פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 מגדף
    מירב
    20/08/2008

בני בן ה-3 התחיל לאחרונה לקלל ולהכות בכל פעם שלא נענים לרצונו. ההתנהגות הנ"ל מופנית כלפינו, הוריו, וכלפי מבוגרים קרובים אליו (סבא, סבתא וכו') ולא בגן, או בפורומים אחרים שהמבוגרים הנ"ל לא נמצאים. אנחנו מתלבטים כיצד להגיב - להתעלם, להעניש, לאיים בעונש (ההסברים שלנו נכון לעכשיו לא מניבים פרי...) אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 מגדף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קללות ומכות

מיכל שמש
    20/08/2008

מירב,
    הייתי מתייחסת באופן שונה לקללות ומכות. אין לאפשר בשום פנים ואופן לילד להכות מבוגרים! בכל פעם שעושה זאת, יש לאחוז אותו בחזקה (בלי אלימות) ולומר לו שלא מכים. לגבי קללות- ניתן להתעלם או לגרום לו להבין שלא ישיג מטרתו בקללות. הדבר נעשה במעשים (על ידי כל שלא נענים לרצונו כשמתנהג כך), ולא בהסברים ארוכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בתחתונים
    אור
    20/08/2008

בני בן 3, גמול מחיתולים כבר 8 חודשים. פיפי עושה רק בשירותים, ואין בעיה גם בלילה. הבעיה היא עם הקקי. הוא עושה רק בתחתונים, למעט פעמים בודדות שהסכים לעשות בשירותים(וזאת לאחר שהשארתי אותו בלי תחתונים ולא היתה לו ברירה והוא ביקש). הוא ילד חכם מאוד ופיקח, הוא יודע טוב מאוד שצריך לעשות בשירותים ואומר זאת בעצמו. ובכל זאת עושה רק בתחתונים. בזמן האחרון הוא אפילו עושה מזה בדיחה וצוחק אחרי שהוא עושה. ניסינו הכל וכלום לא עוזר. אני כבר לא יודעת מה לעשות ומה להגיד, הוא מבין שזה לא בסדר ואחרי שעושה בתחתונים הוא אומר שזה מסריח ומגעיל. אני כבר מיואשת, עבר זמן רב ואיני יודעת מה לעשות. אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    קקי בתחתונים

הוספת תגובה

• גמילה מצרכים

מיכל שמש
    20/08/2008

אור, חשוב שלא תתיאשי כל כך מהר. ילדים רבים נתקעים בשלב הגמילה מקקי. יש לשדר לילד מסר שסומכים עליו שכשיגדל ילמד לעשות בשירותים, ובנתיים לתת לו "תפקיד" כמו להוריד את התחתון המלוכלך, לשים בדלי, ולהביא לך נייר שתנגבי (אני מעדיפה בגיל הזה לנגב בנייר ולא במגבון, כדי לדמות עשיית צרכים בשירותים). ניתן גם להציע חיזוק על ישיבה על האסלה, אך לא לעשות מזה יותר מדי עניין, כדי לא לעודד משחקי שליטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה ללא מעצורים
    אמא מודאגת
    19/08/2008

הילדה שלי עוד חודש בת 4. הילדה שלי קשורה חזק מאוד לאמא שלי. כל שעות היום (כשהיא ערה) היא רוצה את סבתא שלה. מדברת איתה בטלפון. כשהיא מגיעה אלי הילדה לא נותנת לה ללכת. היא בוכה היסטרי כשהיא נפרדת ממנה. ורק ע"י הסחת דעת ניתן לגרום לה להפסיק לבכות. גם כשאנו נמצאים אצל הסבתא השניה היא בוכה ורוצה ללכת לאמא שלי. מאז ומתמיד הילדה היתה קשורה לאמא שלי - היא גדלה אצלה. הילדה לא מוכנה לוותר עלינו - ההורים שלה, אך גם לא מוכנה לוותר על הסבתא. מה עושים במצב כזה??

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה ללא מעצורים

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב

צריך להיות אמפטים ולא לשפוט את הילדה על הרצון שלה להיות עם הסבתא , אך יחד עם זה לשים גבולות ברורים , להיות החלטים ולהגיד לה שאתם אלה שמחליטים מתי הולכים לסבתא מתי חוזרים וכו. אם היא בוכה -מותר לה לבכות ולא צריך להתרגש מזה יותר מידי , להגיד שאתם מבינים שהיא מתגעגעת לסבתא והיא תראה אותה פעם אחרת.
    אגב , מה התגובה של הסבתא? האם היא עושה משהו , אולי שלא ביודעין ,המחזק את ההתנהגות הזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית פיפי לא בשרותים
    נורית
    18/08/2008

מדובר בילדה יחידה בת שנתיים ותשעה חודשים מפותחת שיכלית מעלהממוצע גמולה מחיתולים מזה כשנה וחצי. מזה כשבוע ימים החלה לעשות פיפי על הריצפה בכל מקום ולא באסלה מבינה את אשר עושה משוחחים עימה ומסבירים לה היכן יש לעשות. היא מבטיחה כי להבא תעשה בשרותים אולם להד"ם. ניסינו גם להתעלם ולא להגיב אך גם זה לא עוזר כאשר בכל זאת מצליחים לקחת אותה לשרותים מעודדים אותה על זה שעשתה בשרותיםאולם היא בשלה. כמו כן אינה מוכנה לקבל שאומרים לה לא למרות שמסבירים לה בצורה ברורה מדוע לא אודה לדעתכם המלומדת

לקביעת תור
    סגירה
    עשיית פיפי לא בשרותים

הוספת תגובה

• תגובה לנורית

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב

היילדה כנראה עושה קצת "דווקא" כי היא מרגשיה שיש הרבה התרחשות והרבה עניין סביב ההתנהגות שלה . נראה כי היא שולטת בהתנהגות שלה ואין מדובר בבעיה של הרטבה הנבעת מחוסר שליטה . לא צריך להתעלם כי זה נותן לגיטימציה להמשיך עם ההתנהגות הזו.מצד ני לא צריך לנהל שיחות ארוכות והסברים כי בעקיפין זה מחזק דווקא את ההתנהגות השלילית . צריך לקחת אותה בצורה תקיפה (אך לא תוקפנית )אחת לשעה וחצי שעתיים לשירותים לבקש שתעשה פיפי ולחזק אותה כל פעם שיושבת על האסלה . לא לוותר , לעמוד על זה שתתלווה אילכם לשירותים ולא להמשיך לאחר מכן את הדיון בעניין הזה. כך כל פרק זמן קצוב בלי לדבר על הנושא ובלי להראות לה שאתם חרדים או כועסים . לךהשתדל לא להיכנס לעימותים ולחזק הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב להכין ש''ב
    סיגלית
    18/08/2008

מה עושים עם ילדה בת 10 ששונאת להכין שיעורים,גם בחופש לא רוצה לחזור על החומר ולחזק את לוח הכפל .הבעיה הרצינית היא בזמן הלימודים אני כבר דואגת לשנה הבאה. ניסינו הכל. (קביעת שעה נוחה,עיצוב התנהגות,ענישה)תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוב להכין ש''ב

הוספת תגובה

• תגובה לרוב להכין שיעורי בית

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב
    אם הילדה כל כך מתנגדת זה שווה בדיקה. למה בעצם? היא לא מבינה את החומר? היא לא מרוכזת? קשה לה לשבת הרבה זמן? קשה לה לכתוב? שווה התייעצות עם היועצת של בית הספר ושיחה מעמיקה עם המחנכת. אולי יש מקום לאבחון . לפני שנכנסים לעימותים יש לשלול קיומה של בעיה הגורמת לקושי בהכנת שיעורי בית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם הצעקות?
    שרית
    18/08/2008

שלום! יש לי ילד בן שנתיים ושבע, פעיל, נמרץ ומלא חיים. בזמן האחרון (שבועיים אחרונים) הוא מתחיל בהתקפי זעם אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה, הוא פונה לעיתים בצורה תוקפנית אליי ואל אביו שהוא רוצה משהו או אם מבקשים ממנו בקשה כלשהי לדג' הייתי איתו בקיבצובה ואמרתי לו ממש די בהתחלה " בוא נלך להביא את הבקבוק לשתות" הוא לא רצה התחיל להתעצבן לבכות לצרוח,איימתי עליו שאנחנו נלך הביתה השארתי אותו בוכה והתקדמתי קצת , הבעיה שמרוב שהוא התעצבן הוא קיבל מכה מהשכיבה על הריצפה והראש נחבט ניגשתי אליו וכבר הייתי מיואשת באיזשלב חברה שהיית איתי הציעה ארטיק לילדים ולאט נרגעו העיניינים. שום דבר לא הרגיע אותו במשך כ-10 דק'. השאלה אם זה היה נכון כדי להרגיע אותו? ואם לא מה הייתי יכולה לעשות? ובכלל אני די מתוסכלת מה כדי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם הצעקות?

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב

הבן שלך נמצא בדיוק בשלב של התקפי הזעם והמרד של גיל שנתיים -שלוש. לא צריך להכנע לו במצבים כאלה ובטח לא לתת לו ארטיק ,כי אז הוא ידע שזו הדרך להשיג דברים וזה רק יגביר את התקפי הזעם ואת הניסיון שלו לשלוט עליכם דרכם.
    כשהוא בהתקף זעם צריך להרחיק אותו מהמקום - ואם זה בבית להיכנס איתו לחדר , במידת האפשר ,לחבק אותו או להיות על ידו ולמנוע ממנו לפגוע בעצמו ובסביבה ( רצוי אם ניתן לחבק "חיבוק דוב" או לעשות מה שנקרא "הולדינג " ) לא צריך לדבר יותר מידי, לא לאיים ולא לשחד. פשוט להישאר איתו עד שנרגע - ולא להיכנע ולתת לו את מה שבגללו התחיל התקף הזעם.גם לא לכעוס עליו בגלל התקף הזעם. להיות שם בשבילו רגועי ן עד כמה שאפשר עד שההתקף יעבר- בלי להיכנע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת מה לעשות עם הצעקות?

שרית
    21/08/2008

היי, קודם תודה רבה לך על התשובה, השאלה הנוספת מדוע לחבק במקרה של אי הסכמה? הרי כך אני נותנת לגיטמציה שאני חלשה והוא שולט. דבר נוסף במקרה של התקף הוא לא ירצה חיבוק כפי שאני מכירה אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

עירית חגי
    22/08/2008

שלום רב
    לגבי החיבוק - המטרה שלו זה להכיל , לרסן ולמנוע מהילד לפגוע בעצמו ובסביבה - לזרוק חפצים להרביץ וכו ( את יכולה לקרא עוד על החיבוק הזה בספר של חיים עומר " שיקום הסמכות ההורית " בפרק הראשון או בספר שלי " ילד שלי מיוחד "בפרק הראשון והרביעי ) המטרה היא לא לבטא אהבה באותו רגע ולכן זה לא רלוונטי אם הוא רוצה או לא רוצה חיבוק. אם הוא ממשיך להתפרע ובעיקר מזיק לעצמו לכם או לרכוש -חייבים להחזיק אותו. לגבי צעקות - פשוט להתעלם . אבל לגמרה. לפתח חרשות סלקטיבית . אבל ממש. לא להראות לו דאת שומעת. ( קודם אפשר להגיד כמה את מבינה שהוא כועס וכו - לגלות הבנה . אחר- כך פשוט להתעלם )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת פעוט בן שנה וחצי ללידת אח
    טל דבי
    18/08/2008

שלום רב, יש לי ילדה בת 4 ופעוט בן שנה וחצי. עוד חודשיים אני אמורה ללדת את ילדנו השלישי. איך מכינים ילד בן שנה וחצי להולדת אחיו? כל העצות שקראתי (ואף יישמתי עם הבת הבכורה) נראות רלוונטיות לילדים גדולים יותר. אשמח לשמוע.... תודה טל

הוספת תגובה

• לטל דבי

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב
    אין ממש אפרות להכין פעוט בגיל הזה להולדת האח.בעיקר אם השפה עדיין לא התפתחה - וגם אם כן- מושגי הזמן עדיין אינם קיימים ובוודאי לא תפיסת העתיד. תצטרכו להתמודד ברגישות כאשר האח יוולד בכאן ועכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים וחפצים כל הזמן בפה
    עליזה מור
    18/08/2008

בתי בת השנתיים ושלושה חודשים מיום היוולדה ועד היום וזה רק מחמיר ולא ההיפך היא מכניסה ידיים לפה וכל חפץ וכל צעצוע וכל דבר שעובר לידה לטעמי זה בצורה אובססיוית ולא כדרך הטבע בכדי לחקור את הדברים זה מעבר לסביר כל מי שרואה אותה ומכיר אותה מעיר לי על כך מה זה יכול להיות? חשבתי לפנות לפסיכולוג ילדים אבל ל]ני כן רציתי לדעת כיוון מה זה יכול להיות לרקע כללי הילדה הינה ילדה מאד מפותחת מדברת חופשי נמצאת במסגרת גן מאד בוגרת לגילה

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים וחפצים כל הזמן בפה

הוספת תגובה

• לעליזה מור

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב

יתכן שמדובר בתת- רגישות תחושתית באזור הפה וצורך בגריה עצמית על רקע זה.מבחינת הגיל השלב ההתפתחותי של הכנסת חפצים לפה כבר עבר . הכנסה מוגזמת של חפצים לפה אחרי הגיל המקובל וחפצים שבדרך כלל לא מכניסים לפה, עשויה לרמז עלכך. פני מרפאה בעיסוק שעוסקת בתחום הוויסות התחושתי ( שי במכונים להתפתחות הילד ובשוק הפרטי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה למזון מוצק
    שירלי
    18/08/2008

אני אמא לילדה בת חצי שנה. ביתי מאוד אוהבת לאכול את תחליף החלב, היא אוכלת בין 4 ל- 5 מנות ביום של 180 כ"א. וכזנגמר האוכל בבקבוק היא בוכה מעט ולפעמים אני נותנת לה מים עם מעט מאוד תרכיז מיץ כי מים היא לא מוכנה לשתות בשום אופן (לפי הוראת הרופאה) תחליף החלב ללא תוספת של דיסה מכיוון שיש לה קצת עודף משקל. (קילו וחצי יותר מהמקובל). התיעצתי עם הרופאה שלה, לפני חודש היא הציע לי להעביר אותה למזון מוצק, להתחיל במרק ללא עוף ולאחר שבוע להוסיף את העוף. וכך היה, כשהאכלתי אותה במרק ללא עוף היא אכלה כוס מלאה, אך בכתה שהיא רוצה את ה"בקבוק שלה" ז"א שלא הצלחתי להחליף מנה אחת של חלב. כשהוספתי את העוף היא לא הסכימה לאוכול אותו כלל, ירקה את זה ובכתה המון. הפסקתי עם המרק ועברתי לבננה, האכלתי אותה בננה שלמה היא נהנתה לאכול אך דרשה גם את בקבוק החלב. איך מעבירים למזון מוצק? אולי המנות מרק (כוס שלמה) ובננה שלמה לא מספיק להחליף חלב של 180 לו היא רגילה? ואם כן איך עושים את זה? תודה מראש שירלי.

לקביעת תור
    סגירה
    העברה למזון מוצק

הוספת תגובה

• לשירלי

עירית חגי
    19/08/2008

הכתובת לשאלה הזו היא אחות טיפת חלב המתמחה בדיוק בסוג כזה של קשיים . פני לטיפת חלב בו את מטופלת ובקשי סיוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בילדה בת 5
    מיקי
    18/08/2008

שלום! בתי בת החמש (אוטוטו...) סובלת מחרדה בכל פעם שאנו נתקלים בגבר עם שיער ארוך וכן פחד משתק ותגובה היסטרית למראה גבר (בהצגה למשל) אשר לבוש כאישה . ילדה. ברצוני לציין שהילדה מאד חברותית ונבונה ואיננו יודעים כיצד לנהוג והאם מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע?!? בנוסף עדיין משתמשת במוצץ (כשהיא עייפה) אך מתביישת להיראות איתו בפיה. ניסינו לשנעה ולנסות בכל דרך אפשרית לגמול אותה אך לשווא, אגב מנטלית היא בוגרת מבני גילה ולכן מאד מפליא אותנו , בנושא המוצצים, הפער הקיים. אנא ייעוצכן תודה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בילדה בת 5

הוספת תגובה

• תגובה למיקי

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב
    את מתארת מעין פוביה , כלומר פחד לא רציונאלי מגירוי מסויים. מה שמקובל לעשות במקרים כאלה זה פשוט להרגיע אותה ( בלי שאתם תלחצו בעצמכם) ולא להרחיק אותה מיד או למנוע ממנה מפגש אם הגורם המפחיד, כי אז הפוביה עלולה להתפשט על גירויים דומים ולגדול ולהתרחב. הכלל הוא שבפוביה מטפלים באמצעות חשיפה , לעיתים הדרגתית , ובמקביל מרגיעים ומנסים להכיל את הפחד.
    בנוגע למוצץ- תנסו להגיע איתה להסכם שרק לפני השינה נניח , היא משתמשת בו ואחר כך מוציאה אותו ( או אתם מוציאים לה כשהיא נרדמת ) ונסו לצמצם כמה שאפשר את זמן השימוש . תנסו לעשות את זה איתה בהסכמה - נצלו את העובדה שהיא בוגרת ובעצמה מתביישת מהשימוש במוצץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 , לא מוכנה לישון בשום מקום ,
    אמא
    17/08/2008

זה החל לפני שנתיים , היא לא מוכנה לישון יותר אצל סבא וסבתא, זה כולל יללות , טלפון באמצע הלילה הכול נאמר בטרגיות " אני לא יכולה לישון בלי החיבוק של אמא ואבא " , סבא וסבתא נשברים , ובסוף מחזירים אותה. היא נכדה יחידה ומורעפת בנתינה אין סופית , היא אוהבת אותם מאוד וקשורה אליהם ביום יום, אין סבא וסבתא נוספים בשטח , רק הם . ברור לכולנו שאלו מניפולציות כי היא באמת אוהבת לישון בבית , גם אצל חברות היא לא מוכנה , אבל מה עושים ? מאז אי אפשר לנסוע לסופ"ש לבד , לא חו"ל , אי אפשר למעשה להפרד ממנה . היא יודעת שזה לא בסדר, והיא מפסידה מכך המון, אין לה בעיה לשהות שם שעות,אבל בלילה היא רוצה את המיטה שלה . אני מניחה שהיו פה תגובות של "קרה שם משהו" - לא קרה שם כלום , אילו הם ההורים שלי,גדלתי בבית הזה,זו ילדה שבאה אחרי שנים רבות,והמון השקעה, נכדה יחידה ולכן מוקפת בנתינה אין סופית, ומכאן היא הבינה את הכוח שלה לשימוש מניפולטיבי. כמו כן קיימת בעיה-בגלל התקשורת הכול כך הדוקה יום יומית עם סבא וסבתא- באיזשהו מקום הגבול בין סבא-סבתא מפנקים , למחנכים , קצת היטשטש. דוקא בגלל השעות המרובות . מה נכון בעצם בהתחשב במצב ? אשמח אם תוכלו לעזור לי,ומודה לכול עונה

הוספת תגובה

• לאמא של בת 8

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב

התובה לשאלה שלך בגוף השאלה. " היא הבינה את הכוח שלה לשימוש מניפולטיבי" אני ממש לא חושבת שקרה שם משהו, אבל אני מניחה שא שאלת את עצמך את השאלנה הזו אחרת לא היית מביאה אותה כאן.
    אני חושבת אכן שזו דרך שלה לשלוט על הסביבה. אם מאוד חשוב לכם שתישן אצל סבא וסבתא אז צריך להיות ערוכים לזה. להחליט שלא מוותרים ונישברים ולהיות מוכנים גם ללילה אחד או שניים לבנים. ברגע שהיא תבין שלא מוותרים לה זה יגמר. השאלה אם סבא וסבתא יצליחו לעמוד בזה וגם אם אתם תצליחו.
    את אומרת שהיא מפסידה המון מזה שלא נפרדים ממנה.לא ברור לי מה היא מפסידה. על פניו נראה שאתם מפסידים כי אתם לא יכולים לנסוע ולהשאיר אותה באף מקום -והיא רק מרוויחה. וזה לא שאתם משאירים אותה במקום זר שהיא לא מכירה . אתם משאירים אותה בידיים הכי אוהבות ( אוהבות מידי מן הסתם...) אז תחליטו שלא מוותרים ומותר לכם מידי פעם להשאיר אותה ותתחילו בלילה אחד - לא ישר שבוע לחוץ לארץ- ופשוט על תוותרו . סביר להניח שהיא תעשה הרבה מאוד מניפולציות והשאלה אם אתם תהיו מוכנים לעמוד בזה . אבל זו הדרך היחידה . צריך להציב עובדה ולסמוך על סבא וסבתא. אבל קודם לברר טוב טוב שרגשית הם מוכנים לכך ולשאול את עצמכם בכנות מי כאן החוליה החלשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן אנחנו החוליה החלשה ....

אמא
    20/08/2008

ראשית תודה לך על ההתיחסות , ואני אכן לוקחת אותה לתשומת ליבי. אכן נראה כי אנחנו בשיתוף סבא-סבתא , החוליה החלשה . לגבי ההפסד שלה - הכוונה היא שבמקום שתישן אצלהם ונחסוך בתשלום ביביסיטר- אנחנו נאלצים לשלם ליביבסיטר, ומודיעים לה שזה על חשבון הבילויים והתענוגות שלה, והיא מוכנה לוותר עליהם , אין לה בעיה שסבא-סבתא יבואו לשמור עליה אצלנו בבית, רק שהיא לא אוהבת לישון במיטה אחרת ...מה גם שאצלהם יש לה חדר משלה, הכולל את כול צרכיה . שוב תודה על ההתיחסות , וכן...אנחנו נתחיל לקבוע עובדות חדות בנושא . אני מבינה שאין בריירה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש עם חברים
    נעמה בן ציון
    16/08/2008

בני בן הארבע הינו הבכור, ולו אח בן שנה וחצי ואחות בת ארבעה חודשים. לדברי הגננת בני הינו מקובל חברתית ובעל תכונות וכישורים של מנהיג אשר לעיתים מנצל אותן למעשי קונדס (בשל העובדה שיש לו השפעה על יתר ילידי הגן). הנני מודאגת מכך שבני איננו מעוניין להזמין חברים אלינו הביתה ו/או להתארח אצלם. (בעוד רבים מילדי הגן מתארחים אחד אצל השני בתדירות גבוהה). מהם הגורמים לכך,וכיצד עלינו לפעול?

לקביעת תור
    סגירה
    מפגש עם חברים

הוספת תגובה

• מפגש עם חברים

מיכל שמש
    17/08/2008

נעמה שלום,
    אם אכן מדובר בילד בעל כישורים חברתיים תקינים (כדברי הגננת) לא הייתי דואגת. פני אלי במייל ואשלח לך כתבה שכתבתי בנושא ארוח והתארחות של ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    אמא לבת 14
    16/08/2008

שלום , אני אמא לילדה בת 14. הבת שלי סובלת ממצב נפשי די קשה אפשר לומר. היא נמצאת כמעט כל הזמן בדיכאון. מה אפשר לעשות עם המצב הזה? יש לה גם חרדה משום שהיא מפחדת שלא ימצא לבעיה גסטרואנטרולוגית שנמאצת אצלה כבר כמעט שנה שלמה. היא מפחדת מתחילת השנה מביה"ס..[שנה שעברה היא החסירה המון עקב הבעיה הפיזית ואולי גם הנפשית] מה לעשות? היא מטופלת אצל פסיכולוג. יש משהו אחר חוץ מתרופות נוגדי דיכאון וכו'. . תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• ילדה בת 14

מיכל שמש
    20/08/2008

כדאי לפנות לפורום הורים למתבגרים באתר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מכה
    סי
    16/08/2008

שלום אני אמא לשני ילדים הילד הגדול בן 2.4 ותינוקת בת 4 חודשים בני הגדול מדי פעם עובר ליד אחותו וחובט בה מכה בעיקר בראש ובפנים יש לציין כי הילד יודע להיתבטא כאשר משהוא מציק לו אנו ההורים מסברים לו בכל הדרכים האפשריות ואף החלטנו להענישו ולהעמידו בפינה אך שום דבר לא עוזר והחבטות ממשיכות יש לציין כי אנו לא נותנים לילדה יותר תשומת לב מאשר לבן הגדול הוא מקבל את מלא תשומת הלב הנדרשת מה עלינו לעשות אך להתנהג איתו ולעזור לו שיחדול מלהרביץ לה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מכה

הוספת תגובה

• ילד מכה

מיכל שמש
    20/08/2008

אם להערכתכם הילד אינו במצוקה, מומלץ לעשות תוכנית מובנית של עיצוב התנהגות, בו יוצעו לילד חיזוקים על התנהגות בוגרת ומכבדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי
    שי
    16/08/2008

שלום. אני בן 17.6, ושולט כבר מזמן בשלפוחית השתן שלי. אבל לפעמים, במיוחד בחורף, ובמיוחד בנסיעות ארוכות, ובמקומות שאין בהם שירותים, יש לי פיפי דחוף כל כך ולוחץ, עד שלעיתים ממש קשה לי להתאפק, עד שלפעמים, מרוב לחץ באיזור הפיפי, בורח לי קצת בתחתונים, וזה לא נעים. ואפילו שאני מתרוקן בבית לפני נסיעה ארוכה, יש לי בנסיעה עוד פעם, ובנסיעה, זה כל כך לוחץ, עד שלפעמים, רוב הפיפי בורח לי בתחתונים, וזה לא נעים. וגם במקומות שאין בהם שירותים או שיחים, יש לי פיפי לוחץ ודחוף כל כך, עד שלפעמים, כל הפיפי בורח לי בתחתונים, וזה לא נעים. ולעיתים, יש לי גם בנסיבות דומות, קקי כל כך לוחץ, עד שלפעמים, אני עושה חתיכה אחת לפחות בתחתונים, וזה לא נעים. אשמח אם תגידו לי מה לעשות כדי לשלוט בפיפי ובקקי שלי, ואיך להתאפק כדי שלא יברח לי, וגם, אפילו שאני ממש לא יכול להתאפק, מה לעשות, וכל מה שכרוך בזה, כדי שאני יעבור את החורף וכל השנה נקי, ולא רטוב ומלוכלך. מצפה לתשובה בספיד. שי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי

הוספת תגובה

• זמן מענה

שי
    17/08/2008

בבקשה, תענו בספיד המהירות להודעתי.

מחכה לתשובה בספיד.

שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה

מיכל שמש
    17/08/2008

שי, מצוקתך נראית לעין, אולם לצערי לא פנית לפורום המתאים. תוכל להיעזר בפורום "הרטבת לילה" באתר זה, או לפנות אישית לאחד ממנהליו, המתמחים בהרטבה על כל סוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה