מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים וחרדות - ילד בן 6דנה18/12/2008
מיכל שלום רב,, בננו הבכור בן 6, תלמיד כתה א'. ילד מאד חכם, חברותי, שמח ופעיל. עם זאת, בשנתיים האחרונות החלו להתפתח אצלו בהדרגה התנהגויות שונות מטרידות, כגון: כסיסת ציפורניים אשר בהדרגה הלכו והתרחבו. כיום, בכל רגע של מנוחה, שעמום, חולמנות וכד' לרוב כוסס את ציפורני ידיו או לחילופין מתעסק בציפורני רגליו או מקלף את השפתיים (בעיקר אם הן יבשות). התנהגויות אלו לא מופיעות בזמן פעילות וכאשר הוא עסוק אלא בזמנים יותר פאסיביים (צפייה בטלויזיה, נסיעה וכד'). בנוסף, לאחרונה החל לפחד מחושך ומבקש שנלווה אותו לשירותים, לחדר וכד' במידה והאור אינו דולק שם. המעבר לביה"ס היה מאד חלק וקל יחסית, השתלב, מתפקד, מאד חברותי, מסגרתי ומצליח. עם זאת, בבית לעיתים קרובות זועם, מתקשה לקבל גבולות (ואנחנו די גמישים), מגיב "קשה" לכל גבול שמנסים להציב לו (במיוחד בכל הקשור להגבלת צפיה בטלויזיה ובמחשב) ומגיב במשפטים מאד "חזקים" ולא פרופורציונליים לסיטואציה: "את מציקה לי", "את לא אוהבת אותי", "את רוצה שאני אמות ולא יהיה לך ילד", "אני רוצה למות ולא להיות במשפחה"... תגובות אלו מאד מלחיצות אותנו. נשמח לשמוע את דעתך והמלצות להתמודדות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים וחרדות - ילד בן 6
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008לדנה שלום,
מתיאורך עולה כי בנך נמצא במתח רב וסובל מדימוי עצמי נמוך. כסיסת הציפורניים היא לרוב דרך התמודדות לא יעילה שילדים (ומבוגרים) מפתחים בתגובה למתח וחרדה, ולעתים קרובות ההתנהגות הזו הופכת להרגל, שמתרחש גם בזמנים אחרים עם מצב רוח תקין, כמו בעת צפייה בטלוויזיה.
לגבי כסיסת הציפורניים, חשוב שתסיבו את תשומת ליבו כשעושה זאת ותבקשו ממנו להפסיק. כדאי לתת לו משחק אחר להתעסקות עמו, כמו כדור גומי קטן או משהו אחר לידיים. בכך תוכלו להפנות את העיסוק ונסיונות ההרגעה העצמית אל מחוץ לגוף, לחפץ חיצוני.
נראה לי שכדאי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים, כיוון שכדאי לברר יותר את המהות של התגובות העוצמתיות שלו בתגובה לתסכולים. ייתכן שהמעבר לכיתה א' מעורר אצל בנך יותר מתח מכפי שהוא חושף, אולם שם הוא מתפקד ו"לא מרשה לעצמו", ובבית מתפרצת המצוקה ביתר שאת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8אפרת18/12/2008
היי שמי אפרת לפני כחודשיים עברנו דירה לעיר אחרת כמו כן גם הילדים הועברו לבית ספר אחר. ילדי בן ה8 וחצי קיבל את זה מאוד קשה הוא הדרדר בלימודים מגלה סימני אלימות וכל הזמן אני מקבלת טלפונים מהמורים שלו שהוא פשוט מפריע במהלך השיעור רוב הזמן הוא מעורב בקטטות בבית הספר וכל הערה או הקנטה מצד ילדים אחרים גורמים לו להגיב בזעם או באלימות. פניתי ליועצת בי"הס היא המליצה לנסות לחבר אותו לילדים בכיתתו אחר שעות הלימודים הוא אינו מוכן ותמיד טוען "שנמאס לו מבית הספר הזה" אני ממש מיואשת ולא מצליחה להגיע אל הילד הוא פשוט ילד מאוד סגור ואני בטוחה שעובר עליו משבר שקשה לי להתמודד איתו הוא ילד מקסים חכם ורגיש האם אני מאוד ישמח אם תוכלי לעזור לי כי כנראה שאין לי את הכלים הנדרשים להגיע אליו ואולי תוכלי לייעץ לי מה עליי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות הילד לשינויים
ד''ר שירי שדה שרביט21/12/2008אפרת שלום,
כדאי לערב את המחנכת ואת פסיכולוגית בית הספר כדי שהמערכת תעזור יותר לבנך להסתגל במהרה. למשל, המורה יכולה לחלק אותם לקבוצות עבודה שיכללו גם מפגשים אחהצ בהם בנך יוכל להשתתף וירגיש יותר שייך לילדי הכיתה. בנוסף, כדאי לברר את טיב ההערות שהוא מקבל והאם הוא חשוף לפגיעה מילולית או פיסית בו מצד קבוצה של ילדים.
בנוסף, לא ציינת באיזה הקשר התרחש מעבר הדירה - במידה והרקע אף הוא מקשה על הילד (גירושים, פיטורים, בעיה כלכלית, התרחקות ממשפחה אליה היה קרוב וכדומה), חשוב לדבר על כך עם הילד ולבדוק האם אחד מהנושאים הללו מטריד אותו.
כדי להקל על ההסתגלות, השתדלי למלא את שעות אחהצ של בנך וסופי השבוע בפעילויות מהנות, גם משפחתיות וגם עם חברים מהסביבה הקודמת, על מנת שזמני ההנאות יטענו אותו בכוחות להתמודד עם ההשתלבות בכיתה ועם המסגרת החדשה.
בהצלחה!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 13 חודשיםקרן18/12/2008
בחודש האחרון שמתי לב כי בני בן ה-13 חודשים מסרב לתת לי להחזיק אותו כאשר אבא שלו נמצא. אני מבינה שהיות ואני נמצאת איתו קצת יותר שעות מאביו (בכל זאת גם אני עובדת) זה טבעי שירגיש געגועים אליו, אך התגובה אלי מאופיינת בכעס רב כשאני רוצה לקחת אותו בידיים והתנגדות להרמה. הדבר חזר בצורה קצת פחות קיצונית גם כשאבי וחמותי נמצאים איתו. גם כשהוא בוכה ושנינו נמצאים בבית, תמיד יעדיף ללכת לאביו ולא אלי.. אני לא מבינה עם זה מצב טבעי, הרי הקשר לאמא אמור להיות מאוד חזק בגיל הזה...האם משהו לא בסדר אצלי? אני לא מרגישה שעשיתי משהו חריג מלבד להתחיל להציב לו גבולות ולאמר "לא" כשצריך וזה גם אבא שלו עושה. אני זאת שמשאירה אותו בגן בבוקר ולוקחת אותו אחרה"צ , אך זה לא דבר חדש כי הוא מגיל 9 חודשים הולך לגן...אני ממש לא יודעת איך להתמודד עם המצב הזה ואני לא יכולה שלא להרגיש טיפה נעלבת.. האם אני אמורה לעזוב אותו כשהוא במצב כזה או להתעקש להרים אותו, כי לא תמיד בעלי יכול להמשיך להחזיק אותו.. אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת מעגל הדמויות המשמעותיות
זהורית אסולין שמחון19/12/2008אני יכולה להבין את עלבונך בייחוד לאור אהבתך ומסירותך הרבה אליו הניכרת מבין השורות. יחד עם זאת ישנו גיל (הוא משתנה אצל כל ילד וילד ) שבו הילד אינו מסתפק בזוגיות שלו עם האם ורוצה להרחיב את הקשרים ואת מעגל האנשים המשמעותיים בחייו. תינוקך יכול לכעוס עלייך ולהדוף אותך כיוון שאת הקשר הבטוח בחייו והוא יודע שלמרות הדיפותיו את תמשיכי לרצות להיות עימו בקשר ולא תיבהלי מכך. אני רואה בכעס המופנה אליך סימן לבטחון שלו בקשר שלכם. המשיכי לנסות אך הביני כי הוא זקוק ונהנה מחברתם של עוד אנשים שכנראה יכולים לתת לו דברים אחרים , חדשים ומסקרנים וזוהי התפתחות מבורכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
קרן23/12/2008זהורית שלום, תודה רבה! אין לך מושג איך הדברים שלך חיזקו אותי ! קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותליטל18/12/2008
בני בן 3.8, ילד מאוד חכם ומפותח שכלית ופיזית לגילו. השנה הולך לגן עירייה של 34 ילדים. הגננת כל הזמן אומרת לי שהוא משתתף יפה מאוד בזמן מפגשים ועבודות, מקשיב למה שאומרים לו, חברותי מאוד, אבל, כל יום יש תלונות של ילדים שהוא הרביץ או דחף או חטף משהו. (למרות זאת הילדים מאוד אוהבים אותו). לפי הגננת, בכל יום היא צריכה להעיר לו מספר פעמים. אין יום שעובר בשקט. עליי לציין שבני הוא ילד יחיד ושלפני כחודש עברנו דירה. בבית אנחנו מאוד מקפידים על גבולות ואין לנו בעיות איתו, הוא ממושמע, שמח וילד נוח מאוד. בשבועיים האחרונים המצב בגן נעשה חמור יותר, הרבה יותר מכות, הוא מתעצבן אם משהו לא מצליח לו ומסוגל להעיף דברים (הוא נרגע במהירות, כעבור 2-3 דקות). היום הגננת התקשרה וסיפרה שבזמן ששיחקו בחצר, הוא הוריד את המכנסים ועשה פיפי במריצה והיה מבסוט מהענין. כפי שציינתי, בני חכם מאוד, בצורה בלתי רגילה ויודע מה מותר ומה אסור ולדעתי עשה זאת בכוונה. אני נחרדתי מהענין כי מעולם לא קרה דבר כזה וגם הגננת הזדעזעה. אין ספק כי קיים פער גדול בין השכל לרגש. גם בשנה שעברה הגננת סיפרה שהיו פעמים שדחף ילדים, למרות שהוא לא ילד אלים באופיו (גם הגננת מסכימה) ועם בני דודים או חברים אחה"צ מסתדר נהדר ולא מגיע לשום סוג של אלימות. זה קורה רק בגן. בני אוהב ללכת לגן וכן אוהב את הגננת ואת החברים והפעילויות ולא ברור לי מה גורם להתנהגות הזו. מדוע אני שומעת תלונות כל הזמן (יש ימים שהוא מתנהג נהדר - עליות וירידות). בני מקבל מאיתנו המון תשומת לב ופינוק, אנו משקיעים בו מאוד ומטפחים אותו. אנו משוחחים איתו רבות בנושא האלימות והוא תמיד מספר את האמת על מה שקרה בגן ומודה שלא היה בסדר. ברור לי שהוא מבין איך צריך להתנהג. הוא ילד מחונך ומנומס ואנשים תמיד מתפעלים מהתנהגותו ומחכמתו. היום כעסתי מאוד על ענין הפיפי במריצה והבהרתי לו זאת. מה אני עושה? מה גורם לו להתנהג כך? כואב לי מה שקורה איתו, כי הוא ילד מלא שמחת חיים, מאושר, שובב וכיפי ובעצם אני כועסת עליו על מה שקורה בגן כשבבית הכל בסדר. מצד שני חשוב לי להיות מעורבת במה שקורה בגן. אנא תשובותיכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
ד''ר דוד וילנסקי18/12/2008נראה לי שיש כמה אפשרויות. אם את מרגישה ש הבעייה היא רק בתוך הגן, ניתן לשלם לפסיכולוג ללכת לגן לצפות וליעץ לגננת איך להתמודד עם הבעייה. אפשרות אחרת היא לבנות תוכנית תגמולים יחד עם הגננת וכל יום שהוא מתנהג טוב יקבל מכם פרס קטן או נקודות שיוכל לצבור לקראת משהוא שרוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מטרנה בלילהשלומית18/12/2008
שלום רב בתי בת שנה ושמונה חודשים היא אוכלת שלוש פעמים בלילה מטרנה זאת אחרי שאכלה ארוחת ערב טובה וגם מטרנה לפני השינה א. האם יש גיל שבו מומלץ לגמול מאכילה בלילה? ב. האם ייתכן והיא בכלל לא רעבה והאכילה היא רק מתוך הרגל? ג. איך עושים גמילה יעילה מאכילה בלילה? תודה, שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
ד''ר דוד וילנסקי18/12/2008במידה שהיא אוכלת באופן סביר ביום אין שום צורך באכילה במשך הלילה בגיל שלה. האם את מרדימה אותה עם בקבוק. אם כן יכול להיות שהיא עף פעם למדה להרדם בלי בקבוק ולכן היא דורשת את הבקבוק כל פעם שהיא מתעוררת בלילה כדי להרדם בחזרה. אם זה המצב רצוי קודם בל להרדים בהתחלת הלילה. רק אחרי שהיא תתרגל ללכת לישון בתוך המיטה בלי בקבוק אז הייתי מנסה להוריד את הבקבוקים בלילה בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בחיי פעוטקרן18/12/2008
שלום! בני בן שנה ו-5 ונמצא איתי בבית. אני דואגת לספק לו מגוון פעילויות בבית ומחוצה לו כולל עם בני גילו. נכון לעכשיו, אנו (ההורים) חושבים להכניס אותו לגן בשנה הבאה (אז יהיה בדיוק בן שנתיים) ולא בגלל צורך כלכלי אלא על מנת לספק לו סביבה מתאימה יותר (?...) ולכן גם אם העניין ידחה קצת במספר חודשים זה לא יהיה קריטי. על הפרק עומד גם מעבר לדירה ולסביבה שונה לגמרי (מבית בכפר לדירה בעיר). לאור מה שתיארתי שאלתי היא האם כדאי לדחות את הכניסה לגן או לפחות לדאוג שזה לא ייעשה במקביל למעבר דירה? עד כמה זה באמת חשוב ומשפיע על פעוט (וברור לי שזה גם עניין אינבידואלי) ומהי הדרך שבה כדאי לבצע את השינויים במינימום "סיכון" ובהתחשב בצרכים ההתפתחותיים של פעוט שיהיה כבר "גדול" כך שהסביבה הביתית אולי לא תתאים /תספק אותו יותר. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר דוד וילנסקי18/12/2008את נשמעת אמא סובה ולכן אני לא רואה שום חסרון להשאיר אותו בבית עוד תקופה עד שאתם תעברו דירה. אחרי המעבר הייתי מחקה כמה שבועות עד שיתרגל לסביבה החדשה ובתקופה הזאת היית מבקר כמה פעמים בגן ההחדש כי יוכל להכיר את המקום ואת הגננת לאט לאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה מתאפקאמאלה18/12/2008
בני בן שנתיים וחודש. לפני 3 חודשים נולדה לו אחות. כחודשיים קודם לכן הוא התחיל להודיע לפני שהוא עושה קקי - אז קניתי סיר וישבנון ושמתי בבית. סיפרתי לו מדי פעם את הסיפור של נפתלי ושאלתי אם הוא רוצה לעשות קקי בסיר. הוא לא רצה. לא לחצתי מעבר לכך. בחודשים האחרונים הוא מתאפק נורא עם הקקי עד כדי כך שיצא לו קקי קשה מאוד וכואב. לכן בעצת רופא מזה מספר שבועות אנו נותנים לו אל-צירות ופרפין. עכשיו אין לו פיסורה והיציאות רכות ולא כואבות לו אבל הוא עדיין מתאמץ להתאפק. יש ימים שהוא בוכה בלילה כי הקקי מנסה לצאת והוא לא נותן לו. מה אפשר לעשות? אגב כשהוא אומר "יש לי קקי" אנו אומרים לו "יופי" או "יופי אז תעשה" והוא אומר "לא..." ומתאפק. פרט לכך הוא שמח מאוד רוב היום וגם מסתדר יפה עם אחותו הקטנה. גם בגן הכל בסדר אבל גם שם מתאפק. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמאלה
ד''ר דוד וילנסקי18/12/2008אני מציע להושיב אותו על הברכיים שלך, לעשות לו מסגי עדין לבטן ול ספר לו סיפור על הקקיים בבטן. כנרא זה חם והאים להם בתוך הבטן ולכן הם לא כל כך רוצים לצאת. זה כאילו שהם ביום הולדת ונהנים ואף אחד לא רוצה ללכת הביתה. זה לא תרופת פלא אבל יכול להיות שההזדהות עם הקיל הפנימי שמסרב לשחרר את הקקי לאט לאט ירכך את ההתאפקות. תספרי לנו איך זה מתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה פרפקציוניסטיתאתי18/12/2008
שלום יש לי ילדה בת 8 וחצי והיא נורא פרפקציוניסטית בכל הקשור לבית הספר וגופה היא כל הזמן מוחקת את התשובות במחברת כי לא כתבה ישר או לא ישבה ישר חשוב לציין שהיא מאוד מסודרת וזה מפריעה לי מאוד כי אם השיעורים אמורים לקחת שעה הם לוקחים 4 שעות וזה יוצר אצלי עצבנות היא רוצה שאני יישב לידה ויעזור לה אפילו למחברות יש סדר קבוע בתיק גם לספרים ואם היא לא שמה נכון כי מתעצבנת כל יום היא מסדרת את הקלמר ומנקה אותו אפילו את האותיות היא חייבת לכתוב על השורה ולא היא מוחקת כמה וכמה פעמים גם לגבי נקיון גופו יש לה אופססיה היא חייבת להתקלח לאחר כל כניסה לשירותים וכל מה שהיא נוגעת היא שוטפת ידיים לפעמים היא שואלת אם היא צריכה לשטוף ידיים לאחר שנגעה במשהו מסויים ואני אומרת לה לא היא מחכה שאני לא יראה אותה ונגשת לישטוף ידיים חשוב ליציין שזה מאוד מקשה על חיי היום יום בבית כי כל דבר לוקי יותר מדי זמן היא קמב ב6 בבוקר להתקלח ולהתארגן ואנחנו יוצאים רק ברבע לשמונה מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר דוד וילנסקי18/12/2008לפי התאור שלך נראה לי שכדאי להתיעץ עם פסיכולוק ילדים. בינתיים הייתי מבקש מרופא ילדים לשלוח בדיקת דם לנוגדנים נגד סטרפטוקוקוס היות ולעפעמים התנהגות אובססיבית יכולה להיות קשור לתגובה של הגופ לזיהום סטרפטוקוקלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אומרת אמאאמא17/12/2008
יש לי ילדה בת שנה ותשעה חודשים. היא כבר אומרת די הרבה מילים ולא פשוטות ובקושי אומרת אמא. אם יצביעו עלי וישאלו אותה איך קוראים לי או מי זאת? היא לרוב לא עונה ורק לעיתים אומרת אמא בעוד שהיא כבר למדה להגיד משהו בסגנון סבתא וסבא ושמות של קרובים. אני נותנת לה את היחס הכי חם ואוהב שיכול להיות ואני יודעת שהיא אוהבת אותי בחזרה. אז מה הקטע בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
מיכל לופו-שדה17/12/2008אני מבינה שאת מוטרדת מכך שבתך אינה קוראת לך אמא, עם זאת, נשמע מדברייך כי התפתחותה השפתית תקינה , בסה"כ את אומרת כי היא מבטאת מילים רבות, וגם אומרת את המילה אמא כאשר היא עצמה רוצה בכך. נראה לי כי הפעלת לחץ עליה לבטא את המילה ודרישות חוזרות מצידך ומצד הסובבים אותה לומר אמא הינה פעולה שלעיתים עשויה רק להגביר את הימנעותה משימוש בה. את מתארת יחס וקשר טוב ביניכן ולכן ממש לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שחשבתי. תודה.
אמא17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8אתי17/12/2008
שלום רב יש לי ילדה בת 8 היא כל הזמן אומרת לי שהיא מסתכלת על בחורות יום אחד היא אמרה לי שהיא רוצה לישון עם חברה שלי במיטה ערומה ולראות לה את הציצי אני נורא נלחצת ולא יודעת אין להגיב לה כשהיא מדברת איתי על הדברים האלה וכל הזמן על בחורות ושהיא רוצה כבר להתנשק וכל מני דברים מוזרים אנה עזרו לי אני עובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8
מיכל לופו-שדה17/12/2008ם אתי
אני מבינה את דאגתך ואת הקושי להתמודד עם השאלות של בתך בנוגע למיניותה ומחשבותיה על מין. עיסוק של ילדים בתכנים מיניים הינו אכן דבר שלהורים רבים קשה להתמודד איתו ללא תגובות של חרדה ומבוכה ולעיתים גם כעס. עם זאת, חשוב מאוד שתנסי לא להפגין רגשות אילו בפני בתך מאחר ואילו יכולות לגרום לה להרגיש אשמה ובושה ולהימנע מלדבר על כך איתך.
ראשית, חשוב לי להדגיש כי אם פעם בנות היו מתחילות את גיל ההתבגרות בגילאי 12-13, היום רבות מהן מראות סממנים משניים וראשוניים של התפתחות מינית כבר בגיל 8-10. כיוון שההתפתחות המינית הפיזיולוגית מקדימה את זמנה, ישנם ילדים אשר עסוקים בכך בגילאים מוקדמים יותר. כמו כן, לעיתים עיסוק במיניות נובע מחשיפה לא מותאמת. יתכן כי בתך נחשפה לתוכניות אלו בטלוויזיה או במחשב או שראתה משהו בבית הספר או אולי גם בבית?
בכל מקרה חשוב לנסות ולדאוג לכך שלא תיחשף לתכנים מיניים.
כמו כן, חשוב מאוד לשוחח איתה על כך ללא העברת ביקורת או יצירת תחושת כעס או אשמה, אלא בפתיחות תוך שיחה רגועה על הנושא. אימרי לבתך שאת שמחה שהיא שיתפה אותך במחשבותיה. אפשרי לה לבטא את מחשבותיה ורצונותיה על מנת שתוכלי להסביר לה מה מותר ומה אסור. נסי לשאול אותה האם היא ראתה משהו כזה בבית או בטלוויזיה, או אולי מישהו רצה לשחק איתה במשחק כזה. חשוב להדגיש בפניה כי התנהגויות כאלו נעשות בין מבוגרים ולא על ידי ילדים. וכי הגוף שלנו הוא פרטי ואסור לאחרים לגעת בנו מבלי שאנחנו מסכימים. חשוב לזכור בנוסף כי המחשבות המיניות על בנות מינה בגיל כה צעיר אינו מצביע על משיכה מינית לבנות, אלא כנראה מהווה אינדיקציה לכך שהיא מבולבלת בעיקר ועסוקה בנושאים אלו.
אם העיסוק ממשיך ניתן לפנות לייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שלי בת 6 ,סיפרה ששומעת קולותדלית16/12/2008
שלום הילדה שלי בת 6 וחצי. חכמה, מפותחת ונבונה ביותר. סיפרה לי היום סוד בבכי מתפרץ ועצוב שכבר 3 שנים (כך אמרה) היא שומעת קולות במשך היום וגם לפני השינה שצועקים עליה, מקללים אותה ואומרים לה שהיא משרתת . זה מפחיד אותה והיא רוצה שזה יפסיק. אמרתי לה תודה שהיא משתפת אותי וחבל שלא עשתה את זה קודם. שאלתי אותה פרטים מתי זה קורה, אם זה רק קולות או גם רואה מישהו. אמרה שזה קולות בעיקר ולפעמים רואה ראש ויד (בלי הגוף) והדמות עושה עם היד סימן עם האצבע לאורך הצוואר, כאילו איום שיהרגו אותה. את כל זה סיפרה בבכי. שאלתי אותה מה יכול לעזור לה כשזה קורה. מה היא יכולה להגיד לעצמה ולקולות כשהם צצים. ניסינו לבדוק אפשרויות. היא ביקשה שאספר גם לאבא, שאני אספר שידע על זה גם. רציתי לשאול אם יש רעיון איך להמשיך להתמודד עם זה. האם לעזוב כי זו אולי עוד פנטזיה וסתם מחשבות רעות שעוברות לה לפעמים. האם לעשות עם זה משהו מעבר? לבתי בעייה אחת והיא הרטבה בלילה, דבר שב3 שבועות האחרונים מתחיל אני מקווה להסתדר. אשמח לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעת קולות
מיכל לופו-שדה17/12/2008
שלום דלית
ראשית, אני שמחה שבתך שיתפה אותך וחשוב לי לציין כי תגובתך אליה היתה טובה ומותאמת מאוד. נראה כי היא שמרה סוד זה הרבה זמן והיא זקוקה כרגע לתמיכה, הכלה ואוזן קשבת שאת בהחלט נותנת לה. אני מרגישה מתיאורך שהיא זקוקה להרגעה גם ממך וגם מבעלך וחשוב כי תאפשרו לה לדבר על הקולות הללו מבלי להפגין חרדה, אשר לרוב מגבירה את התופעה.
שמיעת הקולות של בתך עשויה לנבוע מסיבות שונות . לעיתים הקולות נובעים ממתח או חרדה שהילדה חווה, או אירוע שחוותה בעבר. יתכן גם שאילו מחשבות טורדניות הנחוות על ידה כקולות. חשוב לבדוק בשיחה איתה אם יש משהו המציק לה או אירוע שמטריד אותה.
כמו כן, יש צורך לבחון כיצד היא מתפקדת במהלך היום? איך היא מסתדרת בכיתה וכיצד תפקודה הלימודי והחברתי?.
אני ממליצה לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת לקבל תמונה ברורה ומלאה יותר של המצב. בינתיים אפשרו לילדה לשוחח על כך, ניתן לבקש מבתך לצייר את הקולות ואת המראות שהיא מתארת ולספר סיפור סביבו.
יתכן וההרטבה בלילות קשורה לחרדה שהיא חווה או אירוע שהיא חוותה.
אם את מעוניינת בהמלצות בהתאם לאיזור מגורייך את מוזמנת ליצור איתי קשר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהסיגל16/12/2008
בני בן 3.8 גמול מפיפי לא גמול מצואה. הולך לגן ערייה. בגן מוציאים לי את המיץ לגבי העובדה שהוא עושה צואה בתחתונים. מלחצים מאוד אותנו ההורים ואת הילד. הייתי רוצה טיפים לגבי איך לגמול אותו, והאם גן ערייה יכול להפעיל מכבש לחצים על ההורים כי הייעת אינה מעוניינת להחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
מיכל לופו-שדה17/12/2008שלום סיגל
ילדים רבים נגמלים בקצב שונה ובשלבים שונים. לעיתים קרובות הגמילה מפיפי וקאקי לא נעשית בו זמנית ולא מעט ילדים ממשיכים לעשות קאקי בחיתול או בתחתונים מסיבות שונות. בהרבה מקרים סירוב לעשות קאקי בשירותים קשור לתחושה של הילד כי הקאקי הוא חלק מהגוף שלו וניתוק מהקאקי מפחיד. מה עוד יפול ממני? לפעמים הקושי נובע מפחד לשבת על האסלה שהיא גדולה מאוד ואולי אני אפול פנימה. לכן חשוב להיות רגישים, סבלניים ועניינייים. בכל מקרה אין לי ספק כי לבנך וודאי לא נעים לעשות קאקי בתחתונים ולכן חשוב לעזור לו להיגמל, בלי שום קשר ללחץ המופעל על ידי הגן. ניתן לעזור לו בגמילה על ידי בניית תוכנית התערבות שתיעשה בשיתוף עם הגן. ניתן למשל לעשות איתו תכנית חיזוקים. בתחילה לומר לו שאת רואה כי קשה לו לעשות קאקי בשירותים וכי את בטוחה שלא נעים לו לעשות בתחתונים. ניתן לחזק אותו בכל פעם שהוא מוכן להתקרב לשירותים, גם אם הוא עושה את הקאקי בתחתונים אך קרוב יותר למטרה תני לו פרס (מדבקה, בלון וכו'). בהמשך את הפרס ניתן לתת רק כאשר עושה בתוך חדר השירותים ולבסוף בשירותים עצמם.
אפשר גם לשים ניילון נצמד לאסלה, וכך הוא יעשה את הקאקי בניילון ויוכל לראות אותו ולזרוק את הקאקי יחד איתך לשירותים או לפח.
אם הפחד קשור יותר לישיבה על האסלה עצמה, חזקי אותו על ישיבה על האסלה ללא קשר לקאקי. הציעי לו לשבת בשירותים מספר פעמים ביום, ללא קשר ליציאות ובכל פעם שישב על האסלה חזקי אותו על כך באמצעות מדבקה או פרס קטן.
כמו כן, חשוב כי גם בגן הגננת תגיב לכך ברגישות ולא בהעברת ביקורת. חשוב כי תשתפי אותה בתהליך החיזוקים שתנקטי בה כך שגם בגן יקבל חיזוקים.
כמו כן, את יכולה להקריא לו ספרים בנושא
סיר הסירים של אלונה פרנקל, טוסיקים.
להורים יש ספר גמילה של ד"ר עדנה כצנלסון שאת יכולה לעיין בו עבורך.
אם הקושי ממשיך את יכולה לפנות להדרכה וייעוץ
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - בתודה ליעוץ
סיגל17/12/2008מודה על התגבוה המהירה ועל היעוץ!! אכן בני פחד מאוד מהאסלה וטען כי הוא נופל... קנינו לו ישבנון והוא יושב עליו הרבה זמן ולבסוף עושה בתחתונים.... הגננת נתנה לו מספר פרסים על ישיבה באסלה! בבית הוא עונד מדליה בגאווה ואו מקבל פרסים כאשר הוא יושב באסלה. קראתי לו סיפורים בנושא... ואחיו (5) מראה לו שוב ושוב כמה זה קל. איך שהוא קורא לו לבוא ולראות איך עושים בשירותים הוא רץ לראות, ומתפעל מחדש כמה זה קל... ובכל זאת לבסוף עושה בתחתונים... בגן מגלים סימנים של חוסר סבלנות משווע! חדלנו לשתף פעולה... האם זה הזמן לפנות לפסיכולוג? איך יודעים אם זה רגשי או פיסי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
מיכל לופו-שדה18/12/2008שלום סיגל
קודם כל נשמע שהתחלתם את תהליך הגמילה וטוב מאוד שעשיתם זאת. המשיכו ואל תתיאשו. לא סתם אנו מכנים זאת תהליך כאשר יש ילדים להם זה לוקח פחות זמן ויש ילדים שיותר. הדבר החשוב הוא להיות עקביים תוך המשך מתן חיזוקים על ישיבה על האסלה וכניסה לחדש השירותים. נסו גם את הניילון הנצמד שתיארתי, לפעמים זה גם עוזר.
כמה דברים נוספים, האם ישנם זמנים פחות או יותר קבועים בהם הוא עושה בתחתונים? אם כן ניתן לנסות ולדאוג לכך שייגש לשירותים בזמנים אלו.
חשוב כי תשוחחי איתו בזמן רגוע על הנושא ואימרי לי כי את יודעת שלא נעים לו לעשות קאקי בתחתונים וביחד לאט לאט את בטוחה שגם הוא יוכל לעשות באסלה. בינתיים, האחריות שלו זה לומר לך ולגננת כשבורח לו כדי שלא יישאר עם הצואה בתחתונים ויסבול מכך. תני לו לגן בגדים להחלפה ולמדי אותו להחליף מאחר ואת אומרת שהגננת לא מוכנה וחשוב שהוא לא ישאר מלוכלך כל היום, דבר שעשוי גם לגרום להתרחקות ילדים ממנו.
שנית, בנוגע לשאלה אם זה פיזי או רגשי, על פניו נשמע לי שמדובר בהסתגלות רגשית, עם זאת, כמובן שקשה לי לאבחן את בנך דרך האינטרנט. לכן, את יכולה להתייעץ ולשתף את רופא הילדים בנושא, כאשר חשוב לשים לב האם ישנן הוא סובל מעצירויות? האם כואב לו בזמן עשיית הצרכים?
לבסוף, בנוגע לגן, מאחר ומדובר בגן עירייה יש פסיכולוגית מטעם השפ"ח העובדת בגנים . אני ממליצה לך לנסות ולהתייעץ איתה, על מנת שתוכל היא לייעץ לגננת כיצד להתנהג ועל מנת שבנך לא יסבול מהסירוב של הגנננת לטפל בנושא.
כמו כן, אם הקושי ממשיך, ונשללה בעיה רפואית, טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי, עם לימוד טכניקות של הרפית נשימות ושרירים ובליווי הדרכה שלכם גם יכול לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיגל18/12/2008מיכל את מקסימה. תודה רבה! וחג אורים שמח. אני בהחלט מתכוננת לישם את הטיפים בכל המישורים.פשוט מפליא איך ילד כזה אינטליגנט שמדקלם בעל פה את הספר של,'רון בשירותים...' בודק אחרים איך הם עושים את הצרכים בשירותים, יושב באסלה, ובסוף עושה בתחתונים... מדהים! אבל לנו שלא כמו בגן יש הרבה סבלנות וכולי תקווה שנעבור את הפזה הזו במהרה. ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות של ילדה בת 4.5יפית16/12/2008
שלום רב, ביתי בת 4.5 מאוננת זה זמן רב. עות מהתקופה שהייתה תינוקת היא הייתה מתחככת במזרן או בקרית וכך למעשה הייתה נרדמת. ככול שגדלה מתוך אי נעימות מהסביבה דרשתי ממנה לחדול. המצב שנוצר הוא שהיא מאוננת על הכיסא בגן בתדירות מאוד גבוהה עד כדי שהגננת טוענת שזה מפריע לתפקוד שלה בגן (היא לא מסיימת עבודות ומתוך התנועתיות היא מזיזה את מפת השולחן שליה עובדים כולם) הגננת מבקשת ממנה לשבת יפה אבל זה לא עוזר! כשאני מבקשת ממנה היא מבטיחה כל פעם מחדש שתפסיק אך למחרת המצב חוזר (היא אומרת שזה נעים לה...) בבית היא לא מאוננת בכלל!!!(גם לא בחופשות) ניסיתי להסביר לה שזה לא נעים ושאולי היא תעשה אתזה בחדר כשהיא לבד אבל זה לא עוזר האוננות נמשכת בתדירות גבוהה (מידי יום) אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות תגובה ליפית
מיכל לופו-שדה16/12/2008שלום יפית
אוננות אצל ילדים רבים אכן מתחילה כמו אצל בתך עוד בתינוקות המוקדמת . חשוב להדגיש כי בניגוד לאוננות אצל מתבגרים ומבוגרים היא לא מלווה בתכנים ו/או פנטזיות מיניות ולא קשורה לתהליכים של התבגרות מינית מוקדמת. אני יוצאת מתוך נקודת ההנחה שבתך בריאה לחלוטין,התפתחותה תקינה והתפקוד הכללי והחברתי שלה - תקין. אם זה לא המצב או אם יש סימני שאלה - חשוב לערוך ברור מקיף.
במצב כזה בו הכל תקין, אפשר שאת וגם הגננת תשוחחו איתה ולהגיד בעדינות לבתך שאת יודעת שזה נעים לה ומרגיע אותה , אבל זוהי פעולה שעושים בפרטיות ולא עושים בגן ליד ילדים אחרים. חשוב שהשיחה תיעשה בלי כעס ובלי מבוכה - ילדים לומדים להתייחס למיניות שלהם עצמם ולאוננות בפרט על פי האופן שבו הנושא נתפס על ידי סביבתם הקרובה. אם אתם תתייחסו לזה בצורה טבעית וענינית - יש סכויים טובים מאד שכך גם היא.
מאחר ואת מתארת כי האוננות של בתך מתרחשת בעיקר בגן ולא במקומות אחרים נראה כי האוננות מהווה עבורה דרך להרגע . לכן חשוב לשוחח איתה ולשאול אותה איך היא מרגישה בגן, אם יש דברים שמציקים לה או מטרידים אותה. כדאי לבדוק עם הגננת איך היא מבחינה חברתית, איך היא מתפקדת במפגשים למלש ובפעילויות שונות אני ממליצה להתייעץ עם פסיכולוגית הגן, אשר תוכל לצפות בה ולייעץ גם לגננת כיצד לנהוג.
בכל מקרה, כאשר היא מתחילה לאונן בגן חשוב להציע לה דרכים אחרות להירגע. למשל, שהגננת מבחינה כי היא מתחילה היא יכולה לומר לה שזה לא מתאים כרגע ולהציע לה להירגע בדרך אחרת . למשל על ידי לקיחת חפץ שמרגיע אותה מהבית, על ידי נשימות עמוקות וכדומה. ישנן טכניקות של הרפיות שרירים והרפית נשימה שניתן ללמוד בטיפול התנהגותי קוגניטיבי אשר עשויות לעזור לה ללמוד להירגע בצורה מותאמת יותר כאשר נוכחים סביבה אנשים.
אם אתם מרגישים כי תדירות האוננות בגן אינה יורדת וכי על אף ההסברים שלכם ובקשותיכם היא ממשיכה לעשות זאת באופן שמפריע לה לתפקד כדאי לפנות לייעוץ. .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפית16/12/2008תודה רבה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייה אינטלקטואלית בגן ילדיםדולב16/12/2008
בתי כמעט בת 4, נמצאת בגן שיש בו 32 ילדים. יש לה כשלוש בנות וארבעה בנים בני גילה והשאר קטנים ממנה במידה משמעותית ( יש כ 15 ילדים שהם פחות מגיל 3). שאלתי היא האם במסגרת מעורבת כזו היא עלולה לקבל פחות גירויים המתאימים לגילה. גם בגלל הכמות וגם בגלל הגילאים. זו שנה שנייה שהיא בגן ואני חשה שזה קצת more of the same'. כמו כן היא לא ישנה בצהריים, לפעמים כן, אולם כאשר היא בעוררות ואינה מעונינת לישון, אין אפשרות במסגרת הגן לספק לה משחק מתאים. לרוב היא מתבקשת להשאר על המזרון לפעמים גם נרדמת ממש לפני שכולם כבר אמורים להתעורר. בחודשיים הראשונים לשנה הנוכחית היא לא נהנתה ללכת וגם ספגה נשיכות, מכות מילדים בגן (הם בחצר כחמישים ילדים כי קבוצת קטנים בני שנה עד שנתיים מצטרפת). כמו כן לא רצתה להיכנס למפגשים והיו מצידה התפרצויות של כעס. לאחר שיחה רצינית עם הגננת חל שינוי לטובה, וביתי משתפת פעולה והולכת לגן יחסית ברצון. למרות זאת יש לי הזדמנות להעביר אותה לגן בו יש כ 12 ילדים שכולם בני גילה. אודה מאד לתגובתכם בעניין, להשלכות האפשרויות של מעבר כזה, לדאגתי בנוגע לגרייה האנטלקטואלית וגם להרכב החברתי מבחינת הגילאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גן
מיכל לופו-שדה17/12/2008שלום
החלפת גן באמצע השנה היא לרוב צעד פחות מומלץ מאחר וזה מצריך הסתגלות מחודשת למסגרת חדשה. עם זאת, בכל מקרה יש לשקול את הדברים לגופם. אני מבינה כי בתך נמצאת בגן של גילאי טרם טרום חובה וטרום חובה ואתה מרגיש כי אין בגן מספיק גירויים ותכנים המתאימים לגילה. עם זאת, היא כן מוכנה היום ללכת לגן ברצון ודי הסתגלה אליו. לכן, לפני שהייתי מעבירה את בתך, הייתי בודקת ראשית עם הגננת, אילו תכנים, חוגים, מפגשים מתקיימים בגן המותאמים לגילה של בתך? האם ניתן בתוך הגן לעבוד עם הילדים בקבוצות לפי גיל/רמה כך שבתך תקבל מענה מותאם יותר מבחינת הגירויים להם היא נזקקת. כמו כן חשוב לבדוק האם לבתך טוב מבחינה חברתית? האם יש לה חברות או חברים? האם היא נפגשת איתם אחה"צ?. מעבר לכך, בדקו לגבי הגן השני, בו אכן יש מעט יותר ילדים באופן משמעותי, האם אתם מתכוונים להשאיר אותה שם גם שנה הבאה? על מנת לא ליצור מצב בו שוב שנה הבאה תעבור לגן חובה עירוני וחתזור לגן בו נמצאת היום? יש יתרונות לגן חובה של העירייה מאחר ולרוב חלק מהילידם מהגן ימשיכו איתה לכיתה א'.
האם הגן הפרטי נמצא באיזור מגוריכם כך שאחה"צ תוכל להמישך ולהיפגש עם הילדים מאיזור מגוריה.
כל אלו הם שיקולים שיש לבחון לפני שמבצעים העברה כזו או אחרת. אם אכן בתך במסגרת גן עירייה יש לגן פסיכולוגית מטעם השפ"ח, לכן ניתן גם להתייעץ עם פסיכולוגית הגן ולבקש , בפרט אם יש מקרי אלימות מרובים בגןן של בתך היום , לייעץ לגננת כיצד לטפל בכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 - ילד סנדויץאור16/12/2008
שלום אני אמא לשלושה בנים:בן 13 בן 9 ובן-5.5 , הבעיה היא עם בני בן התשע, הוא הילד סנדויץ וכל הזמן טוען שהוא מקופח בבית, מעבר לכך שהוא הילד האמצעי יש לו בעיית גדילה הוא מטופל אצל רופאת אנדו-קריני וערך בדיקות שמעידות שאין לו שום בעיה גנטית אך כרגע הוא בכיתה ד' ומתחיל להפריע לו ההבדל החיצוני בינו לבין חבריו, דבר שגורם לו לא לרצות לאכול ולחשוב שיש בגופו דבר לא תקין אך ככל שמסבירים לו הוא לא מוכן לקבל, כל השתלשלות זאת גורמת לו לירידה בלימודים, לשקר אין סוף ולהציג אותי בתור אמא "מכשפה" שלא אוהבת אותו . אני נואשת ולא יודעת מה לעשות, אין ספק שאני מרגישה שאני מפספסת איתו משהו ולא יודעת איך לטפל בזה האם מומלץ לקחת אותו לעזרה פסיכולוגית או עזרה אחרת בבקשה עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
מיכל לופו-שדה16/12/2008שלום אור
אני מבינה כי את דואגת לבנך אשר כרגע בהחלט נשמע מוטרד בעצמו. מדברייך לא ברור לי האם הוא מפותח מבחינת קומתו יותר או פחות מבני גילו. בכל מקרה אין ספק כי בגילו שוני במראה חיצוני תמיד גורם לחוסר נוחות ועשוי לגרום לפגיעה בדימוי העצמי. מאחר ואת מתארת כי חלה ירידה בתפקודו הלימודי וכי הוא מסרב לאכול, וכן כי מעבר לכך הוא תופס עצמו כמקופח ביחס לאחיו, נשמע לי שמומלץ כי תפנו לייעוץ אצל פסיכולוג על מנת לעזור לכם ולו להתמודד עם המצוקה בה הוא נמצא.
בכל מקרה בינתיים, כרגע חשוב לתמוך בו ולשוחח איתו על הדברים שמטרידים אותו. יתכן והוא גם זקוק ליותר תשומת לב כרגע, ואם ניתן ואפשרי מבחינתכם נסו למצוא זמן לבלות איתו לבד בלי האחים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)