פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטויות בנושא גמילה
    מיכל
    27/12/2008

כבר כתבתי בעבר בנושא זה. בני, בן יחיד, בן שנתיים וחודשיים. כבר מספר חודשים גמול מקקי ובשבועיים האחרונים הורידו לו את החיתול בגן (זה היה ספונטני ולצערי לא נעשה לאחר מחשבה מעמיקה אך שיתפנו פעולה). בתחילה זו היתה הצלחה גדולה והוא כמעט ולא פספס פיפי (היה נעים בחוץ והוא עשה בחצר כמקובל בגן ונהנה מכך) אך לאחר כשבוע וחצי נהיה קר והוא החל לפספס כל הזמן. הן הגננות והן אני מתלבטות לגבי בשלותו לגמילה. יש לציין שאני לא לחוצה לגמול אותו אך מתלבטת אם לסגת. התבוננתי בו בימים האחרונים וראיתי כי לרוב צריך להזכיר לו ללכת לעשות פיפי, הוא כמעט לא מבקש לבד ולעיתים גם כשמזכירים לו, הוא אומר שלא צריך ואז מפספס. גם כאשר בורח לו אין תחושה שהוא חווה זאת ככישלון וגם לא נראה שהוא מתנגד לשים חיתול. נטיית ליבי היא לסגת לגמרי עד לאביב אך אני מתלבטת. אני חוששת שלאורך זמן פספוסים חוזרים ייצרו חוויה של כישלון. אשמח לשמוע דעה מקצועית. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטויות בנושא גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטויות בנושא גמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/12/2008

מיכל שלום,
    תהליכי גמילה לרוב אינם רציפים, ויש בהם נסיגות והתקדמויות רבות. הסיטואציה שאת מתארת לגבי בנך היא תקינה לגילו.
    את אומרת שהמוטיבציה לגמילה באה מהסביבה, וכי בנך אינו מוטרד מדי מהפספוסים. לאור העובדה שהוא אינו מקשר כרגע בין הפסקת השימוש בחיתול לבין מושגים מופשטים יותר כמו הצלחה, בגרות, כישלון וכדומה, נראה לי שתוכלי לחזור לחיתולים ולשוב ולגמול אותו באביב, בעוד מספר חודשים.
    כדאי לשאול אותו לדעתו ולהתרשם עד כמה הוא מבין כי השימוש בחיתול אינו חד פעמי, אלא יימשך עד שתחליטו לגמול אותו לחלוטין.
    נראה לי שכדאי שתסמכי על ההבנה האימהית שלך לגבי יכולותיו של בנך, במיוחד כיוון שבנך לא מגלה העדפה מסוימת. אם תוכלי, עדיף ככל שניתן לשמור על הגמילה מקקי.
    בהצלחה,
    שירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאפק לפיפי
    ענת לוסטיג
    27/12/2008

בני בן 8 , כשהוא עסוק הוא מחזיק את הפין ולא הולך לשירותים איך עלי להגיב

לקביעת תור
    סגירה
    מתאפק לפיפי

הוספת תגובה

• התאפקות

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

האם את יודעת בוודאות שהוא מתאפק או שהנגיעה בפין היא אקט של הרגעה עצמית ברגע של ריכוז או עיסוק מסויים? נסי לברר איתו האם מתאפק ולהבין מדוע בוחר לעשות זאת ברגעים מסויימים . הסבירי לו שעדיף שהפעילות שבה עוסק תמתין עד שיתפנה ויוכל לחזור לפעילות בגילו הוא יכול להבין מה המשמעות הבריאותית של התאפקות. אם הוא חושש לעצור באמצע שמא יפסיד הראי לו שברוב העיסוקים (למעט טלווזיה אולי) אינו חייב להפסיד דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשאיר אצל המטפלת או להכניס לגן עם
    נויה
    27/12/2008

ילדים קטנים יותר? שלום יש לי ילדה שבאפריל תהיה כמעט בת שנתיים וההתלבטות היא בין להשאיר אצל המטפלת עד ספטמבר לבין להכניס אותה לגן מאפריל עד ספטמבר לקבוצה של 6 ילדים כשהיא הגדולה ביותר, הבא האחריה קטן ממנה ב 3 חודשים והכי קטן יהיה בן שנה וארבע. בספטמבר היא תעבור לקבוצת הגיל שלה. הילדה מאד תקשורתית מדברת משפטים, ומפותחת למרות שיש לה קצת פחד מזרים. השאלה מה עדיף - להשאיר אצל המטפלת ל 4-5 חודשים הללו או להכניס לקבוצה הקטנה שמתחת לגיל שלה?

הוספת תגובה

• גן או מטפלת

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

באיזה שלב חשבת להכניסה כעת? כשלפי החישוב היא בת שנה ושמונה חודשים? מדוע דווקא כעת עלתה המחשבה האם יש לך איזושהי הסתייגות מהשארתה עם המטפלת עד ספטמבר? ומדוע שלא תשתלב בקבוצת בני גילה כבר מאפריל הנוכחי?
    אני חושבת שאת צריכה לבחון למה הכי זקוקה הילדה בשלב התפתחותי זה והאם המסגרת יכולה להעניק אותה. יכול להיות שדווקא נכון להכניסה למסגרת עם קטנים יותר כך עיקר משימתה תהיה להסתגל למסגרת חדשה עם ילדים ולמסגרת של גן ששונה באופייו משהייה אצל מטפלת, כששנה הבאה תכנס למסגרת של בני גילה כבר יהיו רבדים רבים שיהיו מוכרים לה ותוכל להתפנות למשימות ההתפתחותיות של בני גילה. מצד שני יכול להיות שעיסוק רב בילדים קטנים יותר שחלקם אולי עדיין לא הולכים ישאיר את המטפלות פחות פנויות אליה ולכן חשוב להתרשם באופן ספציפי מהגן ובהבנה מעמיקה לצרכים של ביתך. וכמובן לשיקולים האישיים והמשפחתיים שמנחים את ההחלטה להעביר לגן באפריל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשאיר אצל מטפלת או להכניס לגן

נויה
    27/12/2008

ההחלטה להכניס לגן באפריל היא כי היא תהיה בת שנתיים ונראה לי גיל נכון וכן זה לאחר החורף. אך בגן שבו נרשמה לספטמבר לא היה מקום לשכבת גילה וזהו אילוץ להכניס אותה באפריל לשכבת גיל קטנה יותר. אנחנו מאד מרוצים מהמטפלת כי חלק מההתפתחות הרבה של הילדה היא בזכות המטפלת. אך כמובן שלהיות אצל מטפלת יש חסרונות כמו שיש חסרונות בלהיות בגן ( כמו למשל, כיום ביום שישי היא "נגררת" איתנו במקום להיות בגן במסגרת מסודרת, וגם שכחתי אולי לציין יש לה קצת סלידה מאנשים חדשים ואולי זה משהו שיוכל להעלם בגן.) אני גם חושבת שאולי גם יש עלינו קצת לחץ סביבתי כי כל מי שרואה את הילדה אומר איך זה שהיא עוד לא בגן... אנחנו משתדלים ואולי גם נשתדל יותר לקחת אותה לפעילויות אחהצ עם ילדים. אני מאד אודה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן או מטפלת

זהורית אסולין שמחון
    29/12/2008

הסלידה מאנשים חדשים היא טבעית והתפתחותית ותקינה (אנו רוצים שילדינו יהיו זהירים עם אנשים זרים שאינם מכירים ולא יתמסרו לכל אחד במבט ראשון). הכנסי לקבוצת הגיל שבו היא מתעדת לשהות בקרי שם מספר פעמים איתה ובלעדיה והתרשמי האם היא מקבלת מענה לצרכיה , האם את מתרשמת שתוכל להשתלב במסגרת ולצבור שם בטחון והרגלים. בכל מקרה אין פה תשובה חד משמעית , התעלמו מהלחצים שהסביבה מפעילה אלא נסו להקשיב לכם ולילדתכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוענים שלביתי יש בעיה רגשית
    הילה
    26/12/2008

ביתי בת שלוש היא מדברת משפטים בני שלוש-ארבע מילים היא בטיפול במכון להתפתחות הילד הפסיכולוגית ההתפתחותית של המכון טוענת שיש לה בעיה רגשית ע"פ איחבחון שהנעשה לה. כמו כן ביתי תזזית נעה ממקום למקום. הם טוענים שבגלל הבעיה הרגשית היא אינה מדברת כפי שבני גילה אמורים לדבר. מה דעתכם זקוקה ליעוץ תודה הילה

הוספת תגובה

• בעיה רגשית

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

כאם וכאשת טיפול אני יכולה להבין שבשורה מסוג זה היא בשורה קשה מאד שקשה לקבל ולעכל. אני משערת שלפסיכולוגית במכון יש כלים טובים ומקיפים יותר ממני כמי שמייעצת דרך האינטרנט לתת חוות דעת מסוג זה. ניתן לברר עם הפסיכולוגית על סמך מה היא אומרת זו, ואיזה סוג של בעיה רגשית היא מאבחנת ומה הטיפול לכך. יחד עם זאת את את מטילה ספק באבחנה ורוצה לבחון זאת לעומק אני מציעה לך ללכת לאיש מקצוע מוסמך ולקבל ממנו חוות דעת מקיפה ומקצועית ולא על דפי הפורום הזה. אינך רוצה שאייעץ לך בנושא כבד משקל זה מתוך מספר מועט של משפטים שאת כותבת מבלי להכיר את ביתך ולו במעט.
    יחד עם זאת אני רוצה להוסיף מילה של תקווה כשבעיה מאותרת בגיל צעיר היכולת להתמוד עימה ולשנות את המצב גדולה לעין שיעור ועל כן מעבר לכאב אני יכולה לראות הזדמנות לתקווה ונסיון מיטיב לשינוי, תיקון והתפתחות.
    המון בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמני אינטרנט וטלוויזיה
    אור
    26/12/2008

שלום, בני בן 14.5 יושב שעות מול האינטרנט ובנוסף גם בטלוויזיה, ניסיתי מספר פעמים להגביל אותו לזמנים- שעתיים ביום- אך זה לא עוזר הוא תמיד אומר שכל הילדים יושבים ואף הורה לא מגביל כמוני. לפעמים הוויכוחים גולשים למריבות וטרם מצאתי שביל שבו נוכל להתפשר שנינו. יש לציין שהוא תלמיד טוב וזה גם לאחר שאני עוקבת לדעת מה קורה עם שעורי בית ובחינות, בנושא הבחינות הוא מבקש שהצטרף אליו ללימודיו לבחון אותו , לפעמים זה מעניין ולא תמיד באפשרותי לשבת איתו. אודה על תשובתיכן חג שמח אור

לקביעת תור
    סגירה
    זמני אינטרנט וטלוויזיה

הוספת תגובה

• זמן צפייה

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

מה מניע אותך להגבלה של שעות הצפייה בטלווזיה ובאינטרנט האם את חשה שזה פוגע באחד מתחומי תפקודו כמו התחום הלימודי (נשמע שלא) התחום החברתי, מטלות הבית שעליו לעשות או ויתור על בילוי משפחתי. נסי להבין מאיזה מקום את מנסה להציב את הגבול . נסי לברר גם מה מעניין אותו בטלווזיה במה אוהב לצפות, כיצד מבלה את זמנו באינטרנט האם בפטפוט עם חברים לכיתה, האם במשחקי רשת האם בצ'יטוט באתרי ידע שמעניינים אותו וכולי. אני חושבת שבתאורך טמון חלק מהפתרון את אומרת שהוא לעיתים מזמין אותך "לבילוי " משותף עימו סביב חומר הלימודים ולא תמיד יש באפשרותך להענות לו. ייתכן שהקושי להפחית שעות צפייה באינטרנט ובטלווזיה נובעים מחשש של שעמום וריק והוא מצפה שתעזרי לו למצוא דרכים חלופיות למלא את החלל דרך בילוי משותף בקריאה,אולי אפילו צפיה בתוכנית טלווזיה אהובה , וכולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמון של ילד
    אוראל
    26/12/2008

היי יש לי ילד בן 6, לפני כחצי שנה סיפר לי בני על מצב מסויים שנוצר בגן שלו ע"י אחת המטפלות בקשר אליו (כל הזמן צריך לוותר לילדים אחרים בכל מצב שיש), ניגשת למטפלת המדוברת וניהלתי שיחה עימה. ביום שלאחריו הגיע בני כעוס, והודיע לי שיותר לא יאמין לי ולא יספר לי שום דבר כי המטפלת נגשה אליו ודיברה איתו ישירות על העניין, התעמתתי עם המטפלת ולטענתה אם היא מואשמת בדבר מסויים לדעתה זכותה לגשת ולדבר עם הילד. הוא לא רוצה לספר לי דברים שקורים לו ותמיד אבל תמיד מזכיר לי שדיברתי עם המטפלת ובגלל זה הוא לא מאמין לי. מה עלי לעשות? איך אוכל לשקם את האמון שלו? לדבר עם הגננת? אך אני חוששת שיתנהל שוב דיון על העניין ליד הילד ולא אצליח לשקם את האמון שלו בי? תודה אופירה

לקביעת תור
    סגירה
    אמון של ילד

הוספת תגובה

• אמון

זהורית אסולין שמחון
    26/12/2008

אני חושבת שבנך מבקש ממך להיות גורם לחשיבה ולהתייעצות במצבים מסוג זה ולתת לו את הכלים להתמודד עם המצב ולא לפתור עבורו את הבעיה, אני חושבת שהדרך הטובה ביותר לשיקום האמון הוא להכיר בטעות שעשית ולהתנצל מולו, לחשוב יחד איתו איזו עזרה ביקש ממך אז אולי רק להקשיב לקושי שלו ולכאוב איתו את הקושי, אולי לצייד אותו בדברים שיכול לומר בעצמו, אולי לצייד אותו ברגעים אחרים שאת רואה ביחסים שימתנו את העלבון, אימרי לו שאת למדת ממקרה זה ורוצה להקשיב לו ולעזור לו בדרך שיבחר שהיא הטובה עבורו.

לעיתים הקשבה ואמפטיה היא העזרה הכי גדולה שאפשר לתת לילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפצים בפה ילד בן 7.6
    שרון
    25/12/2008

שלום, בני המצעי בן 7.6 (מעליו בן 11.6 ומתחתיו בת 3) נוהג לשים כל דבר בפה .לדוגמה השלט של הטלוויזיה-שעות בפה,(לפעמים אני רואה מזוית העין שהוא ממש "מתאמץ" וםותח את הפה ממש גדול כדי שכל הרוחב של השלט ייכנס בפה.זה קורה גם כשאני לא בסביבה ,לרוב אני לא מעירה רק אם מדובר בחפץ קטן ומסוכן כמו בורג ,אני מוציאה ומזכירה זה מסוכן.אני ממעטת בתגובות ולכן לא נראה לי שמדובר בתשומת לב יתרה או במאבקי כח-אז מה זה יכול להיות???תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חפצים בפה ילד בן 7.6

הוספת תגובה

• חפצים בפה

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

התנהגות זו מאפיינת שלב ראשוני בהתפתחות כאשר ילדים קטנים מכניסים חפצים לפה ללא אבחנה כך חווים את העולם, הפה הוא אזור שדרכו אפשר להרגע במצבי מתח דרך מציצה של דברים, בשלבי התפתחות מאוחרים יותר הם מחליפים את החפצים במסטיק, בכסיסת ציפורניים, וכמבוגרים בעישון סיגריות . נראה שבאמת בנך אינו עושה זאת בכוונה אלא כמעין נטייה אוטומטית שמעסיקה אותו אולי במצבי התרגשות, מתח, שעמום וכשמסיבים את תשומת ליבו הוא מפסיק בכך. אפשר לנסות לתת לו במקום חלופי נשנוש (בתנאי שיהיו בריאים ולא משמינים) כמו ירקות, מסטיק ללא סוכר, וכולי כדי להוות תחליף בניים לכך (האם הוא גם מוצץ פריטים מלבושו כמו שרוול של חולצה או צווארון?) . האם זה מפריע לו בתפקודו הלימודי, החברתי המשחקי,(אם לא זה מעיד שהתנהגות זו אמנם לא נוחה ונעימה אך אינה מזיקה לו) האם בחברה הוא מסוגל להמנע מלנהוג כך וזה שמור בעיקר למרחבים פרטיים אם כן הרי שיש לו מידה של הבנה ושליטה על התנהגות זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ושלושה חודשים מושך בשיער
    נועה
    25/12/2008

בני בן שנה ושלושה חודשים. בחודשיים האחרונים התחיל למשוך בשיער של כל מי שנקרא בדרכו. החל בילדים בני גילו וכלה במבוגרים (אמא ואבא וכד'). מעבר לזה שזו סיטאוציה מאד לא נעימה וקשה להשאיר אותו דקה לבדו בחברת ילדים נוספים, השאלה כיצד ניתן להפסיק את התופעה. ניסינו להסביר לו במילים שזה לא יפה ואסור ולא נעים. לא ממש עזר ניסינו להתעלם וברגע שמשך בשיער להרים אותו ולהושיב אותו במקום אחר כיון שברגע שאומרים לו שאסור הוא עושה בכוונה - גם לא עזר. האם יש לכן הצעות נוספות? מאיזו סיבה הוא נוטה לעשות את זה? האם זו רק תקופה וצריך סובלנות ואורך רוח עד שתסתיים? נכון לעכשיו הוא טרם הולך ואומר רק מילים ספורות, האם זה קשור? האם זה חלק מתיסכול שלו? אשמח לתגובה מהירה. תודה רבה

הוספת תגובה

• שיער כמעורר סקרנות

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

נראה שבנך מגלה את חדוות ההשפעה שיש לו על אחרים הוא מרגיש שבעזרת משיכה בשיער האחר מגיב לו (גם אם זו בדרך שלילית) ונראה שהוא חווה זאת כסוג של משחק. אפשר לנסות וללמדו דרכים אחרות למגע שיער כמו ליטוף . אפשר גם לנסות ולהראות לו שיש לו דרכים אחרות נוספות להשפיע על האחר דרך קריאה מסויימת. אכן השיער הוא חלק מגוף שמסקרן תינוקות רבים , ואם לתינוק יש קושי לווסת את תחושת המגע שלו הוא לא יכול להבין שהמגע שלו אינו נעים וכואב, למדו אותו לווסת את המגע שלו , מה כואב ומפה פחות כואב , למדו אותו דרך ליטוף גופו ושערו ודרך שיער של אחרים, ואכן כמו שציינת אורך רוח יעזור מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג ילדים
    רינת
    25/12/2008

מבקשת המלצה על פסיכולוג ילדים ברחובות. מאוד חשוב שיהיה בעל נסיון וגישה לילדים.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על פסיכולוג ילדים

הוספת תגובה

• פסיכולוג ברחובות

זהורית אסולין שמחון
    26/12/2008

אני ממליצה על פסיכולוגית בשם דורית לוין לדעתי הקליניקה שלה בנס ציונה אני מקווה שזה לא בעייתי, אם תרצי מספר טלפון תוכלי לפנות אלי ישירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא יקרה מאוד ! 300 ש"ח לביקור !

יצחק בוחבוט
    13/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופציות נוספות לטיפול

זהורית אסולין שמחון
    13/01/2009

בשוק הפרטי אלו התעריפים לשעת טיפול , זהו לא נחשב מחיר יקר אלא תעריף סביר. אפשרויות זולות יותר קיימות דרך פנייה לפסיכולוג הנותן שירותים לקופה שבה אתה מבוטח. אז התעריפים נמוכים בהרבה למספר קצוב של פגישות (בכל קופה זה משתנה.) אפשרות נוספת היא פנייה לתחנות לבריאות הנפש של משרד הבריאות (למיטב ידיעתי תור ההמתנה הוא ארוך אך זה יכול להשתנות בין עיר לעיר). קיימת אפשרות נוספת לא פחות טובה והיא פנייה לקליניקה של אוניברסיטת בר אילן החיסרון שזה נמצא מחוץ לעיר ברמת גן. נתון חשוב נוסף הוא שהמטפלים הם סטודנטים לפסיכולוגיה אך הם מלווים בהדרכה צמודה שלך פסיכולוג בכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזר... חיפשתי אותה בכל הרשת ולא

US
    15/01/2009

מצאתי פרטים או טלפון... האם יש לך מייל שאפשר לשלוח בקשה למספר שלה?! תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים לפסיכולוג

זהורית אסולין שמחון
    16/01/2009

צרי עימי קשר ואמסור לך את המספר הסלולרי שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה ושלושה חודשים
    סיגל
    25/12/2008

ביתי ילדה מלאת מרץ ילדה שמחפשת כל הזמן להיות בחוץ כל הזמן מבקשת נד נד המוטוריקה עדינה וגסה שלה מאוד מפותחת עולה על כסאות מבוגרים ומתישבת כל הזמן פעילה רצה ממקום למקום שאני משיבה אותה בלול היא משחקת קצת ,טלויזיה רואה אבל לא בישיבה אם בישיבה מהר מאוד מתרוממת ילדה עקשנית רוצה שהכל יעשה כפי שהיא רוצה אך יחד עם זאת אוהבת לחבק לתת נשיקות להאכיל את כולם מהאוכל שלה אבל שוב הכל צריך להעשות איך שהיא רוצה יש לציין שרציתי לרשום אותה לגן הסתובבתי איתה בגנים ורק בגן אחד הכנסנו אותה לחדר בגן והיא התחילה לבכות הגננת טענה שהיא לא אוהבת מקוממות סגורים למרות שלי היה נראה שמשהו שם לא מצא חן בעניה השאלה האם באמת יכול להיות לה פחד ממקומות סגורים? והאם הפעילות שלה והשובבות שלה יש מה לפחד בקטע של היפראקטיביות ?

הוספת תגובה

• מרחב סגור לעומת פתוח

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

את דאגתך להיפרקטיביות שלה השאירי למועד אחר, נשמע שהיא ילדה מלאת חיים וגם אם היא היפראקטיבית היא מנתבת זאת לתהליך של למידה והתפתחות. קשה לדעת מה הקשה עליה במפגש בגן החדש יכולים להיות דברים רבים דמויות חדשות, התרחקות מכם ההורים מקום חדש, ולכן לא ניתן לומר בוודאות שהגורם לכך הוא פחד ממקומות סגורים. אם את רוצה לבחון זאת נסי לבחון את תגובתה בנסיעה במעלית כיצד מגיבה לנסיעה מסוג זה ? יכול להיות שזו ילדה שזקוקה למרחבים כדי להביע את עצמה אך זה לא מהווה אינדיקציה לפחד ממקומות סוגים, היא תגדל ותלמד להנות גם ממה שיש למרחב סגור להציע- משחקי קופסא, יצירה ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה חברתית לבן 9
    רחל
    25/12/2008

בני בן ה- 9 סובל, להערכתי, מבעיות חברתיות ואולי אף מהפרעת ריכוז. הבעיות החברתיות מתבטאות בכך שהיום הוא בכיתה ג', בשנה השנייה בבית הספר הזה (בכיתה א' היה בבית ספר אחר-) ועדיין את מרבית ההפסקות הוא משחק לבד, מתאר עצמו כבודד, לא אהוב (לדבריו: "חצי מהכיתה לא יודעים איך קוראים לי"). הוא ילד ביישן מאוד, גם כשניגשים אליו הוא בקושי עונה, וגם אם כן אז כל כך בלחש שלא שומעים אותו, אם אמר משפט ולא שמעו אותו לא יחזור עליו שוב אלא פשוט ישוב לשתיקתו. אלא שכן רוצים בקרבתו הם שני הילדים השנואים של הכיתה, והוא משתדל להימנע מחברתם.גם עם החברים שיש לו מן העבר הוא נוטה להיות "תחתם" - הם הקפטן הוא החייל וכאלה. מאידך, מתוך 36 ילדים בכיתה הוא "מאשר" רק אחד שעונה לחלוטין על טעמו. בנפשו הוא בעל דימיון עצום, חכם בצורה בלתי רגילה רגיש ואמיתי ומאוד פתוח וזורם בסיטואציה מוכרת מאוד או באחד על אחד , והוא הודף מעליו כל פעם שנתקל ב "תינוקיות" או חוסר הגינות. הילד שאותו אוהב הוא קצת חבר אבל בבית הספר הוא הילד המקובל בכיתה, "כולם" מחכים לו, וילדי שלי מעדיף להיות לבד על פני "להמתין" למישהו או סתם להיגרר לסיטואציה "ההמונית" שאינה מתאימה לו. מאז ומתמיד לא היה מאוד פתוח, וגם במהלך השנים בגן לא היה בעל חברים רבים, אך מעת לעת היה לו איזה חבר טוב אליו נצמד וכך "הסתדר" איכשהו. אבל השנה הוא ממש מתלונן על הבדידיות ואני דואגת - איך עוזרים לו עם הביישנות ? איך עוזרים לו לקבל גם מי שאינו "מושלם" לטעמו. בעיית הקשב מתבטאת בכך שלמרות חוכמתו הרבה הוא משקיע "0", לא מעוניין להשקיע, ולכן ציוניו אינם גבוהים. כאשר אשאל אותו בבית את השאלות בהן טעה בד"כ ידע להשיב עליהן בקלות ואינו יודע להסביר מדוע במבחן כתב טעות. הוא חולם ומרחף וחסר אחריות בכל מה שקשור בלימודיו, הוא הופך אותיות (ז ו- ג; B ו- D) ומסוגל לכתוב לפעמים הפוך (ךופה) בעיקר אחרי שכתב באנגלית. ברקע של כל זה חייבים לומר כי אני ואביו גרושים, מאז שהוא בן שנתיים וחצי אנו מתגוררים עם בן זוגי החדש, ולנולדה לנו ילדה, כיום בת שנתיים שהוא מאוד אוהב. סה"כ הסיטואציה בבית טובה. א-ב-ל - אבא שלו נמצא במעצר מאז שהוא בן 3 ועד היום (ולעוד שנתיים). הוא בקשר איתו, סה"כ טוב ובכל זאת.... דבר נוסף, זה סיוטים שמלווים אותו מאז שהיה קטן ומקשים על שנתו, עד היום הוא יכול להתעורר באמצע הלילה ולספר לי שלא ישן לילה שלם- מפחד מגנבים או שירצחו אותו. האם לדעתכם נדרש טיפול? האם יהיה נכון שאני אקבל טיפול או שהוא? האם זה "טיבעי" בנסיבות וכל שעליי לעשות הוא להמשיך לתמוך ולאהוב וזה יהיה "בסדר", תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה חברתית לבן 9

הוספת תגובה

• בעיה חברתית

זהורית אסולין שמחון
    27/12/2008

תאורך מקיף ועשיר מאד ובנך מצטייר פה כילד בעל חלק בוגר מאד אולי אפילו קצת יותר מידי לבין חלק של ביישנות עצומה, סיוטים וקושי ללמוד. פערים אלו בליווי תחושת בדידות שהילד מדווח עליה יכולים להקשות עליו עד מאד להתפנות למשימות של בני גילו (לימודיות וחברתיות). אני הייתי מציעה ליזום פגישה עם מחנכת בית הספר בנוכחות היועצת לשתף אותה בהתלבטויות , גם כדי להסב את תשומת ליבן לקשיים שאת רואה ושהילד מדווח עליהם וגם כדי לשמוע מהן כיצד הן רואות את הדברים. ייתכן שהיועצת תכנס לתצפית ואולי פסיכולוגית בית הספר כדי לנסות לבחון את המקור לקשייו והאםיש צורך בהתערבות רגשית או התערבות אחרת.
    ברור מבין שורות אלו אהבתך הגדולה אליו ולאהבה יש כוח רב בשינוי והתפתחות , אך ייתכן שהוא זקוק לדברים נוספים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני אינו מקשיב לי
    לאורה
    25/12/2008

שלום, בני בן השש אינו מקשיב לי. כל דב ר אלי לומר מיליון פעמים.דבר הגורם למתח רב בביתי,כאבי ראש נוראיים ומריבות מאוד לא נעימות ביננו. בהתחלה חשבנו,בעלי ואני ,שאולי זה כתוצאה שהוא לא שומע טוב לכן עשינו לו בדיקת שמיעה והכל יצא תקין.אז מה הסיבה? כבר יצאתי מדעתי!זה פשוט נמאס מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בני אינו מקשיב לי

הוספת תגובה

• הקשבה

זהורית אסולין שמחון
    26/12/2008

האם גם בעלך צריך לומר לו כל דבר מספר פעמים? האם גם בגן הגננת מוצאת את עצמה אומרת לו שוב ושוב אותו דבר. האם זה נוגע רק לגבי הוראות ומטלות שעליו לבצע או גם על משהו שאת רוצה לספר לו. ייתכן שמדובר בקושי רגשי מול סמכות והדרך למרוד היא להתעלם. אפשרות אחרת היא קשיי קשב ורכוז שאופיינות בקושי למקד קשב. ייתכן שחווה אתכם כלא רציניים ולא באמת מסוגלים לאכוף את המטלות שאתם מטילים עליו ולכן אינו חש שזה משמעותי אם יבצעם כעת או לאחר נדנוד מצדכם. אפשרות נוספת היא שכל השיח בינו לבינכם מסתכם רק למטלות ומשימות שעליו לעשות מה שהופך אותו לאדיש ולא מאמין שיכול להיות גם קשר אחר בינכם. ולסיכום עליכם לשאול את עצמכם האם אתם מקשיבים לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    אתי
    25/12/2008

לאחרונה בערך כחודשיים בתי הקטנה בת ה- 9 אינה רוצה לישון במיטתה אם אני לא ישנה איתה. לציין כי היא ישנה עם אחותה בת ה 15 באותו החדר. אני מנסה לדבר איתה והיא אומרת לי שקשה לה לבד והיא לא יכולה בלעדיי וכל יום נעשה יותר בעייתי רוב הפעמים שאני ישנה איתה אני כבר נרדמת שם עד הבוקר? מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• פחדים בשינה

זהורית אסולין שמחון
    26/12/2008

קשה לענות על השאלה מה לעשות על פי הנתונים הכתובים בשאלה . מקורה של התשובה טמון בהבנה של התנהגות זו. כיצד היו הרגלי השינה לפני כן? מדוע נוכחות האחות אינה מספקת? מה ארע לפני חודשיים שהביא לפחדים אלו. חשוב לנסות ולהבין מה מפחיד את הילדה חלומות רעים, פחד שתעלמי ובבוקר לא תמצא אותך, תהליך בדיקה זה יסייע לך להבין את מקור הבעיה טוב יותר ויאפשר לך לחשוב על פתרון הולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 12 עם בעיות קשב וריכוז
    אופירה
    25/12/2008

שלום, בני בן ה12.5 סובל מבעיית קשב וריכוז, מטופל בריטלין LA 20 מתחילת שנת הלימודים. עקב פניות יומיומיות של המורות אלי על הפרעה/פטפוט/חוצפה וכד' הבנתי שכנראה המינון לא עוזר לו ולא עושה את העבודה. הוא שוקל 30.5 ק"ג וגובהו 1.45 בביקור אתמול אצל הנוירולוגית אצלה אנו מטופלים מס' שנים הילד לתדהמתנו העלה בפניה בעיות אישיות שלו שהוא לא מוכן לספר, חרף כל נסיונות הדיבוב הוא לא הסכים לענות ואמר שהוא מוכן לדבר עם פסיכולוג. יש לציין כי הילד מאוד פעיל חברתית, מקובל על חבריו לכיתה, בעל חוש הומור וחוש תיאטרלי יוצא דופן במיוחד, גדל בבית רגיל בן זקונים (יש לי עוד 2 בנות), האם תוכלי לייעץ לי לאיזה פסיכולוג אני אמורה לפנות , מתחום מסוים? או כל פסיכולוג ילדים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 12 עם בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• פסיכולוג ילדים

זהורית אסולין שמחון
    26/12/2008

אני ממליצה על פסיכולוג שמתמחה בטיפול בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז - אבחון
    שירלי
    25/12/2008

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים, לפני מס' ימים פנתה אליי אחת הסייעות בגן (לא גננת) עם ההסבר כי יש לשים לב כי הילד לא מסוגל לשבת במקום אחד יותר מ- 5 דקות. בין אם מדובר בהצגה סוחפת, תיאטרון בובות, עבודת יצירה ("מדביק מדבקה אחת ועוזב את השולחן"). לדבריה: "ככה זה מתחיל". קצת עובדות: מדובר כאן בגן ובקבוצת ילדים בגילאי 3-2 (בני נמצא בטווח התחתון ביותר), התפתחות השפה שלו קצת איטית מבני גילו (רק לאחרונה החל ממש להביע עצמו, לחבר מילים ביחד וכיו'). בבית יש עוד אח בוגר בן 5 (ללא בעיות דומות). בבית לא כ"כ שמתי לב לנושא הקשב והריכוז. הילד מוגדר על ידנו- כשובבון (שובבון עם גבול). מסוגל לשבת ולצפות בתוכנית שאוהב זמן רב. בזמן האחרון/חודש האחרון חלה התקדמות גדולה בשובבות שלו "יש סוף-סוף עם מי לדבר". אני רואה את זה כפועל יוצא של התפתחות השפה. מעבר לכך - לא ממש התמקדתי בדברי הסייעת. ממחקרים יודעת שהזמן האידיאלי להתחיל בטיפול במידה ואכן מתעוררת בעיה כגון זו - היא בסביבות גיל 4. באופן טבעי (ולא אובייקטיבי) לדעתי, קצת מוקדם לומר על ילד בן שנתיים וקצת שהוא סובל מבעיות קשב וריכוז. אשמח לקבל מידע בנושא כגון: 1. האם אכן ניתן לאתר בגיל כה צעיר ? 2. מה אוכל לעשות בנושא (במידה והתשובה חיובית- שאלה 1. ). 3. מה ההשלכות ?? שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז - אבחון

הוספת תגובה

• קשב בגיל צעיר

זהורית אסולין שמחון
    26/12/2008

בגיל צעיר קשה לאתר בעיות של קשב וריכוז כמו שהבנת התפתחות של קשב קשורה לגורמים רבים בין השאר לבשלות נוירולוגית שכרוכה בגדילה, להתפתחות של שפה שתהפוך לערוץ מרכזי לביטוי במקום פעולות הגוף. על כן בשלב זה הייתי מתייעצת עם הגננת ושואלת אותה כיצד היא רואה את הדברים ומזכירה להם על היותו קטן יחסית לשאר הילדים ועל כך שעכשיו הוא בתהליכים של התפתחות שפה ובבית אתם רואים כיצד זה ממתן את התנועתיות שלו.

בשלב זה לחוסר אבחון אין משמעות קריטית אלא אם כן יש גילויי התנהגות שפוגעות בהתפתחותו או פוגע באחרים.
    מכיוון שאיני מומחית בתחום אני רוצה לסייג את דברי ולהפנותך לאתר של ד"ר איריס מנור שם יש אסופה של מאמרים על הגיל שבו מתחיל אבחון של בעיית קשב ורכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה