פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות ילד כמעט בן 5
    שירן
    23/12/2008

שלום רב, אני רואה שבני בן 4.5 די מבודד מילדי הגן. יש לציין כי עברנו עיר אז מן הסתם הוא עבר דירה גן חברים סביבה וכו'. בתחילת השנה בגן היה לו נורא קשה וזה התבטא בשינוי התנהגות אצלו וכן בצד החברתי הוא התחיל לנשוך ולהרביץ לאחר יעוץ הבנו שזו תגובה למשבר שהוא עובר בעקבות המעבר. אך היום לאחר תקופה שלי נראת ארוכה, התנהגותית הוא השתפר מאוד אך חברתית הוא נראה מאוד בודד. למשל שאני מביאה אותו בבוקר לגן ילדי מקבלים את פניו במור הגיע כולם להתחבא כולם לברוח ואני רואה עד כמה זה לא נעים לו. הוא כל הזמן טוען שמציקים לו ומרביצים לו למרות שהוא לא טלית שכולה תכלת (לפי דברי הגננת) ליבי יוצא אליו ואיני יודעת איך לעזור לו חשבתי אלי כדי להעביר אותו גן? מה עלי לעשות אני נואשת וכואבת בישבלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות

מיכל לופו-שדה
    23/12/2008

שלום שירן
    אני מבינה את הכאב שאת חשה למראה קשייו של בנך החברתיים בגן. עם זאת, כפי שציינת נראה כי בנך מסתגל לגן חדש בה עליו להתמודד עם גננת חדשה וחברים חדשים. תהליך הסתגלות למקום חדש אינו פשוט ולוקח זמן גם עבורינו כמבוגרים וגם עבור ילדים. מדברייך נשמע גם כי לבנך כוחות ויכולת הסתגלות וכי בסה"כ חל שיפור משעמותי בהתנהגותו בגן וכדאי מאוד לחזק אותו על כך ולהיות גאים בו. לכן, לדעתי לא מומלץ להעביר באמצע השנה גן, וחשוב לתת לו זמן להתאקלם לגן הנוכחי. לכן, הייתי מנסה לחזק אותו חברתית, למשל על ידי הזמנת ילדים שהוא כן רוצה אליו הביתה בשעות אחה"צ בעידוד שלך. בצורה זו הוא יגיע לגן בתחושה שהוא פחות בודד. במסגרת הגן, חשוב כי הגננת תהיה מודעת לחוויה שלו של הבדידות והדחייה ותטפל בכך במסגרת הגן. למשל, תנסה להושיב אותו ליד ילדים שמתאימים לו יותר חברתית, תתן לו תפקידים שונים שיחזקו את הבטחון שלו בגן. אם הקושי החברתי ממשיך ניתם להתייעץ עם פסיכולוגית מטעם השפ"ח העובדת בגנים ולבקש כי היא תייעץ לגננת ואף תערוך תצפית בגן. בבית, שוחחי עם בנך על התחושות שלו ונסי להציע לו דרכים ליצור קשר עם ילדים שהוא כן מעוניין בחברתם כמו גם דרכים חלופיות לתגובה כאשר תוקפים אותו.
    בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת להיות שאננה
    אפרת
    22/12/2008

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים וארבעה חודשים, היא מדברת נפלא ומבינה כל דבר שמדברים איתה, מאז שהייתה תינוקת הייתה לא רגועה (כזאת שלא יושבת מול טלויזיה וצופה או שמעסיקה עצמה) פשוט בכיינית בלי שום סיבה. חשבתי שהבעיה תיפתר כשהיא תגדל ותחל לדבר ולתקשר אך זה לא עזר , וההתנהגות באה לידי ביטוי בעיקר בבתים של אחרים היא לא רגועה פשוט לא נחה ועסוקה רק בלהתעצבן לריב ,להכות ולבכות. היום הייתי אצל חברה שיש לה תינוק קטן וביתי לא הייתה רגועה היא לא הפסיקה לחבק ולנשק אותו אבל בהגזמה ,לגעת לו בראש ממש יתר על המידה וכל זאת למרות הפצרותיי החוזרות ונישנות בכל הטונים האפשריים שמתחילים בעדינות וכלים בעצבים ובנוסף כשפנתנ לשחק במשחקים שלו זה היה בגסות ולא כמו שילדה אמורה לשחק בעדינות , זה פשוט גרם לי לקום וללכת אחרי שעה. כיום אני בהריון בחודש הרביעי ומאוד חוששת לגבי הגבולות אצל הילדה, אני נוהגת המון להעניש אותה בכך שכשהיא יוצאת משליטה אני מניחה אותה בלול התינוקות עד שנראה לי כי הבינה שעשתה משהו לא בסדר, אני רוצה לדעת האם יש מקום לבחון / לבדוק היפראקטיביות אצל הילדה, אני פשוט פוחדת להיות שאננה ואז לגלות משהו ויהיה מאוחר מידיי. והאם העונש הוא פתרון ? כי לא נראה לי שזה ממש עוזר! אודה לך אם תקראי ותתייחסי...

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת להיות שאננה

הוספת תגובה

• ילדה לא רגועה

מיכל שמש
    24/12/2008

אפרת שלום,
    יתכן שלביתך יש בעיה של ויסות תחושתי, שגורמת לה לחוסר שקט ולצורך רב במגע. כדאי לפנות לייעוץ אצל רופא התפתחותי או מרפאה בעיסוק המתמחה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 עם דימוי עצמי שלילי
    ליאם
    22/12/2008

בני בן 8, לומד בכיתה ג' בכיתה רגילה. ילד מאוד נבון ולומד טוב. אבל יש לו בעיה - הוא בעל דמוי עצמי מאוד שלילי. התפרץ בקלות בכל כשלון, מרבה לבכות ובגלל זה אין לו הרבה חברים. היינו אצל מספר פסיכולוגים, נוירולוג, רופא התפתחותי בזמנו - שום דבר לא עוזר. הילד פשוט בעל דימוי עצמי שלילי וחסר בטחון לגמרי. אצל פסיכולוגים שיחקנו איתו במשחקים ואח"כ קיבלנו פירוש. אבל זה לא מה שעזר לילד. אני מעוניינת לדעת אם יש אפשרות לקבל טיפול פסיכולוגי בגיל 8 כאשר הפסיכולוג משוחח איתו ללא נוכחות הורים. כלומר, כמו עם מבוגר אחד על אחד. כמו כן אני רוצה לדעת עם רכיבה על סוסים יכולה לעזור להגברת בטחון עצמי. מה עוד אפשר לעשות? הילד ממש סובל מהצקות של ילדים אחרים ולאור מצבו הנוכחי הוא פוחד לנסוע בהסעה בגלל הצקות של ילדים אחרים.

הוספת תגובה

• לאילנית

מיכל לופו-שדה
    23/12/2008

אני מבינה את דאגתך ומדברייך נשמע שאתם באמת עושים רבות כדי לעזור לבנך ולשפר את בטחונו ודימוי העצמי. מתיאורך נראה כי בנך במצוקה ומתח ונשמע כי יוכל בהחלט להיעזר בטיפול פסיכולוגי. אני מבינה ממך כי כבר ניסיתם טיפולים פסיכולוגים בעבר בשיטה של טיפול דיאדי, או משפחתי, כלומר בנוכחות הילד ושלכם.
    לשאלתך, בגיל 8 טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול להתקיים באמצעות מפגשים פרטניים בינו לבין פסיכולוג ילדים לבד, תוך ליווי והדרכה שלכם איתו או בפגישות נפרדות.בפגישות עם ילדים בגילו הטיפול יכול לשלב שיחות וטיפול במשחק.
    אם את זקוקה להמלצות את יכולה לציין את איזור מגורייך וננסה במסגרת הפורום להמליץ על מטפלים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גרה בנשר ליד חיפה

ליאם
    24/12/2008

אשמח מאוד לקבל המלצה על מטפלים בילדים. הילד ממש זקוק לטיפול ולתמיכה. יש לנו ביטוח כללית מושלם וגם ביטוח פרטי פניקס שאמור להשתתף בטיפולי פסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל המלצה לפסיכולוג מחיפה/נשר

ליאם
    29/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחודשיים.
    מירית
    22/12/2008

שלום צהריים טובים! הבת שלי בת שנתיים וחודשיים היא בת יחידה, בפסח הקרוב אני מתכננת לגמול אותה בעזרת השם שהכ יהיה בסדר. אני רוצה להעביר אותה שנה הבאה לגן עירייה. אני בתחילת ההריון איך להתחיל להסביר לה שבקרוב יהיה אח?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים וחודשיים.

הוספת תגובה

• הכנה ללידה

מיכל לופו-שדה
    23/12/2008

שלום מיטל, מzל טוב על ההירון. בתך והמשפחה כולה עומדים לעבור שינויים בשיגרת החיים. בתך בשנה הבאה עומדת להיכנס לגן חדש, להיגמל ולהפוך אחות בכורה. שינויים משמעותיים וחשובים המשמחים מאוד אך גם דורשים זמן והסתגלות. לכן, כדאי לנסות ולהפריד ולא להעמיס בבת אחת את כל השינויים עד כמה שזה בשליטתכם. למשל, אכן את הגמילה לעשות בתחילת הקיץ ולא יחד עם הכניסה לגן החדש. באשר להכנה ללידה, ילד מקבל ברגשות מעורבים את עובדת הצטרפותו של ילד
    נוסף למשפחה. בין רגשות אלה יכולים להיות פחד, כעס, קנאה, אכזבה, שמחה ובילבול. חשוב להבין שכל רגש שיחוש הילד הוא טבעי ולגיטימי. אני ממילצה להתחיל ולספר לה לא מייד בתחילת ההריון, כי אם בתחילת השליש האחרון, כאשר הבטן כבר גדולה יותר וקרוב יותר לזמן הלידה, על מנת לתת לבתך זמן להתרגל לשינוי אך לא זמן רב מדי. ספרי לה כי הלידה מתקרבת אך כי עוד יש זמן, מאחר ולפני גיל ארבע, לילדים עוד אין תחושת זמן מדוייקת. נכשמספרים לה, ניתן לומר לה כי אמא ואבא החליטו להרחיב את המשפחה וכי בבטן של אמא גדל תינוק. שוחחו עימה על משפחות שהיא מכירה שיש בהן כמה ילדים. ניתן לתת לה להניח ידיה על הבטן שלך וולחוש את בעיטות העובר. הסבירי
    שתינוקות קטנים בהתחלה אינם יודעים לעשות דבר לבד, ופרטי לאיזה טיפול הם זקוקים. הסבירו שכך טיפלתם גם בה כשנולדה והראי לה תמונות שלו מאותה תקופה.
    ישנם גם ספרים טובים המכינים ללידה שכדאי להקריא לה סמוך למועד הלידה, למשל, לאמא יש תינוק בבטן, ספר הפילפילים של אלונה פרנקל .
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי נגעלת מחפצים הקשורים בבה"ס
    אמא
    22/12/2008

שלום ביתי בת 11. היא תלמידה טובה. יש לה מספר מצומצם של חברות (היא די חברותית) אבל מעדיפה להשאר בבית (מחשב, טלויזיה, ריקוד לבד בחדר). היא מעריכה את צורתה החיצונית וחוכמתה. הבעיה: מתחילת שנה זו היא לא מוכנה להכניס לחדרה את הילקוט, המחברות ובגדים ששהתה עימם בבית הספר. היא מתקלחת בכל לילה, בדיוק לפני שלובשת את הפיג'מה, ולא מוכנה לצאת עם הפיג'מה לסלון. בסלון היא לא נשענת על משענת הספה. בכיתתה הרוב בנים. לדבריה הם מדברים גסויות ולכן מגעילים אותה. בנוסף - היא מרבה לציין שהבנים אומרים לה הרבה: תסתמי וסתומה. היא יודעת להחזיר - תשתוק,אל תתערב וכו'.אבל כמובן נעלבת מהיחס. אני מגלה סבלנות ועד היום לא חייבתי אותה להכניס את חפציה לחדר אבל אני מפחדת שזה יתפתח גם לתופעות אחרות. כבר עכשיו זה חרג מכל הגבולות. איך לעזור לה? תודה מראש, אמא

הוספת תגובה

• ילדה שנגעלת מחפצים

מיכל שמש
    24/12/2008

אמא לשום,
    יתכן שביתך מנסה לאותת לך בהתנהגותה על מצוקה כלשהיא הקשרה לביה"ס. מומלץ להתייעץ עם המחנכת, ולפנות גם לפסיכולוג המלווה את בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירי מאמא מודאגת
    רוני
    22/12/2008

שירי שלום, אני מתגוררת באיזור ירושלים ואשמח לקבל שמות של פסיכולוג/ית פרטי/ת. האם הצוות החינוכי בגן יכול לחייב לערוך תצפיות על בני? או שמא די במפגש עם פסיכולוג/ית? האם על הפסיכולוג הפרטי לחתום על טופס כלשהו המאשר לו להגיע לגן ולתצפת במידת הצורך? לשאלתך, עד כמה שידוע לי הוא רק ביקש מהילד להוריד את מכנסיו ללא כל מגע פיזי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה לשירי מאמא מודאגת

הוספת תגובה

• ראי תשובתי למטה

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 עדיין מרטיבה בלילה
    ליאת
    22/12/2008

שלום רב ביתי בת ה- 5 וארבע חודשים עדיין מרטיבה בלילה במיטה, אני משתדלת לא לתת לה שתיה לפני השינה ולפעמים גם מעירה אותה באמצע הלילה לעשות פיפי . זה קורה כמעט כל לילה וזה די מקשה עליי. רציתי לדעת אם יש שיטה אחרת לגרום לזה להפסיק או האם צריך טיפול בגיל הזה? תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 עדיין מרטיבה בלילה

הוספת תגובה

• לליאת

ד''ר דוד וילנסקי
    24/12/2008

קודם כל שתדעי שהרטסה ללית היא די שכיחה בגיל שלה - לפחות 5% . השאלה האם צריך לטפל לכן אישי. במידה שזה מקשה ניתן לחתל את המיטה אם סדין גומי. יש שיטת טיפול על ידי פעמון שאמור להעיר את הילד כל פעם שהוא מרטיב במידה שאת רוצה כן לטפל עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רגשית
    ענת
    22/12/2008

שלום, בתי בת ה-5 ו4 חודשים, בגן חובה, לאחר 3 שנים בגן אחר שבו היא היתה מנהיגה בקבוצה, קיבלה חוםת פינוקים ואהבה אולי חסרי גבולות. מספטמבר היא הולכת לגן חובה שבו היא לא הכירה ילדים. כולם חדשים בשבילה גם הצוות. למרות שהילדה משחקת עם ילדים וכן משתתפת בהפעלות בגן, הבעיה היחידה שבבוקר היא לא מוכנה להגיד בוקר טוב לאף אחד מהצוות, נצמדת אלי. כמובן תוך דקה היא כבר משחקת עם ילדים. אני בטוחה שזה משהו זמני שיעבור אבל הגגנת אמרה שזאת יכולה להיות בעיה רגשית שבגללה כדי לחשוב על שנה נוספת בגן. ברצוני לברר איך מתגברים על הבעיה אם בכלל בגיל 5 צריך להחריז על בעיה רגשית. בברכה תודה מראש ענת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רגשית

הוספת תגובה

• לענת

ד''ר דוד וילנסקי
    24/12/2008

קשה להסיק מסכנה לגבי בעייה רגשית ממה שכתבת. קצת ביישנות זה לא בעייה רגשית בהכרך. הייתי מנסה לשמוע איך היא מתנהגת במהלך כל הבוקר. לא הייתי לוחץ או מדבר על זה שהיא לא אומרת בוקר טוב אך הייתי מדגים לה בשאת אומרת בוקר לגננת כשאתם מגיעים לגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות ילד בן 4.5
    אמא מודאגת
    21/12/2008

שלום רב, אני רואה שבני בן 4.5 די מבודד מילדי הגן. יש לציין כי עברנו עיר אז מן הסתם הוא עבר דירה גן חברים סביבה וכו'. בתחילת השנה בגן היה לו נורא קשה וזה התבטא בשינוי התנהגות אצלו וכן בצד החברתי הוא התחיל לנשוך ולהרביץ לאחר יעוץ הבנו שזו תגובה למשבר שהוא עובר בעקבות המעבר. אך היום לאחר תקופה שלי נראת ארוכה, התנהגותית הוא השתפר מאוד אך חברתית הוא נראה מאוד בודד. למשל שאני מביאה אותו בבוקר לגן ילדי מקבלים את פניו במור הגיע כולם להתחבא כולם לברוח ואני רואה עד כמה זה לא נעים לו. הוא כל הזמן טוען שמציקים לו ומרביצים לו למרות שהוא לא טלית שכולה תכלת (לפי דברי הגננת) ליבי יוצא אליו ואיני יודעת איך לעזור לו חשבתי אלי כדי להעביר אותו גן? מה עלי לעשות אני נואשת וכואבת בישבלו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• לאמא מודאגת

ד''ר דוד וילנסקי
    23/12/2008

במידה שיש פסיכולוגיתשקשורה לגן הייתי מבקש שהיא תעשה תצפית בנלד בגן ואז היא יכולה לענות יותר טוב איך לגבי שאלתך. בינתיים הייתי מתיעצת עם הגננת איך היא חושבת שאפשר לשפר את המצב. הייתי גם מזמין ילד אחד מהגן לבקר אצלכם ולדאוג שהמפגש תהיה מוצלח כך שלאט לאט הוא יוכל לבנות קשרים חיוביים עם בני הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית
    בתי
    21/12/2008

שלום אני אמא לשלוש בנות מקסימות בת 8.5 , בת 4.5 , בת שנתיים לפני כחודשיים הילדה האמצעית שלי בת 4.5 התחיל לברוח לה פיפי בתחתונים ,אך אני לא ראיתי לנכון לבדוק זו .מכיון שחשבתי שזה קורה. פיתאום היא התחילה באותו זמן לשים אצבע בפה, (אצלי אף אחד משאר הבנות לא עושה זאת) הבריחה של הפיפי נעשתה פעם בשבוע ועכשיו זה נעשה פעם ביום יש לציין שזה קורה רק בצהרונית ולא בבית ולא בגן של הבוקר. אנו נותנים לה אהבה גדולה מכיון שהיא האמצעית וחושבת שאותה תמיד לא אוהבים. אני לא בהריון ולא עברנו דירה חדשה.ומאוד חשוב לציין שאני שואלת אותה האם מישהו הרביץ לה, נגע בה, צעק עליה. מה כן חשוב לציין שהיה לנו בלגן בצהרונית זו מפני שהגננת יש לה קול מאוד צעקני.ולא רצינו אותה השאלה שלי האם כדי להפנות את הילדה לאיבחון פסיכוליגי ? אולי שם היא תספר משהו כי לנו היא אומרת שפשות בורח לה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית

הוספת תגובה

• בעיה רצינית

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/12/2008

בתי שלום,
    כדאי להסב את תשומת הלב של צוות הצהרונית לכך שלבתך בורח פיפי. יכול להיות שמשהו שם עושה לה פחות נעים ללכת לשירותים, או שהיא עסוקה במשחקים ולכן בורח לה, או שהיא עייפה ולא ישנה שם ואז יש פחות מודעות לגוף ושליטה עליו. כדאי שמישהי מהצוות תהיה אחראית להזכיר לבתך וללוות אותה לשירותים. השתדלי לא לעסוק בנושא מול הילדה יותר מדי, כדי לא להעצים את הסיפור. גם אצל ילדים גמולים, חלה לעתים נסיגה זמנית, ועיסוק בנושא יכול לעורר המון המון מתח מיותר אצל הילדה.
    במידה ואת מרגישה שבתך נמצאת בלחץ רב בצהרונית, אפשר לנסות להקל עליה בדיבור עקיף על הבעיה שאת חושבת שקיימת - איך מתמודדים עם מישהו צעקן, למה היא חושבת שהגננת צועקת, איך ילדים מרגישים כשצועקים לידם, וכדומה. אפשר לספר סיפור על ילדה בצהרונית או לצייר את הרגשות שילדים מרגישים וכדומה. נסי לשוחח עם הילדה באופן עקיף, "מה קורה לילדים ש..." ולא עליה ישירות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה - ילדה בת 9
    נטלי
    21/12/2008

שלום רב, לאחרונה בתי שלומדת בכיתה ג' התחילה להמציא מחלות כדי שמישהו יקח אותה מבית הספר (רקע: אני גרושה ונשואה שנית כרגע בחודש חמישי להריון) לאחר שיחה עם המחנכם+מנהלת + יועצת נאמר לי שהבעיה היא בגללי - הריון שלי. אבל ילדה לא מבקשת ממני ספציפית לקחת אותה, היא מוכנה גם להיות לבד בבית וגם לאחרונה ביקשה ממני להעביר אותה בית הספר. לפי כשבוע נפגשתי עם היועצת והיא טרם זימנה את הילדה לשיחה. אשמח לאיזה שהוא כיוון נ.ב הילדה מפחדת גם מהבנים גדולים שיש בבית ספר שלא ירביצו לה נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה - ילדה בת 9

הוספת תגובה

• לנטלי

ד''ר דוד וילנסקי
    23/12/2008

את רומזת שאת חושבת שהבעייה בתוך הבית ספר. בהחלט כדאי לבדוק בכל הכיוונים כולל בית ספר וגם איך היא מרגישה בבית ואיתך. אל תרפי מהיועות שהיא תשוחח עם הילדה אבל גם חשוב שאת תדברי אתה לשמוע מה מפריע לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עם ילדים חדשים
    גל
    21/12/2008

בני לומד בכיתה א', ביוני ימלאו לו 7 שנים, יש לו הרבה חברים , הוא ילד טוב ושקט באופן כללי. כשהוא נמצא עם ילדים שהוא מכיר יש לו בטחון והוא משחק איתם ללא שום בעיה אך כשמצטרפים ילדים חדשים הוא פשוט לא מוכן להשאר בסביבתם.לדוגמא: הוא נמצא בחוג וברגע שהצטרף ילד חדש הוא לא היה מוכן בשום אופן להכנס לחוג, ושום שכנועים לא עזרו. דוגמא נוספת: הוא משתתף בחוג כדורגל אם ילדים מהכיתה המגבילה ואין לו שום בעיה עם זה,אך כשהיו צריכים לשחק נגד כיתה מבי"ס אחר הוא סרב בכל תוקף להשתתף. שאלתי היא איך להתמודד עם התופעה? האם לשכנע אותו להשתתף למרות הכל, או שפשוט לוותר? אם אוותר לא אני חוששת שזה פשוט לא ייפתר.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון עם ילדים חדשים

הוספת תגובה

• לגל

ד''ר דוד וילנסקי
    22/12/2008

הייתימנסה לשוחח איתו בנסיון להבין ממנו מה מפריעה לו. לא הייתי מכריח אותו אבל כן הייתי מנסה להתנסות במצבים חדשים בתנאים תומכים - אולי שיזמין ילד שלא כל כך מכיר לבית שלכם בנוכחותך. במידה שלא ילך, טיפול על ידי מטפל CBT או דרך ביופידבק יכולים לתרום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיי חברה לילד בן 13
    אור
    21/12/2008

שלום בני הבכור בן 13.5 וכמו אמא לילד ראשון אני חווה איתו הכל בפעם הראשונה וגם לוקחת כל מה שקורה לו באופן מיוחד בגלל שזהו ילדי הבכור, בבית ספר יסודי בני לא היה כל כך מקובל על חברי הכיתה המקובלים (דבר שנגרם בכיתה ה'-ו') כשהגיע לחטיבת הבינים מצא את עצמו מתחבר לילדים חדשים שלפי הראייה שלי נקראים "חנונים" ילדים חכמים, תלמידים טובים אך עם התנהגות ילדותית לחלוטין, דבר שנקרה בפני לא פעם כשהייתי איתם בארוע חברתי ונתקלתי בהתנהגות מאוד ילדותית לגילם, בני יודע מה אני חושבת על חבריו, מצד שני ישנם ילדים בכיתה שהם לא פחות תלמידים טובים אך התנהגותם יותר בוגרת וכל הזמן אני נותנת לו דוגמאות, לכן מה עלי לעשות להמשיך להטיח בפניו את ההתנהגות של חבריו או להניח לו ולתת לו להחליט לאיזו חברים הוא יותר מתחבר ולהיות איתם בקשר, כיוון שבאיזה שהוא אופן אני חשה שהוא רוצה לרצות אותי כל הזמן תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיי חברה לילד בן 13

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    21/12/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית

בתי
    22/12/2008

מחכה לתשובה תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראי תשובתי למטה

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה?
    אליהו
    21/12/2008

בני בן ה-3 ילד רגיש וחכם מאוד. בחודשים האחרונים הוא מכניס הרבה צעצועים ואוכל (בעיקר חטיפים ושוקולד)לשקיות רבות. הוא לא מסכים להיפרד מהם ולכל מ'ום שהוא הולך הוא לוקח איתו שקית אחרת.השקיות מעסיקות אותו כל היום והוא מסתובב סביבם במחשבות כמעט כל הזמן.(גם בלילה לפעמיםהוא מתעורר ושואל איפה השקית איתה הוא הלך לישון..)האם התופעה נורמלית? מה עלינו לעשות?תודה ,

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה?

הוספת תגובה

• לאליהו

ד''ר דוד וילנסקי
    22/12/2008

בהחלט נשמע מוגזם ונראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוג ילדים. בנוסף הייתי מבקש מהרופא ילדים לשלוח בדיקת דם לנוגדנים ל סטרפטיקוקוס היות ולעפים תופעות אובססיביות יכילות להיות קשורות לזיהום ע"י סטרפטיקוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    20/12/2008

שלום, רציתי לשאול בקשר לילדה נבונה בת 10 שסובלת מקנאה קשה מאד כלפי אחותה הצעירה ממנה בשנתיים. התנהגותה כלפי אחותה תמיד היתה משפילה ותוקפנית. נוירולוג שראה אותה המליץ על CBT ואמר שלדעתו היא סובלת מהפרעת אישיות נרציסטית. האם טיפול כזה יכול להתאים במצבים כאלה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ללודמילה

ד''ר דוד וילנסקי
    22/12/2008

יש הרבה דרכים לרומא והרבה גישות סיפוליות. אני הייתי ממליץ להתיעץ עם פסיכולוג קליני לילדים בדי להחליט האם יש צורך בטיפול ובאיזה דרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה