מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נוזל זרע מועט וקושי בכניסה להריוןקים05/08/2011
שלום רב,
אני ובעלי בני 28 ללא ילדים ומאוד רוצים.... לפני חצי שנה היה הריון כימי (נספג)..
בסה"כ אנחנו מנסים להיכנס להריון 10 חודשים ללא הצלחה...
עשיתי בדיקות והכל מעולה מבחינה הורמונלית ובדיקות דם.
עשיתי מעקב זקיקים וגם אז שניסינו בדיוק בזמן - לא קרה כלום....
בעלי עשה בדיקת זרע ותאים תקינים יצאו 6% והרופא אמר שזה בסדר בגלל שהכמות זרע ענקית - ככה שזה מפצה...
העניין הוא שבסוף כל פעם שאנחנו שוכבים יש לו טפטוף זרע (הוא לא יוצא ב"שפריצ" אלא מטפטף) ורציתי לדעת האם יכול להיות שזאת גם סיבה שבגלל שזה "טפטוף" זה לא מגיע בכלל ואין לו "כח" להגיע עד לרחם.... תמיד זה מטפטף ואם יש סיכוי שזאת סיבה למה שקשה לנו להיכנס להריון - האם הזרעה יכולה לעזור ? - כאילו - "לתת כח או כמעין פוש שזה כן יצליח? הרופא שלי אמר שאולי נצטרך הזרעות בלי שום קשר....
האם יש טיפ איך " לעזור לזרע" לקבל כח....
אני יודעת שאני כותבת קצת מוזר אין לי דרך להתנסח - קצת מביך - תודה לתשומת הלב קים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל זרע מועט וקושי בכניסה להריון - תגובה
ד''ר דוד ישי05/08/2011שלום
חשוב לדעת. מה שנכנס לתוך הרחם אחרי יחסי מין, הוא תאי הזרע. כל הנוזל שהזרע נמצא בתוכו נשאר בנרתיק ונשפך החוצה, תמיד. מה שחשוב הוא שתשארי שוכבת כ 15 דקות אחרי יחסי המין כדי לתת לזרעים מספיק זמן להכנס לרחם. אם תקומי לפני כן הזרע ישפך החוצה עם הנוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמדומטריןמיכל04/08/2011
שלום
מיום ההחזרה,קיבלתי אנדומטרין פעמיים ביום+אובטרל חצי.
שאלתי->האם יתכן לקבל מחזור?
או שרק עם הפסקת האנדומטרין מקבלים מחזור
מה זה אומר אם מקבלים מחזור מיד אחרי 12 יום?
שהתמיכה לא היתה מספקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמדומטרין - תגובה
כל האפשרויות קיימות. אם אין הריון, גם אם לוקחים תמיכה, הוסת יכול להקדים, להופיע כצפוי אחרי 14 יום או לאחר כמה ימים. לכן לא ניתן להסיק לפי זה. אם רוצים, אפשר לבדוק רמת פרוגסטרון בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת AMHאילנה04/08/2011
שלום רב,
איפה ניתן לעבור בדיקת AMH באזור הצפון?
האם מדובר בבדיקת דם? כמה זמן ממתינים לתשובה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה עונה מהידע שלי
מודאגת05/08/2011עושים במעבדות זר
זה לוקח כשלושה שבועות
ועולה 350 ש"ח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אילנה05/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת AMH - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי05/08/2011שלום לנה,
ניתן לעבור בדיקת AMH במעבדות זר בחיפה רחוב פינסקי 5 . זו בדיקת דם, עלות הבדיקה 280 שקלים. לדעתי תשובה מגיעה תוך מספר ימים. ניתן לבצע את הבדיקה בכל יום של המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.FF04/08/2011
שלום
יש לי שאלה מוזרה.. אני חושבת שמתחיל לצאת לי הרפס ואני בהריון בשבוע 4 לאחר IVF השאלה שלי עם אני יכולה להשים זובירקס באזור הפה? האם הזובירקס יכול להשפיע לרעה להריון או שניתן להשים בלי לחשוש?
תודה רבה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
FF04/08/2011הייתי בבקשה רוצה לשאול שאלה נוספת.. אני כבר הרבה שנים צובעת ועושה שטיפות בשיער ועושה לייזר בגוף האם אני יכולה לצבוע ולעשות שטיפה בשיער ולהמשיך לייזר בגוף או בחלקי גוף מסוימיים במהלך ההריון?
תודה רבה ולילה טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה. - תגובה
אין בעיה לשים משחת זובירקס בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שאלה נוספת
FF05/08/2011תודה רבה על התשובה
אך יש לי בבקשה שאלה נוספת
אני כבר הרבה שנים צובעת ועושה שטיפות בשיער ועושה לייזר בגוף האם אני יכולה לצבוע ולעשות שטיפה בשיער ולהמשיך לייזר בגוף או בחלקי גוף מסוימיים במהלך ההריון?
תודה רבה והמשך ערב נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דוד ישי06/08/2011שלום
ככל שידוע לי אין בעיהעם צביעת שיער או הסרת שיער בלייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא שמעתי שאסור לייזר בהריון
מאיה08/08/2011לא יודעת אם זה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הנתונים טובים?מאיה04/08/2011
שלום
אני לפני הזרעה עי' תרומת זרע.
להלן נתוני זרע שעבר שטיפה+השבחהּ+הפשרה
5 דק' לפני ההזרעה:
VOLUME 0.8 ME
CONCENTRATON 50*10.6
MOTILITY 30%
MOTILITY GRADE +2
האם הזרע מספיק חזק להזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הנתונים טובים? - תגובה
נתונים טובים מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הזרעה?ביוץ?מאיה04/08/2011
אני לפני הזרעה,על מחזור טבעי ללא הורמונים.
מבדיקות היום:זקיק 17 מ"מ
רירית 10 מ"מ
E2 890
פרוגסטרון 3.6
מתי אמור להיות ביוץ?/הזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הזרעה?ביוץ? - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי05/08/2011שלום ויקי,
קרוב לוודאי שהביוץ יהיה בימים הקרובים, אבל לקביעה מדויקת יותר ניתן לבצע גם בדיקת דם להורמון הביוץ LH ואז ניתן לראות מתי הוא מתחיל לעלות. מהרגע שמתחיל הורמון הביוץ לעלות הביוץ יתרחש בין 34-38 שעות לאחר מכן. בכל מקרה, בטיפולים עם הזרעה, ניתן לתת באופן מלאכותי תרופה המחקה את הורמון הביוץ הנקראת אוביטרל ואז לתזמן הזרעה יום או יומיים לאחר מכן.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי חזרהאני04/08/2011
בתאריך 25.7 החזרה של מוקפא אחד בן 3 ימים בשלושת הימים האחרונים יש לי כאבים חזקים כמו לפני מחזור האם זה מהלחץ האם בהרייון יכולים להופיע כאבים כמו של מחזור אני יעשה בדיקת דם רק ביום ראשון יש לי את כל השישי שבת להיות בלחץ אם לא אקבל וסת עד אז אתם יכולים בבקשה לעשות לי סדר בסוגי הכאב ובהרגשות שלי אין לי שום תופעות של תחילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי חזרה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי05/08/2011אני מציעה שתבצעי ביום ראשון את בדיקת הדם להריון בכל מקרה, גם אם יש לך כאבים הדומים למחזור. כבר היו מקרים של תופעות של לקראת ווסת כשבסופו של דבר היה הריון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לכאבים
אני06/08/2011טיפה הפרשה ורודה ביומיים האחרונים גם על המקלון של האנדומטרין אם אני אהיה ריאלית מבחינתי אני לפני ווסת והטיפול שוב נכשל, שאלה נוספת הפעם החזרתי מוקפא אבל יש לי תופעה בשתי שאיבות האחרונות כנראה לאחר אוביטרל אני חוזרת הבית לאחר החזרה לא מצליחה לנוח לא ישנה במשך 3 ימים כאבי בטן עצירות מתעוררת באמצע הלילה מתקפלת מכאבים בכי חוסר אונים לדעתי זה יכול לפגוע בתהליך ההחזר מה ניתן לעשות ואם זה נורמלי, אני שוקלת לאחר השאיבה הבאה רק מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ-מחזור משונהאתי04/08/2011
יש לציין כי בחודש האחרון הייתי בלחץ עקב
נסיון כושל להיכנס להריון...
המחזור הקדים לי ב 5 ימים ובנוסף אחרי יומיים הפסיק ליום אחד ושוב חזר ושוב הפסיק... בנוסף לאחרונה אני מזיעה המון(כל היום יושבת מול המזגן) והגוף לא רגוע...
התחילו הפרשות מרובות ולעיתים משנות את צבהן לצהוב חזק נוטה לכתום...
האם זה נורמלי? עליי להיבדק????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ-מחזור משונה - תגובה
התלונות לא ממוקדות ולא ניתן להסיק מהן מה קורה, אבל הן בהחלט מצדיקות בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהלורין04/08/2011
שלום אני בת 32, אחרי הזרעה ראשונה רציתי לדעת כמה זמן אחרי ההזרעה אני יכולה לדעת עם נכנסתי להיריון, הרופא שלי נתן לי לעשות בדיקת דם כדי לדעת עם הביוץ עבר ולא ממש הבנתי אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיוני האישי
אתי04/08/2011בדיקת דם הריון 14 יום מיום ההזרעה...
שיהיה בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אתי מקווה שיהיה חיובי
לורין04/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הזרעה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי05/08/2011היות וההזרעה נעשית קרוב לביוץ, או ביום הביוץ עצמו הרי שלאחר כשבועיים מיום ההזרעה את יכולה לבצע תבחין הריון בדם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהמיכל04/08/2011
שלום, אני אחרי החזרה של 3 עוברים מוקפאים . הרופא נתן לי לתמיכה פרוגינובה 3 כדורים ביום + אוטרוגסטן 3*3 . שאלתי היא האם צריך להיות הפרש זמן מדויק בין נטילת כדור אחד לשני . תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה - תגובה
לא ממש קריטי. אני מציע שתקחי את המנה הראשונה, בבוקר מיד כשאת מתעוררת, את המנה האחרונה ממש לפני השינה ואת המנה השניה פחות או יותר בינהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא
מיכל06/08/2011שלום,
יש לי עוד שאלה
האם ניתן לבצע בדיקת בטא לאחר 11 יום מיום ההחזרה של 3 עוברים מוקפאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא - תגובה
ד''ר דוד ישי07/08/2011שלום
לא. בשלב הזה יש עדיין אפשרות שיהיה הריון אבל התוצאה תהיה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית.
שיר18/08/2011אכן, הביוץ התעתד להיות בשישי שבת ומכיוון שאין מרפאה אז ה IUI בוצע ביום חמישי.
שתי שאלות ברשותך פרופסור :
1. האם יתכן שהזקיק של 15 הגיע לכדי 18 ? ?
(לפי מה שהסבירו לי הזקיק אמור לגדול ב 1 כל יום..).
2. איזו רירית נחשבת נמוכה?.. מאיזה גודל זה כן בסדר?
בכל אופן היום בוצע IUI (לצערי הפעם עם מצבת..).
נקווה לטוב בעזרת השם.
תודה רבה על המענה והסבלנות פרופסור בידר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה האחרונה עלתה למעלה.. משום מה
שיר21/08/2011סליחה פרופסור, עכשיו שמתי לב שההודעה ההאחרונה שכתבתי השתרשרה לראש השירשור..
תודה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרשיר04/08/2011
שלום פרופ',
אני בת 22 הוא בן 29, נשואים מזה שנה, התחלנו טיופלים פוריות עקב בעיית תנועתיות בזרע. מחזורים סדירים כל 29-30 יום, ביוץ טיבעי.
הוחלו טיפולי הזרעות על בסיס אוביטרל.
אנו שומרי נידה, ולפי מה שאני מבינה ולמרות שגוף האדם אינו מדע מדוייק, הביוץ אמור להגיע ביום ה-14, והמקווה שלי תמיד ביום ה-12 , הההזרעות תמיד היו ביום ה-12 בבוקר,
שתי שאלות ברשותך:
1. האם מכך ניתן להסיק שהביוץ מגיע לפני מועד המקווה? או במועד המקווה עצמו?
2. האם שכיח להתחיל טיפולי הזרעה על בסיס אוביטרל בלבד?. לפני שמנסים איקקלומין?
תודה רבה!
כל טוב,
shironet* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/08/2011אני לא רואה את כל הנתונים תכתבי בשורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה פרופ',כותבת בשורה:
שיר07/08/2011אני בת 22 הוא בן 29, נשואים מזה שנה, התחלנו טיופלים פוריות עקב בעיית תנועתיות בזרע. מחזורים סדירים כל 29-30 יום, ביוץ טיבעי.הוחלו טיפולי הזרעות על בסיס אוביטרל. אנו שומרי נידה, ולפי מה שאני מבינה ולמרות שגוף האדם אינו מדע מדוייק, הביוץ אמור להגיע ביום ה-14, והמקווה שלי תמיד ביום ה-12 , הההזרעות תמיד היו ביום ה-12 בבוקר,
שתי שאלות ברשותך:1. האם מכך ניתן להסיק שהביוץ מגיע לפני מועד המקווה? או במועד המקווה עצמו? 2.האם שכיח להתחיל טיפולי הזרעה על בסיס אוביטרל בלבד?. לפני שמנסים איקקלומין? תודה רבה! כל טוב, shironet* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פרופ' ההודעה נדחקה אחורנית..
שיר09/08/2011מקפיצה, סליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה פרופ',כותבת בשורה: - תגובה
פרופ` דוד בידר09/08/2011הטיפול הנכון במקרה שלך הוא הזרקת הורמונים והזרעות לפחות 3 מחזורים ואם אין הריון צריך לבדוק במחנה מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הזרקת הורמונים?..
שיר09/08/2011סליחה על הבורות פרופסור,
אבל למה הכוונה?
למה צריך להזריק הורמונים אם בדיקות הדם שלי תקינות?
אני ממש מתנצלת פרופ' שאני מאריכה בשאלות, ואני לא מבקשת פיתרון אינסטנט או ייעוץ רפואי מעל דפי הפורום.
רק הסבר.
תודה רבה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה. סליחה.
שיר10/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה. סליחה. - תגובה
פרופ` דוד בידר11/08/2011בעקרות על רקע כמו שלך גירויי שחלית מוגבר והזרעות מעלות סיכויי הריון ובמידה שזה לא הולך צריך לשאוב ביציות ולראות מה קורה במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני מאוד מבובלבלת
שיר11/08/2011פרופסור, עכשיו אני כבר לא מבינה כלום. התחלנו הזרעות בגלל בעיות בזרע. עפ"י בדיקות וUS ברוך השם מבחינתי הבדיקות תקינות. להוסיף הורמונים על שחלות שמתפקדות בסדר? האין זה יכול לגרוע יותר מאשר להוסיף? חוצמ"ז,הרופאה אמרה לי שללא צילום רחם היא לא מתחילה בזריקות (לא שביקשתי היא פשוט ציינה את זה כאות להתנגדותי הנחרצת לבצע צילום). בנושא אחר, האם מוכרות לך פרופסור "אגדות אורבניות" בדבר סגולותיו של "כמוסות מסטיק התימני" לפיריון? האם יש בדבר אמת מדעית-רפואית? אין דרך אחרת מלבד ההורמונים??
פרופסור אני מאוד מודה לך על הסבלנות והאדיבות. תודה רבה.
סליחה על שאני ממשיכה לשאול ולשאול אך אני מבקשת לדעת קצת יותר על התהליכים שאני עוברת.. אני קוראת לא מעט ספרות רפואית מקצועית. וקוראת את תשובותייך ואת תשובות שאר הרופאים בפורום.
תודה רבה על הכל. לכולכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני מאוד מבובלבלת - תגובה
פרופ` דוד בידר12/08/2011אין מה להיות מבולבלת אלא להבין.
העקרות שלך בשלב זה היא לא בדיוק ברורה היות ואין דבר כזה שיש רק בעיה בתנועתיות הזרע.
אבל נצא מתוך הנחה שיש צורך בהזרעות כפי שהמליצו לך.
התוצאות הטובות ביותר כאשר חושבים שיש בעיה בזרע או שלא יודעים בדיוק את הסיבה לעקרות היא לגרות את השחלה ולגרום ליותר זקיקים לגדול ואז לעשות הזרעות.
אם הזרע לא כל כך בסדר אז בטיפול כזה יש יותר הצלחות מכל טיפול אחר עקב כך שגורמים לביוץ עודף יותר ותנאים טובים לזרע כי הזריקות מחקות ביתר את הביוץ הרגיל.
לא צריך צילום רחם בשלב זה והרופאה שלך לא מתעסקת כל כך הפיריון.
מסטיק תימני אני לא יודע מה זה אבל אני חושב שזה מסטיק חריף ואני לא מת על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר ביקר,ראשית תודה ענקית !
שיר14/08/2011על המענה האדיב, אשר משולב בהומור.. שדי צריך בתקופות הללו (אני אומרת את זה ברצינות ללא שמץ של ציניות או סרקזם).
שלוש שאלות ברשותך :
1. למה הכוונה באומרך : "לא צריך צילום רחם בשלב זה והרופאה שלך לא מתעסקת כל
כך הפיריון"
2. האם מבחינה רפואית אפשר להתחיל בזריקות מבלי שיבוצע צילום רחם?
3. מה עושים במידה והרופאה מתעקשת שאבצע צילום רחם ואני לא מוכנה בשום פנים
ואופן לבצעו?
שוב, תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר ביקר,ראשית תודה ענקית ! - תגובה
פרופ` דוד בידר14/08/2011מבחינה רפואי ,אישה שלא עברה פעולות ברחם כמו גרידה יכולה לעשות טיפולים ךפני צילום רחם ואם אחרי שניים שלושה טיפולים לא ילך אז לעשות ורוב הסיכויים שהצילום יהיה תקין.
רופא לא יכול להתעקש על סוגי טיפול אלא להסביר הכל למטופלךת והיא גם צריכה להסכים ולהחליט.
התנהגות שרירותית ושתלטנית לא צריכות לאפיין רופאים המטפלים בפיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר, תודה רבה !!
שיר16/08/2011עכשיו, אחרי טיפול 5 ימים של איקקלומין, אשר הניבו שני זקיקים (13 ו 15 ),
הונחיתי להזריק מחר אוביטרל.
וביום חמישי IUI .
תוצאות בדיקות הדם מאתמול :
LH : 22.8
ESTRADIOL :1123
PROGESTERONE : < 1/20
האם בדיקות הדם תומכות בכך שהביוץ קרב?..
שוב, תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, סליחה.
שיר16/08/2011אם לא הייתי מקבלת הוראה להזריק מחר- יום רביעי ב 8:00 אוביטרל לא הייתי מקפיצה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר, תודה רבה !! - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2011לא רואה גודל זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הזקיקים + שאלה.. תודה !
שיר17/08/201113 ו- 15 בשחלה הימנית עם רירית של 7.5
=======================================================
שאלה נוספת ברשותך פרופסור בידר,
זה ה IUI הרביעי. לפי מה שהוסבר לי נתוני הזרע טובים פחות בגלל הריכוז והתנועתיות,
אלו נתוני הזרע אחרי ולפני השבחה :
IUI מספר ריכוז תנועתיות
1 לפני : 22 אחרי: 45 לפני : 50% אחרי : 90%
2 לפני: 40 אחרי : 45 לפני : 0% (מהירה) , אחרי : 90% (טובה)
3 לפני 22 אחרי : 36 לפני : 10% (מהירה) אחרי : 85% (טובה)
מורפולוגיה גדול מ 10 בשיטת קרוגר.
התנזרות : פעם 1 ו- 3 : 12 ימים.
פעם 2 : 14 ימים.
סליחה על השאלה מראש,
אך קיום יחסים יום לפני IUI (בהנחה וזה יוצא היום של המקווה) היא כדאית?.. או שעדיף "לשמור" את הזרע ל IUI ?
תודה רבה רבה פרופסור בידר !!!!!
עבודתך קודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הזקיקים + שאלה.. תודה ! - תגובה
פרופ` דוד בידר17/08/2011אם הזריקו לך אוביטרל על זקיקים 13 ו 15 זה לא נכון לעשות.
הזרע של בעלך בסדר גמור.
יחסים לא יפריעו לכלום ולא צריך לשמור את כל הכמות להזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור, אוביטרל:
שיר17/08/2011ביום שני אחרי ה US היו זקיקים של 13 ו- 15,
האוביטרל הוזרק הבוקר- יום רביעי.
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור, אוביטרל: - תגובה
פרופ` דוד בידר18/08/2011אני חושב שזה מוקדם מידי ונהוג להזריק כשיש זקיקים סביב 20-22 מ"מ.
יתכן שהרופא היה צריך לנסוע או שהוא לא יהיה זמין ולכן החליט ככה.
גם לרירית יש חשיבות ואם היא נמוכה זה לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלה טבעיתעדי04/08/2011
האם יש סיכוי גבוה יותר להיכנס להריון מיד לאחר הריון שהסתיים בהפלה טבעית?
האם הרופא יכול לאסור עלי לנסות להיכנס להריון בהזרעה מיד לאחר הריון לא תקין שהסתיים בהפלה טבעית (גם מהזרעה)? ואם כן למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיוני האישי
אתי04/08/2011עברתי את אותו המקרה הפלה טבעית בהריון מהזרעה..
בבי"ח אמרו לי לא לנסות במחזור הראשון...
תחכי תסיימי את המחזור הראשון ובע"ה לא אמורה
להיות בעיה לנסות שוב הזרעה...
כמובן שאחרי שהדימומים של ההפלה מפסיקים עלייך לבצע אולטרסאונד לבדוק שהכל בסדר ואח"כ תנסי שוב והכי חשוב שיהיה בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לאחר הפלה טבעית - תגובה
אם הרחם חזר למצבו הרגיל והרירית טובה, אין מניעה להתחיל שוב את הטיפולים כבר בוסת הבאה שמתחילה בד"כ כ 5 שבועות אחרי ההפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דוד
עדי06/08/2011כוונתי היתה האם אוכל כבר מהוסת הזו שהיא ההפלה בעצם להתחיל שוב הזרעה מבלי לחכות לוסת הבאה בעוד כ5 שבועות?
אם יעשו לי אולטרסאונד והכל ייראה תקין אז אין סיבה שלא לא?
האם הרופא יכול לומר לי שאוסר זאת או שאני יכולה להחליט?
ההפלה הטבעית היתה בשבוע 4 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - לתשובה מכל רופא תודה
עדי06/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דוד - תגובה
ד''ר דוד ישי07/08/2011שלום
התהליך של ההפלה הוא לא תהליך פשוט ומלווה לפעמים במידה כזו או אחרת של זיהום ודלקת, ביחוד אם היתה גם גרידה אבל לא רק. חאוד רצוי לתת לרירית הזדמנות להתאושש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולגלי04/08/2011
המשך לדברים שכתבתי בעבר, נמצאת בתרומת ביצית, שהניבו הריונות כימיים, ניגשתי לעשות בדיקת קרישות.היית ממליץ לי לקחת קלקסן?
להלן התוצאות, ואשמח לדעת מה אומרות התוצאות ומה לעשות ואיך להמשיך
pt- 10.5
i.n.r- 1
ptt- 25.3
homocystein 7.05
fibrinogen )hypercoag( - 221
antithrombin activity - גדול מ- 100%
protein s free- 74
protine c-activity- גדול מ- 100%
apc-resistance - 2.7
prothrombin 20210- עשויי פעמים הבדיקה מבוצעת בשיטה המקובלת לצורך אבחון קליני בארץ ובעולם, השיטה מאושרת למחקר בלבד.
mthfr- מצויין כפי שציינתי קודם, עשויי פעמים הבידקה מבוצעת בשיטה וכו'....
factor vll- 131.5
rvvt- 32.3
ptt- 34.5
cardiolipin lgg ad - 3
beta 2 glycoprotein 1 lgg- 2.6
hypercoagulation- summary - סיכום: נמצא הטרוזיגוט למוטציית prothrombin g20210a/
אשמח למענה , ואיך ממשיכים מפה
תודה רבה על התמיכה והעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול
גלי06/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול06/08/2011מן הסתם יומלץ לך קלקסן, אך יש להדגיש שהפרעת הקרישה אינה קשורה להריונות כימיים, אלא להפלות מאוחרות הרבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לד"ר שחר קול
גלי06/08/2011תודה על המענה,
האם עלי לגשת להמוטולוג שוב ע"מ שיאשר לי לקחת קלקסן?
מי אמור לתת לי קלקסן?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול06/08/2011המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחםאוסי04/08/2011
אני מנסה להיות בהריון מזה תקופה,ללא הצלחה(כולל טיפולי IUI ) חשוב לציין שעשיתי הסטרוסקופיה שנכשלה בצד אחד של הרחם בשל רשלנות הבודק ( צד שני תקין) ולאחר מכן עשיתי צילום רחם שהיה תקין.
לפני מחזור יש לי התכווצויות ברחם, ומידי פעם התחלה של סימנים קלים מאד של דימום. הדבר קורה במשך מספר ימים ולאחר מכן מגיע המחזור.
האם הדבר יכול להעיד שיש לי פוליפ / ציסטה שמתחילה לדמם לפני מחזור ומפריעה לקליטת ההריון, שנמצאת בצד הרחם שאותו לא הצליחו לראות בהסטרוסקופיה או אולי שיתכן שבשל ההורמונים שנטלתי בכל התקופה האחרונה נוצר פוליפ/ציסטה שלא היתה בזמן הבדיקות הסטרוסקופיה + צילום רחם שעשיתי לפני כשנתיים ?
האם יש חשיבות שאחזור על ההסטרוסקופיה, במיוחד שאני מתכוונת להמשיך ל IVF ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ברחם - תגובה
התופעה של הפרשה דמית שמקדימה את הוסת שכיחה ואינה מעידה על בעיה . כמובן שלא ניתן לבטל את האפשרות שבשנתיים שחלפו מהבדיקות הקודמות נוצר פוליפ שלא היה אז. באולטרסאונד טוב ( כולל תלת מימד )ניתן לבדוק ברמה מאוד טובה של דיוק את חלל הרחם. אם יש חשד לפוליפ כדאי מאוד לחזור על ההסטרוסקופיה לפני התחלת טיפול ב IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתאלמונית04/08/2011
בת 42.8 לאחר לידה קיסרית לפני 7 חודשים, הריון IVF בטיפול מס' 3.
כעת לפני החזרת מוקפאים הרופא מבקש לבצע בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שמצב הרחם לאחר הניתוח הוא ללא הידבקויות וכד'.
אפשר לקבל הסבר קצר איך מתבצעת הבדיקה?
הבנתי שמחדירים מכשיר כלשהו עם מצלמה דרך הנרתיק לצלם את חלל הרחם.
1.האם המכשיר עבה או דק? (סליחה על השאלה הקצת מוזרה)
2.האם הבדיקה ארוכה?
3.האם מתבצע אילחוש של המקום?
4.אם יש ממצאים שצריך לטפל בהם האם אפשר לעשות זאת במהלך הבדיקה או לא?
5.זה כואב?
סליחה על כל השאלות אבל קצתי בבדיקות וזריקות.
חשבתי שאני צריכה לעשות בדיקות דם + US + החזרת עוברים ולחכות לתוצאה.
לא ציפיתי לבדיקה נוספת ולא מוכרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה אבחנתית - תגובה
פרופ' שחר קול04/08/20111. 3.5 ממ'
2. 3 דקות
3. לא
4. לא, דורש הרדמה.
5. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה עשיתי את זה פעמיים
ח14/08/2011בקופ"ח מציגים את זה בצורה מזעזעת אז הלכתי לרופא פרטי וזה עדיף לדעתי זה קצת כואב כמו כאבי מחזור חזקים ואחרי זה אין כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)