פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מוצץ בגיל 9
    שני אמר
    14/12/2008

היי, ברור לי שזו שאלה כללית מדי, אך מה יכולים להיות הגורמים למציצת מוצץ עד גיל 9? בבית הספר אינו משתמש במוצץ, אך בבית כן. רציתי לדעת האם ישנן תיאוריות העוסקות בכך או סיבות עיקריות לכך. תודה, שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ בגיל 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצץ

מיכל שמש
    14/12/2008

שני שלום, אין סיבה אחת להיצמדות למוצץ עד גיל מאוחר כל כך. יתכן וקיים קושי מסוים בויסות חושי, המתבטא בצורך במגע ומציצה, יתכן ומדובר רק בהרגל שקשה להיגמל ממנו. בכל אופן, השאלה המשמעותית אינה מהי הסיבה, אלא איך עוזרים לילד לגדול ולהיגמל מהרגל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להרדם
    שושימי
    13/12/2008

שלום, יש לנו ילד מקסים בן שנתיים , ילד נוח וחכם . לפני כחודש נולד בנינו השני ומאז הילד הבכור מתקשה ללכת לישון.לפני כן הוא הצליח להרדים את עצמו וכמעט ולא ירד מהמיטה. תהליך ההרדמה יכול לקחת שעתיים כאשר הילד יורד מהמיטה ואנו מחזירים אותו שוב התהליך מלווה בבכי ובכעסים רבים_(אנו משתדלים לעשות זאת עם הרבה סבלנות- מה שקשה מאוד) לרוב הילד נרדם מתוך בכי. נראה שהקושי נובע בעקבות השינוי המשפחתי . נשמח אם תעייצו לנו כיצד יש להקל על הילד ואיך כדאי לעשות את התהליך באופן נכון.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי להרדם

הוספת תגובה

• קושי להירדם לאחר הולדת אח

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2008

שלום, ומזל טוב על הלידה.
    במידה ובנך נהג להירדם יותר בקלות בטרם לידת אחיו, ניתן להבין את המצב הנוכחי כתגובה להולדת האח. הולדת של אח קטן מעוררת רגשות חזקים של בלבול וחרדה אצל ילדים. בנך דואג שמא אתם תטפלו רק באחיו הקטן שזקוק לכם ולא תהיו פנויים אליו, תוהה האם יש לכם מספיק אנרגיה וכוח עבורו, ומבולבל האם כדאי להיות קטן או גדול - כיוון שילדים קטנים זוכים לתשומת לב ההורים. התיאור הזה הוא כמובן בקצרה.
    ייתכן שילדכם מבטא חלק מרגשותיו הטבעיים גם באמצעות מלים, אולם הוא בוודאי עושה זאת באמצעות מעשים, והקושי להירדם הוא חלק מהם. לקראת השינה, הדאגות מתעוררות ביתר שאת, ובנכם זקוק לנוכחותכם ולכך שתרגיעו אותו שאתם עדיין איתו ולצידו.
    חשוב שלקראת זמן ההשכבה תהיו שניכם נוכחים בבית, ויהיה הורה אחד שפנוי אליו. נסו לבנות את שגרת היום כך שבערב אחד מכם ילווה את הילד במהלך הטקסים לפני השינה, כמו הקראת סיפור. כדאי להקדים את שעת האמבטיה של התינוק לשעות הבוקר, וכך תהיה פחות התעסקות איתו בזמן הערב. חשוב גם שתשתפו את בנכם ככל האפשר בהתנהלות שלכם עם התינוק, לדוגמא בהחזקת המשחה בזמן שאחד מכם מחליף לו חיתול.
    לבסוף, חשוב להזכיר שהתהליך שעובר בנכם הבכור הוא התהליך הנורמטיבי, ומרבית הילדים מסתגלים למבנה החדש של המשפחה תוך מספר חודשים.
    בהצלחה והסתגלות קלה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בני בן 5
    חגית
    13/12/2008

שלום, בני בן ה 5 הוא ילד מאוד חכם, עצמאי ובוגר, הבעיה היא כאשר מישהו אומר לו משהו שלא נראה לו, או שצוחקים ממשהו שאמר, או שאני כועסת על משהו לא טוב שעשה, הוא מאוד מתרגז ומתחיל לבעוט בדברים לזרוק דברים, ונעשה מאוד כועס......לוקח לו כמה דקות להרגע, אשמח לקבל יעוץ כיצב לנהוג במקרים כאלה, האם לחבק ולהרגיע, או לא להתייחס? אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בני בן 5

הוספת תגובה

• כעסים

מיכל שמש
    14/12/2008

חגית שלום, כדאי לסייע לילד במתן כלים לוויסות כעסים. הייתי מציעה לשקף לו מה קורה ("אתה כועס עכשיו ולכן משתולל"), לשים גבול ("אבל נשמור עליך ולא ניתן לך להרוס/ לשבור), ובמקביל להקנות טכניקות מובנות הירגעת, כמו נשימות וכדומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מבליעת אוכל - ילד בן 5
    הורים מודאגים
    13/12/2008

בני בן 5, מזה 3 ימים, נתקף בפחד היסטרי מבליעת אוכל. הילד רוצה לאכול וטוען שרעב אך כשהוא צריך לאכול, הוא מפחד לבלוע את שלעס בטענה כי הוא מפחד להיחנק. הוא לועס את האוכל זמן רב ובכמויות קטנות מאוד (ממש מפורר את האוכל). לאחר תחינות ובקשות שלנו כהוריו הוא אוכל מעט מאוד. במהלך האכילה מס' פעמים הוא מוציא את האוכל החוצה. לציין כי הילד אינו רגוע כאשר הוא אוכל. הוא כל הזמן זז באי נוחות. כל מה שקורה נכון לכל סוג אוכל שהוא (גם מאכלים וממתקים שהוא אוהב). בשתיה אין לו בעיה והוא שותה כרגיל ללא כל חשש. ניסנו לשוחח עימו שעות בנושא תוך מתן תחושת ביטחון שהוא אינו יכול להיחנק ואם יקרה לו משהו אנו לצידו אך גם זה לא עוזר. אנו חסרי אונים למצב הזה ומפחדים שמצבו הבריאותי ידרדר לציין כי מדובר בילד מאוד פעיל ספורטיבית - המוציא הרבה אנרגיות באופן שוטף. הוא ילד שמח ואין לו בעיות התנהגותיות כאלו ואחרות. מאז שנולד לא היו לו בעיות או הפרעות אכילה (עד המצב שנוצר לפני מס' ימים) אנא ענו לנו בהקדם.... תודה ההורים המודאגים

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מבליעת אוכל - ילד בן 5

הוספת תגובה

• פחד מבליעת אוכל

מיכל שמש
    14/12/2008

להורים המודאגים שלום,
    כדאי לברר האם הילד עבר טראומה כלשהיא הקשורה לאוכל. אם אתם חשים שהילד אוכל מעט מדי, באופן המסכן את בריאותו, יש לפנות לייעוץ פסיכולוגי בהתאם. בנתיים, כדאי להוריד לחץ, לא לשוחח עם הילד שעות בנושא, ולא ללחוץ עליו שיאכל. יתכן שעל הסמפטום עצמו כבר מתווספים רווחים משניים ותבניות התנהגותיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתם אז אשאל שוב
    יעל
    12/12/2008

הי, בתי בת שנה ושמונה חודשים עדיין לא הולכת לגן.בחודש האחרון היא לא מוכנה לשבת בכיסאה ולאכול את ארוחותיה.בהתחלה היא ירדה מכיסא האוכל הרגיל והתיישבה על כסא רגיל עם הגבהה של כרית, עכשיו גם בזה אינה מעוניינת.העברנו אותה לאכול בשולחן קטן שלה (של יצירה) וגם כאן כבר אינה יושבת.לאחרונה היא בעצם ממשיכה בעיסוקיה ואנחנו מאכילים אותה תוך כדי.אנחנו מודעים לנושא גיל הקוצים והסקרנות והחקירה אך היכן הגבול.כרגע נקטנו בגישה של לזרום עם הילדה ולתת לה לאכול תוך כדי המשחק שלה.האם אנחנו לא יוצרים בעיה עתידית?האם כך נכון לנהוג?מה ניתן לעשות על מנת שתשב לאכול?. נשמח לקבל ייעוץ בנושא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא עניתם אז אשאל שוב

הוספת תגובה

• אוכל סביב השולחן

זהורית אסולין שמחון
    13/12/2008

אוכל והאכלה הוא תמיד נושא רגיש . לעיתים הרצון הגדול שלנו כהורים שילדינו יאכלו מביא אותנו לדילמות לא מעטות. אני חושבת שבהחלט זהו שלב של הקניית הרגלים, אך גם הרגל לא נרכש בפעם אחת ויכול לבגילאים שונים להיות גמיש יותר או פחות בהתאם לילד ולכללי הבית. אם אתם חווים קושי של הילד בישיבה ממושכת אפשר להתחיל מישיבה ליד השולחן ואח"כ לקראת סוף הארוחה להוריד. לחלופין אפשר לאכול יחד איתה בשולחן היצירה , להאכיל האחד את השני ולהפוך את הארוחה קצת למשחק. בעיני לא נכון לרוץ אחריה לכל מקום עם האוכל (דעה אישית בלבד) . אפשר לאכול בהפוגות אתם בולחן מחכים לה והיא הולכת אך חוזרת לאכול סביב השולחן. אני מאמינה שכשהיא תכנס לגן הרגלים אלו יופנמו כיוון שהיא תחקה את התנהגות הילדים האחרים, ואז תוכלו לדרוש ממנה התנהגות דומה גם בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

יעל
    13/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה-6 שובב או היפרקטיבי
    ורד
    12/12/2008

שלום בני בן ה- 6 שנה שניה בגן חובה עבר ריפוי בעיסוק שנה שעברה וגם השנה במוטוריקה עדינה שנה שעברה הוא התחיל עם הפרעות ושובבות יתר חוסר שקט במפגש ריכוז בגן ע"י תזוזות בכיסא הסייעת אומרת שהוא מנסה להיות ליצן ולהצחיק ילדים ומפריע. היום הוא כבר הפסיק את הטיפול של ריפוי בעיסוק ואפשר לומר שכשהוא היה בטיפול הוא היה הרבה יותר רגוע ושלו, היה מקשיב ולא היו תלונות בגן. גם בבית הוא בחוסר שקט וכל הזמן משתולל עם אחותו ואחיו הקטן ממנו ב- 3 שנים עד כדי מעשים מאד מסוכנים שאחיו הקטן בסופו נפגע ממנו גופנית . התחלתי לקחת אותו לטיפול רפלקסולוגי בינתיים הינו בטיפול אחד ואני גם ממשיכה לעשות לו בבית מסג' גם ברגליים וגם בגוף רק כדי להרגיע אותו לפני השינה. הייתי רוצה לדעת אם זה נובע מהפרעת קשב וריכוז או בכלל שובבות יתר כי כשאני יושבת איתו לבד ומנסה להסביר לו אז הוא כן נרגע לזמן מה ומבין אבל אחר כך זה שוב מתחיל. הוא לא כל כך מוכן לשבת לעשות עבודות הכנה לכיתה א' כמו מספרים ואותיות רק לאחר הרבה שיחות איתו ושיכנועים הוא מוכן לשבת וזה רק לכמה דקות. אני נורא מודאגת מה יהיה בכיתה א.' אודה עם התייחסותכם.

הוספת תגובה

• אבחון ילד

זהורית אסולין שמחון
    12/12/2008

אני בטוחה שאינך רוצה שנערוך לילדך אבחון על גבי האתר, אם את מוטרדת פני למכון להתפתחות הילד באזורך לשם אבחון רציני, מקיף ויסודי אשר יכלולו גם המלצות להמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 עם דימוי עצמי נמוך
    אמא טל
    12/12/2008

ילדתי היקרה בת 9 , לאחרונה מרבה להתלונן על המראה שלה ושואלת אותי שאלות שצובטות לי את הלב , כמו: אמא ,נכון שאני מכוערת ? היא משווה בינה לבין תלמידות בכיתתה , מבחינת מראה חיצוני, מידת מקובלות בכיתה, ומתוסכלת ממעמדה ומאיך שהיא נראית . כמובן שאני עושה נסיונות להרים את ביטחונה העצמי ולומר לה שהיא מיוחדת ולכל אחת יש את היופי המיוחד לה , ובכל זאת - היא בשלה , מתעקשת על היותה ילדה לא יפה וממש נעצבת מכך. קשה לי מאוד לראות אותה מדוכדכת מכך , אני בוכה בשבילה מבפנים . אני מנסה לשדר לה ביטחון ולחזק אותה , אך לא בטוחה שאני מוצאת את המילים הנכונות .אני זקוקה באמת לעצות טובות כדי לעזור לילדה להתגבר ולהרגיש טוב עם עצמה . תודה מראש

הוספת תגובה

• יופי חיצוני ויופי פנימי

זהורית אסולין שמחון
    12/12/2008

ביתך עושה חיבור שלצערנו לא מעט עושים היום והוא החיבור בין יופי חיצוני למקובלות חברתית, בין יופי לכשרון ולמוצלחות וכולי. בנוסף לניסיונותיך להראות לה את יופיה נסי לברר איתה למה היא חשה כך, על מה היא נשענת, מי המודל שלה ליופי ומי קובע אותו, חזקי אותה בכישוריה וביכולותיה. ייתכן שקשה לה מבחינה חברתית והיא מייחסת זאת ליופיה החיצוני אך הקשיים נובעים מסיבות אחרות.וייתכן שאינה מתכוונת ליופי חיצוני, אלא למשהו פנימי שהיא חשה בתוכה ומרגיש לא יפה או רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה6
    אחי
    11/12/2008

בני בן ה-6 החל בשבועות האחרונים לכחכך בגרונו בלא הפסק. בהתחלה חשבתי שמשהו מציק לו שם אך זה נמשך יותר מדי זמן וקורה באופן תדיר (הוא עושה זאת כל כמה דקות). אני חוששת שהוא רוכש לעצמו איזה מן הרגל מגונה או שיש בכך ביטוי לאיזה ענין נפשי. ניסיתי להסביר לו שיפסיק עם זה כי זה לא נעים לשמוע, אך זה לא עזר. כיצד ניתן לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה6

הוספת תגובה

• טיקים

זהורית אסולין שמחון
    12/12/2008

לעיתים זהו אופן של טיק שיכול להופיע על רקע רגשי, אם את מוטרדת בנושא פני להתייעצות . הייתי מתחילה את ההתיעצות אצל רופא משפחה על מנת לבחון האם יש גורמים פיזיולוגים לתופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה עמוקה!!
    רחלי
    11/12/2008

שלום. בן שנתיים וחודשיים. לפני כחודש בעלי יצא לחודש מילואים כאשר בזמן זה הפרידה היתה מאוד קשה לילד. (גם לאבא). זההמקום לציין שגם לפני המילואים - בעקבות כניסה לגן חדש - היו לילד רגשות שלום. בני בן שנתיים וחודשיים. לפני כחודש בעלי יצא לחודש מילואים, כאשר בזמן זה הפרידה היתה קשה מאוד לילד..(גם לאבא) זה המקום לציין שגם לפני היציאה למילואים, בעקבות כניסה לגן חדש - היו לילד רגשות נטישה, שבהם לא היה מוכן לרדת לאביו מהידיים. היום, שבוע לאחר סיום אותם מילואים, האבא שכב שבוע בבית עם גב תפוס, והילד עם וירוס ולא הלך לגן. בשבוע הזה הרגשות רק העצימו. במשך כל היום הוא לא יורד ממנו, גם אם אבא הולך רק לשירותים, והכי מוזר זה שהילד ממלמל כל היום "אבא, אבא" בטון מתבכיין, אבל ממש ממש בלי הפסקה. הוא יושב עליו וממלמל "אבא, אבא." בלילות שבהם לא הרגיש טוב, הבאנו אותו למיטה שלנו, ועכשיו משהבריא הוא מסרב לצאת משם. הוא מתעורר עשרות פעמים בלילה, עד שכמובן אנחנו נשברים ושוב טועים. כשאני ניגשת אליו הוא מקבל אותי ב"לא, לא, אבא, אבא". הוא מסרב להירדם במיטה שלו - כאשר בעבר לא עשה בעיות בכלל - , והמילמול הבלתי פוסק הזה של "אבא אבא" בטון של בכי, שמוציא את כולנו משלוותנו. מה עושים????????? רק אמא נגשת? אבא ניגש? איך נוטעים בו חזרה את תחושת הביטחון? אנחנו אומרים ומסבירים ללא הפסק שאבא סיים את המילואים, והוא כאן ולא הולך לשום מקום, ובלילה שאתה לא יכול לישון על אבא אלא במיטה שלך וכו' וכו', אנחנו לא מקמצים בהסברים, אבל הסבלנות כבר נגמרת. אשמח מאוד לדעתכם המקצועית בנושא. איך מתמודדים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה עמוקה!!

הוספת תגובה

• לרחלי

ד''ר דוד וילנסקי
    14/12/2008

אני חושש שאין קיצורי דרך. צריך לתת זמן אבא לילד כמה שזה אפשרי ולאט לאט הטחון שלו יחזור. אם הוא לא מוכן לישון לבד יכול להיות שהפתרון הכי טוב ה לשים מזרון בחדר שלו ושאבא ישן בחדר. כך שהוא יקרא לאבא בלילה הוא יכול להרגיע אותו בלי לקום כל פעם. אפשר גם לתת לו לשחק את הפרידה מאבא בתוך משחק אם יש לך סט של בובות משפחה. אפשר לשחק שאבא יצא למילואים ואיך הילד מרגיש ואז חוזר ממילואים וכוי. במידע שלא ישתפר תוך שבועיים ניתן להתיעץ עם איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמסרב להשתתף
    דבי
    11/12/2008

יש לי אחיין בן 4 הוא לא הבכור הוא הילד השלישי לפני כמה ימים הבחנתי שהוא לא יודע ממש לספור עד עשר.עד 5 הוא סופר חלק ,אחרי הוא לא ממש יודע מה בא אחרי . הוא סופר ממש לאט ואף פעם לא בטוח במה שהוא אומר אם זה נכון או לא. הוא אומר את המספרים בתור שאלה כמו: 1,2 ואז חושבואז אומר: ..3?? הוא אף פעם לא זוכר מה למדו בגן לא זוכר את השירים שלומד בגן כששואלים אותו מה עשית בגן הוא אומר שהוא שיחק בחול ואכל אוכל וזהוא אם שואלים אם למד משהוא הוא אומר שהוא לא זוכר או שהוא לא יודע אני ניסיתי לעזור אז התחלתי לבלות זמן עם הילד כיוון שהוא אוהב אותי ודרך משחקים ושיריםהתחלתי ללמד אותו לספור אבל כל פעם שאני מבקשת ממנו לספור מחדש או לקרוא את השיר מחדש הוא לא רוצה ואני צריכה לבזבז יותר מ10 דקות רק לשכנע אותו שיקרא את זה למרות שאני עושה את זה בכיף ובצורה מאוד עדינה ויפה אחרי שחוזרים פעמיים על המספרים הוא כועס ואומר שלמה צריך לקרוא אותם יותד מפעם אחת למה צריך לחזור על זה ולה זה כל יום למרות שכל פעם אני עושה איתן משחק אחר או שיר אחר הוא בכלל לא זוכר שירים אני לא רוצה לחפש סיבות למה הילד ככה כי זה לא יוביל אותי לשום מקום אבל חשוב לאמר שהסיבה כבר איננה אבל אני מעוניינת בפיתרון מה אפשר לעשות איתו איך אפשר לעזור לו ואיך אפשר שיפסיק לאמר שהוא לא זוכר או שהוא לא יודע וגם שירצה ללמוד

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמסרב להשתתף

הוספת תגובה

• לימודים אקדמיים

זהורית אסולין שמחון
    12/12/2008

מאד יכול להיות שהילד עדיין אינו פנוי ואינו בשל ללמידה מהסוג הזה ועל כן הוא מתבצר בעמדתו וחווה זאת אולי ככפייה גם אם זה נעשה באופן נעים וחוויתי. סמכי על הגננת והשאירי לה את המטלה הזו. ואם היא תאתר קושי היא תיידע את ההורים בנושא. בשלב זה כדאי רק לנסות ולגרות את סקרנותו ואת ההמשך הוא כבר יעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל ומשחק
    יעל
    11/12/2008

הי, בתי בת שנה ושמונה חודשים עדיין לא הולכת לגן.בחודש האחרון היא לא מוכנה לשבת בכיסאה ולאכול את ארוחותיה.בהתחלה היא ירדה מכיסא האוכל הרגיל והתיישבה על כסא רגיל עם הגבהה של כרית, עכשיו גם בזה אינה מעוניינת.העברנו אותה לאכול בשולחן קטן שלה (של יצירה) וגם כאן כבר אינה יושבת.לאחרונה היא בעצם ממשיכה בעיסוקיה ואנחנו מאכילים אותה תוך כדי.אנחנו מודעים לנושא גיל הקוצים והסקרנות והחקירה אך היכן הגבול.כרגע נקטנו בגישה של לזרום עם הילדה ולתת לה לאכול תוך כדי המשחק שלה.האם אנחנו לא יוצרים בעיה עתידית?האם כך נכון לנהוג?הרי, לא ניתן להכריח אותה לשבת והיכן שאנחנו נפסיד ב"מלחמה" אנחנו מעדיפים להימנע מלכתחילה. נשמח לקבל ייעוץ בנושא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל ומשחק

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר דוד וילנסקי
    13/12/2008

בדרך כלל אני סומך על האנטואיציה של ההורים וזה נכון שלא כדאי להלחם על משהוא שאת בטוחה לא תצליח. מצד שני באיזהוא שלב היא תצטרך לשבת לארוחות. כשתחליטי שהגיע הזמן, הייתי פשוט נותן לה קצת מכל דבר על הצלחת ומסבירה לה שאם היא רוצה עוד היא יכולה לבקש. במידה שהיא כמה להסביר לה שאים היא לא חוזרת מורידים את הצלחת מהשולחן עד לארוחה הבאה. אחרי התראה אחת הייתי מורידה את הצלחת עד הארוחה הבאה בלי לתת שום אוכל עד הארוחה. שאוכלים ביחד כמשפחה לםעמים זה גם עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 בעיה חברתית.
    מגי
    11/12/2008

ילדה עדינה ומנומסת, ופגועה הילדה לא מבינה מדוע חלק גדול מהבנות לא מקבלות אותה בחברה. הילדה אמרה שהיא לא מבינה מדוע הבנות שונאות אותה,. אך אני מתמודדת עם מצב שכזה? אמא מודאגת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7 בעיה חברתית.

הוספת תגובה

• למגי

ד''ר דוד וילנסקי
    13/12/2008

קודם כל הייתי מנסה לשמוע מהמורה באם היא באמת דחוייה או שזה הרגשה סיביקטיבית שלה. במידה שכן יש בעייה הייתי מנסה לשמוע מה בהתנהגות שלה גורמת לדחייה ולעבוד איתה על התנהגויות אלו. הייתי גם מזמין ילדה אחת הביתה לשחק איתה ולנסות לתווך שילך טוב.אחר כך את יכולה לשוחח איתה על מה שהתרחש ואיך לשפר. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות
    גלית
    11/12/2008

יש לי ילד בן 7 בכיתה ב הוא אובחן על סף המחוננות לפי הרגשה שלי וכן קשר מתמיד עם המחנכת לילד יש בעיות רגשיות הוא רגיש בצורה קיצונית ,תנודתי, משתעמם בקלות ומצב רוחו משתנה מיום ליום .מורגש עליו מתח פנימי ,הוא נימנע מלעשות דברים שקשה לו איתם (בעיקר בתחום המוטורי שם הוא מתקשה)בשל הבעיות הללו יתכן ויש גם בעיות קשב אך נאמר לי קודם לטפל בבעיה הריגשית מה עלי לעשות למי לפנות האם צריך איבחון?שמעתי שיש טיפול באומנויות,טיפול עם חיות אני מבולבלת ורוצה לעזור לו לפני שיהיה קשה יותר בכיתות הגבוהות.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות

הוספת תגובה

• לגלית

ד''ר דוד וילנסקי
    11/12/2008

המקום להתחיל זה לפנות לאבחון מעמיק אצל פסיכילוג ילדים ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 7
    א.א
    11/12/2008

שלום רב רציתי בבקשה דעתך.. בני לומד בכיתה א, ילד יפה, חברותי תלמיד מצויין. אבל יש לאחרונה הערות לגבי.. (אני קוראת לזה פליטות פה ברגעי לחץ או עצבים..) המורות מכנות את זה "אלימות מילולית", אני חייבת לציין שבני לא אלים ולא קרוב לזה..הוא ילד חזק רגשית ופיזית אבל אלים הוא לא.. לי יש ביקורת לגבי הטיפול שלהם בנושא..על כל אמירה כזו של "סתמו ת'פה"..או "דפוק" וכאלה... הוא נשלח ל10 דקות לרכזת השכבה..ועכשיו נאמר לי שבפעם הבאה שהוא יאמר אצטרך לאסוף אותו מבי"ס.. לא מוגזם?????? אני חייבת לציין שאני נגד קללות ואלימות בכלל..אבל חושבת שיש דרכים אחרות לטפל בזה. כשאני מקבלת הערות ביומן אני לוקחת את זה אישית וכועסת עליו אבל בתוכי אני יודעת שהוא מסכן והוא חושב שאולי אני לא לטובתו..(אני לא מגנה עליו מספיק)לפי תגובותיו. אני דיי מבולבלת..יש לי עוד כמה דברים לשאול..אני אסתפק בזה כרגע.. רק אשמח לדעתך בנושא..(מחר קבעתי עם הרכזת פגישה..ד"א פגישה שנייה) ואיך להגיב כשאני מקבלת הערה מסוג זה... אשמח לתשובתך המהירה ... המון תודה אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 7

הוספת תגובה

• המשך-בני בן 7

א.א
    11/12/2008

שלום לך, עדיין לא קיבלתי תשובה.. וכבר... היום היתה עוד תקרית.. וזאת לאחר ששוחחנו עימו אתמול ושוב הוא נשלח לרכזת..הבנתי שלפעמים זה גם לשעה וחצי..(תלוי מה הוא אמר או עשה) גם בצהרונית התנהג לא יפה. (צהרונית של בי"ס). ניבל את פיו וגם הרים כיסא (מוזר...) והיה עצבני נורא..הגעתי לקחת אותו מוקדם והוא נורא בכה... בשיחה שלי שוב עם המחנכת..נאמר לי שהוא תלמיד מצטיין בין הטובים בכיתה תמיד מסיים ראשון אין לו שו בעיות בלימודים וגם לא חברתית...וזה ממש לא מתאים לו...בתחילת השנה הכל היה מצויין אני ממש אובדת עצות איך לטפל בזה בצורה הכי מיידית שאפשר..אולי אני מפספסת פה משהו ומזה אני הכי מודאגת... הוא פשוט לא משתלט על עצמו ומתמודד עם מצבים מסויימים בדרך כזו... כשהיה קטן היו לו התקפי זעם וכאלה..וככל שגדל זה ישתפר...אולי זה קשור אולי לא... יש לציין כי הוא רגיש מאוד מאוד ויש לו ביקורת עצמית גבוהה.. אשמח לתשובתך!!! סליחה על הבלאגן אני מנסה לתת לך כמה שיותר פרטים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קללות

זהורית אסולין שמחון
    12/12/2008

אני מגיבה לשתי הודעותייך, אמנם לאחר הפגישה עם הרכזת אך בכל זאת מקווה שזה לא מאוחר. לגונן על הילד אינה בהכרח לצדד בו ולהסכים עימו וללכת נגד המערכת. כולם את, הילד והמערכת נמצאת באותה בעיה. המערכת אמנם מגיבה בכלים משמעתיים אך את יכולה להוסיף כלים משלך לנושא ולהציעם גם לצוות בבית הספר. נשמע שברגע זעם , לחץ, עייפות (שווה לבחון באילו רגעים זה קורה) משתחררות ממנו אמירות בוטות - צריך לעזור לו לזהות מצבים אלו רגע לפני שהם מגיעים ולתת לו כלים לסמן לעצמו ולמורה על המצב הזה וייתכן שינתנו לו כלים לרגיעה בהם יחוש שאינו צריך ביטויים כאלו כדי לפרוק איזה רגש. יכול להיות שהוא מציב לעצמו סטנדרטים מאד גבוהים שמביאים אוו למצביח עייפות ומתח- כמו להיות הכי טוב בכיתה, לסיים תמיד ראשון, להיות הכי מקובל אלו ציפיות שמותירות אותו ללא כוח ואז המעצורים הפנימיים מתרופפים. הדרך שלך לעזור לילדך הוא לנסות לברר עימו מהם אותם רגעים שבהם נפלט לו, מול מי זה נפלט, צוות, ילדים מהכתה, מה קורה בבית . איך הוא מבין את ההתנהגות הזו, באילו מילים אחרות לגיטימיות יותר הוא יכול לבטא את הכעס או באילו דרכים אחרות הוא יכול לשחרר את הכעס באופן שמקובל גם על צוות בית הספר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות !!! של פיפי
    אמא דואגת
    11/12/2008

שלום רב בני בן 3 ו-3 חודשים. במהלך הימים האחרונים התחלתי איתו את הגמילה מטיטולים (לאחר שלפני כחודשיים לא היתה הצלחה). התחלנו השבוע לאחר ששאל אותי "אימא מתי אומרים בי בי לטיטול?" ...הוא רצה ללבוש תחתונים.והיה נראה לי שזו הזדמנות להתחיל. אקדים ואומר שבני הוא ילד שמאוד רגיש לשינויים בסביבתו. שינויי מהמוכר והבטוח גורם לו חשש גדול מאד, שבא לידי ביטוי בתגובה של התנגדות, לעיתים בכי, פחד. הוא אומר מתי יש לו פיפי וקקי, הוא לא מתנגד ללבישת תחתונים, אבל החשש הגדול שלו מתבטא בלהוציא את הפיפי... הוא מתאפק לפיפי במשך שעות!!!!!.(אפילו 10 שעות) קופץ מחוסר נוחות, הופך להיות עצבני, בוכה. אומר "יש לי פיפי" ניגש לשירותים, ולפעמים לפני שאנו מורידים מכנסיים הוא אומר "זה לא יוצא" ורוצה לצאת החוצה. וכך מספר פעמים נכנס ויוצא מהשירותים. הוא מתאפק כל כך וכמה שאני משתדלת לא להראות זאת, קשה לי מאד לראותו סובל. אני אובדת עיצות. מה אני עושה עכשיו? האם להמשיך ולהתמיד לנסות, במטרה שיתגבר על הפחד ויתרגל לשינוי. כי מצד אחד אני מכירה את בני ואת האופי שלו, ויכול להיות מאד שגם אם הייתי מתחילה אתו גמילה בעוד חודשיים התגובה והחשש שלו היו זהים. או שמצד שני להניח לזה ולהחזיר את הטיטול (למרות שהוא לא ביקש אותו), כדי שלא יגרום לעצמו לסבל. אני זקוקה לעצתכם ועזרתכם המהירה!!!!!! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות !!! של פיפי

הוספת תגובה

• התאפקות

מיכל שמש
    11/12/2008

אמא שלום, נראה שבנך בשל לגמילה מטיטול, הן לפי גילו והן לפי התנהגותו. אכן מה שמפעיל אותו הוא חשש משינויים. הייתי מציעה ליידד אוטתו עם האסלה/ סיר בכך שישב למספר דקות גם כשאין לו, ויקבל חיזוק על כך. התהליך צריך להיות הדרגתי אך עקבי, והעובדה שביכולתך להכיל את קשייו הינה יתרון. עם זאת, יש לזכור שרק אם תשדרי לו ביטחון ביכולתו הוא יוכל לצאת מהלופ אליו נכנס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה