פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה את אמא
    סולי
    30/12/2008

יש לי ילד, דרור, בן שנתיים וחצי וילדה, יהל, בת חצי שנה. בשנה הראשונה של דרור, בעלי היה מרבה לעבוד בערבים והוא היה מבלה איתו אחה"צ יומיים באמצע השבוע ובסופש כולו . מגיל שנה בעלי עבד פחות בערבים וראה אותו יותר, ובשנה האחרונה הוא נמצא המון איתו (3-4 פעמים באמצע שבוע), משחק איתו, רוחץ אותו, מבלה איתו אחה"צ שלם לבד (הכוונה בלעדיי)..וכמובן בסופש. לפני חצי שנה ילדתי את יהל, ודרור, אמנם קינא בהתחלה, אבל היום הוא מדהים איתה (מנשק, מחבק, משחק, דואג, פשוט מקסים איתה) הוא בכלל ילד מאוד אוהב וחם (הוא אומר לי "אני אוהב אותך אמא" לפחות 3 פעמים ביום, סתם ככה, "אמא חיבוק"..) דרור ילד מאוד מאוד מפותח שכלית ושפתית לגילו, הוא מאוד פיקח (אני יודעת שבטח כל אמא נשמעת ככה אבל זו גם חוות הדעת של גננות שעובדות איתו.) יש לי בעיה כזו – מאז ומתמיד דרור העדיף אותי, שאני ארים אותו, שאני ארחץ אותו וכו' מאז שהוא התחיל לדבר (מגיל שנה וחודשיים) הוא גם אומר – "אני רוצה שאמא תעשה לי, לא אבא!" והוא מוכן שלא לקבל את מה שהוא רוצה אם זה אבא צריך לתת לו. זה מגיע לרמה שהוא מתעורר בבוקר והוא לא רוצה שאבא ייכנס ראשון לחדר, הוא רוצה שאמא תבוא להגיד לו בוקר טוב, לנסוע באוטו של אמא, שאמא תתן לו פתי בר, תיקח אותו לפיפי וכו', זה מתבטא בדברים הכי קטנים. אני רוצה לציין שאבא שלו מדהים, הוא מפנק אותו בטירוף, משחק איתו, נותן לו פינוקים שהוא אוהב (ממתק שהוא אוהב, צעצוע, עושה איתו את הדברים שהוא הכי אוהב.), באמת משקיע בו מכל הלב! כמו כן, בחופשת לידה, דרור התרגל לעובדה שאמא נשארת לישון בבוקר והוא הולך עם אבא, ואבא מלביש אותו ועושה את רוב הדברים, והוא היה בסדר גמור עם זה ! לא היו בעיות ! לדעתי הוא אפילו מאוד נהנה בתקופה הזו. בחודשיים האחרונים מאז שחזרתי לעבודה, זה חזר לאותה התנהגות, אמא תעשה לי ולא אבא. בהתחלה חשבנו שזה בגלל השנה הראשונה של דרור- אבא לא היה הרבה איתו ולכן הוא התרגל לאמא, אח"כ הגענו למסקנה שהוא פשוט ילד של אמא וזה לא יעזור, ועכשיו אנחנו פשוט אובדי עצות, לא משנה מה בעלי עושה על מנת לשפר את המצב, זה לא משתפר! (בעלי לוקח את זה קשה וממש מרגיש שדרור לא אוהב אותו.. שברור שזה לא הגיוני) חשוב לציין שכאשר דרור מתעקש על משהו שאני אעשה, אנחנו לא מוותרים ומסבירים לו שאבא ואמא זה אותו דבר, ואם הוא רוצה, אבא יעשה בשבילו. כמו כן מאוד חשוב לי לציין שבעלי מאוד מאוד משקיע בו ואוהב אותו ! הוא מפנק ומחבק ומנשק ומשחק איתו ועושה באמת באמת את הכל ! אני מאחלת לכל ילד בישראל אבא כזה כמו כן, האווירה בבית מאוד רגועה (יש לנו זוגיות בריאה וטובה מאוד, טפו טפו, דרור רואה בבית המון אהבה, כלפיו, כלפי אחותו ובינינו כהורים) דרור לא הולך לישון בלי חיבוק, נשיקה, ומשפט של "אני אוהב / ת אותך מאוד, לילה טוב" האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות על מנת לשנות את המצב? האם אנחנו או דרור צריכים ייעוץ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה את אמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה את אמא

מיכל לופו-שדה
    30/12/2008

שלום סולי
    מדברייך ניכר עד כמה את ובעלך משקיעים בילדים. ניכר כי בעלך מבלה עם בנך שעות רבות וימים רבים במהלך השבוע ובסופי שבוע, דבר שהוא מצויין וחשוב ואין לי ספק כי גם הוא וגם ילדייך מרוויחים מכך. העובדה כי על אף השעות הרבות והקשר הטוב בין בעלך לבנך , דרור עדיין מגלה רצון בנוכחותך רוב הזמן אינה סימן לכך שאינו אוהב את אביו כלל. ילדים רבים בגיל של בנך מראים העדפה בולטת לדמות האם ורצון כי אמא היא זו שתטפל בהם. תופעה זו נורמטיבית ושכיחה מאוד . חשוב מאוד כי בעלך יבין זאת ו לא ייעלב מכך . הדבר גם אינו נובע מכך שדרור הוא ילד של אמא, אלא מאחר וזהו לרוב שלב התפתחותי בו הילדים קשורים מאוד לדמות האם ומגלים רצון להיות עימה ולקבל יחס ממנה. ברוב המקרים , כאשר הוא יגדל הוא אף יראה רצון להיות עם אבא יותר מאשר עם אמא וגם אז אין הדבר נובע מכך שאינו אוהב אותך, אלו שלבים התפתחותיים נורמטיביים.
    חשוב לציין בנוסף, כי התגברות הצורך שלו לאחרונה בנוכחותך יכולה להיות קשורה לכך שחזרת לעבודה וגם ללידת אחותו. על אף שהוא אוהב אותה ושמח מאוד בהצטרפותה למשפחתהף אין לי ספק כי יש לו פחות זמן איתך לבד וכי עליו לחלוק אותך כעת עם אחותו, עוד יותר מאז שחזרת לעבודה. לכן, חשוב כי גם את אם אפשר תבלי עם בנך לבד מדי פעם ולא רק בעלך, עד כמה שניתן, על מנת להעניק לו את תשומת הלב שהוא זקוק לה ממך לבד.
    היו רגועים ושוב זזיכרו כי דרור אוהב את אבא בדיוק כמו שהוא אוהב את אמא. והמשיכו להגיב באופן בו אתם מגיבים, והיו רגועים יותר.
    אם בכל זאת, בעלך ממשיך להריג קושי ואתם מוטרדים אני ממליצה לפנות להדרכה עבורכם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סולי
    31/12/2008

אני ממש מודה לך על התשובה ומנצלת על אורך המכתב, אין ספק שהרגעת את בעלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגתי לילדתי בת ה-5.5 שנים
    אמא ורד
    29/12/2008

ביתי בת ה-5.5 היא ילדה חכמה בצורה יוצאת דופן בוגרת שיכלית הבעיה שקיימת אצלה היא בעיה מבחינה ריגשית וכוונתי היא שבמהלך השנים הראשונות לחייה היא הייתה במסגרת פרטית ושם הכל היה בסדר במעבר לגן העייריה היו חודשים ראשונים קשים של הסתגלות ובכי ורצון שאמא תיהיה לצידה בגן דברים אשר בעקבות יד קשה של הגננת נבלמו ובכל פעם שהילדה הייתה בוכה הגננת הייתה פונה אלייה ודורשת להפסיק הבכי במידה ואין על מה. הדברים שהיו גורמים לבכי הם סתם נגיעה של ילד בה או דחיפה או טון דיבור קצת גבוה של ילד מהגן או הגננת עצמה .השנה הזו בסדר הילדה התפתחחה חברתית טוב מאוד בעבר גם לא הייתה משתפת אותנו ההורים במה עובר עלייה במהלך היום וזאת למרות שלא חדלתי לשאול על בסיס יום יומי על הנעשה איתה בגן היא הייתה מתרצת בלא זוכרת ולא יודעת או סתם מתחמקת בנוסף על כך לא הייתה מספרת בכלל במ ידה ומישהו היה נותן מכה בגן וזאת מכיוון שפחדה מה נעשה לילד שנדע שפגע בה (חשש שאינני יודעת ממה הוא נובע)במהלך השנה הזו יש שינוי דרסטי היא התחילה לספר גם בלי שנשאל וטוענת שגם היא מחזירה למי שמכה אותה וכדומה. הבעיה החלה כשרשמתי אותה לחוג במתנ"ס האחד ריקוד והשני מוכנות לכיתה א' בריקוד היא לא רצתה להיות לבד אבל השתכנעה מכיוון שזה אהבת חייה ולאחר 2 שיעורים היא החליטה שהיא לא רוצה להיות לבד והפסיקה במוכנות לכיתה א' לא הייתי מוכנה שתפסיק אבל זה קורה כי אני נמצאת איתה בשיעור במידה ואני יוצאת היא בוכה בהיסטריה ולא מוכנה להישאר בכיתה כרגע המורה ראתה שכשאני בשיעור היא מתפתחת מבחינה חברתית מעט מתקשרת ומבחינה לימודית יוצאת מהכלל במידה ואני מנסה לצאת לכמה דקות במהלך השיעור היא יוצאת מהכיתה וגם כשחוזרים היא יוצאת מפוקוס ולא מרוכזת בשיעור בכלל (אני חייבת לציין שבחוג אין ילדים שהילדה מכירה)מה לעשות אנחנו לפני עלייה לכיתה א' וחוששת לאבד את הילדה מבחינה רגשית וכך עבור את הסיוט לפני הכניסה לכיתה א' או בכלל בבקשה עזרו לי לקבל החלטה או עזרה....בסליחה מראש על אורך המכתב...

לקביעת תור
    סגירה
    דאגתי לילדתי בת ה-5.5 שנים

הוספת תגובה

• תגובה לורד

מיכל לופו-שדה
    30/12/2008

שלום ורד
    אני מבינה מבין השורות כי את מאוד דואגת לביתך. אני מבינה ממך כי בתך התקשתה להסתגל לגן עירייה וכי השינוי היה עבורה לא קל. עם זאת, חשוב לי לציין כי מעבר מגן פרטי לגן עירייה הינו תהליך הדורש התסגלות עבור מרבית הילדים. בתך נאלצה להתמודד עם מסגרת חדשה, ילדים רבים יותר שהיא אינה מכירה, גננות חדשות אשר לרוב מגלות דרישות גבוהות יותר מאחר וזהו גן בו יש הרבה ילדים וכן הכנה מסוימת להמשך וכו'. ילדים רבים עוברים תקופה לא קלה עקב המעבר כאשר כל ילד מבטא זאת בצורה אחרת. לעיתים בקשיי פרידה בבוקר, או בבכי, לעיתים בתוקפנות וכו'.
    בסה"כ כפי שאני מבינה י מדברייך בתך עשתה התקדמות משמעותית בהסתגלותה לגן כאשר כיום היא כבר חשה בטוחה יותר, גם חברתית וגם מול הגננות, דבר המצביע על כך שיש לה כוחות ויכולת.
    כיום את מתארת כי הקושי המרכזי הינו קשיי פרידה ממך בשעות אחה"צ כאשר היא נדרשת ללכת לחוג. תופעה זו שכיחה מאוד אך ניתנת לטיפול. למשל, אפשר לשוחח איתה על כך, לא בזמן החוג והקושי, כי אם בזמן רגוע בו היא ואת פנויות ורגועות לדבר איתה על החוג והקושי להיפרד. ניתן לשאול אותה מה היה לעתה עוזר לה להיכנס לחוג בלעדייך ולעיתים ניתן להשתמש גם בתוכנית חיזוקים, כמו פרסים למשל.
    בכל מקרה אני חשה כי הדאגה העיקרית שלך היא הסתגלותה שנה הבאה לכיתה א', עקב הקושי שנראה היה לך שהיה לה בעבר. חשוב לי לציין כי חששות לקראת המעבר לבית ספר הינם טבעיות מאוד. העובדה כי בתך התקשתה להתסגל לגן אינה אומרת בהכרח כי תתקשה להתסגל לכיתה א'.
    עם זאת, את יכולה להיעזר בהדרכת הורים וייעוץ עבורך על מנת להכין את עצמך טוב יותר לקראת המעבר והשינוי . כאשר אנו כהורים חשים בטחון זה לרוב עוזר גם לילד להתשחרר ולהרגיש בטחון רב יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל תודה רבה ושאלה חשובה

אמא ורד
    30/12/2008

לביתי אין הרבה חברים מעבר לשעות הגן וגם בגלל מעברי הדירות שציינתי וגם החוג שכרגע היא לא מכירה אף אחד וכך אני מאמינה שיהיה בכיתה א' (יש לה המון אהבה וחברים שרצים אלייה בבוקר ואוהבים אותה)אבל מעבר לשעות אין הרבה חברה מה לעשות? האם את חושבת שזה יתרום לבטחונה העצמי הירוד?היא לא מוכנה ללכת לאף חברה אבל מוכנה שיבואו אלייה היא לא מוכנה להיות לבד אצל חברה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לור'ד

מיכל לופו-שדה
    31/12/2008

שלום ורד
    אם כרגע בתך עדיין מתקשה להיפרד בשעות אחה"צ הזמיני חברות מהגן אליכם הביתה ועזרי לה לחזק את הקשר עימן. ניתן גם לרשום אותה אחה"צ לחוג בו נמצאות חברות מהגן. לרוב כאשר ילד נמצא בחוג עם עוד ילדים שהוא מכיר זה מאוד עוזר לו גם להיפרד מההורים. בהמשך, אולי היא גם תרגיש בטוחה יותר ללכת לחברות מהגן. בתחילה לכי איתה ובהצשך היפרדי ממנה לזמן מסוים, כמובן תוך הכנתה מראש.
    וחשוב לי להדגיש שוב כי אני שומעת עד כמה את עצמך מוטרדת מהמעבר לכיתה א'. ילדים קולטים לעיתים קרובות את הלחץ שלנו כהורים ועשויים להגיב לכך. לכן, חשוב שאת עצמך תקבלי אולי הדרכה על מנת להרגיש בוטחה ומוכנה יותר לקראת המעבר, דבר שיעזור גם לבתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוציא את הנעל
    מור
    29/12/2008

שלום בני הגדול, בן שלוש, ילד חכם, מקסים, פעיל, חברותי ועם זאת מאוד רגיש. לאחרונה בגן הגננת פנתה אליי והודיעה לי שהוא מוציא כל פעם את הנעל כמעט לגמרי ולכן הם שולים אותו למטבח, והציעה לקנות נעל חדשה...דיברתי עם בני על כך והוא הודיע לי במילים אלו "אימא, אני משתדל"....אני מכירה את בני הוא יודע לנסות ולפעמים לבדוק...אבל יש לי תחושה שזו מעין תנועת גוף/ויסות, אין לי מושג איך להסביר זאת אני פשוט יודעת שזה לא בדיוק בכוונה ולא מבינה למה צריך "להעניש" אותו על כך ברצוני לפנות שוב לגננת ולדבר איתה על כך...אני מורה בעצמי ולא אוהבת שהורים מתערבים, אבל פה זה פשוט בגלל שאני יודעת שזה תגובת גוף כלשהי לא מבינה בפסיכולוגיה יותר מדי....יש לציין שהוא מאוד אוהב מוצץ ובמצבים של לחץ, מקומות חדשים הוא חייב אותו, במקומות חדשים לא נוטה ישר להיכנס לעניינים, יש קשר? אשמח לעצות? והאם לפעולה זה ישנו הסבר?

לקביעת תור
    סגירה
    מוציא את הנעל

הוספת תגובה

• תגובה למור

מיכל לופו-שדה
    30/12/2008

שלום מור
    קשה מבלי לראות את בנך להבין בדיוק מהי התנועה שאת מתארת. האם הוא עושה זאת רק בגן או גם בבית? האם ישנן תנועות נוספות שהוא עושה וקשה לו להפסיק? האם הורדת הנעל נעשית עם נעל מסויימת או עם כל זוג נעליים? אם זה קורה עם נעל מסוימת אולי היא באמת כבר קטנה לו ולא נוחה ולכן הוא חולץ אותה ואז רצוי לקנות נעליים אחרות.
    בכל מקרה, לא כל כך ברור לי מדוע הגננת מענישה אותו על כך שהוא מוריד את הנעל ומדוע העונש הוא שליחתו למטבח. האם זה העונש המקובל בגן?
    אני חושבת שחשוב קודם לנסות ולברר איתו מדוע הוא מוריד את הנעל? שוחחי איתו על כך רגועה ונסי לבדוק איתו האם יש נעליים אחרות שיותר נוחות לו. בכל מקרה גם הגננת יכולה לשוחח איתו ולהסביר לו בצורה רגועה שבגן אסור לחלוץ נעליים ואם הנעל מציקה לו שייגש אליה וידבר איתה כדי שהיא תעזור לו ולא תעניש אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 עם סף תסכול נמוך
    סיגל
    29/12/2008

בני בן ה8 עם סף תסכול נמוך מאד, זה מתבטא בעיקר כשהוא משחק במשחקי מחשב , מצד אחד הוא מאד אוהב לשחק ומצד שני מספיק שהוא לא מצליח באיזשהו שלב במשחק, הוא ממש נכנס ל"התקף" של תסכול שכולל צעקות ויללות לפעמים הוא ממש יכה במחשב תוך כדי אמירות ודיבור לדמויות שבמשחק. זה פשוט מוציא אותי משלוותי, ממש קשה לי להתמודד עם התקפות התסכול שלו, מצד שני אני יודעת שאני לא יכולה לקחת ממנו את כל הגורמים לו לתסכולים, איך אני יכולה לעזור לו? להתמודד עם תסכולים בצורה יותר "בוגרת" . האם אני צריכה להתעלם מהצעקות שלו? לפעמים אני ממש בכוח מפסיקה לו את המשחק, כשאני אומרת לו כנראה אתה לא יכול עדין לשחק במשחק הזה וכו' (בתוך תוכי אני מאד מתוסכלת בעצמי מהתגובה שלי,כי אני לא בטוחה ביעילותה,) האם אני צריכה "להציל" אותו מעצמו? אשמח ללהתייחסות מהירה אמא מתוסכלת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 עם סף תסכול נמוך

הוספת תגובה

• משחקי מחשב

מיכל לופו-שדה
    30/12/2008

אני מבינה את הקושי שלך לראות את בנך מתעצבן ומתוסכל כאשר הוא לא מצליח, ומדברייך אני מבינה שאת מרגישה כי תגובותיו לא פרופורציונליות . עם זאת, אני מבינה כי התגובות החריפות מופיעות בעיקר כאשר הוא משחק מול המחשב. ראשית, חשוב לציין כי העובדה שהוא מדבר עם הדמויות במחשב לא צריכה להטריד אותך, כמו בכל משחק אחר, הוא "נכנס" למשחק ועושה האנשה של הדמויות. זוהי תגובה טבעית. העובדה שהוא מכה את המחשב וצועק אילו התגובות שהיה רצוי לעזור לו לווסת. כפי שאת אומרת את מרגישה שאת מצילה אותו מעצמו, ואכן כהורים לפעמים על ידי הגבלה והצבת גבולות, אנחנו שומרים על הילדים מחוויה של חוסר וויסות ואיבוד שליטה.
    לא הייתי שוללת ממנו את המשחקי מחשב לחלוטין. אך כן הייתי בזמן רגוע בו שניכם פנויים לכך, ולא ברגע ה"התקף" , משוחחת איתו על התגובות שלו.
    את יכולה לומר לו כי את רואה שזה נורא מכעיס אותו ומעצבן אותו ושזה באמת נורא מעצבן להפסיד . את יכולה גם לתת מעצמך דוגמאות למצבים של קושי או תסכול ולחשוב איתו ביחס על דרכים להירגע במקום להכות את המחשב או לצרוח.
    כמו כן, את יכולה לעזור לו לבחור אילו משחקים יותר מתאימים לו ואולי יותר נותנים תחושה חיובית ופחות תחושת תסכול. יתכן והוא בוחר משחקים שאינם תואמים את גילו ולכן גורמים ליותר קושי . בנוסף, חשוב להגביל במהלך היום את זמן המשחק במחשב ושיהיה ברור גם לו כמה זמן ביום מותר לשחק.
    כאשר הוא משחק במחשב, אם ניתן, שבי לידו על מנת לעזור לו ללמוד לווסת את התגובות שלו טוב יותר ולבחור משחקים מתאימים יותר.
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי ויסות
    עופרה
    29/12/2008

בני בכיתה א', בן 6 וחצי,אובחן עם קושי בויסות ,הבעיה המרכזית והמטרידה , היא "פיוז קצר" , וכשמשהו לא נראה לו הוא מחזיר בצעקה, בעיטה או מכה. החשש הוא שהאלימות תגבר לכשיתבגר, מהי הדרך הטובה יותר לטפל בבעיה מסוג זה המון שיחות מתקימות, המון הסברים,טיפול דיאדי ולא נראה שיש שיפור תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי ויסות

הוספת תגובה

• קושי בויסות

מיכל לופו-שדה
    30/12/2008

שלום עפרה
    לא ציינת כיצד הוא אובחן? ע"י מרפאה בעיסוק? נוירולוג? פסיכולוג? ומהי בדיוק האבחנה מאחר וקושי בויסות יכול לנבוע מגורמים שונים ובהתאם לכך סוג הטיפול עשוי להיות שונה.
    באופן עקרוני, מאחר ומתיאורך נראה כי מדובר בקושי בויסות רגשי ובויסות התנהגותי, טיפול התנהגותי קוגניטיבי בשילוב ביופידבק תוך בניית תוכנית עיצוב התנהגות עבורו ועבורכם בשיתוף ביה"ס יכולים מאוד לעזור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה

עופרה
    30/12/2008

קודם תודה עבור המענה. בני אובחן ע"י ניאורולוג , אני מצטטת: "בעל קושי בויסות , מזגי בראשונהייתכן ויש קושי בויסות הקשב אך אינו עומד בהגדרהת הפרעת קשב כיום,התערבות ראויה יכולה להביא לשינוי במצב. עד כה היינו במסגרת טיפול דיאדי, טיפול זה מיצה א עצמו, ובנושא ההתנהגותי לא הועיל בכלל,עושה רושם שזה מחמיר לאחרונה,כאשר בני לא מסכים למשהו, הוא "מוצף, ומגיב בקללה בעיטה או צעקה תודה, עופרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעפרה

מיכל לופו-שדה
    31/12/2008

שלום עפרה
    אני ממליצה ללכת לטיפול פסיכולוגי הכולל טיפול התנהגותי- קוגניטיבי בליווי הדרכת הורים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מודאגת
    29/12/2008

אני סובלת מOCD כרגע נמצאת בהריון הבנתי שהפרעה זו תלויה בתורשה וסביבה. האם הענקת חום ואהבה לילד יכולה לגרום לו נזק כגון שהילד יהיה מפונק מידי או מרוכז בעצמו והאם חום ואהבה יכולים לגרום להפרצות של OCD אני ממש אובדת עצות הרי החלום שלי היה להביא ילד ולהעניק לו את כל האהבה בעולם עכשיו אני כבר אינ י יודעת מה לעשות לתשובתכם המהירה אודה....

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• OCD

מיכל לופו-שדה
    30/12/2008

שלום אמא
    ראשית, מזל טוב על ההריון. הפרעה אובססיבית קומפולסיבית נובעת מגורמים שונים. עם זאת, כאשר אומרים שהיא נגרמת עקב גורמים סביבתיים אין הכוונה כלל לחום ואהבה. העניקי לילדך את כל החום והאהבה שאת רוצה ומרגישה , אילו לא גורמים נזק רק ההיפך, הם חשובים ועוזרים לתינוקות לחוש בטוחים ורגועים יותר. הענקת חום ואהבה לא גורמים להתרפצות ההפרעה. הגשימי את חלומך להיות אמא ולתת אהבה לילדך ללא דאגה.
    חשוב לי לציין כי מבין השורות קשה שלא לשמוע שאת עצמך נמצאת בחרדה לגבי האמהות שבדרך. דבר שהוא טבעי ושכיח בהריון אך גובר עוד יותר אצל אנשים הסובלים מ- OCD. לכן, . אני ממליצה לך את מעוניינת לפנות להדרכה ושיחות עבור עצמך, על מנת להרגיש רגועה יותר וגם על מנת לקבל יותר אינפורמציה וידע לגבי ה- OCD .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם- דחוף
    הדס
    29/12/2008

שלום, בני בן שנה ו3 חודשים. לאחרונה הוא נכנס להתקפי זעם בעיקר בכל מה שקשור לאוכל. אי אפשר להיכנס למטבח אפילו לשתות שלא לדבר על להכין אוכל כי הוא מיד מבקש אוכל וכשהוא לא מקבל הוא משתולל. אין לכך קשר לרעב כי לפעמים הוא מבקש בשנייה שסיים לאכול או אפילו משחק עם האוכל כי הוא לא באמת רעב. כשאני מתעקשת ולא נותנת לו הוא יכול להשתולל, לבכות, לצרוח ולדפוק את הראש בקיר. האם זה לא מוקדם מדי בגיל כזה? בכל המאמרים רשום לדבר איתו וזאת לא אפשרות הוא אפילו לא מדבר.... אני לא יודעת אם הדרך הנכונה היא להתעלם עד שיירגע (יכול לקחת גם קרוב לשעה) או לחבק אותו עד שיירגע. אודה על תשובתכם המהירה אני ממש במצוקה הדס

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם- דחוף

הוספת תגובה

• להדס

ד''ר דוד וילנסקי
    29/12/2008

יכול להיות שהוא רעב ל משהוא אחר חוץ מאוכל? תנסי להרגיע אותו דרך חיבוקים נדנוד או משהוא שאוהב. תדווח איך זה הולך. דרך אגב זה שהוא למדבר זה לא אומר שלא יבין אותך כשאת מדברת אתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם

הדס
    29/12/2008

מה לעשות כשיש לו התקף זעם כזה? מהי הדרך הנכונה לטפל? להתעלם עד שיעבור? לגשת אליו כל כמה דקות ולהציע לו משהו אחר? לחבק חזק חזק ושישתולל אצלי בידיים? הוא מאד יודע מה הוא רוצה וכועס כשמציעים דברים אחרים כי הוא חושב שלא מבינים אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בגן
    טל
    29/12/2008

שלום רב, יש לי שני ילדים הקטן בן שנתיים והגדול בן 3 וחצי. שניהם נמצאים השנה באותו גן , באותה קבוצה. בזמן האחרון כשאני באה לאסוף אותם מהגן אחה"צ הבן הקטן שלי שמח בשניה הראשונה ולאחר מכן משנה את התנהגותו בקיצוניות לאלימות. לדוגמא מרביץ למי שלידו או לי אפילו , זורק חפצים ...אני חייבת לציין שאני מקבלת את שניהם בגן באהבה ומשתדלת לתת יחס שווה . כשזה קורה אני לא צועקת עליו אלא מרימה אותו ומסבירה שזה לא נעים....בנוסף הגננת התלוננה כמה פעמים שהוא נושך ילדים אחרים ומרביץ . לפני כמה שבועות הוא שבר את עצם הבריח מנפילה והיה בבית 3 שבועות בטיפול מסור של הסבתות. ההתנהגות האלימה נעלמה לה לגמרי !! ברור לי שזה בגלל היחס האישי והחם . היום הוא חזר לגן ואני מקווה שזה לא יחזור לו . במידה וכן מה עליי לעשות? האם זה אומר שלא טוב לו בגן ? תודה טל

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בגן

הוספת תגובה

• תגבה לטלו

ד''ר דוד וילנסקי
    29/12/2008

לא ברור לי האם את שואלת בנוגע להתנהגות כשאת באה לקחת אותו או בנוגע להתנהגותו במהלך הבוקר בגן. אם זה הראשון יכול להיות שהוא מתאפק במשך הבוקר ואז בשאת נמצאת הוא מרגיש שיש לו גב ואז יכול לתת מכות לאחרים. נראה לי שנהגת נכון להרים אותו ולהגיד לו שהתנהגותו לא מקובלת עלייך. לגבי השאלה האם רע לו בגן כדאי לשמוע מהגננת איך הוא נראה במהלך הבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחברים דמיוניים
    iebiof
    29/12/2008

שלום, בתי בת 7, ילדה חכמה מסתדרת בלימודים. בזמן האחרון התחילה להיות חרדה לכל דבר, לדוגמא: נכנסה לה שערה לפה "האם יקרה לי משהו" אם נגעה במשהו "האם כאב לך" וכו'. בנוסף לכך משיחה שלה עם חמותי ספרה לה שיש לה חברים דמיוניים איתם היא מדברת מה זה אומר? אני לא יודעת מה המצב שלה מבחינה חברתית אבל כל הזמן היא מספרת מה עבור אליה ופעם היה בסדר ופעם לא שיתפו אותה. אני רוצה לעזור לה מה אפשר לעשות אולי איזה שהוא טיפול או שיחות עם פסיכולג? אשמח לתשובה מהירה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחברים דמיוניים

הוספת תגובה

• פחדים וחברים דמיוניים

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/12/2008

את מתארת התנהגויות שעשויות להביע על מצוקה רגשית המטרידה את בתך - הן החרדות לגופה והן החברים הדמיוניים, שהם מאפיין שפחות תואם את הגיל שלה.
    כדאי לברר עם פסיכולוג בית הספר באיזה מידה הצוות החינוכי מתרשם כי בתך מגלה רמזים למצוקה רגשית. תוכלי גם לפנות להתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים אשר יאסוף מידע מכל הגורמים הקשורים לילדה, ייפגש עמכם ועמה, ויציע מהי הדרך הטובה ביותר לעזור לה.
    בהצלחה!!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    יעל
    28/12/2008

ערב טוב, יש לי תאומים בני שלוש וחצי. רופאת השיניים אמרה שיש לגמול את הבנים ממוצץ כמה שיותר מהר היות והשיניים שלהם הולכות ומתעקמות. לפני כשלושה חודשים התחלנו להרגיל אותם בהדרגה למוצץ בשעות הערב והלילה בלבד. (המוצץ לא הגיע לגן בכלל). בחודש האחרון ישנה נסיגה והם מבקשים את המוצץ משעות הצהריים ולא מפסיקים לבכות. לפני כשבוע, הם רצו לזרוק את המוצץ מהחלון וכמובן שהסכמתי. היום הראשון עבר די קשה וכבר למחורת הם הספיקו לדרוש את המוצץ וסיפרו לכולם שזקו את המוצץ. הבעיה היא......... שכבר שלושה ימים הם מאוד עצבניים, לא מפסיקים לריב, להכות, לזרוק חפצים ולבכות. כמובן שאני מקשרת זאת למוצץ היות ובדרך כלל הם ילדים נוחים. היום היתה אצלם קרובת משפחה עם מוצץ והם נזכרו ולא הפסיקו לבכות. בסוף נכנעתי ובקשתי את המוצץ לכמה דקות והילד אכן נרגע מהר ונרדם. שאלתי היא האם עשינו צעד נבון? האם כדאי להחזיר את המוצץ לשעות הערב כמו בחודשים האחרונים? אני יודעת בתוכי שאינם בשלים מספיק בשביל להיגמל מהמוצץ סופית. תשובתכם תעזור לי להחליט תודה, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/12/2008

יעל שלום,
    דברייך מעלים דילמה בין הצורך של הילדים במוצץ כפי שאת חשה אותו בתוכך לבין הצורך הרפואי עליו התריעה רופאת השיניים. כיוון שילדייך הם כבר בגיל בו מתאים לגמלם וכבר התחלתם בתהליך, נראה לי שכדאי להמשיך עמו ולהתכונן לתמוך בהם בקשיי הגמילה. מציצת המוצץ היא אכן אקט מרגיע, ולכן אין זה מפתיע כי ילדייך מתקשים להיפרד ממנו. גם מבוגרים רבים שואבים סיפוק מלעיסת מסטיק, עישון וכדומה.
    כדאי שתתני לכל ילד לבחור חפץ שירגיע אותו בעת ההירדמות - בובת פרווה, בד שהוא אוהב למולל, ספר וכדומה. בכל בוקר, חשוב להחמיא לכל ילד על כך שנרדם וישן ללא מוצץ, לספר על כך לאנשים נוספים (בנוכחות הילד) ולהעניק תשבוחות נוספות ופרסים קטנים במידת הצורך. תוכלי גם להיעזר בזכרונותייך מתהליך הגמילה מחיתולים ומה סייע לילדייך אז.
    כיוון שמדובר בשני ילדים הנגמלים בו זמנית, רצוי להיעזר גם באבא או בדמות קרובה אחרת, בעת ההשכבה - כאשר כל אחד ילווה ילד אחד, ירגיע אותו ויעזור לו להירדם.
    סביר להניח, כי בחלוף עוד כשבועיים לכל היותר, תהליך הגמילה יושלם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    29/12/2008

תודה על תשובתך המהירה. כל אחד מהם נרדם עם חפף מסויים (דג ושמיכה). אני ובעלי אכן נמצאים עם כל אחד בזמן ההרדמה בתקופה. נמשיך לנסות ולא להתייאש. העיקר שבסוף זה יעבור..... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נושך את החניכיים של עצמו
    נעה
    28/12/2008

בני בן כשלוש. ילד נבון וחברותי עם התפתחות תקינה. בעבר חשבנו שהוא סובל מהאפטות, אך הסתבר לנו שמקור הפצעים בפה הוא בנשיכות עצמיות - לפעמים עד כדי דימום ממש. למה זה קורה? אל מי לפנות? איך מטפלים?

הוספת תגובה

• נשיכת חניכיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/12/2008

נעה שלום,
    ייתכן שמדובר בקושי בויסות חושי. כדאי לפנות לרופא הילדים ולבקש ממנו הפנייה למכון להתפתחות הילד, שם יוכלו להעריך את הסיבה לפציעה העצמית באופן רב-מקצועי.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת בתינוק שלה ובתינוקת שלי
    רויטל
    28/12/2008

שלום, אני אמא לילדה בת 4.5 חודשים. לאחר שנפרדנו ממטפלת קודמת שלא התאימה (עקב הזנחה קלה לדעתי ואי מסירות לתפקידה), מצאנו מטפלת נחמדה שנראית מתאימה והייתי רוצה שתמשיך לעבוד אצלינו. אבל, היא עצמה אמא לתינוק בן 8 חודשים ומעוניינת לטפל בבייתי בתינוק שלה ובתינוקת שלנו. להערכתה תוכל להסתדר עם שני התינוקות. רוצה לשאול - במידה והמטפלת אכן טובה, האם ביתי עשויה לחוש בפער שבו הילד האחר עשוי להיות מועדף על פניה? האם בין האם ותינוקה יסתמן קשר אחר שביתי עלולה לחוש בו ולהרגיש שהיא פחות? או שמא מה שהם זקוקים לו בגיל הזה זה שיענו לצרכיהם, יאהבו ויעניקו חום, והטיפול בילד האחר לא יהיה שונה איכותית ולא יפריע להתפתחות התקינה של ביתי? יש תשובה מחקרית ומדעית בנושא? תודה.

הוספת תגובה

• מטפלת בתינוק שלה ובתינוקת שלי

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/12/2008

רויטל שלום,
    אני קוראת מבין השורות עד כמה בתך חשובה לך וכמה חשוב לך שהיא תזכה לטיפול הולם בהיעדרך. כולנו כאמהות מתלבטות מהו הסידור הטוב ביותר עבור ילדינו.
    מבחינה אידיאלית, עדיף שבתך תיהנה כמה שיותר מדמות מטפלת שזמינה וקשובה אליה ולצרכיה, ומעניקה לה חום, מגע, התפעלות וגירויים תואמי-גיל. יש מגבלות מציאותיות לכך, כמו יכולתכם לשלם עבור מטפלת. בנוסף, המחקרים והניסיון המקצועי מעידים שניהם כי להורים שמור תפקיד משמעותי מאוד בעולמו של התינוק, גם כשהוא מטופל במסגרת אחרת.
    לטעמי התשובה לשאלה טמונה בהתרשמותך מהמטפלת שמצאת, ובאיזו מידהאת חשה כי היא תעניק לבתך דאגה, אהבה וחום מרובים כפי שמגיע לבתך לקבל, על אף נוכחותה של בתה. בגיל של בתך לא תתעורר מצידה קנאה בילדה השנייה, אלא היא תתפוס את הקשר בינה לבין המטפלת כעומד בפני עצמו.
    אספקט חשוב נוסף שראוי להתחשב בו, הוא פער הגילאים בין שתי הבנות. התינוקת האחרת זקוקה לגירויים אחרים במקצת משל בתך, והפער יישאר משמעותי בחודשים הקרובים. כדאי שתשוחחי עם המטפלת מראש כיצד היא מתכננת להתמודד עם סיטואציות של פערים, כמו: בתה שתתחיל ללכת ולהתרוצץ בעוד בתך עדיין שוכבת, הבדלים בשעות השינה ובאכילה בין הילדות, וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסיסת ציפורניים
    לילי
    28/12/2008

בתי בת 3וחצי בחודש האחרון היא התחילה לקסוס ציפורניים, בתדירות גבוהה. אין לי מושג איפה היא ראתה את זה ומאיפה זה בא. האם יש סיבה לדאגה? ממה זה נובע? ואך עלי לטפל בזה?האם זה סימן למשהו שעובר עליה? זה נראה לי מאוד מקדם בכדי לקסוס ציפורניים, אני כל הזמן מעירה לה להוציא את האצבע מהפה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קסיסת ציפורניים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/12/2008

לילי שלום,
    בגיל 3 וחצי, ילדים רבים מתעסקים עם הפה בדרכים שונות - משתמשים במוצץ, מוצצים אצבע או מתעסקים בציפורנייהם. העיסוק בפה הוא מספק מאוד עבורם. גם כמבוגרים אנחנו עושים זאת בדרכים אחרות, שרובן לאו דווקא מתוחכמות יותר: לועסים מסטיקים, לועסים את קצה העט כשאנחנו חושבים, וכדומה.
    לעתים זוהי גם דרך להפחית את המתח בגוף ולהסב את תשומת הלב מדבר מטריד, אולם לרוב בגילאים מבוגרים יותר.
    תוכלי להסביר לבתך כי כסיסת ציפורניים אינה בריאה ולתת לה דרכים חלופיות להתעסק עם עצמה ולהרגיע עצמה - לשחק בכדור ספוגי קטן, להפריח בועות סבון, לצייר וכדומה - אשר יעבירו את העיסוק לתחום אחר וישמרו אותה רגועה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "מיניות " בגיל שבע
    אדית
    28/12/2008

שלום רב אני אמא לילדה בת שבע וחצי. בתי היא ילדת TOM BOY מאז ומעולם. אין לה משחקי בנות וכל חבריה הם בנים. לפני מספר חודשים מצאנו אותה ואת אחד מחבריה, בן כיתתה, "מראים " אחד לשני את אברי הגוף המוצנעים. בעקבות זאת ישבנו איתה ודיברנו והסברנו לה את משמעיות הדבר. הסברנו לה כי אסור להראות את האברים המוצנעים לאף אחד זר, גם לא לנו האברים .המוצנעים שייכים אך ורק לה. חשבנו שהיא הפנימה אך לפני מספר ימים שוב "תפסנו" אותה... וכשדיברנו איתה לא נראה היה כי היא מבינה מה המשמעות ובכעס על חוסר ההבנה הענשנו אותה. אבקש עזרה דחופה!!! איך מסבירים לילדה בת שבע את המשמעות והסכנות של מה שהיא עושה ואיך בכלל להתייחס לנושא

לקביעת תור
    סגירה
    "מיניות " בגיל שבע

הוספת תגובה

• "מיניות " בגיל שבע

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/12/2008

אדית שלום,
    הסקרנות של בתך ושל חברה היא טבעית. בתכם עדיין אינה מבינה את הסכנות החברתיות הקיימות לבנות ונשים, ועליכם מוטלת האחריות להסביר לה זאת. כדאי לתת לה הסבר עם האיסור, להסביר שכל אחד נוגע בגוף שלו ואחראי לגוף שלו, ואף להזכיר בקצרה שיש אנשים מבוגרים שעלולים לגעת בגוף שלה בצורה שלא תהיה נעימה לה.
    אפשר גם לבקש מהמחנכת לשוחח על נושאים כמו "הגוף שלי ברשותי", אשר הם חלק מתוכנית משרד החינוך גם בבי"ס יסודי.
    ייתכן שבתך סקרנית סביב ההבדלים בין גופה לגופם של בנים, וייתכן שהיא עסוקה בשאלה מה מייחד אותה כבת לעומת חבריה. כדאי, יחד עם קבלתה כטום-בוי, לחבר אותה גם עם בנות, על מנת שתוכל להינות גם מהמאפיינים, התכונות ותחומי העניין הייחודיים לבנות.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "מיניות" בגיל שבע

אדית
    29/12/2008

מירי שדה שרביט שלום ראשית תודה רבה על תשובתך. כהמלצתך דיברנו עם ביתי על הנושא כבר לפני מס' חודשים כשהעניין התגלה לראשונה אך נראה כי אין הבנה. האם יש דרך נוספת להסביר לה העניין ? האם כדאי לחשוף אותה למקרי הטרדות שמתרחשים בארץ? האם כדאי לאסור עליה להפגש עם חבריה שכאמור רובם ככולם הינם בנים? האם יש ספרי קריאה ממולצים עבורה ומותאמים לגילה? תודה אדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    29/12/2008

אדית שלום,
    כאמא לבנות וכפסיכולוגית, ברורה לי מאוד החרדה שלך לשלום הגוף של בתך, והרצון שלך למנוע ממנה להיכנס למצבים מסוכנים עבורה ולסיטואציות שאחרים עלולים לפרש לא נכונה. העזרה לבתך מוטב שתיעשה באופן לא ישיר, לא באמצעות שיחה ישירה על התנהגותה שלה, אלא בחיזוק לא ישיר של ההתנהגות הרצויה יותר.
    עדיף לעסוק בנושא פרטיות הגוף באופן עקיף, שמדבר על חוויות של ילדים נוספים, באמצעות ספרים כפי שהצעת יפה. מוטב להימנע מעיסוק מפורט במקרי הטרדות ותקיפות ספציפיות, על מנת שלא לעורר מתח מיותר אצל הילדה.
    לצערי איני מכירה ספרי קריאה בנושא, אולם אני בטוחה שיש כאלו. אפשר גם לבקש מהמחנכת לדון בנושא בכיתה בשעת חברה.
    לגבי החברים, רצוי שתסייעו לילדה לפתח קשרים עם ילדות, בנוסף לקשריה עם הבנים, על מנת לפתוח את טווח האפשרויות שבפניה.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט זועם
    נטע
    28/12/2008

בוקר טוב. אני אמא לפעוט בן שנה ושבעה חודשים. החמוד מפותח לגילו, מבין היטב, אומר משפטים בני שתי מילים, פעיל ושובב. בשבועיים שלושה האחרונים, נתקלתי בתופעה חדשה. הילד עושה פרצוף כעוס, נושך את שפתו התחתונה ומכה משהו או מישהו או מעיף משהו. ההתנהגות הזו לא מלווה בצעקות או בכי, ונראית כמו דחף או משהו לא לחלוטין נשלט, והאמת היא שקצת מפחיד. מה דעתך? בנוסף, הילד, שהיה עד לא מזמן חברותי ביותר ורצה כל הזמן לשחק עם ילדים, בשבועיים האחרונים נוטה לעיתים "לתפוס פינה", לבד. מבקש המון לראות טלויזיה ומתמקד בה מבלי להתייחס לסביבה, אלינו או לכל דבר אחר. כשאני מנסה ללטף אותו תוך כדי, הוא אומר "די אמא" ומזיז לי את היד, מבלי להביט בי אפילו. הוא יכול לשבת ככה המון המון זמן.אני מודאגת מהשינוי. האם בצדק? תודה מראש על התשובות, נטע.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט זועם

הוספת תגובה

• פעוט זועם

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/12/2008

נטע שלום,
    מאוד לא פשוט לראות ילדון חמוד, בוגר ומשתף פעולה, נכנס לתקופת הזעם של גיל שנתיים. התגובה שלנו כהורים היא הפתעה ולעתים אף בהלה.
    את מתארת התנהגויות אשר אופייניות לתקופה, אשר מתוארת לעתים אף בשם "גיל שנתיים הנורא": התפרצויות זעם, התנהגויות אלימות שאינן תמיד תוצאה של פרובוקציה, ולפעמים אף הימנעות מחברת האחרים והתרכזות בנושא שמעניין אותו ברגע המסויים. השינוי עשוי להיות הדרגתי או מהיר למדי.
    יחד עם המאפיינים התואמים לגילו של בנך, כן כדאי לנסות לבדוק האם משהו השתנה בסביבת החיים שלו לאחרונה או האם אירע אירוע מיוחד שהשפיע עליו מאוד, ולנסות לסייע לו בנושא, במידה ויימצא כזה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

נטע
    28/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה