מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הודעה שלישית מבקשת תשובהמיכל18/02/2009
שלום, בני בן השנתיים נמצא במשפחתון כחצי שנה, במשפחתון 6 ילדים, לפני כשלושה חודשים נראה כי הולך לגן בחוסר שקט. הגננת מספרת על מקרים רבים מאוד, ואפילו ימים שלמים בהם דוחף וחוטף לילדים אחרים משחקים. דוגמאות: כל הילדים יכולים לשבת ביחד ולצייר והוא יזרוק לכולם את הדפים, ילד יכול לשחק בעגלה והוא ידחוף ויפיל אותו לרצפה למרות שלא היתה קודם לכן אינטראקציה ביניהם. במקרים אלו היא אומרת לו שאסור להרביץ/ לדחוף ולעיתים מושיבה אותו בצד לזמן קצר. בבית גם לעיתים בודק גבולות יכול לזרוק חפצים, להכות אך לא לעיתים תכופות כ"כ כמו בגן. במקרים אלו אני מגיבה ואומרת לו שאסור להכות/לדחוף כי זה כואב...ולעיתים קרובות מרחיקה אותו מהמקום. למרות שגיל שנתיים הוא מעיין "גיל התבגרות" אני מודאגת מהעוצמה ומהתדירות של התנהגותו. בנוסף, אני מרגישה כי כעת חווה חויות שליליות במשפחתון וכי כל הזמן כועסים עליו. יש פרט נוסף, איני יודעת אם הוא רלוונטי, לבני עדיין צומחות שיניים, האם יש לכך השפעה? אנא עזרו לי, מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נעמה סבג שמש18/02/2009מיכל,
חשוב לדעת ממתי התנהגות זו החלה. האם מתחילת השנה. וממתי נכנס הילד למסגרת הגן. האם זו שנתו הראשונה במסגרת בכלל?
חשוב לדעת גם אם הוא הולך בשמחה לגן.
יכול להיות שהלך הרוחות בגן לא מתאים לאופיו ולא יודעים לנהל אותו בצורה נכונה כדי להפיק ממנו את המירב.
לי נשמע שהוא חווה תסכול. אני אומרת זאת בזהירות כי אין לי מספיק רקע על עברו ועל ההווה.
הייתי מציעה לבדוק את השאלות שהעליתי ולראות עד כמה הפער משמעותי בין הגן לבית.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה עצבנית
לינה27/02/2009אני אמא חד הורית , יש לי ילדה אחת , בת 2.5 , אבא שלה נפטר לפני שנה חצי , היא נכנסה לגן באלול 2008 ,היא חיה עמי אצל ההורים שלי , היום היא מאוד עצבנית ואני לא יודעת איך להתנהג עמה . אני מודה על התייחסותכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נעמה והוספת פרטים
מיכל27/02/2009עד גיל חצי שנה היה עימי ומגיל חצי שנה עד שנה וחצי היה בבית עם סבתא שלו. בגיל שנה וחצי נכנס למשפחתון. לאחר כשלושה שבועות של הסתגלות, נראה היה כי בני הולך בשמחה למשפחתון. במשך החודשיים וחצי האחרונים: 1. כשאני שואלת אותו שאלות לגבי הגן- או שמתעלם או שמדבר על משהו אחר. 2. כשנשאל האם רוצה ללכת לגן אומר: "לא" 3. בבוקר מסרב שהגננת תקח אותו / תגע בו. ניהלתי שיחה עם הגננת ושיקפתי לה את המצב שבני לא הולך ברצון לגן, היא אמרה שהיא יכולה להבין כי רוב היום אומרים לו "לא". לטענתה כל היום הוא עסוק בלקחת דברים של אחרים, לדחוף ולתת מכות. בבית לעיתים זורק חפצים, צעצועים ולעיתים רחוקות מכה. אודה לתגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לנערה המוגדרת בסיכוןSomeone18/02/2009
שלום. בתי בת 13.5. מהשנה שעברה החלה לחזור מאד מאוחר ולהסתובב בחברה מאד בעייתית. כשנעלתי דלת איימה לקפוץ מהחלון. חוזרת בשתיים, בארבע לפנות בוקר. לאחרונה דורשת כסף בצורה תוקפנית. מצד אחד דורשת שנעבור לעיר אחרת כי היא רוצה התחלה חדשה וחייבת להתרחק ממה שיצרה לעצמה כאן (לא משתפת בפרטים. אין לי מושג, רק ניחושים). מצד שני לא מגלה שום מאמץ להשתנות ולשנות. והחשש הוא שגם בעיר אחרת הכל יחזור. מאד הייתי רוצה להחזיר את הגלגל לאחור ולקבל את בתי בחזרה. כרגע זה נראה בלתי אפשרי. אני שוקלת העברתה לפנימייה. אולי שם תקבל גבולות ומסגרת. כמו כל אם, אני מעדיפה שתשאר בבית ועצם המחשבה על שליחתה לפנימייה קשה לי. אבל אולי זה לטובתה. אודה לך אם תוכלי לכוון אותי ולו במעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
נעמה סבג שמש18/02/2009גיל זה ידוע כרצוף במכשולים וקשיים, אך כמו שזה נשמע ממך, עברנו את גבול הנורמה.
אני מקווה שאת לא מאיימת עליה בשליחה לפנימיה כי כך רק תרחיקי אותה יותר.
כמו כן, לא הייתי מציעה לך זאת כפתרון. בסה"כ ההשגחה עליה רק תקטן. זה עבודה של ההורים.
ילד שמועד לפורענות ימעד עוד יותר כשהוא רחוק מהבית.
הגישה שלכם צריכה לצאת מנק' האינטליגנציה הרגשית.
נושא מורכב. הייתי פונה לליווי ותמיכה של יועץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 40 יום קשיי הירדמות ומיעוטתמר17/02/2009
שלום רב, אני אמא צעירה לילדה בת 40 יום, בהתחלה היתה נרדמת תוך כדי הנקה והייתי שמה אותה במיטה והיתה ישנה. מאז שעברנו לבקבוק הילדה לא נרדמת עם האוכל ולא במיטה, בסופו של עניין היא מאוד עייפה, עצבנית ולא מצליחה להירדם, גם כשנרדמת על הידיים בסופו של דבר כאשר מניחים אותה במיטתה היא מתעוררת מייד או אחרי מעט מאוד זמן במשך היום ובלילה מתעוררת כל כ 3 שעות. אני מרגישה שהיא לא ישנה מספיק ושקשה לה מאוד להירדם. אודה על עצות כיצד לגרום להירדם ולישון במיטה באופן מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא עוד קטנה...
נעמה סבג שמש18/02/2009תמר שלום,
תינוקת בת 40 יום זקוקה למגע רב, חום ואהבה. אין לה את היכולת הטבעית להרדים את עצמה. זה יקרה לרוב, סביב גיל 5 חודשים- חצי שנה.
זה שהיא מתעוררת כל 3 שעות זה די מכובד. היא מן הסתם רעבה. תינוקת בגיל הזה כמה מס' פעמים בלילה לאוכל וזה נורמלי.
תצטרכי להאזר בסבלנות.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובהג'ני17/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את מוזמנת לשאול שוב
נעמה סבג שמש18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגותדניאלה17/02/2009
הלל בת 3 וחצי והולכת לגן עירייה, היא השתלבה בגן מאוד יפה כבר מהיום הראשון, היא בוגרת , פעילה ומפותחת לגילה (כך טוענת גם הגננת). בזמן האחרון מציינת הגננת שהלל במשך היום בגן עייפה ורוצה לנוח מספר פעמים וחשוב לציין שהלל הולכת לישון ב-7 וקמה ב-7 כל יום. בנוסף היא גם בוכה ישר מכל דבר וכבר אנו לא מזהים אם זה פינוק או היעלבות או משהו מסוג זה וגם נתקעות לה קצת המילים כמו גמגום מה שקרה לה בעבר והרופא אמר שאם היא שרה ברצף או מדקלמת ברצף אז אין מה לדאוג ושזה יחלוף וזה באמת חלף אך שוב חזר וגם עכשיו היא שרה ומדקלמת וסופרת ברצף בלי שום בעיה. האם יש קשר בין הדברים ומה עלי לעשות בנוגע לכל אחד בנפרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקי
נעמה סבג שמש18/02/2009הייתי מאפשרת לה עדיין מנוחה פעם ביום בשעות הצהריים.
עם זאת, הייתי מדובבת אותה לדבר או לצייר על חוויות שונות כי נשמע שמשהו מציק לה.
בקשי מהגננת לעקוב מתי היא מבקשת לישון ובאילו מצבים חוזר הגמגום. אספי יותר מידע.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן רגישליאת17/02/2009
אנו הורים לילד בן 5 וילדה בת שנתיים. שאלה 1: כל פעם שבני נשאל את מי הוא אוהב יותר סבתא מצד אחד או מצד שני הוא עונה מיידית "את שתיהן" כי כנראה לא רוצה לפגוע באף צד וזה נורמלי לדעתי. אך האם זה נורמלי כשתשובתו זהה גם כששואלים אותו את אמא או את הבייביסיטר, והוא עונה שאת שתיהן אוהב אותו דבר? אני אמו הסברתי לו שאת אמא ואבא אוהבים הכי מכולם כי הם הכי קרובים וחשובים, זה נכון לעשות? שאלה 2: אתמול ביקשתי ממנו לעשות משהו והוא לא הסכים ומאוד התנגד למרות שבקשתי שוב ושוב, לכן שלחתי אותו לחדר להיות לבדו בתור עונש. וכשבעלי חזר וביקש ממנו הוא הקשיב לו. אניח בתגובה כעסתי ואמרתי לבני שזה לא בסדר להקשיב לאבא ולי לא. בעלי חולק עליי ואומר שאסור לי להגיד לו דבר כזה. מה דעתכם האם נהגתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטליגנציה רגשית
נעמה סבג שמש18/02/2009ליאת שלום,
האם בנך נשאלת בילדותו את מי הוא אוהב יותר, את אמא או אבא?
האם אמרתם לו שאתם אוהבים אותו ואת אחותו בדיוק אותו דבר?
לאחר שתעני לעצמך על שאלות אילו בדקי אם יש קשר בין הדברים.
חשוב לי לומר שאין לשלול רגשותיו של ילד ואין להנחות אותו מה עליו לומר כשהוא נשאל על רשות. מותר לו להרגיש כל רגש, אך אסור להתנהג כל התנהגות.
אם הוא מקשיב לבעלך ולא לך, הפתרון אינו מניפולציה רגשית. את גורמת לו לרגשות אשמה, ללא הועיל.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע בפהדניאלה17/02/2009
בהמשך להודעה מיום 10.02.09 אשמח לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלחי שוב את שאלתך
נעמה סבג שמש18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדאסתר17/02/2009
שלום רב!! בני בכיתה ב ילד מקסים חיובי חייכן תלמיד מצטיין בן 7 וקצת ביקר אצל בני דודים בחופשה ושם ע"פ מה שהבנתי ממנו הראו לו במחשב סרט או תמונות על רוחות רפאים מאותו לילה בני מפחד מאוד בעיקר בלילה ,כמו כן לא עולה לקומה השניה ללא ליווי בתחילה המצב היה גרוע יותר אולי עכשיו כעבור חודשיים יותר טוב אבל בהחלט זה לא המצב שהיה לפני שראה סרט זה. יש לציין שהוא אמר לנו שהדוד אמר שיש אנשים שמתים וחוזרים כרוח והם ממש בצורה שמתו הדוד בסה"כ בן 13 . יש לציין שאצלינו בביית מאוד מקפידים שהילדים לא יראו מה שלא צריך כגון חדשות סרטי אימה לרגע לא חשבנו שהאחיין יראה לו וייתן הסברים מעין אלו. יחד עם זאת זה יכול לקרות . האם מצריך עזרה תשובתך המהירה תעזור . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
נעמה סבג שמש18/02/2009פחדים בגילאים אילו הינם דבר שכיח.
עם זאת, תלוי מה חומרת המצב ועד כמה הדבר פוגע באיכות חייו של הילד.
אם ישנה פגיעה ממשית בשגרה הייתי פונה ליעוץ פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממפלצותג'ני17/02/2009
ילדי בן 4 ו3 חד' לפני כשבוע ימים החל לפחד ממפלצות,הוא התעורר באמצע הלילה וטען כי הן באות מעל הארון,מהצלליות במנורת לילה שבחדרו וכד'. לא זילזלתי בתחושותיו והבעתי אמפטיה כלפיו (כנ"ל גם בעלי).אנו אומרים לו ומראים לו כי אין בחדרו דבר ונשארים איתו כל הזמן עד שנרדם. ביומיים האחרונים הוא מתעורר ב3-4 לפנות בוקר ואינו חוזר לישון,בלית ברירה נשכבנו לישון לידו. אני יודעת שזה לא הדבר הנכון לעשות... האם יש לך דרכים כלשהן או הצעות מה לעשות על מנת שאוכל 'לקבל ' את ילדי המתוק והמקסים בחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה בהמשך בנושא פחד
נעמה סבג שמש18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרים אותי... בבקשה צריכה תשובה!חגית17/02/2009
שלום, שמי חגית אני בת 31, בעלי בן 33 ויש לנו בן שמו פלג והוא כמעט בן שנתיים (במרץ), בתקופה האחרונה (מס' חודשים) בכל פעם שיוצאים מהבית לטייל הוא לא רוצה לשבת בעגלה - ברור לי לגמרי ומקובל עלי, אך הוא גם לא רוצה ללכת... הוא הולך מספר דקות ואז מגיש את ידיו ומבקש להרים אותו... הדבר חוזר על עצמו בכל יציאה מהבית ובכל מצב... נושא זה מקשה עלי מאוד מאחר ובכל פעם שאני רוצה לצאת לטייל איתו אני חושבת פעמיים מאחר והנושא הנ"ל מתיש ומעייף... הוא כבר כבד... מאחר ובתקופה האחרונ ה בעלי ואני מתכננים הריון מס' 2 אני רוצה לבקש המלצתכם אך להפסיק להרים אותו בכל יציאה מהבית, חשוב להבין שאני מנסה בכל דרך להסב את תשומת ליבו למשהו אחר, זה מחזיק מעמד למספר דקות ושוב חוזר ללהרים אותו... ואם לא מרימים אותו הוא בוכה ונשכב על הרצפה... אני שונאת את הסצינות האלה ותמיד אמרתי שהילד שלי לא יעשה לי סצינות כאלה.... מה כדאי לעשות? והאם זה יעבור לו??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשכב על הרצפה...
נעמה סבג שמש17/02/2009חגית אהלן,
בנך מספיק דיו על מנת להתהלך ללא עגלה. כמובן שהוא יתעייף מהר יותר ממני וממך, לכן עלייך להתאים את זמן ההסתובבות איתו ליכולותיו.
כמו כן, הייתי ממליצה להסביר לו מראש בבית ולתת לו לבחור אם לקחת את העגלה או לא.
את תסבירי את ההשלכות בכל יציאה מהבית עד שהם יופנמו.
בכל פעם שיבקש שירימו אותו, תהיי עקבית, החלטית וחד משמעית, ותבהירי שכבד לאמא. תשובתך צריכה להיות עקבית.
בנוסף, קחי בחשבון שאם הוא נשכב על הרצפה ואת מרימה אותו זה אמר..לאוטו. חוזרים הביתה. ולא משנה מה תכננת או מה צריך לקנות.
כשהוא יבין את השלכות מעשיו, במידה ותהיו עקביים, המצב ישתנה פלאים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם הפסיכולוגיתאמיר16/02/2009
שלום יש לי ילד בן 6 וחצי שאובחן בגיל צעיר כ"על סף תסמונת אספרגר". המצב מאוד השתפר ופרט לקושי בלימודים בבית הספר כמעט אין הבדל בינו לבין חבריו לכיתה. מכיוון שהוא עדיין מתקשה להיתרכז בבית הספר ולרכוש חברים, הומלץ לנו לשלוח אותו לפסיכולוגית לילדים. הפסיכולוגית סיפרה לנו כי הוא מספר לה על פחדים שלו וסודות שלו, ואכן כאשר שואלים אותו מה הוא עושה אצלה הוא אומר שהם מציירים ויוצרים וגם מדברים. הבעיה היא, שלפי האבחנה שלה הוא לא צריך בכלל ללכת לבית ספר רגיל. היא רוצה להיפגש איתו עוד פעמים בשבוע, ומגיעה לכל ישיבה של היועצים בבית הספר. אנו מאוד מעריכים את המסירות שלה, אבל אנו חוששים שהיא מאוד מגזימה באבחנה שלה. בתור אדם שחי איתו יום יום בבית אין לי ספק שהוא לא צריך ללכת לבית ספר מיוחד. כל אדם שהיה פוגש אותו לא היה מעלה על דעתו שהוא צריך ללכת לבית ספר כזה (והלכנו לבית ספר אשר עליו היא מדברת ואין ספק שהוא לא מתאים). הוא מקבל שיעורי עזר בבית ונפגש עם בחורה שעוזרת לו ללמוד כישורים חברתיים. אני לא חושב שיש צורך בלעמיס עליו עוד מפגשים עם הפסיכולוגית, במיוחד מכיוון שהאבחנה שלה נראית קיצונית לגמרי, ומצד שני לקחת אותו לאבחנה אצל פסיכולוג אחר נראית לי כטרטור של הילד. יש לציין, כי כאשר שואלים אותו מה הוא מספר לה הוא נחרד ואומר שהוא לא יכול לספר, או לא חייב לספר. אנחנו חושבים שהיא חוזרת ואומרת לו בפגישה שהוא לא צריך לספר להורים כלום, ובסופו של דבר יכול להיות שהוא רואה את זה כחוק "לא מספרים מה שקרה בפגישה להורים". אנו חוששים שהפגישות התכופות עם הפסיכולוגית תהפוך אותו לתלוי בה, ובמקום לספר לנו מה קשה לו כדי שנוכל לפתור את זה יחד ביום יום. בנוסף, היא לא מוכנה לספר לנו מה הוא אומר לה, או אפילו לתת לנו הכוונה כיצד יש להתנהג בבית. אנחנו נשמח לחוות דעתך, איננו יודעים מה לעשות. תודה אמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מידע
יעל17/02/2009האם אתה יכול להמליץ על הבחורה שעוזרת לכם במתן כישורים חברתיים ? האם היא פסיכולוגית ?אם, כן אשמח לקבל פרטים- אני בדיוק מחפשת לביתי מישהו בתחום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנית בת שנה וחצילימור16/02/2009
ביתי השניה בת שנה וחצי, עד לפני שבועיים וחצי הייתה ילדה מתוקה ונוחה יחסית (ביחס לאחותה בת ה- 4.5), ואז, חלתה, במשך שבוע סבלה מאוד, הבריאה למס ימים וחלתה שוב. כעת, ב3 ימים האחרונים הילדה מסרבת לרדת לנו מהידיים, בוכה בהיסטריה על כל דבר שלא מתבצע כרצונה ויכולה להמשיך כך זמן רב מאוד (אני נשברת אחרי 20 דק' של בכי). אנחנו מותשים ועברו רק 3 ימים- איך אפשר לשנות את המצב? בעלי טוען שזה פינוק ושצריך לבצע סדרת חינוך, אני חושבת שיש משהו בדבריו אולם עדיין מדובר בתינוקת עם יכולת הבנה מוגבלת שעדיין לא מדברת. מה עושים? איך מחנכים אותה בלי לתת לה לבכות שעות? היא כבר שוב בריאה כמובן... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלים בריאים
נעמה סבג שמש17/02/2009לימור היי,
ילדתך מבינה הרבה מאד וחשוב לשתף אותה בכל מהלך בו פועלים. היא צריכה להיות שותפה ולקבל הסברים.
ההרגלים שלה היו טובים קודם ולכן אין שום סיבה שהמצב לא יחזור לעצמו.
ברור שכשילד חולה תחול רגרסיה ונאפשר לו להתפנק ונהיה שם בשבילו.
עם הצבת גבולות ברורים תוכלי להשיב את המצב לקדמותו.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מראש ,מצורפת ההודעה המקוריתשלי16/02/2009
שלום ותודה רבה מראש על העזרה, אתחיל במס' עובדות: לגרוש שלי 2 בנים מנישואיו הראשונים 9 ו15. מאז היותה של בתי היחידה מנישואים ראשונים אלה כבת 3 חודשים אני ואביה החלנו בגירושין ביזמתי. בתחילה הוא הפך נקמני ומנוכר ולא ראה אותה עד היותה כבת 8-10 חודשים. הוא ראה אותנו לפרקים-בכל תקופה באינטסיביות רבה-הכל מיוזמתו-כולל הניתוקים. מאז היותה כבת שנה ושבעה חודשים עד שנתיים ימים הוא לא פגש אותנו כלל!!! בין שנה ושבעה חודשים לשנה ועשרה חודשים הוא שוחח עימה מס' פעמים,באיזשהו שלב ניתק כששמע את קולה אומר לו: אבא וכו'... הילדה ינקה עד גיל שנה וחצי, אמרה מאמא בגיל 5 חודשים, הלכה בביטחון רב בעשרה חודשים וכו'... לפניי שבועיים כאמור הוא פגש בנו לראשונה לאחר 5 חודשים-התנהג למופת במשחקייה-כתמיד אוירה לבבית מצידי וכו'. לאחר מס' פעמים שביקשתי באמצעות מסרון בפלא שייתקשר אלינו לבקשתה-הוא לא התקשר. בשבוע שעבר היא חלתה מאוד כך שביטלתי את המפגש. שאלתי היא: האם להמשיך להפגש איתו, על אף שלאחר מכן הוא נוהג כלפיה באלימות רגשית בהתעלמות מקיומה או להמשיך בלית ברירה-תוך ריכוז "מנת אבא" במפגש שבועי אחד-שזה מה שהוא "מתקצב לנו"? ייאמר שהיא מאוד רוצה בקרבתו-לא שוכחת את שמו!וקוראת לבובת הרופא שלה בשמו ואבא.? תודה,תודה מראש על העזרה,שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום, ראי תגובתי למטה
ד''ר שירי שדה שרביט16/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שרביט-בבקשה תעני לי
שלי16/02/2009נהפוך הוא, הוא יודע עד כמה חשוב לי הקשר בינהם ומשתמש בזה כנגדי שוב ושוב, על כן ציינתי שהניתוקים הם ביוזמתו וכו'...הנקודה שלי היא שהוא לא ממש "אב השנה"בלשון המעטה ומפגש חד פעמי זה מה שהוא מסוגל בדלות רבה להעניק לה.במפגש זה הוא ללא רבב וכתמיד הוא מקבל ממני יחס לבבי ומסמפט-לא בציניות,באמת ובתמים. האם להסתפק בזה? או "ללחוץ" עם הזמן לעוד מפגשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
ד''ר שירי שדה שרביט17/02/2009שלי שלום,
בתך זקוקה לנוכחות החיובית של אביה, ועלייך לעשות כל שביכולתך על מנת שהיא תזכה ליחס חם ואוהב מצידו. לפיכך כדאי שתנסי לפתור את הקשיים בינך לבין גרושתך, ולהפחית את עוצמת העימות בקשר (ברור לי כי אין זה פשוט).
אני חושבת שכדאי שתפני לאבי הילדה לא מתוך עמדה מבקרת, אלא דווקא מתוך הדגשת המקום המשמעותי שלו בחיי בתך. ייתכן שבעתיד הוא יהיה מסוגל לפתח איתה קשר שיהיה נפרד מהיחסים שלכם, וייתכן שלא. השתדלי לא לחשוף בפני הילדה את רגשותייך לגבי אביה, אולם אם היא מזכירה ביוזמתה את הקושי שבמפגשים לא תכופים והגעגועים שלה, תני לגיטימציה לרגשות אלו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עושה דווקאהילי16/02/2009
שלום בני בן שנתיים ושלושה חודשים הוא ילד חכם ושובב. לאחרונה יש לו תופעה של דריכה בכוונה על אוכל של אנשים לדוגמא היינו בארוע שהילדים האחרים ישבו על הריצפה חילקו שם עוגות וילד אחד הניח את העוגה על הריצפה ובני בלי בושה ראה את העוגה ופשוט דרך באכזריות על העוגה זה כבר קרה במקום אחר עם פיצה התנצלתי מיד והלכתי לקנות פיצה אחרת ועליו מאוד כעסתי והרחקתי אותו הסברתי לו שלא מתנהגים כך יותר מאוחר בערב שאלתי אותו אם הוא התנהג יפה והוא מצידו טען שכן אז הזכרתי לו שלא דורכים על אוכל של אחרים והוא תיקן אותי ואמר לי שהוא דרך על עוגה, כלומר הוא ידע מה הוא עושה. בכלל הוא שובב ועושה הרבה דברים בכוונה כמו להכניס בכוונה דברים קטנים לפה ולחכות לתגובה עם חיוך על הפנים או כאשר אנחנו מגיעים לגן לאיזה שהיא פעילות עם ההורים הוא מתחיל לעשות דווקא ולהתנהג לא יפה הגננת טוענת שהוא נהפך להיות ילד שונה לחלוטין מרגע שאנחנו מופיעים מה עושים ????????? יש לציין שהוא עדיין ילד יחיד אני זקוקה לעצה דחופה איך אנחנו אמורים לנהוג????????????? תודה מראש הילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
נעמה סבג שמש17/02/2009הילי שלום,
משתמע מדברייך שקיימת בעיה של הצבת גבולות בעבור בנך.
אם הילד "מרשה לעצמו" להתנהג בצורה כזו רק לידכם, הדבר אומר שאינכם אסרטיבים מספיק ביחס לנושא.
דיבורים הם חשובים, אך אינם מספקים.
הוא צריך לדעת שכשדבר כזה קורה, עוזבים את המקום וחוזרים הביתה. אם זה בבית, ניתן להשתמש בשיטת הרגיעה בחדר, יחד איתו, שיטה שמאד מועילה.
חשוב שתבחרו אסטרטגיה כלשהי ותהיו עקביים,
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תודה על התגובה
הילי18/02/2009אבל לילד שלי לא אכפת אם נלך הביתה או נשאר ניסיתי את זה הרבה פעמים ולא הפריע לו שהלכנו הביתה להפך הוא בעצמו לפעמים מבקש זאת ולא תמיד אני יכולה או רוצה ללכת הביתה , את יודעת אם זה ארוע משפחתי או מקום שאני רוצה או צריכה להיות אני לא רק מדברת איתו אני מרחיקה אותו מהמקום ומראה לו שאני כועסת עליו דבר שהוא לא אוהב בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 2.8 מפחד לעשות קקייעל16/02/2009
בהיותו בן חצי שנה סבל בני מיציאות קשות שנלוו בבכי בצרחות ואף בדימום קל. לאחר ביקור אצל גסטרו ילדים ששלל הירשפרונג ניתן לו טיפול של שמן פראפין ובמצב של חוסר יציאה ממושך אף בחוקנים מסוג מיקרולט. לאחר סיום הטיפול בשמן חזר המצב לקדמותו שלפעמים יש יציאות קשות והילד התחיל לפתח התאפקויות, הילד היה עוצר את עצמו מלעשות אפילו שהקיבה היתה רכה ( מפחד שיכאב לו) ולאחר כמה ימי התאפקויות שכבר לא היתה ברירה היה לוחץ מאוד והיה מוציא קיבה גלילית וקשה. לפני כשנה הסתדר המצב אך לאחר כמה חודשים חזרו ההתאפקויות בחזרה. לאחרונה אף היינו במוקד לילה לאחר שהילד לא עשה קקי מעל לשבוע. לפני כחודש היינו אצל פסיכוטרפית שהמליצה על גמילה, הילד נגמל מפפי יפה מאוד אך הקקי נשאר באותו מצב- התאפקויות ללא יציאה, אל אף שמקבל כבר חודש כל יום בן 10 ל20 סיסי של שמן פראפין. הפעם האחרונה שעשה היה לפני כשבוע עם חוקן. מיותר לציין שניסינו גם פגלקס גלצרין ואפילו שיכנועים ע"י מתנות וממתקים. לאחר כמה ביקורים אצל גסטרו הבנו שהבעיה אינה בריאותית פיזית אלא כנראה התנהגותית- פחד של הילד מלעשות. ניסינו הכל אך לא מצאנו מישהו שמטפל ספציפית בבעיה זו.. אנא עיזרו לנו, נואשנו.. תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון ליציאות קשות
ענת16/02/2009הי יעל, קשה לי לקרוא את מה שכתבת כי לנו היתה בדיוק!!! אותה בעיה. הייתי איתו בגסטרו מס' פעמים ונתתי את כל החומרים שאת נותנת ולאחר ביקור אצל רופא מומחה לגסטרו ילדים הוכח סופית שאין לילד שום בעיה בריאותית אלא עצירות כרונית. הוא המליץ לנו על שינוי דיאטה מיידי שהשפיע תוך מס' שבועות ומאז אין יותר בעיה. הפסקתי עם כל החומרים (מדי פעם אני עוד מערבבת לו פגלקס בשתיה בארוחת ערב וזהו!) בלי נרות גליצרים ובלי חוקנים. הדיאטה אומרת ככה- הגוף שלו לא מקבל מספיק סיבים תזונתיים. הוא צריך לאכול חיטה מלאה (לחם, קרקרים, פסטה) לאכול ירקות ופירות עם הקליפה. כי בקליפה יש את הסיבים והם שגורמים ליציאה הקלה. בגן דרשתי שהוא יקבל תזונה מתאימה- בלי בננה, אורז אסור לו אפילו להריח, ובלי גזר מבושל. כל ארוחת צהריים בגן כשנותנים פחמימה וירק- שיתנו מעט מאד פחמימה שלא ירגיש מקופח והרבה מהירק (בגן משום מה הם אוכלים ירקות...) ירקות כמו: אפונה, שעועית עם הקליפה. שוקולד וסוכר קקאו (משקה שוקו) עושים עצירות! אני נותנת לו הרבה קרקרים מחיטה מלאה-כאלה של מבוגרי, הוא מאד אוהב וזה יעיל. אני מקווה שעזרתי אם יש לך שאלות אשמח לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
יעל16/02/2009תודה על תשובתך המפורטת אך הבעיה שלי קצת יותר מורכבת מכיון שגם עם השמן פראפין שכבר עושה את הפעולה של הקיבה רכה, הוא עדיין מתאפק וזה בגלל הפחד שיכאב לו.. אין לי שום דרך להסביר לו שזה לא כואב, הוא הכניס לראש שקקי זה כואב אז לכן לא עושים. לפי מה שהבנתי זאת כנראה בעיה התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעל
ענת17/02/2009הבנתי. בזה אני באמת לא מבינה ולא יכולה לייעץ (-: סתם שתדעי שהבן שלי היה מתאפק גם וברגע שהתחיל לאכול בדיאטה הזו הסיבים גרמו לו לצורך עז כל כך ליציאה שהוא פשוט שחרר. אז שווה לנסות.... בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מצאת פסיכולוג לילדך?
ורד09/04/2009אני נמצאת באותה הבעיה...אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהתאפקויות
זהורית אסולין שמחון11/04/2009לכל הכותבות סביב בעיית ההתאפקויות בצואה. יש כמה גישות טיפוליות האחת גישה התנהגותית - קוגנטיבית , שעוזרת לילד לשנות את אמונותיו והתנהגויותיו. אני לא יודעת אם מגיל כל כך צעיר אפשר לטפל אבל אחת המרפאות שמטפלת בגישה זו גם בילדים קטנים הן המרפאות של ד"ר קושניר.
גישה שניה לטיפול היא טיפול רגשי פסיכולוגי שמטרתו לעקב אחר החרדות הסמויות של הילד שבאות לידי ביטוי דרך ההתאפקות (חרדה גלויה היא הכאב בעשיית הצואה , אך יכולות להיות חרדות אחרות כמו הפחד לאבד שליטה, או לחלופין ההנאה שבשליטה, הפחד מלכלוך ועוד)
טיפול כזה יכול לעשות פסיכולוג קליני המטפל באורינטטציה פסיכודינמית ומתמחה בטיפול רגשי בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)