פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חינוך שינה
    שירלי
    01/08/2008

שלום למטפלים לאחרונה עזבתי עם בעלי עם ביתי בת ה-9 חודשים ועברתי לבית הוריי עד לסיום הליכיי הגרושין. כבר בגיל 5-6 חודשים נרדמה ביתי במיטתה כשאני נוכחת ויושבת לידה ושרה לה. בשל קשיים טכניים-הרדמתי את ביתי במיטה זוגית בחודש האחרון,בבית הוריי. משהתפנה חדר בביתם הכנסתי אליו את מיטתה (בכדי שיהיה זה חדר משלה) ואני מתקשה מאד להרדימה שוב במיטתה.היא בוכה וצורחת ארוכות.. אני מודעת למעברים הרבים שחוותה לאחרונה, משתדלת להיות חזקה ויציבה בשבילה. רציתי לשאול מה הדרך והקצב הכי טוב שבהם עליי לפעול בכדי שתירדם שוב במיטה משלה. בתודה שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת שירלי

שירלי
    01/08/2008

ברצוני לתקן כמה פרטים שיצאו שגויים: אני וביתי עזבנו את הבית. ביתי רואה את אביה ואת הוריו פעמיים בשבוע ואני מאד מעודדת את זה .היא זוחלת, עומדת ומאד תקשורתית וחייכנית ועוד אין לה שיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

מיכל שמש
    06/08/2008

שירלי לשום,
    נשמע מדברייך שארת יודעת מהי הדרך הנכונה, אולם קשה לך עכשיו. כאש תתחזקי ניתן להעביר את הילדה בהדרגתיות למיטתה, גם אם במחיר של כמה לילות לא שינה. בנתיים, עדיף שתישנו בשתי מיטות נפרדות, גם אם באותו חדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנתקה מאביה
    אור
    01/08/2008

ביתי בת 4.5, אביה ואני גרושים מזה שלוש שנים.מאז גיל שנתיים החל האב(שבנתיים התחתן ועומד להיולד לו ילד) לקחת את ביתינו המשותפת אליו אחת לחמישה שבועות, למספר שעות, מהצהריים עד הערב ולאחר מכן לוקח אותה להוריו, שם היא ישנה בלעדיו והם מחזירים אותה למחרת בשעה 16:00, אציין שבמשך חמישה שבועות אלה אינו מגיע אף לבקרה. מזה חודשיים בתנו מסרבת לנסוע לאביה באופן מאוד ברור וחד משמעי!! אינני מכריחה אותה והדבר יוצר מתח ביני לבין האב (יחסינו אינם טובים והתקשורת מועטה). לפני בואו אני מנסה לשכנעה לנסוע אך היא בשלה.ניסיתי לשוחח עימו ולהסביר לו עד כמה חשוב עבור בתנו קשר יותר הדוק אך טענתו היא שאיש לו יכול לחייבו להגיע יותר והוא עומד על זכותו לקחתה משום שממלא חובותיו בכך שמשלם מזונות. אני די אובדת עיצות ואדה לתגובתכם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנתקה מאביה

הוספת תגובה

• קשר עם אב

מיכל שמש
    06/08/2008

אור שלום,
    לילדה בגיל הזה הסדרי הראיה הנוכחיים קשים, והיא חשה כל פעם שהאב נעלם לה. כדאי להסביר לאב שעדיף שיקח אותה לפחות אחת לשבוע לפרקי זמן קצרים. אם הדבר בלתי אפשרי, יש לדאוג לתקשורת חלופית בינהם: טלפון, מכתבים וציורים בפקס או מייל וכדומה (אפילו שיחות במצלמת אינטרנט...), יש לערוך לילדה לוח שנה בו מצוין מוחשית מתי רואה את האב. בכל מקרה לא כדאי לוותר על הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל יעוץ
    דניאל
    31/07/2008

הבן שלנו בן 9 הוא נישאר בחופש כמה שעות לבד בבית אחרי הצהריים בדקתי את ההיסטוריה במחשב וגיליתי שהוא נכנס לאתרי סקס . ורשם בגוגל "בחורות ערומות " וקיבל כול מיני תמונות שממש זעזעו אותנו . כששאלתי אותו הוא הכחיש ואמר שזה ווירוס וניראה מעט מפוחד ואפילו מעט בכה . ועוד ביקש מימני שאני יראה לו לאיזה אתרים לא יפים אני טוען שהוא ניכנס .כמובן שלא הסכמתי ואמרתי שאני יודע שהוא ניכנס. אמרתי לא שלא יכנס יותר לאתרים כאלה . ושאני לא מרשה מיכוון שזה לא יפה ושדרך אתרים כאלה אפשר לקבל ווירוסים. ממש לא יודע אך לנהוג במצב כזה . כיצד אפשר למנוע מימנו להבא לא להיכנס לאתרים כאלה? מבלי לחסום לו אתרים . גם אישתי דיברה איתו וגם לה הוא הכחיש שעשה זאת . בדקתי את ההסטוריה במחשב של כול השבוע שהוא היה בחופש ונישאר לבד בבית . והכול היה בסדר . ניראה שזאת כניסה חד פעמית שלו לאתרים האלו . מה לעשות? אשמח לקבל יעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל יעוץ

הוספת תגובה

• Kמה בעצם לא לחסום אתרים?

שני
    03/08/2008

יש המון אתרים שאינם הולמים לילד בגילו. מה הבעיה לחסום? היום הוא הוא באתרים של בחורות ערומות, מחר הוא באתרים של סאדו-מאזו ומחרתיים הוא יגיע לאתרים של פדופילים. אז למה אתה מחכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר . ואחרי שחסמתי.

דניאל
    03/08/2008

מה עוד אני אמור לעשות .? לבלוש אחריו 24 שעות ?.זה לא יוריד לו את הביטחון ? ומה קורה אצל החברים מהכיתה ?ועוד..... זה לא ניגמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה צודק...

שני
    03/08/2008

אבל לפחות בעניין הזה של המחשב בבית שלכם כשהוא לבדו - תוכל לפחות להיות רגוע לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון לפחות זה . תודה לך .

דניאל
    03/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטרנט

מיכל שמש
    04/08/2008

דניאל, ראשית, אני שמחה שנעזרת בייעוץ שקיבלת.
    לגבי הנושא עצמו, עצם החיפוש של הילד אחר אתרי סקס מעיד על סקרנות בלבד, והוא אינו ראוי לעונש על כך, אלא להסבר על מה מתאים לגילו בלבד. הסכנה בחשיפה בגיל הזה קשורה לכך שסקס באינטרנט מקושר לעתים עם אלימות, ובכל מקרה התמונות מציפות ואינן הולמות . פרט להסבר, אני ממליצה (כהמלצה כללית לכל ההורים) לחסום אתרי סקס, ומדי פעם לבדוק ב"היסטוריה" היכן הילדים גולשים, בלי להיגרר ל"היסטריה" מיותרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה לאחר פציעה
    לילי
    31/07/2008

בתי בת השמונה חוותה פציעה קשה לפני שנתיים , בעקבות נפילה בבית שברה הילדה את עצם הלסת , נפלו לה שתי שיניים ופתחה את הסנטר .אושפזה בבית חולים למשך 3 ימים להשגחה. במשך חודשיים שתתה רק שוקו ולא אכלה דבר.לאחר חודשיים בצורה הדרגתית הילדה הבריאה. מדי חצי שני אנחנו בביקורת בבית חולים לגבי עצם הלסת. הבעיה היא כאשר היא חולה , היא נלחצת מאוד מביקור אצל רופא המשפחה (שאגב הוא רופא נהדר סימפטי מאוד לילדים ). כל מחלה פשוטה אצלה הופכת להיות קשה מבחינה נפשית , וזה מתבטא בבכי, קוצר נשימה , רעידות קור חוסר תיאבון. ולאט לאט היא מתגברת על התקופה הזאת בעזרת שיחות ועידוד והמון תשומת לב וחיבוקים מצדינו ההורים ועד לפעם הבאה.וככה זה חוזר כל פעם שיש שפעת קלה או וירוס או הרגשה רעה. מה את יכולה לייעץ לי , האם אנחנו צריכים לערב טיפול מקצועי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה לאחר פציעה

הוספת תגובה

• טראומה

מיכל שמש
    06/08/2008

לילי שלום, מזלה של ביתך שיש לה אמא כה רגישה.
    מומלץ להכניס למשחקי הילדה כלי רופא ואביזרים המיצגים בית חולים, כד לתת לה לעבד את הקושי. יש לדובב אותה על הפחדים, ולנסות לשחזר את התחושות באשפוז. כמובן שבשיחה/ משחק כזה צריך ללכת לפי הקצב של הילדה. אם הדברים האלו יספיקו., אין צורך לפנות לטיפול נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה בת 8
    רון
    31/07/2008

שלום, הבת שלי בת 8 מסרבת להיות לבד בחדר בבית (אפילו ללכת להביא משהו מחדר אחר). ניסינו להתמודד ע"י הסברים, אבל ללא הצלחה וזה אף נראה שמחמיר. בנוסף ברוב הלילות היא מתעוררת (היא ישנה בחדר עם אחותה בת ה 6.5) וקוראת לנו על מנת שנלווה אותה לשירותים. במידה ואנחנו לא מגיעים מתחילות צעקות... אשמח לשמוע עצות כיצד להתמודד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• פחדים

מיכל שמש
    06/08/2008

אם כבר ניסיתם דברים כמו השארת אור קטן בחדר/בשירותים, השארת הדלת פתוחה כאשר נמצאת לבד בחדר, ועוד, ןאתם חשים שפחדי הילדה מפריעים לתפקודה הימיומי, מומלץ לפנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול
    גל
    31/07/2008

הבת שלנו כבר בת 3 ומספר חודשים. היא מסוגלת להתאפק ולעיתים מבקשת ללכת לשירותים אך רוב הזמן עושה את צרכיה בחיתול. בכול מקרה, היא מסרבת בתוקף להוריד את החיתול וללכת עם תחתונים. חשוב לציין עוד שהילדה בסך הכול רגועה, לא היו שינויים מיוחדים בחייה ( כגון מעבר גן, מקום מגורים, הולדת אח/אחות וכו'). עם זאת, שמנו לב כי היא מתקשה בשינויים באופן כללי כגון החלפה עונתית מנעליים לסנדלים וכו'. מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• גמילה

מיכל שמש
    06/08/2008

גל שלום,
    לא ציינת מה המסגרת החינוכת אליה הילדה מיועדת, ומהי דחיפות הגמילה (לדוגמא: לפני גן עירוני). יתכן גם שהמאפיינים הנוספים שציינת מעידים על קשיי וויסות. אם אתה חש שאתם במצוקה בנושא, מומלץ לפנות לפסיכולוגית התפתחותית לייעוץ. במקרים כאלו גם ייעוץ קצר יכול לסייע מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים
    אמאל'ה
    31/07/2008

שלום, אני גרושה עם ילד בן 5. האבא חרדי ואילו אני חילונית. בני הוא ילד מאוד מופנם, וכועס הרבה (כמובן שמעבר לכעסים ולמופנמות הוא ילד מקסים שנותן הרבה אהבה). הבעיה שלי היא שכל בוקר בגן הוא בוכה צרחות ולא נותן לי ללכת. כנ"ל גם בקייטנה (שהקייטנה היא בעצם הצהרון ששם הוא נמצא כבר למעלה משנה). כשאני שואלת אותו בסוף היום (אני עובדת משרה מלאה ומגיעה לאסוף אותו רק בסביבות 17:30) איך היה, תמיד הוא עונה שהיה לו כיף, ובאמת נראה שהיה לו כיף - לפעמים הוא אוהב להישאר שם עוד כמה דקות כשאני מגיעה. השאלה שלי היא, מה עליי לעשות על מנת שזה ייפסק?< אני אובדת עצות בעניין הזה. האם זה קשור לכך שהילד הולך עם כיפה לגן והאבא דתי ואני לא דתייה ? האם זו חרדת נטישה ? אשמח להנחיות ולתשובות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד להורים גרושים

הוספת תגובה

• פרידה בגן

מיכל שמש
    06/08/2008

לא ברור לי כיצד נושא הדת קשור לתופעה שציינת. יש ילדים שמתקשים מאוד בפרידה. אם הילד רגוע ומאורגן במשך היום, מומלץ לסייע לו בפרידה עצמה, בטקס פרידה קבוע כמו שהצעתי לאם אחרת לפני כמה תשובות. מאחר והילד גדול יחסית,ניתן גם לשאול אותו מה יעזור לו בפרידה ממך, ולנסות ליישם את הדברים. יש ילדים שיקיצה מוקדמת יותר והתארגנות נינוחה בבוקר מסייעת להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה עם ההורים
    עדי
    30/07/2008

שלום, יש לי בן בן שנה + 4 ח', הוא הולך לישון בסביבות 20:00 לישון, נרדם לפעמים במיטתו ולפעמים אצלנו. לאחרונה ישן עד 01:30 בלילה ומתעורר ולא מוכן לישון רק אצלינו במיטה. וכשאנחנו משכיבים אותו אצלינו, מיד נרדם. ולא מוכן בשום אופן לחזור למיטתו. אנחנו מחכים שיירדם ואח"כ בכל זאת מעבירים אותו ושוב קם ב-04:00 ורוצה להיות רק אצלינו, לא נרדם גם אצלינו רק כעבור שעה של ערות, וכשמנסים להעביר אותו בחזרה מתעורר וצורח מבכי ומאד קשה לנו לישון ככה וגם לו. מה עושים ? אני כבר שבוע עם מיגרנות ללא שינה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה עם ההורים

הוספת תגובה

• שינה עם ההורים - תגובה

מיכל שמש
    30/07/2008

עדי, האם התנהגותו של הילד שונה מהתנהגותו עד כה? אם כן, לפני שנעבור לנושאים רגשיים, הייתי ממליצה לפנות לרופא על מנת לשלול גורם רפואי ליקיצות המרובות. אם לא מדובר בגורם כזה, הייתי ממליצה להישאר נחושים בכך שהילד יישן במיטתו, ולנהוג לפי שיטת חמש הדקות על מנת להחזיר לו את השליטה על השינה. ניתן גם לסייע לו להירדם במיטתו כשאחד ההורים בחדרו, אך לא במיטתכם. אם המדובר רק בהרגל בתנהגותי, עקביות מצידכם תעלה אמנם במספר לילות קשים, אך תסייע בפיתרון הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 5 שנים...
    ג'קי
    30/07/2008

שלום רב, ילדתי בגיל 5 שנים לא מסכימה לאכול כלום חוץ משניצל נקניקיות וקוסקוס מה לעשות כדי לעודד אותה שתסכים לאכול עוד דברים שהם יותר בריאים, וכשמבקשת ממנה לטעום קצת כדי לדעת שזה טעים היא גם לא מסכימה, בבקשה פתרון דחוף,,,,

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 5 שנים...

הוספת תגובה

• אכילה

מיכל שמש
    30/07/2008

ג'קי, אני ממליצה לך לקרוא באחד העמודים הקודמים את התשובה לשאלה "ארוחה נפרדת לילד". ילדים רבים בגיל זה הינם בעלי העדפות מצומצמות באוכל, וילדים ככלל פחות זקוןקים לגיוון ממבודרים, ודוקא החזרתיות נותנת להם ביטחן. הייתי ממליצה לנסות להציע גם מאכלים אחרים, ולהציגם בדרך אטרקטיבית (להציע לה לחתוך סלט עימך, להכין פרצופים מצחיקים בצלחת, וכו'). יש להניח שבאופן טבעי ילך הרפרטואר ויתרחב. לחץ מוגזם שלך בנושא רק יוביל את הילדה להתבצר בעמדתה,ויש להיות מודעים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5
    ליטל
    30/07/2008

שלום יש לי ילד כמעט בן 5 הוא עולה לגן חובה יש לי בעיה איתו הוא לא רוצה ללמוד לכתוב אותיות ומספרים אני מנסה כל מיני שיטות לימוד גם ע"י משחק. לפעמים זה נראה כאילו הוא פשוט עושה בכוונה בגלל הלחץ שאנחנו מפעלים עליו גם בבית וגם בגן אשמח לקבל תשובה או שיטות לימוד או כל דבר אחר .

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

• לימוד- ילד בן חמש

מיכל שמש
    30/07/2008

ליטל, בדברייך תיארת את הבעיה, המקור לה, ואפילו את הפיתרון. בהנחה שלילד אין קושי מיוחד, הוא כנראה קלט את לחצכם ומגיב בהתאם. הייתי מציע לעזוב את נושא הלימוד כיום, ולהינות עם הילד. בשנה הבאה בגן חובה יוקנו לו כל המיומנויות הדרושות לבית הספר, בלי להפוך את נושא הלימוד לבעל השפעה שלילית על היחסים. ניתן ללמד בהקשרים טבעיים כמו קריאה משותפת של אותיות בשלטים, ספירת חפצים בבית, ציור ראשוני של ספרות על חול בשפת הים, ןעוד כהנה וכהנה, ללא שימוש כלל בחוברות עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    תומר
    29/07/2008

ננננננ

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• תגובה לתומר

עירית חגי
    29/07/2008

השאלה לא נקלטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינה של פעמיים בשבוע אצל האבא
    אנה
    29/07/2008

שלום רב, אני מבקשת את דעתכם המקצועית בנוגע להשפעה אפשרית על מצבו של ילד בן שנתיים שאביו דורש שינוי בהסדרי הראיה ודורש שהילד ישן אצלו פעמיים בשבוע וגם כל סופ"ש שני. הילד נמצא בחזקתי ונכון להיום מבלה עם אבא כל סופ"ש שני ועוד פעמיים באמצע שבוע כאשר פעם אחת מהן הוא נשאר גם לישון בבית אביו. אני מאוד מודאגת מהעובדה שבגיל כה קטן הילד יגדל בני בתים ובעצם כל יום ישן בבית אחר.. האם ישנה איזשהי מגבלה פסיכולוגית? האם יכול להיגרם כאן נזק? האם זה לא יבלבל את הילד? האב נחוש ודורש את זה בכל תוקף. מבחינת תפקודו הוא בסדר,מתפקד לא רע. הילד לא תמיד הולך אליו ברצון, היו לא מעט פעמים שהילד סירב ללכת לאבא והתעקשנו ואז הכל נרגע. מצד שני כשהילד חוזר אלי יש כמה רגעים ראשונים, כל עוד האבא בסביבה שהילד לא רוצה להיפרד ממנו. אני ממש אובדת עצות ומאוד מאוד מודאגת.. אנא עזרו לי..

הוספת תגובה

• תגובה לאנה

עירית חגי
    29/07/2008

אין נכון ולא נכון במקרים כאלה. המחקרים מדברים בנושא ילדי גירושין,שהדבר הכי חשוב זה היחסים התקינים בין ההורים וזה המשתנה שמנבא הכי טוב את ההסתגלות והבריאות הנפשית של הילד.לא הייתי ממליצה לפתוח פה במאבק. אם האבא כל כך רוצה את הילד זה טוב.אם כל כך חשוב לו להיות בקשר קבוע עם הילד הילד רק ירוויח מזה. ילדים מתרגלים להכל גם לשני בתים.מה שחשוב ירגיו בטוחים ורצויים בכל בית ולא ירגישו שהם בוגדים או פוגעים באחד ההורים כהם נמצאים בבית של בן הזוג השני . צריך שבכל בית יהיה לילד את הפינה לו את הבגדים לו את המשחקים שלו את החפצים האהובים עליו והילד ירגיש בסדר.אבל אם את תהיי מאוד לא שלמה עם העניין ותפתחי במאבק אם האב - זה עלול להשפיע לרעה על הילד .
    לגבי הינויים ביחס ל הילד אליכם- יכול להיות לכך הרבה סיבות , אבל אם בסך הכל את מרגישה שטוב לו אצל האבא והאבא בסדר איתו- זה מה שחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר סבלנות של ילד בן 3
    ליאת
    29/07/2008

שלום, יש לי בן בן 3 ושלושה חודשים שאין לו "טוסיק" לשבת לעשות דברים כמו פאזלים משחקי חשיבה וכו' גם בגן הגננת מתעקשת מאוד שישב וייעשה ואני בשעות אחר הצהריים מנסה גם להתעקש אבל לא תמיד זה הולך וגם כשזה מצליח זה אחרי בכי ודמעות אבל הוא מבחינתו אין לושום בעיה לא לעשות כלום כל אחר הצהריים העיקר שלא יעשה פאזל הוא יכול כל היום להיות בבימבה או לשחק עם כדור וזהו מבחינתו זה קצת מלחיץ אותי כי אני שואלת את עצמי מה יהיה בהמשך ורוצה לדעת איך להתמודד איתו ואיך לגרום לו לאהוב את זה אשמח לשמוע את דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר סבלנות של ילד בן 3

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

עירית חגי
    29/07/2008

ילד בן שלוש שרוצה לשחק בכדור אחרי הצהרים או בבימבה נראה לי דבר די הגיוני וברור. אם את רוצה למשוך אותו למשחקי מחשבה ופאזלים זה חייב להיעשות ממקום הילד ירגיש שהוא נהנה הן מהמשחק והן מהאיטנטראקציה איתך. אם זה מלווה בבכי ובדמעות לא הרווחת מזה שום דבר - להפך. אם את מודאגת מזה שאין לו "טוסיק" או שהוא לא עושה פאזלים כדאי אולי לפנות למכון להתפתחות הילד לראות אם ישנו איזה קושי אובייקטיבי ואז במקרה כזה ניתן לטפל בבעיה באמצעות אנשים מקצועיים שיעבדו עם הילד וגם ידריכו אותך.
    אני מבינה שאת חוששת שיש איזה קושי במקרה כזה על תלחמי עם הילד . זה רק יהרוס את היחסים בינכם והיחסים בינכם זה הדבר הכי חשוב . יותר מפאזלים ומשחקי מחשבה. פני לאנשי מקצוע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שלבים בחינוך מיני
    אלמונית
    29/07/2008

שלום! אני גרושה, ואם לילדה בת חמש וחצי. השאלה "כיצד באים ילדים לעולם" כבר עלתה מספר פעמים, וביתי קיבלה ממני הסבר שעיקריו: "לאבא יש תא זרע שהוא מעביר לאמא, הזרע מתחבר עם תא הביצית שיש לאמא, ואז מתחיל להיווצר תינוק בבטן" לא נכנסתי להסברים לגבי איך מועבר הזרע לאמא. לאחרונה ביתי התחילה לשאול בהזדמנויות שונות: "אמא, ראית פעם בולבול?" אתמול נשאלה השאלה הישירה "אמא, ראית פעם את הבולבול של אבא?" איך עונים לשאלות האלו? האם שאלות אלו לא מקדימות את הגיל? אם כן - מה עליי לברר? תודה מראש על כל עזרה!

הוספת תגובה

• תגובה לאלמונית

עירית חגי
    29/07/2008

לא ,השאלות לא מקדימות את הגיל. ביתך בדיוק בשלב ששאלות כאלה מעניינות אותה .איך עונים? פשוט עונים בצורה פשוטה בשפה פשוטה ובלי להרחיב יותר מידי ומחכים לתגובה של הילדה. אם התשובה מספקת -היא תפנה לעניייה ואם לא -היא כבר תשאל שאלות נוספות. תני לילדה להנחות אותך בכל שלב.אל תרחיבי שלא לצורך.ועל תדברי במושגים מופשטים יותר . אם תהיי רגועה ולא תילחצי יותר מידי מהשאלות -היא כבר תראה לך בכל שלב מה הדבר המעניין אותה ולאן להתקדם.
    כדאי קצת גם לברר מה ההיא יודעת מה היא שמעה ומה היא חושבת. היום הילדים חשופים להרבה מידע וזה יכול לבלבל . אחרי שתדעי מה הההשערות שלה או ה"תיאוריות" שלה בעניין יהיה לך יותר קל לענות לה . וכאמור : תשובות קצרות . פשוטות - ולחכות לתגובה של הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך, עירית!

אלמונית
    30/07/2008

אכן ביררתי - ומסתבר שה"תאוריה" של ביתי היא: הזרע מועבר לאמא בזמן הריקוד בחתונה :-) הארוע הוגדר על ידיה כ"נס" , כי אחרת - הזרע היה נשאר באויר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים וקנאה בין אחים
    מירב
    28/07/2008

שלום,יש לי 3 ילידים.הגדול בן 7.5, אח"כ ילדה בת 5 ותינוק ב 6 שנה. עד לפני כחודשים הגדולים היו רבים אך מסתדרים(פחות או יותר), לפני כחודשים הבן יותר מציק לבת(לפעמים מרביץ לה), והיא למדה שכל דבר שומרים או "עושים" לה התגובה הטובה היא להחזיר מכות ולצרוח וגם היא מציקנית לא קטנה. נראה לי גם כי הרבה ריבים מתחילים בדיוק כשאני מניקה את התינוק.ברוב היום אני "שולטת" במצב, אך אין לי מושג איך פותרים את הבעיות מרחוק? כל הנקה או נסיון להרדים את התינוק מלווה בצעקות, איומים, מכות וכד' - ניסית עונשים/זמן רגיעה בחדר אך ללא הצלחה...אנא עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    ריבים וקנאה בין אחים

הוספת תגובה

• תגובה למירב

עירית חגי
    29/07/2008

אם אכן המריבות מתרחשות דווקא בזמן ההנקה או הטיפול בילד יש יסוד להניח שהדבר קשור לתגובה לכניסתו של "פולש" קטן לחיי המשפחה . יחד עם זה ברור גם שברגעים כאלה את אכן כדבריך ,פחות בשליטה והילדים מנצלים את זה בלי קשר . נסי להתארגן מראש לקראת הנקה , לעשות "הפרדת כוחות" , להושיב ילד אחד איתך ולתת תעסוקה לשני ובפעם הבאה להחליף בינהם וכו. כמובן הפתרון הכי טוב הוא לתת אחריות לאבא באותו רגע שיטפל בילדים , אבל אם זה היה ניתן הרי היית חושבת על כך לבד... את העזרה של בן הזוג כדאי בכל זאת לנצל על מנת למצא עם כל הקושי שבדבר , קצת זמן איכות לכל ילד במהלך השבוע - לבד עם אמא , זה עשוי קצת להרגיע את הרוחות...צעקות ועונשים לא יעזרו פה.ובסך הכל הכללי אולי ינחם אותך שמצבים כאלה שכיחים בכל בית ולעיתים קרובות לוקח זמן עד שמוצאים את הדרך להתארגן עם תינוק חדש כשיש עוד שניים קטנים בבית , אבל בדרך כלל זה מסתדר. נסי לדבר עם הילדים גם על ההרגשה שלהם לגבי התינוק ואם יבטאו כעס תני לזה מקום ועל תשפטי אותם ,אך במקביל נסי לעודד אותם לסייע לך בטיפול הפיסי - גם זה יכול לעזור ולחבר אותם לתינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• געי גיע

יעגכ
    30/07/2008

כע יעכ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה