מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא קמה מהכסא בגןאמנון16/12/2008
שלום, בתי בת 2, שנה ראשונה בגן, בחודשיים הראשונים סירבה ללכת לגן ובכתה כל היום, היום היא שמחה ללכת לגן אבל היא לא קמה מהכסא, ביתי נמצאת בגן עד השעה 12:30 הגננת אומרת שהילדים אוהבים אותה ורוצים לשחק איתה. בחוגים היא משתתפת, אם היא קמה מהכיסא וילדים מתקרבים אליה היא מתיישבת בחזרה. יש לציין שהיא ילדה מאוד נבונה ו ראשונה שלנו. הגננת אמרה שהיא נתקלה במקרים כאלה, אבל לפרק זמן של שבועיים, אצלנו זה נמשך כבר ארבעה חודשים. האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
מיכל לופו-שדה16/12/2008שלום אמנון
הסתגלות לגן חדש היא כן דבר שעשוי לקחת זמן וילדים מגיבים אליו בצורות שונות ובאפנים שונים. מדבריך ניכר כי ישנון שיפור משמעותיבהסתגלות של בתך לגן, כאשר כיום היא כבר מוכנה ללכת בשימחה ומשתתפת בחוגים. עם זאת, הישיבה בכסא והסירוב לקום ולצאת לחצר ו מראים כי היא עדיין חשה חוסר בטחון וזקוקה להמשך חיזוק וליווי בתהליך. לא תיארת האם התנהגיות מסוג זה מופיעות בעוד מקרים מלבד הגן והאם זו הפעם הראשונה שאתם רואים קושי בהסתגלות מצידה.
בכל מקרה, ניתן כרגע להציע לה לקחת לגן חפץ שהיא אוהבת מהבית שמרגיע אותה בזמן שהיא בגן ובתיאום עם הגננת לאפשר לה לקחת אותו איתה החוצה לחצר על מנת לעודד אותה לקום מהכיסא. כמו כן, נסו להפגיש בינה לביו ילדים מהגן שהיא התחברה איתם גם בשעות אחה"צ יחד איתכם. לרוב ילדים בגיל זה מרגישים שיפור ניכר בבטחון בגן כאשר יש להם חבר שהם סומכים עליו ומרגישים בנוח איתו. חשוב כי הגננת תלווה אתכם בתהליך ותחזק אותה בכל פעם שהיא קמה, . כמו כן, הגננת או הסיעת יכולה לתת לה מטלות שונות בגן שתעשה יחד איתה כדי לעודד אותה לקום מהכיסא בתחילה עם הגננת, כמו למשל, ללכת להביא את ארוחת הבוקר ביחד עם הגננת ולחלק לצלחות הילדים או לבוא איתה לחצר לסדר את הצעצועים למשל.
בכל מקרה חשוב כי תהיו סבלניים ותשדרו לבתכם כי אתם סומכים על הגננת ועל צוות הגן וסומכים עליה שהיא לאט לאט תסתגל לגן ותחוש טוב יותר.
אם הקושי נמשך אתם יכולים לפנות להדרכת הורים
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לבני להתעורר בבוקריפעת16/12/2008
שלום, רציתי להתייעץ על דרך שתקל עלי את ההתמודדות עם בני בן ה- 3 בבוקר. בבוקר אני מנסה להעיר את בני ואיך שאני נכנסת לחדר ואומרת בוקר טוב, הוא צועק עלי "לכי מפה" ומתחיל להתבכיין ומחסה את כל ראשו בשמיכה. זה קורה גם שלילה לפני הוא הולך לישון מוקדם (20:00) וגם כשהוא הולך לישון מאוחר ולא נראה לי שהוא כזה עייף בבוקר. אני ממש לא יודעת מה לעשות ניסיתי המון דברים בבוקר לצחוק איתו להיות קשוחה איתו, להסביר לו שאני מאחרת לעבודה אבל כל בוקר זה מלחמה חדשה ועד שאנחנו יוצאים מהבית זה מרגיש לי נצח! וכבר אין לי כוח להתמודד עם זה. אני בהריון בחודש שביעי ובזמן האחרון כל דבר הוא מאוד קשה איתו ואני מרגישה שהוא ממש השתנה לרעה בהתנהגות שלו לכול. את ההיריון הוא מקבל ממש יפה עד כה וכל הזמן מספר לכולם שיש לו אח בבטן של אמא. אבקש עצה איך להתמודד איתו בבוקר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לקום בבוקר
מיכל לופו-שדה16/12/2008שלום יפעת
התמודדות עם קשיי התארגנות בבוקר של ילדים בגיל של בנך הינה נפוצה מאוד. לא תיארת כיצד בנך ישן במהלך הלילה והאם הקושי להתעורר נובע משינה לא טובה אן פשוט מצורך של בנך להמשיך לישון. בכל מקרה אם בנך ישן היטב והבעיה אינה נובעת מקשיי שינה, אני ממליצה לך לשוחח על כך עם בנך ביחד עם בעלך ולהסביר לו בזמן שאתם שניכם רגועים ופנויים לכך, כי בבוקר, על אף שהוא עייף או רוצה להמשיך לישון חייבים לקום כמו שאמא ואבא קמים לעבודה. אפשר להעיר אותו מוקדם יותר כדי שיספיק להתארגן וגם להכין איתו ביחד טבלה ולעשות כמו משחק של המטלות בבוקר. בטבלה ציירו רשימה של המטלות שעליו לעשות בבוקר, למשל: לקום בבוקר, לצחצח שיניים, להתלבש ולהיות מוכן לגן. את המטלות ציירו כמובן, ותלו את הטבלה על המקרר. ובכל בוקר סמנו ביחד וי או הדביקו כוכב כאשר הוא עושה את המטלות. חשוב כי תהיי עקבית בכל דרך תגובה שאת בוחרת ולא להחליף שיטות תגובה מאחר וזה עשוי לבלבל אותך ואותו.
בנוסף, חשוב לי להדגיש כי יתכן ועל אף שכלפי חוץ בנך מתנהג כאילו ההריון רק משמח אותו, לידה קרבה היא אכן משמחת אך גם מלחיצה ומעוררת מתחים. לכן, יתכן וחלק מההסבר להתנהגויותיו שתיארת נובעות ממתח שהוא מרגיש לקראת הלידה ומכעס וחששות. חשוב כי תדברי איתו על הלידה המתקרבת תוך מתן לגיטימציה לדבר גם על רגשות חשש ופחד. ישנם ספרים המכינים לקראת לידה כמו ספר הפילפילים של אלונה פרנקל, או הספר "לאמא יש תינוק בבטן".
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצבת גבולות-בן 2.6ש.א.15/12/2008
שלום בני בן שנתיים וחצי מזה שנה אנו מתמודדים איתו בהצבת גבולות, הוא לעיתים זורק חפצים בבית בלי שום סיבה ולאחר שאנו לוקחים אותו לחדר לכמה דקות שיחשוב על מעשיו הוא צוחק לנו ואנו צריכים לגרור אותו לחדר וכך קורה גם בגן, ה"עונש" בגן הוא התאפקות על כסא למשך כמה דקות, אך גם משם הוא מרבה לקום, מה עושים איתו במצבים אלה? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
מיכל לופו-שדה16/12/2008בגיל שנתיים ילדים מפתחים את תחושת הנפרדות שלהם מההורים תוך פיתוח זהות נפרדת. לכן אנו כהורים נאלצים להתמודד עם אותן התפרצויות כעס ובדיקת גבולות חוזרת אשר מהוות חלק מההתפתחות הנורמטיבית בגיל זה ונמשכות לרוב עד גיל שלוש וחצי ארבע. על אף שמדובר בתגובות ונורמטיביות ובתופעה שכיחה ומוכרת, כהורים לא קל לעמוד מול התפרצויות אלו מאחר וזה לרוב גוזל מאיתנו הרבה אנרגיות ומעורר בנו כעס. חשוב כי בזמן רגוע תשוחחו עם בנכם ותאמרו לו בדיוק מה החוקים בבית, למשל: בבית אנחנו לא זורקים חפצים או מרביצים" ותנו לו אלטרנטיבות להתנהגויות אלו. למשל, כשאתה כועס אתה יכול לדבר ולהסביר מה אתה רוצה. כאשר הוא מתנהג בהתאם חזקו אותו על כך, למשל עם מדבקה או בלון, והתפארו בפני המשפחה וחברים על כך שהוא התנהג יפה. .נסו לבדוק איתו מה הסיבה שהחל לזרוק חפצים, יתכן והוא חש תסכול כלשהו שלא הייתם מודעים אליו. ניתן כמו בגן לשים אותו בחדר להרגע לכמה דקות. ילדים בגיל זה לפעמים לא מבינים את המשמעות של תחשוב על מה עשית, אפשר אולי במקום לומר אנחנו לא מרשים לזרוק דברים ורק כשתירגע תוכל לצאת מהחדר. הדבר החשוב הוא שאתם כהורים תנסו לשמור על קור רוח ולא תגררו איתו למאבק של שליטה תוך איבוד שליטה.תנו לגננת בגן לטפל בו , יש לה את הכלים לשם כך ואל תענישו אותו על דברים שעשה בגן מאחר וזה לא אפקטיבי. חשוב כי התגובה תיעשה בצורה ישירה למעשה כך שאתם כהורים תגיבו לדברים שהוא עושה בבית ולא בגן.
בכל מקרה זיכרו כי מדובר לרוב בתופעה שכיחה ומוכרת. אם בכל זאת אתם מרגישים כי התנהגותו מחמירה אתם יכולים לפנות להדרכת הורים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם פתאומייםרפי15/12/2008
בתי בת 4 נבונה רגישה לסביבה חיכנית ילדה רגילה. כבר מגיל צעיר יותר היו לה התקפי זעם פתאומיים שנמשכים מספר דקות, זה כולל צרחות, בכי חזק מאוד, זריקת חפצים על מי שנמצא בסביבה כולל מכות לסובבים. הסיבות להתקפים הם מגוונים אם לא הבנו משהוא שהי אמרה (בקשנו שתחזור אל המשפט), אם לא מצליח לה משהוא בדרך שלה, אם מבקשים ממנה עשות משהוא לא לרוחה, אם האוכל לא לטעמה וכן הלאה ממש דברים פאוטים (לדעתנו) שניתן היה לפתור רק אם הי לא "תיכנס להתקף הזעם" לפעמים אנחנו "פוחדים לשאל שוב את מה שאמרה מהנהנים בראש שכאילו הבנו זה מתסכל יש לציין שאשתי אשת חינוך ואנחנו דוגלים לתת לביתי את חופש הבחירה והעצמאות, בוודאי שהי לא רואה אלימות בבית בשום צורה. לאחר ה"התקף" הי חוזרת לעצמה כאילו כלום לא קרה גם אם הי לא קיבלה את מה שרצתה. התנהגות שהי מקצה אחד לשני. בבקשה תעזרו לנו אנחנו מותשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרפי
ד''ר דוד וילנסקי15/12/2008בזמן רגוע הייתי מנסה לשוחח איתה על מה היא הרגישה בזמן התסכול ומה היא חושבת על צורת ההתבטאות שלה. הייתי מנסה לחשוב איתה מה היא יכולה לעשות שמשהוא מרגיז אותה והייתי לה כמה אפשרויות אחרות שהיא יכולה לשתמש בהן. זה לא תרופת פלא אבל הייתי מצפה לירדה בהדרגה בעוצמת ההתםרצויות. אם לא משתפר, ניתן להתיעץ עם פסיכולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רפי16/12/2008תודה רבה על התגובה המהירה וננסה לישם את ההצעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6ו.מ15/12/2008
שלום, יש לי ילדה נבונה ופיקחית אך בישנית ומופנת ולוקח לה זמן ל"השתחרר" , לפני כשבועיים מצאתי אצלה תכשיט שהיא לקחה מקרובת משפחה שלי וכששאלתי אותה מה זה עושה אצלה, היא היתה נבוכה והסברתי לה שלא לוקחים משהו ממישהו בלי רשות , אך "התופעה" ממשיכה בימים האחרונים היא חוזרת מהגן עם צעצוע שלא שייך לה וכשאני שואלת אותה של מי זה והאם היא קבלה את זה מתנה , בהתחלה היא אומרת כן אבל מעצם התשובה אני מבינה שהיא כנראה לקחה את זה בלי רשות , ניסיתי להסביר לה שהילדה שהצעצוע נעלם לה תהיה מאוד עצובה ושתחשוב איך היא היתה מרגישה אם היו לוקחים לה ,אך אני לא נראה לי שזה עוזר , מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
ד''ר דוד וילנסקי15/12/2008נראה לי שהיא מעותת על איזה מצוקה. בדאי להתיעץ עם פסיכולוג בנסיון להבין מאיפה המצוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחלומות מבעתים לילד בן 10גליה15/12/2008
בני סובל לאחרונה (כמעט חודשים ללא הפסקה) מחלומות נוראיים בלילות. הוא ילד דיי פחדן (מחיות, מחושך ועוד). הוא הולך לישון ב-20:00 (מה הפלא הוא עייף) ולקראת השעה 11:00 הוא מתעורר מחלום רע שחוזר על עצמו (הוא נכנס לבית כלא) והוא לא יחזור לישון אלא אם כן אחד מאיתנו ההורים יישן איתו (אצלו בחדר או אצלינו במיטה) שום דרך אחרת לא תעזור !!! וניסינו. ניסתי לברר לגבי ביה"ס. הילד אומר שבסדר, אבל מצד שני לא כ"כ מנדב מידע ובסה"כ הוא ילד "חנון" וכולנו יודעים כמה ילדים יכולים להיות אכזריים. דיברתי גם עם המחנכת והיא אומרת שהוא נראה לה דיי לחוץ חברתית. הוא החל בטיפול הומאופתי. שבינתיים השינוים הם מעטים ומינורים ז"א שעת ההתעוררות האחרה בחצי שעה ועוד דברים נוספים במה אפשר לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
ד''ר שירי שדה שרביט15/12/2008גליה שלום,
נסי לבדוק עם ילדך מה עשוי להרגיע אותו - השכבה ממושכת כשמישהו מכם לצידו, שינה עם אור קטן, שינה כשאחד ההורים נמצא לידו או ישן על מזרן וכדומה. כדאי לבקש ממנו לחזור בשעות הערות, כשהוא מרגיש נינוח ובטוח, לספר שוב את החלום ולבטא אותו בדרכים שונות - הצגה, ציור, כתיבת סיפור וכל דרך אחרת בה נוח לו לבטא את עצמו. העבירו לילד את המסר כי אתם בטוחים ביכולתו להרגיע את עצמו, וכי תתמכו בו עד שהמצב יחזור לשגרה.
בנוסף, כדאי ליזום עם הילד שיחה (חד פעמית) על כך שאתם כתובת בטוחה, והוא יכול לספר לכם אם יש משהו חיצוני שמטריד את מנוחתו.
במידה ואין שיפור בשבועיים הקרובים, מןמלץ לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המתמחה גם בטיפול בחרדות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מיניתדנית15/12/2008
שלום רב, בני בן ה 4 וחצי טוען בפני מספר פעמים שלא רוצה להיות בן אלה רוצה להיות בת בכדי שיוכל להתאפר אני רוצה לציין כי גם כשהיה קטן יותר ביקש לנעול את נעלי וללבוש בגדים ורודים. שאלתי היא איך מגיבים לעניין זה בצורה שהעניין לא יגרום בעיות בזהותו המינית בעתיד?? מה עלי לעשות?? אודה על תשובה בעניין דנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית
ד''ר שירי שדה שרביט15/12/2008דנית שלום,
בנך מגלה סקרנות רבה כלפי מאפיינים חיצוניים נשיים ורצון להתנסות בהם. ייתכן כי זוהי דרך שלו להתחבר אלייך ולמצוא מקור נוסף לקרבה ביניכם. אפשרי לבנך לשחק בחפצים ובתחומים המעניינים אותו. במקביל, חשוב להבטיח שיש לו מספיק הזדמנויות לאינטראקציה קרובה עם דמויות גבריות, על-מנת שיכיר את העולם הגברי ויבחן את הנאתו ממנו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לבת 4אבא14/12/2008
שלום לכולכם/ן בתי בת 4 נמצאת במצב שהיא אינה מוכנה ללכת בטיולי הגן ללא יד.היא מאד מפחדת מהחורף כל הזמן שואלת אותנו אם יורד גשם אפילו שאין עננים בשמים. היא אומרת שאינה אוהבת ימי הולדת כי היא לא רוצה לגדול כי מי שגדל מת.אינה אוהבת ללכת לגן ואומרת שהיא רוצה להשאר בבית (היא נכנסה בגיל 2.8 לגן.מה עושים? האם עלי לפנות ליעוץ? תודה על כל עזרה והכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לבת 4
ד''ר שירי שדה שרביט15/12/2008לאבא שלום,
לא ברור משאלתך האם אתה רואה סיבה להתנהגויות, הנמצאת בבסיסן וגורמת להן.
אודה לך אם תוכל לכוון את שאלתך יותר - מה מטריד אותך בדיוק בהתנהגויות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חרד מבחינותרותי14/12/2008
בני בן 13 חרד מבחינות. התופעה התחילה כבר בכיתה ה ועד היום לא ממש עברה. מה עליי לעשות? החרדה די חוסמת את הביצועים שלו בפועל וקיים פער משמעותי בין הידע שלו לבין תוצאות הבחינות בפועל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בחינות
מיכל שמש14/12/2008רותי שלום, אם מדובר בתופעה ממוקדת של חרדת בחינות, כדאי לפנות לפסיכולוג המתמחה בטיפול בתחום, לרוב בטכניקות של טיםול קוגנטיבי- התנהגותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ד''ר דוד וילנסקי15/12/2008ביופידבק גם מאד יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעות באיבר מיןאמא14/12/2008
בתי בת שנה וחמישה חודשים (כמעט). מזה מספר חודשים ותוך כדי החלפת טיטול היא נוגעת באיבר המין שלה. אני יודעת שזה טבעי ואני מנסה למנוע אותה בדרך צחוק או לומר לה שזה מגעיל לשים את היד כי יש קקי. איך ניתן להתייחס לנושא לא להתפתח. אולי אני צריכה הסבר על הנושא ותודה מרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעה באבר המין
מיכל שמש14/12/2008אמא שלום, התנהגותה של ביתך טבעית, ולא כדאי לומר לה שזה מגעיל, על מנת לא לפתח רתיעה מהנושא. באופן טבעי היא רוב הזמן עם טיטול, כך שנגיעותיה באזור הן ממילא מוגבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים מרביצהגיל14/12/2008
שלום, בתי האהובה בת השנתיים וחודש (בת יחידה) החלה לבקר במסגרת לראשונה בספטמבר. מדובר בגן שיש בו 20 ילדים וחמש נשות צוות.היא נמצאת עד 13:00 ואח"כ היא איתי או עם בעלי. היא השתלבה יפה ואני מצליחה להבין שהיא נהנית. אני מרוצה גם. לצערי היא חוזרת מידי פעם עם שריטות ונשיכות ואני יודעת שגם היא מתנהלת בצורה כזו. הצוות מאד מקפיד להתערב, להושיב על כסא את מי שהיכה וגם מקפידים על בקשות סליחה. הן תמיד מעדכנות אותי במידה וראו שהיא היתה מעורבת במשהו יוצא דופן. הקושי שלי הוא עם מה שקורה בבית. ברגע שמגיעים אלינו ילדים אחרים היא נכנסת למתקפה. כל דבר שהם רוצים היא לוקחת, היא מכה ומושכת בשיער וזה סיוט!!!!! אני מרגישה שהבת שלי הופכת לשטן!! אני ממש פוחדת להזמין חברות עם ילדים הביתה.... אני תמיד משתדלת "לשמור" ולשים לב ואם אני רואה שהיא נוהגת באלימות אני מגיבה מיידית. מרימה אותה אומרת בקול סמכותי - מספיק, אסור להרביץ ובדרך כלל מכניסה אותה לחדר איתי לשתי דקות שבהם אני לא מדברת אבל אומרת לה שההתנהגות היתה לא בסדר.היא בדרך כלל בוכה בשלב זה. אח"כ יוצאת איתה והיא מבקשת סליחה. אבל - זה יכול לקרות שלוש פעמים בערב אחד וזה סיוט. יש לציין שהיא לא מרביצה לי או לבעלי או לסבים וסבתות אלא רק לילדים אחרים. אשמח לתשובתכם. תודה רבה מאד. האם כדאי ללכת לייעוץ אישי בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאך או שטן?
מיכל שמש14/12/2008גיל שלום, ילדים רבים בני שנתיים מכים מאחר וחסרים להם כלים שפתיים להביע את התסכול שלהם במצבים מסויימים. ביתך כנראה רגישה לחדירה למרחב האישי שלה, וכל "פלישה" כזו נחוית אצלה כאיום. בהמשך הזמן תלמד את כללי ההתנהגות, גם בעזרת הפעולות שאת עושה. אם את חשה שהכותרת הקיצונית שנתתי מבטאת את תחושתך הייתי בכל זאת ממליצה לפנות לייעוץ אישי אצל פסיכולוג, יתכן ולכם ההורים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אין כמוכן!
גיל14/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 עם בית קשביעל14/12/2008
בני בן 11.5 אובחן בגיל 5 עם בעית קשב ניסינו הרבה דרכים כולל קונצרטה וריטלין וגם רפואה טיבעית הוא ילד עקשן לא רוצה עזרה עצבני , הרטבת לילה חסר סבלנות יש לציין שהוא לא היפראקטיבי קבוצת הקונצרטה לא עושה לו טוב והרבה כעס ולא משפיע עליו (לקח 36 מ"ג ןעשה לא טיקים ) יש לציין שמעירים לו לגבי מקצועות מסויימים הוא מוכיח לנו שהוא לומד וגם למורה לכן אין לנו מושג מיהו אבקש את המלצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בקשב
מיכל שמש14/12/2008מאחר ואת מתארת קושי רב תחומי, הייתי ממליצה לפנות לייעוץ אישי אצל פסיכולוג המתמחה בקשיי קשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת ארבע עם בעיות שפה ובעיות רגשיותאמא לשלוש בנו14/12/2008
שלום רב, בתי בת הארבע, השלישית במספר, סובלת מבעיות שפה: אוצר מילים דל - במיוחד פעלים, הגייה לא ברורה, קושי להבין משפטים ארוכים ומורכבים ועוד. נוסף על כך, היא מגיבה לעתים בהתפרצויות כעס ומתקשה להסתגל לאנשים חדשים, מאוד קשה להלביש אותה בבגדים חדשים והגמילה מהחיתול והמוצץ היתה בגיל מאוחר יחסית (לקראת שלוש וחצי). בגן ההסתגלות הייתה די אטית, וכיום היא נהנית מאוד, אך משחקת עם קטנים ממנה. קלינאית התקשורת שהגענו אליה לאחרונה הציעה טיפול אצל פסיכולוג ילדים. מה משמעותו של טיפול כזה? האם הפסיכולוג נפגש עם הילד או רק עם ההורים? האם תוכלו לתת המלצה על פסיכולוגים מתאימים בירושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בת ארבע
מיכל שמש14/12/2008אכן אני מצטרפת להמלצה לפנות לטיפול. פסיכולוג ילדים יכול לעשות טיפול דיאדי, שהוא טיפול הורה- ילד, להדריך אתכם ההורים, או לשלב בין שני הערוצים. מדובר במתן כלים לכם ולילדה להסתגל טוב יותר, להגמיש את היכולת להתמודד עם התסכול, ולחזק את הדימוי העצמי שפעמים רבות נפגע בשל קשיי התפתחות.
כדאי לחפש פסיכולוג התפתחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתדנה14/12/2008
בני בן הארבע ילד מדהים, חכם חברותי ושובב. יש לו הרבה חברים, בעיקר בנים. הוא מאד שובב פיסית, ומאד מחובר לעולם הבנים בגילו - אוהב תמיד ספיידרמנים, בטמנים וכו'...כמו כן משחק כדורגל, רץ קופץ. עוד אציין כי יש לו אחות גדולה בשנתיים, בעלת מודעות עצמית גבוהה לצורתה החיצונית. אני מציינת את כל האמור כי בחודשים האחרונים התפתחה אצלו תופעה שהוא מאד מאד עסוק, לעיתים באובססיביות מסוימת, ללבוש שלו. הוא מדבר כל הזמן על מה ילבש, חשוב לו להיות "חתיך", ללבוש נעליים מסוימות, ואפילו תחתונים וגרביים ספציפיים, לבחור לו בגדים זה סיוט, והוא מסוגל להעלות את זה לשיחה אפילו לא בשלב בו מתלבשים, אלא סתם כדי לוודא שילבישו אותו בהמשך כאוות נפשו. אותי זה מעצבן גם במישור הפרקטי - זה "ניג'וס" והופך את ההלבשה שלו לסיוט, וגם מטריד כי זו נראית לי התנהגות שצריכה לאפיין בנות. אציין כי הוא לובש כמובן בגדים שלו עצמו, ולא בגדים של אחרים/אחרות בבית. איך להתמודד עם התנהגות כזו? האם העובדה שהוא בן ולא בת רלוונטית להתמודדות הזו? האם יחס לבגדים וחיצוניות בגיל הזה צריכה לאפייןבעיקר בנות או שזה אצלי בראש? האם להעיר לו על כך? בשולי הדברים אציין כי בעלי גבר מאד מטופח ועסוק בנושאי אסטטיקה סדר וניקיון אף יותר ממני, אך כמובן בהיותו מבוגר אינו מדבר על כך כל כל הרבה וזה פחות בתודעה. אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוק מוגזם בלבוש
מיכל שמש14/12/2008דנה שלום, לא הייתי מתיחסת במקרה זה להבדלים בין בנים לבנות. גם בנים מתעסקים בהופעתם, והוכחה לכך היא בעלך. בכל אופן, יתכן שהתנהגות הבן נובעת מהזדהות עם האב, יתכן שמהווה אי של חוסר ביטחון אצל הילד שאינו בטוח באטרקטיביות שלו, ויתכן שזהו דפוס התנהגותי, כאשר הילד חווה את תגובתך השלילית ולכוד במעגל אותו קשה לו להפסיק. כדאי למעט בהתייחסויות ישירות לנושא, גם לא להחמיא לו רבות. ברמה הפרקטית כדאי להכין בגדים ערב מראש, ולהגביל את העיסוק בזה למועד טרום התלבשות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנותאביטל14/12/2008
שלום רב! בני בן שלוש וחצי ילד בכור (אחות בת שנה),ילד מקסים ופיקח עם סקרנות וחד אבחנה, אך ילד עקשן שרוב הזמן לא ניתן להזיזו מעמדתו והוא מתעצבן ומתחיל לצעוק כאשר דבר לא לרוחו. מסתבר שלדבריה של הגננת הוא גם נורא עקשן בגן ואף לא קשוב ובשעת מפגש איננו מתיישב כשאר הילדים .לדברי הגננת הוא כן מבין ומשתתף ויוצר,ברצוני לציין שאין שום אירוע שהוא חווה שיכול להסביר זאת,הייתי רוצה לדעת אם יש כאן מקום לאבחנה ואילו דברים נוספים אמורים להדליק לי נוריות אזהרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות
מיכל שמש14/12/2008אביטל שלום, עקשנות יכולה להיות ביטוי למבנה הגנתי המתקשה לגלות גמישות, יתכן שעל רקע בויסות רגשי או חושי. חשוב לחשוב איך עוזרים לילד להתגמש ולהסתגל טוב יותר גם למצבי תסכול. אם את חשה שחסרים לך כלים לכך מומלץ לפנות להדרכת הורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)