פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת 8 מאוננת
    שירי
    22/07/2008

שלום רב....בתי בת ה-8 התחילה לאונן , במשך שבועיים אני רואה אותה בחדרה שוכבת ומאוננת גם אם היא בסלון צופה בטלויזיה היא מאוננת ואם אני באה אז היא מפסיקה מיד היא לא עושה זאת בפומבי אבל השאלה היא האם זה מצב נורמלי? מדובר במשך שבועיים בכל יום זה מביך אותי כאמא למרות שברור לי שזה כנראה חלק מתהליך כלשהו......בבקשה תענו לי ואם אפשר להגיד לי איך לנהוג ...האם להעיר לה ???האם לאסור עליה..???? איך להסביר לה שזה מאד פרטי??? תודה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 8 מאוננת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירי

עירית חגי
    22/07/2008

לשירי שלום !
    לא, לא לכעוס עליה , כן להסביר לה שזה משהו פרטי , לא לאסור עליה כי אז תעשה את זה בסתר . לאפשר לה לעשות את זה בחדר בפרטיות ( ואם היא עושה את זה בסלון ללוות אותה לחדר - לא כעונ אלא כביטוי לכך שלא מאוננים בציבור ),
    יחד עם זאת שימי לב האם היא לאחרונה בלחץ, במתח או בחרדה ?אוננות עלולה להיות לפעמים תגובה למתח. אם כן שווה לנסות לברר מה המקור המתח. על תאשימי אותה ואל תתני לה להרגיש לא טוב- למרות שאני בהחלט מבינה את המבוכה שלה כאמא. היא צריכה אותך רגועה ומכילה - יתכן שהיא במתח ולחץ מצידך יכול להגביר אותו .נסי להיאר שלווה ולתת לה להבין שהיא יכולה לפנות אליך אם משהו מציק ( אך לא ללחוץ גם בענין הזה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירי
    23/07/2008

תודה רבה על תשובתך . עכשיו אדע איך לנהוג בסיטואציה מביכה שכזו..... כן אני אנסה לבדוק האם מדובר באיזשהו לחץ או מתח שהילדה נמצאת בו. יום טוב...ושוב תודה.........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות ובכי בילדה בת שנה וחצי
    אפרת
    22/07/2008

שלום רב, אני אובדת-עצות אודה לכם על תשובה. ביתי המתוקה בת שנה וחצי התחילה לפני כחודשיים להתעורר בלילות בבכי וצווחות נוראיות ופעמים רבות זה היה ממש מתוך שינה. בשבועוצת האחרונים המצב מחמיר והיא נתקפת בהתקפי זעם, דופקת את הראש בריצפה ובשלבי המיטה, צווחת במשך שעות (יש לציין כי היא דוברת מספר מילחםפ בודדות בלבד אולם מבינה הכל) ודורשדת לצאת לטיות בחוץ בשעות לא שיגרתיות או שנעמוד איצתה על הידיים במשך שעות. מעבר לתקופות הזעם הללו היא חייכניחת, מתוקה מצחיקה ויש לציין כי ההתקף יכול להתחיל בפתאומיות ולהיפסק באותה פתאומיות שבא (לאחר דקות רבות וארוכות) והיא תחזור לחייך ולצחוק. היא אוהבת מאוד את אחיה (הגדולה בת 3:08 ש' והקטן בן 4 וחצי חודשים( ואינה פוגעת בהם. יש לציין כי במשפחתון אין דיווח על התנהגות כזו וזה קורה יותר איתי מאשר עם בעלי (כי היא מרגישה שזה מאוד מכאיב לי ומתסכל אותי. אני לא יודעת למי ליפנות אנא עיזרו לי בהקדם בריאות וכל-טוב, אפרת.

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

עירית חגי
    22/07/2008

אפרת שלום !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

עירית חגי
    22/07/2008

אפרת שלום
    בכי קיצוני באמצע הלילה מלווה בהתקף זעם והטחת הראש במיטה המתחיל ונפסק בפתאומיות דורש קודם כל בירור נוירולגי .
    פני לרופאת הילדים ותארי לה את ההתנהגות- ואני מציעה שתעמדי על כך שתשלח אותך לבירו אצל נוירולוג ילדים . סביר להניח שאין בעיה נוירולוגית אך צריך לשלול את זה. בהמשך פני שוב לפורום ואוכל להנחות אותך.
    (אפרת, שימי ל ב- אין כל מקום לבהלה -ההפניה לנוירולוג היא רוטינה על מנת לשלול בעיות נוירולוגיות ועל מנת שניתן יהיה לטפל באמצעים התנהגותיים וברוב המקרים האלה אין כל ממצא פתולוגי והטיפול ממשיך במישור ההתנהגותי )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר בהפרעה התנהגותית/טראומה
    רווית
    22/07/2008

שלום רב, אחותי ומשפחתה אימצו באומנה ילדה בת 3.5. ילדה מפותחת לגילה, נבונה, מתוקה. נמצאת אצל אחותי כבר 4 חודשים וההתאקלמות וההתחברות ממש טובה. נמצאת בגן ילדים רגיל, משתלבת טוב בגן וסה"כ הכל בסדר עם הילדה. הרקע הוא כזה שהילדה עברה איזה שהיא הזנחה מצד האם, האם היתה נעלמת ומשאירה את הילדה עם הסבתא שלה (שהיתה חולה) ולא יכלה לטפל בה. הילדה נקלטה במעון למשך כחצי שנה ורק אח"כ עברה למשפחה. הילדה לא עברה לפי המידע שקיבלו איזה שהיא התעללות פיזית או מינית. יש תופעה מוזרה שחוזרת על עצמה שאחותי היתה מעוניינת לדעת האם מדובר באיזה שהיא הפרעה התנהגותית שנובע מהעבר שלה, ממצב נפשי או משהו אחר? 1. היא נורא נרתעת אם באים ונוגעים בה עם ידיים רטובות, היא אוהבת מים וים ומקלחת בכלל אך היא לא מסוגלת שיגעו בה עם ידיים רטובות ומגיבה בהיסטריה, בצעקות. 2. היא לא מסוגלת להיות עם בגדים רטובים, היא ישר מבקשת להוריד ולהחליף. 3. יש לה רגישות מוגזמת לנושא ריחות, היא חייבת להריח כל דבר בעיקר אוכל. לא אוכלת לפני שהיא מריחה ממש כמו כלב, אם היא מריחה מישהו עם מסטיק בפה היא מתקרבת להריח אותו היא כל הזמן עוקבת אחרי ריחות והיתה סיטואציה לא נעימה בארוע שאחד מבני המשפחה מצץ סוכריה והיא התקרבה אליו להריח את הפה שלו. 4. אם מישהו נוגע בה או מלטף היא ישר מריחה את המקום שנגעו בה, אם זה ריח לא טוב היא מבקשת לשטוף. 5. היא מתייחסת מאוד לריחות אם מדובר בריח טוב היא מגיבה ואומרת איזה ריח טוב. 6. נסעו ברכב והיה ריח של פרות היא ממש היתה בהיסטריה מריח הפרות וביקשה שיסגרו חלונות, היא אמרה ריח מסריח ריח מסריח.... האם זה מעיד על משהו? הם ניתן ללמוד מזה על רגישות יתר או שזה משהו מורכב יותר? האם יש דרך להקל עליה וללמד אותה להתייחס פחות לעניין? האם זה מחייב בדיקה מקיפה יותר להבנת התופעה? האם מדובר בטרואמה נפשית שגרמה לזה?? אודה לכם מאוד על התשובות. תודה, רווית

הוספת תגובה

• תגובה לרווית

עירית חגי
    22/07/2008

רווית שלום !
    את שואלת שאלה מעניינת שאין לה תשובה חד משמעית שכן לעולם לא נדע בוודאות אם הילדה עברה טרואמה כלשהי . לא תמיד אפשר לדעת , אפשר רק לנחש. שהרי ילדה לא מגיעה לאימוץ בלי שתתנסה בחוויות חיים קשות במיוחד. גם הגיל שהילדה אומצה גדול יחסית והיא כבר הספיקה להתנסות בלא מעט חוויות .
    לא ניתן לדעת בוודאות מה מקור התגובה של הילדה.אבל ברור שישנה איזו רגישות יתר שמקורה עשוי להיות סנסורי - נטו או סנסורי ממקור רגשי . כלומר יתכן שהילדה פשוט נולדה עם רגישות יתר סנסורית כמו ילדים רבים שלא חוו טראומות , מבתים רגילים ,או שבעקבות טראומה כלשהי התפתחה רגישות יתר . יתכנו גם שני הדברים - רגישות יתר שהחמירה בעקבות טראומה .כך או אחרת אין צורך להתעמק יותר מידי בסיבות שאולי לעולם לא ניתן יהיה לדעת אותן והן גם לא משנות את מהות הטיפול.
    אני מציעה להגיע למרפאה בעיסוק שמתמחה בוויסות תחושתי וגם ליעזר גם בפסיכולוגית התפתחותי עם אורינטציה לתחום. המרפאה בעיסוק תוכל להציע דיאטה סנסורית להפחתת הרגישות והפסיכולוגית תוכל לסיע במישור הרגשי והתתנהגותי

ניתן לפנות למכונים להתפתחות הילד או ליחידות לגיל הרך בבתי החולים השונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס לילד סנדוויץ
    שלומית
    21/07/2008

בני בן ה4 וחצי, ילד סנדוויץ לאח בוגר בן 7 ותינוק בן שנה וחצי. דורש המון תשומת לב,המון יחס ולא מקבל את זה שאחיו גם צריכים. ברגע שאני יושבת עם הגדול על לימודים הוא מפריע, עושה רעש מנסה לעצבן. יש לציין שהילד בחודשיים האחרונים מאוד דבוק אלי , נהיה מאוד מאוד פגיע, ברגע שאני כועסת עליו הוא מתחיל להרביץ לעצמו, אם זה סתירות בראש ובוקסים. דבר שלא נראה לי נורמלי, אני לא יודעת אם גם זה כדי למשוך תשומת לב, מה לעשות איך להתיחס. יש לציין שהילד מקבל תשומת לב רבה ואני משתדלת כל הזמן ללטף אותו ולהגיד לו כמה אני אוהבת אותו. תודה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    יחס לילד סנדוויץ

הוספת תגובה

• תגובה לימית

עירית חגי
    22/07/2008

ימית שלום!

בנך כנראה ילד עם הרבה טמפרמנט ועוצמות תגובה גדולות. הוא מגיב על התסכולים כפי שהוא - בעוצמה שקצת מפחידה אותך. אסור לתת לו להכות את עצמו. צריך להחזיק לו את הידיים ולהגיד בתקיפות ( לא בכעס ) שאסור לו להכות את עצמו.הוא כנראה נכנס כרגע למעגל קסמים שלילי שבמהלכו הוא מעצבן מציק ומרגיז - גורם לך לתגובות שליליות שיוצרות אצלו תסכול גדול יותר וכך הוא שוב מציק ומרגיז.
    צריך לעצור את מעגל הקסמים הזה!
    נסי להגיב פחות בכעס. לא צריך להטיף ולו ולהרצות לו . הוא יודע מתי הוא לא בסדר. השארי רגוע עד כמה שניתן ( אפשר וגם רצוי מאוד להתחלק עם האבא ברגעים כאלה ולעשות "הפרדת כוחות , בין הילדים )
    וצריך למצא זמן רק לו לבדו .
    הכי חשוב - לעצור את המעגל השלילי - כמה שתכעסי יותר הוא יעצבן יותר . השארי רגועה. שבחי אותו על התנהגות טובה ואפשרי לו זמן איכות רק עלצמו עד כמה שניתן ( גם ההאבא!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מכלבים
    מריאן
    21/07/2008

שלום, בני בן 6 שנים מפחד מכלבים,זה התחיל כאשר שיחק בחצר הבית ונכנס לו לפתע כלב גדול של אחד השכנים והפחיד אותו. אבל לא האמנתי שזה יגיע עד לכך שהוא מסרב לצאת מהבית, ובכל פעם ששומע כלב נובח מתחיל לרעוד.התחלתי לראות בו ילד פחדן, הוא מעולם לא היה כך, מה אני צריכה לעשות, אני מרגישה חסרת אונים איך אוכל לעזור לו להתגבר על הפחד הזה? ותודה לכם,

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מכלבים

הוספת תגובה

• תגובה למריאן

עירית חגי
    22/07/2008

מריאן שלום!

פשוט תביאי לו כלב! גור קטן שישחק איתו ויתרגל אליו . זה יעשה פלאים לפחד שלו מכלבים . זאת בתנאי שאת לא פוחדת מכלבים...
    אם הדבר לא מתאפשר צריך לחשוף אותו בהדרגה לכלבים. בהתחלה כלב צעצוע אחר כך גור גקטן , לאחר מכן גור גדול יותר וכו. צריך להיות איתו במהלך החשיפה להרגיע אותו ולהראות לו שהוא שולט בסיטואציה ושלא קורה לו כלום.
    אסור להתרגש מהפחדים שלו וצריך להישאר רגועים להכיל ולהרגיע .
    אבל הכי טוב להביא כלב! לא רק בגלל הפחדים . כלב בעיני זו הגדמנות מצויינת לילד לחוות אהבה בלתי מותנת , חברות אמת , אמפטיה , דאגה ליצור אחר , אחריות על ייצור אחר וכו ובדרך כלל כלב מביא המון שמחה לבית . צריך רק למצא סוג שידידותי לילדים אפשר להתייעץ עם וטרינר או בצער בעלי חיים - לשאול על כלבים ידידותיים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי שלא יוצא
    אלונה
    21/07/2008

בתי בת החמש מיתלוננת לאחרונה , הכוונה בחודש האחרון על פיפי שלא יוצא הכוונה היא שאחרי שהיא הולכת לשרותים ומסימת לעשות פיפי יש לה מן הרגשה של עוד אבל לא יוצא לה , מה שמאד מתסכל אותה וגםמציק לה פיסית, יש לציין שאני מבינה מה היא מרגישה אך לא יודעת איך לעזור לה מעניין אותי גם אם מישהו ניתקל בתופעה שכזו תודה מראש אלונה

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי שלא יוצא

הוספת תגובה

• תגובה לאלונה

עירית חגי
    22/07/2008

אלונה שלום!
    לי זה נשמע כמו דלקת בדרכי השתן - שווה בדיקה מהירה . האם גם שורף לה? האם היא מטילה את מימיה לעיתים קרובות יותר מבעבר ?
    אם לא תמצא סיבה רפואית כדאי לך לפנות לפורום שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלונה

עירית חגי
    22/07/2008

אלונה שלום!
    לי זה נשמע כמו דלקת בדרכי השתן - שווה בדיקה מהירה . האם גם שורף לה? האם היא מטילה את מימיה לעיתים קרובות יותר מבעבר ?
    אם לא תמצא סיבה רפואית כדאי לך לפנות לפורום שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא יודע לשחק לבד
    אסנת
    21/07/2008

שלום! בני בן ה- 5 לא יודע כיצד לשחק לבד. חדרו משופע בכל סוגי המשחקים הקיימים, ספרים וכד' אבל הוא מסרב להיות בו לבד. מאחר והגבלתי את הצפיה בטלויזיה לשעה אחת בכל יום, אני מנסה לגרום לו לשחק ולהעסיק את עצמו אולם הוא שוכב על הספה חסר מעש. מה עושים? אני ממש אובדת עיצות. אני לא רוצה לגרום לו טראומה אבל אני כן רוצה שילמד להעסיק את עצמו ולא שאני אשחק איתו (כי את זה הוא כן אוהב) רוב תודות על כל עזרה שהיא. אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא יודע לשחק לבד

הוספת תגובה

• תגובה לאוסנת

עירית חגי
    22/07/2008

אסנת שלום!
    לפעמים דווקא ילדים שמשופעים בכל טוב משתעממים ולא יודעים להעסיק את עצמם . ילדים כאלה רגילים שיעסיקו אותם, לא רגילים לזמן פנוי ולעיתים תופסים את ההורים כ"קציני הבידור " שלהם שתפקידם להפיג את השיעמום.
    הניחי לילד לשהות בחדרו והבהירי לו היטב כי עליו למצא דרך להעסיק את עצמו ( הציעי לו מספר אופציות לבחירה ) לחילופין - את יכולה להישאר בחברתו או להניח לו להיות אתך בסלון למשל - אבל בלי שאת תעסיקי אותו. סביר להניח שברגע מסויים ישתעמם וימצא תעסוקה .לא כדאי להפוך את הדבר לנושא לדיון. פשוט צייני כי את עסוקה ועליו למצא דרך להעסיק את עצמו- ועימדי בכך.
    אגב - רצוי כמובן מדי פעם להזמין גם חברים זה תמיד עוזר להפיג את השיעמום.
    ההגבלה של הטלויזיה לשעה ביום היא החלטה אמיצה ודי יוצאת דופן נקווה שתעמדי בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא מפסיק לדבר
    ---יוסי---
    21/07/2008

שלום רב יש לי ילד בן 3 וחצי (שיהיה בריא) הקטע הוא שהוא לא מפסיק לדבר,גם בבוקר שהוא מתעורר הוא מדבר מדבר ומדבר, לאו דורא שאלות אלא פשוט מדבר אלינו. שלא ישמע שאין לנו סבלנות שיהיה בריא אבל הוא לא לוקח אוויר לרגע, אני מבין את עיניין הסקרנות אבל לפי דעתי זה "אובר" אשמח לדעה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא מפסיק לדבר

הוספת תגובה

• איזה חמוד מזכיר לי את אחיין שלי

שני
    21/07/2008

יכול להיות שהוא התחיל לדבר מאוחר יחסית? יכול להיות שאתם לא מרבים לדבר איתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמוד זו לא מילה...:)

---יוסי---
    21/07/2008

הילד התחיל לדבר מאוד מוקדם , ותשומת הלב שלנו אליו היא ענקית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אולי זה האופי שלו. פטפטן

שני
    22/07/2008

אבל כמובן שמעניין מה אשת המקצוע פה תענה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליוסי

עירית חגי
    22/07/2008

יוסי שלום!
    לדיבור יש מטרה תקשורתית ויש קודים חברתיים שמכוונים אותו( את הדיבור ) כן, גם אצל ילד בן שלוש.גם ילד בן שלוש צריך לדעת מתי לדבר ומתי להפסיק. מתי לאפשר לאחר לדבר ומתי לשתוק.וככל שיקדים להבין זאת כך ייטב.
    כאשר אתה מרגיש שזה "אובר " פשוט אמור לו שאבא עסוק כרגע ולא יוכל לענות לו - כן , לא חייבים לענות כל הזמן. אמור לו מאוחר יותר תוכלו להמשיך לדבר ואם יתעלם וימשיך לדבר על תענה לו. כן , אני יודעת שזה לא נשמע נעים, אבל תחשוב שגם בגן ובכל סביבה חברתית לא יענו לו כל הזמן ולא ידברו איתו כל הזמן והוא צריך להבין , גם בגילו הצעיר ,שיש מצבים שלא יכולים להגיב אליו.

אגב אם הוא רק מדבר ולא אכפת לו אם מקשיבים לו או עונים לו זה כבר משהו אחר. ודורש התייחסות אחרת .

נסה כפי שהצעתי ואם אתה מתרשם שזו אינה הדרך אתה מוזמן לפנות שוב לפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

--יוסי--
    23/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה אחרי גירושים
    מירי
    21/07/2008

שלום, יש לי 2 ילדים, ילד בן 11 וילדה בת 6. אני גרושה ואנחנו גרים כבר 3 שנים עם בן זוג החדש שלי. עכשיו לצינו להתחתן ולהביא ילד, אך הבן ממש התנגד ואמר שאם נתחתן הוא ילך מהבית. כשניסיתי לברר למה, התשובה שקיבלתי זה שנפסיק לאהוב אותם והוא מאוד מפחד מזה. הוא חושב שאחרי חתונה ישר מביאים תינוק ואז בכלל נשכח מהם. בתי הקטנה גם די מפחדת מתינוק, אך אומרת שהיא רוצה אותו מאוד , אולי בעוד שנה-שנתיים. ברקע, הם מאוד יפה מסתדרים עם בן זוג שלי, המון משחקים איתו ואני לא רואה שום בעיה ביניהם. מה לעשות? אולי באמת שווה להשאיר הכל כמו שזה?

לקביעת תור
    סגירה
    משפחה אחרי גירושים

הוספת תגובה

• תשובה למירי

עירית חגי
    22/07/2008

שלום מירי !
    הפחד של הבן שלך ברור ומובן ותשובתו נודעת ללב.גם הפחד של בתך מובן , אלא שלא תמיד אנחנו צריכים "ללכת עם" הפחדים והחרדות של הילדים שלנו. לתת להם מקום- כן . לכבד , להקשיב , להכיל - כן . אבל לא בהכרח לקבוע את צעדינו על פיהם.
    אגב האם הפחדים שלהם לא משקפםים גם קצת את הפחדים שלך ? כמעט שקלתי להוריד שורה זו אבל בסוף השארתי אותה - כי אני מניחה שיש בזה משהו. כנראה שהילדים קצת מהווים ראי לחששות מובנות שלך מהשינוי הצפוי והשפעתו על הקשר עם בנהזוג והמשפחה .
    השאלה הרלוונטית היא לא מה רוצים הילדים וממה הם מפחדים אלא מה נכון לך במקרה הזה . אם אתם מעונינים בתינוק נוסף זו החלטה שלך ושל בן זוגך והיא לא צריכה להיות מושפעת מתגובות הילדים.
    כמובן שתצטרכו ללוות את הילדים , לשוחח עימם כשהדבר יהיה רלוונטי - אך לא לקבל אישור! זו אינה החלטה שלהם.אם אתם תהיו שלמים עם ההחלטה הם גם יקבלו אותה ואולי יראו שהשד לא נורא כל -כך ואולי אפילו יהנו מהתוספת למשפחה ויראו שלא מפסיקים לאהוב אותם בגלל זה.וגם אם יהיה להם קשה - אתם שם כדי לעזור להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 6
    מירי
    21/07/2008

שלום, בתי בת 6, עלתה לכיתה א צעירה ( נולדה בנובמבר 2001) סיימה כיתה א בבית ספר רגיל. לצערנו, הייתה לנו מורה גרועה שכל הזמן אמרה שיש לילדה בעיות , שלחה אותה למורה מת"ה וצעקה אליה. לפני שבוע עשיתי לה אבחון שבאבחון גיליתי שאין לה שום בעיה, ילדה קוראת וכותבת מצויין, ומאוד מפותחת. שנה הבא מאחדים בבית ספר 3 כיתות ל-2 ובכל כיתה יהיו 40 ילדים. וגם לא ידוע מי תהיה המורה. יש לנו אלטרנטיבה, ללכת לבית ספר פרטי ( וולדורף) , בית ספר אנטרופוסופי, ששם יש בכיתה 20 ילדים, אבל לבית ספר הזה היא צריכה ללכת לכיתה א, בגלל גילה הצעיר. כמה שאלות .... האם שווה להוציא אותה מבית הספר שיש בו את כל החברות שלה? האם זה שהיא שוב תלך לכיתה א, לא יפגע בה? ומאוד רציתי לדעת על בית ספר בשיטת ולדורף, האם מומלץ, האם זה באמת נחשב לחינוך טוב. תודה רבה, ורד

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 6

הוספת תגובה

• תובה למירי

עירית חגי
    22/07/2008

מירי שלום !

עצוב לשמוע שלבתך לא הייתה חוויה נעימה בכתה א- אבל משמח לדעת שהיא רכשה את הקריאה ואין לה בעיה כלשהי, כפי שעולה מתוצאות האבחון.
    ברור שתמיד עדיף ללמוד בכתה קטנה של 20 תלמידים מאשר בכתות גדולות בנות 40 ילד - אלא שהמשמעות של העברת הילדה לבית הספר האנתרופוסופי הוא ניתוק שלה מהסביבה הטבעית שלה ומחבריה ( החזרה על כתה א' פחות מדאיגה אותי - למרות שיש לקחת בחשבון שהיא עלולה להשתעמם מעט )
    כך או אחרת יש פה שאלה ערכית ,שאת צריכה לשאול את עצמך: החינוך האנתרופוסופי הוא חינוך מסוג מאוד מסויים שלא מתאים לכל אחד ורצוי להכיר אותו מעט יותר מקרוב ולבדוק אם את מזדהה איתו . אם תמצאי שאת מתחברת לעקרונות החינוכיים ונראה לך ששווה להרחיק את בתך מהסביבה הטבעית שלה על מנת לאפשר לה חינוך כזה - הרי שכדאי לך לעשות זאת -- אם לא כדאי שתשקלי מחדש את צעדיך . יתכן שהחוויה הלא נעימה של בתך עשויה להשתנות השנה .
    אני ממליצה ללמוד קצת יותר את הנושא ( אפשר דרך האינטרנט ) ולחשוב טוב גם על המשמעות של ניתוק הילדה מסביבתה הטבעית - לצד היתרונות הבררוים של למידה בכתה קטנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה קטנה

מירי
    23/07/2008

תודה רבה על התשובה !!!! יש לי עוד שאלה, אם אני אעביר אותה לכיתה ב' בבית ספר רגיל אחר ( לא אנטרופוסופי) , נראה לך שזה יותר טוב? פשוט אני מפחדת להשאיר אותה בבית ספר שמורות מעבירות אחד לשניה שהיא ילדה עם בעיות, למרות שהיא בכלל לא ! בית ספר אנטרופוסופי נמצא מחוץ לעיר, אבל כל התלמידים הם מהסביבה, חוץ מזה כאשר מאחדים כיתות שנה הבא, היא לא תשאר עם כל הילדים שהייתה איתם השנה, אז בכל מקרה יהיה לה קבוצת ילדים די חדשה? אני מאוד מאוד מודה לך על תשובה המנומקת שנתת לי - באמת תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות
    ענת
    21/07/2008

שלום לכן, אני אמא ל- 3 ילדים, בת 8.5 בת 6 ובן שנתיים. שאלה 1 - קשורה לבת הגדולה, בזמן האחרון יוצא שהיא משקרת לגבי כל מיני דברים, ישנם שקרים שהם קטנים כמו אני לא לקחתי ואחרי עימות מתברר שהיא כן לקחה, ושקרים קצת יותר גדולים, כמו לקחת משקפיים ישנות שלי וללכת איתם לבי"ס ולהגיד שיש לה משקפיים, עד כדי כך שאפילו המורה האמינה לה, כמובן שלמחרת היא כבר לא הגיעה לבי"ס עם המשקפיים והמורה בהתייעצות איתנו החליקה את הנושא בכיתה.מה זה אומר כל השקרים ואיך מתעמתים איתה אם בכלל? שאלה 2 - בתי האמצעית ישנה בחדר נפרד מהגדולה, בשבת היא ישבה לה על המיטה ופשוט "ברח" לה פיפי על המיטה של הגדולה, משום מה זה היה נראה לנו כאקט שהוא בכוונה, אין לה בעיות של שליטה בסוגרים, לאחר שהיא באה ואמרה לנו כעסנו מאוד (בעלי ואני) ואמרנו לה שאנחנו מצפים ממנה כבוגרת לא לעשות פיפי במיטה. זה קרה בשעות היום. בעלי טוען שהילדה משדרת מצוקה, מה עושים אם זה, המצוקה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זה שהיא עולה לכיתה א'. שאלה 3 - הבן שלי בודק אותי כל הזמן לגבי גבולות,בד"כ אין לי בעיה ואני גם יוצרת את הגבולות. אתמול נתקלתי בפעם הראשונה ראש בראש איתו עד 3 לפנות בוקר, כאשר ב-00:30 הוא התעורר בבכי הגיע אלי למיטה ורצה להיכנס להיות איתנו. כמובן שהלא הסכמתי והכנסתי אותו למיטה שלו (הוא ישן עם אחותו האמצעית באותו חדר) אמרתי לעצמי אולי הוא פוחד, זה הגיל של הפחדים למיניהם, אז נשארתי איתו כשעה כאשר הוא כל הזמן בדק שאני שם. בסוף נשבר לי והגעתי לסלון והוא אחרי, לא ויתרתי, בפעם הראשונה אמרתי לו שהוא הולך למיטה ולילה טוב, והרמתי אותו על הידיים והשכבתי אותו במיטה, בהמון פעמים אח"כ כבר לא אמרתי מילה, גם לא הרמתי אותו, פשוט ליוויתי אותו למיטה והוא היה עולה למיטה וחוזר חלילה לסלון, אין לי מושג כמה פעמים זה היה, אבל רק בסביבות השעה 3 לפנות בוקר הוא נרדם. כמובן שלמחרת צריך ללכת לעבודה ולגן, מה עושים הלאה? אשמח אם תוכלי לענות לי.

לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות

הוספת תגובה

• תשובה לענת על 3 השאלות

עירית חגי
    22/07/2008

ענת שלום !
    את שואלת שלוש שאלות חשובות ואני אנסה לענות לך בקצרה כמיטב יכולתי , שכן כל נושא שאת מעלה הוא חשוב ומשמעותי.
    לגבי השאלה הראשונה :
    ילדים משקרים מכל מיני סיבות.במקרה של הבת שלך נראה כי השקרים "קטנים" שציינת קשורים יותר לתחום ל " גנה עצמית " או ניסיון להתחמק מעונש. מבלי משים ובלי שנתכוון לכך אנו עלולים לגרום לידנו מידי פעם לשקר כאשר אנו שואלים אותם אם לקחו משהו בלי רשות או אכלו משהו בלי רשות וכו, או כל שאלה " מתקילה" אחרת -שהילד יודע היטב ,שאם יאמר את האמת יכעסו עליו. במקרה כזה עדיף להגיד , בעיקר אם את יודעת את התשובה , שברור לך שהיא לקחה או היא עשתה מה שעשתה -ולא לשאול אותה - כך לא תמצא את עצמה במצב שהיא נאלצת לשקר כדי להימנע מהתגובה שלך. באשר לתגובה - היא צריכה להיות לגופו של עניין כפי שמקובל אצלכם בבית , זה כבר לא קשור לעניין השקר.
    השקר השני מדאיג יותר ולא ברור. אם שקרים כאלה חוזרים על עצמם הדבר עשוי לרמז על איזו שהיא מצוקה. זו אינה הגנה עצמית . אם תופעה זו חוזרת על עצמה יש לפנות לסיוע מקצועי. כך או אחרת חושב לא לעמת או הילדה עם השקרים יותר מידי ובוודאי לא לקרא לה שקרנית . לקבל את האמת גם אם היא לא נעימה בשלווה ולעודד מאוד על אמירת אמת - אפילו בוויתור על סנקציה או הפחתת סנקציה מקובלת בבית -על מעשה לא רצוי - בזכ אמירת האמת.

לגבי השאלה השניה
    לא ברור למה "ברח" לבתך בת ה6 פיפי ולא ברור למה את רואה בזה אקט מכוון. אני מניחה שלא במקרה חווית את זה כך. כך או אחרת ובעיקר אם היה זה אקט מכוון צריך לנסות להבליג, במיוחד אם זה קורה בפעם הראשונה . להישאר עניינים , לבקש ממנה לרחוץ את עצמה ולסייע בהחלפת המצעים ולהמשיך הלאה. נקווה שלא יחזור - אבל אם התופעה חוזרת יש לשקול מחדש מה ניתן לעשות , אך אין מקום לכעוס ולהעניש יתר על המידה - זה עשוי לגרור תגובה הפוכה ולהחמיר את המצב.דרך אגב היא עדיין לא כל - כך בוגרת ומידי פעם בורח גם לבני 6...
    באשר לשאלה שלישית: פעלת נכון . המשיכי כך. לא תשני כמה לילות אבל אחר כך תשני מצויין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנת גידול ילדים
    אודליה
    20/07/2008

שלום, אני גרה בסמוך לרחובות ומחפשת בדחיפות סדנה לגידול ילדים. האם אתן שמעתן/ מכירות סדנה באזור זה?

לקביעת תור
    סגירה
    סדנת גידול ילדים

הוספת תגובה

• סדנת גידול ילדים

מיכל שמש
    20/07/2008

ראשית, ישר כח על היוזמה!
    נסי לפנות למכון אדלר או לרשות המקומית, שלעיתים מארגנת חוגי הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה הזריזה

אודליה
    21/07/2008

תודב רבה על התשובה הזריזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 שמריץ את חברו הטוב
    סמדר
    20/07/2008

יש לי 2 בנים. האחד בן 9 והשני בן 5. הבן הקטן נמצא באותו הגן מגיל שנה וחצי. אף פעם לא היה כוכב הגן. בתחילת השנה הוא התחבר לילד המוביל של הגן - מה שהעלה לו משמעותית את הביטחון העצמי והוא הפך לילד הרבה יותר פתוח, שאוהב לבוא לגן. הבעיה היא שהוא ממש מעריץ את אותו הילד. צריך לראות כדי להאמין. הבן שלי לא הסכים לבוא עם סנדלים לגן עד לפני שבועיים כי לאותו הילד עדיין לא קנו סנדלים - והוא לא הסכים לבוא עם סנדלים. מה שהוא אומר לבן שלי הוא עושה. וכשאותו ילד בסביבה הבן שלי הופך להיות ילד שפוט, קפוא שרק מחכה להנחיות והפעלה של אותו הילד. יש עוד הרבה דוגמאות ... אני מנסה לדבר עם הבן שלי כל הזמן (אתה יותר חכם, יותר יפה- אתה מחליט על עצמך, אם לא טוב לך אל תעשה וכו'...). הבעיה היא שזה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשנייה. אני ממש ממש ממש אובדת עצות !!! למזלי הרבה מאד - הם אמורים להתפצל השנה לגנים אחרים. השאלה היא - אם המקרה יחזור על עצמו עם ילד אחר, איך עליי להגיב????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 שמריץ את חברו הטוב

הוספת תגובה

• ילד שמעריץ את חברו

מיכל שמש
    20/07/2008

סמדר, כמו במקרים אחרים, עדיפה התערבות בזמן אמת, מאשר נאומים לילד. אם כך, רצוי היה שהגננת תתערב, ולא את. מומלץ במקביל לנסות לחזק את הילד ולתת לו ביטחון, באמצעות חוויות הצלחה ולאו דוקא על ידי אמירות בשבחו בהשוואה לאחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלחות משותפות
    דנה
    20/07/2008

שלום יש לי 2 שאלות באותו נושא: 1ץ עד איזה גיל של הבת נורמלי שאבא ובת יתקלחו יחד? 2. האם אח יכול לקלח את אחותו הקטנה מימנו במספר שנים ועד איזה גיל זה לא מזיק?

לקביעת תור
    סגירה
    מקלחות משותפות

הוספת תגובה

• מקלחות משותפות

מיכל שמש
    20/07/2008

החל מגיל שלוש- ארבע לא מומלץ לחשוף ילדים לעירום של מבוגרים, וגם לא של ילדים מבוגרים מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלתי פוסק של בת שנתיים
    rrinat
    20/07/2008

שלום, בתי בת שנתיים וחודש. ילדה חכמה, מדברת שוטף ומבינה כל מה שמדברים אליה. לפני כשבועיים התחילה לבכות על כל דבר קטן. מספיק שלא קיבלה משהוא שרצתה בדיוק איך שהיא רצתה בזמן שהיא רצתה היא בוכה. היא בוכה כשהיא הולכת לישון ובוכה כשהיא מתעוררת. כשהיא לא בוכה היא ילדה מקסימה וחייכנית. הבעיה היא שכשהיא בוכה היא עושה את זה עם כל הלב והגרון , לילה אחד זה אפילו הגיע עד כדי הקאה מועטה. כשהיא בוכה היא נכנסת לסיחרור וקשה מאד להרגיע אותה אבל כשהיא נרגעת כאילו לא היה עד הפעם הבאה. אני לא יודעת איך להתנהג להתעלם? לנסות לרצות אותה ( זה בדרך כלל לא הולך? כמה זמן לתת לה לבכות? עד מתי זה ימשך?. מצטערת על האורך התסכול הוא רב. רינת

הוספת תגובה

• בכי בגיל שנתיים

מיכל שמש
    20/07/2008

ברוכה הבאה ל"גיל שנתיים האיום". הבכי של הילדה הוא כנראה ביטוי לקונפליקט הטבעי בגיל זה, המבטא רצון לנפרדות. לא הייתי ממליצה רק לנסות לרצות אותה, וגם לא לנסות להתעלם. כדאי להכיל את הילדה כשהיא בוכה, ולנסות להרגיע אותה, תוך המשך עמידה על הגבולות. רק אם תנהגי בדך מכילה ועקבית זו, הילדה תירגע בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה