פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל ילד בן 8.5
    אורנה' לה
    28/07/2008

בני בן 8.5 חרד מגיל שנתיים בערך מליצנים והדמויות הגדולות - פרוותיות. הוא אינו מוכן ללכת לקניון, משום ששם נתקלנו בהם. פעם אחת כמו כן אינו הולך להצגות, פן יפגוש בהן. חגיגות ימי הולדת עלי לברר מה הפעילויות ועד שנה נשארתי בכל ימי ההולדת. חג פורים הוא חג בעיתי ביותר. הפחד פשוט מנהל אותו. הוא ילד חכם מאוד, בעל חוש הומור , שאינו מסוגל להתמודד עם פחדים אלו. כמו חן רגי שלרעשים והמונוניות הודעתי לו שאנו טסים לחול בשבוע הבא. בהתחלה היתה התלהבות רבה ולאחר מכן התחיל הבכי : מה יהיה עם יהיו דמויות בשדה תעופה? [ישנה איזו תוכנית ילדים עם אחת מן הדמויות שצולמה בשדהתעופה].אני די חסרת אונים ודי מוטשת מפחדים אלוהמונעים מאתנו פעילויות רבות. תודה מראש על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילד בן 8.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לתמי

עירית חגי
    29/07/2008

הפחד של בנך לא מנהל רק אותו . הוא מנהל גם אתכם . בנך כנראה ילד עם רגיושת יתר תחושתית ( בין השאר לרעש ואולי גם למגע . רגישות זו גורמת לא להימנעות ממגע עם גירויים לא נעימים ואף לפוביה , כפי שהדבר משתמע מהתיאור שלך.
    העיקרון בטיפול בפוביה הוא פשוט ,אך קשה ליישום. יש לחשוף את בנך בהדרגה לגירויים האברסיבים ( הלא נעימים )כך ,שלאט לאט הוא יתרגל לנוכחותם בחייו והם יאיימו עליו פחות . כרגע מה שאתם עושים באופן טבעי ומובן הוא להגן על הילד מפני גירויים אלו, כי אתם רוצים למנוע ממנו כאב וסבל. אלא שלפוביות יש נטיה מגונה להתרחב ולגדול . בהתחלה פוחדים מדמויות פרוותיות , אחר כך מכל דבר המזכיר דמויות אלו ובסוף פוחדים לצאת מהבית מהחשש שמא נפגוש דמויות כאלה. הפוביה מטבעה נוטה להכללה. לכן הימנעות היא הדרך הפחות יעילה ולמעשה היותר מזיקה להתמודדות.
    חישפי את הילד בהדרגה לגירויים המפחידים אותו . התחילי מחיות פרווה קטנות ולא מזיקות , או אפילו תמנות של חיות כאלה וכך בהדרגה חישפי אותו לאט לאט ,תוך שאת מלווה אותו ומרגיעה אותו ,לאותם גירויים מהם מפחד .
    אפשרות אחרת היא " הצפה" חשיפה מהירה וחד פעמית למקור הגירוי המפחיד . אלא שבמקרה כזה עלולה להיווצר טראומה וזה לא תמיד מומלץ. בוודאי לא ללא ליווי מקצועי . רצוי לעשות את הדברים בהדרגה אך בתקיפות . הילד ירגע כשיתרגל.חשיבי שגם אנחנו המבוגרים נרתעים מכל מיני דברים ( רופא שיניים? ) אבל נרגעים לאחר חישפה הדרגתית - בעיקר כשבסופו של דבר רואים שהשד אינ ו ננורא כל - כך.
    ואפרופו חוץ לארץ. שם יאלץ להתמודד עם פחדיו. נסי לנהל את הטיול על פי האג'נדה שלך ולא שלו להישאר רגועה וללות אותו במצבים של חרדה. מאוד לא מומלץ לבטל את הטיול או לא לקחת אותו . לשאלותיו אמרי לו שהכל יהיה בסדר ואם יקרה משהו שיפחיד אותו את תהיי שם כדי להרגיע אותו .ואל תנהלי את הטיול על פי הפחדים שלו . נהפוך הוא . זו הזדמנות מצויינת לחזור מחוזקים ולילד - הזדמנות ללמוד שאפשר להתמודד עם גירויים מפחידים ולא קורה כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות אצל בני בן ה 3 - חשוב
    אילן
    28/07/2008

שלום רב בני בן ה 3 היה ילד מתוק ועדין שחטף כל יום מכות מילדים אחרים בגן ורק בכה ולא הגיב . לאחרונה שוחחתי איתו והסברתי לו שהוא יכול להחזיר לילדים שמכים אותו ואפילו הדגמתי בפניו כיצד להגן על עצמו בצורת משחק עימו. יש לציין כי לא עודדתי אותו לאלימות יזומה אלא רק לשם הגנה עצמית . ואכן , הוא התחיל לגוננן על עצמו ולהחזיר לילדים שהציקו לו אך, ישנה בעיה שהוא נהיה יותר אלים מכפי שציפיתי . האם גרמתי לו נזק בכך שעודדתי אותו להחזיר לילדים שמכים אותו ? מה עליי לעשות עכשיו , לבלבל אותו ולאמר לו שאסור לו להרביץ חזרה בבקשה תייעצו לי מה לעשות אני לא רוצה שהוא יהיה אלים אך גם לא פחדן ועדין .

הוספת תגובה

• תגובה לאילן

עירית חגי
    28/07/2008

אל תעודד את בינך להחזיר . עודד אותו לפנות לגננת כאשר מכים אותו. לא נגרם כל נזק ממה שקרה עד עכשיו, אך בנך, כמו כל שאר הילדים ,צריך לדעת שפתרון לאלימות אינה אלימות ובשביל לפתור בעיות כאלה יש גננת.חשוב לעודד את הילד לפנות לגננת ו חשוב גם ליצור מודעות אצל הגננת לבעיה ולבקש שתפקח עין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם ילדה בת חמש
    lbar
    28/07/2008

שלום יש לי ילדה בת 5 וילדה בת שנתיים אנחנו נמצאים בעיצומו של מעבר דירה ובשבועיים האחרונים נועה בת 5 מתנהגת ממש מוזר בוכה מכל דבר , מספרת שבגן מציקים לה או מעליבים אותה ואפילו יום אחד היא אספה את הדברים שלה ואמרה לגננת שהיא הולכת הביתה כשדיברתי עם הגננת היא אומרת שפשוט היא לא קיבלה את מה שהיא רצתה אז היא התנהגה ככה. גם בשבת האחרונה היא היתה אצל ההורים שלי וכאמא שלי העירה לה היא התחילה לבכות ואמרה להם שהיא הולכת הביתה וממש ניסתה לצאת . מה עושים איך מתמודדים עם הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם ילדה בת חמש

הוספת תגובה

• תגובה לבעיות עם ילדה בת חמש

עירית חגי
    28/07/2008

נועה כנראה ילדה רגישה ופגיעה שלמדה "פטנט" ללכת הביתה כל פעם שמעליבים אותה . זהו פתרון המונע התמודדות עם הקושי והוא כמובן אינו פתרון אמיתי.נועה צריכה לדעת שכאשר קורה משהו שמפריע לה או מעליב אותה היא צריכה לדבר ולא לבכות או ללכת. אני מציעה שבפעם הבאה נועה תגיב כך פוט תגידו לה שאתם מבינים שהיא נורא עצובה וכועסת , אבל היא לא יכולה ללכת עכשיו לשום מקום , מותר לה לבכות , אבל כשתרגע אתם רוצים תספר לכם למה היא כל כך עצובה ותנסו לעזור לה. לעזור במקרה הזה זה לא לתת לה כל מה שהיא מבקשת אלא פשוט להיות אמפטיים לקושי שלה בלי לשפוטאותה , אך עם השהמת גבולות אם יש צורך בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה

יעגכ
    30/07/2008

אם כל התגובות שתארת מופיעות בשבועיים האחרונים, זה נראה כמו תגובה נורמלית למעבר דירה, ורצוי היה לדבר איתה על החשש שלה מהמעבר למקום החדש והפרדה מהמקום המוכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    ת
    28/07/2008

בני בן שנתים ו-10 חודשים גמול מזה כחודש מפיפי, מיום שהורדנו את הטיטול הוא כמעט ואינו מפספס והולך לבד לשרותים ללא תזכורת, גם בלילה הוא ללא טיטול. הבעיה היא שקקי הוא לא מוכן לעשות בשרותים אלא רק בתחתונים, יש לציין כי הוא אומר לי מייד אחרי שהוא עושה. בדר"כ אני שמה לב שהוא עומד לעשות קקי ואני משדלת אותו ללכת לשירותים, אבל גם אם הוא מסכים הוא יושב ולא עושה דבר בשרותים. אנו כל הזמן אומרים לו שהוא גדול וצריך לעשות רק בשרותים כמו שהוא עושה פיפי, הוא מסכים איתנו מאוד אבל בתכלס אין תוצאות. היום בבוקר שמתי לב שהוא מתחבא לי מאחורי הקיר, חשבתי שהוא מתעסק עם משהו אבל לאאחר כמה שניות הוא הודיע לי שהוא עשה קקי, הפליא אותי שהוא התחבא כי אני לא כועסת עליו בכלל כשהוא עושה בתחתונים אלא רק אומרת לו שחבל שהוא לא אומר לי ועושה בשירותים. מה לעשות? כמה זמן לוקח לילדים להשתחרר מהפחד הזה של לעשות בשירותים? האם יש לכם רעיון יצירתי שיכול לעזור לי? או שפשוט לחכות בסבלנות?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• תגובה לת

עירית חגי
    28/07/2008

אין בהכרח פחד אצל הילדים לעשות קקי בשירותים ומן הסתם אין בהכרח זמן מסויים שלוקח להשתחרר ממנו. לבנך אכן יש פחד כזה. לא צריך פשוט לחכות בסבלנות. הייתי פונה לאיש מקצוע שילווה אתכם בתהליך. מקובל במצבים כאלה להושיב את הפעוט על האסלה עם הטיטול בהתחלה ואחר כך לעשות חור בטיטול על מנת שהקקי יפול לתוך האסלה ואחר כך להוריד אותו וכו'. אתם יכולים לנסות , אבל רצוי בכל זאת לפנות להתייעצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לילד שמפחד לעשות קקי

שרית
    18/08/2008

היי רציתי לשתף אותך שלבני הייתה אותו תופעה הוא לא היה מוכן לעשות קקי באסלה, יש ילדים שנבהלים מהנפילה של הקקי לתוך האסלה הם מרגישים כאילו משהו יוצא להם מהגוף והם מאבדים משהו. אני לא דחקתי יותר מידיי מה שכן עברתי לסיר לעיתים מול הטלויזיה או עם ספר ביד לקרוא לו סיפור כמובן להושיב אותו מתי שאת יודעת שצריך להיות קקי אם זה בבוקר או אחה"צ ולחכות. לדעתי אין צורך להילחץ זה שלב כמו הרבה שלבים בחיים וזה עובר. בהצלחה שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדוי במשפחה ובקשת ייעוץ
    זוהר
    28/07/2008

בתי בת ה4.5 נפגשת מדי שבועיים שלוש בבית אמי עם שאר הבני דודים.יש לציין שהילדה מאוד חברותית ופיקחית ואוהבת לשחק הבעיה היא שבת אחי ילדה בת 10 מעדיפה את שאר האחיינים על פניה אם זה שהיא לא תשב לידה ליד שולחן האוכל בפניה שהיא רוצה שילד אחר ישב לידה ומולה ושבתי תקום או לעיתים אף לאסוף את כולם למשחק למעט ביתי שנשארת בצד. הדבר חורה לנו מאוד והערתי על כך לאחי ואישתו הם טענו שאין מה לעשות ואלו ההעדפות של הילדה ועם הזמן היא תתחבר אליה.עליי זה לא מקובל שזו בחירה שלה ליצור בהפגנתיות העדפות ודחיה לפי רצונתיה והדבר אף הביא לסכסוך חמור במשפחה כרגע אמה של הילדה אוסרת במכוון על בתה לשחק עם ביתי ואם ביתי פונה אליה היא אינה עונה לה ומסובבת את הראש פשוט מחזה מזעזע בשבילי. אין לי מושג מי צודק פה ומה עלינו לעשות אשמח לקבל עצה ממי שיכול לעזור .

לקביעת תור
    סגירה
    נדוי במשפחה ובקשת ייעוץ

הוספת תגובה

• תגובה לזהר

עירית חגי
    28/07/2008

אכן מחזה לא נעים לראות כיצד בתך נדחית על ידי בת דודתה המבוגרת ממנה . לו הייתי אימה של אותה ילדה לא הייתי מניחה לה לעשות זאת בהפגנתיות בוטה ופוגעת . יחד עם זאת לא ניתן באמת להשפיע על העדפות של ילדים. אני חושבת שהכי טוב להתעלם מהתנהגותה של האחינית , להרחיק את הילדה במצבים התנהגות זו פוגעת בה ולכוון אותה בעדינות לשחק עם אחיינים אחרים. נסו לא להגרר לווכוחים ומריבות. לעיתים קרובות ילדים כבר משלימים בינהם וכבר שכחו את מקור המריבה וההורים עדיין רבים ומתווכחים -וחבל. לו היו שתי האחייניות בנות אותו גיל הייתי אומרת לכם כלל לא להתערב. מאחר שיש פה פער גילים משמעותי תפקידכם כהורים להגן על הילדה ולסייע לה להתמודד עם המצב על ידי מתן חלופות . כל ניסיון להשפיע על האחיינית ישירות יגרור בעיני תגובה הפוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5
    שני
    28/07/2008

יש לי אחיין בן 5.5 שהוריו אינם משקיעים בו.לצערי. השאלה שלי: האם ילד בן 5.5 אמור כבר לדעת מספרים מאחד עד 10? כי הוא לא ממש יודע וזה חורה לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5.5

הוספת תגובה

• תשובה לשני

עירית חגי
    28/07/2008

ילד בן 5.5 "צריך" לדעת הרבה דברים. מספרים הם לאו דווקא הדבר החשוב בהם. חובה יותר ההשקעה הרגשית בילד . הנוכחות של ההורים בחייו ואם תרצי - העשרה של סיפורים , משחקי קופסא , גן שעשועים וכו. הורים לא צריכים ללמד מספרים ואותיות , אלא אם כן ישנה אינדיקציה ברורה לעשות זאת מסיבות הקורות להתפתחות הילד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן בגילאים מעורבים
    שר
    27/07/2008

לבן זוגי יש ילד בן חמש שמתחיל השנה גן חובה. (שנינו גרושים+1 כל אחד). בנו של בן זוגי אמור לעבור בתקופה הקרובה איבחונים במכון להתפתחות הילד בעקבות המלצה של הגננת. מדובר בילד רגיש, עדין וחכם הסובל כפי הנראה מחרדה חברתית הגורמת לו להסתגר ולהתבודד במצבים בהם נפגש עם ילדים/מבוגרים זרים בסיטואציות חברתיות וקבוצתיות. (אפילו בגינה הציבורית, במידה ויש מספר ילדים הגדולים ממנו, או בני אותו הגיל, הוא יישב בצד ויתבייש לשחק). בשנה הקרובה הוא עולה לגן חובה במקום מגורים חדש, זה יהיה הגן השלישי שלו, מאחר שבכל שנה התגורר במקום אחר... אמו עוברת למושב והוא רשום שם לגן. הבעיה היא כזו: בגן יהיו ילדים בגילאי 3-6, כקבוצה אחת, עם גננת אחת. ידוע שהשנה שלפני ביה"ס מאוד חשובה להכנה ולבגרות לכתה א'. שאלתי היא כזו: האם ייתכן שילוב מוצלח של ילדים בהפרש גילאים שכזה, בייחוד בהתחשב במצבו הרגיש של הילד? האם לא עדיף שיהיה בגן עם ילדים בני גילו מאחר והשהייה היומיומית והנושאים בגן יהיו "מעורבים"- בהתאם לגילאים השונים, ועלולים לגרום לו לרגרסיה מבחינה קוגנטיבית, רגשית וחברתית? אשמח לשמוע גם חוות דעת מהורים שילדיהם נמצאים בגנים כאלו. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גן בגילאים מעורבים

הוספת תגובה

• גן מעורב

מיכל שמש
    28/07/2008

ראישת, כל הכבוד על רגישותך לבנו של בן זוגך!
    במקום בו נהוג גן מעורב, הצוותהחינוכי ערוך לספק לכל ילד את הנדרש. במידה ולילד יש קושי, הוא יטופל מחוץ לגן, ואם נדרשת מסגרת חינוכית מיוחדת, בודאי האבחון ימליץ על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עולה לגן חובה
    יוסי
    27/07/2008

שלום יש לי שני ילדים אחד עוד 4 חדשים5 והשניה עוד 3 חדשים 4 שניהם היו יחד בגן צעירים הגדול אמור לעלות לחובה והקטנה להשאר בצעירים אישתי מתעקשת על כך שאו שגדול ישאר עוד שנה בצעירים או שהקטנה תעלה לחובה על מנת ששניהם יעלו יחד לכיתה א העיניין שמיצד אחד אני לא רוצה שהגדול ישאר עם ילדים קטנים מימנו בגן ומיצד שני אני לא רוצנ שהקטנה תיהינ עם גדולים מימנה בגן רציתי שתייעצי לנו מה הכי כדאי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    עולה לגן חובה

הוספת תגובה

• שני ילדים - אותו שנתון

מיכל שמש
    28/07/2008

יוסי שלום, לא ברורה לי עמדתה של אשתך. במקרה שאין קושי מוסים, כל ילד אמור ללמוד בשנתון שלו, לא קשר לאחיו. הקשר בין האחים יכול להיות טוב מחוץ למסגרת החינוכית, וההשוואה מתמדת ביניהם, שתייוצר אם יהיו באותה מסגרת,אינה מומלצת , גם אצל תאומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכה ביד
    דפ
    27/07/2008

אני מבקשת ייעוץ לביתי בת ה-5 אשר בעיקבות מגורים זמניים אצל הסבתא והסביבה הביקורתי החלה לסגת ולינשוך את ידיה ורגליה להכות את עצמה בראש ולומר שהיא לא אוהבת את עצמה. אני מרגיעה ומשוחחת איתה וגם עם המשפחה אבל היא ממשיכה ואיני יודעת לאן לפנות לסיוע בנושא ומהי הדרך הכי נכונה לעזור לה להרגיש יותר טוב עם עצמה. אודה לתשובתכם. ד.פ

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכה ביד

הוספת תגובה

• ילדה שנושכת עצמה

מיכל שמש
    28/07/2008

נסיגה בעקבות שינוי חיצוני הינה דבר טבעי אצל ילדי.ם עם זאת, אם למרות תמיכתך ההתנהגות ממשיכה, את חש שעוצמתה חריגה, והיא מפריעה לילדה בתפקוד היומיומי, כדאי לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה תולשת שערות - אמא מוטרדת!
    הולה
    27/07/2008

שלום, בתי בת כמעט שנה. מאז ומתמיד אהבה לשחק בשערה (וגם בשערו של כל מי שמחזיק אותה בידיים). לאחרונה אני מבחינה בכך שלפעמים היא תופסת את השיער ומושכת, עד כדי תלישת שערות. זה לא קורה בהכרח במצבים של כעס, רוגז, עייפות וכו'. זה קורה לפעמים כשאני מאכילה אותה (גם בקבוק, וגם כשהיא אוכלת מוצקים בכסא), וגם לפעמים תוך כדי משחק. זה לא קורה בתדירות גבוהה, והיא גם לא כל הזמן מתעסקת עם השיער שלה. זה גם לא שהיא רק ממוללת את השיער, אלא ממש מושכת עד תלישה. עדיין לא הופיעו קרחות (למרות שהשיער שלה דליל מלכתחילה ולכן קשה לדעת). אני ממש מוטרדת מזה. האם יש משהו שניתן לעשות? מדוע זה קורה? האם זה אמור להיפסק בשלב כלשהו? האם אני צריכה להפסיק אותה ולאמר לה מפורשות "לא" כשאני רואה שהיא תולשת שיער? המון תודה, הולה

הוספת תגובה

• תלישת שיער

מיכל שמש
    28/07/2008

ביתך פיתחה הרגל כלשהו להרגעה. יתכן שיש לה חוסר רגישות תחושתית והיא זקוקה לתחושה עמוקה כדי להירגע, וניתן לבחון את הדבר מול התנהגויות אחרות שלה. במידה ומדובר רק בהרגל, לא כדאי להוקיעו מפורשות (כלומר לאסור עליה), שכן לעתים זה יוצר דוקא תגובה הפוכה. כדאי להציע לה דרכים אחרות להירגע (מוצץ, חיבוק דובי אהוב וכדומה), ובעדינות להסיט את ידה כשמתקרבת לשיער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות
    ורד
    27/07/2008

שלום,בני בן ה3.3 מדבר מזה חודשיים על המוות:אמא שלי תמות?הלויתן יאכל אותי?אריות יבואו לבית ויאכלו אותי?אני יהרוג אותך.אם אני אכנס לים אני ימות?וכו'.... האמת,אני מאוד מוטרדת מזה,מפני שאני חשה ששאלות אלו מערערות אותו,ונושא זה מפחיד אותו מאוד! מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    מוות

הוספת תגובה

• עיסוק של בן שלוש במוות

מיכל שמש
    28/07/2008

ארד יקרה,
    בנך הינו ילד מפותח שמעט מקדים את גילו בעיסוק בנושא סופיות החיים. יתכן גם שנחשף לנושא דרך צפייה בחדשות, מות בעל חיים וכדומה.
    אל לך לדאוג. יש לענות בסבלנות לשאלותיו, להבטיח לו ביטחון בהמשך נוכחות ההורים והקרובים לו, ובשאר הנושאים לענות עניינית (אריות יש רק בגונגל/ גן חיות, בים אתה לא תמות כי נשמור עליך, הורים ממשיכים לחיות ומטפלים בילדים שלהם, ועוד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוגז
    יעל
    26/07/2008

בתי סיימה כיתה ג. בתחילת השנה בתי היתה חלק מרבעייה (4 בנות בכיתה) כאשר אחת מהן היתה המנהיגה ש"שלטה" בהן ביד רמה. לאחר חודשים שבהן כל פעם אחת הבנות היתה מוחרמת ולבדה בהפסקות על ידי שאר הבנות בהנהגת המנהיגה. בקיצור המנהיגה היתה המובילה למריבות. בתי פחדה ממנה "פחד מוות" כל פעם שהיא התקשרה בתי פחדה לענות לטלפון שמא היא תבקש ממנה משהו שאינה רוצה/יכולה. אחרי שיחות רבות בהן הסברתי לבתי כיהכוח אצלה והיא צריכה ללמוד להיות חברה טובה ולא להיות ברוגז בגלל החלטת המנהיגה ובאיזהו שלב אסרתי עליה להזמין את המנהיגה לביתנו. בחלק השני של השנה 3 הבנות בצעו ברוגז יזום והחליטו להיות אחת בשביל השניה וכך זה היה עד סוף השנה. אני חייבת שאנו האמהות רווינו נחת ששמו קץ למצבי החרם והעלבונות. העניין שבהפסקות יש מחנות של 3 הבנות מול המנהיגה וחברותיה האחרות . זה מתבטא בקללות, דחיפות, עלבונות. הסברתי לבתי שהיא לא חייבת להיות חברתה אך לא צריך לדחוף ולקלל (הדדי בין הבנות). פנתה אלי אמא מהקבוצה השניה וביקשה שנעשה מפגש עם הקבוצות ושישלימו ולא יהיו חברות רק שלא יתחילו שנה עם "מלחמות" . שוחחתי עם בתי ותשובתה" אני אשלים איתה בחיים, אחרי כל מה שהיא עשתה לי ופגעה בי איני רוצה" אני כאמא שלה אינה מעוניינת שישלימו אלא רק רוצה שיהיה להן נעים בבית הספר (התעלמות, אדישות ולא קללות ודחיפות). איך את ממללצה לפעול?

לקביעת תור
    סגירה
    ברוגז

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בכתה ג

ענת שץ נברו
    27/07/2008

יעל יקרה!<br />
    את פועלת היטב לחיזוק בתך ואם זאת כעת היא אומרת לך שהיא לא יכולה להתעלם מעוצמותיה הרגשיות ולהתייחס אליהם באדישות. ואכן חשוב בשלב זה שיתערב גורם מבוגר כמו מחנכת הכתה / יועצת אך לא אחד ההורים ולבקש בדיקה והתערבות בנושא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חורג
    רומי
    25/07/2008

שלום רב, הנני נשואה + 2 ילדים לגבר גרוש + 1 מנישואיו הקודמים. הילד מגיע לביקורים בביתנו, ואנו מצידנו מנסים לשלב אותו במשפחתנו במהלך השהייה בביתנו. הילד סובל מהפרעות חמורות של קשב וריכוז, דיכאונות, התפרצויות ומה לא .........? הילד מטופל בבי&quot;ס מיוחד, בתרופות, סובל מבעיות של חוסר התארגנות (בעת הכניסה לשירותים ... ועוד). התנהגותו חריגה ביותר וקשה לנו מאוד. הילדים הקטנים המשותפים מחקים אותו (בקללות וכו'), אין אנו יכולים לבוא במגע עם חברים וגם המשפחה מתרחקת מאיתנו בגללו, ממקומות ציבוריים גם כן מגרשים אותנו בגללו (בגן החיות - מתעלל בחיות ומציק לילדים זרים וכו'). עד היום ילדיי לא יודעים בעצם שהוא אח שלהם למחצה. אין אני גאה במצב ולא יודעת איך להסביר לילדיי ומתי על כך. אשמח לקבל סיוע מכם. נ.ב. - גם אימו הביולוגית חסרת אונים מהמצב, מנסה לשקם את חייה עם בעל וילד נוסף שהביאה לעולם וגם נתקלת בקשיים יומיומיים, לא מוכנה לשתף עימנו פעולה ומנסה כמה שיותר לשלוח אותו אלינו. בעלי חסר סבלנות, מגיע בשעות מאוחרות מעבודתו ולא יודע כיצד להתמודד עם המצב. תודה, רומי.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חורג

הוספת תגובה

• קשיים של ילד חורג

ענת שץ נברו
    26/07/2008

רומי יקרה!<br />בתאורך את מעלה קשיים שונים המכבידים על אייכות חייכם. חשוב שתלכו למטפל משפחתי שיכיר את המערכת המשפחתית שלכם,ויעזור לכם להתמודד עם המצבים המורכבים אותם את מתארת.<br /><br />בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרים במשפחה
    אורנה' לה
    25/07/2008

אני אם חד הורית, מתוך בחירה, מגדלת את בני לבד. בני בן 8.5 ילד מדהים , חכם וכו. אני נמצאת בקשרים מצוינים עם אחותי הגרה בצפון. מדברות כל יום בטלפון לפחות פעמים. בגלל המרחק לא נפגשות לעיתים קרובות. לאחותי בן בן 15. ילד שמתעצבן מכל דבר קטן, לעיתים מנבל את פיו. יורד על בני שאוהב לאכול. [בני ילד קצת שמן, שאוהב מאוד לאכול] ואף מכה אותו מידי פעם כאילו בצחוק. בני מעריץ את בן דודו. אני לא אוהבת את היחס שלו לבני. ניסיתי להעיר כמה פעמים. לשוחח עמו שיחה של מבוגרים אך זה לא עזר. בנהי נסע ל3 ימים לטחותי. מצד אחד אני רוצה לעודד את הקשר, בעיקר שאין לבני דמות גברית להזדהות.. [יש לי אב זקן, שבני אוהב מאוד] ומאידך המגע שבינהם מלחיץ אותי ויותר מכך מעצבן אותי. אנא עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    קשרים במשפחה

הוספת תגובה

• יחסים עם בן דוד

ענת שץ נברו
    27/07/2008

אורנה יקרה!
    בצדק את מתרגזת מיחסו של הבן דוד לבנך שאינו על פי הנורמה המקובלת של יחס לקטן ממך.
    את צריכה להשתמש בקשר הטוב שיש לך עם אחותך ולדבר איתה על הקשיים שאת רואה ולבקש ממנה עזרה בסימון גבולות לבנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבורים על בית כלא של בת 6
    אליס
    24/07/2008

בתי בת 6 עולה לכיתה א' בתקופה האחרונה כאשר עושה דבר חריג עפ&quot;י דעתה היא אומרת שבגלל אותו מעשה יקחו אותה לבית כלא. על אף כל ההסברים שלי על מהות בית הכלא, את מי מכנסים לבתי כלא וכו' היא ממשיכה בזה. בנוסף, מאז סיום הגן אומרת לנו מדי פעם משפטים בנוסח: &quot;הראש שלי אומר שאני רוצה הורים אחרים&quot; או &quot;הראש שלי אומר שאת/ה ... (מילה לא יפה). ברצוני לציין שהילדה חכמה מאוד בעלת תפיסה מהירה וחברותית. שאלתי האם כדאי לקחת את הילדה לטיפול ואם כן איזה טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    דיבורים על בית כלא של בת 6

הוספת תגובה

• מותר ואסור לילדה בת שש

ענת שץ נברו
    27/07/2008

אליס יקרה!
    נראה שבתך מתמודדת כעת עם נושאים מוסריים של מותר ואסור והיא מחפשת גורם חיצוני שיעניש אותה אם היא לא בסדר. נראה שהיא עסוקה בשאילת שאלות בקשר לגבולות וחוקים אל מול ממסד שמייצר גבולות וענישה.
    אם את חושבת שבביתכם יש קושי עם נושא זה של גבולות, שאלות של מותר ואסור מומלץ לכם ההורים לפנות להדרכת הורים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה