מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3.5 בגן של קטניםקרן10/12/2008
שלום, אני אמא לבן 3 וחצי. ילד בריא בגופו ונפשו, מאושר ומקסים. אני ואביו גרושים מזה כשנתיים, ומגדלים אותו בשיתוף מוצלח. בשנה שעברה נכנס לגן חדש, לקח לו זמן רב להישתלב אך לקראת אמצע השנה כבר היה קל יותר, והוא נקשר אל הגננת ואל הצוות. על אף שעד היום יש לו קושי בפרידה בבוקר, יותר מלשאר הילדים. השנה השארנו אותו באותו הגן כי לא רצינו להעביר אותו שינויים נוספים אחרי שבשנה שעברה עבר עיר מגורים, התרגל לשני בתים- של אבא ושל אמא, וגן חדש. הבעיה היא שבגן רוב הילדים קטנים ממנו והוא בעצם הכי גדול שם. הוא ילד מאוד נבון ומתוחכם לגילו. מדבר בשפה עשירה מגיל צעיר ומתעניין בנושאים של ילד גדול בכשנה (כך מעידה גם הגננת). התחושה שלי כעת היא שהגן כבר לא מספק אותו. הוא משתעמם ולא מוצא עניין עם ילדים אחרים. הוא אוהב בעיקר את הגננת . הוא גם נהיה קצת יותר אלים מתחילת השנה, לדעתי מתוך שעמום. אני מתלבטת אם להעביר אותו לגן אחר באמצע השנה. האם המעבר לא יערער את ביטחונו? האם עדיף להישאר? אודה לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר דוד וילנסקי11/12/2008אני הייתי מתיעץ עם הגננת לשמוע איך הי רואה אותו בגן. הנטייע שלי זה לבחור להתמודד עם קושי מוכר במקום להתנסות בקושי לא ידוע. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהירות בכביששירה10/12/2008
שלום רב! בני בן 6 ילד חכם מאוד, עד לא מזמן הוא היה יורד אחה"צ לשחק עם חברים בחצר אבל לאחרונה כשצפיתי בו מהחלון הבחנתי פעמיים שמקום המשחק שלו הוא בכביש פעם אחת הוא חצה את הכביש (כביש ראשי) ופעם שנייה כנראה כבר קיבל אומץ ופשוט הוא וחברו שיחקו שם, ירדו ועלו כמה פעמים ולא התיחסו לצפירות המכוניות מאותו מקרה שארע לפני שלושה ימים אני לא מרשה לו לרדת למטה לבד שאלתי היא: הוא הרי יודע מצוין שכביש זה מקום מסוכן אז איך בעצם מחנכים ילד שיודע את הסכנה ולמרות זאת מתנהג כך? ומה גורם לילד בגיל כזה להתנהג כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כביש
מיכל שמש11/12/2008שירה שלום,
צריך לחשוב טוב ממה נובעת התנהגותו של בנך. יתכן ומדובר ב"נורמה" חברתית, והא נגרר, יתכן שזו דרכו לבקש תשומת לב, ויתכן שזו דרכו לספק לעצמו ריגושים מסוכנים. בכל מקרה, דרושה הסברה חד משמעתית בנושא, עם איסור גורף, והצעת אלטרנטיבות למקומות משחק בטוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה משפחתיתמעיין10/12/2008
ערב טוב , ילדתי בת 4 ו 4 חודשים ובני בן 3 וחצי עד היום הרגלי השינה שלהם זה להירדם איתי במיטתי ולאחר שהם נרדמים אנו מעבירים אותם למיטתם , דבר זה כבר בלתי נסבל , אני הסברתי להם וניסיתי לשכנע אותם אך דבר לא עזר שאלתי היא מה עליי לעשות ??????????????? לפעמים אני תוהה האם נכון הדבר להעמיד עובדה חד משמעית שהם ישנים אך ורק במיטתם כמובן לאחר סיפור, ואם הם באים למיטתי פשוט להחזירם למיטתם , ואם הם מגיעים לסלון פשוט לא להרשות ולהחזיר אותם שוב למיטה ?????? אני ממתינה לתשובתכם , תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה משותפת
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום מעיין
מדברייך נשמע שאת נמצאת בשלב בו את מעוניינת כי מיטת ההורים תחזור להיות שלכם וכי הילדים יתחילו לישון במיטתם. ברגע שאת הגעת למצב בו את מרגישה כי השינה המשותפת כבר לא מתאימה לך ולבעלך רצוי להתחיל ולהרגיל אותם לישון במיטותיהם.
אם את באמת מאמינה כי זה הדבר הנכון עבורך ועבורם השינוי יהיה קל יותר ומהיר יותר.
על מנת לבצע את השינוי את יכולה לשוחח איתם ולהסביר להם שהם ילדים גדולים וכי לכל אחד מהם מיטה משלו. הסבירי להם כי את נמצאת בחדר ליד וכי במקרה ויזדקקו לך בלילה תיגשי אליהם. צרי טקס שינה קבוע, בו לאחר ארוחת ערב טובה ומקלחת, אתם קוראים יחד סיפור בחדר שלהם ואח"כ שניהם הולכים לישון במיטותיהם. ניתן לעזור להם אם יש להם חפץ או בובה שהם אוהבים לישון איתה במיטה. בהתחלה יתכן והם אכן יצאו מהמיטה ויגיעו אלייך, אך חשוב כי תהיי עקבית ותעבירי להם מסר ברור כי הם יכולים לישון במיטות שלהם בחדרם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לגרום ילד בן 4 "להפתח"חברתית..אמא מתלבטת10/12/2008
בני, בן 4 וחודשיים, הוא ילד ביישן. הבישנות שלו מתבטאת בעיקר כשהוא נמצא בחברת מבוגרים,ביחוד אם אינו מכיר אותם, אז הוא כמעט ולא מדבר. בנוסף, אני לא יודעת אם זה קשור לביישנות שלו או לא, הוא מדבר מעט מאוד עם סבא וסבתא, או עם מבוגרים אחרים שהןוא מכיר, מיוזמתו, אלא רק בעקבות דחיפה שלנו (למשל, אנחנו ואומרים לו שסבא וסבתא (למשל...) מאוד התגעגעו ורצים לשמוע אותו, ואם זה לא עוזר, אנחנו לפעמים אפילו קצת כועסים). חשוב לציין שהוא אינו נפגש הרבה עם מבוגרים , גם סבא וסבתא משני הצדדים גרים רחוק ומגיעים רק לעתים רחוקות, ולכן הרבה מהתקשורת נעשית בטלפון. אבל גם כשהוא נפגש איתם, הוא מדבר מעט מאוד. שוב, כשהוא נפגש עם מבוגרים אחרים, שהוא מכיר עוד פחות, הוא לרוב פשוט שותק... אני לא בטוחה שבשידולים שלנו אנחנו עושים את הדבר הנכון, אולי אנחנו אמורים לתת לו להפתח בזמן שלו ובקצב שלו, אבל זה מתסכל אותי כשהוא שותק ולא מראה נחמדות וחביבות לאנשים שאני אוהבת. בנוסף, לפעמים נראה לי שזה לא באמת ביישנות אלא שפשוט לא בא לו להתאמץ ולדבר, או להתייחס בדרך אחרת, אם הוא יכול בינתיים להמשיך במשחקים שלו, או להמשיך לצפות בטלויזיה, למשל... חוצמזה, בגן הוא משחק ומדבר עם ילדים אחרים בני גילו, יש לו חברים, אלא שבאופן כללי הוא ילד שקט. הוא לא מדבר מיוזמתו במפגשים בגן (ככה הגננת אומרת), אבל היא אומרת שהוא ילד מאוד אהוב וחברותי בגן ולכן היא לא חושבת שיש בעיה. מה אתם חושבים? תודה, אמא מתלבטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
מיכל לופו-שדה10/12/2008ביישנות של ילדים עשויה לנבוע מגורמים שונים. לעיתים ביישנות וקושי ליצור קשר עם אנשים זרים קשור גם לעד כמה ילדיכם נחשף לסיטואציות חברתיות. האם גם אתם כהורים ביישנים< האם יש לכם הרבה חברים וביקורים תכופים בבית? או שגם אתם ממעטים יחסית להזמין וללכת לחברים?
המודל ההורי עשוי מאוד להשפיע על הילד. יחד עם זאת, ישנם ילדים שנוטים להתקשות ולדבר רק עם מבוגרים, בעוד הם יוצרים קשר בקלות רבה עם ילדים בני גילם. בתיאורך לא ציינת האם בגן הוא גם מתבייש? האם הוא מסרב לדבר עם הגננות? האם הוא יוצר קשר עם ילדים ורק עם מבוגרים לא?
בכל מקרה עדיף לא לנזוף בו או לכעוס עליו אלא לנסות ולהבין טוב יותר את הגורם לקושי.
אני ממליצה לבדוק נושא זה עם הגננת כדי לקבל אינפורמציה ותמונה מלאה יותר על התנהגותו.
אפשר בינתיים גם לנסות ולשוחח איתו ולומר לו שאתם שמים לב שקשה לו לדבר עם אנשים מבוגרים ועם אנשים שאינו מכיר. יתכן וקרה משהו שמציק לו. בכל מקרה אם במצב נמשך אני ממליצה לפנות לייעוץ כדי לקבל תמונה מלאה יותר\
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5דנה10/12/2008
שלום רב! בתי בת 5 וחצי, לומדת השנה בחטיבה הצעירה. מתחילת השנה והתנהגות זאת נמשכת גם עכשיו, היא משתטה הרבה, עושה שטויות בכיתה, זוכה לכינוי "הליצנית בכיתה". המורה טוענת שבשיעור היא מצביעה כי היא יודעת את התשובה, אבל עד שהיא עונה, תוך כדי עושה פרצופים, השתטות ובינתיים ילד אחר מצביע היא מוותרת על התשובה שלה ופונה לילד אחר. היא ילדה חכמה ונבונה, יש לה ידע עצום. המורה טוענת שמרוב ההשתטות והשטויות שלה היא מתפספסת. היא חושבת שכדאי לעשות אבחון רגשי. יש לה אחות בת 4, אין לילדה שום חסכים, היא די מפונקת. מה לדעתך אני צריכה לעשות? לעזוב אותה בשקט או לטפל , אם כן, אז איך? האם זה יכול לעבור מעצמו עם הגיל? המון המון תודה על ההתייחסות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצנית הכיתה
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום שירי
בתך התחילה השנה מסגרת חדשה בה עליה להיענות לכללים ולחוקים חדשים. הסתגלות למסגרת חדשה קשה ודורשת זמן מאחר והיא גורמת למתח וחששות. לעיתים על מנת להתמודד עם המעבר, ואולי על מנת להרגיש מקובלת חברתית ילדים רבים, כמו בתך מנסים להצחיק את שאר הילדים בכיתה ומקבלים את התווית של "ליצן הכיתה". עם זאת, כפי שהמורה טוענת כאשר הדבר הופך חזרתי ומוקצן זה עשוי לפגוע בתפקודם הלימודי. מדברייך אני מבינה שבתך חכנה ונבונה ובעלת ידע ויכולות. עם זאת, לעיתים גם ילדים חכמים מאוד עשויים להתקשות ברכישת אבני היסוד של קריאה או כתיבה למשל, כך שחשוב לבדוק עם המורה כיצד תפקודה הלימודי. כמו כן, חשוב לבדוק כיצד היא מרגישה מבחינה חברתית? האם יש לה חברות וחברים ? היא מרגישה אהובה? כל אלו חשובים כדי להבין יותר את הגורמים להתנהגותה. בכל מקרה, את יכולה לנסות ולשוחח איתה על כך שהבנת מהמורה שהיא לפעמים עסוקה מאוד בלהצחיק את הילדים וושזה בסדר אבל לפעמים זה מוגזם ולא מתאים ואולי כדאי להתנהג כך בהפסקה ולא כל הזמן. גם המחנכת יכולה לשוחח איתה על כך ולהסביר לה את החוקים בכיתה ומה מותר ומה אסור תוך שהיא מעודדת אותה ומחזקת אותה על יכולותיה ועל כך שחשוב כי היא תפגין אותם בפני הכיתה וחבריה.
אפשר בנוסף לפני שעושים אבחון להתייעץ עם פסיכולוגית ביה"ס ולבקש כי תערוך תצפית בכיתה ותשוחח עם המחנכת. לרוב היא תוכל להמליץ בצורה מותאמת יותר אם יש אכן צורך באבחון או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבריםרינת10/12/2008
שלום רב, חזרנו משליחות בארה"ב בקיץ האחרון .לביתי בת השש היה קשה להסתגל למנטליות החדשה מאחר שלמדה בבתי ספר פרטיים ומאד איכותיים בארה"ב אך בסופו של דבר היא השתלבה די יפה במערכת . בזמן האחרון ,נתקלתי אני בחילוקי דעות עם הצוות בבי"ס .כגון: חסר אונים של המנהל בדבר עישון הורים ו אנשי צוות בחצר בית בספר .דבר שאינו מקובל עלי לחלוטין! ו כמובן מנוגד לחוק המדינה . המורה העבירה ביקורת בכיתה על כך שהתקשרתי ליידע את אמו של אחד הילדים אחרי שהרגעתי אותו ששאר חברי הכיתה ניסו להפשיטו בכח בכיתה (והילד הקיא ממבוכה ).וטענה שזו אחראיות של בי"ס לטפל בנושא - דבר שגרם לביתי עוגמת נפש רבה בשל הסיטואציה המביכה ומצד החברים לכיתה . לאור הדברים הנ"ל שקלנו ,בעלי ואני להעביר את ביתנו לבי"ס אחר , שאלתי היא כמה טראומטי יכול ליהיות מעבר שכזה בזמן הלימודים ובעיקר לאור העובדה שחווינו מעבר גדול הרבה יותר לא מזמן . תודה מראש ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום רינת
מעברים הינם אכן דבר שלכל אחד לא קל להסתגל אליוץ אין לי ספק שהחזרה לארץ היתה לא פשוטה עבור כולכם ובפרט לילדים אשר סביר להניח שלא זכרו כלל את הארץ ונאלצו להתמודד עם רכישת חברים והתסגלות למנטליות שונה. מדברייך עולה כי לבתך כוחות רבים וכי היא הצליחה להסתגל לכיתה החדשה ולמסגרת. אני מבינה כי את חשה שבבית ספרה יש לא מעט בעיות שדורשות לדעתך טיפול, כגון עישון מורים ליד תלמידים והתמודדות של המחנכת עם התנהגות כזאת או אחרת של תלמידים. יחד עם זאת, לרוב לא מומלץ להעביר ילד באמצע שנת לימודים, בפרט כאשר בתך עדין מסתגלת למעבר לארץ בכלל. אם את יכולה נסי לשוחח עם המחנכת ואולי עם מנהלת בית הספר , רצוי לא בצורת התקפה והעברת ביקורת כי אם בניסיון ליצור שיתוף פעולה ואימון ועל ידי הבהרת הדברים שלדעתך פוגעים בבתך ומפריעים לך. לרוב שיחות רגועות יוצרות שינוי גדול יותר מאשר התקפות הדדיות. רצוי כי שיחות אלו יעשו לא בפני בתך כי אם בנפרד, בינך לבין הצוות החינוכי, על מנת שבתך לא תחוש את הכעס שלך כלפי צוות המורים כאשר הדבר עשוי לבלבל אותה. בהמשך, אם עדיין תחושי כי בית הספר אינו מתאים לך ולילדייך נסי למצוא מסגרת שיותר תספק את צרכייך והעבירי את בתך אם ניתן בתחילת שנת הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדי עצותאור10/12/2008
יש לנו ילדה מקסימה בת 11 כמעט שמזה כמה שנים נהנית לענג את עצמה לפני השינה. כך היא נרדמת, למעשה. לאחותה בחדר עמה הקולות מפריעים מאד. למרות ששוחחנו עמה מספר פעמים שתעשה זאת כשאין אנשים בחדר או רק בחדר השירותים - הדברים לא נעשים והיא מתקשה לשלוט בצורך הזה שלה. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום אור
אוננות אצל ילדים מתחילה עוד בתינוקות המוקדמת - בניגוד לאוננות אצל מתבגרים ומבוגרים - היא לא מלווה בתכנים ו/או פנטזיות מיניות ולא קשורה לתהליכים של התבגרות מינית מוקדמת.
אני יוצאת מתוך נקודת ההנחה שבתך בריאה לחלוטין,התפתחותה תקינה והאוננות מתרחשת במקביל לפעילויות רבות אחרות, והתפקוד הכללי והחברתי שלה - תקין. אם זה לא המצב או אם יש סימני שאלה - חשוב לערוך ברור מקיף.
במצב כזה בו הכל תקין, כפי שעשיתם, אפשר להגיד בעדינות לילדה שאת יודעת שזה נעים לה, אבל בבית שלכם זוהי פעולה שעושים בפרטיות. אפשר להציע לה לגשת לחדר או לפינת פרטית אחרת . בלי כעס ובלי מבוכה - ילדים לומדים להתייחס למיניות שלהם עצמם ולאוננות בפרט על פי האופן שבו הנושא נתפס על ידי סביבתם הקרובה. אם אתם תתייחסו לזה בצורה טבעית וענינית - יש סכויים טובים מאד שכך גם היא.
במקביל, מאחר ואת מתארת כי האוננות של בתך מתרחשת בעיקר כשהיא עייפה ומהווה עבורה אולי דרך להרגע , ניתן אולי לנסות ולעזור לה דרכים אלטרנטיביות ללכת לישון ולהרגיע את עצמה לפני השינה. יש שיטות של הרפיות שרירים והרפית נשימה שניתן ללמוד בטיפול התנהגותי קוגניטיבי למשל ועשויות לעזור לה ללמוד להירגע בצורה מותאמת יותר כאשר נוכחים סביבה אנשים.
אם אתם מרגישים כי תדירות האוננות גוברת וכי על אף ההסברים שלכם ובקשותיכם היא ממשיכה לעשות זאת באופן שמפריע לאחותה או לאחרים ניתן לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות שאינה מקובלת??.888810/12/2008
שלום, יש לי ילד בכור בן 4 ו4 חודשים. חכם, שמח ומאוד מקובל בגן אך עם טמפרמנט לא פשוט. השבוע נודע לי (ע"י הגננת) כי ילדי וילד אחר מהגן הורידו לילד אחר את המכנסיים. מאוד נבהלתי אך השתדלתי כמובן להגיב בצורה חריפה אך מאופקת ולהסביר לו את חומרת ה"משחק". לאחר המקרה הוא שואל (לפני המקלחת) למה את מורידה לי את הבגדים ונראה כי הוא מתבלבל בין נכון ללא נכוןכמו כן , בימים האחרונים הוא מרבה להשתמש במילים שלא אופיניות לו (קללות ואומר שם של ילד אחר שמשתמש במילים אלו,אין אצלנו בבית קללות באופן חד משמעי ).שגם בעלי וגם אני נותנים את הדעת עלך כך ואף הכנסנו אותו בפעם האחרונה לחדר ל 10 דקות על מנת שיחשוב על המילים שלו. אני מאוד מודאגת בעיקר מהמקרה שקרה בגן האם זה אופיני בשלב זה האם היה בזה תוכן מיני או שמא רק השתובבות לשם המשחק למרות שגם השתובבות כזו אינה בעינה. כיצד יש לנהוג איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית בגיל גן
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום אודליה
אני שומעת שאת מאוד מודאגת ומוטרדת . עם זאת, חשוב לי לציין כי חקירה מינית וסקרנות מינית הינה טבעית ושכיחה בקרב ילדים בגיל הגן ו. ילדים הינם בקרנים לגבי גופם וגופם של אחרים. לרוב הסקרנות המינית הינה תהליך של איסוף מידע שהילד מבצע לעיתים תוך התבוננות ונגיעה.
חשוב כי תינתן לבנך לגיטימציה לשאול שאלות ולבטא את סקרנותו המינית ולברר שאלות שמבלבלות אותו, כמו השאלה שהוא שאל בנוגע להורדת בגדים באמבטיה, אך במקביל להציב לו גבולות ברורים. חשוב מאוד להעביר מגיל מוקדם חוקים ומסרים של מה מותר ומה אסור.
חשוב להסביר לבנך כי הגוף שייך לו ואם הוא לא רוצה שילד אחר ייגע בו שיגיד לו לא והפוך, כלומר אסור לו לגעת בגופו של ילד אחר מבלי שהוא מסכים לכך. הדגישי כי אנחנו לא מורידים בגדים של ילדים אחרים ותמיד נשארים לבושים כשמשחקים. הבהירי לו את ההבדל בין אמא שמפשיטה אותו לקראת אמבטיה לבין משחק עם ילדים אחרים. ובגיל בו הוא נמצא עודדי אותו להתחיל ולהפשט לבד, הוא מסוגל לכך. הדגישי כי אסור לנשק, לחבק או לגעת בילד אחר ללא רצונו. יתכן גם כי בנך נגרר אחרי חברו ושיתף איתו פעולה על מנת להצחיק את שאר הילדים בגן. דברי איתו על כך והבהירי לו כי כפי שוודאי לא היה נעים לו אם מישהו היה מפשיט אותו ללא הסכמתו כך גם הילד האחר וודאי מרגיש וכי זו לא הדרך להצחיק את הילדים בגן. כמו כן, ניתן לשוחח עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן על מנת לבחום אם יש צורך כי הגננת תבצע שיחה עם כלל ילדי הגן בנושא מיניות תוך הבהרת החוקים שתוארו כאן.
בנוגע לקללות שתיארת, ילדים רבים נחשפים במקומות בהם הם נמצאים או בטלוויזיה, למילים וביטויים וגם לקללות מחברים, אחים של חברים וכדומה, ולרוב אין לנו אפשרות כהורים למנוע זאת. עם זאת, כםי שאת ובעלך עשיתם חשוב להציב גבולות ולהבהיר לילד מהם החוקים בבית וכי בבית שלנו אנחנו לא מרשים לדבר כך.
אם אתם מרגישים כי בנך ממשיך לנהוג באופן מיני לא מותאם ובצורה חוזרת למרות האיסורים ניתן להתייעץ עם פסיכולוגית הגן או לפנות להדרכת הורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלמותדידי10/12/2008
בני בן שנתיים, ילד חמוד ומקסים. יש לו התנהגות מסויימת שמקשה על ההתמודדות שלנו איתו. כאשר אנו מבקשים ממנו דברים, במקרים רבים הוא מתעלם וזה מכעיס ומתסכל. אני מנסה ליצור קשר עין אך זה לא תמיד עובד. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלמות
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום שגיא
ציינת כי בנך נמנע מקשר עין במצבים בהם הוא מתבקש לבצע דברים ומתנגד לכך. מדבריך לא היה לי ברור האם ההימנעות מקשר עין מתרחשת במצבים נוספים או רק כאשר הוא מתנגד לביצוע מטלות? אם ההימנעות מקשר עין מופיעה רק כאשר הוא מתנגד לעשיית מטלות שונות, מדובר בתופעה שכיחה המאפיינת את הגיל בו בנך נמצא. בין גיל שנה חצי לשלוש ילדים רבים נמצאים בוחנים את נפרדותם ונמצאים בתהליך של בניית זהות נפרדת ובדיקת גבולות. עקב כך בשלב זה ילדים נוטים להתנגד למטלות שההורים מציבים בפניהם, להתעלם כפי שתיארת ולפעמים גם להגיב על ידי התפרצויות כעס.
באופן עקרוני, ישנם כמה דגשים חשובים. ראשית, נסה לבדוק האם ספציפית במקרה של בנך האם הוא מתעלם מבקשתכם סביב נושאים ספציפים? יתכן וישנו קושי כלשהו שגורם לו להתעלם במצבים שוחחו איתו על כך בשפה פשוטה לא בזמן הבקשה כי אם בהזדמנות אחרת, כשהוא רגוע ופנוי לכך. אימרו לו כי אתם שמים לב שלפעמים הוא מתעלם ממכם כאשר אתם מבקשים ממנו לבצע משהו. תשאלו אותו האם קשה לו? כיצד ניתן לעזור לו וכו'. ויחד עם זאת, ואימרו לו כי יש דברים שאמא ואבא מבקשים וגם אם לפעמים לא בא לו לעשות זאת.
אם אתה מבחין כי הוא נוטה להתקשות ליצור קשר עין באופן כללי, חשוב לבדוק ולהבין זאת יותר לעומק .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה בשלביםדידי10/12/2008
הבן שלי בן שנתיים וקצת. כבר מספר חודשים שהוא גמול מבחינת קקי ויודע תמיד לבקש לעשות בסיר אך מפיפי הוא עוד לא גמול. המצב הוא שהוא עם חיתול כל הזמן וכאשר הוא צריך קקי, הוא מבקש. נוצר מצב מעט מעייף כי בגן הוא למד שכאשר הוא מבקש קקי, הוא מקבל התייחסות ולכן הוא כל הזמן מבקש קקי, גם כאשר אינו צריך ובכך מעייף את הגננות עד כדי שהן רוצות לוותר ושיעשה קקי בחיתול. בבית זה פחות קיים. אני חוששת לקחת ממנו הישג שהשיג. הן טוענות שלא מקובל לגמול ככה בשלבים אלא בבת אחת. אני לא יודעת מה מקובל. אשמח לשמוע עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בשלבים
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום
מרבית הילדים נגמלים מחיתולים בגילאי שנתיים עד שלוש. תהליך הגמילה הינו הדרגתי ומרבים הילדים מבצעים אותו בשלבים. חלק נגמלים מהפיפי ורק אח"כ מהקאקי והפוך. בכל מקרה, נשמע שבנך כבר גמול מהקאקי ולכן חשוב לחזק אותו על כך ולהיות גאים בו מאוד ולא לחזור ולבקש שיעשה בחיתול.כפי שציינת הוא השיג הישג משמעותי ועל כן היו גאים בו ותתפארו בפני המשפחה, החברים בפניו שגם הוא ירגיש את הגאווה והשימחה על התבגרותו. אין לי ספק שתהליך הגמילה הוא מעייף, מאחר והוא דורש פניות וזמינות מכם כהורים וגם מצוות הגן. עם זאת, זהו תפקידכם ותפקידם ולכן חשוב ולהמשיך בגמילה ולא לחזור אחורה. ולכן, כאשר הוא מבקש קאקי המשיכו לקחת אותו לשירותים או לסיר גם אם זה מעייף את הגננות ואותכם.
באשר לפיפי, היו סבלניים , בהדרגה אם נראה כי הוא בשל לכך, למשל הוא קם יבש משנת הצהריים, תדירות הפיפי במהלך היום פוחתת, הוא מתעניין בנושא, וכו', עודדו אותו גם להתחיל ולעשות פיפי בסיר או בשירותים.
ניתן להקריא לו ספרים בנושא כמו סיר הסירים של נפתלי או טוסיקים. חשוב לא להעיר לו אם בורח לו, אלא להחליף לו ולחזק אותו כאשר הוא כן מצליח. ניתן ללא קשר לבקשה לעשות פיפי להזכיר לו ולשאול אותו אם יש לו פיפי. כאשר הוא מעוניין לגשת לשירותים, ניתן לתת לו מדבקה בכל פעם שהוא מוכן לשבת בשירותים, גם אם אינו עושה פיפי , בהמשך לתת לו מדבקה רק כאשר עושה פיפי וכו'.
אני מאמינה כי בהדרגה הוא ייגמל, בהתאם לקצב והבשלות שלו, היו סבלניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות פרועהאתי10/12/2008
הבן שלנו בן 5 ילד מאוד מוצלח אבל בחצי שנה האחרונה התחיל להתנהג בפראות למשל אם נכנס איתו לחנות בגדים הוא יוריד בגדים מהמדפים בכוונה. אם נהיה במעלית עם עוד ילדים הוא יכול לדחוף ילדים אחרים אין לו בעיה שאנחנו נמצאים איתו וגם ההורים של הילדים האחרים. נראה לנו שהוא חושב שכשהוא מתנהג ככה אז חושבים שהוא חזק. ניסינו להסביר לו המון פעמים שלא מתנהגים ככה וגם הענשנו אותו מספר פעמים אבל זה לא עוזר. לפעמים התחושה שלנו שהוא מתנהג כמו ילד לא מחונך. חשובו לנו לומר שאנחנו הורים שמציבים גבולות ושבמסגרת הגן במפגשים ופעילויות הוא מתנהג מאוד יפה אבל בחצר הוא שוב מתנהג בפראות. מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות פרועה
מיכל לופו-שדה10/12/2008שלום אתי
מתיאורך עולה כי בחודשים האחרונות בנך החל להתנהג באופו שאינו מתאים לו, וכי על אף שאתם מציבים לו גבולות הוא ממשיך בהתנהגותו. לעיתים התנהגות שלילית היא ניסיון של הדרך לומר לנו כי משהו מציק לו או וניסיון לקבל תשומת לב מההוריים גם אם שלילית. האם בחודשים האחרונים חל שינוי כלשהו בשגרת המשפחה? כמו מעבר דירה? לידת אח או אחות? האם הוא נכנס לגן חדש? יתכן כי התנהגויותיו הינן תגובה לשינוי כלשהו המעורר בו מתח ומצוקה. נסי לשבת איתו ולדבר איתו. ניתן לומר לו שאת שמה לב כי בזמן האחרון קשה לו יותר בבית ובגן והאם קרה משהו שמציק לו או מטריד אותו. ניתן גם לשוחח עם הגננת ולבדוק איתה האם היא מבחינה בשינוי בהתנהגותו והאם היא שמה לב למשהו שאולי קרה בגן.
בכל מקרה, חשוב כי תמשיכו להציב לו גבולות ברורים ביחס להתנהגויות שתיארת ולהבהיר לו חד משמעית מהם מותר ומה אסור, תוך שיתוף הגננת בגן. כאשר הוא כן מתנהג יפה חזקו אותו על כך והיו גאים בו על מנת להראות לו כי אתם שמים לב אליו גם כאשר הוא מתנהג יפה ולחזק התנהגויות אלו.
בהתאם לתגובות שלו ושל הגננת ניתן יהיה לחשוב ביחד כיצד להמשיך ולפעול כדי לעזור לכם ולו . למשל, אם נראה כי מדובר בתשומת לב לה הוא זקוק, ניתן כרגע להקדיש לו יותר זמן לבד איתך או עם בעלך במהלך אחד הימים בשבוע וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עצמאות - ילד בן 5 וחציאתי10/12/2008
שלום יש לי ילד מקסים בן 5 וחצי. הוא מאוד חכם ונבון אבל מאוד ילדותי בהתנהגות. למשל: הוא לא רוצה להתלבש לבד בבוקר אלא שאני אלביש אותו, אם אני מלבישה אותו הוא בקושי משתף פעולה ואם אני מתעקשת שיתלבש לבד אז אני צריכה לבקש כל דבר כמה פעמים עד שאני מתחילה לכעוס ובסוף הוא עושה את מה שהוא צריך בקצב מאוד איטי. זוהי רק דוגמה יש עוד הרבה מקרים דומים במהלך היום. בעיה נוספת היא שהתגובה האוטמטית שלו לכל דבר היא בכי לדעתי הוא בוכה אולי 10 פעמים ביום. הוא ילד שמח ומאושר נראה לי שהוא פשוט התרגל להתנהג ככה. והוא לא רוצה כל דבר חדש השאלה שלי היא האם הוא פשוט מאוד ילדותי וזה יסתדר מעצמו או שיש דרך שאני יכולה לעזור לו להתגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עצמאות
מיכל לופו-שדה10/12/2008בנך נמצא בגיל בו הוא כבר מסוגל לבצע מטלות בעצמו כמו להתלבש לבד, לצחצח שיניים לבד, לאכול לבד כמובן, וכו'. חשוב כי יבצע אותן מאחר וזהו בו גיל בו בהדרגה הוא לומד להיות עצמאי יותר , דבר שגם יקנה לו תחושת מסוגלות עצמית ובטחון בהמשך. לכן, חשוב מאוד כי תעודדי אותו לעשות פעילויות אלו בעצמו ולא לעשותן עבורו. לעיתים יש ילדים שמתנגדים להתחיל ולהיות עצמאיים עקב קינאה באח קטן או רצון להשאר קטנים בעצמם. במצבים אלו חשוב לחזק את היתרונות שבלהיות גדול, לציין בפניו דברים שמותר לו לעשות ושהוא יכוללעשות ושילדים קטנים ממנו לא יכולים. בהדרגה התחילי לדרוש ממנו לעשות יותר דברים בעצמו ועודדי אותו. הייתי מנסה למשל לשוחח עם בנך ולומר לו שאת רואה שהוא לא אוהב להתלבש לבד אבל הוא כבר גדול ואת בטוחה שהוא יכול ומסוגל לכך. ניתן לבחור איתו את הבדגים שהוא רוצה יום קודם בערב ולמחרת בבוקר לתת לו אותם. ניתן לבנות איתו טבלת חיזוקים שבועית ובכל פעם שהוא מצליח להתלבש לבד ובזמן לתת לו מדבקה ולהדביק ביחד בטבלה. חשוב שתזכרי כי הדבר עשוי לקחת זמן וכי הוא עשוי להתעקש ולהמשיך לדרוש ממך לטפל בו ולהלביש אותו. עם זאת, אם את תהיי חזקה ותעמדי על שלך הוא יבין די במהרה כי הוא צריך לגדול ולהתחיל לבצע חלק מהדברים בעצמו.
גם הבכי שאת מתארת בתגובה לכל מצב קשה או מתסכל עבורו ניתן לטיפול וקשור לתגובותייך אליו במצבים אלו. למדי אותו לבטא את רצונותיו ללא בכי ואימרי לו זאת: "אני מקשיבה לך ואבין יותר טוב אם לא תבכה". חשוב כי תעמדי על שלך ותהיי עקבית ועניינית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה בגיל מאוחרענבל09/12/2008
בני בן 4.5 נגמל מזמן מפיפי, אך מסרב בכל תוקף לעשות קקי בשירותים. לפני שהוא צריך לעשות הוא מבקש טיטול ועושה את צרכיו בטיטול. אני מתנחמת בעובדה שהוא לא מתאפק ימים שלמים ועושה את צרכיו מידי יום. אני חייבת לציין כי הוא לא עושה כלל קקי בגן ומתאפק במשך כל היום עד אשר הוא מגיע הביתה. לאחר תקופה ארוכה (כמעט שנה) ששיתפנו פעולה עם רצונו לעשות בטיטול , ראינו שהעניין לא מתקדם לשום מקום. בנוסף לאחר שהוא מבקש להחליף לטיטול הוא לא מוכן שנהיה לידו והוא בדרך כלל הולך לעשות את צרכיו בחדר משחקים. מיד לאחר שהוא מסיים(או קצת אחריי) הוא מבקש שנחליף לו. לאחרונה החלטנו לנסות גישה יותר מתערבת ואנחנו מנסים לקרב אותו קצת יותר לחדר השירותים. בתור התחלה ביקשנו ממנו להכנס לעשות את הצרכים בחדר השירותים עם טיטול. לצערי אנחנו נתקלים בסירוב ובכעס רב מצידו. הוא בוכה ומסרב בכל תוקף להיכנס לחדר השירותים. אנחנו ממשיכים באותה שיטה כבר שבועיים ואני חייבת להגיד שהצלחנו לגרום לו לשבת לזמן מה בחדר השירותים (ע"י הכנסת משחקים וסיפורים לחדר השירותים), אך הוא לא מצליח לעשות כלום, מה שגורם לו להתאפק לפעמים עד ליום המחרת. לפעמים הוא מצליח לעשות רק אחרי שהוא יוצא. אני אשמח לקבל עזרה מהירה ותגובה על הדרך שבה אנחנו פועלים. האם להמשיך בדרך החדשה או להתעלם מהמצב. האם יש דרכים נוספות שניתן לעזור לו בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מאוחרת
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום ענבל
ילדים רבים נגמלים בקצב שונה ובשלבים שונים. לעיתים קרובות הגמילה מפיפי וקאקי לא נעשית בו זמנית ולא מעט ילדים ממשיכים לעשות קאקי בחיתול או בתחתונים מסיבות שונות. בהרבה מקרים סירוב לעשות קאקי בשירותים קשור לתחושה של הילד כי הקאקי הוא חלק מהגוף שלו וניתוק מהקאקי מפחיד. מה עוד יפול ממני? לפעמים הקושי נובע מפחד לשבת על האסלה שהיא גדולה מאוד ואולי אני אפול פנימה. לכן חשוב להיות רגישים, סבלניים ועניינייים. אני שומעת שהתחלתם תהליך התערבות וחשוב כי תמשיכו במה שהתחלתם. להפסיק את התהליך רק יחזק את ההימנעות של בנך מללכת לשירותים וחבל.
ניתן להמשיך ולעשות איתו תכנית חיזוקים. בתחילה לומר לו שאת רואה כי קשה לו לעשות קאקי בשירותים וכי את בטוחה שלא נעים לו לעשות בתחתונים. ניתן לחזק אותו בכל פעם שהוא מוכן להתקרב לשירותים, גם אם הוא עושה את הקאקי בתחתונים אך קרוב יותר למטרה תני לו פרס (מדבקה, בלון וכו'). בהמשך את הפרס ניתן לתת רק כאשר עושה בתוך חדר השירותים ולבסוף בשירותים עצמם.
אפשר גם לשים ניילון נצמד לאסלה, וכך הוא יעשה את הקאקי בניילון ויוכל לראות אותו ולזרוק את הקאקי יחד איתך לשירותים או לפח.
אם הפחד קשור יותר לישיבה על האסלה עצמה, חזקי אותו על ישיבה על האסלה ללא קשר לקאקי. הציעי לו לשבת בשירותים מספר פעמים ביום, ללא קשר ליציאות ובכל פעם שישב על האסלה חזקי אותו על כך באמצעות מדבקה או פרס קטן.
כמו כן, חשוב כי גם בגן הגננת תגיב לכך ברגישות ולא בהעברת ביקורת. חשוב כי תשתפי אותה בתהליך החיזוקים שתנקטי בה כך שגם בגן יקבל חיזוקים.
כמו כן, את יכולה להקריא לו ספרים בנושא
סיר הסירים של אלונה פרנקל, טוסיקים.
להורים יש ספר גמילה של ד"ר עדנה כצנלסון שאת יכולה לעיין בו עבורך.
אם הקושי ממשיך את יכולה לפנות להדרכה וייעוץ
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות חדשה במשפחהדין09/12/2008
שלום, יש לי בן מקסים בן שנתיים וחודשיים וילדתי לפני חודשיים בת מקסימה. בכללי הוא קיבל אותה באהבה ובשמחה(כמובן שיש קנאה אבל בנתיים זה לא כ"כ נורא). הקושי שלי הוא בעיקר כאשר אני עם שניהם לבד אחה"צ ואני מניקה או שהקטנה דורשת המון ידים כי משהו מציק לה , הוא הופך להיות חסר סבלנות ומנסה לזכות בתשומת לב ע"י התנהגות שלילית שכמובן דרכה הוא רוצה תשומת לב גם אם היא שלילית, כמו כן הוא דורש המון "ידיים" ברגע שידי מתפנות ..... אני אציין שאני מנסה להיות זמינה ופנויה לו (עד כמה שזה מתאפשר) ומשתדלת לפחות אחה"צ אחד להיות איתו לבד ולקחת אותו לפארק/ג'ימבורי ולהשאיר אותה עם אבא/בייביסיטר. השאלה היא: כיצד אני יכולה ל"רסן" את אותה התנהגות שלילית בלי לצעוק ולגעור? כיצד לנהוג כאשר הילד "נעול" על משהו שאינני מרשה ועושה לי סיצנה?? שאלה נוספת: האם בגיל כזה ניתן להסביר לילד שאוטוטו אמא חוזרת לעבודה ובבוקר אנחנו ממהרים? ע"מ שכל בוקר לא תיהיה לי מלחמה עימו על החלפת טיטול/בגדים/נעילת נעלים וכד'? אציין שבוקר "'קשה" הורס לי ואני בטוה שגם לו את היום... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות חדשה
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום דין
הופעת אחות חדשה הינה אירוע מרגש ומשמח אך גם מלחיץ עבור כל בני המשפחה. כולכם צריכים להסתגל לשינוי שחל במערך המשפחתי. על מנת להבין כיצד בנך מרגיש דמייני כי בעלך היה מודיע לך כי הוא מביא אישה חדשה הביתה שמעתה תגזול הרבה זמן ממנו וכי עלייך להתנהג אליה יפה, כי היא קטנה ועדינה.קינאה, כעס וחוסר שביעות רצון הינן חלק מהרגשות שוודאי היית חשה וכך גם בנך. תגובותיו למצב החדש הינן מאוד נורמטיביות. הוא אכן מחפש תשומת לב ממך בכל דרך אפשרית, בניסיון להחזיר את תשומת הב הרבה שוודאי היתה לו טרם הופיעה אחותו. לכן חשוב לשוחח איתו בשפה פשוטה ולאפשר לו לבטא את הרגשות שהוא מרגיש עקב כניסתה של אחותו לחייו. חשוב כי ירגיש שיש לו לגיטימציה לבטא גם רגשות חיוביים וגם שליליים . חשוב כי תאמרו לו שאתם ממשיכים לאהוב אותו מאוד וכי עכשיו הוא הבן שאת הכי אוהבת בעולם כפי שאחותו היא הבת שאת הכי אוהבת בעולם. נשמע שאת עושה רבות כדי להיות איתו בחלק מהזמן לבד וזה מצויין וחשוב מאוד. המשיכי לעשות זאת. כמו כן, זכרי כי התנהגויות השליליות הינן אופייניות לא רק למצב של לידת אחות חדשה כי אם לכלל הילדים בגיאלי שנתיים שמתחילים לבנות זהות נפרדת ובודקים גבולות. לכן, חשוב כי תציבי לו גבולות ברורים בצורה עקבית ועניינית. שוחחי איתו למשל על הקושי להתארגן בבוקר. ניתן לומר לו שזה לא נעים כל בוקר לריב איתו כי אמא ואבא צריכים ללכת לעבודה. וכי בעבודה אתם מתגעגעים וחושבים עליו אבל חייבים להיפרד ממנו. כדי להקל על התהליך ניתן יום קודם להכין איתו את הבגים שילבש למחרת. לפעמים ניתן לעשות איתו תוכנית חיזוקים ולתת לו מדבקה בכל בוקר שהוא מתארגן ללא מלחמה ומאבק.
בכל מקרה היו סבלניים ותנו לעצמכם ולבנך זמן להסתגל לשינוי המהותי בחייו ובחייכם וזכרו כי הוא בגיל בו מרדנות ומאבק על שליטה הינו שכיח ומהווה חלק מתהליך התפתחותי נורמטיבי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים מינייםעמית09/12/2008
שלום רב. ברצוני לשאול, אני חונך ילד בגיל 11 במסגרת מסוימת מזה תקופה. ולאחרונה התחיל לבקש ממני לשחק עימו משחקים שכוללים חושך גמור בכל החדר ודרישות כמעט מפורשות תוך כדי המצאת משחקים שונים לליטוף כל גופו בצורה תמימה מאוד לכאורה מה עלי לעשות? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים מיניים
מיכל לופו-שדה09/12/2008שלום עמית
נשמע שהילד שאותו אתה חונך עסוק מאוד בתכנים מיניים כפי שציינת. עיסוק בתכנים מיניים הינו אופייני לגיל בו הילד נמצא. עם זאת, האופן בו הוא מנסה לשחק איתך ולשתף אותך נשמע מטריד ומצריך בירור. יתכן כי הילד נחשף לפגיעה מינית או להתנהגות מינית לא מותאמת בביתו או במסגרת בה הוא נמצא. לא ציינת באיזו מסגרת אתה חונך אותו, בכל מקרה אני ממליצה לך להתייעץ עם הצוות החינוכי של המסגרת בה מתקיימת החונכות , אם יש לך מדריך או פסיכולוג שאיתו כדאי להתייעץ. חשוב לבדוק נושא זה בצורה מעמיקה יותר.
במהלך הפגישות איתו הייתי ממליצה לך לא לשתף איתו פעולה במשחקים המיניים כי אם לדבר איתו על כך. עם זאת, מבלי להכיר את הנער ואת מצבו קשה מאוד להמליץ כיצד לפנות אליו ולשוחח איתו.
אני ממליצה לשוחח על כך עם מי שאחראי עליך במסגרת החונכות ועם הצוות המטפל במסגרת בה החונכות מתקיימת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)