מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה שלא נענתה מספר פעמיםרוני25/12/2008
ביתי , ילדה בת שנה ושבעה חודשים , מאוד מפותחת לגילה. מדברת שוטף ( שרה שירים מלאים) , הולכת מגיל 11 חודש. לפני כשבוע היא התחילה ( לפחות כך נראה לי) לאונן. היא יושבת עליי ומתחככת ברגליי. חשוב לציין כי היא מתנהגת כך רק עימי ( לא עם המטפלת ולא עם אביה) אני יודעת שהתופעה טבעית , והיא בתהליך גילוי הגוף. אך עדיין - המצב מאוד מביך אותי - ואיני יודעת כיצד לנהוג. היו מספר פעמים שניסיתי להפסיקה ולעניינה בדברים אחרים - היא מאוד כעסה עליי כאילו אני "מפריעה " לה. נא עצתכם. תודה , רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר דוד וילנסקי26/12/2008כנראה לכולנו זה קצת מביך ולכן התשובה התעקב. האמת שאם את יכולה לחשוב על זה כמו בקשה למסגי בגב היה מוריד מהמבוכה. את יכולה להענות לבקשה אבל גם מותר שהתעייפת אחרי כמה דקות ולהציע משהוא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה חברתית?מושית25/12/2008
בוקר טוב. בני בן 4. עובר תקופת אנטי בולטת. עצבני ונרגן במהלך היום, אך מדברי הגננות בגן ובצהרון מתנהג בסדר גמור. עד לפני חודש היה נפגש עם חברים בתדירות נמוכה יחסית, אך תמיד רצה וכשהוזמן הגיב ממש בחיוב. בשבועיים האחרונים הוא מגיע הביתה ומסרב באופן עקבי ללכת לחברים או להזמין חברים. אומר שלא רוצה. כשאני שואלת אותו עם מי שיחק בגן עונה "אף אחד" למרות שכשאני שואלת את הגננות משיבות לי שהיה חברותי ושיחק היטב עם ילדים. האם צריך להגיב באיזשהו אופן לכך שהוא מסרב להיפגש אחה"צ עם חברים או לתת לזה לחלוף? האם זה יכול להיות ניסיון למשוך תשומת לב? האם עלול להעיד על בעיה חברתית? אודה לעצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר דוד וילנסקי26/12/2008ני לא הייתי לוחצת עליו כרגע. נראה לי יותר חשוב לנסות להבין למה פתאום יש שינוי במצב רוח. לא בטוח שזעייה חברתית אך ברור שמשהוא מפריע לא. במידע שאת לא מצליחה לפענח את זה לבד יכול להיות שמפגש או שתיים עם פסיכילוג ילדים יכול לתרום להבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות בלילהדניאל25/12/2008
שלום רב, בתי בת השנתיים מתעוררת כמעט כל לילה. אני לא מיגשת אליה מיד וכשאני רואה שהיא לא נרגעת אני נותנת לה בקבוק והיא נרדמת. בלילות האחרונים היא רוצה לקום ולשחק. אני יודעת שהדעה הרווחת היא לא לתת לה לקום, להרגיע אותה ולצאת מהחדר. הבעיה היא שהיא בוכה מאד וכואב הלב, מצד שני אני עובדת קשה וזה קוטע לי את השינה. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר דוד וילנסקי26/12/2008קודם כל הייתי רוצה לדעת איך את מרדימה אותה בהתחלת הלילה ואז אני אתיחס בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אחראי מידיליאור24/12/2008
שלום, בני בן חמש וחצי. בשבועות האחרונים הוא פיתח "טיקים" של כחכוח בגרון ומצמוצים, הרופאה סבורה שזה קשור לכך שאני בהריון ומספר ימים קודם לכם סיפרנו לו על כך. הוא מאד מתרגש מהעובדה שתהיה לו אחות קטנה (יש לו אחות בת שלוש) ובכלל הוא מאד אוהב תינוקות. היום הוא היה בקיטנה שמשותפת לגן שלו ולגן של לידים קטנים ממנו בשנה. הוא סיפר לי שהוא שיחק עם הילדים הכי קטנים בגן (קטנים ממנו בשנתיים ויותר) כי הוא לא רצה לשחק עם ילדים בגילו, כששאלתי אותו למה הוא אמר שהוא צריך לשמור על הילדים הקטנים כי ההורים שלהם לא נמצאים והגננות לא תמיד יכולות לשמור על כולם. אמרתי לו שזה לא תפקידו ושהוא יכול לשחק כמו כולם אבל הוא אמר שהוא רוצה להיות שוטר כשיהיה גדול והוא צריך להתאמן בלשמור שכולם יהיו בסדר. בכלל הוא מעדיף חברה של ילדים קטנים ממנו, אפילו ממש תינוקות - שעליהם הוא "שומר" ועם חברים בני גילו הוא לא כל כך רוצה להפגש אחרי הצהריים. האם אני צריכה להיות מודאגת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אחראי?
מיכל שמש24/12/2008ליאור שלום, אם העדפתו של ילדך לשחק עם ילדים צעירים הינה עקבית, יש לבדוק זאת. הייתי מתחילה בלשאול את הגננת איך המיומנויוות החברתיות שלו בגן. אם גם היא תעיד על קושי, יתכן שבנך הנבון מספר על תפקידים" שלוקח כדי לחפות על קושי שלו באינטרקציה עם בני גילו. אם אכן כך הדבר, ניתן לפנות ייעוץ בתחום. במקביל , יתכן והתנהגותו בזמן האחרון היא ביטוי להתנהגות "אימהית" שסיגל, מתוך הזדהות עם ההריון שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 לא - בנושא חברתילירון24/12/2008
ביתי בתי 5 ואינה מוכנה לשחק עם ילדים בגן למעט ילדה אחת. שמתי לב לזה כבר בגיל 3 שכל שנה היא נצמדת לילד אחד או ילדה. כאשר אני מנסה להזמין חברה אחרת מהגן היא פשוט לא מוכנה. היא מתנהגת כאילו היא סולדת מכולם ואני יודעת שאין סיבה מיוחדת לכך כי ילדות אחרות כן רוצות לשחק איתה. היא פשוט לא מוכנה להתחבר. ניסיתי לדבר איתה ולהבין למה אבל לא היתה לה תשובה.אני מוטרדת כי היא כבר גדולה ובוגרת. מה ניתן לעשות ? מדוע היא לא מתחברת לילדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישוירם חברתיים
מיכל שמש24/12/2008לירון שלום, כדאי להתייעץ עם הגננת ואם גם היא רואה בעיה, ניתן לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג המלווה את הגן. לעתים הדרכה לכם או טיפול קצר לילדה יכולים לשפר את הכישורים החברתיים שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 המסרב לישון במיטהחני24/12/2008
שלום רב אחד הנכדים שלנו אשר בעוד כחודש וחצי יהיה בן 4, ילד מאד נבון, חמוד ולא עקשן בכלל, מסרב בתוקף לישון במיטה. מעדיף כבר שנתיים מאז שהחליפו לו את מיטת התינוק לישון בחדר ההורים על מזרן. עלי לציין שיש לו שתי אחיות גדולות ממנו אחת בת 11 והשניה בת 7, כאשר זאת בת ה-7 ישנה באותו חדר שאמור גם הוא לישון. איך שמדברים איתו על מעבר שינה למיטה, פתאום עושה "ברוגז" ומחליף נושא. מה אפשר ואיך ניתן לשכנע אותו ביחוד שעכשיו קר שישן במיטתו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת ילד במיטתו
מיכל שמש24/12/2008אכן רצוי שילד ילמד לישון במיטתו, בלי קשר לטמפרטורה הקרה בחורף. כדאי לעשות תהליך הדרגתי, בו בשלב ראשון אחד ההורים ישן בחדרו, אחר כך רק ירדים אותו ויצא, וכך הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של ילד בגן על ביתי בת ה-5ליאת24/12/2008
ביתי בת ה-5 מושפעת מאוד מילד בגן , היא מתייחסת לכל דבר שהוא אומר. לדוגמא הוא צוחק על כל ילדה שלובשת משהו ורוד- מאז היא לא מוכנה ללבוש ורוד . למרות שאני מדברת איתה המון על זה ושלא כל מה שהוא אומר נכון, והיא צריכה להסתכל על מה שהיא אוהבת ולא הוא- זה לא עוזר. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת ילד בגן
מיכל שמש24/12/2008ליאת שלום,
אם ניסית . כבר להתייחס לבעיה בדרכים שונות, מומלץ לשתף את הגננת. ניתן לנצל את ההזדמנות ולשוחח עם כלל ילדי הגן על עצמאות מול מושפעות מאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם פעוטה בת 3מיקי24/12/2008
שאלתי היא כזו בעלי מגונן על ביתנו האמצעית יותר מדי כי היא אמצעית וכי היא בת והקשר שלהם הוא מאוד קרוב. עד כדי כך קרוב שהוא ישן איתה בחדר כל לילה כבר תקופה ארוכה מאוד. וברצוני לדעת האם יש עם כך בעיה . כי לי זה מפריע מאוד בעלי חושב כי זו התנהגות נורמלית לחלוטין הוא חושב שהוא נותן לילדה בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
מיכל שמש24/12/2008מיקי שלום,
לא ברור אם התנהגותו של בעלך נובעת מפחדים של הילדה לישון לבד. בכל אופן, הילדה צריכה ללמוד לישון לבדה, ניתן להקנות לה מיומנות זו בהדרגה. לעתים שינה של הורים עםילדיהם מהווה "פתרון" טוב לקשיים בזוגיות, ויש לבחון האם זה רלוונטי לגביכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילה פתלתלדידי24/12/2008
בני בן יחיד בן שנתיים וחודשיים. איתנו בבית כבר מספר חודשים שהוא שולט בעשיית קקי ובשבועיים האחרונים הוא ללא חיתול (ביוזמת הגננות שלו) וכמעט שאינו מפספס פיפי (קקי לא מפספס אף פעם). בגן הסיפור שונה. בגן מתחילת השנה הוא לא מסתדר עם הקקי - או שבורח לו, או שהוא עושה בחיתול (עד לפני שבועיים) או שמבקש לעשות שוב ושוב אך לא עושה. גם בגן הוא היה ללא חיתול בשבועיים האחרונים ומשך עשרה ימים לא פספס אפילו פעם אחת אך ביומיים האחרונים הוא מפספס שם פיפי כל הזמן (יש לציין שביומיים האחרונים היה קר ולא יכל לעשות פיפי בחצר כנהוג בגן הזה). כך שיש פער משמעותי בין מה שקורה בבית למה שקורה בגן. הגננות הציעו לשגת מהתהליך מכיוון שלא נראה שיש לו חוויה של כישלון כאשר הוא מפספס ועל כן הן חושבות שאולי הוא לא מספיק מעוניין בגמילה. אני לא לחוצה לגמול אותו אך מצד שני ממש לא רוצה לתת לו חוויה של כישלון. גם מטרידים אותי הפערים בין הבית לגן והשאלה למה עד היום הוא לא מרגיש נוח לעשות קקי בגן באופן זורם כמו שקורה בבית. חשבתי לבנות לו בגן תכנית חיזוקים אך אשמח לשמוע מחשבות אחרות. תודה. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתול בגן
מיכל לופו-שדה24/12/2008שלום מיכל
אני מבינה את ההתלבטות שאת מתארת והבלבול. מבין השורות אני רואה שאת מאוד מושקעת כעת בתהליך הגמילה של בנך ובסה"כ ניכר כי ישנה התקדמות יפה ומשמעותית. בנך בסה"כ צעיר יחסית, וכבר גמול בבית מפיפי ומקאקי. לעיתים כהורים אנו חושבים כי הנה אנחנו על הגל, כבר שבועיים שאין פיספוסים כך שהילד גמול. עם זאת, חשוב לזכור כי גמילה אינה תהליך לינארי, כי אם תהליך הדרגתי עם עליות וירידות. בדיוק כפי שאת מתארת אחרי התקמדות משמעותית, יכולה להיות רגרסיה ושוב פיספוסים. לרוב אני חושבת, כי לאחר שמצתחילים תהליך גמילה ויש תקופה של הצלחה, לא כדאי להחיזר את החיתול, מאחר וזה גורם לבלבול.
חשוב להיות סבלניים ולתת לבנך זמן להסתגל לשינוי. אני ממליצה לא להחזיר כרגע את החיתול, גם לא בגן. לעודד את הגננות להיות סבלניות ולחזק את בנך מאוד בכל פעם שהוא מבקש ועושה בשירותים. חשוב לא להגיב בעס או ביקורת כשוהא מפספס, גם לא בגן, מאחר ומדובר בתהליך טבעי. בדיוק כפי שציינת עכשיו חורף וקר יותר בימים האחרונים וילדים רבים מגיבים לקור בבריחות פיפי ואין מה להתרגש. ניתן להביא לגן פרסים קטנים, כמו מדבקות, ושהגננות יתנו לו בכל פעם שהוא עושה בשירותים. חשוב גם כי הן יזכירו לו ללכת ולעשות, לפני יציאה לחצר או לפני פעילות, כדי שיהיו פחות פיספוסים. כמו כן, התפארו בו שוב ושוב בפני בני המשפחה הקרובים וחברים. אני מאמינה כי בהדרגה גם בגן יחול שיפור. החשוב הוא להיות סבלניים ועקביים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
דידי24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמתעקש לא לנעול נעליים מסויימותמור24/12/2008
בני בן 4, ילד טוב ומקסים, מתעקש לא לנעול נעליים שקניתי לו כיוון שאין עליהם ציור של ספיידרמן. כל נסיונותי לשכנע אותו נכשלו. הבוקר ניסיתי להתעקש ולהציב לו עובדה, אבל הוא ממש בכה וביקש שאני אוותר לו. בעלי טוען שאני לא צריכה לריב איתו, וללכת איתו בראש שלו מה לעשות? האם אפשר להכריח אותו או שזה עלול לפגוע בו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מור
מיכל לופו-שדה24/12/2008אני מבינה את הקושי לעמוד מול הבכי של בנך בבוקר והתחושה ש"אוי חבל שלא קניתי לו נעליים עם ספיידרמן" ואולי בכך היתה נפתרת הבעיה. בגיל 4 ולפעמים גם קודם לילדים כבר מתחילים להיות רצונות לגבי הבגדים שלהם, צעצועים וכדומה. לרוב אילו מושפעים מסדרות טלוויזיה, דברים שראו אצל ילדים אחרים בגן וכו. הרצונות והצורך בבחירה הינו חלק מתהליך ההתפתחות ויצירת תחושת הבגרות והנפרדות. על מנת לחזק את תחושת העצמאות והבגרות, אפשר לעיתים ללכת ולבחור צעצועים, נעליים או בגדים מסויימים יחד איתם. עם זאת, בהרבה מקרים הדבר לא מתאפשר, וכמו במקרה שלך, הנעליים כבר ניקנו, ואילו הנעליים כרגע שיש בבית. הבכי והכעס שלו מובנים, אך הם לעיתים גם ניסיון של בנך להיות זה שמחליט ושולט, תוך בדיקת הגבולות שלכם כהורים. לכן, לא הייתי קונה כרגע נעליים חדשות, מאחר וחשוב גם להבהיר לילד שיש גבולות מסויימים . את יכולה לדבר עם בנך, כששניכם רגועים ופנויים לכך, ולא תוך התקף הבכי בבוקר ולומר לו שאילו הנעליים שיש. את מבינה את הרצון לנעליים עם ספיידרמן, אבל אין לו כאלו נעליים ולכן הוא יכול למשל לבחור חולצה או בגד שהוא רוצה, אך ללכת עם הנעליים האלו. אם יש זוג נוסף שהוא אוהב הוא יכול לבחור בין שני הזוגות הקיימים. אני מאמינה כי אם את ובעלך תהיו אחידים מולו ולא תתרגשו מהבכי, הבכי יפסק במהרה והוא יבין כי לעיתים לא כל דבר שהוא רוצה הוא יכול לקבל, שזה גם מסר שחשוב ללמוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 מרטיבה בלילהליאת24/12/2008
שלום רב ביתי בת ה- 5 וארבע חודשים עדיין מרטיבה בלילה במיטה, אני משתדלת לא לתת לה שתיה לפני השינה ולפעמים גם מעירה אותה באמצע הלילה לעשות פיפי . זה קורה כמעט כל לילה וזה די מקשה עליי. רציתי לדעת אם יש שיטה אחרת לגרום לזה להפסיק או האם צריך טיפול בגיל הזה? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
מיכל לופו-שדה24/12/2008שלום ליאת
אני מבינה את ההתלבטות והקושי להתמודד עם הרטבת הלילה של בתך, הגורמת לתסכול וודאי לך וגם לה. כל בוקר לקום רטובה עם בגדים ומצעים רטובים על אף שאני בטוחה שהיא רוצה להיגמל ולא מצליחה עשויה לגרום לה לתסכול וכעס על עצמה.
חשוב לי להדגיש כי הגורם העיקרי להרטבת לילה הוא ליקוי בלמידת התאפקות. מדובר בילדים רגילים ובריאים שלא למדו להפעיל את מנגנון הרפלקסים במצב של שינה ובמקום לכווץ את שרירי הסוגר של השלפוחית במצד של לחץ הם עושים את הפעולה ההפוכה ומרפים את השרירים.
למעט מספר מועט של מקרים בהם ההרטבה נגרמת עקב פגם גופני, הרטבת לילה אינה נובעת מבעיות נפשיות, או בריאותיות.
לרוב הימנעות משתייה לפני השינה או הקמתה בלילה כדי לעשות פיפי לא פותרת את הבעיה.
מאחר ואני מבינה מדברייך כי הבעיה כבר נמשכת זמן רב וכי היא מתרחשת כמעט כל לילה, אזי סביר כי אין מדובר בתגובה למצוקה רגשית כלשהי.
פעמים רבות ישנו טיפול התנהגותי שלעיתים כולל שימוש בפעמונית, העוזרת לילד להתעורר כאשר שלפוחית השתן מתמלאת ואז לגשת לשירותים.
את יכולה לנסות, לרוב זהו טיפול קצר הממומן גם על ידי קופות החולים.
מומחים שאני יכולה להמליץ לך המטפלים בנושא הינם ד"ר ברוך קושניר שיש לו מספר מרפאות באיזורים שונים בארץ\ וד"ר קובי שגיא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמי בתחום החברתינונית24/12/2008
ילדה בת 5 + חברותית מאוד ושמחה ואינטלגנטית וטובת לב נכנסה לגן עם ילדים 4 היא מכירה וכל השאר חדשים הגננת:: מספרת לי שהיא נפגעת בקלות רבה ולפעמים בוכה מכל הערה קטנה של אחד הילדים היא ממש תוך שניות הופכת סמוקה ונפגעת וגם בוכה מידי פעם ביתי:: אומרת לי שלא תמיד מסכימים לשחק איתה היא אומרת אני שואלת וחלק אומרים לי "לא" לפעמים היא פשוט משחקת לבד בחצר אתמול היינו במסיבה משפחתית ואחת הדודות פנתה אל ביתי אמרה משהו וצחקה, הבת שלי כניראה נפגעה כולה האדימה ורצה לשירותים. שבאתי אחריה ראיתי שהיא ממש לבנה חיוורת ממש נפגעה מהמעמד שהיה וסירבה בכל תוקף לחזור למרכז העניינים והמציאה כל מני תירוצים וככה נשארה בין המסדרון לשירותים. ואני מידי כמה דקות מדברת איתה ומנסה לשכנע אותה לבוא לבסוף היא נשרכה מאחורי ופנתה לבת דודה שהיא אוהבת במיוחד ושיחקה איתה השאלה שלי היא: מה קורה לילדה שלי שאני כלכך אוהבת היא נראית לי במצוקה ואין לי כלים לעזור לה הגננות שלה בשנים קודמות אמרו שהיא מ-נ-ה-י-ג-ה בגן מה קרה לה? אשמח מאוד לקבל עצות ומהם הדרכים להגברת הביטחון העצמי בתחום החברתי יש לה עוד אחות בבית בת 4 ויש לנו תינוקת בת 4 חודשים שהיא מאוד אוהבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי
מיכל לופו-שדה24/12/2008שלום נונית,
מבין השורות אני רואה עד כמה את עצמך מוטרדת ודואגת לבתך ולמצבה בגן. חשוב לי להדגיש כי כפי שבעצמך אמרת, בתך למעשה מסתגלת לגן חדש בו יש מעט ילדים שהיא מכירה. לכן, גם אם בעבר ביתה מנהיגה בגן, כיום היא מתאקלמת למסגרת חדשה עם ילדים רבים שאולי חלקם כבר מכירים וחשים בטחון בעוד היא נאלצת מהתחלה למצוא את מעמדה ולרכוש תחושת בטחון. חשוב גם לשים לב כי כניסתה לגן החדש היתה צמודה ללידת האחות החדשה דבר שבפני עצמו לעיתים עשוי להיות קשה ומעורר רגשות מתח , קינאה וכעס, יחד עם השימחה שבדבר. לכן חשוב להיות סבלניים.
נסי לשוחח איתה, תוך מתן לגיטימציה לדבר על התחושות שהיא מרגישה בבית עקב התרחבות המשפחה ובגן. ביחס לקושי בגן, חשוב כי את תנסי להיות רגועה ותשדרי תחושה של רוגע ובטחון על מנת שהיא לא תיכנס ללחץ רב יותר. לעיתים חוסר בטחון של ילדים בגן, יכול לנבוע מפחד מדחייה של ילדים אותה. לכן, נסי ביחד איתה לחשוב על כל הדברים שהיא טובה וחזקה בהם. אפשר להציע לה לשבת ולצייר את הדברים שהיא מרגישה שהיא טובה בהם ולתלות את הציור בחדר. הזכירי לה חוויות טובות שהיו לה בגן הקודם ודברי איתה על כך שזה טבעי שלוקח לה זמן להתרגל לילדים החדשים. ניתן לחשוב איתה ביחד על מצבים בגן בהם היא חשה קושי או בדידות ולחשוב על פתרונות, כמו לגשת לילדה שיא כן מכירה ולשחק איתה. אם יש מצבים שאת עדה להם , כמו האירוע שמפחתי בהם היא חשה קושי וחוסר בטחון שוחחי איתה על כך במצב בו שתיכן לבד ופנויות לכך, ואפשרי לה לדבר על מה הרגישה , מה פגע בה וכיצד לדעתה ניתן היה להגיב אחרת. שאלי אותה ומה לדעתה היה יכול לעזור לה לחזור ולשחק. בשעות אחה"צ ניתן לעודד אותה להיפגש עם ילדים חדשים מהגן אצלכם בבית על מנת לחזק את הבטחון החברתי. כמו כן, ניתן לברר אם יש חוג שילדים מהגן הולכים אליו, ואם היא רוצה בכך לרשום אותה לחוג.
במסגרת הגן, חשוב כי הגננת תחזק את בטחונה, על ידי מתן תפקידים שהיא יכולה לעשות טוב, יצירת עבודה בזוגות, כך שהיא תוכל להתקרב לילדים אחרים בכל פעם. כמו כן, בגן חובה יש פסיכולוגית מטעם השירות הפסיכולוגי חינוכי , עימה ניתן להתייעץ ולבקש שתבצע תצפית בגן ותייעץ לכם ולגננת כיצד לעזור לבתך.
אם את מרגישה שהמצב מחריף, ניתן לפנות להדרכה וייעוץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על האיכפתיות
נונית24/12/2008תודה רבה לך על התשובה המפורטת ועל ההכוונה אני מתכוונת לבצע כל מה שאמרת ואני מקווה לטוב בעזרת ה' תודה רבה לך וים טוב והרבה הצלחה וברכה בתחום בו את עוסקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שהפעם תגיבו לשאלתי.ענת23/12/2008
שלום רב, כותבת פעם שלישית אם בפורום זה אתם לא יכולים לענות לשעלתי לפחות תפנו אותי ותגיבו. צר לי שזה היחס שמקבלים כאן. מנסה פעם נוספת ואחרונה שלום, בתי בת ה-5 ו4 חודשים, בגן חובה, לאחר 3 שנים בגן אחר שבו היא היתה מנהיגה בקבוצה, קיבלה חוםת פינוקים ואהבה אולי חסרי גבולות. מספטמבר היא הולכת לגן חובה שבו היא לא הכירה ילדים. כולם חדשים בשבילה גם הצוות. למרות שהילדה משחקת עם ילדים וכן משתתפת בהפעלות בגן, הבעיה היחידה שבבוקר היא לא מוכנה להגיד בוקר טוב לאף אחד מהצוות, נצמדת אלי. כמובן תוך דקה היא כבר משחקת עם ילדים. אני בטוחה שזה משהו זמני שיעבור אבל הגגנת אמרה שזאת יכולה להיות בעיה רגשית שבגללה כדי לחשוב על שנה נוספת בגן. ברצוני לברר איך מתגברים על הבעיה אם בכלל בגיל 5 צריך להחריז על בעיה רגשית. מתינה לתגובתכם ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
מיכל לופו-שדה23/12/2008אני מבינה את התסכול מחוסר התגובה לשאלתך
צר לי שהיה עיכוב בתגובה לשאלתך
אנו משתדלים לענות כמיטב יכולתנו מדי פעם יש פקשושים
בהקשר לשאלתך
כפי שציינת בתך לאחר שהות ארוכה במסגרת גנית אחרת נדרשה השנה להתמודד עם מעבר לגן חדש בו ישנם ילדים חדשים וצוות חדש. הסתגלות למסגרת חדשה הינה תהליך הדורש מכל אחד זמן. חישבי על עצמך כאדם מבוגר שצריך להתחיל מקום עבודה חדשה למשל, זהו מצב מרגש אך גם מלחיץ ומעורר קושי. לכן טבעי מאוד שבתך תיקח לעצמה את הזמן כדי להתרגל לצוות הגננות ותיצמד אלייך יותר בבקרים כאשר היא נפרדת. בסה"כ, מדברייך ותיאורך בסה"כ נשמע שבתך ילדה עם הרבה כוחות ויכולת הסתגלות טובה. היא נהתחילה גן חובה שזהו גן עם דרישות גבוהות יותר מהילדים, עם חוקים קצת יותר נוקשים ובכל זאת, את אומרת כי בתך כבר מצאה לעצמה חברים ומשתתפת בהפעלות. העובדה שבתך אינה אומרת בבוקר לגננות בוקר טוב נובעת כניראה מהמתח לפני הכניסה לגן שהוא טבעי ונורמטיבי מאוד. אם אין בעיות אחרות, איני רואה בכך סיבה להשאירה שנה נוספת בגן. ניתן כרגע לנסות ולעזור לה לחוש בטוה יותר עם הגננת והסייעת למשל, על ידי כך שהן ישוחחו איתה ויחזקו אותה על ההתאקלמות המהירה שלה בגן, על ידי כך שיתנו לה תפקידים שהיא תאהב בגן שיחזקו את הבטחון שלה למשל וכדומה. ככל שתרגיש קרובה יותר לגננת אני מאמינה כי תפירד בקלות רבה יותר בבקרים. כמו כן, הן יכולות למשל, בבוקר כשהיא מגיעה לתת לה תפקיד כמו למשל ללכת איתן להביא משהו לילדים וכדומה.
חשוב כי גם את תשוחחי עם בתך בבית בזמן רגוע ונעים לשתיכן על הגן, נסי לשאול איך היא מרגישה כלפי הגננת והסייעת והילדים החדשים. חשוב לחזק אותה על כך שהיא מאוד יפה הסתגלה לגן חדש ושזה לא קל, ואפשר גם לשאול אותה מה היה עוזר לה בבוקר להיפרד ממך ולהיכנס לגן ולשוחח עם הגננות?
אם בכל זאת, הגננות ממשיכות להתעקש שיש בעיה, נסי לשבת עם הגננת ולקבוע איתה שיחה, על מנת להבין מדוע היא חשה שיש צורך בהשארה שנה נוספת.
בכל מקרה,חשוב שתדעי, כי השארת ילד שנה נוספת בגן צריכה להתקבל לא על ידי הגננת כי אם על ידי פסיכולוג העובד בגן מטעם השירות הפסיכולוגי, שעושה לילד אבחון ובהסכמת ההורים. לכן, ניתן הן להתייעץ עם פסיכולוגית הגן ולאף לבקש שתושחח עם הגננת והסייעת ותייעץ להן כיצד לעזור לבתך להיפרד בבוקר בקלות רבה יותר תוך יצירת קשר טוב יותר עימן.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המעמיקה
ענת24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיבות לוונדליזם אצל נעריםאוולין23/12/2008
מה הן הסיבות הנפשיות לוונדליזם אצל בני נוער ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וונדליזם
מיכל לופו-שדה23/12/2008הסיבות לעבריינות ואלימות בגיל ההתבגרות הינן רבות ושונות. גיל ההתבגרות הינו גיל המתאפיין בפיתוח זהות נפרדת ובמרד מול עולם המבוגרים .עם זאת, לא בהכרח הדבר ילווה בהתנהגות של וונדליזם. נטייה לאלימות ועבריינו צ בגיל זה יכולה לנבוע מחשיפה לאלימות והתנהגות עבריינית , ממתח רגשי ומצוקה וכו'. בכל מקרה, יכולות להיות סיבות רבות ועל מנת לענות על שאלתך חשוב להבין טוב יותר את המקרה. אשמח לענות אם תפרטי יותר.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לבן שלוש וחציאפרת23/12/2008
בני נמצא במעון מאז שהיה בן שנתיים , בכל בוקר אומר שלא רוצה ללכת לגן אבל הפרידה בגן אינה כרוכה מתגובות מוגזמות בכל יום כשאני שואלת עם מי שיחק בגן , אומר שם של ילד אחד בלבד , וטוען שאין לו חברים אחרים מלבדו , כשאני באה לקחת אותו מהגן הוא תמיד משחק לבד האם יש מקום לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
מיכל לופו-שדה23/12/2008שלום אפרת
אני מבינה את דאגתך, ואני שומעת את חששותייך לגבי מצבו החברתי של בנך בגן. עם זאת, על מנת לקבל תמונה מלאה חשוב כי תנסי לשוחח עם הגננת ולשאול אותה כיצד הוא מתפקד במהלך היום בגן? האם הוא משתתף בפעילויות? האם יש לו חברים נוספים? האם הוא יושב באמת לבד רוב הזמן או שכן משחק לעיתים גם עם עוד ילדים? האם הוא עצוב רוב הזמן או דווקא משחק ושמח?
כל אלו יאפשרו לך להבין טוב יותר כיצד הוא מתפקד בגן, מאחר ולעיתים ילדים מוסרים אינפורמציה חלקית על הפעילות בגן מסיבות שונות.
באשר לאי רצון ללכת לגן בבוקר, את יכולה לשוחח איתו על כך בערב ולשאול אותו כשהוא רגוע ופנוי לכך, כיצד הוא מרגיש בגן, מה היה עוזר לו ללכת לגן בבוקר? אולי חפץ כלשהו , צעצוע שהוא יביא איתו מהבית למשל. אולי הקושי באמת נובע מחוסר ביטחון חברתי ואז ניתן לחזק את הבטחון שלו בגן בדרכים שונות. למשל, על ידי יזימת מפגשים עם ילדים מהגן שהוא רוצה בחברתם בשעות אחה"צ. ניתן להזמין ילדים אליכם הביתה או ללכת איתו לילדים מהגן. כמו כן, אפשר ללכת איתו לחוג שהוא רוצה בו אליו מגיעים גם ילדים נוספים מהגן. כל אלו עוזרים מאוד לילדים לחוש בטוחים יותר חברתית בגן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)