פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להרים אותי.... לא קיבלתי תגובה!!!
    חגית
    16/02/2009

שלום, שמי חגית אני בת 31, בעלי בן 33 ויש לנו בן שמו פלג והוא כמעט בן שנתיים (במרץ), בתקופה האחרונה (מס' חודשים) בכל פעם שיוצאים מהבית לטייל הוא לא רוצה לשבת בעגלה - ברור לי לגמרי ומקובל עלי, אך הוא גם לא רוצה ללכת... הוא הולך מספר דקות ואז מגיש את ידיו ומבקש להרים אותו... הדבר חוזר על עצמו בכל יציאה מהבית ובכל מצב... נושא זה מקשה עלי מאוד מאחר ובכל פעם שאני רוצה לצאת לטייל איתו אני חושבת פעמיים מאחר והנושא הנ"ל מתיש ומעייף... הוא כבר כבד... מאחר ובתקופה האחרונ ה בעלי ואני מתכננים הריון מס' 2 אני רוצה לבקש המלצתכם אך להפסיק להרים אותו בכל יציאה מהבית, חשוב להבין שאני מנסה בכל דרך להסב את תשומת ליבו למשהו אחר, זה מחזיק מעמד למספר דקות ושוב חוזר ללהרים אותו... ואם לא מרימים אותו הוא בוכה ונשכב על הרצפה... אני שונאת את הסצינות האלה ותמיד אמרתי שהילד שלי לא יעשה לי סצינות כאלה.... מה כדאי לעשות? והאם זה יעבור לו??? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עניתי על ההודעה. ראית?

נעמה סבג שמש
    17/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי... המון המון תודה!!!

חגית
    18/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים וארבעה חודשים
    אמא
    16/02/2009

שלום, יש לי 2 בנים: הבכור בן שנתיים וארבעה חודשים והקטן תינוק בן 3 חודשים וחצי. אציין כי לא נעשתה הכנה של הבכור לקראת בוא התינוק. הוא מאוד מקנא אם-כי ישנם רגעים פה ושם בהם מסייע לי בטיפול או ניגש ונוגע בתינוק ומחייך. השאלה קשורה להתנהגות בני הבכור, לכאורה בלא קשר לאח שנולד (אולי יש קשר??) - בני מאוד דעתן מאז היה צעיר יותר. הוא מוחצן ומביע רגשותיו לחיוב ולשלילה. קולני כשכועס, ממש צועק ועומד על כך שיקבל מה שרוצה. הוא בגן חדש מספטמבר האחרון (לאחר שהיה בגן אחר מגיל 5 חודשים). שמתי לב, כי כשבאים אלינו אורחים שלא באים לעיתים מזומנות כמו כן - כשהיינו במסיבת יום הולדת של אחד הילדים מהגן, שהיה בחדר בגימבורי וכן כשהייתי עימו בגן לפעילות משותפת של הורים וילדים - שמתי לב שהוא מחבק אותי או את אביו חזק (או אוחז ברגלינו ומסתתר ביניהן או מאחוריהן למשך זמן ארוך (יכול להיות למשל חצי שעה ראשונה של הפעילות) ורק בחלוף הזמן הוא מציף מבעד אלינו וכך בהדרגה עד ש"נפתח" ומשתתף בפעילות באופן רגיל ותקין. האם זו ביישנות? האם זה חלילה חשש מאנשים? ממה התנהגות זו עשויה לנבוע? האם משהו לא תקיםן בדרך שאנו מתייחסים אליו הוא שגרם להתנהגות המתוארת?

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה!

אמא
    17/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבות האמון.

נעמה סבג שמש
    18/02/2009

שלום לך,

את מתארת בעיה שנוצרה בעקבות התנהלות לקויה, שלא במכוון.

חוסר הכנתו ללידת הילד מקשה על הענין.

עם זאת, נראה כי ישנו חוסר הכנה לפני כל מצב. חשוב שתנחי את הילד ותכיני אותו לפני כל מפגש או שינוי הקטן ביותר ההולך לחול.

קראי בבקשה את המאמרים בנושא: "חשיבות האמון" וגם "לתת מקום לרגשות".

נא הקפידי על כך. זהו נושא חשוב.

בברכה,

נעמה- יועצת ומנחת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות עם הראש
    דנה לוי
    16/02/2009

סיגל ילדה חיננית, פקחית וחכמה בת שנה וחצי. יש לה שפה מפותחת לגיל. בשלושת החודשים האחרונים נוהגת לדפוק את הראש כל פעם שהיא כועסת, עייפה או לא באה על סיפוקה. מתעוררת בלילות ואם לא ניגשים אליה דופקת את הראש בשלבי המיטה. היועצת היציעה להורים להתעלם מהתגובה, אך זו הולכת ומחמירה. האם התופעה מוכרת? מהי הדרך הנכונה להגיב להתנהגות זו?

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות עם הראש

הוספת תגובה

• דפיקות עם הראש

נעמה סבג שמש
    17/02/2009

דנה שלום,
    אחת הדרכים להתמודד עם התופעה היא אכן התעלמות. אם ניסיתים דרך זו זמן מה , ללא תוצאה, עדיף שתבהירי היכן כן מותר לדפוק את הראש.
    בלילה זו יכולה להיות כרית ובמשך היום זה יכול להיות הפוף בסלון.
    יש לכוון את הילדה ולהראות לה איפה מותר. חשוב לתת לילד להוציא אגרסיות ותסכולים, אך בדרך בטיחותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת שינה אצל פעוטה
    תמרה
    16/02/2009

שלום רב, ביתנו בת שנתיים וחצי, ומאז שנולדה היו קשיים סביב הרדמות. בחודשים הראשונים ישנה איתנו, ובהמשך נרדמה רק איתנו והיינו מעבירה אל מיטת התינוק.לילות שלמים עברו בצווחות, היינו נשברים לרוב, לא הצלחנו להחליט על שיטה כזו או אחרת, הורים טריים. אולם החלטנו בגיל שנה וחצי לבנות עבורה מיטת מעבר ששימחה את ליבה, המיטה היתה בתהליך בנייה בבית כשבועיים ומשסימנו אותה , היא עברה למיטה בשמחה, ואכן ידענו כמה חודשים של לילות טובים, כמובן עם מעברים למיטה שלנו בשלב כלשהו. עבר זמן, לפני כחדשיים, ראינו כי שעת המעבר למיטתנו הולכת ונעשית מוקדמת יותר...עד מצב שהיא היתה רוב הלילה במיטתנו וזה הפריע לנו מאד. החלטנו שאנחנו מרשיןם לה לעבור למיטתו רק עם אור יום,ואנחנו אובדי עיצה כיצד הכי טוב ליישם זאת. היא מתעוררת וצורחת ונרגעת רק כשאני מגיעה אל החדר, ויושבת לצידה במיטה, היא נרדמת לפרקי זמן חטופים, שומרת עליי, וכשאני רק מתכוונת לזוז היא פותחת בסדרת צרחות נוספת. ניסינו שבעלי יישב לידה , חשבנו שיהיה קל יותר וזה לא עבד. היא מתעוררת מוטשת בבוקר, ויום המחרת נראה עבור כלונו הרבה פחות טוב. ובתחושה שלנו כבר שנתיים וחצי לא ישנו... וברור לנו שהיא סובלת מההשלכות של זה, היא עצבנית ולא מרוצה בימים שהלילה היה קשה אשמח לכל עצה, בברכה, תמרה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת שינה אצל פעוטה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה לפעוטות

נעמה סבג שמש
    17/02/2009

תמרה היי,

כמו שזה נשמע לא מדובר בהפרעת שינה אלא בהרגלים בעייתים.
    ילד מקבל מהר מאד שגרה ומתרגל אליה. השגרה שלימדתם את ביתכם היא מוטעית, ולכן- למרות הקושי, תוכלו להרגיל אותה להתנהלות אחרת.

שינה, לשם התחלה אסורה במיטתכם.
    עקביות, נחישות והתמדה הם סוד ההצלחה. אם הקשיים גדולים מזה ותזדקקו לליווי , פנו לייעוץ שינה .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי כמה שהתשובה נכונה וצריך להקפיד

בתחן
    17/02/2009

הי, לנו יש 3 ילדים בני 6 4 ושנתיים וזה מתחיל בזה שהם נרדמים כולם (!) רק במיטה שלנו , אנחנו מעבירים אותם, לאט לאט בסביבות 2-3 מתחילה זליגה אלינו במיטה ואני ובעלי מסיימים את הלילה מותשים אחד במיטת הילדה והשני בסלון והילדים מתעוררים אצלנו. מאוד, מאוד קשה להרגיל אותם אחרת ואשמח לעצות איך לעשות זאת בלי טראומות, יצויין כי הגדולה תכף עולה לכיתה א לכן החלטנו שנעשה את ה"גמילה" בקיץ.....אשמח לעצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות איומה להמתין

נעמה סבג שמש
    17/02/2009

בת חן שלום,

ככל שתמתינו כך יהיה יותר קשה. גם אם לילדה יהיו כמה ימים קשים בבית הספר בשל עייפות, עדיין אין צורך לחכות.

אוכל לתת כמה עצות אך עניין שכזה מצריך ייעוץ אינטנסיבי וליווי תהליך על מנת למתוך ולכוון. בסה"כ מדובר בתהליך לא פשוט אך בהחלט אפשרי. אני מאמינה בגישה היוצאת ממקום של כבוד לילד, אמפתיה ואיכפתיות.
    המטרה היא להגיע ליעד תוך מתן התייחסות מלאה לילד.
    הייתי ממליצה לקחת בחשבון שבוע קשה, עזרה ותורנות בהשכבה ובמהלך הלילה, ביצוע טקסי שינה ברורים, והצבת גבולות ברורה ועקבית.

כדאי שתיפנו לליווי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיקה
    ציונה
    15/02/2009

שלום אני אמא לבן בן-5, שמנשק אותי ללא הפסקה. לעומת זאת בני בן ה-8 לא מעוניין לנשק אותי בכלל. אני פגועה ועצובה. עלי לציין שתקופה זאת נ משכת תקופה לא קצרה. אציין שאני נעמיה מריחה טוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשיקה

הוספת תגובה

• לציונה

נעמה סבג שמש
    17/02/2009

ציונה שלום,

ככל שתבקשי יותר את הנשיקה כך הסיכוי שתקבלי אותה יקטן.
    כבדי את רצונו של הילד. תוכלי לומר לו מידי פעם שאת זקוקה לנשק אותו, אך הוא יוכל לנשק אותך רק אם ירצה.
    בנוסף, חשוב שלא תערכי השוואות בין האחים בדבר, גם לא בנושא זה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת להורים גרושים מהיותה בת 3 חודשים
    שלי
    15/02/2009

שלום ותודה רבה מראש על העזרה, אתחיל במס' עובדות: לגרוש שלי 2 בנים מנישואיו הראשונים 9 ו15. מאז היותה של בתי היחידה מנישואים ראשונים אלה כבת 3 חודשים אני ואביה החלנו בגירושין ביזמתי. בתחילה הוא הפך נקמני ומנוכר ולא ראה אותה עד היותה כבת 8-10 חודשים. הוא ראה אותנו לפרקים-בכל תקופה באינטסיביות רבה-הכל מיוזמתו-כולל הניתוקים. מאז היותה כבת שנה ושבעה חודשים עד שנתיים ימים הוא לא פגש אותנו כלל!!! בין שנה ושבעה חודשים לשנה ועשרה חודשים הוא שוחח עימה מס' פעמים,באיזשהו שלב ניתק כששמע את קולה אומר לו: אבא וכו'... הילדה ינקה עד גיל שנה וחצי, אמרה מאמא בגיל 5 חודשים, הלכה בביטחון רב בעשרה חודשים וכו'... לפניי שבועיים כאמור הוא פגש בנו לראשונה לאחר 5 חודשים-התנהג למופת במשחקייה-כתמיד אוירה לבבית מצידי וכו'. לאחר מס' פעמים שביקשתי באמצעות מסרון בפלא שייתקשר אלינו לבקשתה-הוא לא התקשר. בשבוע שעבר היא חלתה מאוד כך שביטלתי את המפגש. שאלתי היא: האם להמשיך להפגש איתו, על אף שלאחר מכן הוא נוהג כלפיה באלימות רגשית בהתעלמות מקיומה או להמשיך בלית ברירה-תוך ריכוז "מנת אבא" במפגש שבועי אחד-שזה מה שהוא "מתקצב לנו"? ייאמר שהיא מאוד רוצה בקרבתו-לא שוכחת את שמו!וקוראת לבובת הרופא שלה בשמו ואבא.? תודה,תודה מראש על העזרה,שלי.

הוספת תגובה

• לשלי

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

שלי שלום,
    הקשר התקין בינך ובין הגרוש שלך הוא קריטי עבור מעורבותו בחייה של בתך.
    חשוב שתנסי לשמור עמו על יחסים רגועים ויציבים ככל שניתן, ואף להיעזר בגישור. לא ציינת האם יש ביניכם הסכם ראייה או סידורי משמורת. לבתך גם אמא וגם אבא, וחשוב שתעשי כל שביכולתך על מנת שהיא תוכל ליהנות מכל אחד מכם.
    הדברים שציינת יצרו בי את הרושם, שמא את והגרוש שלך משתמשים בילדה להפעלת לחץ זה על זו, ולהיפך. לפיכך כדאי מאוד שתשתדלו לשמור על קשר ענייני ולהסדיר את הנושאים שביניכם באופן שלא יערב את הילד. כדאי לנסות ליזום מפגש עמו, על מנת ליישר את ההדורים ביניכם ולשוחח על מעורבותו בחייה של הילדה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים
    דניאלה
    15/02/2009

שלום, אנחנו הורים גרושים לילד בן 3.5 שנים, הקשר בנינו טוב מאוד, הגרוש שלי נכנס אלינו הביתה כאשר הוא מחזיר את הילד ונשאר לאכול איתנו ארוחת ערב, עוזר לנו בתיקוני הבית ועוד...אנו רוצים לדעת האם נעשה נזק אם נצא לטיול לפעמים עם הילד בסופי שבוע? אנחנו רוצים להיות איתו ביחד שירגיש טוב אבל מפחדים מאוד מהנזק שעלול להיגרם. נא תשובתך.... תודה מראש דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    הורים גרושים

הוספת תגובה

• הורים גרושים

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

דניאלה שלום,
    חשוב שתחשבו ביניכם את וגרושך, האם לכם ברורים גבולות הקשר ביניכם או שמא גם אתם לעתים מתבלבלים האם אתם גרושים או גם לפעמים מעט ביחד. אני חושבת שככל שלכם יהיה ברור יותר טיב ומטרות הבילוי המשותף, כך לילד הדבר יהיה ברור יותר.
    בוודאי, שהשהות יחד עלולה להיות מעט מבלבלת עבור הילד שישאף לכך שתחזרו לחיות יחד כמשפחה מאוחדת, אך הוא ירוויח מאוד אם הקשר בין שניכם, הוריו, יהיה תקין, חברי והרמוני גם לאחר הפרידה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5
    אביבי
    15/02/2009

שלום, ביתי בת 5.5 עד גיל 5 היתה בגן פרטי, והשנה עברנו לגן חובה. לילדה יש אחות בת שנתיים. חשוב לציין שמדובר שילדה שתמיד מלאה ביטחון, מפותחת מאוד מבחינה וורבלית, מאוד חברתית ותמיד היתה המובילה בקבוצת הגיל שלה. מעולם לא הרימה את קולה / ידה / מעולם לא התחצפה. המעבר לגן החובה היה חלק, בגן יש ילדה שנשארה שנה נוספת בשל גילה - גם היא מלאת ביטחון, וחברים. בהתחלה ביתי התחברה אליה מאוד, אך אני חוששת שעשיתי טעות וביקשתי מביתי להתרחק ממנה היות והרגשתי שהיא "השפעה רעה" (התחילו בגן חבורות וסוג של "חרם" על ילדים) אך היא לא רצתה להתרחק ודווקא היה חברה טובה שלה ואני הפסקתי לדבר על כך. בחג חנוכה האחרון, ביתי היתה בגן במסגרת הצהרון ןמשהו השתבש. כשחזרו בגן למתכונת רגילה, הילדה החלה להפריע בריכוז, להתחצף לגננות וגם אלינו ההורים, היא התרחקה מחברותיה והיות מעדיפה לשחק לבד, והחלה להשתמש גם בשקרים. כששואלים את הילדה מה קרה, היא אומרת שכלום ושסתם "לא בא לה" לשחק. הגננת הציעה להתייעץ עם פסיכולוג ילדים כי היא השתנתה מאוד. לעצתכם אודה,

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

אביבי שלום,
    האם אכן חל שינוי משמעותי ודרסטי בהתנהגותה של הילדה מאז חנוכה, גם בגן וגם בבית?
    רצוי מאוד שתתייעצו עם פסיכולוג הגן, שיכול לערוך תצפית על הילדה ולהתרשם מהתנהלותה. כמו כן, כדאי לפתוח את הושא עם הילדה - לשאול אותה איך היא מרגישה בגן ובבית, מי החברות שלה, איך היא אוהבת לבלות וכדומה.
    במידה ואתם מתרשמים כי הילדה נמצאת במצוקה, כדאי לפנות בהקדם להדרכה אצל פסיכולוג המתמחה בילדים, על מנת לעזור לה לחזור במהרה להתפתחות התקינה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הילד
    דין
    15/02/2009

הי, בני בן שנתיים+4 חודשים, הוא ילד נבון, חייכן וחברותי. הגננת ציינה (ואני רואה זאת גם בבית) אינו אוהב לשחק בפאזלים ובמשחקי קופסא (להתאים לדוגמא מספר לתמונה וכד'), היא ציינה שזה בעייתי...שהוא מאוד אוהב לגו ובניית מגדלים וכמובן להשתובב בחצר...אני לא מבינה מדוע זה בעייתי? הילד מאוד נבון ומעדיף משחקים אחרים. אני באופן אישי בבית מגוונת לו את כל המשחקים אך בגיל הזה לדעתי אינני יכולה להכריח אותו לעשות פאזל אם מעדיף לבנות מגדל מלגו? הייתי שמחה לשמוע דעה ועד כמה זה קריטי.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הילד

הוספת תגובה

• התפתחות הילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

דין שלום
    כמובן שלא ניתן לייעץ לך באופן מפורש לגבי בנך דרך האינטרנט. חשוב שתבדקי עם הגננת למה התכוונה בדבריה - האם היא מרמזת על נטייה לפעלתנות מרובה מצד הילד? במידה והוא מסוגל לעסוק במשך זמן בבניית מגדלים ובפעילויות אחרות, אזי הפאזלים יחכו לתקופה אחרת. יש לילדים דרכים שונות להתפתחות והעדפות שונות, ועלינו לכבד זאת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית - לא קיבלתי תשובה
    ענת
    15/02/2009

שלום רב. יש לי 3 ילדים, בת 9 בת 6 ובן שנתיים וחצי, הבעיה שלי היא עם הגדולה, היא מקללת המון, או משתמשת בביטויים שלא נעימים, אלימות מילולית (בנוסף לאלימות פיסית) זה כבר לא נשלט אצלה נראה לי זה פשוט יוצא החוצה אוטומטי ללא חשיבה לפני, אתמול דיברתי איתה (כמו הרבה שיחות לפני) אבל לדעתי אני צריכה לעשות משהו דרסטי יותר מאשר שיחות ועוד שיחות, מה עושים כדי לעקור את זה מהשורש? זה מופנה כלפי כולם, אנחנו כהורים, אחותה, חברים, לפעמים זה גם תוך כדי משחק עם חברים היא אפילו לא שמה לב, אני גם לא חושבת שהיא מודעת למילה שיוצאת לה מהפה תוך כדי משחק עם חברים. אבל זה עדיין אלימות מילולית שלא מקובלת עלינו. מה עושים?

הוספת תגובה

• אלימות מילולית ופיסית מצד בת 9

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

ענת שלום,
    בתך פיתחה סגנון התנהגות שהוא מאוד שלילי ולא מועיל בטווח הארוך עבורה. נראה כי היכולת שלה להתמודד עם תסכולים באופן בונה, היא נמוכה. אתם נדרשים לפתח במהרה את יכולתכם לעמוד בפני בתכם, ולעזור לה למצוא דרכי התמודדות טובות יותר, כי היא עלולה כבר בקרוב לשלם על התנהגותה מחירים אישיים וחברתיים גבוהים. כמו כן, ההתנהגות גובה מחיר לא פשוט משני ילדיכם הצעירים.
    שיחות עם הילדה כפי שהבחנת היטב אינן מועילות, ולפיכך חשוב שאת ובן זוגך תשבו יחד ותגבשו אסטרטגיות פעולה בתגובה להתנהגויות לא הולמות של ילדתכם. חשוב שתנקטו בסנקציות מיידיות ותואמות בתגובה להתנהגויות לא תקינות, ותפגינו גישה אחידה כלפי התנהגות הבת. כמו כן, חשוב שתבדקו ביניכם ובין עצמכם, האם אתם גם ללא כוונה מחזקים את התנהגות הילדה, מעריכים את יכולתה לבטא תוקפנות באופן לא מווסת ולא אכפתי, וכדומה.
    במידה ואתם רואים כי אתם מתקשים לשנות את תגובותיכם, או שהילדה ממשיכה באלימות, חשוב מאוד שתפנו במהרה להדרכה אצל פסיכולוג. חשוב שבתכם תחזור להתפתחות תקינה מהר ככל האפשר, וילדיכם הצעירים לא יסבלו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתר חברי צוות המשיבים ,מדוד
    ד''ר דוד וילנסקי
    15/02/2009

אני יודע שאני חוטא (בגלל סיבות אישיות) אך נראה לי שכדאי לענות לפונים לפי תאריך הפניות ולא לענות לפניות של אותו יום. יש פניות ישנות מלפני שבוע. אני מקווה לחזור לפעילות בעוד שבוע. דוד

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לפניות??למנהלי הפורום

תמרה
    17/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתדלים לענות למירב הפניות.

נעמה סבג שמש
    17/02/2009

כל מנהל פורום אחראי ביום אחר ולכן עלול להיווצר מצב שדווקא יועץ ספציפי אותו תעדיפי לא יהיה. לא להתייאש! אפשר לנסות גם יום אחר.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל מידע

יעל
    17/02/2009

האם אתה יכול להמליץ על הבחורה שעוזרת לכם במתן כישורים חברתיים ? האם היא פסיכולוגיץת ?אם, כן אשמח לקבל פרטים- אני בדיוק מחפשת לביתי מישהו בתחום הזה. תודה מראש, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופסס.. טעיתי במיקום...

יעל
    17/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    גלי
    15/02/2009

בני, בן 3 ו-10 חודשים נגמל מטיטולים לפני כשנה. הגמילה היתה די מהירה וחלקה. ב-4 חודשים האחרונים היא לא הולך לעשות פיפי כשהוא צריך, אלא מתאפק, כשאני רואה שהתחתון שלו טיפה רטוב אני שולחת אותו לשרותים, לעיתים היא אומר שאין לו פיפי, ורק כשאני מתעקשת הוא הולך לעשות פיפי. גם כאשר הוא רטוב מעט, הוא לא אומר ולא מבקש שאחליף לו. חשוב לציין כי הוא לא עושה את כל הפיפי בתחתונים. ב-4 ימים האחרונים הוא התחיל לעשות קקי בתחתונים, ואפילו לא מודיעה שעשה. חושב לי לציין כי הגמילה הקקי היתה חלקה אצלו. קשה לי להאמין כי הוא סובל מחוסר תשומת לב, לא בבית ולא בגן. הוא ילד מאוד חברותי, חכם ואהוב. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

גלי שלום,
    נראה שבנך מתאמץ מאוד להתאפק, אולם בסופו של דבר הפיפי או הקקי "בורחים" לו ללא שליטה. חשוב לבדוק מה מביא אותו לרצות להתאפק - האם לא נעים ללכת לשירותים בגן או בבית, האם כואבת לו הבטן כשהוא עושה קקי, וכדומה. אני מתארת לעצמי שבנך מבחין בכך שהתלכלך אולם הוא מתבייש במה שמתרחש.
    תוכלי לעזור לו ע"י "חיזוק"/"רענון" של הגמילה, בהתאם למה שעשית כשגמלת אותו לפני כשנה. כדאי מאוד להשתמש במערכת של חיזוקים (עם טבלת כוכבים, ו/או עם פרס מיידי על כל יציאה בשירותים או יום בו לא התלכלך). חשוב לשתף את הילד במה שניתן בתהליך - למשל, שיבחר תחתונים עם דמות אהובה עליהם ואז פחות ירצה להתלכלך, לקרוא לו שוב ספרים על חינוך לניקיון וכדומה. השתדלי להימנע ככל שניתן מהערות ביקורתיות או מאוכזבות כאשר בורח לו, והדריכי את שאר המבוגרים והצוות החינוכי בגן להימנע מכך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות לילדה בת שנתיים
    יעל
    14/02/2009

בתי בת השנתיים הינה ילדה מאוד אנרגטית, מלאת בטחון עצמי ואסרטיבית. היא חזקה, בעלת דעה, וחווה את הכל בצורה מאוד עוצמתית. מזה מספר חודשים היא חווה חלומות בהם היא חווה את מה שקרה במהלך היום ופעמים רבות היא מתעוררת בבכי (בקריאה לי או לגננת) - אך אינני חושבת שמדובר בחוויות לא טובות, אלא חוויות רגילות של הגן - כגון חלומות על זה שילד לוקח לה משהו שהיה שלה... בימים האחרונים חלה הרעה במצב החלומות - כאשר לילה אחד היא התעוררה בבכי כי יש משהו מתחת לשמיכה שלה - היא טענה כי זה עכבר וביקשה לראות שהוא ישן. מיד אח"כ היא סירבה להכנס למיטה שלה וגם לא שלנו (ההורים) - וכל זה מלווה בבכי הסטרי. היא פחדה מהשמיכות ורצתה רק להיות בסלון - על הספה, איתי (גם שם היא פחדה לישון ולבסוף פשוט "התעלפה" מעייפות). הדבר חזר בגרסה זו או אחרת מספר פעמים (היו ימים שהיא דילגה) - גם בצהריים (כשישנה בבית - למשל היתה מתעוררת מהשינה בבכי שיש משהו מתחת לשמיכה - הפעם, נמלה). ביררנו בגן - ושום דבר חריג לא קורה שם - גם לא מבחינת התנהגותה בגן. לפעמים לוקח הרבה מאוד זמן לשכנע אותה שאין שום דבר במיטה והיא יכולה ללכת לישון. היא מסרבת להתכסות ונראית מפחדת מאוד. עלי לציין כי כל שאר ההתנהגות, הבטחון והאהבה ללכת לגן - הכל לא השתנה. הילדה שמחה ומאושרת, מלאת אנרגיה, ולא מדברת כלל על הנושא הזה בשום שעה אחרת ביום. האם תופעה כזו מוכרת אצל ילדים? אם כן - האם יש בעיה כלשהי שעלי להיות מודעת לה? והאם יש משהו שאני יכולה לעשות מלבד לעודד אותה שאני איתה ותמיד אגן עליה? בתודה, אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות לילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

• חרדות לילדה בת שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

יעל שלום,
    לילדים יש סיוטי לילה, שבהם הם תכופות מעבדים אירועים שהתרחשו במהלך היום. התיאור שלך נשמע מאוד עוצמתי, ועולים לי שני כיווני מחשבה:
    ראשית, נראה שבתך מתקשה להרגיע את עצמה כשהיא מתעוררת. חשוב בלילה להשאיר לה אור חלש ולעזור לה לפתח שגרת הירדמות-מחדש: עם שימוש בבובת פרווה, בקבוק חם וכדומה. כרגע היא זקוקה לנוכחות של אחד מכם, אך חשוב להתעקש להרדים אותה במיטתה, כשאתם נוכחים לצידה. כדאי להשתמש גם בספרים שעוסקים בפחדים של ילדים, כמו "פחדרון בארון" וכדומה.
    בנוסף, כדאי לבדוק האם חל לאחרונה ארוע או קיים נושא שמעסיק אותה במיוחד והוא חוזר בחלומות. ייתכן שטיפול ישיר בתכני הסיוטים, יקל עליהם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7
    ורד
    14/02/2009

לבת שלי בבית הספר הראו סרט על "איך תינוקות באים לעולם". היא חזרה מבית הספר וסיפרה לנו על כל התהליך בפרטי פרטים. הסבירו להם שזה תהליך שהוא "נעים". אבל מאותו יום היא כל הזמן חוזרת על השאלות ואומרת שהיא לא רוצה "שיכניסו לה בולבול לפות","לא רוצה לעשות תינוקות","האם אין דרך אחרת לעשות תינוקות". יחד עם זה היא אומרת לאח שלה, שזה לא מגעיל, אמרו להם שזה "נעים". מה אני יכולה להסביר לה? האם זה בסדר שבכיתה ב' מראים להם את הדברים האלו? איך להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7

הוספת תגובה

• חינוך מיני

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

ורד שלום,
    חשוב שתדגישי בפני בתך את העובדה שרק מבוגרים מביאים ילדים לעולם, ורק כשאנשים מבוגרים, הם מרגישים שהדברים שהוצגו בפניה בסרט הם נעימים. כדאי שתבדקי מה גרם לה למצוקה סביב התכנים של החינוך המיני. נראה לי שבתך מוטרדת בעיקר מיכולת השליטה שלה בסיטואציה, והיא חוששת שמא יעשו לה משהו לא נעים נגד רצונה. זו הזדמנות להסביר לילדתך על הגוף שלה שברשותה, ועל ההכרח לסרב למגע שאינו נעים לה (גם עם חברות או קרובי משפחה, ואפשר להרחיב זאת גם לחיבוקים, צביטות או נישוקים מאנשים שונים).
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומרים לילדה
    שירין
    14/02/2009

מה אומרים לילדה בת שלוש כשאבא לא ישן בבית בגלל משבר בין ההורים? הילדה שואלת- "למה אתה לא אוכל איתנו וישן איתנו?" או "למה אתה לא מוריד נעליים?" ו"אתה הולך?" וכד'...

לקביעת תור
    סגירה
    מה אומרים לילדה

הוספת תגובה

• פרידת ההורים

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2009

שירין שלום,
    אין ספק כי הילדה מרגישה בהיעדרו של האב ומבינה כי דברים השתנו בבית. חשוב לספק לה הסבר שיהיה תואם לגילה וליכולת הבנתה, אולם להתייחס למתרחש - משהו בסגנון: "לפעמים את כועסת על חברה ורוצה קצת להתרחק ממנה ולשחק עם... ככה עכשיו גם אבא ואמא, אנחנו רבנו ועכשיו אנחנו נחים קצת אחד מהשני". או כל הסבר אחר שמתאים לילדה וליכולת הבנתה.
    באופן עקרוני, הכרחי מאוד שתחליטו את ובעלך מה קורה ביניכם, כי פרידות וחזרות חוזרות ונשנות עלולות להעצים את המתח שהילדה כבר מצויה בו. רצוי להיעזר בטיפול זוגי או בתמיכה של פסיכולוג ילדים, אשר יעזור לכם להיפרד באופן שיפגע בילדה כמה שפחות. בנוסף, חשוב מאוד שתיעזרו בבני משפחה או חברים קרובים, שימשיכו להעניק לילדה חום ותשומת לב.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה