פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    ויקי
    03/01/2009

שלום, בני הוא כמעט בן 5 ולאחרונה התחיל לדבר כמו בת (לדוגמא "אני מסתכלת", "אני צוחקת" אני רוחצת ידיים" וכו'). הוא לא עונה כך כל הזמן אך עתים מאוד קרובות במהלך היום. האם העניין מצביע על בעיה מסויומת?חריגה?. כשאני מתקנת אותו הוא צוחק ואומר שהוא מדבר כמו בת (כלומר לדעתי הוא מודע לכך) חשוב לציין שיש לו אח גדול בן 8 ואף פעם לא הייתה שום בעיה דומה לזו. אשמח לעצתכם, תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסוחים אחרים

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

שאלי אותו מדוע בוחר לענות כך, האם מחקה אותך או מחקה ילדות בגן שלו, האם מנסה להצחיק אתכם או לחלופין להרגיז אתכם. גם הרבה בנות בגיל קצת יותר גדול משלו מדברות בקול ילדותי אך בניסוחים זכריים, בררי איתו מדוע הוא בוחר לעשות זאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות אצל תינוקת
    מיכל
    03/01/2009

שלום, לפני כשלושה חודשים הבחנו בהתנהגות מוזרה אצל ביתנו (היתה אז בת 7 חודשים), מן התכווצות ושחרור של הגוף באופן רצוני כשהיא שוכבת, דבר שלעיתים לווה בבכי לאחר כמה פעמים של התכווצויות כאלה. מהתייעצויות בפורומים עלה כי מדובר באוננות של תינוקות, תופעה שכיחה שאין להתייחס אליה והיא אמורה לחלוף מעצמה. כיום ביתנו בת 10 חודשים והתופעה ממשיכה. יש לציין שהיא הורחבה למצבים שונים כמו ישיבה על כיסא אוכל בו יש הפרדה בין שתי הרגליים. האם יש סיבה לדאגה? מה ניתן או מומלץ לעשות על מנת להפסיק זאת? כמו שזה נראה עכשיו - לא נראה שזה עומד לחלוף ואנחנו מודאגים. תודה מראש, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות אצל תינוקת

הוספת תגובה

• פורקן התרגשות

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

זוהי דרך טבעית ושכיחה לפורקן של התרגשות ומתח , אין צורך ללחוץ עליה להפסיק התנהגות זו כשתגדל אפשר לאט לאט ללמדה שיש מקומות צנועים שבהם התנהגות זו לגיטימית, וללמד שבפומבי התנהגות זו אינה מתאימה. בתהליך הגידלה וההתפתחות התנהגות זו תפחת כיוון שיהיו מנגנונים אדטפטיביים יותר לפורקן של מתח והתרגשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסברים לילד בן 3.5
    אמאלה
    02/01/2009

שלום, שמתי לב שאני מתקשה להסביר לבני סיפורים שהיו בסיסיים בילדותי. למשל בסיפור סינדרלה: היה לי קשה להסביר לו מה זה אומר שאמא של סינדרלה מתה והאמא החורגת לא אוהבת אותה. נראה שהוא ממש לא מבין איך זה יכול להיות ונהיה ממש עצוב מהסיפור. כנ"ל סיפור - "פטר והזאב". אצל הסבתא יש DVD בו קושרים את הזאב עם חבל וגוררים על האדמה לצלילי מוסיקה קלאסית. נראה לי די מזעזע. הבן שלי גם קשר עם חבל חתול צעצוע ומסתובב ככה בבית. מצד אחד נראה לי שהמסרים האלה לא מתאימים לגילו בכלל. ואני לא ממש רואה מתי הוא יהיה מסוגל להבין אותם באופן מתאים (שלא יפרש רק את הדבר השלילי מאוד). מצד שני בילדותי זה היה ממש בסיסי וגם החברה נהייתה הרבה יותר אלימה ופחות תמימה. מה אני מפספסת? מאיזה גיל הגיוני לחשוף אותו לסיפורי האחים גרים - הסיפורים קלאסיים ובסיסיים, אבל עם הרבה אלימות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסברים לילד בן 3.5

הוספת תגובה

• אגדות ילדים

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

אינני חושבת שיש גיל הולם. האגדות הללו מתבססות על פנטזיות, חרדות חלומות ומחשבות של ילדים ועל כן ילדים כל כך אוהבים אותם - כי סוף סוף מישהו מדבר בקול רם את מה שהם מפחדים עם עצמם בשקט. בררי עם עצמך מדוע כל כך קשה לך, הרי תגובת העצב של בנך לסיפור סינדרלה היא תגובה טבעית - זוהי הזדמנות לפתח עימו שיחה על מה מעציב אותו להסביר לו שזה רק סיפור, ואם עולות חששות כאלו לגבי המציאות (שגם את עלולה למות וכולי) להרגיעו ולהעניק לו בטחון (בדברי אמת כמובן לא רצוי לומר לו שתחיי לנצח , אבל בהחלט אפשר לומר לו שאת שומרת על עצמך ובריאותך כדי לחיות עוד הרבה הרבה שנים). גם החיקוי של הסרט פטר והזאב היא דרך מקובלת של ילדים להפוך תכנים ששמעו או שמעסיקים אותם למשחק כדי לעבד את החומרים הללו בתוכם. נשמע שהסיפור יותר קשה לך מאשר לו
    את מנסה לגונן על בנך מחומרים שמהם מורכבת האנושות כעס, קנאה, מוות, אהבה, עונש ושכר. את מכירה הכי טוב את בנך אם את חשה שזה מציף אותו ולא תורם לו אין צורך לספר לו. זה בהחלט לגיטימי שאם זה מעורר אצלך אי נוחות גם לא חייב לקרוא זאת. התפתחותו תהיה תקינה גם עם סיפורים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בית ספר
    תמר
    02/01/2009

רכשנו דירה מקבלן בעיר אחרת מהעיר בא אנו גרים כיום אנחנו אמורים לקבל את המפתחות בחודש דצמבר בספטמבר אותה שנה בננו עתיד להתחיל כיתה א אנו מתלבטים האם להעביר אותו בית ספר באמצע שנה ,או לשכור דירה למספר חודשים(דבר שיעלה כסך נוסף)ולעביר לבית ספר חדש רק לכיתה ב'

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בית ספר

הוספת תגובה

• הסתגלותו מעברים

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

אין ספק שהמעבר לכתה א' הוא מעבר משמעותי וגם המעבר לבית ספר חדש, ודירה חדשב ועיר אחרת הינם מעברים דרמטיים . בכל מקרה אני חושבת ששום פתרון שבו יש הקרבה גדולה אינו נכון . אמנם איני מכירה את הילד אך ילדים רבים מתסגלים לשינויים בעזרה של הוריהם ועל אף קושי בהסתגלות הם מוצאים את הדרך להתגבר. אך אם אתם מוטרדים מכך פנו להתייעצות מקצועית כך שיוכל לתת לכם מענה ספציפי ההולם את בנכם אישיותו ואתכם כהוריו.האם אפשר שיתחיל כיתה א' בעיר המגורים החדשה (אי נוחות גדולה במשך חודשיים להסיע אותו לשם ולאוספו משם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לחגוג יומולדת עם ילד נוסף ???
    שלומית
    02/01/2009

שלום רב! החודש יש לבני יומולדת-הילד בן שלוש. והחלטנו במפאת המצב הכלכלי שכדי שנוכל להזמין הרבה חברים והפעלה נעשה זאת עם חברו הטוב ביותר. שאלנו את פי הילד להעדפתו והוא אמר שהוא בהחלט מעדיף לחגוג עם החבר יחד.(ברור שאין הוא מבין את המשמעות-הוא לא יהיה לבדו במרכז העניינים ביום הולדתו). בני משפחת בעלי מתנגדים לחלוטין מסיבות פסיכולוגיות/אידיאולוגיות, לדידם ילד צריך להרגיש יחיד ומיוחד יום אחד בשנה, והעובדה שילד נוסף חוגג איתו ומשפחתו של הילד השני גם מגיעה, יש פגם גדול בכך שהילד לא במרכז היום המיוחד שלו. אני מתלבטת מאוד: האם מבחינה פסיכולוגית הילד ירגיש פחות מיוחד כי הוא חוגג עם ילד נוסף? האם זה ילמד אותו שאפשר לחגוג יחד ולהרגיש מיוחדים בלי לקשר לזה שעוד מישהו חוגג?(זאת דעתי אבל לי מעולם לא חגגו יחד עם מישהו נוסף כך שאין לי כלים לשפוט) דעתכם חשובה לי וקובעת מאוד, אשמח לשמוע מהי. בברכה, שלומית

הוספת תגובה

• תחושת מיוחדות

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

אני חושבת שבנך לא יהנה מתחושת מיוחדות אם מצבכם הכלכלי יגרע בגלל יום ההולדת ותחסכו מדברים שחשובים יותר להתפתחותו. בהחלט אפשר לומר למפעיל שחשוב לך שירגיש מיוחד ושיתן לו מקום משלו ביום הולדת (כדי שאדם יחוש מיוחד הוא אינו חייב שכל השאר ידחקו לפינה) יש מקום לשני אנשים להיות מיוחדים. המיוחדות שלו תתבטא בכך שיקבל מתנות רק לעצמו , בכך שירימו אותו וישירו לו וכולי. פשרה נוספת היא שלאחר יום הולדת עם הילדים יתכנסו כל בני השמפחה וימשיכו בחגיגה רק לו. ישנם ילדים שהיותם במרכז הבמה אפילו מציפה מידי עבורם וזה שיש עוד ילד שחוגג איתו יכול בהחלט למתן את המבוכה וההתרגשות.
    מיוחדות אינה נבנית ביום אחד ועל כן אינה נהרסת ביום אחד. תחושת מיוחדות היא עמדה פנימית שיש להורה שהוא מצליח להתפעל מילדו ולהנות מגדילתו מבלי קשר וללא השוואה לאחרים. לשם כך לא חייב להיות יום הולדת כיוון שכל יום בשנה ילד יכול לחוש תחושה זו מקרוביו האוהבים אותו.
    שיהיה לכם המון מזל טוב ושגם תצליחי להנות מיום ההולדת , אני בטוחה שגם בנך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בגן
    אנונימית
    02/01/2009

בני בן שנתיים וחודש, מזה כחודשיים הוא מתלונן בפניי כי הבולבול כואב לו, ודורש שאפתח את הטיטול ואבדוק מדוע. ברגע שאני פותחת את הטיטול וכביכול בודקת הילד נרגע. מזה כחודש יש לי חשד כי אביה של מנהלת הגן (זהו גן פרטי) נוגע באופן חשוד בילדים, ואקסטרא חביב אליהם. לפני כשבועיים בני דיבר מתוך שינה ואמר "די אבי, די אבי" ( שמו של אביה הוא אבי). לפני כיומיים ילדה נוספת בגן התלוננה בפני אימה בזמן אמבטיה ללא שום שיחה מוקדמת על הגן כי "אבי נתן לי נשיקה בטוטה" ( כך היא מכנה את איבר המין הנשי). בשיחת חולין ביננו שיתפנו חשדות וגילינו הכול. שאלתי היא האם יש דברים בגו??? שמנו לב כי מספר ילדים מהגן חוששים מאבי. להנ"ל יש מסגריה שצמודה לגן, נוכחותו במקום די גבוהה, מה שמעורר תמיהה. אשמח לתשובה בהקדם, והאם יש מקום לחשש??

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בגן

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בגן

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

איני בקיאה בתחום זה אך בהחלט תאורך מעורר תהיות , אני מציעה להתייעץ עם גורמי רווחה כיצד כדאי לבדוק חשש זה. ברור שאם את חושדת שמשהו מסוג זה קורה בגן אינך רגועה ואינך שולחת את בנך בשקט לגן וכל התנהלותך והתנהלותו מושפעים מכך, שאלי אותו האם מישהו נוגע בו בגן ובררי היכן. התייעציי עם אנשי מקצוע המתמחים בתחום זה (מתחום הרווחה ולא מתחום הפסיכולוגיה כיוון שלפסיכולוגים יש מעט כלים כדי לאשש או להפריך חשדות אלו והאם הם מתרחשים במציאות). מקווה מאד שזה יסתיים בטוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ בעקבות כניסה למעון
    נעמי
    02/01/2009

שלום, ביתי בת 15 חודשים. היתה איתי בבית עד לפני שבועיים שהכנסתי אותה למעון.. היא יונקת עדיין. היא מעולם לא לקחה מוצץ למרות שניסיתי מאז שנולדה,אך תמיד סירבה. כמו כן היא מסרבת לשתות חלב שאוב בבקבוק, אלא רק מים. מזה שבועיים הכנסתי אותה למעון, כל יום היא נשארת בין שעתיים לשלוש לכל היותר. יש שם ילדים עד גיל שנתיים וחצי. זה כמה ימים שהילדה שלי רותה מוצץ. היום באתי לקחת אותה והיא היתה עם מוצץ בפה (אני שמה לה מוצצים בתיק כדי שלא תיקח מילדים).כמו כן בבית היא גם מבקשת מוצץ. האם זה נורמאלי? האם הגיוני שבגיל הזה היא תתרגל למוצץ? האם זה מראה על מצוקה? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ בעקבות כניסה למעון

הוספת תגובה

• מוצץ כמזכרת

זהורית אסולין שמחון
    02/01/2009

אין זה סימן למצוקה כלל אלא סימן לגעגוע טבעי ורצון להזכיר לה בדרך כשלהי את אמא ואת הציצי של אמא. כל עוד היא היתה איתך היא לא היתה זקוקה לתחליף,או לסמל שיזכיר לה וההתרחקות מעוררת צורך זה. כמו כן בגיל זה יש התנהגויות של חיקוי וכנראה שהמפגש עם ילדים אחרים מוליד התנהגויות חדשות שטרם הכרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה3
    אריה
    01/01/2009

אשמח לקבל ייעוץ כיצד להתנהג עם בני בן השלוש. בני הוא הבכור במשפחה ומתחתיו ישנם שני ילדים (אח ואחות) באופן כללי הוא מתנהג באופן נורמטיבי, אך בעת שהוא מבקש משהו ולא נענה מיד או שנענה בתשובה שלילית, הוא מתחיל להתנהג בהיסטריה שכוללת בכיות וכן הרמת ידיים על הסובבים אותו. אשמח לקבל ייעוץ היאך עלי להתנהג במקרים אלו. תודה מראש אריה.

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה3

הוספת תגובה

• גבול של לא

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

חשוב לא להבהל במצבים אלו ולא להתעייף וכתוצאה מכך לתת לו את מה שביקש רק בשביל להשקיט את הסערה. הנח לו להרגע ולאחר רגיעה הסבר לו שיש דברים שלא יוכל לקבל מיד או בכלל והדרך שבה מבקש אינה לגיטימית כלל, הוא יכול לנסות לשכנע אותך ומותר לא לכעוס ולמחות על סרובך אך ישנם דרכים בריאות יותר (למד אותו כיצד מותר לו למחות על הסרוב) למחות כגון לא לדבר עם אבא, להיות בחדר, לנסות לשכנע וכולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפחדים
    יעל
    01/01/2009

בני בן שנתיים וקצת. יש לו כל מיני פחדים ואני מתלבטת איך להגיב אליהם. למשל ראינו ביחד קלטת והוא פחד מאחת הדמויות. האם להפסיק לראות או שזה מסר שמחזק את הפחד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לפחדים

הוספת תגובה

• פחדים

מיכל שמש
    04/01/2009

אם הילד ממשיך לבקש קלטת זו ניתן לצפות בה יחד. כשהוא מביע פחד ניתן להציע לו דרכים להתגבר , כמו כיבוי והדלקה של הטלויזיה, או חיבוק מאמא. יתכן שדוקא יבחר לראות שוב ושוב את הקלטת "המפחידה" כדרך לבטא שליטה בפחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו...
    אמא
    01/01/2009

בני בן 3.5 ילד חכם מאוד, החל להכות ולקלל גם אותנו בבית, יש לציין שאצלנו בבית לא מכים ולא מקללים, וזה ברור לי שזה מגיע מהגן, כל מיני מילים לא יפות שהוא מבין את משמעותן כמו קקה, וחנונה ומילים נוספות בסגנון, ניסיתי להתעלם אך לשווא הוא מבין את המשמעות וכרגע הוא מבין שזה מציק לי. מה עליי לעשות, אנחנו לא משתמשים בעונשים אצלנו בבית , רק היינו מבקשים שייכנס להירגע בחדר שלו כאשר לא היה מקשיב, אך כיום אנחנו אובדי עצות וכשאנו מבקשים ממנו להיכנס לחדרו הוא מסרב (ומפרש זאת כעונש בלאו הכי), ומכה אותנו כשמרימים אותו לחדרו, בועט דוחף ומושך בשיער. כיצד עליי לנהוג עימו?. אני מודעת לכך שיש לו בגן ילדים גדולים ממנו אותם הוא מעריץ ומנסה להוכיח את עצמו בפניהם כל הזמן ומן הסתם הוא גם מספר את כל מה שהם מלמדים אותו. שאלה נוספת : בני מושפע לרעה מילד בן 4 שאיתו בגן ובני מבקש להיפגש עימו גם אחר הצהריים האם לאפשר זאת או לנסות להרחיקו כמה שניתן מהשפעה לא טובה? או שמא ככל שאנסה להרחיק כך ירצה להתקרב?

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו...

הוספת תגובה

• דבר נוסף

אמא
    03/01/2009

בני החל גם לפספס פיפי, זה נראה בגלל שקר לו והוא מתעצל, כיצד עליי לנהוג, מפספ גם בבית וגם בגן בשבוע האחרון, גמול מגיל 2 + 7 ח'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

זהורית אסולין שמחון
    03/01/2009

אמא שלום
    האם שתי התופעות שתארת (המכות והפספוסים) מתרחשים אצל אותו הבן?
    אם כן אפשר להעלות השערה של קשר בין הדברים- מחד הוא אולי חש גדול ובריון וחזק מולכם ומול הילדים בגנו אך התנהגותו השניה יכולה לרמז שאין הוא נהנה מכך בהכרח אלא חושש והפספוסים הם ביטויים לא מודעים של חרדה ולחץ. החרדה היא שאין הורים מספיק חזקים , בטוחים וסמכותיים מולו שאינם נבהלים מהתוקפנות המתרפצת שלו שיודעים להעמידו במקומו ואינם נבהלים מעונשים חינוכיים אם יש צורך בכך (בהחלט לא ככלי יחיד ועיקרי). על כן אני מציעה לגבש אסטרטגיה סדורה יחד עם בן זוגך כיצד אתם בוחרים להגיב על קללה, על מכות כלפיכם, כל הפרה של דרישה להכנס לחדר וכולי, במקביל עליכם לעזור לו לפתח מיומנויות ואסטרטגיות להרגיש מספיק חזק ובטוח ופופולרי בגן מבלי להיות זקוק לאקטים כוחניים. בהחלט בשלב זה אפשר להעביר מסר לילד שאינך מעוניינת להזמין את החבר כי את שמה לב שהוא לומד ממנו דברים לא יפים. לחלופין זוהי יכולה דווקא להיות הזדמנות להזמין את החבר ולהיות שותפה לאורך הביקור ולתווך לו מה את מצפה שילמד ומה אתם לא מרשים בביתכם וכיצד במצבים אלו אפשר לנהוג אחרת מבלי לאבד את חברו (אולי בדרך גם החבר ילמד משהו) . הוא בהחלט הגיע לגיל שהוא יכול להתחיל ללמוד נורמות התנהגות והתחשבות באחר ושלהתנהגויות פוגעות ומכאיבות ישנן השלכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

אמא
    04/01/2009

כן מדובר באותו ילד, שמה ששכחתי לציין גם הדבר שאולי הכי משפיע עליו, נולדה לו אחות לפני כחודש והוא מתנהג אליה מדהים אך נראה שאת כעסו הוא מפנה אלינו. שאלתי היא: כיצד לנהוג כאשר בני יוצא מחדרו , אנחו כל הזמן מחזירים אותו לשם, והוא צורח ובוכה ומפר את שלוות הבית. בעלי פעם אחת אמר לו שאם יצרח ויצא מחדרו נאלץ לסגור את הדלת ואני חשבתי שזה לא נכון לעשות, מה הוא בכלא?מה דעתך ומה לעשות כאשר יוצא מחדרו כשנענש? דבר נוסף מה עליי לומר לגננת שלו כדי שתהיה עקביות בנושא? מכיוון שגם בגן הוא מפספס, וגם שם הוא הולך אחר הגדולים שמרביצים ומקללים, האם נכון לבקש שתשתדל להפרידו מהם? תודה על תגובתך הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה להודעתי השניה

אמא
    05/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסתם אותי שוב.

אמא
    07/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטויי כעס

זהורית אסולין שמחון
    09/01/2009

לאמא היקרה

מתנצלת על חוסר ההתייחסות עד כה. הנתון החדש שהוספת יכול להסביר התנהגויות רבות ולכן אני מציעה לפעול בשני מהלכים מקבילים. האחת לאפשר בכל דרך ביטוי מילולי של הקושי שנולדה אחות חדשה, לאפשר לו לבטא חששות בנושא ואפשר גם לומר לו שנראה לכם שהוא מאד אוהב אותה ושמח אך קצת חושש שעכשיו אתם פחות שמים לב אליו או פחות אוהבים אותו. כדאי לנסות למצוא זמן שלו ושל אחד ההורים בנפרד מבלי שהאחות נמצאת כך יחוש שיש עדיין מקומות שלו עם ההורים שלו נלקחו ממנו. כל פעם כשהוא נוהג באלימות ובכעס יש לאסור זאת ולנסות לתת לו אפיקים אחרים לגיטימים לביטוי של כעס.לידע אותו מראש מה התוצאות של התנהגותו במצבים מעין אלו ומה תהיה התגובה שלכם ולא משנה איזו תגובה תחליטו אבל תהיו עקביים איתה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשהילדה מציקה
    סיגל
    01/01/2009

שלום רב, אנו , הורים לילדה בת 10, (אשר לה אח בן 8, עומדים חסרי אונים נוכח התנהגויות שלה. מדובר בסה"כ בילדה מקסימה, אך לעיתים היא נכנסת לקטעים שמוציאים אותנו מהדעת. לדוגמא: לא קנינו לה משחק שרצתה, וכעת היא אומרת לי בהקנטה על כל משפט "למה". אמא, למה לא תקנו לי? הסברתי שזה מפני השרימה יד על אבא בשבוע שעבר. היא:אבל למה? אני: כי התנהגות אלימה לא מקובלת אצלינו (למרות שלעיתים כולנו, כולל הבן הצעיר , חוטאים בכך). היא אבל למה? ומאז אמרה בערך 40 פעמים את המילה למה. מה לעשות? בא לנו פשוט להחטיף לה. בעבר היינו שולחים אותה לחדר. אך כיוון שזה אווילי, אבני מבקשת לקבל פתרון מעשי להצקות מעין אלה. להתעלם ממש קשה. דוגמא נוספת: יום אחד התקשרתי מהעבודה, היא ענתה ואח"כ וביקשתי לשוחח עם הבן הצעיר. היא העבירה לו המסר. הוא באדישותו לא רצה לבוא, והיא פשוט התחילה לצבוט אותו כי הוא לא בא לשוחח עמי. איזו סנקציה אני צריכה לנקוט בעניין כזה? הסברתי לה בעבר שהיא לא אחראית על הגעתו לטלפון, ושתסיר אחריות, אך זה לא עוזר. תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כשהילדה מציקה

הוספת תגובה

• התנהגות ילדה בת 10

מיכל שמש
    04/01/2009

נראה שהילדה חשה את חוסר האונים שלכם ומגיבה אליו בבלבול. לא הייתי מאפשרת לה בשום אופן להרים יד על אבא, כאשר זוהי התנהגות שיש לעצור בעת התרחשותה ולא לת לה להתרחש ואחרי זה להעניש על כך. עובדה שכולכם חוטאים באלימות מצדיקה שינוי משפחתי, וניתן להיעזר באיש מקצוע כדי לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שהייה מרובה בלול בגן
    טליה
    01/01/2009

בני בן שנה ו5 חודשים, הנמצא במסגרת של משפחתון כ-11 חודשים. אנחנו בסה"כ מרוצים, בני נפרד מאיתנו בצורה סבירה בבקרים, מטפלת מספרת שהוא מרוצה , משתתף יפה ואוכל נהדר (להבדיל מהבית...). אך לאחרונה גיליתי שבני "מבלה" בלול כ-4.5 שעות מדי יום. בשעה 11 בבוקר הוא נהיה עייף, לכן הוא מקבל את א. צהריים וב-11:15 הולך לישון עד 14:15 בערך. בגלל שיש ילדים אחרים שעדיין ישנים (יש כאלה שישנים גם על הרצפה), בני נשאר בלול עוד שעה-שעה וחצי נוספות, עד 15:30 בערך. הוא גם צריך להיות בשקט, שלא להעיר את הילדים, נותנים לו קוביות, אך הוא הרי, לא ממש יכול לבנות מגדל בלול?.. לא נראה לי שזה בריא לילד, אך ברצוני לשאול דעה מקצועית והאם יש איזושהי המלצה לגבי המשך טיפול עם הגן. הרי עלולים להגיד שילד עייף ב11 ואין שום אפשרות לסחוב אותו עד הצהריים ממש.. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שהייה מרובה בלול בגן

הוספת תגובה

• שיהי בלול

מיכל שמש
    04/01/2009

טליה שלום, אין כל סיבה שילד בגיל זה ישהה בלול שעות כה רבות, ויש לבדוק אם מסגרת גן זה מותאמת לצרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן לילד בן שנתיים
    אפרת
    01/01/2009

בני בן שנתיים נכנס לראשונה לגן בספטמבר, היה בן 1.8. הוא הכי צעיר בגן והיה בין בודדים שלא היו מעולם קודם בגן (היה בבית עם מטפלת). היו חודשיים מאוד קשים בהתחלה אבל הוא התרגל ואף הלך לגן בשמחה. בשבוע האחרון הוא חזר לבכות בבקרים, מאוד, ואני מוטרדת. היום אמרה לי הגננת שבתקופה האחרונה הוא לא רגוע ושאלה אותי האם היה משהו חריג בבית או אם השארנו אותו לבד ונסענו (לא קרה מעולם). אציין שהוא ילד מקסים ומפותח לגילו, גם בגודל וגם במחשבה. לגבי ההתפחות הרגשית אני חושבת שהיא של ילד בן שנתיים, פחות או יותר, הגם שאין לי נסיון רב בכך..... אני סומכת על הצוות בגן כמעט במאה אחוז, אבל יש לי חשש שאולי חסרה שם אשת צוות אחת (3-4 מבוגרות על 25 ילדים), ומכאן חששי שאולי ילדים אחרים מציקים לו או מתנכלים אליו. יש בכלל אפשרות כזאת בגיל כזה? הבוקר כשהוא בכה וחיבקתי אותו ילד אחד בא ואמר לו "אתה תינוק". בחודשים מאז שנכנס לגן חזר כמה פעמים (4 פעמים) עם נשיכה על היד (2 נשיכות מילד אחד ושתי אחרות מילד שני). בפעם האחרונה הגננת אמרה שבני משך בשערותיו של הילד הנושך והנשיכה היתה התגובה. הוא לא משחק אחה"צ עם ילדים בני גילו בכלל. האם הוא זקוק לזה ? אין לי חוג חברתי מתאים ואחה"צ אנחנו עושים בדר"כ דברים ביחד או עם מבוגרים אחרים. בגן יש מצלמות. זה היה אחד השיקולים שהיו לי כשהכנסתי אותו לגן הזה, כי חשבתי שאם אני אבחין בשינוי בהתנהגותו אוכל לבקש לראות את היום שהיה לו בגן. זה נראה לגיטימי או שצוות הגן עלול לפרש זאת כפגיעה בו? כמה אני צריכה להתערב בעבודתם ? מאוד חשוב לי שישרור אמון בינינו ואי לא רוצה לשבור זאת. תודה רבה אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    גן לילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים בגן

מיכל שמש
    04/01/2009

אפרת שלום, נשמע שגם לך וגם לצוות הגן יש מטרה משותפת והיא דאגה לרווחתו הרגשית של בנך. הייתי יוזמת שיחה עם הצוות ומעלה את האפשריות השונות, כאשר בגיל הזה התנהגות של נשיכות ומשיכת שערות אכן מתרחשת לעתים, ויש לחשוב על דרכי התמודדות והתמיכה בילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן לילד בן 2.4
    יוליה
    01/01/2009

בני בן 2.4. נמצא במשפחתון פרטי איכותי ויקר מגיל 1.3. הילד מדבר במשפטים שלמים מגיל שנתיים, שואל הרבה שאלות, גננת אומרת שהוא מפותח שכלית כמו גיל 3 פלוס. פיסית מפותח רגיל לגילו, גמול מחיתולים מגיל שנתיים. עד לפני מספר חודשים נכנס בשימחה לגן כל בוקר. אני הייתי מאד מרוצה מכל הבחינות מהגן. בחודשים האחרונים כמעט כל בוקר בוכה כשאני מביאה אותו לגן, אומר בבוקר לא רוצה ללכת לגן , אמא אל תלכי לעבודה, ועוד. כששואלים אותו את מי אתה אוהב , אומר: את אמא, סבתא, אלינה (סייעת). לא אוהב את אבא, סבא ווורה (הגננת) ומחייך חיוך מתחכם (לעיתים). אבא וסבא אגב נפלאים איתו. הוא וסייעת מאד אוהבים אחד את השני , בבוקר הסייעת מגיעה ב-9 ואני מביאה אותו לפני. סייעת וגננת אומרות שהוא ילד הכי חכם ופיקח בקבוצה (מדבר שוטף, גמול מחיתולים, נותן פתרונות יצירתיים, מתחכם) למרות שיש עוד 3 ילדים גדולים מבני בקבוצה בגילאים 3.2 , 3.1,3. אני לא רגועה לשמוע אותו בוכה בבוקר. האם זאת מניפולציה רגילה? האם הוא משועמם? האם לחפש גן אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גן לילד בן 2.4

הוספת תגובה

• ליוליה

ד''ר דוד וילנסקי
    02/01/2009

כדאי להתיעץ עם הגננת ואולי אפילה לערוך ביקור פתע כדי לבדוק איך הוא נראה בתוך הגן. נשמע לי שהוא לא סובל בגן לכן נראה שלא צריך להעביר אותו באמצע השנה. ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 וחצי אלים בבית הספר
    לי
    01/01/2009

שלום רב בני בן 6 וחצי בן בכור עם אח קטן בן שנתיים וחצי ילד אהוב חכם ומאוד רגיש עלה לכיתה א השנה ומתחילת השנה אנחנו מקבלים תלונות מהמורה על מקרי אלימות בין בנות ובנים ואנימאוד חוששת שתהיה לו סטיגמה רעה על ידי החברים בכיתה וגם על ידי ההורים שיסיתו נגדו ואינני יודעת מה עובר עליו לאחרונה גם חזר להרטיב בלילה ואניממש דואגת וחסרת אונים תודה לי

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6 וחצי אלים בבית הספר

הוספת תגובה

• ללי

ד''ר דוד וילנסקי
    02/01/2009

היות ואת מדווחת על כמה שינויים בהתנהגות שלו נראה לי שבדאי להתיעץ עם פסיכולוג ילדים בנסיו ממה זה נובע. דוד וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה