פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה בהיסטריה
    הילה
    16/08/2008

שלום רב, ביתי בת 6 ועולה עוד מספר ימים לכיתה א'. היא מצטיירת בעיניי כטיפוס מאוד רגיש ורגשני, שכל דבר ,טוב או לא משפיע עליה. היא מביאה את עצמה לידי דמעות, צעקות והיסטריה מכל דבר קטן שעיניי לא נחוץ כך. לדוגמא: אבד משהו, נשפך משהו, קיבלה מכה לא רצינית, אומרים לה לא על משהו שהיא רוצה באותו רגע. במקרה כזה של בבכי אני מתחילה לצעוק כבר בלי שליטה. אני מתעצבנת נורא ואני יודעת שזה לא בסדר גם מבחינתי ואני מתחילה לאיים בעונשים, בזה שאני אשאיר אותה עוד שנה בגן, אני קוראת לה תינוקת וילדה לא בוגרת ולא אחראית. אחרי הצעקות אנחנו מדברות והיא כאילו מבינה אבל זה שוב חוזר. לי תמיד יש את הפחד שכל המילים או המעשים שיוצאים ממני בתקופת הילדות יפגעו בילדים בעיצוב האופי והחיים שלהם. חשוב לציין שיש לי ילד נוסף בן שנתיים והיא לא מקנאה בו יתר על המידה ואף מאוד אוהבת אותו ואחראית עליו. אשמח לדעת איך לטפל בה ובעיקר בנו ההורים כי צעקות לא מועילות. קל לי להגיד אבל לבצע באותו רגע זו כמעט משימה בלתי אפשרית. תודה רבה. הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדה בהיסטריה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסטריה?

מיכל שמש
    20/08/2008

לא ברור מי יותר לחוץ, את או הילדה. בדינמיקה שנוצרה ביניכן את משתמשת באיומים שאינם יעילים (באמת תשאירי את הילדה עוד שנה בגן?). אני ממליצה בחום לפנות להדרכת הורים אצל מטפל המתמחה בגילאים אלו, או לקבוצת הורים כדוגמת מכון אדלר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 מתנהגת כמו תינוקת
    דריה
    16/08/2008

בבקשה תעזרו . אין לי כלים להתמודד. ילדה בת 4 מתנהגת כמו תינוק אפילו מפסיקה לדבר מללמלת דברים לא ברורים . יש אח קטן בן שנה וחצי. תודה מראש.

הוספת תגובה

• התנהגות תינוקית

מיכל שמש
    20/08/2008

דריה שלום,
    האם מדובר בנסיגה? כבר היתה התנהוגת בוגרת?. כדאי לבדוק האם הילחדה במצוקה, ובמקביל לחזק על כל התנהגות בוגרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי רוח
    נטלי כהן
    15/08/2008

שלום, הבן הבכור שלי - בן 7 עוד חודשיים. יש לו אח יותר קטן ממנו בן 5.5. אצל הבן הבכור שלי ישנם מצבי רוח שאני אפילו לא מספיקה לעקוב אחריהם. פתאום הכל נהדר, פתאום פרצוף חמוץ. הוא לא מרוצה משום דבר. פתאום הוא מתנהג לא יפה כואס, צוהק. אחרי זה אם הוא מקבל עונש איזה שהוא כמו אין טלוויזיה היום, או שאני אומרת לו שאני לא מדברת איתו עד שהוא לא יחשוב ויבין שהוא עשה משהו לא בסדר, הוא מתחיל לבכות ולבקש סליחה. אבל ההרגשה שלי שהבקשת סליחה שלו זה לא משהו רציני. כן הוא מודה שהוא לא בסדר אבל אחרי חמש דקות הוא יעשה את אותו דבר שוב פעם. אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג אליו. אם תוכלו לענות לי ולכוון אותי לאיזה שהוא כיוון, אשמח. תודה נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    מצבי רוח

הוספת תגובה

• מצבי רוח

מיכל שמש
    20/08/2008

נטלי,
    על מנת שאוכל לייעץ לך חסרה לי אינפורמציה על היחסים של הילד עם בני גילו, תפקודו בביה"ס, ויחסים עם יתר בני המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז
    אורחת
    15/08/2008

קראתי באינטרנט מאמר על בעיות קשב וריכוז , במאמר מביאים גם תסמינים לבעיות אלה ואצל הבת שלי מופיעים כל התסמינים האלו ,אבל היא בת 4 זה מוקדם עדיין לאבחן , באיזה גיל מאבחנים בעיות קשב וריכוז ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

אורחת
    19/08/2008

מתי יהיה אפשר לאבחן בעיות קשב וריכוז , באיזה גיל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורחת

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב
    בגיל 4 כבר אפשר לראות סימנים להפרעת קשב וריכוז. עם הסימנים בולטים ומפריעים לתפקוד היומיומי של הילדה ולהסתגלות שלה לגן כדאי לבקש הפניה למכון להתפתחות הילד במקום מגוריך או לנוירולוג שמתמחה בילדים קטנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז

ענת
    20/08/2008

שלום אורחת. בתי בת אני אבחנתי אותה כילדה עם בעית קשב וריכוז כשהיתה בת שנתיים. האבחון הרשמי נעשה בגיל 5-6 לפחות בקופת החולים שאני נמצאת בה - מכבי. מציעה לך לקרוא חומר באינטרנט על קשב וריכוז וסימפטומים ולראות אם הם מתאימים לבת שלך. אם יש לך עוד שאלות יש לך את המייל שלי... בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים רבים
    איילת
    14/08/2008

שלום רב, כאשר יש לי שני ילדים בן - 11 , בת-7 , כל הזמן אבל כל הזמן הם רבים כאשר הקטנה "צורחת" על כל דבר קטן ובעצם נגרם מצב של חוסר שקט/עצבנות כמעט תמידית בבית. האם ישנם טיפים /עצות להתנהגות/התנהלות בבית אשר תרגיע את המצב...? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים רבים

הוספת תגובה

• ריב בין ילדים

מיכל שמש
    20/08/2008

איילת,
    חשוב להבין מהי הפונקציה של מריבות בין אחים, על מנת לדעת כיצד להגיב להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילות לבנים
    אורלי
    14/08/2008

שלום רב, יש לי 2 בנות הגדולה בת 4 .הקטנה בת 10.5 חודשים הבעיה שלי היא עם הקטנה היא לא מוכנה שאני יעזוב אותה בלילה עד שהיא נרדמת-אני עומדת לידה כל ערב כ-40 דקות עד שהיא נרדמת ברגע שאני זזה היא מתחילה לצרוח. במשך הלילה היא מתעוררת כ-7-10 פעמים בבכי אני נותנת לה את המוצץ ומים והיא נרדמת כשבעלי קם אליה בלילה היא צורחת עד שאני קמה אליה עומדת לידה חצי שעה ורק אז היא נרדמת. מרוב יאוש אנחנו לוקחים אותה למיטה איתנו ואז היא ישנה כל הלילה. אנחנו מותשים תופעת הצרחות נמשכת כ-3 חודשים (מיום הוולדה היא לא ישנה לילה שלם) ורק אותי היא רוצה. מה עלינו לעשות? מחכה לתשובה לדחיפות תודה רבה אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    לילות לבנים

הוספת תגובה

• לילות לבנים - תגובה

מיכל שמש
    20/08/2008

אורלי שלום, אם ניסית שיטות התנהגותיות כמו "שיטת חמש הדקות" וזה לא עוזר, מומלץ לפנות ליעוץ מקצועי - לפנות לרופא ילדים, ואולי בהמשך למעבדת שינה המתמחה בתינוקות (כמו באוניברסיטת תל אביב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עובר על הבן שלי?
    הולה
    14/08/2008

שלום, בני בן שנתיים וחצי ויש לנו גם בת קטנה בת שנה. בסה:כ מדובר בילד שמח, חייכן, בעל חוש הומור, רגוע, מעסיק את עצמו, וחכם מאד. לאחרונה (כשבוע), הוא התחיל לפתח כמו התקפי היסטריה קלים (לא יודעת בדיוק איך לנסח את זה), שמתבטאים בזה שהוא פתאום מתחיל להגיד "אמא אמא" במין לחץ כזה, מבקש "אמא ידיים", מבקש חיבוק, רוצה לשבת עליי, וגם עושה סצינה רצינית של "לא רוצה" לפני האמבטיה ובמהלכה לא מפסיק לבכות. אני חייבת לתת רקע ולאמר שאני ובעלי הורים מאד מחבקים ומנשקים, אז ככה שלא נראה לי שזה איזשהו חסך. כמובן, שקנאה באחותו זה דבר שמלווה אותנו כל הזמן, אבל עדיין, ההתקפים האלה הם מעבר לנורמלי. הוא גם עושה יותר בעיות בללכת לגן ורוצה רק שניקח אותו על הידיים. היום אפילו, כשהבאתי אותו לגן, הוא נאחז בי כל כך חזק והיה במין לחץ כזה, אבל ברגע שהמטפלת לקחה אותו מהידיים שלי ואמרה לו שעכשיו חוגגים יומהולדת ובוא תראה מה הכנו, אז הוא מיד הפסיק לבכות ואפילו לא הסתכל עליי אחורה כשהלכתי. שאלתי את הסייעות והגננת אם הם מבחינים בהתנהגות חריגה לאחרונה והן טענו שלא, מלבד פעם אחת שהוא פרץ בבכי באמצע מפגש והן לקחו אותו על הידיים. שאלתי אם הן שמו לב אם יש ילד שמציק לו, אז נאמר לי שדווקא הוא זה שבדרך כלל מציק ושהוא ממש לא "פראייר". אני יודעת שהוא ילד נורא טוב, ומצד שני אני שמחה שהוא יודע להגן על עצמו. אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם פרצי ההיסטריה האלה. ממה הם יכולים לנבוע? אני כמובן שואלת אותו אם קרה משהו, אם קרה משהו בגן, אם לא טוב לו, והוא לא עונה. הוא התחיל לדבר רק לפני 5 חודשים, יש לו אוצר מילים מאד גדול, הוא קורא ספרות עד 10 כבר מלפני גיל שנתיים וגם מזהה את האותיות. אך הוא עדיין לא יודע להביע את עצמו ולשתף ברגשות שלו. בשאר הזמן הוא מתנהג רגיל לחלוטין. הוא שמח ומאושר, אוכל טוב, ישן טוב בלילה. מה עושים? האם זו פאזה שילדים עוברים בגיל הזה? איך מרגיעים בעניין המקלחת? אני מנסה כל הזמן לתת לו תחושת ביטחון ולהגיד לו שאמא כאן ושאני אוהבת אותו ושהוא ילד טוב ומקסים, אבל לא תמיד נראה שזה מצליח להרגיע אותו. תודה מראש על התשובות, הולה

לקביעת תור
    סגירה
    מה עובר על הבן שלי?

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי

מיכל שמש
    20/08/2008

הולה שלום,
    אם אכן הילד לא חווה חוויה מיוחדת לאחרונה בגן או בבית, יתכן שזה שלב התפתחותי בו נבהל מעצמאותו הרבה, ורוצה לחזור לחיקך. אם כך יש לסייע לו לעבור שלב זה בכך שתהיי איתו יותר. אגב, מומלץ להיות איתו כמה שיותר בסיטואציות משחקיות, ולא להציב אגרים לימודיים מרובים, שכנראה מכבידים עליו רגשית, גם אם קוגנטיבית הוא בשל לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4.7 עם חרדות
    ליאת
    14/08/2008

הי יש לי ילדה מקסימה חכמה ובוגרת ב 4.7 וגם תינוקת מתוקה בת 10 ח' ביתי הגדולה קצת פחדנית ולא עוזבת אותי לרגע אם אנחנו מטיילות עם העגלה היא חייבת להחזיק אותי או בעגלה אסור לי לזוז ממנה שניה ואם זזתי לרגע והיא לא רואה אותי היא צורחת כאילו ברחתי לה יש לה משפט קבוע "אמא אותך" גם כשאנחנו בבית וגם בחוץ בבית של סבתא או משהו כזה היא כל הזמן אומרת את המשפט הזה , דיי ברור לי שיש רגעים שאני עם הקטנה (שמאד מושכת תשומת לב ) שהיא מקנאה ואז היא נדבקת או מציקה שזה ברור לי שהיא מחפשת את תשומת ליבי אבל בשנה שעברה היו לי המון בעיות של פרידות עימה בגן בחוג כשהולכים לסבתות או לחברים היא לא עוזבת אותי ( רק אצל ההורים שלי היא מרגישה בטוחה יותר ) והנה מתקרבת שנת הלימודים היא אמורה להתחיל גן חדש ואני יודעת שאני הולכת לעבור איתה שוב גיהנום קשה לי וקשה לה אני יודעת גם אני טיפוס מאד חרדתי טבעי מאד שהיא ירשה זאת ממני או פשוט רואה אותי ולומדת אבל דיי קשה לי , קשה לי נפשית ופיזית . אני אוהבת את הבנות שלי בצורה טוטלית ואני חושבת שאני אמא טובה מאד אבל מותר לי לפעמים להגיד "סטופ" אני רוצה קצת ספייס . יש לציין כי בעלי מגיע מהעבודה בערך ב 19:00 הקטנה מטורפת עליו הגדולה אוהבת לשחק איתו אבל רק שאני לא נמצאת בתמונה אם אני בבית או באזור אז היא תעדיף אותי . כרגע אני עדין לא עובדת אז אני איתן מהבוקר עד הערב . אשמח לעזרה , מוכנה לקבל כל דבר רק שאצליח לשחרר קצת את ביתי ואגרום לה להיות פחות חרדתית תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4.7 עם חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

מיכל שמש
    20/08/2008

ליאת, אכן חרדתך ניכרת בדברים שכתבת, ואין ספק שאת והילדה מצויות ב"מעגל קסמים", בו החרדה עוברת מאחת לשניה. מאחר והמצוקה ניכרת, אני ממליצה לך לפנות ליעוץ פסיכולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ דחוף
    עינת
    14/08/2008

ביתי בת 7 עולה לכיתה ב נחשפה לתכנים לא לגילה באינטרנט, כמו לידה באופן מלא, זוג לסביות מתגפפות בלבוש מלא, זה רק מה שאני ראיתי אני לךא יודעת אם היו עוד דברים, בכל אופן אינני יודעת מה לעשות יש לה מחשב בחדר, כשהיא מוגבלת לשעתתים מחשב בימים רגילים ועכשיו בגלל החופש איפשרתי לה מחשב באופן חופשי, יש לציין שלפני כחודשיים ילדתי בת כמובן לאחר 7 שנים קשות... ויש קצת שוני בהתנהגותה של הגדולה, אני בהסטריה האם לאסור גלישה באינטרנט בכלל? להוציא מחשב מהחדר לסלון, אנא עיזרו לי מה לומר לה? תודה רבה עינת

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• ענת - אני לא פסיכולוגית אבל...

שני
    14/08/2008

לדעתי מחשב לא צריך להיות בחדר שלה. יכול וצריך להיות בסלון שם יש לך יותר בקרה על הנעשה. שנית - לחסום אתרים שאינם ראויים ובעלי תכנים בלתי ראויים לצפייה על ידי ילדים בגילה. עושים זאת עם חברת האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלישה באינטרנט

מיכל שמש
    20/08/2008

שני שלום,
    המצב שאת מתארת הופיע בשאלות רבות בפורום לאחרונה, וכדאי שתעייני בתשובות קודמות. באופן כללי, התנהגות הילדה מראה על סקרנות, שאינה שלילית לכשעצמה. כדאי להסביר לילדה על הסכנות באינטרנט, ולהדגיש את המותר והאסור. מומלץ בכל מקרה להיכנס מדי פעם ל"הסטוריה" ולבדוק היכן הילדים גולשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    רויטל
    14/08/2008

שלום רב! בני בן החמש וחצי בדרך כלל ילד חברותי ואוהב לשחק עם חבריו , לאחרונה אינו רוצה לשחק עם חברים ומעוניין להשאר בבית ולא לשחק עם אף אחד ,אם אני מציעה לו ללכת ולשחק איתם הוא בוכה ולא רוצה ,ניסיתי להוציא ממנו איזה שהוא מידע לגבי זה אולי קרה לו משהו , אולי לשחק עם חברים אחרים ? אבל הוא אינו רוצה לענות ומעדיף להשאר לבד בבית . השאלה שלי היא למה זה קורה לו? למה הוא מעדיף להשאר משועמם בבית ולא לשחק בחוץ עם חבריו? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ילד שלא רוצה לשחק עם חברים

מיכל שמש
    20/08/2008

רויטל שלום,
    כל שינוי בהתנהגות הרגילה של ילד יכול להראות על מצוקה כלשהי, או על מסר מסוים שהוא מנסה להעביר. כדאי להמשיך לנסות ולברר מה קרה, ואולי גם לעודד את הילד בשלב ראשון להזמין חברים אליו. יתכן שהסיבה להימנעות מיציאה מהבית קשורה לרצון שלו להיות יותר איתכם, וכדאי לחשוב גם על כיוון זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 5 מתקשה קקי בשירותים
    יעל
    13/08/2008

שלום רב, בני בן 5 נגמל מלעשות פיפי בחיטולים ללא שום בעיה בערך בגיל שנתיים וחצי. הוא אף פעם באמת לא נגמל מלעשות קקי בתחתונים. היו תקופות יותר טובות ופחוט טובות. בשנה אחרונה הוא בכלל לא עושה בשירותים. זה לא שהוא לא יודע מה הוא עושה או מה צריך לעשות, הוא פשוט לא אוהב לעשות קקי בשירותים. לפעמים הוא אומר שזה כואב לו. הוא מנסה להתאפק בכל כוחותיו ורק עם אנחנו "תופסים" אותו מתאפק אז מהר הוא רץ לשירותים, אבל לרב יוצא לו בתחתונים. כמובן, בגן סידור כזה לא עובד. בני עולה לגן חובה השנה. אנחנו ממש אובדי עצות. נכון לעכשיו הוא לא עשה קקי כבר 6 ימים. שום תכשיר טבעי ותרופות סבתא לא עוזרות. הוא מתאפק, מקסימות מורח קצת בתחתונים אבל מסרב ללכת לשירותים. בכל התחומים האחרים בני מפותח מאוד. תעזרו!

הוספת תגובה

• צתגובה ליעל

עירית חגי
    13/08/2008

שלום רב
    במקרה כזה הייתי נעזרת בבעל מקצעו . לא נראה לי שי מקום לייעוץ דרך האינטרנט. יש מקום לליווי שלכם בתהליך וסיוע צמוד יותר ויפה שעה אחת קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמא מודאגת
    12/08/2008

שלום רב, אני לא בטוחה שכאן זה המקום לשאול אבל אנסה בכל זאת. ערכתי מסיבת פיג'מות לבני בן ה- 8 והזמנו 6 חברים לכיתה (כולם בנים), לרגע באחת הפעמים שנכנסתי לחדר גיליתי שאחד החברים הכניס משהו לתיקו שאלתי אותו אם הכל בסדר והוא אמר שכן אבל מאוד גונן על התיק. כאשר כולם יצאו לחצר בני היותר צעיר התלונן שנעלם לו משהו. מיד חשדתי שזהו החפץ שאותו ילד הכניס לתיק . הסתכלתי לתוך התיק של הילד ומצאתי כמה חפצים השייכים לבניי. הוצאתי אותם מהתיק בלי לומר לאף אחד כלום. הילד שלא ידע שהוצאתי את החפצים כאשר חזר הביתה המשיך לגונן על התיק. המסיבה נגמרה וכולם הלכו הביתה. לשאלתי מה לעשות לספר להורים שלו או לא? יש לציין שהילד לא בא ממשפחה שיש בה מצוקה כלכלית. אשמח להכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לאני

עירית חגי
    13/08/2008

לום רב
    אני חושבת שהשאלה הזו אינה קשורה לתחום הפסיכולוגיה אלא לתחומים שקשורים לתפיסת עולם וערכים של כל אחד ואחד. אם היית הגננת של הילד או המרה הייתי אומרת לך שתפקודך לפתוח את העניין עם הילד ועם הוריו . במקרה הזה קשה לי לענות .עליך לפעול לדעתי לפי תחושתה פנימית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ אצבע במקום מוצץ
    טל
    12/08/2008

שלום בני בן שלוש ושמונה חודשים , החליט לגזור את המוצץ , ולהכריז על עצמו כבוגר , ואכן הוא נגמל מן המוצץ , אחרי כחודש גילינו שהוא התחיל למצוץ אצבע , ביקשנו כי יפסיק אך זה לא קורה , אנחנו חסרי אונים מה עושים ? אשמח לקבל ייעוץ בנושא . תודה נטע

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ אצבע במקום מוצץ

הוספת תגובה

• לטלי

עירית חגי
    13/08/2008

שלום רב
    גמילה מאצבע קשה יותר מגמילה ממוצץ, כי מאצבע אי אפשר להפטר או לזרוק...צריך לנסות לגמול אותו כמה שיותר מהר ,כבר עכשיו ,כדי שההרגל לא ישתרש. אין טעם לכעוס לאיים או להטיף. צריך לנסות להגיע ל"הסכם " למשל שכל פעם שהוא מוצץ תסמנו לו והוא יוציא את האצבע , למשל . או לתגמל אותו בכוכבית או מדבקה כל פעם שמוצאים אותו ללא אצבע בפה וכו במצבים ובהם הוא מוצץ את האצבע , למשל כשהוא צופה בטלוויזיה או במצבים שהוא נוטה יותר למצוץ - יש לתת לו משהו שיחזיק ביד . אפשר להשתמש גם בחומרים בעלי טעם מר ולמרוח אותם על האצבע - יש לזה השפעה אברסיבית וזה פועל כהתניה - אבל הכל צריך להיעשות ברוח טובה ובהסכמה ובלי כעס . רצוי לנצל את זה שהוא א עצמו רוצה להיות בוגר ולחשוב איתו ביחד איך ניתן למצא פתרון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    17/08/2008

מודה לך על התיחסותך לשאלתי, עזרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה ברגע שצריך ללכת לישון
    רחלי
    11/08/2008

אינני ליודעת כיצד להתנהג אל בתי בת 5 וחצי, כאשר בכל לילה בתקופה האחרונה היא כאילו בלחץ לקראת השינה ומבקשת כל לילה לראות טלויזיה בחדר כשהיא במיטה, אך כשזה מסתיים היא מתחילה לבכות ולטעון שאחיה מפריע לה או שכואבת לה הבטן וכו' באופן כללי היא לא אוהבת לישון ומאוד קשה לה להרדם. אשמח לקבל יעוץ.

הוספת תגובה

• תגובה לרחלי

עירית חגי
    13/08/2008

שלום רב
    יתכן שלבתך יש חרדות מסויימות האופיניות לגיל ומופיעות בעיקר לקראת השינה . יש מקום לדבר איתה בצורה רגועה ולנסות לברר אם אכן כך הדבר. במקרה כזה , כאשר מדובר בחרדות דימיוניות - מפלצות, מכשפות וכו - אפשר לשאול אותה מה תפחיד מפלצת או מכשפה ( למשל חרב המונחת ליד המיטה או בובה מפחידה או בובה של מפלצת אחרת וכו, או מילה מסויימת שאומרים לה )ולאפשר לילדה לישון על "הנשק הזה " או לעודד אותה להשתמש במילה המבסויימת אם המפלצת "מופיעה" והבריח אותה . לחילופין, אם אין חרדות ספציפיות , צריך קודם כל לדאוג ששעת ההשכבה תהיה רגועה ושלווה ואולי לאפשר לה לעשות קצת הרפיה: יש קלטות הרפיה מצויינות ילידם בחנויות הספרים ומשם אפשר לקבל גם רעיונות נוספים שתוכלי לעשות בהם שימוש לילדה הפרטית שלך (או פשוט להשמיעה לה את הקלטת כפי שהיא)נשימות עמוקות ומחשבות על דברים טובים גם תמיד עוזרים. אך העיקר - שתהליך ההשכבה יהיה רגוע ושקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה- 3.5 משחק עם בובות
    מוטרדת
    11/08/2008

הי, אני לא רוצה להישמע "חשוכה" אבל מטריד אותי שבני הקטן , אחרי שני בנים, פתאום משחק בבובות (בעיקר) אוהב לרקוד ולשיר כמו בפסטיגל וכל הדמויות שהוא מעריץ הן בנות (טוב הוא משחק ממש טיפה בבוב-הבנאי). האם יש לו בעיה בזהות המינית? האם צריך או אפשר לעשות משהו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 3.5 משחק עם בובות

הוספת תגובה

• תגוה למוטרדת

עירית חגי
    13/08/2008

שלום רב
    תתפלאי אבל את לא נשמעת חשוכה אלא אמא נורמלית שרוצה שלבנה לא תהיה בעיה עם הזהות המינית. כרגע לא ניתן לדעת כלום וכמובן שעצם העובדה שמשחק בבובות ואהב לשיר כמו בפסטיגל אינן סיבות מספיקות לחשוב שבעתיד תהיה בעיה. נושא הזהות המינית מורכב מאוד ויש בידנו מעט אפשרות להשפיע , אך הדבר כן יכול בהחלט לעזור הוא הקשר עם האב. בדקי אם יש בינהם מספיק קשר . עם מזדהה איתו רוצה להיות כמוהו ,אם יש לו מספיק זמן איכות עם אביו. לעיתים התנהגות כמו של בנך עלולה להיות קשורה להיעדר הזדהות מספקת עם האב ואז שווה להשקיע בכך. מצד שני יכול להיות שהוא פשוט יצירתי , אומנותי ונמשך לנושאים שונים מהבנים האחרים . קשה לדעת וכמו שאמרתי קשה מאוד להשפיע. ברור שלא צריך לכעוס להשפילך או לקרא לו בשמות. צריך לנסות לעניין ולעודד גם משחקים של בנים ופה נכנס האב לתמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה