מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישהרונית06/08/2008
שלום רב, אודה לך באם תפרטי דרכי פעולה של ההורים והמשפחה הקרובה להתמודדות וטיפול בילד עם חרדת נטישה, לפני שמחליטים ללכת ליועץ מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה- תגובה
מיכל שמש10/08/2008באיזה גיל מדובר? במה מתבטאת החרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים גרושיםאתי06/08/2008
היי אני אמא לילדה בת שלוש וחצי התגרשתי לפני מספר חודשים ונכון להיום אני גרה עם בן זוג חדש ביתי מאוד אוהבת את בן זוגי אבל רק מתי שנוח ובא לה ביתי סובלת ממצבי רוח קיצוניים בן זוגי מקדיש לילדה המון תשומת לב ודואג לרצות אותה בכל דרך אפשרית אך היא מנצלת זאת לרעה וכמובן שהוא נעלב וזה יוצר במצבים מסויימים מתח בבית מה עליי לעשות ואיך עליי להתנהג????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגירושין
מיכל שמש10/08/2008אתי, לא צינת אם לילדה יש קשר עם אביה, ומהו. בכל מקרה, טבעי שלילדה יקח זמן להתסגל לגבר חדש בית, ובודאי שאין מה להיעלב מתגובות של ילדה בת שלוש וחצי. דרוש אורך רוח על מנת לקנות את אמונו של ילד, ויש להכיל בנתיים את מצבי הרוח שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ללא הפסקהחוה מ06/08/2008
אז ככה ביתי בת חמישה חודשים ולפני שבוע היתה חולה מאוד עם חום ונזלת מאז היתערער לה כול סדר היום היא לא מפסיקה לבכות וכלום לא מרגיעה אותה אפילו הנקה שהיא מאוד אוהבת ונירגעת מזה כלום לא מצליח להרגיע אותה אפילו לא טלויזיה ומשחקים שאהובים עליה היא כול הזמן בוכה לצומת לב ונירגעת רק שאני הולכת איתה הבעיה שהיא אפשר ללכת כול היום, בסוף מתעייפים .מילדה מתוקה נוכה וחייכנית היא הפכה לילדה בכיינית שצורחת כול הזמן עד דמעות אני עובדת עצות ומפחדת לפתח סלידה מביתי מה לעשות אני צריכה עזרה דחוף.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
מיכל שמש10/08/2008חווה,
מאחר והודעתך נכתבה כבר לפני ארבעה ימים, אני מקווה שבנתיים נרגעו העניינים.
כדאי לך לדאוג לעצמך למנוחה וסיוע בזמן הקרוב, כדי שאת והילדה תוכלו לשוב לאיתנכן. אם הבעיה הרפואית נפתרה, יקח קצת זמן, אולם הילדה תשוב לעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת גןאפרת05/08/2008
בני בן השלוש נמצא שנה בגן שבו יש גם שכבה לבתי התינוקת בת השנה. רציתי להעביר אותו גן השנה מכיוון שהרבה עזבו את הגן עקב מעבר דירה, קבוצתו קטנה מאד ונותרו רק שלושה חברים בגילו ועשרה ילדים קטנים ממנו בשנה. רקע על אופיו של הילד: מופנם, רגיש, מפותח מאד בתקשורת ובמוטוריקה עדינה, לעומת זאת, יש איחור במוטוריקה גסה ,אמור להתחיל טיפולים במכון להתפתחות הילד בספטמבר ( קושי בעליית מדרגות וריצה מגושמת) קיים צורך לחיזוק שרירי ידיים ורגליים עקב גמישות יתר. הגננת בגן הנוכחי די טובה, עובדה שהתפתח יפה, אך אני לא מאמינה שהיא תעשה הפרדה רבה במהלך היום בגן בפעילויות ולדעתי חשובה האינטראקציה עם ילדים בגיל שלו. כשאני איתו, הוא לפעמים מחקה ילדים קטנים בגן בדיבור ובהתנהגות וכשאני שואלת אותו למה הוא עושה כך, הוא אומר לי מי עושה כך בגן, בנוסף יש תינוקת בת שנה בבית, וזה מטריד אותי שאין לו מקור לדוגמא והוא יכול להיות תינוקי. כמו כן, נאמר לי מהרבה גננים/ות שילד בגילו צריך הרבה חברים בקבוצה בני גילו. יום אחד חבר לא רצה לשחק איתו והוא חזר הביתה ואמר שהיה לו משעמם בגן, האם ייתכן שהוא התכוון לכך? מצאתי גן ליד הבית, לא התלהבתי אבל בסדר, בקבוצה יש שמונה ילדים בני שלוש ומעלה, הגננת בעלת מבטא דרום אמריקאי ובעלת שגיאות קלות בעברית. רציתי לדעת: האם יש השפעה שלילית בגלל המבטא של גננת? האם כדאי לרשום אותו לגן פרטי חדש? מכיוון שלא מומלץ להעביר מדי שנה גן ובשנה לאחר מכן ארצה להעבירו לעירוני לטרום חובה. במקביל לחיפוש גן, נרשמתי לגן עירוני טוב ליד ביתי כדי להימנע מהמעברים בין הגנים מדי שנה. אני ברשימת המתנה לכשיתפנה מקום במידה ומישהו יבטל, האם עדיף? הבנתי שיש בגן עירוני 36 ילדים, השאלה איך זה ישפיע על בני, האם יכול להיגרם לו נזק רגשי כי אינו מכיר כלל ילדים שיהיו בגן העירוני?(גם בגן הפרטי הוא לא מכיר אף אחד). אשמח לתגובה, תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן לילד-המשך,שכחתי לציין
אפרת05/08/2008לא ציינתי, בינתיים אני מגדלת את בתי בבית, היא עדיין לא בגן הנוכחי. על פי אבחון במכון להתפתחות הילד וגם על סמך דעתי: הילד מאד חברותי, הוא לא מתקשה לתקשר עם אנשים וילדים חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת גן
מיכל שמש06/08/2008אפשרת שלום,
ההתלבטויות לגבי בחירת גן הן אכן מייסרות, ואף פעם אנחנו לא מוצאים אפשרות אידיאלית ונטולת חסרונות. אתן לך כמה נקודות ציון כלליות, שיסייעו לך בהחלטה:
א. אם אין הפרדה בקבוצות ודאי שלא רצוי שילד בן שלוש ישהה עם בני שנה.
ב. מבטא של גננת לא פוגע מאוד בילדים.
ג. ילד ללא בעיות הסתגלות מיוחדות בגן שלו יכול להסתגל ללא קושי לקבוצה חדשה, וגם אם יש הכרח להעבירו כל שנה.
ד. התקן בגני עריה אכן גדול למדי, אך היתרון הוא שיש פיקוח. הכל תלוי בגננת הספציפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לגבי
אפרת06/08/2008האם יש צורך שתהיה קבוצה לבני גילו יותר משלושה ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהנעמי05/08/2008
שלום בני בן 2.5 הולך לגן ילדים חדש לראשונה בחיו עד כה הוא היה אצל מטפלת אחד על אחד מזה כחודש הוא נמצא בגן עם הדרגות וכל יום עד ליום מלא כל בוקר שאנו מגעים לגן הוא פורץ בבכי כי לא כף בגן והא רוצה הביתה ישנם ימים כי הבכי מתחיל כבר בדרך לגן מה לדעתכם עלי לעשות האים זה מוקדם מדי להכניסו לגן יש לציין כי יש לי אפשרות להחזירו למטפלת אודה לכם על תשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
מיכל שמש06/08/2008גיל שנתיים וחצי הינו גיל מצוין לכניסה לגן, לאחר שהילד כבר חווה מטפל בלעדי עד כאן.
שיניתי לך את כותרת הודעה, מאחר וחשובה זוית ההסתכלות. לילד קשה להסתגל, וזה טבעי ולא מעיד על חרדה מיוחדת. כדאי לתמוך בו בתקופה הקרובה. מומלץ לערוך טקס קבוע של פרידה בבוקר. לדוגמא: מגיעים לגן. אמא יושבת ומרכיבים יחד פאזל, אח"כ הגננת מרימה את הילד, ניגשים לחלון לנפנף לאמא לשלום, ונפרדים. (יש ילדים שעבורם עדיף שהאם לא תיכנס לגן, וצריך לבחון את הדבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מלא חרדותשולמית05/08/2008
בני רק בן 9 שנים וכבר מלא חרדות. הוא פוחד מערבים ומשודים ברחוב ולא מעז לצאת מהבית. בכל פעם שהוא שומע אותי משוחחת הוא שואל בבהלה: "מה קרה?". יש לציין שאני ואמי באופיינו גם מאוד פחדניות. עם זאת, אני מאוד משתדלת שלא להעביר לו את הפחדים. אני מאוד מודאגת ורוצה כ"כ לסייע לו אך מצבינו הכלכלי קשה ואין באפשרותי לממן לו טיפול. האם ניתן בבקשה לקבל עצות כיצד לעזור לו ולהפחית את החרדות. לפחות ברמה שאנו כהורים יכולים לסייע לו. בבקשה תעזרו לי!!!תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
מיכל שמש06/08/2008שולמית,
אם החרדות הן ברמה שמפריעה לתפקוד הימיומי של הילד, מומלץ בכל זאת לנות לטיפול, ולא יספיקו עצות שאתן.בכל מקום בארץ יש גם טיפול במסגרת ציבורית או דרך קופת חולים. ניתן לפנות גם לשירות הפסיכולוגי חינוכי במקום מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה והפנייה....מרטין04/08/2008
שלום, אני אמא לתאומות בנות שנתיים ו 10 חודשים, אחת הבנות, עמית, בחצי שנה ההארונה סובלת מפחד מאירועים, מסיבות, קבלת שבת בגן וכו'... יש לציין כי הפחד מתבטא בצרחות אימה, היא נהפכת להיסטרית ולא ניתן להרגיעה אלא ע"י לקיחתה מהמקום, אף ארוחה בבית עם אורחים מוגדר על ידיה כ"מסיבה" והיא בוכה ורוצה לישון.... החתונה של אחותי מתקרבת ואינני יודעת מה לעשות כי ברור לי שהיא לא תוכל להיות שם, אף למדוד את השמלה היא לא מוכנה בשום פנים... אשמח לעזרה מהירה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאירועים
מיכל שמש06/08/2008יתכן שלילדה יש רגישות חושית, המובילה לכך שסף הגירוי שלה נמוך, ומוקמות הומים ורועשים מקשים עליה מאוד. אם יש מאפיינים נוספים מומלץ לפנות למכון להתפתחות הילד.
לגבי החתונה הקרובה- יש להיערך לכך מראש. או לסדר לה פינה שקטה באולם בה תוכל לשהות עם בן משפחה קרוב, או אפילו לא להביאה כלל. אם לוקחים אותה, כדאי להכין לה מראש תיק עם דברים מרגיעים, ולהכין אותה, גם באמצעות תמונות מה הולך לקרות בכל שלב בחתונה. במקרים כאלו הכנה נותנת לילד שליטה במצב, והקושי פוחת. לא יעזור במקרה זה ללחוץ עליה,וחבל שהיא ואתם תסבלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטולים ילד בן 5יוסי04/08/2008
שלום בני בן 5 ועדיין ישן עם טיטולים מידי פעם הוא לא עושה אנחנו מדברים איתו מורידים לו מידי פעפ את הטיטול אבל כלום לא עוזר מה את מציעה לעשות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוסי
עירית חגי04/08/2008קודם כל תחליטו אם הוא ישן עם או בלי טיטול. אם אתם רוצים לגמול אז תורידו סופית את הטיטול. תדאגו שירוקן את השלפוחית לפני השינה ( רצוי גם שלא ירבה בשתיה לפני השינה ) והעירו אותו פעם אחת באמצע הלילה . שבחו אותו כל פעם שהתעורר יבש ואל תכעסו אם הרטיב . בדרך כלל זה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלימה בהקיץאמא04/08/2008
יש לי בת בגיל חמש. ילדה בוגרת לגילה מבחינה רגשית ופיקחית וחברותית. מזה כחודש ימים שמתי לב כשהיא משועממת או כשאין משהו מעניין בטלויזיה היא מתחילה להסתובב במעגלים בסלון תוך כדי שהיא מרוכזת במחשבותיה כמעין חולמת בהקיץ (לפעמיים מחוייכת). וכשאני שואלת אותה על מה היא חושבת אז היא מחייכת ומספרת שהיא חושבת על משהו רומנטי על חתן וכלה שמתחתנים או מציינת את קטע מתוך תוכנית ילדים מצויירת שמצאה חן בעיניה. לפעמים כשאנחנו יושבים במסעדה או אפילו בבית אני מוצאת אותה בוהה ומפליגה במחשבותיה. לפני יומיים ביקשתי ממנה להפסיק לבהות באוויר (לחלום)... והיא ענתה לי שהיא "לא יכולה המוח שלה לא נותן לה להפסיק לחשוב..." לפי הבעות פניה נראה שהיא מאושרת להפליג במחשבות. אך אותי זה מטריד משום שלעיתים קרובות היא משלבת זאת בהליכה במעגלים בסלון תוך כדי מחשבות ... שמתי לב בקרה היום כשהיא הסתכלה בתוכנית בטלויזיה עיניה סטו הצידה והיא נראה מהורהרת כששאלתי אותה על מה היא חושבת היא סיפרה לי על תוכנית קודמת שהיא ראתה. וכששאלתי אותה על מה מסופר בתוכנית הנוכחית שהיא מסתכלת היא הסבירה לי בלי בעיה.. האם יש משהו חריג בהתנהגות זו? ומה פשר החלימה בהקיץ שלעיתים משולבים בסיבובים מעגליים בבית.? רציתי להוסיף שמדובר בילדה מפותחת מבני גילה מבחינה שיכלית ורגשית ובעלת תובנות ואוהבת חברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא , חלימה בהקיץ
עירית חגי04/08/2008שלום רב
איני רואה כל בעיה עם זה שביתך מסתובבת במעגלים וחולמת בהקיץ. זה לגיטימי שיהיה לה עולם דימיון משלה והיא תשקע בתוכו להנהתה . הבעיה מתעוררת רק אם עולם הדימיון הזה תופס את מקומה של המציאות ובתך נסוגה לתוכו במקום להתרועע עם חברים בחיי היומיום ולעסוק בעניינים המאפינים את בני גילה.את מתארת אותה כפיקחית חברותית ובוגרת מבחינה רגשית , לפיכך לא נראה שאלו פני הדברים. תני לה את המרחב שלה ואפשרי לה לשקוע בתוך עולמה מידי פעם . חשוב לא לחדור לתוך המרחב הזה ולא לתת לה הרגשה לא טובה. אם זאת, אם תחושי שהכניסה לעולם הדימיון מוגזמת ובאה על חשבון חיי המציאות - יש אולי מקום להגביל אותה . באשר להליכה בסיבובים - זה אופייני למצבים של כניסה למעין מצב מודעות אופיני לחלימה בהקיץ . ואין בכך שום פסול. אם מפריע לך לראות אותה כך - בקשי בלי כעס שתלך לחד כהיא עושה זאת.( לא כעונש).
אני זוכרת שבני הקטן היה אומר לי לפעמים לא להפרע לו כי הוא מדמיין...זה היה בערך בגיל שלה.היום הוא כותב סיפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלימה בהקיץ
אמא04/08/2008לכבוד גב' עירית חגי שמחתי לקבל את תשובתך המעודדת מתוך חוויה אישית שלך על בנך. אאמץ את דבריך בחום. תודות אמא מאושרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלימה בהקיץ - שאלה חוזרת לעירית חגי
אמא24/09/2008יש לי בת בת 5 שהתחילה מהחופש הגדול האחרון לחלום בהקיץ. אני חשבתי שמדובר במעשה מתוך שיעמום(גיליתי את זה בחופש הגדול היא היתה רצה במעגלים בסלון תוך כדי מחשבות על דמיות מסרטים מצויירים כך היא סיפרה לי) כשהתייצעתי עימך באתר אמר שכל עוד זה לא פוגע במערך היום שלה אין בכך כל פסול. ולפי שהתכניים החיוביים של החלימה בהקיץ שהיא חושבת זה מראה על עולם עשיר ודמיון שמפתח אצלה. (היום היא פחות רצה במעגלים בסלון או בחצר הבית) אך היום הגננת בגן הפנתה את תשומת ליבי לכך שבזמן הריכוז היא חולמת... וגם שקוראים לה לפעמים להשתתף בריקוד אז לא תמיד היא שומעת. (ואין לה בעיית שמיעה). הגננת שאלה אותי אם היא הולכת לישון מאוחר , אמרתי שהיא הולכת בשעה קבועה לישון וזה בשעה 21:00 . דבר שמאז ומתמיד היה בשיגרת הבית.. יש לי חשד שאוליי החלימה בהקיץ לא נובעת משיעמום וזה מטריד אותי. זאת ילדה חכמה מאוד ומפותחת מבחינה שיכלית ובעלת אוצר מילים רב מאוד ויש לה חברות והיא יודעת לסחוף בנות אחריה אני אפילו התחלתי לשבת עימה על קריאה וחשבון ברמת כיתה א' והיא קולטת יפה (יש לה אח מוגדר מחונן) כך שלא מדובר בילדה מבודדת או עצובה או היפרית. ילדה פעילה שהולכת לחוגים, בריכות ובאות אליה חברות. החלימה בהקיץ מתאפיינת בחיוך לפעמים(היא לא חושבת על דברים מטרידים להיפך התכניים מאוד נחמדים. אני פונה אליך לקבלת מידע חוזר. בזמנו חשבתי שמדובר בשיעמום אך יש לי חשד שאולי זה אינו בשליטתה והיא אולי סובלת מאיזה ניתוק זמני... אני לא יודעת אלה סתם השערות שנובעת מהדאגה שלי. אך מה דעתך על כך לאור הדברים החדשים שהזכרתי. דבר נוסף ומעניין לפעמים כשאני תופסת אותה חולמת (שזה לוקח בערך דקה אולי הרבה פחות) אני רואה שהיא חוזרת לעצמה על ידי טילטול עדין של הראש (כאילו נזכרה בדבר וממשיכה בעניינים שלה). תשובתך החוזרת בהקדם. אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותשרון04/08/2008
שלום אני אמא לילדה בת 4 ולתינוקת בת שנה. בתי בת ה4 ילדה נבונה ומפותחת מאוד, אך יחד עם זאת מאוד ביישנית, סגורה פחדנית וחרדתית. הדבר מתבטא בפחד להיכנס למקומות זרים פחד מחושך פחד מאנשים מוכרים וזרים כאחד. היא מאוד קשורה אליי ואל בעלי ולא מוכנה להישאר אצל אף אחד אחר. גם לגן היא אף פעם לא הולכת בהתלהבות יתרה. בחודש הבא היא עוברת מגן פרטי לגן עירייה ואינני יודעת איך להקל עליה את ההתמודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
עירית חגי04/08/2008חרדתיות אצל פעוטה יכולה לנבוע ממספר רב ל גורמים בינהם רגישות יתר תחושתית , למשל , כלומר קשיים בוויסות תחושתי ורגשי שעשויים להיות מולדים. פרוש הדבר הוא שסף הרגישות של ילדתך עשוי להיות נמוך יותר והיא מגלה דפוס אופיני לרגישות יתר הגורם לחרדה והימנעות. אפשרות אחרת ולא סותרת , אלא לעיתים משלימה היא שהילדה קולטת בנוסף את החרדות שלך וכתוצאה מזה מקבלת בעקיפין שלא מדעת ,חיזוק להתנהגות זו. במילים אחרות החרדות שלך עשויים להשפיע ולהעצים את שלה.כל אלה כמובן בדבר השערות בלבד ,שכן אינני מכירה לא אותך ולא את הילדה. כך או אחרת לגבי דרכי ההתמודדות ההתמודדות היא אחת: יש לחשוף את הילדה בהדרגה ובאמפטיה לגן החדש. אם יש צורך ניתן להרגיל אותה בהדרגה , בהתחלה לקחת אותה לשם כשאין ילדים , להכיר לה את הגננת , אולי להכיר לה ילד או שניים מהגן החדש, לשהות איתה כמובן מעט זמן בהתחלה או לקצר את שהותה בגן ביומיים -שלושה הראשונים וכו . ( הגננת בוודאי תוכל להדריך אותך ) אך הכי חשוב: להישאר רגועה. להכיל את החרדות .לתמוך בה ולא להתפס לפאניקה . להעביר מסר של ביטחון ולווה ובמקרה כזה ,אני בטוחה ,מסר זה יעבור לילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיהלירז ובני04/08/2008
הבן שלנו בן שלוש וארבעה חודשים,גמול מזה שנה. לאחרונה בורח לו פיפי לעיתים קרובות, זה קורה בעיקר כשהוא שקוע במשהו, אך לא רק, כמו כן בגן בורח לו גם קקי( בבית זה לא קורה), מה לעשות? האם להעיר לו? להמשיך ולשוחח אתו, או להניח לו? יש לו אח בן שנה שלא מזמן למד ללכת, האם זה קשור? נשמח אם תעזרו לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירז ובני
עירית חגי04/08/2008לא להעיר לו , לו לשוחח איתו ולא להניח אותו. פעם בשעה - עה וחצי לקחת אותו ביד לשירותים ולעמוד לידו עשד שעושה פיפי . הוא פשוט שקוע בענייניו ולא בא לו להפסיק כדי לעשות פיפי.זה לא קשור לאח לו.לגבי הגן זה משהו אחר . תעקבו אם זה קורה שוב ואם כן תפנו שוב לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעירית שלום,
לירז ובני05/08/2008תודה רבה על התשובה הזריזה, נאמץ את העצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממשפחתון לפעוטון ויצוירון03/08/2008
שלום רב, בתי בת שנה ו-4 חודשים, מתוקה אמיתית, מאוד אוהבת אנשים וילדים. עד גיל 11 חודשים היא הייתה עם אמה בבית, ואז עברה למשפחתון בו 9 קטנטנים. כעת אנו שוקלים אם להעביר אותה לפעוטון של ויצו בו עתידים להיות 26 פעוטות. כמובן שיש שיקולים רבים על כף המאזניים וכאן רציתי לקבל תשובה לשאלה אחת - מתי עדיף לעבור את החוויה של מעבר ממסגרת אינטימית יחסית כמו המשפחתון למסגרת רחבה כמו זו המוצעת לנו בויצו? האם עדיף עכשיו כשהיא בת שנה ו-4 חודשים? או שאולי עדיף לחכות עוד שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממשפחתון לפעוטון
מיכל שמש04/08/2008חשוב לדעת לא רק מהו מספר הילדים במסגרת, אלא מהו היחס של מספר המבוגרים על מספר הפעוטות (לדוגמא: 3 מטפלות על 26 ילדים זה יותר ממטפלת אחת על תשעה ילדים). ככלל, ילדה בגיל הזה יכולה להינות מהיחס האישי במשפחתון, אולם תלוי עד כמה אתה סומך על הצוות שם. היתרון של מעון הוא הפיקוח שיש עליו. אם כך, התשובה אינה חד משמעית ותלויה הן בהעדפותיכם האישיות, והן במאפיינים הספציפים של כל מסגרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ילדה שקרנית"סיון03/08/2008
בתי בת השבע ילדה מקסימה וחברותית מאד .לאחרונה אני שמה לב כי היא מרבה לשקר, או יותר נכון לספר סיפורים שלא קרו. חשוב לי לציין, כי לרב היא לא "משקרת", כאשר היא מתבקשת לענות או להודות על דבר רע שהיא עושה- במקרים אלו רב הסיכויים שהיא תגיד את האמת. "השקרים" מתבטאים יותר בסיפורים קטנים שהיא ממציאה, שהמטרה שלהם "לייפות את המציאות" , או אולי אפילו "לרצות אנשים אחרים.", או לענות תשובות שאינם נכונות כלל בגלל שהיא לא הקדישה לכך מחשבה. שלוש שאלות מרכזיות מעניינות אותי? 1. מדוע היא מרגישה צורך "לשקר"? סה,כ היא ידעה ב"ה שיש לה הכל,.היא ילדה חכמה ,תלמידה טובה, יפה , חברותית... מדוע היא מרגישה צורך :"לספא סיפורים" 2.כיצד עלי להגיב כשאני :"תופסת אותה על חם" בבשיחה איתי או כאשר השאלה היא בעיקר בשיחות בין חברות שלה? 3. כיצד מחנכים ילדים לדבר אמת?? דבר נוסף, למרות היותה ילדה מאד חברותית, והיא תמיד תמצא חברות בכל אירוע שהיא תגיע אליו ויחד עםזאת, הרגשתי שבכיתה היא לא מוצאת מקומה והיא לא מצליחה לפתח קשר אמיתי אם אף אחת מהבנות. לכן העברתי אותה לכיתה חדשה באותו בית ספר. החשש שלי שאולי ילדים התרחקו ממנה בגלל שהיא לא דוברת אמת "ומפנטזת" סיפורים ועד שלא נפתור את בעיה וו יהיה לה קשה לפתח קשרים עם ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים?
מיכל שמש04/08/2008סיון שלום, הבחנת יפה בפנייתך בין סיפורים שהילדה מספרת לבין ידע שהיא נותנת, שהוא לרוב אמיתי. הייתי ממליצה לתת לה חיזוק על הדמיון היצירתי שלה, ולציין מה שייך ל"עולם הדמיון", ומה למציאות. אם הילדה ממשיכה בדפוס זה, יתכן שהדבר מצביע על מצוקה כלשהיא, שאולי מתבטאת גם בתחום החברתי. במקרה כזה מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבע וחצי- גירושיןרונה02/08/2008
אני ובעלי בתהליכי גירושין מה אומרים לילד בגיל 4 וחצי על פרידה מאביו כמובן שיש הסדרי ראייה וכו' אבלבכל זאת איך עוברים איתו את התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין
מיכל שמש04/08/2008
אני ממליצה לומר לילד בקצרה שאבא ואמא החליטו לא לגור יחד יותר, ששניכם אוהבים אותו וממשיכים להיות הוריו. בהמשך יש לציין פרטים טכנים לגבי המגורים והסדרי הראיה, ולענות לילד רק לפי שאלותיו, ללא אינפורמציה מציפה. מומלץ להיעזר בספרי ילדים, כפי שמופיעים באתר של שפ"י(שירות פסיכולוגי חינוכי של משרד החינוך):
cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Shefi/pirusmim/AlonMekuvan/Alon11.htm* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה.. מותשת ומרחמת על הקטן..דפי01/08/2008
הי, בני בן 3.5 חודשים, ישן במיטה שבחדרו מזה כחודש, יונק הנקה מלאה, ישן על הבטן (לא מצליח לישון על הגב), לוקח מוצץ בכייף, ילד מקסים וחייכן פרט לכך שמאד מאד עייף כל הזמן ומאד רוצה לישון אך לא מצליח- הבעיה מתחלק לשתיים: 1. ביום אינו נרדם במיטה , אלא רק על הידיים ואז שמניחים אותו במיטה או מתעורר בבכי או מצליח לישון מקסימום 30 דק', או שנרדם בטיולון במהלך טיול- מקסימום 40 דק' או במנשא עלי- מקסימום שעה וחצי (אם אני לא זזה הרבה), שנתו ביום גם שינה מאד קלה ומתעורר מהר. בקיצור כמעט ולא ישן בכלל ביום, והוא מאד מאד מאד עייף כי הלילה גם לא משהו.... 2. בלילה נרדם בסביבות 1930 , אחרי אמבטיה ואוכל (הנקה מלאה) ישן במשך כ3.5 שעות ממש בשקט- שינה עמוקה, ואז מתעורר - נותנים לו אוכל (הנקה או בקבוק שאוב), נרדם שוב (לא מדימים אותו בידיים בלילה, הוא מונח במיטה שהוא קצת עפוץ ןממשיך לבד במיטה) , ישן עוד כשעה-שעה וחצי בשקט ואז מתחיל לקטר ולהשתולל במיטה (ראש זז מצד לצד, ידיים זזות, רגליים מתרוממות באויר כמו סופרמן והוא ממש לא רגוע ומשמיע קולות מאד חזקים של קיטורים), רק אחרי שבאים כמה פעמים לתת מוצץ ולהניח יד הוא נרגע בערך לשעה שעה וחצי, ואז שוב הנקה ואחרי בערך חצי שעה ( בסביבות שעה 0330 ) שוב כל הקיטורים ואנחנו לא מתערבים כיוון שעיניו עדין עצומות , אך אני רואה שישן ממש חלש-כי הוא ממש משתולל ומפהק בלי סוף בזמן הזה, ובסוף אחרי שעה וחצי- שעתיים הוא מתעורר לגמרי , אבל לא בגלל שלא עייף, הוא מתעורר מאד עייף ורואים כי היה רוצה להמשיך לישון אבל קשה לו מאד. שאלותי:1. איך לגרום לו לישון ביום שינה טובה וארוכה ועדיף במיטה שלו (אם אנחנו בבית)? 2. למה משתולל בלילה? ומה ניתן לעשות בכדי לעזור לו כי הרי לא ישן חזק ומאד מאד מאד עייף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
מיכל שמש06/08/2008דפי שלום,
אני עונה לך בנתים כדי שלא תישארי ללא מענה, אולם בכל מקרה כדאי שתפני לפורום ספציפי לבעיות שינה.
כדאי לגשת לר]פא ילדים על מנת לבחון האם אין סיבה אובייקטיבית לקשיי הלד. אם אין, יתכן שלילד יש קשיי ויסות, וכדאי לפנות לבדיקה במכון להתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)