עד שאינה פנויה לזהות את המועד בו צריכה ללכת לשירותים, גם אם כך הדבר אפשר לחשוב על דרכים לעזור לה.
כמו כן חשוב לברר מה עמדותיה של הגננת לגבי נושא זה האם היא תופסת שזהו חלק מתפקידה לסייע בתהליך הזה ועל כן מוכנה לספוג לכלוך ופספופסים בסבלנות ובהבנה שזהו חלק מהתהליך או שמא מעדיפה שהילדים יגיעו אליה שהם כבר גמולים לגמרי. אם כך חושב לא להאבק עם הגננת אלא לנסות לגייס את עזרתה לנושא. להסביר מדוע התחלת עכשיו את התהליך, ומדוע התחלת לשלוח את הבת בלי טיטול לגן. יחד עם זאת אם הגננת תבקש להמשיך לשלוח לה טיטולים אפשר לדון יחד מתי כדאי להשתמש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 עם בעיה רגשית/חברתית- שק אגרוףרקפת05/02/2009
בני בן ה-5 רגיש, ערני ונבון. יש ילד אחד בגן שהוא מאוד חושש ממנו(תופס אותו כחזק ממנו) ומצד שני מאוד מעונין בחברתו. הדרך שסיגל לעצמו להתמודד איתו זה להשתרע על הארץ בכל הזדמנות לצחקק ולשחק אותה משועשע ולאפשר לחבר לבעוט בו קלות, לסתור לו וכו'. זהו גן משולב לשני שנתונים ושניהם בקבוצת הבוגרים. הבעיה היא שגם הילדים האחרים (והצעירים) קולטים את זה ומצטרפים לחגיגה. ניסיתי להעביר לו השבוע בפעם הראשונה שההתנהגות שלו גוררת יחס שהוא לא חפץ בו. אני גם צריכה לשכנע אותו שהיחס הזה פוגע, מכעיס וכמובן לא ראוי. הוא מאוד הבין (אני מקווה שלא רק בשביל לרצות אותי) וגרם לו לבכות להביע פחד ועצב עמוק. קראתי השבוע את הספר "הדרמה של הילד המחונן" ויכול להיות שאנחנו שם. למרות שפניתי השבוע למרכז להתפתחות הילד בקופ"ח, מפגש ראשוני עם רופא יקח עוד חודש וחצי לפחות. מה אני יכולה לעשות בינתיים? אני מרגישה שכל זמן שעובר וההתנהגות נמשכת מקבע את ההתנהגות ומרחיב את מעגל הפוגעים. יש לציין ששיתוף הפעולה מצד הגננת לוקה בחסר. האם זה מקרה ש"גדול עלי" בתור אמא? האם להפסיק להעלות את הנושא איתו לחלוטין? אשמח לקבל הפניה למאמרים שיתנו לי איזשהו כיוון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רגשית
זהורית אסולין שמחון06/02/2009קודם כל כיוון שארועים אלו מתרחשים בגן חשוב מאד לגייס את הגננת ולהסביר לה את אשר מתרחש ואת הקושי של בנך להגן על עצמו במצבים אלו וחשיבות ההגנה שצריכה להגיע ממנה. אני שומעת שהספר של הדרמה של הילד המחונן דיבר אלייך מה בספר דיבר? מה הזכיר לך את החווית שבנך חווה?
אני חושבת שמאמר לא יעזור כרגע אלא נסיון להבין מדוע בנך בוחר "להפקיר" את גופו לפגיעה באחרים- האם הוא מאמין כי בכוחו שום דרך אחרת לחבור לאחרים ולהיות אהוב אלא רק ע"י הקרבה זו? נסי לעזור לו למצוא דרכים נוספות , מיטיבות יותר להתקשרות ולחברות, הזמיני חברים הביתה ותווכי לו את הסיטואציות והאפשרויות העומדות לרשותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהרדמה ושינה - בן שנתייםחגית05/02/2009
שלום, אני בת 31 ויש לי בן בן שנתיים עוד מעט (במרץ), הנקתי אותו עד גיל שנה מה שגרם לכך שהוא יהיה קשור בעיקר אלי. מאז השנה הראשונה אני תמיד הרדמתי אותו בשנת הלילה בגלל שהנקתי אותו בעצם. עד היום הוא נרדם אך ורק איתי ולא עם אף אחד אחר (כולל לא בעלי). בתקופה האחרונה הנושא הנ"ל מקשה עלי מאוד, גם כשיש לי איזשהן תכניות בערב שאינן כוללות את בעלי אני חייבת קודם כל להרדימו ורק אז לצאת - דבר שמעקב את יציאתי מהבית ובדרך כלל גורם לחוסר סבלנות מצידי. בהרבה מקרים אני ממש "מקנא" בבעלי שכשהוא צריך לצאת מהבית אף פעם אין לו את הדאגות הללו... כמו כן אני מתכננת הריון מספר 2 ויודעת שהנושא הנ"ל יפריע לי מאוד בהמשך ובעיקר בתקופת ההריון... אני מאוד רוצה לעשות שינוי אך איני יודעת איך הכי נכון לעשות את השינוי - כלומר רוצה מאוד להגיע למצב שבעלי גם כן מרדים אותו או לחילופין והכי טוב לדעתי שהוא יירדם בכוחות עצמו... ניסינו פעם את שיטת ה- 5 דקות וההרם הורד אך קשה לי מאוד לשמוע אותו בוכה ונכנס להיסטריה וזה לא הלך... והיום הוא כבר יותר גדול ואפילו עבר בחודש האחרון ממיטת תינוק למיטת נוער. אודה לקבלת המלצה איך אפשר לבצע שינוי הדרגתי שלא יפגע בו או בי אך ייתן תוצאה טובה גם אם ייקח קצת זמן... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
זהורית אסולין שמחון06/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=255 id=link]הפרעות שינה תינוקות, הפרעות שינה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציחצוח שיניים לילדה בת 2.5נעמה05/02/2009
ביתי בת השנתיים וחצי אינה מוכנה לצחצח שיניים. תקופה עשינו משחקים וזה עבד, אח"כ היא לא הסכימה והמשחקים לא עזרו. בשלב זה הייתי מצחצחת לה שיניים בכח ונראה לי שעשיתי טעות, כי הרגשתי שהיחסים שלי עם הילדה הופכים להיות לא נעימים ולכן ויתרתי. היום אני לא מצחצחת לה שיניים בכלל. גם כשקניתי לה מברשת חדשה ומשחה עם דמות שהיא אוהבת זה לא עזר. איך אפשר לגרום לילדה לצחצח שיניים? אשמח לקבל את עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזדהות
יפית06/02/2009היי נעמה, כנראה שהבנות שלנו נמצאות בערך באותו גיל הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים.. שנה שעברה קרה לי בדיוק אותו דבר עד שהבנתי שאסור לי לוותר לה שלפני הציחצוח הייתי מסבירה שאנחנו הולכות לצחצח שיניים אם תרצה ואם לא והיא פשוט יכולה להחליט אם זה יהיה בכיף או שלא. בהתחלה זה היה מאוד קשה זה היה בכוח לפתוח את הפה ממש בכוח,כבר הרגשתי חלילה כמו אמא רע ה. אבל אמרתי לעצמי שאני חייבת לעבו ראת זה באת אחרי שבוע קשה ..יום אחד היא קמה הביאהלי את המברשת ופתחה את הפה ממש בכיף.. ומאז הציחצוח נהפך ממש לתענוג(כמו שזה אמור להיות) אז קצת סבלנות למרות שזה קשה... יום טוב מיטל מקווה שעזרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור עם רעיונות נוספים:
אמאלה207/02/2009צחצוח שיניים בהחלט לא צריך להיות חויה כל כך קשה, יש לנו ספר מקסים שנקרא "מסיבה בפה" ובו מסופר בחרוזים על מסיבה שעושים לשיניים , הציורים מרהיבים ואפשר להתחיל עם זה. כשהבן שלי היה בערך בגיל של בתך שרתי לו בזמן הצחצוח את "אין אין אין חגיגה בלי עוגה" עם מילים שמתאימות לצחצוח: "אין אין אין חגיגה, בלי בלי בלי בלי משחה..." וזה היה המשך טבעי של המסיבה שעשינו לשיניים, ככה הכיף ועם המון סבלנות. בגיל מאוחר יותר, נושק ל-4 כבר עשינו טבלה ולאחר חודש של צחצוח פעמיים ביום הוא קיבל תעודה של "אלוף הצחצוח" (כמו כרטיס מנוי) ומאז אין עם זה עניינים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח שיניים לפעוטה
ד''ר שירי שדה שרביט09/02/2009נעמה שלום,
הרעיונות שהוצעו לך הם מצוינים, וכדאי להשתמש ביצירתיות על מנת ליצור שגרת צחצוח תקינה.
ברצוני להתייחס לאמירתך לגבי היחסים עם הילדה שהפכו ללא נעימים סביב נושא צחצוח השיניים. בסביבות גיל שנתיים, ילדים נוטים הרבה יותר מבעבר להביע מחאה, כעס ורצון להחליט עבור עצמם. הדבר מכניס מתחים רבים יותר יחסית לקשר הורה-ילד. אולם חשוב לזכור שאת המבוגרת ואת עושה בחירות עבור הילדה, שאין לה מספיק מידע על העולם ועל תוצאות מעשיה או אי מעשיה.
כך למשל, בתך אינה מסוגלת להבין בגילה את מושג העששת, לגביו את כמבוגרת מבינה את הקשר בין אי צחצוח לבין פגיעה בשיניים. בנוסף, לך יש ניסיון חיים ואת יודעת כמה טיפול אצל רופא שיניים יכול להיות לא נעים. כלומר, את כאמא עושה מעשה שומר וטיפולי כלפי בתך כשאת מתעקשת על צחצוח השיניים. ברגע שתחושי בטוחה בהחלטתך, הדבר יעבור לילדה. חשוב שתזכרי שגם אם בתך מביעה התנגדות וכעס, היא עדיין זקוקה לך ואוהבת אותך, והמתח בסיטואציה הספציפית, אמור להיות זמני.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העידוד!
נעמה10/02/2009אני בהחלט אנסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח זקוק לעצות.יגאל05/02/2009
אני אומנם לא הורה. יש עניון מסוים שמציק לי. אני בן 22 וגר עם אמא שלי ובעלה ואחותי (מצד האמא ) . האחות בת 7. היחסים ביני לבין בעלה של אמא מאוד מתוחים ועכורים(אני עוזב את הבית עוד מעט) . ובעלה של אמא נוטה לזרוק לעברי הערות מעליבות,וכל הזמן להזכיר שאני עושה דברים "באופן לא נכון" אוכל לא נכון, שותה לא נכון. ועוד דברים כאלה ואחרים שנמשכים כבר שנים . מה שקורה שהאחות חשופה לזה , ובשנה האחרונה התחילה להעתיק את התנהגותו ולחזור על אותם דברים שהיא שומעת שהוא אומר כלפי . היא עושה את זה ולא מבינה מה היא עושה (זה ברור היא ילדה) וכשניסתיט להסביר לה שזה לא מוצא חן בעיני הדבר גורר לבכי ולצעקות מצדה. אני מעונין שאחותי תגדל ליחסים טובים איתי (יש לנו הבדל של 15 שנה) . זה ממש מעצבן אותי ואיני יודע כיצד לנהוג כדי לתקן את זה. (כשניסתי להסביר לאמא את המצב היא לא הבינה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אחים
זהורית אסולין שמחון06/02/2009ליגאל שלום
אני חושבת שהחלטתך לעזוב את הבית עשויה לסייע רבות בשינוי, כיוון שאתה כבר תסתכל על הדברים אחרת וגם אחותך שבנתיים תחוש בחסרונך, תתגעגע, ותזכר גם בצדדים החיוביים שלך. אם עדיין תחוש כך גם לאחר העזיבה כתוב בשנית ואנסה לחשוב על דרכים נוספות לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם חבריםשלומית05/02/2009
בני בן 8 ויש לנו בעיה עם החברים בכיתה, תמיד הוא חושב שמעליבים אותו, מחפשים אותו, צוחקים עליו ורק עליו, ואז הוא מתחיל לריב איתם. וכל הזמן יש בעיות בעקבות זה אינו רוצה להגיע לביה"ס וכל הזמן טוען שכואב לו ומבקש לחזור הביתה מביה"ס אם הוא כבר הלך לביה"ס, למי עלי לפנות ע"מ שיעזור לו לתקשר עם חברים יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
זהורית אסולין שמחון06/02/2009נסי להתייעץ עם מחנכת הכיתה כיצד היא רואה את הדברים הללו האם גם היא ערה לקשיים אלו אולי היא תוכל לתת מענה חלקי לפחות לשיפור היחסים. אימרי לה שהמצב כיום הוא שבנך מתקשה להגיע לבית הספר. אם יש צורך שתפי גם את יועצת בית הספר אולי היא תזמין אותו לשיחה להבין את מקורות הקושי ולסייע לו דרכי התמודדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממוצץ לבן שנתיים וחציענת05/02/2009
שלום רב, בני בן שנתיים וחצי. מאז שהיה תינוק מצץ מוצץ אך ורק במיטה בזמן שינה. בשנה וחצי האחרונות לא קיבל מוצץ בשעות היום. הצעתי לו לפני שבוע שנוותר על המוצץ גם בלילה כי הוא ילד גדול ולא צריך מוצץ והוא מיד הסכים. לקחתי את המוצצים (ללא טקס מיוחד) ושמתי במגירה. מאז גם בגן הוא ישן ללא מוצץ ואין לו שום בעיה. בבית לוקח לו המון זמן להירדם, הוא כל הזמן יורד מהמיטה, כולו עירני ומלא חיים ולוקח שעה-שעה וחצי עד שהוא נרדם. הוא מבקש בקבוק עם מים ומקבל, ויוצא שהוא שותה 3 בקבוקי מים כנראה כתחליף למוצץ שיעזור לו להירדם. חשוב לציין שהוא לא מבקש את המוצץ, לא בוכה או רוטן. פשוט קשה לו להרדם ללא המוצץ. שאלתי היא האם התחלתי מוקדם מדי עם הגמילה? האם כדאי להחזיר לו את המוצץ? האם יש דרך שאוכל לעזור לו להרדם ללא המוצץ? איך אוכל ללמד אותו להרדם בכוחות עצמו? בעוד חצי שנה יגיע תינוק חדש למשפחה ולכן אני רוצה עד אז לגמול אותו ממוצץ, בקבוק וחיתול. (מחיתול ובקבוק הוא עדיין לא גמול). אודה על תשובתכם. ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
זהורית אסולין שמחון06/02/2009אני חושבת שהתנהגותו טבעית והוא עושה זאת יפה מאד מנסה למצוא תחליפים אחרים לגיטיימים יותר למוצץ, היי סבלנית לתהליך זה ועודדי אותו על כך. לגבי שאר הגמילות חצי שנה זהו טווח קצר מידי לגמול אותו מכל הדברים. אז מה אם יש עוד מעט תינוק חדש במשפחה זה אומר שעליו לגדול מהר כדי לפנות מקום לתינוק נוסף. נכון שאולי לך זה יהיה קשה יותר אם עדיין יהיו שני ילדים עם טיטולים ועם בקבוקים, אך את מציבה גבול גמילה שאינו קשוב לקצב של בנך אלא למציאות שמוכתבת מבחוץ(שגם זה בסדר) השאלה אם אפשר לבחון את הקצב שמתאם לבנך ולזרום איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ענת
ענת08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה והתלכלכות בילד בן 6מילי05/02/2009
בני כמעט בן 6, מפספס פיפי וקקי ביום (בלילה עם חיתול), קקי הצליח תקופה מסוימת לא לפספס, פיפי מעט מאד. היינו בטיפול במרפאת הרטבה, באמצעות פעמונית, אך הילד לא שיתף פעולה, לא רוצה לעשות את תרגילי ההתאפקות (כשעשה - זה מאד עזר). אני חושבת שיש לזה הסבר פסיכולוגי, חלק בגלל התגובה הגרועה שלי - כעס, חשבתי ללכת לפסיכולוג, אך אני לא יודעת לאיזה פסיכולוג צריך - התפתחותי? מתמחה בבעיה? איך מוצאים? אולי צריך ללכת למכון להתפתחות הילד? טיפול משפחתי? אני עומדת ללדת את הילדה השלישית בחודש הקרוב, נראה לי שזה מאד יקשה, אבל אני מיואשת ומתוסכלת ומפחדת שימנעו ממנו לעלות לכיתה א ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצרכים
זהורית אסולין שמחון06/02/2009אם נשללו סיבות רופאיות לתופעה עלייך לפנות לפסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מילי08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה
דידי08/02/2009היי מילי,מנסיון !!! ביתי היתה מרטיבה כל לילה עד גיל שבע. לעולם לא צעקנו עלייה וזה חשוב לדעתי. ביררנו אצל הרופאים,עשינו בדיקות והכל היה תקין אני לא הסכמתי לפעמונית או ספריי לאף והחלטתי שזה יעבור לבד. יש טבלה של גשם ושמש שבועית,כאשר יש פיספוס מסמנים שהיה בגשם וכאשר קמים יבשים זה שמש. אציין שאת חייבת להראות לה שאת לא כועסת או מאוכזבת שהיא מפספסת ,לאהוב ולחבק , אצלי אחריי 7 שנים שכל לילה לפחות 2 פיספוסים תוך 4 ימים הילדה לא הרטיבה יותר.כמובן שכל יום שהיא קמה יבשה קונים פרס קטן אך לא עושים מזה סיפור גדול.בהצלחה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מילי08/02/2009הבעיה שאצלו ההרטבה היא ביום, ובשבועיים האחרונים הוא עושה כל יום קקי בתחתונים מצאנו פסיכולוגית, מקווה שזה יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מצאת פתרון?
מאירה05/07/2010בס"ד. שלום מילי. בני בן 6. ילד פיקח ומקסים אשר מרטיב ביום ולאחרונה החלה לו גם בריחת צואה. אשמח לדעת כיצד התקדמו הדברים איתכם והאם נמצא פתרון. תודה רבה, מאירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן תכוף- בעיה התנהגותית?ורד04/02/2009
שלום רב הפניתי שאלה בקשר לצורך של ביתי ללכת לשירותים לעיתים תכופות אולם טרם נענתי .אנא ברצוני לדעת האם יש אפשרות כי זוהי בעיה התנהגותית וכיצד עליי לטפל בה.אודה על התייחסות.ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לילדה שלי אותה בעיה
דורית12/02/2009ורד היקרה גם לי אותה הבעייה , הילדה שלי באותו גיל של ילדתך ואני ממש מיואשת מהמצב
אנא הודיעי לי מה אמרו לך לעשות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן שתן תכוף
זהורית אסולין שמחון14/02/2009לורד עניתי על תשובתך ב- 6/2 אני מעתיקה שוב את התשובה ואם זו תעורר שאלות נוספות אשנח לענות.
לורד שלום
ראשית סליחה על חוסר המענה. ייתכן שהדבר קרה לא במקרה כיוון שבאמת לא ברור פה התפר בין הרפואי לנפשי. אם הרופא שלל סיבות רפואיות לתופעה מדוע שלח אותך לרופא ילדים ולא אצל פסיכולוג. שנית האם כל פעם שהיא הולכת לשירותים היא באמת מטילה את מימיה או רק יושבת שם. אני חושבת שגם זו שאלה שחשוב להבין. עם איזה רופא בדקתם את התופעה - אורולוג? . חסרה אינפורמציה כדי שאוכל להתייחס להבטים הרגשיים של התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר להורים?נעמה מלצר04/02/2009
שלום אני נערה הת 13 וחצי. לפני כמה ימים איבדתי את הפלפון שלי ואין לי מושג איפה הוא ,אני מאוד חסרת אחריות,מפוזרת ושכחנית. ההורים שלי מכנים חשיבות לדברים האלו ומכך הם צועקים עלי ונותנים לי עונשים כל הזמן. איך הספר להם שאיבדתי את הפאלפון שלי? צריכה עזרה דחוף. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
זהורית אסולין שמחון06/02/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהגולה04/02/2009
שלום רב, אני אמא לשתי בנות בת חמש וחצי ובת שנתיים. מזה כחודשיים יש בעיות קשות בהליכה לשינה אצל הבת הגדולה. היא אינה רוצה לישון וכמחאה פשוט מקיאה. ניסינו לכעוס, להתעלם אך דבר לא עזר. אציין כי כאשר מבטיחים לה דבר מה אם לא תקיא באותו ערב אז היא אינה מקיאה. מה עושים, הדבר מקשה מאוד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
זהורית אסולין שמחון06/02/2009ביתך כנראה נמצאת באיזו מצוקה סביב השינה או בכלל (אולי פחדים או חרדות) הדבר היותר מדאיג היא הדרך שבה היא בוחרת לספר לך זאת (בהקאות) על כן אני מציעה לפנות לייעוץ על מנת לברר הן את הסירוב ללכת ואת את הבחירה להקיא כדי לבטא את המחאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אובססיביתמיכל04/02/2009
שלום יש לי בת בת 4 שממש מדאיגה אותי הכל התחיל כאשר אביה לימד אותה משהו מאוד פשוט ותמים לדפוק על השולחן אם היא לא רוצה שיהיה לה מזל רע או שיש לה מחשבה שלילית שהיא לא רוצה שתקרה לעשות 3 דפיקות על השולחן עד כאן אין שום בעיה אבל הבעיה שמאז היא לא מפסיקה לדפוק ולא רק על השולחן על כל דבר על הספה על החלונות בלי שום הגיון או שייכות להסבר שנתן לה אביה מה זה יכול להיות? ולמה היא מגזימה עם זה כל כך , אני נורא מתעצבנת מזה הערתי לה פעם או פעמיים אבל הפסקתי עם זה בחרתי בלהתעלם בתקווה שזה יעלם מעצמו מי שלא יודע את הנסיבות זה ממש נראה כמו איזה טיק מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר דוד וילנסקי08/02/2009העם היא עושה את זה גם בגן או האם ה יא עושה את רק בבית? האם יש עוד התנהגויות אובססיביות או זה מוגבל לדפיקות.? דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות רעים, בן 2.5דלית04/02/2009
הי, לאחרונה הילד בוכה בכי היסטרי בלילה ,אנחנו מנסים להרגיע אותו,לחבק אותו ,לוקח לו זמן להירגע ולהירדם ואחרי 20 ד' הוא בוכה שוב בהיסטריה.הוא עדיין לא מדבר ברור ,כך שקשה לדעת מה עובר עליו.במהלך הלילה זה קורה מס' פעמים ,אנחנו משאירים אור דלוק ,וישנים איתו שלא יפחד ,ועדיין הוא בוחכה בהיסטריה. מה זו התופעה הזו ואיך מתמודדים איתה.? תודה דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדלית
ד''ר דוד וילנסקי08/02/2009אני הייתי פונה למעבדת שינה כדי לברר האם אכן מדובר בחולומות רעות או האם מדובר בסיוטי לילה. במקרה השני אין משמעות פסיכולוגית. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררויות מרובותסיגל04/02/2009
שלום רב בני בן שנתיים מגיל קטן מאוד נרדם לבד במיטתו, ולא מתקשה להרדם חזרה גם באמצע הלילה. בחודש וחצי האחרונים השינה הפכה לבלתי נסבלת.ואנחנו אובדי עצות. הוא מתעורר בין פעמיים לשלו ש בלילה, כל לילה זה קורה בשעה אחרת ככה שזה לא נראה כמו הרגל או משהו. ובניגוד לעבר שבו היה מתעורר מקסימום ממלמל משהו או קורה לנו מתוך שינה ונרדם חזרה הוא ממש בוכה וצועק אמא בואי. נראה לי שזה מתחיל בהתחלה בשלב ביניים כזה בין שינה לערות, (אני מחכה טיפה וכשזה לא נרגע באה בשקט ומסתכלת, אני רואה שבהתחלה הוא שוכב ומנסה להרדים את עצמו וצועק את הדברים תוך כדי ובאיזשהו שלב מתייאש ומתיישב או בא לצד השני של המיטה ומתחיל לקרוא לי). חשבנו שזה יכול להגרם מכל מיני דברים. דבר ראשון אנחנו יודעים בוודאות שלאורך כל התקופה הזו צומחות לו שיניים טוחנות אחוריות, אבל לא נראה לנו שזה בעיה של כאב. מה שנראה לי כרגע זה שזה קשור לחלומות, ממספר סיבות. דבר ראשון בחודשים האחרונים הוא גדל מאוד מבחינה רגשית ונהיה ממש ילד, הוא יותר מדבר על חוויות מהגן ומשחק יותר ויותר משחקי דמיון. דבר שני שמעתי אותו לפני כמה לילות תוך כדי שהוא מנסה להרדים את עצמו ממלמל לעצמו כל מיני דברים שקשורים לגן וכוללים את שם הגננת (משהו בסגנון של "נגה לא את הסיפור הזה סיפור אחר"). דבקר שלישי בלילות האחרונים זה ממש מחמיר, והוא באמצע הלילה אומר לי שהוא רוצה שיהיה אור כבר. אציין שהוא מתבטא בצורה מאוד חופשית ואני מנסה לדובב אותו, ולא נראה לי שזה קשור לכאבים אלא יותר לחלומות רעים. ניסינו להתמודד עם זה בכמה דרכים מכיון שנאחנו לא בטוחים מה הסיבה. בין היתר ניסינו להכנס לחבק ולהגיד ול לחזור לישון, בהתחלה זה היה עובד אבל עדיין הוא היה מתקשה מאוד להרדם חזרה וקורא לנו כל איזה 20 דקות לעיתים היה לוקח לו אפילו שעה וחצי להרדם חזרה, ובהם באמת היה מנסה להרדם לא בוכה או קורא לנו באופן עקבי רק כל איזה עשרים דקות חצי שעה. בימים האחרונים זה ממש יותר חמור והוא ממש מתחנן שנשאר איתו. שמתי לב שאם אני נשארת לישון איתו במיטה הוא עדיין ממשיך להתעורר מדי פעם ולבכות אמא אמא אבל נרגע מהר כשהוא רואה שאני שם. בימים האחרונים אפילו חרגנו מאוד ממנהגנו והחלטנו שנתמודד אח"כ עם ההרגל המגונה, והתחלנו להביא אותו למיטה שלנו כשמתחילות ההתעורריות הקשות (לא אחרי שהוא נלחם איתנו אלא מיד כשמתעורר בבכי) ועדיין הוא מתעורר כל שע ה שעה וחצי מהרגע שזה מתחיל (בדר"כ בסביבות שלוש) ובוכה אמא בואי , או סתם מתבכיין ובסוף מתיישב . אציין שהוא עדיין למרות זאת הולך לישון בשמחה במיטה שלו. וכמו כן שבעבר לפני תקופות החלומות הזו הוא בכלל לא היה רוצה לבוא אלינו למיטה, ואפילו כשהיה חולה וקם בלילה עם חום והייתי לוקחת אותו אלינו, אחרי שהמשכך חום היה משפיע הוא היה מבקש לחזור למיטה שלו . אשמח לשמוע אם יש לכם עצות ואם יש לכם המלצה בשבילי לתחום יעוץ שיוכל לעזור לי בנושא זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד''ר דוד וילנסקי08/02/2009נשמה שאתם מתנהגים נכון בנוגע לבעייה. הדבר היחיד שאני יכול להציע זה לנסות לברר איזה חוויות הוא עובר בגן ביום ולנסות לדובב אותו על הנושא. במידה שהוא כבר מסוגל לשחק משחק דמיוני לתת לו לשחק "גן" ואולי לשחזר את העירויים. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש ללנו ילד בן שנה ו-4 חודשיםשששי04/02/2009
שהתחיל ללכת עם אמו לבית תינוקות בקיבוץ מאז הוא נצמד לאמו כל הזמן ובוכה ללא הפסקה אי אפשר להרגיע אותו אלה רק אימו יש לציין שאמו עובדת כגננת בצהרים ואני נשארתי איתו עד עכשיו ואז החלטנו שהילד צריך ללכת לבית התינוקות מאז הוא בוכה ולא ישן טוב בלילה קשה מאד ואני לא יודע מה לעשות אומרים שהילד שלי חווה חרדת נטישה הייתי רוצה לדעת אם זה נכון ? ואם כן איך אפשר להקל עליו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשששי
ד''ר דוד וילנסקי08/02/2009קצת קשה לי להבין את רצף הסיפור ובכל מקרה נראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוגית של הקיבוץ שתוכל להבין את כל הגורמים. דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)