מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 5.5יפעת31/01/2009
שלום אני אמא לילד בן 5.5 וילד בן 3.5. הבעיה היא עם הבן הגדול, הוא נמצא בגן חובה ורשום גם לצהרון. לפני חודש בערך החליפו את הגננת של הצהרון ומפה התחילה הדרדרות התנהגותית משמעותית. (יש יותר מדי חופש בצהרון ואין כמעט משמעת) הבן שלי נגרר אחרי ילד אחר בצהרון ובעקבות כך מתנהג מאוד לא יפה: מקלל , מרביץ לילדים אחרים, לא ממושמע , עושה מה שמתחשק לו והכי גרוע עושה כל מה שהילד הזה מבקש ממנו , אפילו יום אחד הוא בקש ממנו להוריד את המכנסיים לפני כל הילדים ! בעקבות התנהגות זו הוא החל להתנהג כך גם בגן אך שם המשמעת יותר חזקה ולאחר מספר אזהרות של הגננת ודיבורים חוזרים ונשנים שלי הגננת החליטה למנוע ממנו פעילויות שהוא מאוד אוהב כמו כדורגל וכו. ניסיתי לדבר אל הילד לשכל הישר ולהסביר לו שמי שמתנהג לא יפה רק מפסיד מכך אך אני לא בטוחה שזה עוזר. יש לציין שבבית ההתנהגות טובה. כמו כן אותו ילד גורר אחריו עוד כמה ילדים שעושים "כמצוותו". הבן שלי אומר לי משפטים כמו אם אני לא אעשה מה שהוא אומר לי הוא לא יהיה חבר שלי או שהוא ימריד את כל הילדים שבחבורה הזו נגד הבן שלי. שאלתי היא למה זה קורה לו, על מה התנהגות זו מעידה וכיצד אני כהורה יכולה לעזור לו להתגבר על זה? אני ממש אובדת עצות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק מעמד הילד בגן
זהורית אסולין שמחון31/01/2009מעמדו בגן מאד חשוב לו ועל כן נסי לעזור לו לבסס את מעמדו דרך אקטים חיוביים, עודדי אותו להזמין ילדים מהגן שהחברות עימם מביאה אותו למקום טוב ונסי לחזק את הקשר בינהם. שוחחי עם הגננת וחישבו יחד על דרכים בהם אפשר לחזק את מעמדו באופן חיובי כך שיהיה פחות תלוי בחברו או בהתנהגויות שובביות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת מקצועית בנוגע לכמה שאלות..ליאת31/01/2009
שבת שלום וצהריים טובים. אנחנו סטודנטיות ויש לנו מבחן חשוב מחר בפסיכולוגיה התפתחותית. אנחנו מתלבטות, מתחבטות ועדיין לא בטוחות בנוגע לכמה שאלות ורצינו לקבל חוות דעת ממישהי בתחום. ילד שאמו כעסה עליו שאל " האם את עדיין אוהבת אותי?" האם הוא בשלב המושגים האמוציונאליים או החשיבה האמוציונאלית? מעצם השאלה ניתן להניח שהוא מבין את משמעות הרגש? עפ"י פיאזה: דיבור קודם לחשיבה/חשיבה קודמת לדיבור/ מתפתחים במקביל תוך יחסי גומלין/ בלי קשר? בפסיכולוגיה התפתחותית כיום גיל הוא: משנה שמסביר את כמות ההתנהגויות שנצברו ע"י הילד בנקודה מסויימת בזמן או שגיל לא מסביר דבר? (כי למדנו שהגדרת התפתחות היא שינוי תלוי גיל...) אנחנו יודעות שאלו הן אינן שאלות קונבנציונאליות אבל זה ממש מטריד אותנו... נשמח מאוד אם תוכלי להשיב לנו בהקדם. תודה מראש, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגיה התפחותית
זהורית אסולין שמחון31/01/2009ראשית אפתח ואומר שבהכשרתי אני פסיכולוגית קלינית ולא התפתחותית ועל כן אני משערת שמידת ההעמקה בתאוריות התפתחותיות היא ברמה מוגבלת. יחד עם זאת אנסה לענות על השאלות.
גיל הוא הקבוע (ז"א המשתנה הבלתי תלוי) מעין ציר X שמבטא את הזמן שעובר וההתנהגויות השונות הן על ציר הY ז"א נניח ננסה לבחון התפתחות מוטורית אז נצפה מתינוק לרפלקסים מסויימים בגיל 0, ובגיל חודשיים כבר לרפלקסים אחרי, לזחילה שתתפתח סביב גיל חצי שנה וכולי. הגיל ימשיך להשתנות ועליו נבחן את השתנות ההתנהגויות.
לגבי השאלה על פיאז'ה . למיטב הבנתי התאוריה של פיאז'ה התייחסה בעיקר להתפתחות קוגנטיבית ופחות להיבטים אמוציונלים בהתפתחות האנושית.
ילד ששואל את אימו אם היא עדיין אוהבת אותו חרד מאובדן אהבת האובייקט ועל כן ניתן להסיק שכבר קיימת קביעות אובייקט . עכשיו צריך להמשיך ולחקור את הקונטקסט של השאלה האם זה ממקום שהוא חרד שזה יהיה עונשו על משהו אסור שעשה (אז צריך לבחון באיזה שלב הוא מבחינת ההתפתחות המוסרית) האם הוא שואל זאת מתוך מקום אגוצנטרי שכרגע הוא אינו אוהב את האם וחושב שגם היא חושבת כמוהו לגביו. או לחלופין שהוא בשלב אופרציונלי מוחשי ומתחיל לנסות להבין את טיבם של הקשרים, היחסים והזיקה בינו לבין אימו.ואולי הוא שמע את השאלה הזו קודם ופשוט מחקה אותה . ולכן לא ניתן לומר בודאות על איזו תקופה התפתחותי מרמזת השאלה.
בהצלחה במבחן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה זהורית!
ליאת31/01/2009תודה בכל מקרה על התשובה המנומקת ועל ההתייחסות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת דחוף עזרהויקי30/01/2009
יש לי ילד בן 7.5 שמנמן היום בכיתה ב אך כבר מהגן הילד מרביץ מקלל גם ילדים וגם מבוגרים נכון לעכשיו הוא הרביץ בבית הספר לילד שהתחיל איתו בני לא יכול להבליג תמיד מרגיש שהוא חייב להחזיר את המכה האחרונה, אך המצב מחמיר הוא קילל בצורה איומה את מנהלת בית הספר ואת המורה ולכן הוא הושע ל- 3 ימים אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות בבקשה ע ז ר ה ד ח ו פ ה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליטה על כעסים
זהורית אסולין שמחון31/01/2009נשמע שלבנך יש קושי לשלוט בעצמו ובתגובותיו ברגעי זעם וכעס, הוא אינו מצליח למצוא דרכים לגיטימיות לבטא את אשר על ליבו. אני מציעה לך לפנות עימו להתייעצות על מנת לברר מהם מקורות קושי אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 מתעורר בלילה בצעקות "די"טל30/01/2009
בלילות האחרונים מתעורר כל לילה בערך בחצות כשצועק מתוך שינה "די", מה התגובה הנכונה והאם יש לפנות לגורם מוסמך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
זהורית אסולין שמחון31/01/2009ילדים בגיל זה סובלים מביעותי לילה . הדרך הטובה להתמודד עם זה היא לחבקו להרגיעו בלי הרבה מילים לא לנסות בלילה להבין מה הפחיד אותו. אלא להביאו למצב רגיעה על מנת שיחזור לישון. ניתן לקרוא יותר על התופעה באתר של פרופסור אבי שדה על הפרעות בשינה אצל תינוקות ופעוטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה זהורית
טל31/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתיהודית29/01/2009
שלום רב אני נמצאת בהורות משותפת עם אבא שלילדה יש שני בתים לאחרונה הילדה שהיא בת 4 לא מוכנה ללכת לבית אביה בשופ פנים ואופן זה מלווה בבכי וצרחות . היתי רוצה אם תוכלו לייעץ לי בבקשה על פסיכולוג ילדים באיזור רחובות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לפסיכולוג
זהורית אסולין שמחון31/01/2009התקשרי אלי ואוכל לתת לך המלצות על פסיכולוגים באזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב מודאגרון29/01/2009
הנני נמצא בהליכי גירושין קשים ומכוערים מזה כ10 חודשים ,לצערי הרב גרושתי אינה מצליחה להפריד בין הורות לזוגיות ובכל הזדמנות משתמשת בבני (בן השנה וחודש הנמצא בפעוטון מגיל 4 חודש)בצורה צינית לצרכים נקמניים שלה. לאחרונה אשתי והגננת מתעקשות שלא להוציא אותו מהמסגרת אחת לשבוע לטובת הסדרי הראיה,וכן פנו לפקידת הסעד על מנת לצמצם את הסדרי הראיה בכדי שלא יחסיר את השהות בפעוטון. אני מבקש לדעת מהי החשיבות במסגרת שאינה מספקת טיפול אישי בגיל שנה וחודש והאם היא עולה על החשיבות של קשר בין אב לבנו. אבא מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
זהורית אסולין שמחון31/01/2009אינני יודעת מה הדבר הנכון לבינך. כמו שאתה חש מה שבטוח לא נכון זה השימוש בו לצורך המריבות בינכם. נסה להביא את גרושתך לתהליך של גישור שבו תוכלו לבחון לעומק האם החלטה זו באמת נובעת לטובת הילד או משיקולים ציניים נקמניים. בכל מקרה התארגן להגיע בזמן האיסוף ולא לוותר על זמן הביקור שלך עם בנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6חלי29/01/2009
הבן שלי הוא בן 6 בכיתב א' לאחרונה אני תופסת אותו על הרבה שקרים קטנים, ואין לי מושג מה הסיבה לכך דוגמא: אני אומרת לו לקחת סכום מסויים של כסף והוא לוקח יותר ואומר שהוא לקח בדיוק מה שביקשתי אבל בעצם הוא לוקח כמה שהוא רוצה, או שאני שואלת אם הוא ציחצח שיניים או אומר שכן אבל אחך אומר שלא, אני שואלת אותו איפה מה שננתי לך הוא אומר שהוא לא יודע אחר כך הוא אומר שלקחו לו. אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת מתי להאמין ומתי לא, ויותר מכל אני לא יודעת מה הסיבה לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
זהורית אסולין שמחון31/01/2009ילדים בגיל זה נהנים לשקר. אחת מהסיבות לכך היא ההתרגשות בגילוי שמחשבותיהם אינן חשופות לעיני ההורה, ויש עולם שלם נסתר מההורה. מבחינה התפתחותית התנהגות זו מעידה על התפתחות תקינה בה הילד מבין שהוא אדם נפרד מהוריו. יחד עם זאת זוהי התנהגות מוסרית בעייתית הפוגעת באמון. ייתכן שבנך חושש מגילוי האמת ומתוצאותיו. על כן אני מציעה לשתף אותו ברגשותייך שכשהוא משקר כבר אינך יודעת מתי להאמין לו ואינך רוצה להתחיל לבדוק מה שקר ומה אמת . בררי עימו מתי חושש לספר לך את האמת האם מפחד שתכעסי עליו, או מנסה להתחמק ממשימות . הציעי לו כל פעם במקום לשקר לשוחח עימך על הבעייתיות במה שאמרת (אינני אוהב לצחצח שיניים, אני רוצה יותר כסף ממה שאת מרשה לי וכו') כך תוכלי לעזור לו לפתור את הבעיה. נסי לברר עם עצמך עד כמה את נוטה להשתמש בשקרים לבנים בנוכחותו למשל ללומר בטלפון לחברה שאינך יכולה לבוא אליה עכשיו כי את עסוקה ומיד אח"כ להצהיר שאין לך כוח וכולי , לרמות קצת בתור לסופר או לרופא(לכולנו יש רגעים כאלו) האם זה הופך אותך בהכרח לאדם לא אמין? אולי כך תחווי את התנהגותו של בנך באופן אחר , סלחני יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא הרביץ ליכוכבה29/01/2009
אני פונה אליך מאחר ואני דואגת לבני ומטרדת מאוד מארועי השבועות האחרונים. תחילה אתן קצת רקע: אני גרושה 3 שנים ואם לבן יחיד הנמצא בחזקתי. בני נולד לתוך הגירושים, אני עזבתי את הבית יחד איתו, בהיותו בן 3 וחצי חודשים בלבד. כיום בני בן 3 וחצי, בעל התפתחות תקינה, ילד חביב מאוד חכם בעל יכולת ורבלית מצויינת. מהתחלה יש סדרי ראייה תקינים המתקיימים בצורה סדירה. האבא לוקח אותו מהגן אליו ובערב אני מחזירה אותו ולפעמים האבא מחזיר. בימים של הסדרי הראייה אני אומרת לבני כי אבייו יבוא לקחת אותו מהגן ובערב הוא חוזר הביתה-חשוב לי להכין אותו.כשהוא שואל למה עליו ללכת לאביו, אני מסבירה לו שאבא מבקש ממני ושהוא רוצה גם לבלות איתו. לגבי שבתות הסברתי לו שעכשיו זה התור של אבא, כי פעם בשבת אתה אצלי ופעם אצל אבא. אולם, בשבועיים האחרונים בני אומר שלא רוצה ללכת לאביו. אומר שלא אוהב את אביו ושרוצה להיות רק אצלי. אתמול כשאביו החזיר אותו, פניו היו נפולים והלך עם הראש למטה. שאלתי את אביו אם קרה משהו אך הוא אמר שלא. נגשתי אל הילד והוא בשקט אמר: "אבא הרביץ לי", די נדהמתי וחזרתי על דבריו בקול: "אבא הרביץ לך?" האבא יצא בהתגוננות ושאל את הילד למה הוא אומר דברים לא נכונים. הבן לא רצה לדבר איתו ואף אמר לי שוב שאבא הרביץ לו. אני בספק אם אכן האבא הרביץ.. אולי זו בדיקת גבולות??? אבל... זה נשען על אמירות קודמות של אי רצון ללכת לאביו וגם מה גורם לילד לבדוק גבולות דווקא ע"י אמירה שכזו? אביו התחתן לפני כחודשיים ובעקבות כך גם מתגורר בדירה אחרת. כך שעבור בני אלו שני שינוים מהותיים. לצערי, על הנשואים שמעתי משמועות וכששאלתי את האבא על כך והצעתי לעזור בהכנה של הילד הוא בחר לשתוק וכלל לא התייחס להצעתי. מה עושים??? תודה רבה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
זהורית אסולין שמחון31/01/2009בראש ובראשונה אני מציעה לומר לבנך שאת מקשיבה שמשהו לא נעים קורה לו בבית של אביו (ייתכן שהנישואים הטריים מקשים על הבן) ואת תנסי לעזור לו להרגיש שם יותר טוב. אימרי לו עד כמה אביו אוהב אותו ועד כמה הקשר איתו חשוב לו. אינני יודעת מה טיב היחסים עם האב אך נסי לשתף אותו בתחושה של הבן לא ממקום מתקיף ומאשים אלא ממקום שמנסה לחשוב יחד איתו איך להבין את הבן וכיצד לעזור לו להרגיש שם יותר בנוח . אם את חושבת שטענותיו של הבן יכולות להיות בעלות בסיס הרי שהייתי מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית כדי להחליט על המשך פעולותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים בלילהחן פלס29/01/2009
שלום שמי חן והיה לי כלפני חמישה חודשיים חבר וכשרבנו הוא איים עליי לאחר מכן נפרדנו ולאחר חודש הוא אמר לי שהוא רוצה לחזור אליי ומאז אני נזכרת כל יום שהוא איים עליי וחולמת בלילות שהוא נמסה להרוג אותי וזה רודףף אותייי היית רוצה לדעת מה אוכל לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות
זהורית אסולין שמחון31/01/2009אינני יודעת בת כמה את חן, ואם את מתבגרת הרי שיש פורום מתאים יותר לגילך בנושא גיל ההתבגרות. ובכל זאת בחרתי לענות לך פה כיוון ששאלתך מאד חשובה. זוגיות וקשר רומנטי לא אמור להיות בשום שלב בצל של פחד. בן הזוג אמור להיות עבורך מקור של חום אהבה ובטחון ולא ההיפך. ולכן אם את מסתובבת בתחושה כזו הרי שזה מעיד על בעייתיות בקשר. אני מציעה לך לא להשאר עם זה לבד אלא לשתף את הורייך או מישהו מבוגר אחר שאת סומכת עליו (מחנכת בבית ספר, יועצת , מדריך בתנועת נוער וכולי) . כדאי לעשות שיחה עם החבר לשתף אותו בהשלכות של של האיום שאיים עלייך (אם את חוששת מתגובתו רצוי שתעשי את השיחה בטלפון, או במקום שבו יש עוד אנשים או עם עוד חבר טוב משותף לשניכם) אימרי לו שאינך מעוניינת לחוש כך ובידקי כיצד מגיב לשיחה. אם הוא מתקיף או מאיים שוב הרי שאין מקום להמשך הקשר. אם הוא מוכן להקשיב מודה בטעותו ומציע לקבל עזרה בנושא הרי שאת חשובה לו והוא מוכן לעשות שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהצל - דחוף הילדה לא יורדת ממנימאיה29/01/2009
ביתי בת שנה וחצי , אתמול הלכנו לטייל בשמש , תוך כדי הטיול הילדה הבחינה בצל על המדרכה היא התחילה לבכות ולצרוח ולהסתובב סביב עצמה ניסתי להסביר לה שזה הצל שלה והראתי לה שאפשר לשחק עםם זה , בקיצור כל מה שניסתי לא עוזר הילדה לא יורדת לי מהידיים ולא מוכנה ללכת ולדרוך על הריצפה , אתמול כל היום מרגע שהיא ראתה את זה היא לא יורדת מהמיטה והיא לא מוכנה שאני יעזוב אותה , ניסתי ללכת למטבח והיא התחילה לצרוח קראתי לה היא רצתה לבוא ונרתעה כל פעם מחדש , נתתי לה לבכות ולא ניגשתי אליה בתקווה שהיא תלך ולא תפחד אך זה לא עזר היא בכתה עד שממש כבר פחדתי שהיא תתעלף... אני כבר לא יודעת מה לעשות בבקשה עיזרו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צל
זהורית אסולין שמחון31/01/2009ביתך חווה את הצל כדמות ממשית שרודפת אחריה ועל כן הספר רציונלי אינו מספק ומרגיע. (חישבי על דברים שמפחידים אותך באימה גדולה האם הסבר רציונלי מרגיע אותו) על כן צריך להעניק לה בטחון כך שאת שם איתה עוזרת לה ומלווה אותה ברגעי הפחד את שתחוש בטוחה. נסי לשחק איתה משחקי צל שונים (עם מנורת לילה למשל צורות של צל שנוצרות מידיים). אפשר לגזור צורות שהיא אוהבת מדפים (פרח, פרפר( להדביק לשיפודים ולעשות תיאטרות של צלליות. כך דרך המשחק היא תנסה להתיידד עם הצל של אחרים ולאט לאט גם עם שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בגן ובבית שונה ומטרידהאלון שלום29/01/2009
בתי בת 4 וחודשיים ונמצאת בגן טרום חובה. השנה "זומנו" אני ורעיתי כבר בפעם השניה לשיחה דחופה עם הגננת לגבי התנהגותה של בתנו בגן. התנהגותה בגן אינה עולה בקנה אחד עם התנהגותה בכל סביבה אחרת, בגן בתנו מפריעה, לא מקשיבה, מסרבת לעיתים לשתף פעולה, ואף עושה דברים תמוהיים בעינינו כדוגמת לצעוק , לזחול , להפריע לילדים אחרים. בתנו ילדה מאוד אינטלגנטית , מבחינה שכלית ללא ספק מתקדמת לגילה, מאוד "מיוחדת ושונה" מאחרים (ואנו לא רואים בכך פסול) אך בבית התנהגותה יוצאת מן הכלל, היא מזמינה והולכת לחברים, ישנה טוב, אוכלת טוב, שמחה וטובת לב, קשובה (וכמובן שבדומה לכל ילד יש ימים ושעות מעט פחות טובות). חשוב לציין שאנחנו ממשפחה של מורים ומחנכים ואנו מודעים לבעיות ומודעים שהתכשיט שלנו לא סטנדרטי, אל בין זאת לבין המצב המוזכר בגן אנחנו מרגישים שיש מרחק של שנות אור. הגננת נסתה "להפיל" לאחר התייעציות עם אנשי מקצוע רבים , כהגדרתה, לכך שיש בעיות רגשיות שנובאות מבעיות מחוץ לגן, אנחנו לא טומנים ראשנו בחול ולא מסירים ידנו , אך הדבר האחרון שאנו מרגישים שיש לבתנו הן בעיות "מחוץ לגן" , בתנו ילדה שמקבלת כמעט כל מה שצריך (וגם גבולות ברורים:הולכת לישון בזמן, מתקלחת שצריך, מתלבשת במה שנתבקשה ו..), זוג הורים שנמצא איתה לפחות 3 שעות ביום כל אחד מהם ולחוד, סבים וסבתות (אנשי חינוך) תומכים, ועל כל אלו כפי שציינתי הילדה נראת ומתנהגת כמאושרת. הגננת מתעקשת שיש להפנות את הילדה לאבחון. לאחר ששתפנו עמה פעולה והסכמנו לשיטת "החייכנים" לאחר כל יום חיובי ובעקבות כך הורדת צ'ופרים ביום שלא התנהגה יפה (ויש 4 כאלה ממוצעים בשבוע ), משמע ביום ללא חייכן אין ארטיק או מתנה, הילדה ביום שלא התנהגה יפה , לא מנידה עףעפף ואפילו לא מבקשת (מבינה הייטב), אנחנו כואבים לעיתים שאנו "כועסים" או מענישים ילדה על כך שלא התנהגה יפה בגן, בעוד בבית ובכל מקום הילדה מקסימה אהובה ורצויה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא מורכב זה , איני רוצתה לקחת ילדה בת 4 וחודשיים (הכי קטנה בגן )ולעשות לה עוול, מה עוד שהגננת אומרת בנשימה אחת עם כל תלונתיה שיש שיפור קל, האם הרגשתנו כהורים שיש עוד זמן ושבמידה ונשאר תקועים נלך לאבחון בגיל מאוחר יותר (לקראת גיל 5 ולא כפי שהגננת אמרה "אתם חייבים פסכולוג ילדים דחוף"!..,נעזוב את סגנונה ודרכה ,זו כבר בעיה אחרת..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלי התנהגות במסגרות
זהורית אסולין שמחון31/01/2009מאד קשה לדעת מתאורך את הגורם לפער הזה בחוויה שמעוררת הילדה אצלכם ובגן. יכול להיות שביחס של אחד לאחד בבית קל לה והיא מתארגנת לעומת הגן בו היא צריכה להאזר בסבלנות, לחלוק עם אחרים, להתאכזב פעמים רבות ביום, להתפשר ולחלוק את תשומת הלב של הצוות עם עוד ילדים. אני חושבת שאם בשלב זה אינך מעוניין לקחת אותה לאבחון , אפשר שאתה ואישתך תלכו להדרכת הורים להבין את מקור הקושי שלה בגן ואיך ניתן דרככם (ודרך הדרכת הגננת) לעשות שינוי שבאיזשהו אופן ישנה את האופן שבו היא נתפסת בגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ללמד את הילדה להחזיר מכות?אבי29/01/2009
הרבה פעמים בתי בת ה - 5.5 מתלוננת שבנים מציקים לה (דוחפים, מושכים בחולצה). כל הזמן היינו אומרים לה ללכת לגננת מיד שעושים לה את זה - זה לא עוזר, הם ממשיכים. עד שלי נמאס פעם אחת ואמרתי לה שרק אם הם לא מפסיקים אז שתיתן להם מכה באף. אישתי שמעה זאת ונחרדה. אני חושב אחרת ממנה - שהילדה מתלוננת הרבה פעמים, ועובדה הם ממשיכים להציק, אך אם יקלטו שהיא יודעת גם להחזיר - אז יעזבו אותה, ככה זה בחיים, רק אם קולטים שאתה לא מוותר אז לא יתעסקו איתך - במיוחד אצל ילדים. מה אתם חושבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכיחם להתמודדות עם הצקות בגן
זהורית אסולין שמחון31/01/2009אני שומעת אותך אומר זאת מכיוון שברצונך ליצור סיטואציה שהיא תגן על עצמה ולא תהפוך לקורבן וזהו מסר חשוב מאד לביתך. אך האם אתה מרגיש שזה הכלי היחיד שיש לך לתת לה להגנה להחזיר במכה?. נסה לחשוב על כלים נוספים שירתיעו את הילדים (אולי לשוחח עם הוריהם) , אולי התרחקות מהם ומשחק עם אחרים ועוד כהנה וכהנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מפוחדתדנדי28/01/2009
שלום, ביתי בת 8 והיא נתקפת פחדים כמעט כל ערב (ברצוני לציין שעברנו לדירת גן לפני 4 חודשים והפחדים הולכים וגוברים) הפחדים מתבטאים בחלומות רעים, מחשבות על גנבים, חוסר רצון להשאר לבד בחלל כלשהו בבית. אני מרגישה שהילדה במצוקה כלשהי והעצמאות שלה נפגמת. אשמח לקבל טיפ איך להתמודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר קיבלתי תשובה, לא שמתי לב! תודה
דנדי28/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחום מינית, חוסר שטף, בטחון עצמיסיוון28/01/2009
שלום רב, אני אימא של נועם בת 3.5 ושל תמר בת שבעה חודשים. יש לי מספר שאלות ואנסה לפרט אותן בהודעה אחת. (סליחה אם יוצא ארוך) 1. השנה נועם הלכה לגן עירייה, לפני כן היתה במשפחתון/גנון בקבוצה של 20 ילדים. בשבועות האחרונים היא מגלה עניין באיבר המין הזכרי. היא מציירת לרוב בנים שעושים פיפי, מקדישה תשומת לב רבה לדיוק איברי המין עד כדי כך ששוכחת לעיתים את הרגליים. לעיתים היא מציירת רק את איברי המין, לבד, של שני המינים. אני לא יודעת איך להגיב לזה.... אציין שאנחנו די פתוחים בבית, בעיקר כי אני כילדה - לא היה לי את מי לשאול שאלות, נתקלתי בקיר אטום ששידרו ההורים. אנחנו לא מתנגדים בתקיפות אם היא רוצה ללוות אותנו לשירותים, אך מנסים להסיח את דעתה בכל דרך אפשרית כדי לקבל פרטיות. בשנה שעברה היא ראתה בנים עושים פיפי בגן הקודם, אבל זה לא העסיק אותה יותר מדי. האם זה נורמלי וכיצד עליי להגיב? 2. כשהייתי בהריון, לפני כשנה, הילדה התחילה לגמגם. אני יודעת שבשלב זה, זה נקרא חוסר שטף בדיבור ולא גמגום, אבל זה נשמע נורא. במקביל היא חזרה לזחול למרות שהיא הולכת יפה מגיל שנה. ניסינו שלא להתייחס ולא להתרגש בתקווה שאלה הרגרסיות המפורסמות, וזה יעבור עם הזמן. אז הזחילה אכן עברה וגם הגמגום. אבל ארבעה חודשים לאחר הולדת האחות הקטנה, כחודשיים לאחר הכניסה לגן החדש חוסר השטף חזר והוא נשאר איתנו - בגלים. היא מגמגמת בצורה קלה רוב הזמן, אבל יש תקופות שזה ממש חמור. ההברה החוזרת מתקצרת, הילדה "דוחפת בכח" את המילה החוצה: מנפנפת בידיים, קופצת, עושה תנועות אחרות – עוזרת למילה לצאת. היא נתקעת בהברה ראשונה אפילו 15 פעם ואז מוותרת או מתעצבנת, או אפילו שוכחת מה רצתה לומר ומנסה לומר משהו אחר, כי הרי המחשבות בגיל הזה רצות במהירות עצומה, אז היא לא מספיקה להתבטא. לקחנו אותה לאבחון אצל קלינאית תקשורת באופן פרטי ולאחר מכן שוב - לקלינאית תקשורת של קופת החולים על מנת לקבל אישור והחזרים. שתיהן הסכימו שהילדה מפותחת לגילה, עם אוצר מילים שמתאים לגיל 5-6, מתנסחת יפה, אומרת משפטים שקשורים בינהם, מצליחה להביע בדיוק מה שהיא חושבת, ולא מגמגמת אם היא מאוד מרוכזת, רגועה, או שרה/מדקלמת, (או מספרת משהו לתמר כשהיא חושבת שאף אחד לא מקשיב). לדעת קלינאית התקשורת הפרטית- "אפשר לוותר לה אבל אפשר וכדאי לטפל אם דואגים", לדעת קלינאית התקשורת של קופת החולים - אין טעם לטפל לפני גיל 5 "כי יש הרבה ילדים מגמגמים, הרוב מפסיקים לגמגם מעצמם". קיבלנו חומר קריאה שקצת הרגיע, אבל בכל זאת אני מפחדת לפספס משהו חשוב ועקרוני. אז לטפל או לא לטפל? השאלה היא לא כלכלית אלא פסיכולוגית - הילדה גם ככה לא מפוצצת בביטחון עצמי, אני חוששת שאם היא תדע שמשהו לא בסדר איתה (אנחנו מתעלמים לגמרי מהגמגום, ורק מחכים מסבלנות שתסיים), היא תסגר, תתכנס בתוכה או תפסיק לדבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סיוון28/01/20093. עוד שאלה. בישוב שלנו אין גן טרום חובה. יש טרום טרום ויש חובה. ילדים בני 4 מחולקים בין שני הגנים, ובכל מקרה מבלים שנתיים באחד הגנים. לדעתי, נועם מתאימה מבחינה מוטורית וקוגניטיבית לגן חובה. הגננת מסכימה איתי ולכן רשמתי אותה לגן חובה לשנה הבאה. אבל אני חוששת שאם היא תמשיך לגמגם, ילדים גדולים יותר ילעגו לה בגן, דבר שלא קורה עדיין בגן טרום-טרום חובה, משום מה כאן הילדים עדיין סבלניים יותר. החשש שלי הוא על הבטחון העצמי של הילדה. אין לי בעיה עם זה שהיא תהיה "בראש השועלים" במקום ב"זנב האריות", אבל אין לי ספק שהיא תתקדם ותתפתח הרבה יותר בגן חובה. אז מה בכל זאת נכון לעשות? תודה רבה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי מפחדת מצלטוש טוש28/01/2009
שלום רב, בתי בת השנה ועשרה חודשים מביעה באופן מילולי פחד מפסלים (הפסל של הרצל בצומת הסירה, לדוגמה, או פסלים בבתים של חברים) וכן מרעשים לא ברורים זה זמן מה. בשבוע האחרון היא גילתה את הצל שלה שהולך איתה לכל מקום והיא מפחדת ורוצה על הידיים. היא אומרת: "אמא ניבהלתי! אמא, מפחיד אותי". כיצד עליי לחזק אותה ולהרגיע אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוש
ד''ר דוד וילנסקי28/01/2009אני הייתי עושה משחקי ידיים בשמש כדי ליצור צורות צל נהמדות כמו ציפור , ארנבת, וכוי ולעודד אותו לגעת בצלשלהם ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)