מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר עם סבתאנירה11/08/2008
שלום רב, הוריי התגרשו לפני כ15 שנה והקשר עם אימי נותק,למעלה מ10 שנים היות והיחס כלפינו הילדים מצידה היה מכוער ופוגע, בעקבות לילדת ביתי היא חידשה את הקשר ורוצה להינות "מהסבתאות" ביתי בת 4.5 והיות והיא הטרידה ואיימה איומים כמו שתגיע לגן לראות את הנכדה,אנחנו נאלצים להפגש איתה אחת לכמה חודשים להראות את הילדה,הבנו שעדיף קשר קורקטי מאשר סיטואציות לא נעימות, עד עתה לא ציינתי בפני ביתי שזו סבתא שלה, אמא שלי, אך ביתי גדלה ומאוד פיקחית ונבונה ומתחילה לשאול שאלות, שאלתי היא: מה אני אמורה להסביר לילדה בגיל כזה? מבלי שיהיו לה חרדות ופחדים, בפגישות איתה אני לא טיבעית ,מתוחה וקורקטית, אני אפילו לא מסוגלת לקרוא לה אמא, בפגישה האחרונה היא הרעיפה על ביתי מתנות וממתקים ולא הפסיקה באופן אובססיבי לציין שהיא סבתא שלה, מבחינת ביתי ,חמותי היא הסבתא..מה אני אמורה להסביר לילדה בגיל כזה שיש לה סבתא ביולוגית ותו לא מבלי שתיפגע נשמתה הרכה ,,היות ואנו אמורים להפגש איתה בקרוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנירה
עירית חגי13/08/2008שלום רב
וואו...לא פשוט. תראי זאת סבתא שלה. והסבתא רוצה קשר איתה .אני לא הייתי מנסה למנוע את זה וגם לאהייתי מערבת את הילדה בקשר בינך לבין אמך.תשתדלי כמה שפחות להתערב ולהישאר בחוץ -אבל כן להשגיח. אם הילדה שואלת שאלות תעני לה בכנות אבל אל תערבי אותה יותר מידי . תהיי אמיתית את יוכלה להגיד לה את וסבתא לא כל כך מסתדרות ולפעמים רבות , או שלא הייתן בקשר כמה זמן - אבל ממש לא כדאי להכפיש את הסבתא ולהכנס לפרטים. תני הזדמנות גם לסבתא וגם לילדה להינות אחת עם השניה . מי יודע אולי מערכת היחסים ביניהן תהיה שונה . בעתיד כשהילדה תגדל תוכלי לשתף אותה מעט יותר - אך גם אז עם גבולות ובלי להכפיש . תנסי לעשות הפרדה בין מערכת היחסים שלך עם אמך ושל אימך עם הילדה. אני יודעת שזה קשה, אך ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתשובתך רישום לטרום חובה דחוףאמא של11/08/2008
מיכל שלום, ראשית תודה על התייסחותך. חשוב לציין כי ההחלטות לא מתקבלות עפ"י רצונותיו של הילד אלא אני מעלה בפנייך את מה ששמעתי ממנו. שאלתי היא , במידה וארשום את בני לגן טרום טרום חובה המרוחק ממקום מגוריי ובשנה הבאה אעבירו לגן קרוב יותר שאני מעוניינת בו , האם הילד יפגע מזה שיעבור גן נוסף תוך שנה (גן פרטי שנה ולאחר מכן טרום חובה שנה )? כמו כן, במידה ואחליט להשאירו בגן עד לכתה א' סביר להניח שלא יעלה עם חבריו לכתה א' מאחר והגן מרוחק ממקום מגוריי. האם הדבר יפגע בו? אני יודעת שמוקדם מדי לחשוב על 3 שנים קדימה אולם אני מעדיפה למנוע "נזק עתידי".. אודה על התייסחותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן טרום חובה- המשך
מיכל שמש11/08/2008ילד שאין לו קשיי הסתגלות מיוחדים לא אמור להיפ]גע ממעבר גן כל שנה, אם יש אילוץ לכך.
לגבי כיתה א'- המדובר בנושא נפרד, ויש לשקול אותו בנפרד בבוא הזמן. כאן נכנסים לא רק שיקולים של זמן ומרחק, אלא שיקולים של בשלות ללמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישום לטרום חובה - תגובה
אמא של .....11/08/2008האם רצוי שהילד יעלה לכתה א עם חבריו מהגן או שאין משמעות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לכיתה א
מיכל שמש12/08/2008זה נחמד שעולים יחד, אך זה לא השיקול העיקרי. גם כאן, ילד שאין לו קושי מיוחד מסתגל בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שובב וסקרןהילי11/08/2008
שלום אני אמא לפעוט בן שנה ותשעה חודשים ילד מתוק אבל מאוד סקרן ומאוד שובב. במסגרת הגן אני מקבלת מחמאות שהוא מקסים, מקשיב ועושה מה שאומרים לו לעומת זאת בבית הילד פשוט מצפצף עלינו, מעניין ומסקרן אותו כל דבר הוא רוצה לגעת בכול ולבדוק כיצד דברים עובדים יש לו צעצועים אך הוא לא ממש מתעניין בהם. חשבתי אולי הצעצועים משעממים אותו וניסיתי לתת לו משחקים קצת מתקדמים לגילו אך גם זה לא עוזר מאוד מעניין אותו הדברים שלנו כמו מכשירים חשמליים או אפילו סירים וכפות אז הוא משתמש בקוביות שלו כאוכל דמיוני יש לי גם בעיה כשאני במקוצות ציבוריים או אפילו סתם ברחוב הוא רץ לכיוון שמעניין אותו ולא ממש אכפת לו אם אני נמצאת בסביבה או לא הוא מסכים לשבת בעגלה אבל רק לזמן קצר מיד כשהוא רואה משהו שמוצא חן בעיניו הוא מנסה להשתחרר או בוכה וצורח בגן כמו שאמרתי הוא ילד מקסים אוסף צעצועים כשאומרים לו יושב ומסיים את האוכל ואף דורש תוספת מה אני לא עושה נכון???????? אני במצוקה תודה אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילנית
י לך ילד סקרן ושובב וכנראה גם אנרגטי.וגם נבון - לראיה הוא הצליח להפנים את הנומות בגן ולהתנהג ם כמצופה ובבית הוא מרגיש שמותר לו יותר . וזה בסדר וצפוי . אני מציעהלא להיכנס ליותרמייד עימותים כי ילדים בגיל הזה ( ובכלל ) נוטים לעשות "דווקא " ולעשות את ההיפך ממה שמבקשים מהם.החליטי מהם הקווים האדומים והשתדלי להיות עקבית בקשר אליהם.הציבי גבולות בצורה רגוע. אל תדברי יותר מידי ואל תטיפי. זה לא עובד בגיל הזה ולמעשה באף גיל. אך בטח לא אצל הקטנים. הם מבינים דרך הגוף והחושים. אם את לא מרשה משהו פשוט תקחי אותו פיסית . אמרי משפט אחד קצר וברור - לא בכעס -ופעלי.( כמו למשל "לא רצים לכביש" ופשוט קחי אותו משם) רצוי מאוד לחזק כל הזמן , אבל ממש הרבה - על התנהגות רצויה ( איזה יופי את ה משחק , צובע, אוכל וכו- לא איזה ילד טוב אתה - זה כללי מידי )ואל תראי לו שאת מתעצבנת מהתנהגות לא רצויה כי תתפלאי - זה פועל כחיזוק ( של ההתנהגות הלא רצוייה )
באשר להעדפות של במשחקים. תני לו שישחק בסירים - לה לא ? ותקני לו כל מיני "דמויי מכשירי חשמל" עם כפתורים שש בחנויות ( זה לא בהכרח חייב להיות משהו יקר) ושישחק בכיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא לנכד בחו"לרחלי10/08/2008
נכדי בן 8 חודשים וגר בחו"ל. האם ביקור של שבועיים אצל הילד בגיל זה יגרום לו לזכור אותי בעוד כחצי שנה, כשנתראה שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחלי
לצערי לא . הוא לא יזכור אותך, אבל אין זה אומר שאת לא יכולה להשפיע בצורה חיובית על ההתפתחות שלו בזמן שאת שם. קשר חם מחבק ואוהב , תשומת לב רגישה ומשחקים שמתאימים לגילעשויים לסייע לו בהפנמה של ייצוגים חיוביים של דמויות בעולם החיצוני ובהתפתחות שלו . וזה לא פחות חשוב. בהמשך, אחרי גיל שנתיים אפשר יהיה לצפות שיתחיל לזכור אותך ברווחים כאלה של זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה התנהגותיתאורית10/08/2008
יש לי ילד בן 4.5 נבון,חכם ומאוד סקרן.לאחרונה הוא מגלה התנהגות יוצאת דופן לטעמי:תוך כדי משחקים הוא מגיע למצבים מיניים עם ילדים כגון:במגלשה אומר לילד "תשכב עלי" לאחר בירור מדוע אמר לו כך ענה: " כי רציתי לבדוק את כובד ומשקל שלו" ועוד הוא ואחיו הקטן שחקו ביחד במים והורידו מעליהם את החולצה רשמעתי את בני אומר לעוד חבר ששיחק איתם (בן 3) "תיגע לו בציצי"אותו הילד אמר לאמו שהיא חברה של וניסיתי להבין מאיפה זה בא לו ואז נזכרתי שלפני חצי שנה בערך הוא אמר שבגן ישנה ילדה שאני יודעת שיש לה בעיות התנהגותיות לדוגמא:ביקשה מבני למצוץ לה את הטבור ושאלתי אותו האם הוא עשה את זה הוא השיב שלא.וכיום שוב שאלתי אותו אז שוב הוא הזכיר לי את אותה הילדה שאמרה לילדה אחרת שתמצוץ לה את הציצי והוא ראה אותם אך בו הן לא נגעו, אני עגשיו נמצאת בדילמה משום שהוא ילד מאוד חברותי ותקשורתי וגם אם קצת תמים הוא מתרגז שאני עוקבת אחריו בעיני אם הוא נמצא עם בת דודתו שהן באותו גיל וגם שם ראיתי כמה פעמים מצבים מסויימים כגון:הוריד את ראשו לבטנה ואני מרגישה שלפעמים אני מגזינה בהתנהגותי כיכי אולי זה באמת חיבוק תמים ואוהב ולא מיני. יש לציין שיש לי עוד שני ילדים גדולים בני 18 , אנו יוצאים ומבלים המון בטבע. אני עוסקת במערכת החינוך ויכול להיות שכל דבר קטן מקבל "אובר פוקוס". אנא שילחו לי תשובה מהירה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בעלת גוון מיני
מיכל שמש10/08/2008אורית שלום, אכן התנהגותו של ילדך מעלה סימני שאלה, שהתשובות עליהם יכולות להיות מדאיגות או לא. בכל מקרה, כדי לדעת עם ה"אובר פוקוס" מחמיר את התנהגות יש לערוך בירור מיקצועי, רצוי בשיחה שלך עם פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוףאמא מהצפון08/08/2008
שלום, יש לי בת בכורה בת 7.5 ואתמול ראיתי אותה גולשת באינטרנט באתר מין כאשר היום נודע לי איך היא הגיע לזה עלידי מנוע החיפוש שנמצא בדף הבית היא כתבה את המילה "בולבול", שאלתי אותה מאיפה היא חשבה על זה והיא ענתה סתם. היא ילדה שאוהבת לגעת בעצמה והסברתי לה שזה בסדר רק שעליה לעשות זאת בפרטיות בחדר שלה. אני לא יודעת אם היא מבינה את המשמעות של העיניין אך זה הצחיק אותה לראות תמונות לא יפות. מה עליי לעשות אומנם דיברתי איתה אך לא נראה שהיא מבינה את חומרת המעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלישה באינטרנט
מיכל שמש10/08/2008אמא יקרה, אל לך להילחץ. נראה שמדובר בילדה סקרנית ונבונה , שחשבה שמצאה דרך לגיטימית להשביע את סקרנותה. כדאי לשוחח איתה על האינטרנט וסכנותיו, ולקבוע בבית כללים חד משמעיים לגלישה באינטרנט. לכל ההורים מומלץ מדי פעם לבדוק לאן הילדים גולשים, ולחסום במידת האפשר אתרי סקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישום ילדי לטרום חובה - דחוף!אמא של .....08/08/2008
שלום, בני היה עד גיל שנתיים וחצי עם מטפלת ולאחר מכן נרשם לגן פרטי, בגן הייתה קבוצה גדולה של ילדים בוגרים עד גיל 4.5 שאיתם בעיקר בני התחבר. מסתבר שרוב החברים (גם אלה שבני גילו ) עוזבים את הגן השנה וככל הנראה בספטממבר תשאר קבוצה של כ 5-6 ילדים (כולל בני) שהגילאים בה 2-3.7 שנים כאשר בני הגדול ביותר. מה שמפריע גם שבני לא אוהב מכלל לשון בגן. בכל יום נשאלת השאלה האם ישנים בגן ואז מתחילה הבעיה .... היום הבנתי ששוחחו עם הילדים בגן ונקבו בשמות הילדים שעוברים לגן עיריה ואמרו לבני שהוא נשאר בגן . בני לא מוכן להשאר בגן למרות שאני מסבירה לו את היתרונות מבחינתו הוא ישאר לבד. כיום כשבני מגיע לגן בבוקר מפריע לו מאוד שהוא עם הצעירים שמקדימים יחד איתו ובמקרים רביםפ אני נאלצת להשאר איתו עד שהבוגרים מגיעים. מאחר ורק לאחרונה רשמתי לגן עירוני , אין מקום בגן המועדף עליי, יש גן רחוק ואחד קרוב יחסית שאינני מכירה ממש. אני מתלבטת האם להשאירו בגן הפרטי למרות רצונו או לרשום אותו לגן עירוני טרום חובה ובשנה הבאה להעבירו לגן שאני מעוננינת שבני יהיה בו. בני ילד רגיש ויחד עם זאת חברותי. אודה מאוד על קבלת תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן
מיכל שמש10/08/2008לאמא הדואגת, הדילמה שלך מובנת ואינה פשוטה. לצערי לא אוכל לתת לך עיצה חד משמעית, אלא רק להסב את תשומת ליבך לכך שההחלטה לגבי גן אינה יכולה להיות בשום אופן החלטה של הילד! השימוש במשפט "בני אינו מסכים" משמעו לשים את הילד במקום מסוכן עבורו, בו הוא כביכול מקבל החלטה, הנמאת בבירור מעבר ליכולת השיקול שלו. כל החלטה שתהיי שלמה איתה תתקבל על ידי הילד, ואם יהיה לו קושי מסיום, יזכה לקבלת תמיכה מכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה 6 אובססיה לקשור חזקפז08/08/2008
בתי כל הזמן דורשת שהסנדל או הנעל תהיה הדוקה על רגלה עד שאפילו עם סנדלים זה מגיע למצב של חתכים, בנוסף הקוקו חייב להיות הדוק גם בבקשה עצתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים חזקים
מיכל שמש10/08/2008יתכן שי לילדה בעיה של תת רגישות תחושתית. אם את רואה את זה גם בתחומים אחרים, מומלץ לפנות למרפאה בעסוק המתמחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותל. נוני08/08/2008
שלום רב, יש לי תאומות מקסימות ,(לא זהות), בנות שנה וארבע, המטופלות ע"י מטפלת לא פחות מדהימה בביתינו החל מגיל חמישה חודשים. אני חייבת, לציין כי המטפלת מקסימה משקיעה רבות בחינוך ובבנות וממש אנו מרגשים כמו משפחה.(היא בעצמה אשת חינוך לשעבר) ההתלבטות שלי היא לגבי השנה הבאה והכנסתם למסגרת חינוכית מחוץ לבית. מצד אחד, אני יודעת כי בגיל שנתיים הצורך בחברה נוספת הולך וגובר, מצד שני בבית יש להן חממה אמיתית ואני לא רוצה לוותר על זה. אני נוטה יותר להשאיר אותן בבית (הן ילידות נובמבר כך שהן יכנסו לגן בגיל שנתיים ועשר), השאלה היא, מאחר והן תאומות ויגדלו יחד שלוש שנים ללא אינטרקציה עם ילדים אחרים (למעט כמובן אחיהם הגדול בן ה-5ומשפחה וחברים) יכולה ליצור תלות אחת בשנייה במסגרת החינוכית ויהיה קשה להן יותר להתשלב בחברה מאוחר יותר? אני אובדת עצות האם באמת חשוב כבר לשלב אותן בגיל מוקדם יותר עם עוד ילדים נוספים או שניתן לדחות את המועד בעוד שנה קדימה ולהכניסן לגן רק בגיל 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות ומסגרת חינוכית
מיכל שמש10/08/2008התשובה לשאלתך אינה חד משמעית, ולכן אסב את תשומת ליבך למספר שיקולים:
א. בגיל שנתיים כניסה למסגרת חינוכית אינה הכרח, ושהות בבית עם מטפלת מעשירה יכולה להיות חיובית.
ב. אכן המשך השהות יחד בית עלולה להעצים את החממה של התאומת, ולכן אם סידור זה ימשך עוד שנה חשוב לחשוף את הבנות לילדים נוספים, ולעודד אינדבידואליות של כל אחת מהן.
ג. השיקול לגבי מטפלת/ גן קשור גם להתארגנות משפחתית, כאשר במקרה של שלושה ילדים קטנים זה אינו שיקול של מה בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר לילדיםאילי08/08/2008
אנחנו עזבנו את ישראל לפני 4 שנים, לפני שבועיים שלחנו את הילדים לארץ למשפחה ואחרי זה החלטנו בעלי ואני שאנחנו רוצים לחזור לארץ, הודענו לסבים ולסבתות וביקשנו מהם לא לאמר לילדים כי אני מגיעה ב 19 לאוגוסט ואני רוצה לאמר להם אישית, אני מדברת איתם כל יום במסנגר אבל בעלי ואני רוצים לספר להם על ההחלטה פנים אל מול פנים זא כשאגיע אקח את הגדול (בן 10 }לחוף הים למקום שקט ושם אספר לו, ואחכ לקטן ( בן 6 ), האם אני עושה נכון והאם יש דרך בא אוכל לפצות אותם על הזמן שידעתי ולא סיפרתי להם? הגדול תמיד ידע שאנחנו חוזרים אבל חשבנו לחזור בעוד שנתיים אבל חבל לנו על הזמן והריחוק מהמשפחות לא טוב לנו ולילדים, תודה אילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר לילדים
מיכל שמש10/08/2008אילי שלום,
מדוע את חוששת כל כך לספר לילדים? נשמע שקיבלתם את ההחלטה שאתם חשים שהיא הטובה ביותר עבור ילדיכם. באופן טבעי החלטות מתקבלות בין ההורים, ורק אחר כך מועברות לילדים, כך שלא ברור לי למה צריך לפצות אותם על הזמן שלא סיפרתם.
מומלץ לחשוב מהי הדרך הטובה לעשות את המעבר, ולאפשר לילדים להיפרד מהמקום הקודם ומהחברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל
אילי11/08/2008הי מיכל, אני אורן בעלה של אילי, תודה על החיזוק , גם אני חושב כמוך וכך גם נעשה, רק שהפעם לא יתאפשר לשלוח את הילדים לאנגליה להפרד מהחברים הטובים שלהם, לכל אחד מהם יש חבר טוב אחד ואילי ואני מתכננים להפגש עם הורי החברים לספר להם על העזיבה ולבקש מהם שיבקשו מהחברים שיכתבו מכתב לילדים שלנו, כמובן שהם יוכלו לדבר בטלפון עם החברים שלהם פעם או פעמיים בשבוע מהארץ, יש לי עוד שאלה קטנה, האם הילדים לא עלולים להפגע מכך שהחברים שלהם ידעו על העניין לפניהם? אורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
אילי11/08/2008איך נוכל לעזור להם להפרד מהמקום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה
מיכל שמש11/08/2008חבל שהתנאים האובייקטיבים אינם מאפשרים פרידה כהלכה. הייתתי ממליצה לספר לילדיכם לפני שמספרים לחבריהם, כדי שלא יצא שישמעו על כך בעקיפין. לאחר שמספרים להם יש להתייעץ איתם על הדרך בה ירצו להיפרד מרחוק, ולהציע להם לקבל ולכתוב מכתבים. בשלב זה עליכם כהורים יהיה לספוג ולהכיל את כעסם, בתחושה שאכן קיבלתם את החלטה הטובה ביותר עבור המשפחה . מובן יש לדאוג לארוז היטב את חפצים האהובים עליהם.
הייתי ממליצה להיעזר כל האפשר באמצעים טכנולוגים, כמו צילום דיגיטלי של האתרים החשובים להם, תקשורת אינטרנטית כולל מצלמה ועוד, על מנת לעשות הן את הפרידה והן את המפגש הוירטואלי עם החברים מוחשיים כל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קללות ואלימותענת07/08/2008
שלום לכן. יש לי 3 ילדים, בנות 8.5 ו- 6 ובן 2.5. שתי הבנות מאוד אוהבות אחת את השנייה, אבל מדי פעם הן גם רבות כמו כל אחיות. אני משתדלת מאוד לא לנקוט עמדה ולא להיכנס באמצע מאחר וכמה דקות לאחר מכן הן משלימות ואח"כ שוב רבות. בזמן האחרון הן גם מקללות אחת את השנייה בקללות גסות כמו "זונה" ו- "בת זונה". הן יודעות שאסור להגיד את המילים הללו, ובעצם אני לא מרשה לקלל אבל המילים הללו ממש מטרידות ומפריעות לי, אני חושבת שהן עושות לי בכוונה כשהן אומרות אותן כי אני לא מרשה להגיד את המילים האלה, והן גם טורחות לבוא לספר לי כשאחת מהן אמרה לשנייה, אם במקרה לא הייתי באיזור ולא שמעתי. מה אני עושה? אני צריכה להגיב? דבר נוסף לגבי אלימות, הן גם מרביצות אחת לשנייה (לפעמים) גם שם אני לא מתערבת בד"כ. מתי כן, כאשר הגדולה חובטת בקטנה או צובטת אותה בלי סיבה נראית לעין, אלא סתם "בטעות" כמו שהיא נוהגת להגיד, מה אני עושה עם זה? איך להגיב? מה אני עושה כשזה קורה מחוץ לבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריב אחים
מיכל שמש10/08/2008ענת שלום, אני קוראת מדברייך שאת מבינה שהן אוהבות אחת את השניה, ומדי פעם רבות "כמו כל אחיות", ואכן ככל שתמעיטי להתערב ייטב. כדאי לקבוע כללים חד משמעיים לגבי קללות ואלימות, ולאכוף אותם. כדי שהדבר לא יהפוך כר למניפולציה לא הייתי מעודדת "הלשנות", אלא מוקיעה באופן חד משמעי קללות (אם זה מפריע לך) או אלימות פיזית, שאת עדה לה ישירות. ניתן לת חיזוק חיובי מילולי על מריבה שהתנהלה באופן תרבותי ללא אלימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות ואלימות
ענת13/08/2008עדיין לא הבנתי, מה את מציעה שאעשה ברגע שאני שומעת אותן מקללות אחת את השניה? האם להתערב? זה מאוד צורם לי, ואני גם לא רוצה שבני ייקלוט את הקללות וברגע "המתאים" ישחיל אחת שכזו כלפי או כלפי מישהו אחר. תודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות ואלימות- המשך
מיכל שמש13/08/2008אם הנושא של הקללות הוא בנפשך, יש ליזום שיחה על כך בבית (בשעת רגיעה- לא בתוך הריב) ולהציב כללים ברורים. ניתן לנסח על דרך החיוב, ולחשוב יחד על "מילים של כעס" שמותר להגיד. ניתן להציע חיזוק בסוף מריבה שחלפה ללא קללות. ניתן גם להחליט שברגע שאומרים מילה לא יפה (שאת שמעת אותה ישירות, לא מדיווח) את מפרידה פיזית בין הילדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לקראת השינהאמא07/08/2008
בתי הבכורה בת 10. באופן כללי היא ילדה עצמאית, בוגרת לגילה ונטולת פחדים. בשבוע האחרון של שנה"ל היא צפתה בבית הספר בסרט אימה שהותיר אותה מפוחדת ומבוהלת. בשבוע הראשון שלאחר הצפייה היא פחדה ללכת לישון, ומאז נותרו לה פחדים שקשורים סביב נושא השינה. בכל ערב כשמתקרבת שעת השינה היא מתחילה לבכות. מן הראוי לציין, כי יש לילדה קשיי שינה. היא ילדה עירנית והעובדה שאינה נרדמת בקלות מקשה עליה גם כן. אשמח מאוד לקבל עצה כיצד לסייע לבתי המודאגת. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי ...
שני07/08/2008איך שידרו סרט אימה בבית הספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לשאלה של שני
אמא07/08/2008בשבוע האחרון של שנת הלימודים אפשרו לתלמידים מהכיתה להביא סרטים. זה מקובל בהרבה בתי ספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרט אימה
מיכל שמש10/08/2008אמא שלום, כדאי לשוחח עם הילדה, ולעודד אותה לספר על פחדיה. בהמשך יש לשאול מה יסייע לה להירדם, ולבנות תוכנית הדרגתית שתשיב לה את הביטחון . לדוגמא: אמא נרדמת לידי, אני ישנה עם בובה שאוהבת, קלטת מרגיעה, מנורת לילדה דולקת, וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כעסאמא07/08/2008
שלום, בני בן 3 ורציתי להתייעץ לגבי התנהגות שלו. אם מישהו פוגע בו (לוקח משחק ולא רוצה להחזיר אחרי שבני מבקש, מישהו דוחף אותו או מרביץ לו) איז הוא מתחיל לצעוק בכל רעם אהההההה ואז מנסה לפגוע בילד בחזרה. גם אם זה קורה כאשר אני בסביבה ואני מנסה לקחת אותו על הידיים ולהרגיע הוא צועק שאעזוב אותו ומנסה להשתחרר על מנת שיוכל להסיג את הילד הפוגע ו"להחזיר" לו. האם זאת התנהגות נורמלית ואיך להתמודד עם זה? לפעמים כאשר בני עובר ליד ילד לא מוכר הוא דרך אגב יכול לדחוף אותו או להגיד "אתה מגעיל". מאיפה התנהגות הזאת? למה הוא מתגרה באחרים גם אם מדובר בילדים יותר גדולים ממנו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כעס
מיכל שמש10/08/2008בדברייך עולות שתי שאלות:
א. למה הילד מתנהג כך? על שאלה זו לא תמיד יש תשובה. יתכן שיש לו קושי אמיתי בויסות רגשי, ויתכן שעדיין לא רכש כלים להתמודדות עם תסכול.
ב. מה לעשות? זו השאלה החשובה יותר. כדאי לאחוז בילדך חזק כאשר הוא מתפרץ, ולומר לו חד משמעית שאת מבינה שהוא כועס, אבל לא מרביצים. אחרי שתעשי את זה כמה פעמים, הילד ילמד להירגע מהר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך גמילהאירה06/08/2008
שלום.. בני הוא כמעט בן 3 ואנחנו בגמילה מפסח מהתחלה הורדנו לו טיטול הסברנו לו איפה עושים פיפ וקקי.. נתנו חיזוקים וגם לא כעסנו כששכח את עצמו... במקביל גם התחילו תהליך גמילה בגן . נכון להיום הוא אף פעם לא ביקש ללכת לשרותים אנו תמיד לוקחים אותו ולא תמיד הוא רוצה לעתים הוא גם מתנגד אך ברגע שמגעים לאסלה מסתבר שיש לו פיפי וכל פעם אנו מסברים מחדש שצריך לעשות פיפי באסלה ושאם הוא צריך אנו נעזור.... . כאשר אני שואלת אותו איפה עושים פיפי וקקי הוא עונה בשרותים ואז אנו עושים הסכם שבפעם הבאה הוא ילך לשרותים ואני מסובבת את הגב הוא עושה במכנסיים .... ו אם אני לא שמה לב לזה , זה לא מפריע לו הוא ממשיך לשחק עם מכנס רטוב... יש לי תחושה שזה פשוט לא זז ואני מתייאשת וגם זה מתחיל לעורר בי כעס (למרות נסינות לשלוט בעצמי לפעמים אני ממש כועסת עליו ואחר כך לעצמי) הוא ילד חכם ופיקח אבל על הגמילה אנחנו לא מצליחים להתגבר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטול
מיכל שמש10/08/2008אירה יקרה,
מאחר ואת מתארת תהליך של מספר חודשים, בו עדיין השליטה לא הצליחה לעבור לילד עצמו, אני ממליצה לפנות לייעוץ קצר אצך פסיכולוגית התפתחותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקיאורטל06/08/2008
בתי בת שנתיים וארבעה חודשים, נגמלה לפני 3 חודשים מתיתולים ביום ובלילה. היא יזמה את תהליך הגמילה והחליטה שהיא לא רוצה יותר תיתול אלא רק תחתונים והתנגדה להשים תיתול. בגן היו לה יומיים של עצירת יציאות ובעקבות כך הגננת החליטה להחזיר לה את התיתול. לאחר שבוע הגננת החליטה לחזור איתה לתהליך הגמילה(יש לציין שבבית היא המשיכה להיות כרגיל בלי תיתולים וביקשה לשירותים כשהיתה צריכה) ומאז היא כמעט ולא עושה קקי בשירותים אלא רק בלילה במיטה או בצהריים במיטה בגן. מהפיפי היא גמולה לחלוטין ואין שום בעיה ולא היתה בעיה מההתחלה, קקי בהתחלה היא עשתה בשירותים ומאז החזרת התיתול בגן היא הפסיקה. כיום היא עושה בגן קקי בשירותים אבל פעמים ממש בודדות,לא משהו קבוע על בסיס יום יומי. היציאות של הקקי הן בעיקר במיטה והיא מיד בוכה לאחר שהיא עושה, מסמנת לנו לבוא להחליף לה. מה לעשות???איך להתייחס לנושא ואיך להגיע למצב שהיא תעשה בשירותים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
מיכל שמש10/08/2008אורטל שלום, ביתך עדיין תצעירה, ומגיבה בבלבול לנוכח מסרים סותרים שקיבלה מכם ומהגננת. הייתי ממליצה לרדת מהנושא לתקופת מה, וכאשר עושה בתחתון לא לכעוס עליה, להרגיעה, ולומר לה שאתם יודעים שכשתוכל תעשה בשיורתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)