פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נמאס לי מהמוצץ
    רונית
    20/07/2008

שלום יש לי 2 ילדים בגילאי 4.5 ושנתיים הקטן עם מוצץ. הגדול נגמל בגיל 3 ובחצי השנה האחרונה חזר למוצץ... בהתחלה הנחנו לו מתוך תקווה שזהו צורך רגשי ויעבור לבד, משהסתבר שזה לא יקרה התערבנו ויחד איתו זרקנו את המוצצים לפח (בהסכמתו) כבר פעמיים, "השארנו" אצל סתבא, קנינו סוכריות ושלוקים למציצה במקום המוצץ ועוד מיני תחכומים - כלום לא עזר הוא חזק מאיתנו ומצליח לשוב למוצץ. המוצץ הזה מאוד מפריע לי, הוא מדבר כשהמוצץ בפה, זה מפריע לו באוכל, הוא לא משחרר אותו מהיד אפילו במשחק. אני מרגישה שהסתבכתי בענין - איך יוצאים מזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי מהמוצץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מהמוצץ

מיכל שמש
    20/07/2008

גמילה מהמוצץ, כמו כל גמילה, כרוכה בכאב מסוים, ואם החלתם לגמול אותו, יש לתמוך בו גם בקושי, ולא לאפשר לו "להיות חזק מכם". ניתן בשלב ראשון לבנות בית למוצץ, ולאפשר לקחתו רק לפני שינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא לא מקשיב לאף אחד
    ויט
    20/07/2008

היי, בני בן שמונה עוד מעט ויעלה לכתה ב'. לאחרונה, ולמעשה מתחילתו של החופש הגדול, יש בעיה רצינית של הקשבה מצידו. בבית צריכים להגיד כל דבר 10 פעמים עד שמגיע לכלל ביצוע וגם אז צריך לעקוב שאכן הדבר נעשה... מדובר בפעולות פשוטות ומתבקשות כמו לשים נעליים במקום או לגרוף מים אחריו בסוף האמבטיה. הדבר יוצר אוירה מאוד קשה וכעסים רבים מצידי... אני מרגישה סחוטה...וכועסת....כמו כן סדר היום השתנה ונוצר לחץ מצידו להחליט מתי ללכת לישון - בהתחלה ניסינו להענות לבקשתו ולהעניק לו חופש בחירה כזה, אולם מששמתי לב שהוא מגיע למיטה עייף מדי בוכה ועצבני, הודעתי לו שזה לא מתאים ולא יקרה עוד... בנוסף, ואולי המטריד מכל מבחינתי היא העובדה שבקיטנה אליה הוא הולך לא פסקו התלונות עליו כבר שלושה שבועות... הוא מעורב בקטטות אלימות שאיכשהו בבית הוא תמיד מצליח להסביר לי אותן בצורה הגיונית... כלומר באופן כזה שאני מצליחה להבין את תגובתו גם אם לא להצדיק אותה... ובכל זאת היום כשבאתי לקחת אותו המדריכה עשתה פרצוף של "ברוך שפטרנו" ואני כמובן שנפגעתי מאוד וגם כעסתי מאוד... הרגשתי יאוש מאוד גדול מכיוון שניסיתי כל מה שידעתי... דיברתי איתו והסברתי לו שמאוד חשוב שיקשיב לאחרים ויכבד את האחראים עליו וכו'... עכשיו בבית כשהוא ראה כמה אני כואבת את התקרית היה לו מאוד חשוב לספר לי את הדברים מהנקודה שלו... ברור לו היכן הוא טעה ומה עשה לא נכון... הוא מביע צער וחרטה... הוא נבון מאוד ויודע לנמק את הדברים בצורה בוגרת ומעמיקה... ובכל זאת אין לי מושג מה עלי לעשות כדי לגרום לו להקשיב.... במעמד השיחה האחרונה הסברתי לו שאני מאוד דואגת לו. שזה בעצם לב העניין ושאם יצא לו שם של ילד נודניק שמציק ולא מקשיב אף אחד לא ירצה להיות בקרבתו והוא עשוי להרגיש לא מוערך... הוא ענה לי שבאמת אין לו אף חבר... חוץ מאחד... איך אני יכולה לעזור לו??? אני רוצה לציין שבבית הספר היו בעיות דומות שנפתרו כמעט כליל במהלך השנה... יכול להיות שהוא פורק עול כרגע??? עוד פרט: יש לו אח בן שלוש וחצי שהוא מאוד אוהב וקרוב אליו אולם גם מביע רגשות קשים של קנאה (לאחרונה הרבה יותר מבדרך כלל) ו - אני בהריון ...........ה צ י ל ו......

לקביעת תור
    סגירה
    הוא לא מקשיב לאף אחד

הוספת תגובה

• עוד כמה פרטים חשובים

ויט
    20/07/2008

בנוסף הוא גם חצוף הרבה יותר מכרגיל ודעתן... כשזה עולה לי על העצבים ואני מגיבה בכעס או בעונש (זמן איכות עם עצמו בחדר - לכמה רגעים) הוא בוכה ותחושתי היא שהוא "נשבר" הדבר מקשה עלי ללכת עם הדברים עד הסוף... פוחדת לפגוע בו ולהזיק לו... הוא נראה לי תמיד שביר מדי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שאינו מקשיב

מיכל שמש
    20/07/2008

נשמע שהילד נמצא במצוקה מעבר לחופשת הקיץ, ולכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אצל פסיכולוית ילדים. בנתיים, כדאי לעשות סדר יום קבוע (ייחודי לחופשת הקיץ), ולהמשיך להציב גובלות ברורים. לא הייתי נכנסת עם הלד לדיונים ארוכים לסיבות להתנהגותו, פרט להוקעה חד משמעית של אלימות. מאחר והתנהגות הילד מביעה מצוקה ואינה בחירה שלו, כל איום עליו ("לא יהיו לך חברים..") עלול רק להחמיר את הצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקוה לייעוץ
    מיכל
    20/07/2008

שלום , הבעיה אצלי היא די מורכבת עם בני בן ה- 8 מבקשת ממכם לתת לי פרטים של פסיכולוגית לילדים באזור רחובות יבנה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקוה לייעוץ

הוספת תגובה

• פסיוכלוגית ביבנה

מיכל שמש
    20/07/2008

נסי לפנות לשלומית עזריה (חפשי בספר טלפונים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים
    אודליה וקנין
    20/07/2008

שלום, אני אמא לשלושה ילדים,תינוקת בת 7 חודשים,ילד בן 3 וילדה בת 5,בזמן האחרון הקטנה שלי התינוקת לא מצליחה להרדם לבד שלפניי כן היא הייתה נרדמת לבד,עכשיו היא עושה לי סיפור בשינה בוכה ומחפשת אותי,אם אני לידה ומלטפת אותה היא נרגעת אך אם אנ הולכת היא ישר מרימה את הראש ומחפשת אותי ובוכה,יש צורך לציין שיצאו לה 2 שיניים והיא קצת חסרת סבלנות. ועוד דבר אם היא נרדמת ויש רעש הכי קטן היא מתעוררת וזהו כאילו היא ישנה 5 שעות ,יש לה שינה מאוד קלה,אבל מה לעשות עם השינה כדי שתירדם לבד,ולא ללכת אליה 30 פעם, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• שינה

מיכל שמש
    20/07/2008

אודליה שלום, ניתן ללהתרשם כמה את מותשת, ואכן מדובר בתקופה לא קלה. מומלץ לנקוט ב"שיטת חמש הדקות", בה את נכנסת להרגיע את התינוקת, יוצאת גם אם היא בוכה, ונכנסת באותו אופן לאחר חמש דקות. זאת על מנת לתמוך בילדה, אך לא לאפשר לה להפיק רווחים משניים, ובכך לקלקל את מנגנון השינה הטבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התקשרות

אודליה וקנין
    22/07/2008

מיכל שלום אני מכירה את השיטה אני פועלת לפיה,זה עדיין לא עוזר,יש לי עוד דבר נוסף ומוזר שקורה לה היא ישנה ולאחר חצי שעה היא יכולה להתעורר בבכי באופן מוזר לחלוטין ויקח לה זמן להירגע. מה מה לעשות כבר היא לא נרגעת. תודה אודליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה- המשך

מיכל שמש
    24/07/2008

אודליה שלום, אם את מרגישה שהבעיה נמשכת, כדאי לפנות להתיעצות במעבדת שינה (למשל- בוניברסיטת תל אביב אצל פרופ' אבי שדה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתיחות לאוכל

יונתן
    24/07/2008

לעודד פתיחות לאכול הכוונה היא לא להכין לילד אוכל אחר, אם הוא לא אוהב את מה שאוכלים ומבקש אוכל אחר? מצב שבו הילד יושב מול צלחת עם עוף בגריל\סלט טונה\מרק בצל ולא רוצה לטעום כי הוא רוצה את החביתה והסלט שלו או השניצל והפתיתים זה מצב בו צריך לריב איתו על זה או פשוט לתת לו לאכול את מה שהוא רוצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא נפטרה
    אני
    19/07/2008

שלום רב, איך מספרים לילדים בני 5 וחצי ו 4 שסבתא שהיתה כל כל אהובה נפטרה?

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא נפטרה

הוספת תגובה

• הודעה על פטירת סבתא.

מיכל שמש
    20/07/2008

ראשית, תנחומי.
    כדאי שמי שיספר לילדים יהיה אחד ההורים. ניתן להשתמש במילה "נפטרה" או כל מילה אחרת בה אתם משתמשים. בהתאם ניתן לומר ש"סבתא בשמים" או כל דבר אחר לפי אמונתכם. כדאי לחכות לשאלות הילדים, ולהגיב בהתאם. אם הילדים שואלים אם גם ההורים ימותו, כדאי להבטיח להם שאתם מתכננים אריכות חיים. ניתן להיעזר בספרות ילדים בנושא. לא לוקחים ילדים בגיל זה ללוייה, אולם ניתן לבקש מהם שיציירו ציור לסבתא ולהניחו על קברה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללמוד
    gbh
    19/07/2008

שלום אני אב לילדה בת 6 העולה לכיתה א'. אני מזהה אצל הילדה חוסר רצון ללמידה, כל פעם שיושבים אתה בנושא לימודים היא מתייאשת מהר והדבר נראה לה כמו עונש. כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה. דרך אגב לילדה אין שום בעיה לימודית , להיפך... לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון ללמוד

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללמוד

מיכל שמש
    20/07/2008

מדוע צריך ללמוד עם ילדה שעולה לכיתה א', כאשר אין לה שום קושי? כדאי להוריד לחץ, על מנת לא להמאיס על הלדה את הלמידה. אם ברצונכם בהעשרה, כדאי לעשות זאת בהקשר טבעי, כמו: הכנת ארוחת ערב - ספירת הכיסאות ובני הבית, חיתוך הירקות, סידור לפי צבעים, הפרדת קבוצת הירקות מהפירות, ועוד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב מבוגר
    מרסל
    19/07/2008

לאחרונה שמנו לב כי ביתי בת ה- 6 מעדיפה שאקח אותה לקייטנה משום שהינה מתביישת באביה המבוגר (אני -אם ציערה מהאב) כשוחחנו עימה על כך היא אכן אמרה שהילדים חושבים כי אביה הוא הסב וביקשה שלא נדבר איתה על כך.איך עוזרים לה במבוכה שנגרמת לה וגורמים לה להרגיש נוח עם נוכחות אביה בחברהת ,ויותר מזה הייתי רוצה שתהיה גאה ומלאת ביטחון .

לקביעת תור
    סגירה
    אב מבוגר

הוספת תגובה

• אב מבוגר

מיכל שמש
    20/07/2008

הייתי בכל זאת משוחחת עם הילדה על נושא, ומסבירה לה ש"זה מה יש" ועליה להתגאות באביה. לגבי תגובות הילדים- בעידן המודרני ייש כל מיני סוגי משפחות (חד הוריות, חד מיניות...), ויש לחנך לסבלנות לשונות מחד, ולחוסן שמאפשר עמידות בפני תגובות שונות מאידך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא של בת שנתיים בבית חולים
    רנה
    18/07/2008

שלום רב אימי שברה את בירכה וכנראה תצטרך להיות בבית חולים לתקופה ארוכה. כיצד והאם נכון לשתף את בתי בת השנתיים והאם ומתי כדאי לקחת אותה לבקר אותה. תודה וסופשבוע נעים.

הוספת תגובה

• סבתא מאושפזת

מיכל שמש
    20/07/2008

רנה שלום,
    ראשית, החלמה מהירה לאימך!. לגבחי הילדה, אם היא קשורה לסבתה, כדאי לקחתה לביקור, כאשר מצבה של הסבתא ישתפר מעט. אם המראות בתוך המחלקה אינם נעימים, יש לבחון אפשרות להפגש עם הסבתא בחצר בית החולים. ניתן להסביר לילדה שסבתא חולה, אך בהמשך תחוש טוב יותר ותשוב לאיתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת המלצה לפסיכולוגית ילדים
    יעל
    18/07/2008

היי, אני אמא לילדה בת 5 שמאוד תלותית בי אני חוששת שמדובר בחרדת נטישה, אין לי מושג מעין זה נובע. זה הגיע למצב שעזבתי קריירה ניהולית עקב המצב ואני חוששת שזה רק החמיר מאז. גם בבית כשאני איתה היא מסרבת לשחק בחדרה והיא מבקשת להיות לידי בכל רגע, היא אינה מוכנה להישאר עם אביה ובכל פעם שאני צריכה לצאת היא בוכה נורא, היא גם משתפת אותי שיש לה מחשבות רעות כשאני לא לידה. בגן היא ממש פעילה, מנהיגה חברתית היא ילדה חכמה ומאוד בוגרת, למרות שכמעט עד לסוף השנה היא הייתה נפרדת ממני בבכי בבוקר, שנה הבאה היא עולה לחובה וזה גן חדש אני מאוד חוששת! אני גם מאוד מודאגת, כולם אומרים לי שזה שטויות ולאט לאט זה יעבור לה אני מרגישה שזה מעבר, מה לעשות? תוכלו להמליץ לי על פסיכולוג לילדים באיזור באר שבע? כדאי לטפל באופן הזה? אני חוששת שאולי אני טעיתי בדרך...וגוננתי עליה מידי..

הוספת תגובה

• פסיכולוג ילדים

מיכל שמש
    20/07/2008

יעל שלום, את נוהגת נכון בפנותך לייעוץ. לצערי איני מכירה פסיכולוגים באזור הדרום. נסי לפנות לשותפתי לייעוץ בפורום - ד"ר עירית חגי, העובדת באזור הדרום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגיגות ומסיבות יום הולדת
    שרית
    18/07/2008

בני הבכור בן 5.5. יש לו חברים רבים בגן ולדברי הגננת הוא מקובל מאוד. יחד עם זאת במסיבות של הגן (חגים, סוף שנה, ימי הולדת אחה"צ), כאשר ההורים נוכחים, הוא ביישן מאוד, מסרב בכל תוקף להשתתף ואפילו פורץ בבכי. בבית הוא מדקלם את כל הדיקלומים ושר את כל השירים כחודש לפני המסיבות, אך בארוע עצמו הוא מסרב להשתתף! אני מתלבטת מאוד האם להניח לו לא להשתתף ובלבד שיהיה רגוע, או האם יש דרך כלשהי לעודד אותו להשתתף מבלי שירגיש לחוץ. כרגע בעלי ואני פועלים לפי האינטואיציה ומביאים אותו לארועים אך מאפשרים לו לשבת בצד.. מה עלינו לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    חגיגות ומסיבות יום הולדת

הוספת תגובה

• ביישנות בחגיגות

מיכל שמש
    20/07/2008

שלי שלום, התופעה שאת מתארת הינה נפוצה. ישנם ילדים עם רגישות יתר שמיעתית, אשר הרעש במסיבות משגע אותם, ויש ילדים עם פחד קהל. נשמע שאת ובעלך נוהגים נכון. כדאי להגיע למסיבה בלי כל ציפיה, ולאפשר לילד להשתתף לפי רצונו בלבד. יש לזכור שמטרת המסיבה היא הנאה, ולא רק show להורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה בילד בן 4
    עפרה
    17/07/2008

שלום רב, בני בן 4.5 סובל לאחרונה באופן קיצוני מחרדת נטישה. חשוב לי לציין שהתגרשתי מאביו שהיה בן שנה ומאז טרם התמקמתי. לצערי מאז הגירושים כל שנה העתקנו מקום מגורים וכל שנה העברתי את הבן שלי גן. יש לי בן יחיד שגר אצלי ובימים קבועים הולך למשמורת אצל האבא. בשנה האחרונה נאלצתי לנסוע לחו"ל מהעבודה פעמיים לתקופת של שבוע בכל פעם. אני משערת לעצמי שכל המכלול גרם לחרדות נטישה אצל בני אני פונה לקבל יעוץ עקב החמרה במצב. לאחרונה בני נוטה ליפול הרבה ולהחבל מכיוון שהוא עושה את כל הפעילויות כשמבטו מופנה אליי בלבד על מנת שלא אברח לו. כשאני הולכת איתו ועם חברים שלו לגן שעשועים כולם משחקים יחדיו ורק הוא נדבק אליי או מוכן לשחק עם החברים שלו בתנאי שאבוא איתו. לאחר שאני מסבירה לו שאני משגיחה ומסתכלת עליו הוא נאות ללכת לשחק רץ ומשתולל כשמבטו מופנה אליי מה שגורם לו להחבל הרבה. בבית הוא הולך אחריי לכל מקום אפילו לשרותים. הוא מפחד לישון לבד ושואל אותי כל שניה עם הדלת נעולה. ובמידה והוא לא שומע אותי דקה הוא צועק איפה אני. הוא אף פעם לא נכנס לחדר שלו לשחק ותמיד תמיד צמוד לי לרגל. אני מתוסכלת מהמצב ולא יודעת איך אני יכולה לעזור לו. והדבר שהכי מפריע לי כשהוא בפעילות עם חברים כשהוא מאבד קשר עין איתי לשבריר שניה הוא תופס לעצמו בשער ונכנס להיסטריה של בהלה ובכי . הילד במצוקה! בעוד חודש הוא עובר לגן חדש ולצהרון חדש. מה לעשות??? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה בילד בן 4

הוספת תגובה

• ילד במצוקה

מיכל שמש
    17/07/2008

עופרה שלום,
    את מפענחת את המצב באופן נכון, ואכן הילד במצוקה. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים, על מנת לבחון דרכים לסייע לו. רצוי שגם האב יהיה שותף בתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה בבית של החברה
    קובי
    16/07/2008

שלום רב, אשמח לקבל את דעתך בנושא. יש לי ילדה בת 8 וחצי, במהלך הנסיעה עם חברתה , אישתי האזינה לשיחתם וגילתה כי שהייתה אצלה בבוקר ,הגיעה עוד חברה ועוד ילד מהכיתה .כשהוא הגיע הם יצרו מעין לחץ קבוצתי, אם הוא יכול לנשק מישהי מהם, אף אחת לא הסכימה והבת שלי משום מה לא הגיבה והוא נישק

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה בבית של החברה

הוספת תגובה

• המשך...

קובי
    16/07/2008

אותה ביד ובמצח, היא לא סיפרה לנו ואישתי מאוד כעסה על זה שהיא לא שיתפה אותנו. וגם על כך שלא אמרה את ה"לא" לאותו ילד מהכיתה. הבת שלי התחילה לבכות כי מאוד פחדה מהתגובה של האמא. כיצד היינו צריכים להגיב? אישתי נוהגת כל הזמן להזכיר לבת שלי שאסור לאף אחד לגעת בה בניגוד לרצונה ושהיא צריכה לשמור על עצמה וכו, האם קיימת בעיה ? האם אנחנו צריכים להתייעץ עם איש מקצוע? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

מיכל שמש
    17/07/2008

כדאי להיזהר מכעס יתר לילדה, שצריכה לחוש שיש לה ערוץ פתוח אליכם, ולא לחשוש שתישפט, גם אם עשתה משהו לא כשורה. הייתי יוזמת שיחה כשהמוקד הוא נושא הלחץ החברתי, פרט לנושא גבולות הגוף, שהודגש על ידכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלמות מהאחות החדשה
    רננה כהן
    15/07/2008

בני בן הארבע וחצי שנים מתעלם לחלוטין מבתי בת שלושה שבועות. אני מנסה לקרב אותו על ידי בקשות לעזרה בטפולה או אפילו ניסיתי להניח אותה במיטתו על הכרית למספר דקות. הוא פשוט מסב את ראשו או בורח מהחדר. אני ממש לא יודעת איך לקרב אותו. לפני הלידה דברנו אתו והכנו אותו להולדת אחותו. קנינו לו ספרים בנושא ואפילו הגננת דברה בגן על המשפחה ועל אחים. אשמח לקבל עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    התעלמות מהאחות החדשה

הוספת תגובה

• התעלמות מאחות חדשה

ענת שץ נברו
    15/07/2008

רננה יקרה!<br />עשיית כל שניתן לעשות כד לקרב את בנך לאחותו שנולדה. וכעת הפסיקי לעשות בכיוון הזה אלא הניחי לו להיות במקום שרוצה להיות למשל מחוץ לחדר, וכן נסו לפנות זמן בנפרד להיות איתו עם הבכור שזה עתה הורד מכס המלוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת התנקלות בקיטנה
    אורנה' לה
    15/07/2008

ברצוני להתייעץ אתכן. בני הולך לקיטנת כדורסל. ביומים האחרונים מתלונן שהקבוצה מתנקלת לו: מקללים אותו, לועגים לו שאינו פוגע סלים וכו. בתחושה שלו כל הקבוצה. והתחיל לבכות. מיד דברתי עם מנהל הקבוצה ואכן אשר שילד אחד בעיתיהציק לו והענין יטופל. בדרך הביתה שוחחתי עם בני ואמרתי שיש דברים שלא צריך להתיחס אליהם. בני טען ששזה משום שהוא רגיש חזר על מילותי. ואף צינתי שזו צריכה להיות ההתמודדות שלו, ובפעם הבאה לא אתערב. זו לא פעם ראשונה שאני מתערבת. גם בצהרון הייתי צריכה להתערב. שאלתי: עד כמה להתערב אילו כלים אני יכולה לתת לבני כדי שיצליח להתמודד עם החברה ברצוני לציין שבני , בן יחיד , אותו אני מגדלת לבדי. המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת התנקלות בקיטנה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

מיכל שמש
    17/07/2008

אורנה, נשמע שאת קרובה לילדך וחשה אותו היטב. הדרך הנכונה לסייע בהשתלבות חברתית היא לנסות לתת לילד כלים, ורק בעדיפות אחורנה להתערב ישירות. יחד עם זאת, בקייטנה לעתים התמונה קצת אחרת, מאחר והמדריכים הינם לעתים נערים, וחסרי ניסיון באיתור קשיים וטיפול בהם. לכן נהגת נכון לדעתי כאשר הבאת את הקושי לידיעת המדריך, וכן את ציפייתך ממנו לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 וחצי עם בעיות-דחוף לי
    אודי
    15/07/2008

שלום רב זוהי פעם ראשונה שלי בפורום זה אני מכירה אחרים אך לפי איך שציפתי מהצד במתנהל פה אני חושבת שפה אוכל למצוא את התשובות. יש לי ילדה בת 4 וחצי וילד בן שנתיים עד לפני 8 חודש' הכל היה רגיל משפחה רגילה עם כמובן עליות וירידות ואז החלו להיות כל מיני שינויים בילדה כגון התקפי זעם, חיקויים שלי בדיבור, התנהגות מאוד לא יפה וגסה בכל מקום שבו אנחנו הולכים צריך להעיר לה אינספור פעמיים,מרביצה לי ולבעלי אומנם לא מכות רצינות כלל וכלל אך עדין מרימה את ידה ומדברת אלינו בחוצפה ויורקת, אם לצורך העניין אני מבקשת ממנה לתת לאחיה את המשחק התשובות הינם&quot; למה כל הזמן אני צריכה לתת ולוותר לו למה&quot;? וכמובן היא אומרת זה בטון מאוד מאוד עצבני ועם דמעות בעיינים וגם לא מוכנה לוותר ועוד כל הזמן היא מדברת על המוות שלו כמו אם הוא ימות אם יקרה לו תאונה ואז אני שואלת אותה את לא רוצה שיותר שיהיה לך אח היא עונה כן לא רוצה שיילך מהבית , או לצורך העניין אם אנחנו מתעמתים איתה היא ניגשת לדלת הבית ואומרת &quot;טוב אז אני עוזבת את הבית הזה&quot; ההתנהגות שלה מאוד מוזרה זו ילדה שהיתה מאוד עדינה ובסדר אני כן אהיה חייבת לבוא ולציין שכל אחד שרואה את הילדים ישר מתלהב מהקטן בעקבות היופי שלו העדינות שלו ואולי זה מביא אותה למקומות האלו. אני מתנצלת על האורך אך אני במצב שזה מציק, לא נותן לי שקט,לא מצליחה לתפקד בעבודה, היא לא רוצה בבוקר ללכת לקייטנה, היא לא רוצה להיות עם המטפלת היא לא רוצה כלום רק אותי וכמובן אני אמא טובה שאני קונה לה דברים ועושה לה ימי כיף אך ברגע שמשהו לא מסתדר לה זהו הכל היופי והרוגע נעלמים כאילו לא היו ועוד משהו שחשוב לציין היא ילדה ראשונה,נכדה ראשונה,נינה ראשונה, והיא מאוד מפונקת אין משהו שאין לה , היא היתה בכל העולם והיא רק בת 4 וחצי אך עדין כל זה ולא מספיק. מה מביא אותה להתנהגות הזו? אני על הקצה ישנם פעמיים רבות שאני רוצה קצת לתת לה איזה מכה או שתים על הטוסיק אך לא מסוגלת ובעלי שהוא בא ממנטליות מאוד אירופאית וגרמנית כן רוצה לחנך אחרת ודבר זה גם מביא אותנו לקרע ביחסים בעקבות החינוך בה. שוב סליחה על האורך ההיתי חייבת לפרוק זאת אשמח לשמוע תגובות הצעות וכל דבר שיכול לעזור בתודה מראש האמא הדואגת מאוד

הוספת תגובה

• ילדה הת ארבע- תגובה

מיכל שמש
    17/07/2008

ראישת, טוב שפרקת את אשר על ליבך. בקשת עזרה היא הצעד הראשון לקראת שיפור. מאחר ומדובר בבעיה מתמשכת ומקיפה מספר תחומים הייתי מציע לך לפנות עם בעלך לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה