פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוק שמכה את עצמו...
    א.ג
    24/07/2008

מדובר בתינוק בן שנה וחצי שמכה את עצמו בראש ללא כל סיבה נראית לעין ולפעמים כתגובה להערות. אשמח לקבל עצות. תודה מראש. (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמכה את עצמו...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שמכה את עצמו

ענת שץ נברו
    26/07/2008

א.ג יקר/ה!<br /> נראה שמדובר בילד רגיש מאד. מומלץ לכם להפגש להיוועצות עם פסיכולוג התפתחותי. <br /><br />בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    איילת
    24/07/2008

בני בן השלוש וחצי זרק את המוצץ לפני כשבוע בערך לאחר הכנה ממושכת ומאז שאין מוצץ הוא התחיל להתחצף לא מוכן להקשיב לי או לאבא שלו , ובמשך הזמן שהוא בבית ולא במשפחתון הידיים שלו בתוך הפה . אנחנו משתדלים מאד לדבר איתו ולא לכעוס . רציתי לדעת האם התנהגות זו קשורה למוצץ . מה עלינו לעשות כדי לסייע לו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ

ענת שץ נברו
    27/07/2008

איילת יקרה!<br />ויתור על המוצץ בהחלט יכול לגרום למצבי רוח ולעלייה בתוקפנות. ואם זאת חשוב להמשיך לשמור על משמעת וגבולות למרות הקושי.<br />אתם רגישים ואמפטים כלפי מצבו הלא פשוט של בנכם מה שבוודאי גורם לו לחוש תחושה טובה גם אם כעת אין לה ביטוי בנוסף נסו לעזור לו להרגע ולמצוא עיסוקים מענינים שלא קשורים בסיפוק דרך הפה.<br /><br />בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ למשפחה מורכבת
    ליידי
    24/07/2008

שלום, רציתי לדעת היכן יכולה למצוא יעוץ ולא פסיכולוגית כי הרי הבנתי שפסיכולוגית רק מקשיבה ולא מייעצת ואני צריכה יותר עזרה בייעוץ. אני גורשה + 3 וגרה עם בן זוג גרוש + 2 ורציתי להתייעץ בקשר לילדים. אתן אולי יכולות לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ למשפחה מורכבת

הוספת תגובה

• ייעוץ מול הקשבה

מיכל שמש
    28/07/2008

תפקידו של פסיכולוג אינו רק "לתת עצות" , אך גם לא רק להקשיב. בשיחה משותפת עם פסיכולוג מרחיבים את נקודות המבט, באופן בו המטופל יכול לבחור את הכיוונים המתאימים לו ביותר. הדמות של הפסיכעולוג כמהנהן ומקשיב בלבד היא דמות מיושנת וסטריאוטיפית, שאינה תאימה לפסיכולוגים של היום, ודאי לא לפסיכולוג ילדים.
    את מוזמנת לפנות לייעוץ לפסיכולוג ילדם או למטפל משפחתי, באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    יעל
    24/07/2008

שלום, ילדי בן 3, הינו ילד חכם מאוד בעל ידע רב בהרבה תחומים, מדבר היטב, חברותי. לאחרונה שמתי לב לכך הוא עושה הכל בחפזון לדוגמא: אנו הולכים לחוג ספורט, הוא אמור לעבור מתחנה לתחנה לפי סדר, הוא ניגש לתחנות ורוצה לעשות הכל מהר מאוד ואין לו סבלנות לחכות בתור, כמו כן במידה ויש תור ארוך בתחנה אחת הוא מדלג לתחנה הבאה (יש לציין שהוא חוזר לאותה תחנה אותה דילג ומבצע את המשימה). בשבוע שעבר היה לו יום הולדת הגננת הדליקה את הנרות והוא היה אמור להמתין עד שיסיימו את השיר ורק אח&quot;כ לכבות את הנרות ולא היתה לו סבלנות. שאלתי את הגננת בקשר לכך היא אומרת שאין לו בעיה של איפרקטיביות כי הוא יושב יפה בריכוז וסה&quot;כ עושה את כל הנדרש ובצורה יפה אך אני עדיין לא שקטה הוא די קופצני ולא מרוכז מה את מציעה ולאן אפשר לפנות אני מאוד רוצה לטפל בכך תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• קשב וריכוז

ענת שץ נברו
    27/07/2008

יעל יקרה!
    האינפורמציה אותה מסרה הגננת משמעותית ועל כן מרגיעה בהחלט. ויחד עם זה כיוון שאת לא רגועה כדאי לך לפנות לפגישת יעוץ אצל פסיכולוג חינוכי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת גן בשל חוסר התאמה של ההורים
    אמא
    24/07/2008

שלום רב, אנו הורים לבן שנה ו- 7 חודשים. הוא נמצא במסגרת גן כבר 4 חודשים. אנו, ההורים, נתקלנו בקשיים תקשורתיים עם מנהלת הגן, ואחת הגננות - שלא תמשיך עם בני לשנה הבאה. אנו בפתחה של שנה חדשה. חיפשנו מסגרת חדשה, ואף מצאנו. עכשיו לעניין הילד: הילד מקבל בגן עולם ומלואו, ובהחלט ניתן לומר שמשקיעים בו והוא פורח בגן. אנו חוששים מ- 3 סיבות: האחת, שנעביר לילד את תחושותינו. שתיים, שאם תהיה בעיה לא יהיה לנו עם מי לדבר על כך. (זהו מצב התקשורת נכון להיום) ושלוש, הסתגלות חדשה והחלפת דמויות טיפוליות. אנו מודעים לבילבול הרב שיש בפנייתינו. אנו עוברים תקופה לא נעימה שמלווה בתחושה שרימו אותנו (הובטחו הבטחות אינסוף ולא קויימו), וקשה לנו להגיע בבוקר לגן. הילד נכנס לגן מאושר ומחוייך - ואחה&quot;צ לא רוצה לצאת משם... אנא עצתכם.

הוספת תגובה

• אנו קצרים בזמן - אשמח לתגובה, תודה

אמא
    24/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת עם מנהלת הגן

ענת שץ נברו
    27/07/2008

אמא יקרה!<br />חשובה מאד התקשורת שלכם עם מנהלת הגן. באם היא לא תשתפר בהחלט כדאי לעבור לגן אחר, ילדכם שפועל יפה במסגרת נראה שאין סיבה שלא יפעל כך במסגרת אחרת. <br />אולם נסו אל תוותרו על שיפור התקשורת עם המנהלת או באופן ישיר או באמצעות עזרת צד שלישי מנהלת/ פסיכולוגית.<br />בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון פסיכודידקטי
    אור
    24/07/2008

בני בן ה 6.5 עבר איבחון פסיכודידקטי בו נאמר כי הוא בעל יכולת נורמלית גבוהה. מה המשמעות והאם מדובר בציון ה IQ שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון פסיכודידקטי

הוספת תגובה

• אבחון

מיכל שמש
    24/07/2008

אם אכן מדובר באחון שכלל גם חלק פסיכולוגי, הרי שמדובר על כך שרמת האינטלגנציה של הילד היא דרגה אחת מעל הממוצע. על המשמעויות הספציפיות כדאי לדבר עם הבודק, שכן רמת אינטיליגנציה הינה רק פן אחד מכל המכלול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להציב גבולות
    איילת
    23/07/2008

יש לי ילדה בת שלוש וחצי ותינוק בן 3 חודשים בתקופה האחרונה בתי מתחצפת לא מקשיבה וכל דבר שאני מבקשת ממנה לעשות היא אומרת לא, לא רוצה, והיא ממש לא מוכנה שנציב לה גבולות אני מנסה לא לכעוס ולא תמיד מצליחה אני ממש אובדת עצות. שמך לקבל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי להציב גבולות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות

מיכל שמש
    24/07/2008

ליאת שלום,
    ראשית הרשי לי לחלוק על המשפט "לא מוכנה שאציב לה גבולות".. את הגבולות את תחליטי איך והיכן לשים, וכן תמצאי דרכים לגייס את הילדה להיענות להם. יתכן שהילדה מגיבה בנסיגה על רקע הלידה, דבר טבעי. כדאי למצוא דרכים להעניק לילדה תשומת לב חיבית כאשר התנהכותה מצדיקה זאת, וממקביל לחדד את הדרישות באופן בהיר ומובנה. היתכן שגם את אינך מקפידה על הדרישות כבעבר בשל עייפותך לאחר לידה? אם כך, כדאי להשיג לעצמך סיוע, על מנת שתוכלי להמשך להינות גם מהילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה וארבע חודשים
    ענבר
    23/07/2008

שלום, אני אמא לתינוקת שנכנסה לגן לפני שבועיים ההסתגלות היתה בסדר והילדה כבר לא בוכה אבל מאז הגן ובעיקר לאחרונה הילדה מרגע שלוקחים אותה מהגן לא רגועה ובוכה מכל דבר -פשוט לא מרוצה ללא כל סיבה הילדה נבדקה אצל רופא מחשש שכואב לה משהו אך לא נמצא כלום.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנה וארבע חודשים

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

ענבר
    23/07/2008

ביומיים האחרונים הילדה נרדמת ומתעוררת לאחר חצי שעה בבכי היסטרי בלי אפשרות להרגיע אותה רק אחרי שעה שעתיים שהוצאנו אותה מהמיטה ושיחקה קצת (עם בכי מדי פעם) חוזרת לישון אחרי בכי ממושך במיטה עד כדי אפיסת כוחות מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

מיכל שמש
    24/07/2008

יתכן והתגובות שאת מתארת הן טבעיות כחלק מההסתגלות. עם זאת, בשל עוצמתן , הייתי ממליצה לבדוק היטב מה קורה בגן, כיצד היא ישנה, אוכלת, והאם היא פתוחה למשחק שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ לרצות את הסביבה
    תיתוש
    23/07/2008

בתי בת 5.5 מאוד בוגרת לגילה. בבית היא שופעת ביטחון ופורקת עול, אך בחברה היא מאוד שקטה עסוקה בלהתנהג הכי יפה ולרצות את החברה. כמו כן, כושר ההתמודדות שלה מול ילדים הוא לא גבוה, לדוגמה בסיטואציה של ילדה שהתקשרה טלפונית כדי להיפגש בחצר - לאחר שבתי הסבירה כי אינה יכולה, הילדה ענתה לה &quot;אני אומר לכל החברים שאת לא טובה&quot; וניתקה. בתי היתה על סף דמעות ולא יכלה להכיל את האימרה. ההתחבטות שלי כאמא איך לתת לה את הביטחון הפנימי בעצמה ולהפסיק את הלחץ שלה לרצות את הסביבה, לעמוד על שלה ולשפר את ההתמודדות שלה מול ילדים

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ לרצות את הסביבה

הוספת תגובה

• לחץ לרצות סביבה- תגובה

מיכל שמש
    24/07/2008

בשאלתך ניכרת רגישותך הרבה לבת. הייתי ממליצה לך להמשיך ולחזק את ביטחונה באופן שאת עושה. לגבי הדוגמא הספציפית שנתת - אכן תוגבת הילדה השניה ("האיום") היתה מלחיצה, וביתך, שירשה את רגישותך , הגיבה כך. גם כאן כדאי לחזק אותה לעמוד על שלה, אך גם להסביר לה שהילדה השניה התאכזבה שלא תוכל לראותה ולכן הגיבה כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא מפסיק לנשוך
    נולי
    23/07/2008

הבן שלי בן שנתיים וחצי. הוא לא מפסיק לנשוך את ילדי הגן. לעיתים אף ללא כל סיבה. אני לא יודעת כיצד להפסיק זאת וגם הצוות כבר חסר אונים. אני פוחדת שהילדים יבודדו אותו וההורים כל הזמן כועסים עליי כי הילדים מספרים בבית שזה הוא. בבקשה תגידו לי כיצד למנוע זאת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא מפסיק לנשוך

הוספת תגובה

• נשיכות

מיכל שמש
    24/07/2008

נשיכות בגיל שנתיים וחצי אינן תופעה נדירה. הילד עדיין אינו מצליח להביע עצמו באופן מפותח מספיק במילים, וזוהי דרכו לבטא תסכולים שחש. יש להגיב באופן נחוש ועקבי, וכל פעם שנושך לגשת אליו בלי כעס, לומר " אתה עכשו כועס, אבל אנחנו לא נושכים", ולהרחיקו. במקביל כדאי להרחיב את רפורטואר המילים המבטאות רגשות (כשחשים שהוא במצוקה, לומר לו "אתה עצוב, כועס.."), ולחזק על התנהגות חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת כיתה א'
    אמא
    23/07/2008

שלום רב, ביתי בכורתי הנה לקראת דרך חדשה- מעבר מגן לביה&quot;ס . לביתי חברה טובה אשר גרה בסמוך אלינו והן היו יחד בגן חובה , הן מתראות לעיתים קרובות ולאחר שעות הגן הן מסתדרות יפה, אך עיקר הבעיות נוצרות כאשר יש איתן חברות נוספות , אז חברתה של ביתי לא נותנת לה לשחק עם אף אחת ואף גם לא לצרף אותה למשחק , היא מעליבה אותה ומסלקת אותה ורק כשהיא חוזרת הבייתה ומשעמם לה אז היא מגיעה לביתנו ומבקשת לשחק איתה , ביתי מאוד נהנית לשחק איתה ולעיתים אף אני תוהה שמא פשוט היא מוכנה לספוג את יחסה המעליב של חברתה רק כדי שיהיה לה עם מי לשחק , למרות שאני מאוד משתדלת למצוא לה תעסוקה, אך כנראה שלא תמיד מספיקה. בעקבות כך באמצע השנה ביתי חוותה משברון- היא התנהגה באופן אימפולסיבי, בכתה על כל דבר קטן והייתה נתונה למצבי רוח . כשדובבתי אותה היא סיפרה לי בקושי רב ובעצב על מה שקורה בגן ושהיא מעדיפה להשאר בתוך הגן עם הגננת בזמן היציאה של כולם לחצר, ניסיתי להזמין מס' פעמים חברות הבייתה אך הקשר לא התחזק בשעות הגן . ביתי סיפרה לאמא של אותה החברה על המצוקה שלה וגם אני ניסיתי שהן לא ישחקו מעבר לשעות הגן על מנת שביתי תנסה לפתח קשרים אחרים , אך הדבר לא צלח- ביתי המשיכה לבקש ללכת אליה וגם היא המשיכה לבוא , ומה גם שהיא המשיכה להצטרף אלינו בבוקר - בנסיעה אל הגן . כעת אני בהתלבטות לגבי כיתה א' ,שתיהן רשומות לאותו ביה&quot;ס וסביר להניח שיהיו גם באותה הכיתה - מהסיבה שביה&quot;ס מאגד את כל הילדים מאותו הגן בכיתה אחת, כך שלהפריד את ביתי משאר ילדיי הכיתה יקשה עליה אך מצד שני עלול הקשר להתחזק יותר(הכנת שעורי בית / הליכה לביה&quot;ס / התכוננות למבחנים וכד'). שוחחתי עם ביתי בנושא והיא כמובן רוצה להיות בכיתה עם שאר ילדי הגן אך מסרבת להיות עם החברה וכשסיפרתי לה (בעדינות רבה) שהן כנראה יהיו יחד באותה הכיתה היא אמרה לי &quot;אמא יש לי פיפי&quot; ואז הפיפי יצא לה בתחתונים - דבר שלא קרה אף פעם (מאז הגמילה מחיתולים בגיל שנתיים) . האם נכון שהן יהיו יחד באותה הכיתה ולתת לביתי להתמודד עם כל הקושי ואולי כך היא תתחשל ?! אודה לתשובתכם המהירה .

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת כיתה א'

הוספת תגובה

• חברות לקראת כיתה א'

מיכל שמש
    24/07/2008

אמא יקרה, שמו בכל תחום בחיים- לכל החלטה יש מחיר. יתכן שהפרדת ביתך מאותה חברה תגרור מחיר גבוה מדי, בהתנתקות מכל ילדי הגן. כדאי בכל מקרה לחזק את ביתך, ולעודד אותה להתחבר עם בנות נוספות, בשיתוף המורה. האם יתכן שעצם דאגתך מגבירה את המתח של הילדה סביב הנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת כיתה א' - המשך בבקשה...

אמא
    27/07/2008

שלום מיכל ותודה לתגובתך. יתכן מאוד שעצם הדאגה שלי מגבירה את החרדה של ביתי,למרות שאני מאוד נזהרת, אך גם מאוד דואגת והדאגה שלי היא ממשית בעקבות כל השנה שחלפה בגן והעובדה שאינני יכולה לגונן עליה -מקשה עליי עוד יותר . עצם הניסיון לחבר את ביתי עם בנות נוספות היה קשה כי ההתנתקות עם החברה לא נעשתה-היא נוסעת איתנו בבוקר,הן לא משחקות בגן, ובערב היא מגיעה לשחק עם ביתי ואם ביתי נמצאת עם חברה היא פשוט נכנסת ומצטרפת.אני פשוט מעוניינת לתת את הטוב ביותר לביתי ,כמו כל הורה אחר ומכוון שאני יודעת שבבית ספר יש דגש בעיקר בתחום הלימודים ועניין חברויות הוא דיי שולי ,מה גם שביתי איננה מעוניינת שיהיו יחד . האם למרות זאת להשאיר אותן יחד בכיתה ? תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות

מיכל שמש
    28/07/2008

ראשית, מורה של כיתה א' כן ערוכה להתמודד גם עם נושאים חברתיים. שנית, את יכולה לשלוט במינון הפגישות עם הלדה בשעות שלאחר בית הספר (ואולי גם בהסעה). אם את עדיין מוטרדת, כדאי לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמיון או מציאות ???
    גילה
    23/07/2008

בתי בת 3 וחודשיים, סיפרה לי אתמול משהו שמאוד מטריד אותי. היא סיפרה ש&quot;איש אחד קשר לי את הידיים והייתי בעונש&quot;. כשניסיתי לדלות ממנה פרטים נוספים : הוא לה נגע באיברים מוצנעים, הוא אמר לה לא לבכות,והיא לא בכתה (&quot;כי אני ילדה טובה&quot;),והוא היכה אותה בגב. יש לציין שהיא מעולם לא היתה בסיטאציות אלימות כאלו בבית או בגן, וגם לא חשופה לתכנים אלימים בטלויזיה.היא בד&quot;כ מספרת מה באמת קורה בגן, מי מכה אותה מהילדים, מה היא לומדת וכו'. אני ממש מודאגת , אולי בגן לא השגיחו עליה כמו שצריך (הם הרי לא יודו בכך), האם עלי להמשיך לתחקר אותה או להניח לה? מבחינת מצב רוח היא בשבועות האחרונים קצת מתפנקת ובכינית, אך עדין קופצנית ועם מרץ כרגיל. האם יש עוד אינדיקציות שעלי לשים לב אלהם? אני מאוד מאוד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    דמיון או מציאות ???

הוספת תגובה

• דמיון ומציאות

מיכל שמש
    24/07/2008

מסי יקרה,
    בלבול מסוים בין דמיון ומציאות אופייני לגיל שלוש. עם זאת, התכנים שעליהם סיפרה ביתך הם אכן מלחיצים. היית ממליצה לא לתחקר את הילדה, אך עם זאת לבדוק בעדינות את סביבתה. יתכן שנחשפה אפילו לספור שמישהו סיפר. העובדה שהילדה אינה מראה סימני מצוקה הינה אינדיקציה חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכי התמודדות עם התנהגות קנאת אחים
    יעל
    22/07/2008

אני אם לשתי בנות, האחת בת ארבע והשנייה בת שנה. עד כה גילויי הקנאה הגדולה לקטנה היו מתרחשים לעיתים רחוקות יחסית וברמה נמוכה מאוד. יש בינהן כימיה נהדרת הגדולה מצחיקה מאוד את הקטנה ושואלת תמיד מתי היא תגדל ע&quot;מ שיוכלו לשחק יחדיו ולישון באותה מיטה. בחודש האחרון הגדולה מגלה סימני קנאה עזים יותר והיא מגיבה בתוקפנות כלפי הקטנה גם ללא סיבה (מכאיבה לה גם שאיננו רואים, נושקת לה בחוזקה וכו') מבקשת לאכול אוכל טחון כאחותה, להיכנס ללול, לשבת בעגלה ועוד כל מיני התנהגויות תינוקיות כשל הקטנה. לכל דבר ועניין היא מגיבה בבכי וייללות, תוקפנית יותר מאיימת להכות. השיא הגיע השבוע כאשר ירקה על אביה. אני מוצאת גי אנו כועסים ומעירים לרוב (דיי מתיש) גם באופן סלחני וגם באסרטיביות. זו כלל לא התנהגות אופיינית לה! היא נבונה ומקסימה. כיצד לנהוג עימה (להעניש כל הזמן?) האם לדבר על הקנאה? מהי הדרך הכי נכונה ע&quot;מ להחזיר אותה למסלול ? אודה מאוד לעצותיכן. יעל

הוספת תגובה

• קנאת אחים

מיכל שמש
    24/07/2008

שלום יעל,
    בניגוד למה שחושבים, קנאת אחים מגיע לשיאה לעתים לא מייד לאחר הלידה, אלא דוקא בשלבים בהם האח הצעיר מתחיל להתפתח, ומתחיל להוות איום (סביר להניח שביתך בת השנה כבר מגיעה לכל מיני מקומות בהם נמצאת הגודלה או חפציה, ולכן דוקא עכשיו היא מאיימת עליה יותר). כדאי להמעיט בעונשים, ולנסות להחליפם בחיזוקים חיובים על התנהגות נאותה. במקביל, כמו תמיד אני ממליצה על הענקת זמן איכות בלעדי לכל אחת מהבנות. יתכן שבעתיד הן ישחקו יחד, אם כיום צרכיהן ההתפתחותיים של בת ארבע ובת שנה הינם שונים ביותר, ויש לתת לזה מקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    25/07/2008

תודה מיכל, אאמץ עצותייך. אשמח לשמוע דעתך בנוגע לשאלתי: האם לשוחח על תחושות הקנאה בגלוי? יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן
    שרונה
    22/07/2008

שלום. בתי בת 4 וחודשיים. אני מתלבטת לגבי שני גנים. האחד- גן פרטי שבו היא נמצאת כיום מזה כשנה. אני מאוד מרוצה מהגן. יש בו 36 ילדים, גננת ושתי סייעות. הגן עשיר בגירויים, ומנוהל כהלכה. הבעייה: בשנה הקרובה יישארו רק 9 ילדים &quot;בוגרים&quot;, ילידי שנתון 2004, ביניהם בתי שתהיה הגדולה מכולם (בספטמבר תהיה בת4 ו4 חודשים). יצטרפו ל-9 הנותרים 27 ילדים חדשים מקבוצת הצעירים בני שנתון 2005, בטווח גילאים של 2.10-3.8. הגן השני- גן עירוני, עם גננת וסייעת נחמדות, 35 ילדים(אותם אינני מכירה). בני היה בגן הזה. הגן &quot;בסדר&quot;, לא יותר מכך. מבחינת גילאי הילדים: כולם יהיו בני 4, כלומר בני אותו שנתון של בתי-2004. התלבטותי: איזה גן עדיף? הגן הפרטי המצויין, אך עם גילאי ילדים שלא כל כך תואמים את גיל בתי, או גן בינוני\ &quot;בסדר&quot; שכל הילדים בו בני גילה של בתי? תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי גן

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן

מיכל שמש
    24/07/2008

שרונה, נשמע שאת מתלבטת בין שתי אפשרויות טובות, שכל אחת יתרונות משלה, וגם חסרונות, ולכן תשובתי לא יכולה להיות חד משמעית. ילדה שאין לה קושי התפתחותי או הסתגלותי תצליח להפיק את המיטב מכל מסגרת, וכדאי לקחת בחשבון גם שיקולים של התארגנות משפחתית (אורך היום, חופשות, מחיר). עם זאת,ילדה נבונה תוכל להפיק רבות ממסגרת מובנית של גן עירוני עם ילדים בני גילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה נפרדת לילד
    יונתן
    22/07/2008

שלום, רציתי עזרה בפתרון לוויכוח שאני ואשתי מנהלים: האם נכון להכין לילדים ארוחה נפרדת בכל פעם שהמשפחה אוכלת? או להכריח אותם לאכול מה שכל המשפחה אוכלת- את האוכל שאשתי הכינה? לדוגמא אתמול היא הכינה עוף בגריל הילדים לא רצו לטעום אז הכנתי להם סלט וחביתה, אשתי אומרת שהם לא ילמדו להעריך גיוון באוכל ויגדלו להיות מפונקים, לי זה נראה נורמלי שילדים אוכלים אוכל של ילדים ומבוגרים אוכל של מבוגרים. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחה נפרדת לילד

הוספת תגובה

• אורחה נפרדת

מיכל שמש
    24/07/2008

יונתן יקר,
    השאלה שהפנתה הינה לכאורה "רק על אוכל", אך בעצם נוגעת בסוגיות מרכזיות של ניהול בית וחינוך ילדים. עליך ועל אשתך להגיע לעמדה משותפת בנושא, כאשר אין כל מניעה שילדים יאכלו את האוכל שאתם אוכלים, וניתן להחליט מראש שמתחשבים בטעמם בהכנת המנה. בכל מקרה חשוב להיות עקביים במה שהחלטם, כדי שהילדים יחוו אתכם כהורים המהוים מבוגר משמעותי . יש לקחת בחשבון גם את זה שילדים הם אכן נוקשים יותר באכילה, ולעתים מצומצמים בבחירותיהם, אך גם לעודד פתיחות וגמישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה במקום הלא נכון

יונתן
    24/07/2008

משום מה התגובה שלי על תשובתך להודעתי הודעה נפרדת לילד יצאה בתוך שרשור אחר של הודעות.. אז הנה ההודעה שוב שיהיה גם כאן: &quot;פתיחות לאוכל&quot; לעודד פתיחות לאכול הכוונה היא לא להכין לילד אוכל אחר, אם הוא לא אוהב את מה שאוכלים ומבקש אוכל אחר? מצב שבו הילד יושב מול צלחת עם עוף בגריל\סלט טונה\מרק בצל ולא רוצה לטעום כי הוא רוצה את החביתה והסלט שלו או השניצל והפתיתים זה מצב בו צריך לריב איתו על זה או פשוט לתת לו לאכול את מה שהוא רוצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה

מיכל שמש
    28/07/2008

יונתן, הייתי מציעה לעשות תהליך הדרגתי, בו יהיו מונחים על השולחן מגוון מאכלים, ולילד יוצע לטעום גם מ"אוכל של גדולים". לריב לא מומלץ בכל מקרה, אולם ניתן לנסות להציע לילד אותו מזון בצורות הגשה שונות, או לשתף אותו בבישול/ הגשה, כך שיתיידד עם המזון המוצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה