מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוט שצורח במקום לדברא.נ.20/12/2008
בני בן שנה וחצי, ילד מפותח, חברותי, חכם וכו', אך אינו מדבר כלל. פעמים ספורות כשהיה קטן יותר ביטא הברות כמו אבא וכרגע מידי פעם ממלמל אך אינו אומר מילים ונראה אף שאינו מנסה. הוא כן ניגש ומראה מה הוא רוצה, אך לאחרונה החל לעמוד ליד כל דבר שהוא רוצה ופשוט לצרוח, במקום לדבר אני מניחה. הצרחות מאוד חזקות ומבטאות את הצרכים שלו. כיצד מתמודדים עם תופעה זו ? כמובן שאנו אומרים לו במילים מהו הדבר שאותו הוא רוצה ומבדרים אליו בשפה רגילה מגיל קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל.א.נ
ד''ר דוד וילנסקי22/12/2008קודם כל כדאי להיות בטוח שהשמיעה שלו תקניה. אחר כך הייתי עושה הערכה אצל רופא ילדדים התפתחותי שיכול להחליט האם יש מקום להפנות גם לקלינאית תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן 3מיכל20/12/2008
אני נשואה+ 1 יש לי ילד בן שלוש וכשהוא הולך לפעוטון המטפלות מתלוננות שהוא מכה ילדים ואת זה אני גם רואה מחוץ לגן שאנחנו גם במקומות אחרים על ילדים אנחנו משתדלים מאוד להציב לו גבולות אבל זה חוזר על עצמו ובגדול יש לציין שגם לפני שבוע הוא התחיל תוך כדי דיבור גם לגמגם האם יש קשר.? איך אפשר לטפל בשתי הבעיות ? איך צריך להתנהג שאני או בעלי מגיעים לפעוטון והמטפלות מספרות שהוא היכה את הילדים?< האם לכעוס? האם להעניש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר דוד וילנסקי22/12/2008בתוך הייתי אומר לו שזה מצער אותך מאד לשמוע שזה קרה. קשאת רואה את זה קורה אפשר להרחיק אותו מהמשחק במשך כמה דקות כדי לחשוב על מה שעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בידע אצל ילדה בת 2.5?!קרן20/12/2008
ביתי בת 2.5 היא ילדה טובה ונבונה שיודעת צבעים וצורות, ליקרוא מספרים עד 20, את הא'-ב' (עוד לפני שידע לדבר...). היתה בבית איתי עד גיל שנה וחודשים ונמצאת כבר שנה שניהבגן. כבר מספר ימים ( יומיים שלוש) שמתי לב במעיין רגרסיה (אם אפשר לקרוא לזה כך) בספירת המספרים (שידעה לעשות זאת "פרפקט") ועוברת מחמש לתשע... אני עובדת איתה כמעט כל יום על מושגים, צורות, אותיות ומיספרים, בזמן האחרון גם קניתי חוברות עבודה (רמה 1) ואני מנסה לעבוד איתה עליהם. רציתי לדעת האם תופעה כזו היא דבר שכיח? או אולי אני מעמיסה עליה יותר מידי מידע לגילה? אשמח לקבל תשובה/ תגוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בידע אצל ילדה בת 2.5?!
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008קרן שלום,
את מתארת תופעה שכיחה אצל ילדים - הם רוכשים המון ידע לגבי העולם באופן בלתי פוסק, דרך השפה, החושים השונים, היחסים החברתיים שלהם וההתנסויות המגוונות. לילדים קשה להחזיק באופן רציף בכמות הידע העצומה, וגם הזיכרון שלהם אינו מפותח כשלנו המבוגרים. לכן סביר מאוד שבתך תתקשה לשלוף את כל המידע שצברה עד היום באופן מסודר ומאורגן.
לגבי שאלתך השנייה, לטעמי האישי בגיל שנתיים וחצי אין צורך בחוברות עבודה. בתך נשמעת מתיאורך ילדה מאוד מאוד מושקעת ואינטליגנטית. השתדלי להעניק לה את הידע שאת רוצה שתרכוש, באמצעים שהם יותר חוויתיים ופחות דידקטיים. נכונות לה עוד שנים רבות של לימודים פורמליים ובהתחשב בבסיס הטוב שנטעת בה, היא תצליח בהם בהחלט.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות בין אחיםאופירה לוי20/12/2008
היי יש לי 3 ילדים, הילדה הגדולה בת 10 לא מפסיקה להציק לאחיה הקטן ממנה בן ה- 6 , היא מקללת אותו (מפגר , אהבל, מטומטם וכדומה) כל פעם שאני פונה אליו היא מתערבת, כמובן מרביצה לו וגם הוא לה, משניהם לומד כמובן הבן הקטן בן השנתיים ו- 10חודשים, בקיצור לא נעים לחיות בצורה כזאת שכל יום וכל היום אני מנסה להפריד בין הניצים, כל פעם 5 דקות ויותר לחדרים, הגדולה כמובן מפתחת דיון אם ברצונה לממש את העונש, אשמח ויותר מזה לכלים להתמודד, ולגרום להם איזו שהיא אחוות אחים, כבוד הדדי משהו.... תודה אופירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין אחים
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008אופירה שלום,
אני חושבת שכדאי לשוחח עם הילדים, בוודאי עם שני הגדולים, ולהבהיר להם מהי ההתנהגות המצופה מהם ביחסם זה לזו וזו לזה. הכרחי שגם אבא יהיה שותף בשיחה, בה תאמרו להם אלו התנהגויות הן לא מקובלות ומהי הסנקציה בה תנקטו בתגובה להצקות, אלימות וקללות. חשוב מאוד שהציפיות והתגובות תהיינה זהות לכל הילדים. שמעו גם מהילדים את תחושותיהם ומחשבותיהם לגבי המצב בבית, וההצעות שלהם לשינוי.
בנוסף, כדאי שתבררו ביניכם לבין עצמכם מה גורם למתיחות כה רבה בין ילדיכם - האם אתם נוהגים להפלות ביניהם או לשדר ציפיות שונות, גם מבלי משים; האם כל ילד זוכה לזמן בלבדי עם אבא או אמא; האם ביניכם ההורים קיימים עימותים רבים שהילדים מחקים; האם הילדים שוהים בבית כל שעות אחה"צ עם מעט חברים וחוגים ולכן מציקים האחד לשני מתוך שעמום, וכן הלאה.
בתקווה ליחסי אחים טובים יותר,
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום לגןדנה20/12/2008
שלום רב, בתי הבכורה בת שנה ונמצאת כרגע אצל מטפלת. רציתי לרשום אותה לגן בספטמבר הבא אבל גיליתי שהגיל שלה בעייתי משום שברוב הגנים קבוצות הגיל הן מ-שנתיים ואילך. בהנחה שכל האופציות פתוחות בפני מה עדיף לקטנה שלי: 1. לרשום אותה לגן ושהיא תהיה הקטנה ביותר? בהנחה שכולם יהיו גדולים ממנה בלפחות 3 וחצי חודשים ויותר. 2. להשאר עוד קצת אצל המטפלת עד גיל שנתיים ואז להכניס אותה לגן שכבר מגובש (וכמובן שעדיין הילדים יהיו גדולים ממנה אבל נגיד שזה יהיה כבר פחות משמעותי) 3. לרשום אותה לפעוטון של קטנים? (אני מפחדת שהפעילויות יהיו "קטנות"עליה) ושהיא תשאר שם עד ספטמבר הבא? אני אובדת עצות ורוב ההרשמות לגנים הפרטיים כבר הסתיימו. מה המלצתך? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישום לגן
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008דנה שלום,
נראה לי שההבדל בין להכניס בגיל של כשנה ותשעה חודשים או שנתיים לגן בו הילדים גדולים או קטנים מבתך בשלושה חודשים לפחות, הוא לא כ"כ משמעותי. בגיל של בתך, יש הבדלים מאוד משמעותיים בין ילדה בת שנה לילד בן שנה ושלושה חודשים. ככל שהם גדלים, ההבדלים הללו פחות ניכרים. לכן האפשרות השניה, של דחיית הכניסה לגן במספר חודשים (כך אני מבינה) לא תשנה בהרבה את ההתמודדות שלך עם השאלה לאיזה גן להכניס.
קריטריון חשוב לטעמי הוא מהו הפיזור של גילאי הילדים - במידה ורוב הילדים קרובים פחות או יותר לגילה, אזי כדאי להכניס אותה לגן. אם יש מספר ילדים בגיל הקרוב לגילה ומרבית הילדים הם בפער בולט, אזי לטעמי המסגרת פחות מתאימה. אני ממליצה שתבדקי מהם הגילאים של הילדים הרשומים לגן, ובהתאם לזאת תחליטי. אגב, אם יש יתרון נוסף לאחד הגנים כמו קירבה לבית, מחיר, קשר שיצרת עם הצוות החינוכי והתרשמותך ממנו - כל אלו הם קריטריונים חשובים בהחלט, ולא רק גילאי הילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיביות לנקיון ובעיות חברתיות.עינת20/12/2008
לפסיכולוגים שלום, בתנו בת 10.5 חרדתית בנושאי צואה ושתן, הדבר מתבטא בהסטריה כאשר נדמה לה שמים מהשרותים השפריצו עליה ו/או כאשר אחיותיה נכנסות לשרותים,כמו כן היא סובלת מרגשי נחיתות בכיתה. למרות שהיא ילדה יפה ומצליחה בלימודים היא מאוד חרדה מה חושבים עליה ואולי שמרכלים עליה, מיותר לציין שאת הכעסים והתסכול היא אוגרת ומוציאה אותם בבית. נא עצתכם. בברכה, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה
מיכל שמש21/12/2008עינת לשום, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים. באופן ציבורי ניתן להתייעץ עם פסיכולוג בית הספר, או לפנות לפסיכלוג דרך קופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה ביום אצל ילדה בת 9מירי20/12/2008
שלום רב, ילדתי ילדה בוגרת מאוד לגילה מקסימה וכו'. באופן קבוע התחתונים שלה רטובים ותמיד נודף ממנה ריח רע של שתן הבריחת שתן נעשית רק יום ובלילה לא. אני מרגישה שהיא מתאפקת ועסוקה יותר מידי ופשוט הולכת לשירותים ברגע האחרון וכשאני מדברת איתה על זה היא אומרת שהיא לא מרגישה מתי היא צריכהלעשות פיפי. ישנ ם פעמים שהיא מתאפקת וממש הכל יוצא לה בתחתונים ומרטיבה את הבגדים. זה נמשך כבר הרבה זמן למעלה מכמה חודשיים והיא תמיד אומרת שהיא משתדלת השאלה האם זה בעיה רפואית ואם כן למי לפנות לאיזה רופא? או בעיה פסיכולוגית ? אני ממש לא יודעת מה לעשות המצב לא הולך ונהיה טוב מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 9
מיכל שמש21/12/2008מירי לשום, בכל מקרה כדאי להתיעעץ עם רופא הילדים. רק במידה ותישלל בעיה רפואית מומלץ לפנות למרפאה המתמחה בהרטבה . נסי גם לפנות לפורום הרטבה באתר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מורכבות ועוד...טל20/12/2008
שלום. אני כותבת לכם מפני שאני מרגישה חסרת אונים ונתקלת באטימות מצד הרווחה ומקווה שאתם תוכלו לספק לי תשובות או הסברים שיניחו את דעתי חסרת המנוח. המצב הוא כזה: יש לי 4 ילדים בני :12,10,9,5 . אני התגרשתי לפני זמן קצר אך לפני הגירושין בעלי לשעבר הסית את הילדים נגדי בצורה אכזרית ביותר, כל מי שמכיר את הסיפור שלי מזדעזע, המצב כרגע שהוא "הצליח" לגרום לשני הבנים (12 ו-9) לרצות לגור איתו ולהתנגד להיות איתי. אנחנו מטופלים ברווחה והיה עלינו תסקיר מטעם בי"מ , לאחר התסקיר פקיד הסעד החליט שמוטב שהבנים ישארו במשמורת האב למרות שהוא יודע שהם מוסתים ו"מורעלים " נגדי. הוא הסביר שאם הבנים ישארו אצלי יהיה יותר גרוע גם לי וגם להם מכיוון שהם יפתחו נגדי כעסים וישמרו לי טינה . עם כל הכבוד לפקיד הסעד , תשובתו אינה מספקת אותי. אני רוצה לציין שלפני כמה חודשים הוא קיבל צו הרחקה מהמשטרה ובכל זמן ההרחקה היה מתקשר מיליון פעם ביום כדי שידווחו לו מה קורה בבית וכיצד לשגע אותי, אמר להם לנתק את חוט הטלפון בזמן שאני מדברת , לזרוק עליי חפצים, להרביץ ועוד ועוד , והם צייתו לו כמו רובוטים וללא רגש כלפיי. אני מספרת לכם זאת כדיי שיהיה לכם פחות או יותר במה מדובר. חשוב לי לדעת האם זה נכון להשאירם אצל אביהם ? האם זה באמת לטובת נפשם של הילדים לחיות עם אבא מסית ו"מרעיל"? תודה, וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מורכבות ועוד...
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008טל שלום,
ברור כי את נמצאת בסיטואציה מאוד מאוד מאוד קשה ומורכבת. לצערי, ללא היכרות עם כל הנפשות הפועלות, לא אוכל לייעץ לך. אני מציעה שתפני עם שאלותייך וחששותייך לפקיד הסעד ותשוחחי עמו על הסיבות שהובילו אותו להמלצתו.
בנוסף, לאור מערכת הדרישות והלחצים המופעלים עלייך מפאת הנסיבות, אני חושבת שתוכלי להרוויח מאוד אם תימצאי בטיפול/הדרכת הורים עבור עצמך, במסגרת שתתמוך בך ובהתמודדויות המורכבות שלטעמי עוד נכונו לך בעתיד.
בהצלחה!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחודשיים כל הזמן בוכההדס20/12/2008
בני בן שנה וחודשיים. בשבועות האחרונים הוא אינו מוכן ללכת לישון וגם אם הוא נרדם אחרי הרבה בכי אז הוא מתעורר באמצע הלילה. כלום לא מרגיע אותו והוא רוצה שנחזיק אותו על הידיים ונעמוד איתו. הבעיה היא לא רק בלילה, גם במהלך היום הוא מתעצבן ובוכה הרבה ונרגע רק כאשר מחזיקים אותו על הידיים. כשהוא מתעצבן הוא זורק את עצמו ודופק בכוונה את הראש בכל מה שנמצא לידו. לתומי חשבתי שהוא ילד שובב או מפונק אך כשביררתי אם גם בגן הוא מתנהג כך גיליתי שבדיוק ההיפך - הגננת מתארת אותו כילד הכי נוח מכל הילדים, ישן כששמים אותו במיטה ולא בוכה כמעט בכלל במהלך היום. מכאן אני מבינה שכנראה שאני לא עושה משהו נכון - ניסיתי להתייחס אליו כשהוא בוכה, ניסיתי להרים אותו כדי שירגע, ניסיתי את שיטת ה- 5 דקות, ניסיתי להתעלם -אך שום דבר לא עזר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתקשה להירדם
מיכל שמש21/12/2008הדס שלום, לפני שנפנה לכל התייחסות פסיכולגוית כדאי להתייעץ עם רופא ילדים ולשלול בעיה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי לרופא הילדים - המלצתו מזעזעת
הדס21/12/2008עוד בטרם פנייתי אליכם פניתי לרופא הילדים של בני ותגובתו, לצערי, זעזעה אותי - המלצותיו הסתכמו לאחד משניים, התעלמות מהבכי או מכה בטוסיק! ידוע לי כי בני סובל מקוצר נשימה והוא מטופל אצל מומחה ריאות בטיפול תרופתי וכן בטיפול מונע. למי לפנות בשלב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 במשברשרון20/12/2008
בני בן 4 יש לו אחות בת 7 חודשיים בזמן האחרון הוא פשוט לא מקשיב עושה בכוונה ועונה מנסה אותנו. אם אני מבקשת ממנו לעזוב משהו הוא פשוט לא יעזוב עד שאני אצעק עליו או שאני אומרת לו להכנס לחדר הוא אומר לי לא רוצה אני כמובן לא מוותרת לו ולוקחת אותו לחדר , אני יודעת שזה בגלל תשומת לב שהולכת לילדה ,ואני קצת יותר עצבנית ולפעמים חסרת סבלנות,אבל גם שאני מתעלה על עצמי ולא מתעצבנת ורגועה בסוף מגיע קונפליקט ואני נשברת ומתעצבנת עליו. בנוסף גם הוא חזר להתעצבן אם לא מקבל משהו וצועק דבר שלא היה קודם. צריך לציין כאשר הוא רוצה הוא מקסים ילד מאוד נבון חכם משתף פעולה. זקוקה לעצה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 במשבר
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008שרון שלום,
משאלתך ניכר שאת אמא שקשובה לבנך ומבינה את צרכיו, אולם כאמא לשניים את באופן טבעי יותר עסוקה ועייפה מבעבר. גם בנך משתף הפעולה נמצא כיום במצב פחות אופטימלי מבחינתו - לעתים הוא מתוסכל מחלוקת המשאבים שלך בינו לבין אחותו וההתנהגויות שלו מבטאות את התסכול והמתח שלו, ולעתים הוא עלול להעדיף לקבל כל יחס שהוא, גם שלילי.
על מנת שאת ובנך לא תיכנסו למעגל שלילי בו הוא מכעיס אותך ואת מאבדת את סבלנותך, כדאי לנקוט בכמה פעולות מנע: ראשית, רצוי שיהיה לך ולבנך זמן בלעדי שמוקדש רק לכם, אפילו שעה בלבד אחת לשבוע, ללא נוכחות הילדה ורצוי מחוץ לבית. שנית, כדאי לערב את אבא ובני משפחה נוספים שיכולים לעזור, על מנת שיבלו זמן בנפרד לעתים עם הגדול ולעתים עם הקטנה. חשוב גם שתדאגי את לנוח מספיק על מנת שתהיי מסוגלת להיות יותר סבלנית כלפי הילד. בנוסף, כדאי לשוחח עם הילד מראש לפני סיטואציות שבהן את צופה שהוא יתקשה בהן (כמו התארגנות בבוקר, עזיבת גינת המשחקים אחהצ וכדומה), להגדיר לו מה את מצפה ממנו, להחמיא על התנהגות חיובית ולנקוט בסנקציה במידה והוא מתנהג לא כראוי. ולבסוף, קחי בחשבון שקנאת אחים היא רגש טבעי ולגיטימי, וככל שאחותו הקטנה תהיה יותר תקשורתית ומגיבה, הילד יהנה ממנה ופחות יקנא בה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות קשה בגןאני20/12/2008
בני בן 4 וחצי , אלים מאד בגן לדברי הגננת, היא מסםרת שהוא מרביץ "סתם" , לא נראת סיבה ממשית. אני מאמינה לה , גם שנה שעברה בגן אחר הוא היה מתנהג כך. השאלה מה עושים? אתמול כבר פנתה אליי אמא שהבן שלי מרביץ לבתה. ניסינו לקבל הדרכת הורים וזה לא עוזר יש טיפול מתאים לילד עצמו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות קשה בגן
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008לאמא שלום,
ראשית יש לברר את טיב הקשיים של בנך ואז לבחור את ההתערבות הטיפולית בהתאם. אלימות אינה מתרחשת סתם כך, והיא יכולה להיווצר ממגוון סיבות, כמו נטייה להיפראקטיביות, קושי לדחות סיפוקים, קושי בהתמודדות עם תסכול, קשיים שפתיים, ויסות חושי לא תקין, מצב חברתי בגן ועוד.
במידה ויש פסיכולוג בגן של בנך (אם מדובר בגן עירייה למשל) - כדאי לבקש את חוות דעתו לגבי הילד. תוכלו לפנות גם להתייעצות אצל פסיכולוג פרטי או במסגרת ציבורית, ולאחר תהליך הערכה תקבלו המלצות לדרכי הפעולה המתאימות בהמשך.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, אני מוסיפה
אני21/12/2008כנראה שזה בא מסוג של תיסכול, אולי סף תיסכול נמוך. אין בעיה של שפה, להיפך היא עשירה. גם אין בעיה חברתית. שנה שעברה בגן עיירייה אחר הפסיכולוגית תיצפתה בילד 5 פעמים , עדיין לא נמצאה הסיבה . הוא המשיך להרביץ . הוא גם מספר שהכל בסדר והוא התנהג יפה. בעצם הוא משקר. הגננת אמרה שהוא מאד מינפולטיב, מסובבת את כולם על האצבע. לפני גיל שנה הוא היה שם ידיים בפה עד שהוא היה כמעט מקיא, לקח כמה חודשים עד שהוא הפסיק עם זה. מאד נלחצתי כל פעם שהוא עשה את זה. האם יש קשר בין המקרה הזה , לבין האלימות בגן? שנה שעברה ממש יצא לו שם רע בגן, אני מפחדת שגם השנה זה יקרה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008לאמא שלום,
טוב מאוד שאת לא משלימה עם אי מציאת הסיבה לאלימות של בנך. אלימות היא התנהגות מאוד לא יעילה בטווח הרחוק וילדים משלמים עליה מחירים כבדים. בנך זקוק לעזרה לפתח התנהגויות מתאימות יותר, באמצעותן יוכל לבטא את עצמו ולהשיג מה שמעוניין בו, אולם בדרך הולמת יותר מבחינה חברתית. כפי שכתבתי קודם, כיוון שהאלימות היא מתמשכת ולא נקודתית, כדאי להבין מה מביא את הילד לנקוט בה - על מנת לתכנן את ההתערבות הטיפולית והחינוכית המתאימה.
אני מציעה להתחיל בבירור עם פסיכולוג הגן, על אף התסכול מההתנסות הקודמת. אפשר לפנות גם להתייעצות אצל פסיכולוג שאינו קשור ישירות לגן - הוא יוכל לברר עם הצוות החינוכי בגן את הפרטים המשמעותיים לגבי הילד.
אגב, בינתיים ניתן לבנות עבור הילד תוכנית של פרסים עם הגננת, עם טבלה וכוכבים, כדי לעודד את הפחתת האלימות. בנוסף, רצוי שתיזמי פגישות עם ילדים מהגן בשעות אחהצ, על מנת שבנך יזכה להזדמנות לפתח קשרים חיוביים עם חבריו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אני22/12/2008אח"צ הוא מרבה להיפגש עם חברים, גם באים אלינו וגם הוא מוזמן. לשמחתי הוא משחק מאד יפה אצל חברים.רק בגן הבעיה, ביום שישי פנתה אליי אמא שהבת שאלה התלוננה. אמרתי לה שאני ישדבר עם הילד, (אני בספק כמה זה יעזור), ממש לא נעים לי מהאמא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט28/12/2008חשוב מאוד שילדים מזמינים את בנך - הדבר מעיד על כך שהוא לא תמיד אלים, וישנם מספיק ילדים שרוצים בחברתו.
לגבי הילדה כלפיה הוא אלים, לעתים קרובות דווקא ילדים בגיל הזה שהם קרובים יותר - מגלים גם חברותיות וגם תוקפנות ביניהם. האלימות עלולה להיות תוצר של היחסים בין שני הצדדים. בקשי מהגננת מעט להרחיק ביניהם בזמן הפעילויות בעת הקרובה, ובקשי מבנך להימנע ממשחק עם ילדה זו.
במידה והאם תחזור ותשוחח עמך על כך, תוכלי לומר לה שאת מטפלת בנושא.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רגשית חברתיתרינא חמיס19/12/2008
בתי בת ה13 חודשים לא מקבלת שאף אחד יקח אותה וישא אותה והיא מתחילה לבכות כמו אני לא יודעת מה ולמרות שהיא הולכת למשפחתון והיא שקטה שם . צריך לציין שזה קורה אפילו עם בני משפחה קרובים וזה מביך אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות של תינוקת
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008רינא שלום,
ההתנהגות של בתך היא מתאימה לגילה ולמצופה ממנה. תינוקות בגיל של ילדתך חוששים מאוד מאנשים שלא כ"כ מוכרים להם, ולא אוהבים להיפרד מהדמויות הקבועות (את, צוות המשפחתון וכדומה). התנהגות זו היא הגיונית מאוד מבחינת הילדה - היא לא יודעת מה שאת יודעת על בני המשפחה האחרים ולא מכירה אותם מספיק טוב, ומנקודת ההתבוננות שלה - הכי טוב ובטוח לה להישאר צמודה אלייך ככל שניתן.
זה אכן מאוד לא נעים כשבן משפחה קרוב רוצה בסה"כ לשחק עם התינוקת והיא מגיבה בבכי ובהימנעות ממנו. תוכלי לעזור לבתך לפתח קשרים עם דמויות נוספות, על-ידי התקרבות הדרגתית למבוגר הנוסף, כשהיא לידך או יושבת עלייך. בהדרגה, תוכלי להתרחק יותר מחברתם ולאפשר להם ליצור קשר משלהם. כמובן, שככל שבתך תכיר יותר את המבוגרים הנוספים, כך היא תיצור עמם קשר יותר בקלות. אולם יחד עם זאת, את הדמות המשמעותית ביותר בחייה של בתך, והתנהגותה מבטאת זאת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קללות ותגובות תוקפניותאתי19/12/2008
שלום שמי אתי. בני בן 10 וחצי לוקה בתסמונת אספרגר ובנוסף יש לו קשיי קשב וריכוז ואופי פציץ. כשבני מתעצבן הוא מקלל. בבית יותר ובבית הספ]ר כשתוקפת אותו התפרצות. כשזה קורה ולאחר שהוא נרגע אני משוחחת איתו, מנסה להבין מה הוא הרגיש, מה הכעיס אותו ולסירוגין מדברת איתו על אפשרויות אחרות להביע את רגשותיו וכעסיו ומדברת על התנהגותו. היום בבית הספר הוא קילל מפני שהיה שינוי- לא התקיים שיעור התעמלות והוא יצא מכליו דפק בדלת והתפרץ. בעלי טוען שהתנהגותו נובעת מעצם כך שאין אני מענישה אותו ולא שמה גבולות וצריך להעניש אותו כשהוא מקלל. למזלי הוא ילד אינטליגנטי ושיחות עוזרות לו- זו גישתי ופסק זמן יכול לעזור לו להירגע. האם מומלץ להעניש ? האם יש סנקציות נוספות על מנת שהתנהגויות אלו יפחתו. עלי מאוד נוקשה- כך נראה לי ורק כועס כשזה קורה ובנוסף כועס עליי ומאשים אותי. אשמח לקבל טיפים קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות ותגובות תוקפניות
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008אתי שלום,
מתיאורך נשמע שאת מאוד קשובה לבנך ויודעת כיצד לעזור לו לאחר ההתפרצות. השיחות, הנסיונות לקשר בין האירוע שהכעיס אותו לבין התגובה הלא יעילה, ובדיקת האפשרויות האחרות באותו מצב - כל אלו הם מרכיבים מאוד חשובים בשינוי ההתנהגויות הלא תואמות.
כדאי להוסיף עוד שתי נקודות: ראשית, ייתכן שבנך מתקשה לזהות את סימני המתח/כעס בגופו בטרם ההתפרצות, ולכן אולי אף מופתע כשהוא מתפרץ. טיפול פסיכולוגי ממוקד באמצעות ביו-פידבק יכול לסייע לו לזהות את המצבים ה"פציצים" כהגדרתך, ולפתח תגובות יעילות יותר. בנוסף, לטעמי אפשר להוסיף סנקציות קלות, שיהיו מקושרות לעונש, כמו להכין קישוט לביה"ס לאחר שחולל שם נזק. נראה לי כי שילוב בין שיחות, זיהוי המתח טרם ההתפרצות, פסק זמן ועונשים ספציפיים לאירוע, יוכל לסייע לבנך בביטוי כעסיו באופן יעיל ותואם.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות במועדוניתדפנה19/12/2008
שלום רב, אני עובדת במועדונית לילדים בסיכון (11 ילדים). הילדים הם ילדי בית-ספר יסודי. אתמול, יום חמישי, הילדים מרדו על כך שביטלתי יום הולדת של אחת הבנות. הסיבה לכך היתה התפרעותה במועדונית והפצרות חוזרות ונשנות להפסיק. לבסוף החלטתי לשים לזה סוף ואמרתי לה שהיום הולדת שלה מבוטל. כתוצאה מכך הילדים מאד כעסו והחליטו לחגוג לה ובכך להמרות את פי ואת פיה של החיילת שעובדת לצידי. אחת הבנות הקשות במועדונית הנהיגה את כל הילדים ובהנהגתה הם חגגו לילדה יום הולדת. מה עושים? מה הפיתרון? איך מפסיקים את זה? איך מונעים את זה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות במועדונית
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008דפנה שלום,
באופן קונקרטי, כדאי להתייעץ בנושא עם האחראים על המועדונית, שיוכלו לתת לך הדרכה מסודרת. אחריות על מועדונית כזו היא משימה לא קלה, וחשוב שיהיה צוות מסביב שתומך, מדריך ומגבה אותך.
נראה לי שחשוב שתבררי מהן הציפיות ממך ומה גבולות הסמכות והתפקיד שלך. למשל, מה את מצופה לעשות כשילד מתפרע? האם את יכולה להשתמש בסנקציות למיניהן וכדומה? נראה לי שכדאי שיהיו ברשותך מספר אפשרויות על-מנת שתוכלי לבחור את התגובה המתאימה לקשיי ההתנהגות של הילדים, ולא תיאלצי להגיע לאפשרות של מניעת חגיגת יום הולדת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת..רוני19/12/2008
שלום, בני בן 5 בגן חובה. ילד חכם, פיקח שמח אהוב ומקובל. לאחרונה קיבלתי דיווח מהגננת שהילד ביקש מאחד הילדים בשירותים להוריד את המכנסיים. הגננת לא ראתה את המקרה ומסתמכת רק על דברי הילד. הילד לא אמר זאת לגננת אלא סיפר להוריו. אני יודעת שבגיל זה עניין המיניות בא לידי ביטוי ואני יודעת שכאשר זה נעשה בהדדיות ולא כסוד או כפייה זה בגדר הרגיל. שאלתי את בני לפשר מעשיו והוא ענה לי בשלילה "אני לא עושה דברים כאלו" אני משוחחת איתו ומסבירה לו כי השירותים הינו מקום פרטי ולאף אחד אין זכות לנגוע בגוף של ילד אחר. הוא מבין היטב את הכללים ולכן אני כה מופתעת. שאלתי היא: האם מותר לי לבחור פסיכולוג פרטי (ולא מטעם הגן) שיאבחן את הילד, יתצפת וישתף פעולה עם הגננת? מהי התנהגות נורמלית ומהי לא? מתי צריך להידלק נורה אדומה? אני מאוד מודאגת על אף שאני יודעת כי סקרונותו בריאה והוא ילד בריא בנפשו. האם עליי לפנות למרכז הגנה- שם יוכלו לאשר/לשלול התנהגות מסוג זה? אנא הפני אותי לאיש/ת מקצוע המתמחה בתחום ל מנת לעשות סוף לחששותיי. תודה, מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות של בן 5
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008מיה שלום,
לא ברור מתיאורך האם בנך רק ביקש מהילד האחר להוריד את מכנסיו או שכפה עליו זאת.
סקרנות לגבי הגוף של האחר ולגבי מיניות היא טבעית מאוד בגיל של בנך, כפי שציינת. ייתכן שבנך מבין את הכללים, אולם עדיין הוא היה סקרן לראות גוף של בן אחר. אפשר שעבורו, לא מפריע שיראו אותו, ולכן הוא גם רצה לראות את הילד השני.
בנך נמצא כרגע בעמדה הגנתית מפני השאלות של הסביבה על מעשהו, שככל שאנו יודעים היה מקרי. לא ברור לי ממה נובעים חששותייך, אולם תוכלי לפנות לפסיכולוג פרטי כדי להתייעץ עמו, מבלי קשר לגן. הפסיכולוג לא חייב לתצפת על בנך בגן, אלא יכול להתרשם ממנו במפגש אישי, על-פי הכלים הפסיכולוגים שאנו רוכשים במהלך הכשרתנו, בשילוב הידע והניסיון.
בהמשך לבקשתך, כתבי לי את מקום מגורייך ואפנה אותך לפסיכולוגים באיזורך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי מאמא מודאגת
רוני21/12/2008שירי שלום, אני מתגוררת באיזור ירושלים ואשמח לקבל שמות של פסיכולוג/ית פרטי/ת. האם הצוות החינוכי בגן יכול לחייב לערוך תצפיות על בני? או שמא די במפגש עם פסיכולוג/ית? האם על הפסיכולוג הפרטי לחתום על טופס כלשהו המאשר לו להגיע לגן ולתצפת במידת הצורך? לשאלתך, עד כמה שידוע לי הוא רק ביקש מהילד להוריד את מכנסיו ללא כל מגע פיזי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/12/2008רוני שלום,
אינני יודעת מה נהוג בשירות הפסיכולוגי שאחראי על הגן של בנך (זאת במידה והגן הוא גן עירייה, ויש בו פסיכולוג אחראי). כדאי לשוחח עם הגננת ולפנות ישירות גם לפסיכולוג.
לגבי פסיכולוג/ית פרטי/ת, אוכל לתת לך המלצה בטלפון. המספר שלי הוא: 052-3833484. את מוזמנת להתקשר אליי בנושא זה.
אני שמה לב כי למרות שהאירוע למראית עין הינו שגרתי יחסית, משהו טורד את מנוחתך לגבי בנך. אם כך, כדאי לברר זאת עד שתחושי כי קיבלת מענה מספק לשאלותייך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)