מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות בגןיובל31/12/2008
שלום, בני בן 4.5, והוא ילד מקסים, חכם, חברותי ורגיש. לאחרונה התחיל בני להתלונן שבצהרון ילדים מציקים לו, דורכים עליו כשהוא שוכב על הרצפה, מרביצים לו, וזה גורם לו לכאב גדול גם פיזי וגם נפשי ומביא אותו לידי בכי היסטרי. כשאני שומע אותו מספר לי על כך, זה מאוד כואב. איני חושב שילדים בגין גן, או בכל גיל, אמורים לחוות אלימות שתגרום להם לנזקים ותחושות קשות כל כך. כיצד ניתן להתמודד עם התופעה הזו של אלימות בגן? אילו כלים אוכל להעניק לבן שלי על מנת שיוכל להמודד טוב יותר עם האלימות שמופנה כלפיו? תודה מראש, יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגן
מיכל שמש04/01/2009יובל שלום, לפני שאנחנו מדברים על הקניית כלים לבנך, יש לטפל בהפסקה מיידית של האלימות בצהרון, ודאוג שמבוגרים יגנו עליו ויקנו נורמות התנהגות הולמות במסגרת חינוכית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזה וכאבי ראש מתמשכיםגלית31/12/2008
במשפחתנו עברנו ארוע קשה כאשר הסבתא שהיתה קשורה מאוד לילד עברה ניתוח והוא הסתבך למצב של ארוע מוחי ושיתוך בצד ימין כולל דיבור. הסבתא נמצאת בבית לוישטיין. מלפני חודש וחצי הילד מתלונן על כאבי ראש הולכים וחוזרים וכעת החל להתלונן על כאבים חוזרים בחזה ובנוסף בעל לחץ דם 104 על 53. לדעתי כל זה נובע מלחץ חרדתי וכרגע כנראה הילד החל לעכל מה הולכת להיות שגרת החיים במשפחה. מה עלי לעשות איתו כדי שיוריד מעצמו את הלחץ הנפשי ויחזור לשגרת חיים של ילד בגיל 9 ? הילד בעל ADHD וכרגע כשלוקח את התרופות כמו קודם הפך לאפתי לחלוטין וסגור מאוד. אשמח לקבל יעוץ מנימנלי מה עלי לעשות עימו כדי להקל עליו מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת ילד למחלת סבתא
מיכל שמש31/12/2008ראשית, יש לברר האם התופעות הרפואיות שתיארת קשורות רק למצב הרגשי, או שיש להן הבט פיזיולוגי גרידא. מומלץ לפנות לנוירולוג/פסיכיאטר המטפל. במקביל כדאי לשהות רבות במחיצת הילד, לדובב אותו, לעודדו לדבר על תחושותיו לגבי המאורעות שעברה הסבתא, לכתוב ולצייר לה ועוד. ניתן להיעזר גם ביועצת/פסיכולוגית בית הספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חכם ומדהים בחוץ, בבית - קושילוטם31/12/2008
יש לנו ילד בן 9 הלומד כעת בכיתה ג'. הוא לימד עצמו לקרוא ולכתוב עד גיל 4 וחצי, ואף בחשבון הצטיין. יליד דצמבר ונשאר שנה נוספת בגן כי חשנו שאינו בשל רגשית. ההישארות הוכיחה עצמה ועשתה לו טוב. הוא מאוד אהוב על חבריו וכל המורים מתארים אותו כילד מדהים ויוצא דופן. בביה"ס הוא מנומס, מכבד מורים וחברים, עירני לכל בעיה והוא הראשון לעזור לכולם. מקבל תעודות הצטיינות לימודיות ואף חברתיות. הוא עבר שלב א' של המבחנים למחוננים, שלב ב' יגיע בקרוב, הוא חכם ונבון אך אני לא בטוחה שהוא מחונן. בבית - יד לו שני אחים קטנים ממנו ויש זמנים שהוא מדהים בתור אח בכור - מלמד אותם, משחק איתם ברמתם ואפילו יוצר עבורם דפי עבודה. אבל - בבית, ואף בביתם של סבא וסבתא, הוא מתנהג חלק גדול מן הזמן בצורה מאוד לא מכבדת, מזלזלת ואף מתחצף ומשמיע קולות גבוהים ולא נעימים - גם כשמתבקש להפסיק. אנו כועסים עליו לא מעט ושולחים אותו לשבת על מיטתו מאחר והרעש בלתי נסבל ומכניס את אחיו למצב רוח משוגע. כשהוא נשלח - כנראה מהעלבון - הוא צועק ומתחצף ובכך מגדיל את מעגל הכעס. הדבר קורה גם במכונית, שם הוא גם מציק לאחיו ומהרעש אי אפשר להימלט. ניסינו בשלב מסויים ליצור איתו ביחד תוכנית של חיזוקים - זה עבד זמן קצר והפסיק לפעול. ניסינו אף להתעלם מכך לתקופה מסויימת, אך הדרישה לתשומת לב שלילית רק הלכה ועלתה. נשמח לקבל רעיון שימנע את היחסים העכורים שנוצרו בינינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי התנהגותי
מיכל שמש31/12/2008לוטם שלום, מתיאורך נשמע עד כמה את רגישה לבנך ומכירה בכישרונותיו. עם זאת, יתכן והוא עסוק חלק ניכר מזמנו בריצוי הסביבה, ורק בבית, באופן טבעי, מוצא פורקן לרגשותיו. הייתי בודקת כיצד ניתן להרחיב את המקומות הילדיים שלו ,שאצל ילדים מאוד אינטלגנטים, לעיתים לא מקבלים מספיק לגיטימציה. מומלץ להקדיש לו זמן לבד בלי האחים, וגם כשכולם יחד לא לעודד אותו רק "לטפל"בהם. אם הבעיה של השמעת הקולות נראית לך כמו משהו בלתי נשלט ולא רק התנהגותי, כדאי להתייעץ עם רופא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי בשינהריקי31/12/2008
ביתי בת 3 וחצי נגמלה בגיל שנתיים מחיתול ביום ולאחר כחודשיים גם בלילה, במשך שנה הייתי מרימה אותה פעם אחת בלילה לפיפי (מתוך שינה) וגם אז הייתה עושה מידי פעם פיפי. לאחר שנה הפסקתי להרים אותה כי חשבתי שהיא תשתלט על הצרכים אך ללא הועיל היא עושה עד היום פיפי בין פעם ל 3 פעמים וכולה מתרטבת (זאת גם לאחר שהפסקתי את הדייסה בלילה) הלילות קרים והיא ישנה רטובה מה עליי לעשות בבקשה תענו לי דחוף..........ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
מיכל שמש31/12/2008ריקי שלום,
ישנם ילדים ששלפוחית השתן שלהם פחות בשלה מבחינת יכולת השליטה בה בלילה. החל מגיל 4 ניתן לטפל בשיטות התנהגותיות, כשהדגש אינו רגשי אלא התנהגותי. הרמת הילד בלילה להשתנה מתוך שינה אינה מקנה לו יכולות שליטת עצמית.
מומלץ שתפני שאלתך גם לפורום הרטבת לילה באתר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכלו לעזור לי?ana31/12/2008
שלום יש לי ילד בן 6, בתחילת השנה בני עבר לגן חדש בעקבות החלטה שאני ובעלי קיבלנו. לאחר תקופה מסויימת החלטנו להשיבו למסגרת הקודמת. עברו 3 חודשים מתחילת השנה, איך לדעתכם כדאי לנו לבשר לו על המעבר? הוא ילד שקשה לו מאוד עם מעברים ואנחנו פשוט חושבים שטעינו שעזבנו את המסגרת הקודמת. מה להגיד לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
מיכל לופו-שדה31/12/2008שלום אנא
מעבר מסגרות אינו פשוט ואכן דורש הסתגלות והכנה. לכן, לרוב לא מומלץ להוציא ילד ממסגרת באמצע השנה, אלא לנסות ולעזור לו להתסגל למסגרת בה הוא נמצא. המעברים הלוך ושוב עשויים ליצור אצל הילד תחושת בלבול ולכן יש לשקול טוב, העברת ילד ממסגרת למסגרת.
אני מבינה ממך שההחלטה להעבירו בחזרה לגן הקודם כבר התקבלה על ידכם. לא ציינת מהם השיקולים להעברתו חזרה. בכל מקרה, חשוב כי תשוחחו איתו ביחד, ותאמרו לו כי אבא ואמא החליטו כי יותר טוב עבורו לחזור לגן הקודם. כמובן לציין את שמות הגננות והחברים הקודמים על מנת להפחית את חוסר הוודאות שלו ואת הבלבול. חשוב להדגיש כי המעבר לא קרה בגלל משהו שהוא עשה לא בסדר, על מנת שלא יחוש אשמה.
מאחר ואני לא יודעת מה אמרתם לו כאשר החלטתם להעבירו מהגן הוקדם לגן הנוכחי ומה קרה בגן הנוכחי קשה לי לייעץ לך מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חריגהMIRI31/12/2008
אור, בני בן השנה ו10 חודשים,יש לי שאלה לגביו. הוא הולך לפעוטון מגיל שנה וחודשיים. המטפלת אמרה לי שבשבוע , קצת יותר, האחרונים , אור נוהג להכנס מתחת למיטות ולשבת שם, וגם כשקוראים לו ומבקשים ממנו לצאת, הוא מסרב. הוא שקט בפנים, לא משחק, אבל גם לא בוכה. וגםפחות משחק עם ילדים אחרים. אור הוא ילד שקיבל המון יחס ממני ומבעלי ומכל המשפה כי הוא הנכד הראשון בצד של בעלי, והנכד הזכר הראשון בצד שלי, הוא ילד יפה בעל תלתלי זהב. אם לוקחים לו צעצוע כלשהו, אחד הילדים אז הוא מכה את אותו הילד על מנת להחזיר לעצמו את מה שהיה אצלו. באירועים הוא רוקד ונמצא במרכז הרחבה, כשמבקרים במתקני שעשועים כמו בלונה פארק הוא לא פוחד לעלות למתקנים ואף מאוד נהנה. לפני חמישה חודשים נולד לי בני השני, טום, אור עד כה לא הראה סימני קנאה, ואילו אם אני או בעלי נתייחס באופן מיוחד לילד אחר, אחיין או ילד של חברים אור יראה סימני קנאה ואף ידחף את אותו הילד. אך כלפי טום הוא לא מראה סימנים כאלה, ואף מכנה אותו "בייבי" בחיבה. לפני חודש וחצי בערך אור התחיל להשאר בגן עד שלוש וחצי, רבע לארבע, כלומר גם לישון את שנת הצהריים בגן, היה לו קשה בהתחלה, אך אומרים בגן שהוא כבר הסתגל. לפני חודש העברתי את אור וטום לישון בחדר הילדים, עד עכשיו ישנו בחדר שלנו במיטות נפרדות. בגן יש שתי מחלקות של תינוקייה ובוגרים. אור מבלה רב הזמן בתינוקייה , שם הוא הכי גדול, ואילו שאר הילדים סובבים בין הגילאים של שנה וחצי ויש יותר קטנים. במחלקה של הבוגרים יש ילדים מגיל שנתיים עד שלוש וחצי בערך. ושם הוא גם מבלה לפעמים, ובזמן האחרון לעיתים מסרב לשהות שם. השאלה שלי היא האם ההתנהגות של אור בכך שהוא נוהג להכנס מתחת למיטות ולשבת שם, וגם כשקוראים לו ומבקשים ממנו לצאת, הוא מסרב, מעדיף להיות שםפ לבד בחושך בשקט ולהסתכל על הילדים משם צריכה להדאיג אותי ולחפש פתרון אם זה מהווה בעייה או מצביע על קושי רגשי כלשהו של אור שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
מיכל לופו-שדה31/12/2008שלום מירי
בסה"כ נשמע שאור ילד חבורתי ופעיל בעל שימחת חיים. עם זאת, כמו שאת אומרת, בגן לאחרונה הוא נוטה יותר לחפש מקומות להתחבא ונמנע מפעילות עם ילדים בגילו. לא ברור לי מדברייך האם הוא נשאר שם כל היום או שרק בזמן מסוים במהלך היום. יתכן והוא נכנס לאחר שקורה משהו בגן או בתגובה לפעילות מסומת. בכל מקרה, הייתי משוחחת עם הגננת ושואלת איך התנהגותו בגן , כיצד הוא מתפקד חברתית ובמפגשים? מתי הוא נכנס מתחת למטיות וכמה זמן הוא נשאר שם?
התנהגות זו כן מצביעה על קושי מסוים שהוא חווה. יתכן כי על אף שהוא אינו מגלה סימני קינאה ישירות כלפי אחיו, הוא חש קינאה והתנהגותו עשויה גם להיות תגובה ללידת אחיו ולשינוי בחדר בבית.
חשוב כי בבית תנסו לתת לו ולהקדיש לו עד כמה שניתן זמן שניכם לבד. נסי גם לשוחח עם הגננות על מנת שיעזרן לו לא להישאר לבד ויעודדו אותו לשוב ולשחק עם הילדים בגן.
ניתן גם בבית לשוחח איתו בשפה פשוטה על כך שאת שמעת מהגננת שלפעמים בגן הוא אוהב לשבת מתחת למיטות ולהתחבא ואולי הוא מרגיש שם יותר בטוח. אפשר לשחק איתו בבובות וליצור מצב של גן בו אחד הילדים מתחבא ולראות כיצד הוא מגיב לכך.
אם התנהגותו זו נמשכת כדאי לפנות להדרכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מעשיית קקי בשירותיםעירית31/12/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים ועשרה חודשים גמולה מעשיית פיפי בחיתול מזה 9 חודשים ( גם בלילה) אך מסרבת לעשות קקי בשירותים או בסיר . אני יודעת שזוהי תופעה מוכרת וניסינו כבר שיטות חיזוקים רבות: מדבקות , סיפורים וכדומה אך שום דבר לא עזר.הפחד שלה הוא לא מהשירותים או מהישיבה עצמה אלא רק מהעשייה - היא מבקשת קקי בשירותים אך לאחר שמתיישבת אומרת שאין לה קקי וכמה דקות אחר כך מבקשת חיתול. לעשייה עצמה של הקקי אנחנו משתמשים בחיתולי גמילה (pull-up) ואת הצרכים היא עושה כשהיא עומדת ( היא לא כורעת או יושבת באיזה שהוא אופן) הבעיה היותר רצינית התעוררה לאחרונה כאשר היא מבקשת מאיתנו לא לקנות לה חיתולים( היא מאוד מודעת ואומרת שזה של תינוקות ולא של ילדים בוגרים) אך אז לא עושה צרכים כמה ימים מה שמוביל לעצירות קשה עד שהיא משתכנעת לשים את החיתול... לפני שהיא נגמלה באופן רשמי היא עשתה קקי בשירותים אך לאחר שהורדנו את החיתול באופן סופי הפסיקה. אוסיף עוד שיש לנו תינוקות בת 8 חודשים מה שבוודאי תורם להתנהגותה.... שאלתי היא כיצד בכ"ז אפשר לעודדה לעשות בשירותים שכן היא מביעה נכונות אך בשעת המבחן חוזרת בה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד משירותים
מיכל שמש31/12/2008עירית שלום,
את כותבת שאת מודעת לכך שהתופעה נפוצה, ואכן כך. הייתי מנסה למעט בהתייחסויות לנושא, וגם לא דוחפת את הילדה לעשות בשירותים. יש לשדר מסר כללי שאתם סומכים עליה שכשתוכל תעשה בשירותים, ולא להציע חיזוקים על כך, גם אם כבר עושה (יש ילדים שזה מבהיל אותם). אם היא לא רוצה חיתול, יש להחליט מראש על מקום שבו תעשה צרכיה (אפילו בשירותים, לא על האסלה) ותבקש אחר כך החלפה. כל שתתעקשו עימה יותר בשלב זה כל רבה הסכנה שנשוא ההתאפקות יגבר, עד לנזקים פיזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני אמורה להיות מוטרדת ?ע.מ31/12/2008
שלום, יש לי בן בגיל 8 והוא בן להורים גרושים לאחרונה אנו ההורים נתקלים בהתנהגות חצופה שאינה מתאימה לו אתמול כאשר ביקשתי ממנו לקחת ספר ולקרוא הוא התחצף ודיבר בזילזול כאשר שיתפתי את אביו ( יחסנו בתור הורים פרודים טובים מאוד) הוא כעס עליו ואמר לו שיש לתת כבוד לאמא ואבא ואם הוא ימשיך בהתנהגות הזו הוא יחרים ממנו את המחשב והנייד תגובתו של הבן הייתה מלווה במעט בכי והוא אמר " יותר טוב שאני אמות, אני רוצה לגור ברחוב,אני רוצה אמא/אבא יותר טובים" מה לדעתכם אנו אמורים לעשות ? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חצופה
מיכל שמש31/12/2008השינוי ההתנהגותי של הילד עלול לבטא מצוקה כלשהיא שהוא נמצא בה. מומלץ לברר גם כיצד מתנהג בבית הספר. אם ההתנהגות נמשכת כדאי להתיעץ עם פסיכולוג. הייתיי רואה בדברי הילד זעקה לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעגלי לאדידי31/12/2008
שלום, בני בן שנתיים וחצי, מתוק ומפותח. יש סיטואציות שבהן אני מרגישה שאני נכנסת איתו למעגלים של "לא" ו"אסור" כי אני אומרת לו לא על משהו והוא ישר רץ למשהו אחר וזה מתסכל ומכעיס אותי. לפעמים אני רוצה לעשות איתו משהו כיפי, למשל להכין עוגה ביחד ואז הוא שופך את המצרכים, מכניס ידיים לבלילה והסיטואציה הופכת בבת אחת מכיפית למעצבנת. מה עושים? מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אומר "לא" משמע אני קיים
מיכל שמש31/12/2008כותרת הודעתי מההוה את המהות של גיל שנתיים, ומומלץ בהקשר זה גם סיפרה של רימונה דינור "אלונה לא". כדאי למצוא עם הילד דברים בהם יוכל לומר "לא" ולבטא את עצמאותו, ומקומות אחרים בהם יוצבו גבולות ברורים. לדוגמא - אם את מחליטה להכין עימו עוגה, תוקצב לו מראש קערה בה יערבב חלק מהחומרים (ולא נורא אם ישפוך..) כשאת השאר את עושה. הרעיון הינו הצבת גבולות ועקביות, במקביל למתן מקום לביטוי עצמי והנאה משותפת עם הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים בפההילי31/12/2008
ביתי בת ארבעה וחצי מאוד שובבה , חכמה ופיקחית אבל היא מכניסה לפעמים אצבעות וידיים לפה למה? מה הצורך? מה אני צריכה להגיד לה אני כל הזמן מעירה לה להוציא אצבעות מהפה.. כמו כן היא לא ממושמעת אני יכולה להגיד לה לעשות משהו כמה פעמים והיא עדיין לא תעשה.. בגן הגננת אומרת לי שלפעמים מהפאן הרגשי קשה לה היא בוכה לפעמים מדברים סתמיים.... מה יכולה להיות הבעיה ואיך ניתן לטפל? תודה הילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים בפה
מיכל שמש31/12/2008יתכן שלילדה רגישות תחושתית מסויימת באיזור הפה, ולכן מכניסה ידה לשם. אם את חשה שהבעיה מפריעה תפקוד ניתן להתייעץ עם מרפאה בעיסוק המתמחה בנושא ויסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בפעוטגילה31/12/2008
בני בן שנה ו-7 חודשים(אחותו הגדולה בת 4). מאז ומתמיד יש לו פתיל קצר (הוא לא מרגיע עצמו בעזרת חיתול או מוצץ). כבר בגיל מס' חודשים כשלא היינו פועלים לפי רצונו היה משתטח על הרצפה ובוכה-אין לי מושג מאיפה הוא למד את זה (הוא לא היה בגן). מ 9/08 נכנס לגן והאלימות החלה לחגוג, עונשים כלל לא מזיזים לו, הוא הולך לפינת מחשבה בכיף. אתמול הודיעו לי בגן שלא היה ילד אחד שלא חטף ממנו מכות, ושכמעט כל היום הוא שהה בפינה. יש לציין שבני אינו מדבר כלל, ויתכן שהוא מעט מתוסכל מכך שלא מבינים אותו, אך אני חוששת שהעיניין יהפוך להרגל.כמו כן, לציין שהמכות אינן כה כואבות (הוא לא נושך או מושך בשיער)אך עדין ... מה עלי לעשות? נסיתי בבית לדבר איתו אך לא ניראה שהוא מקשיב בעיניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות?
מיכל שמש31/12/2008מזי שלום, לא ציינת האם בנך מדבר, כאשר לעתים בגיל הזה ילד שאינו מדבר "מתנהג" במקום זה. כמו כן יתכן ויש לו סף תסכול נמוך, ויש לאמן אותו בהדרגה ליתר עמידה בתסכולים. מומלץ בכל מקרה לתת מלים לתחושותיו במקביל להצבת גבול ("אתה כועס עכשיו אבל לא מרביצים. האפשרות האחרונה הינה שלילדי יש קשוי כלשהוא בויסות תחושתי ו/או רגשי,ואם כך מומלץ להתייעץ עם מרפאה בעיסוק או פסיכולוג התפתחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי עם כעסיעל30/12/2008
שלום. יש לי בן מתוק ומקסים בן שנתיים ושלושה חודשים. בסך הכל מאוד מאוד טוב לי איתו ואני חושבת שגם לו איתי. הקושי שלי הוא בסיטואציות של כעס. אני באה מבית בו הכעס הובע באלימות ובהתפרצויות ואף שאני מודעת לעצמי ומשתדלת לעבוד על עצמי, אני מוצאת שברגעי כעס אני משחזרת דפוסים מהבית. אני מרגישה שבמידה רבה זה קשור גם לזה שאין לי כלים אחרים, עד כמה שזה נשמע מוזר, אני מרגישה שאני לא יודעת איך כועסים באופן שאינו פוגע באחר. לעיתים אני מצליחה לכעוס באופן ממוקד אך לעיתים, כשאני ממש כועסת (לווא דווקא כי הוא עשה משהו מאוד חמור, פשוט כי זה רגע יותר רגיש מצידי) הכעס שלי מאוד מערער אותי, קשה לי להשתחרר ממנו (אני מאוד מתאמצת לא להפגין כלפי חוץ את העצבנות שלי אלא לנסות לעבוד עם עצמי ולפוגג אותה). אני גם מרגישה חסרת אונים מול בני ברגעים אלה. שתי סיטואציות להמחשה: באחת הייתי כבר עצבנית והוא זרק אבנים אמרתי לו לא לזרוק והוא המשיך אמרתי לו שוב והסברתי לו למה לא זורקים אך הוא המשיך אמרתי לו שאם הוא שוב זורק, אכעס (אף שכבר כעסתי בתוכי) וגם זה לא עזר. ואז כבר לא ידעתי מה לעשות, האינסטינקט שלי הוא לקחת אותו הביתה בכוח ומכיוון שזו לא אופציה, אני חשה חסרת אונים ואז גם כועסת עוד יותר. בסיטואציה שניה הוא כבר היה במיטתו וכעס (ככל הנראה בתגובה לכך שהייתי עצבנית) ונתן לי מכה (זו תגובה שגרתית שלו כאשר הוא כועס והוא גם יודע שלא מרביצים). אמרתי לו שלא מרביצים והוא הרביץ שוב ושוב. הרגשתי שאני רוצה לקום וללכת רחוק רחוק ושיתמודד לבד אך אמרתי לו שאם הוא מרביץ שוב אני יוצאת מהחדר. הוא הרביץ ויצאתי. הוא בכה וקרא לי. חזרתי והסברתי לו שלא מרביצים והוא שוב הרביץ. יצאתי שוב וכשקרא לי אמרתי לו שאני חוזרת אך אם הוא שוב מרביץ אני יוצאת ולא חוזרת. למזלי הוא לא הרביץ שוב אך אני מרגישה שכל הזמן קיים הסיכון לאסקלציה בה אני אאבד עשתונות ולא אדע איך להתמודד. אשמח לשמוע עצות וגם שם של ספר טוב אם יש לכם להמליץ. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם כעס
מיכל שמש31/12/2008יעל שלום,
מכתבך מעורר התפעלות באומץ שלו, וביכולת הנדירה להתבוננות עצמית כה מעמיקה. אני חושבת שבשתי הסיטואציות הנהלת די נכון, כאשר אחד החלקים הקשים בהורות הינו ללמוד כיצד להציב גבולות ללא כעס (לדוגמא: לנהוג בדיוק כמו שנהגת בנושא זריקת האבנים, ולעצור את הילד בלי לכעוס).
אם את לא מעוניינת לעבור תהליך אישי של התייעצות עם פסיכולוג, מומלץ לשקול הצטרפות לקבוצת הורים כדוגמת מכון אדלר. ספרים מומלצים הינם "הורים כבני אדם" של חיים עמית (ובכלל האתרש שלו "עמית בעים החורש"), וכן סיפרו של חיים עומר בנושא הסמכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות של בן 6מור30/12/2008
בני בן ה-6 הוא ילד הסנדביץ' שלי, ילד מקסים מפותח ורגיש, לאחרונה התרבו אצלו התגובות עם הידיים והרגליים, כלומר אם אחותו הבכורה אומרת או עושה משהו שלא נראה לו הוא מגיב במכות, לפעמים אני שולחת אותו לחדר לשבת כמה דקות ולחשוב על התנהגותו ובתגובה הוא הופך את תכולת החדר כאות מחאה כמובן, המחאה גובלת לפעמים במכות שהוא מנסה להכות בי , אני מתגוננת ולפעמים מחבקת אותו חיבוק דוב חזק על מנת שיירגע ויפסיק, לצערי נדמה לי לפעמים שאני מאבדת שליטה מולו ולא מצליחה , הדיבור שלו גובל אף בגסות רוח, קללות עסיסיות במיוחד. אודה לכם על תשובתכם אני אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות
מיכל שמש31/12/2008ראשית, אני מברכת אותך על האומץ לבחון את התנהגותך ותגובתיך מול התנהגות הילד. אם את חשה שחסרים לך כלים, מומלץ לפנות להתיעצות עם פסיכולוג, ואולי לתהליך של הדרכת הורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7אנונימי30/12/2008
לאחרונה נתקלתי בבעיה עם הילדה שלי. אתמול הסבתא שמרה עליה בבית שלנו ולפני השינה היא נכנסה לומר לה לילה טוב. הסבתא הבחינה שהילדה היתה בלי מכנס ותחתון. כששאלה אותה אם הכל בסדר? ולמה היא ערומה- הילדה ענתה שהכל בסדר. הסבתא התעקשה ושאלה אולי משהו כואב-ואז היא המציאה(לדעתי-כי היא לא התלוננה לגבי זה אח"כ או לפני) שכואב לה בישבן ולא נתנה לראות.והתחילה לבכות. כשהסבתא סיפרה לי את זה נזכרתי שקרה לי כבר פעמיים בחודש האחרון שכשהערתי אותה לבית הספר שמתי לב שהיא בלי חלק תחתון (רק שאז לא ייחסתי חשיבות,חשבתי שפשוט היה לה חם...) מה זה יכול לרמז? איך אני יכולה לגשת אליה כדי שתדבר איתי ותסביר לי מה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7
מיכל לופו-שדה31/12/2008שלום אמא
מתיאורך אני מבינה שהתנהגות זו של בתך חזרה מספר פעמים בחודש האחרון ובפעם האחרונה היא בכתה ואמרה שכואב לה בישבן. הבכי והכאב יכולים להצביע על כך שהיא מתביישת במה שהיא עושה וחשה מבוכה לדבר על כך. לכן מאוד חשוב לאפשר לבתך לדבר על כך על מנת להבין מה מציק לה. חשוב גם לבחון האם ישנם סימנים נוספים לשינוי בהתנהגותה? האם היא מגלה מצוקה או מתח כלשהו בבית הספר או בבית? אפשר גם לשאול בבית הספר את המורה כיצד היא מתפקדת לימודית וחברתית והאם קרה משהו לאחרונה שאולי מציק לה.
הורדת הבגדים יכולה לנבוע מסיבות רבות, אולי היא חוקרת את גופה מבחינה מינית, ואז זה טבעי ונורמטיבי, וניתן לשוחח איתה על כך ולהסביר לה על הגוף שלנו ועל מתי ולמי מותר לגעת לנו בגוף וכו'.
אולי קרה משהו שהיא נחשפה אליו והיא חוששת לדבר על כך.
אך בכל מקרה אין לי ספק כי חשוב לבדוק איתה מה קרה ולדבר על כך ולא להתעלם. תנסי לדבר איתה בצורה רגועה, לא כאשר זה קורה כי אם בשקט כאשר היא רגועה וגם את. תנסי לעודד אותה לשוחח על כך. נסי לשאול אותה בעידנות האם משהו מציק לה בזמן האחרון שהיתה רוצה לדבר עליו, אפשר לומר לה שראית שמדי פעם היא מורידה מכניסיים והבנת מסבתא שכואב לה משהו. אםן היא רוצה לשתף אותך מה כואב לה. אם היא מתקשה לדבר על כך הציעי לה לצייר אולי מה מציק לה אם היא רוצה או לכתוב לך.
בכל מקרה אם ישנן סימני מצוקה נוספים ובתך ממשיכה בהתנהגות זו אפשר לפנות להדרכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7
אנונימי01/01/2009קודם כל-תודה רבה... אכן הקשבתי לעצתך ודיברתי איתה. הילדה אומרת שהיא בכתה כי היא פחדה שהסבתא תספר לי-וזאת מכיוון שגירד לה בישבן, והיא פחדה שאתן לה את התרופה שהיא שונאת...(היא סובלת לעיתים מתולעים) זה היה נשמע לי הגיוני-כי אני יודעת שהיא ממש לא אוהבת את התרופה הזו... בכל זאת,הסתכלתי על ציור שהיא ציירה יומיים קודם והוא היה ממש צבעוני ופסטורלי,היא ציירה את עצמה ואת האחים שלה מדליקים חנוכיה ומשחקים בסביבונים-ולא היה משהו חריג... האים עליי להיות רגועה עכשיו? יש דרכים נוספות שעליי לבדוק אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גןאיילת30/12/2008
מראש מתנצלת על האורך... ביתי בת כמעט שנתיים ילדה חברותית מלאת ביטחון עצמי מתבטאת היטב מילולית ומפותחת היטב ומוטורית, היא באותו גן מתום חופשת הלידה שלי ( גיל 84 יום שלה) היתה בתינוקייה במצפה וזכתה ליחס מאוד אישי ומצומצם וכיום בפעוטון עם אותם ילדים בקבוצה קטנה 7 ילדים 2 מטפלות ( אחת מהן מלווה אותה מינקות) , הבעיה-הגן לא בעיר מגורינו ואני מעונינת להעבירה לגן במקום מגורינו כי היא מתחילה לרצות להיפגש עם חברים מהגן... וזה לא אפשרי (וגם לא חיובי בעיני כי בגיל 3.7 תעבור לגן עירייה) אני מעונינת מסיבות חברתיות וכלכליות להעבירה לגן בעיר מגורינו מתלבטת האם לחכות לתחילת שנה ( ספטמבר 2009) ורק אז להעבירה או כעת באמצע השנה אני טוענת שבאמצע שנה הגננות יותר פנויות אליה לקליטה מאשר בלחץ של ספטמבר , ושזה שהקב' יחד מתחילת השנה ( בגן החדש המיועד) לא כ"כ משמעותי , בעלי טוען שגננות לא אוהבות קליטה באמצע השנה וזה יפריע להשתלבות. והילדה תרגיש כיחידה שחדשה....וביטחונה ייפגע .. לילדה לא צפויים עוד שינויים בשנה הקרובה ( מבחינת..לא מתוכנן אח/ות, מעבר דירה וכו') מעונינת לדעת מה ההשלכות שעשויות להיות כתוצאה ממעבר באמצע שנה על הילדה והאם אכן עדיף לחכות לתחילת שנה ואז להעבירה , האם אכן עשויה להיות השפעה קריטית על הילדה למעבר באמצע שנה? מצטערת על האורך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
מיכל שמש31/12/2008יעל שלום,
בהרבה שאלות הנוגעות להחלטות לגבי ילדינו אין לנו תשובות מוחלטות, וחשוב שאתם כהורים תהיו שלמים עם כל החלטה. הילדה נשמעת ילדה מסתגלת ובעלת כוחות, ותסתדר עם כל החלטה שתקבלו.
לגבי הנושא עצמו - יש משהו בעמדתך לגבי פניות הגננות לקליטת ילד חדש. לדעתי אין משמעות בגיל הזה להשתלבות בקבוצה שכבר מגובשת. עם זאת, גם דברי בעלך הם דברי טעם, ויש לבדוק עם הגננות בגן חדש עד כמה הן פנווית לעסוק עתה בהסתגלות של ילדה חדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)