מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת המשך בילבול גדולנטלי15/12/2008
השאלה אם מבחינה הגיונית שיש ביוץ מדוייק והתבצעה הזרעה הגיוני לקבל גם יותר מ14 יום את המחזור כאילו אחרי שעבר 14 יום או שבמידה ולא התקבל אחרי 14 אז זה נחשב איחור+ הריון אני פשוט לא מבינה וזה פעם ראושנה אשמח אם תעשה לי סדר בהבנה . תודה - שירבו עוד אנשים כמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילבול
פרופ' שחר קול15/12/2008אם בוודאות היה ביוץ הרי יש 2 אפשרויות:
1. הריון.
2. וסת לאחר כ - 14 יום. יכול לאחר יום - יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים אחרי הזרעהחוצרחמית15/12/2008
סבב טבעי שתוכנן להיות החזרת מוקפאים ועבר הסבה להזרעה בשל העובדה שהיה מוצלח יותר מהסבבים שהיו לי בשלב ההזרעות... בשל נטיה בעבר לשלב לוטאלי קצר הרופא אמר שמעדיף לא לתת תמיכה אלא לעקוב באופן דו-יומי אחרי הערכים החל מהביוץ ועד שבוע אחריו, ואם תהיה ירידה בערכים נוסיף תמיכה לפי הצורך. אלו ערכי ההורמונים במהלך השבוע וחצי האחרונים: (הזרעות בוצעו ב-4.12 וב-5.12) תאריך אסטרדיול פרוגסטרון LH 4.12 : 1960 3.7 10.1 (בנוסף, זקיק 23, רירית 8.7 ) 7.12: 469 26.6 5.5 9.12 : 803 58.6 11.12: 517 65.6 14.12 925 78 אם הבנתי נכון כשבוע אחרי ביוץ יש "פיק הורמנלי" שלאחריו ירידה לראת ווסת, ואם נקלט הריון אז ישנה עליה נוספת של ההורמונים. האם העובדה שאצלי התרחשה עליה בין שתי הבדיקות האחרונות יכולה להעיד על סיכוי להריון או שעדיין מוקדם לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאיר שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008ההורמונים אופטימיים לגבי הסיכוי להריון.
מציע בדיקת דם להריון ב - 18.12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התאפקתי ועשיתי אתמול וזה שלילי
חוצרחמית18/12/2008וההורמונים צנחו- אסטרדיול 408 פרוגסטרון 22 האם העליה ההורמנלית שתוארה בהודעה המקורית בין התאריכים 11.12 (שבוע אחרי ביוץ) ל-14.12 יכולה להעיד על ניסיון השתרשות שכשל, או שאין קשר? פשוט בחודש קודם היה הריון כימי, ואם גם החודש היה איזה שהוא ניסיון השתרשות כושל שלא הגיע אפילו לכדי כימי זה קצת מעורר אותי למחשבה אם יש מקום לברר באיזה שהוא כיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לחוות דעת שלישיתנטלי15/12/2008
אני בשבוע ה5 (תודה לאל ובתקווה שימשיך) הריון טבעי. סובלת מדימומים קלים (דם טרי לא הכתמות) מזה כשבועיים. רופא אחד המליץ זריקות גסטון פעם ביומיים למשך שבוע רופא שני טען כי אין צורך וזה אף לא רצוי. למי להאמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008לדעתי הרופא השני צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אעשה?
נטלי15/12/2008דבר ראשון תודה רבה על המענה המהיר אתמול (לצערי) קיבלתי זריקה אחת, האם בסדר להפסיק כעת בלי שיגרם נזק, אני חוששת שמא הדימום יתגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יגרם נזק.
פרופ' שחר קול15/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבליהיא15/12/2008
האם ציסטה 32*29 יכולה להיעלם בתוך יומיים?,אתמול נאמר לי ע"י הרופא שאם בעוד יומיים הציסטה תיעלם נתחיל טיפול האם מחר יש סיכוי שהיא תיעלם האם ניתן לעשות משהו בכדי להעלימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008יתכן, אך ביומיים לא ניתן "לעשות משהו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בקיום יחסי מיןיסמין15/12/2008
דוקטור בוקר טוב, אנו מנסים מספר שנים להיכנס להיריון ללא הצלחה. אך יש שאלה שמטרידה אותנו בכל פעם שאנו מקיימים יחסי מין, בעלי אומר לי שהוא מרגיש שבשעת חדירה הוא נתקע במשהו שם שלא נותן לו לחדור יותר פנימה מעין משהו חסום כזה. האם יכול להיות דבר כזה? (עשינו את כל הבדיקות והכל תקין אנחנו אחרי 2 הזרעות שלא הלכו ) מה זה יכול להיות? יום טוב ותודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008יש מקום לבדיקה מדוקדקת וקפדנית של הנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות שאחרי הבשורות הטובות....רויט15/12/2008
שלום, שאלה ראשונה: 12 יום לאחר החזרת שני עוברים (לא מוקפאים) גילינו בשמחה רבה שיש הריון - הבטא ביום ה-12 היה 307 (יום חמישי). ביום ה-15 (יום ראשון) שוב בדיקת דם- הבטא היה 797. האם העליה בסדר? מה הסיכוי ששני העוברים שרדו?מתי לעשות שוב בדיקת דם? שאלה שניה: כמה זמן לאחר גילוי ההריון רצוי להמשיך להשתמש בקרינון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויט שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008העליה טובה.
יש סיכוי לתאומים.
אין צורך בבדיקת דם נוספת. ניתן להמשיך מעקב על בסיס א.ס. בלבד.
הצורך בקרינון - תלוי ברמת הפרוגסטרון והאסטרדיול בדם. יתכן מאוד שניתן להפסיק אותו כליל כבר כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת / אי קבלת מחזורנטלי15/12/2008
האם גם שמחזור לא סדיר בד"כ מקבלים מחזור אחרי 14 יום מביוץ כמובן שהוא היה די מדוייק כי קיבלתי כדורים וזריקה יומים לפני הזרעה . אני מנסה לראות את הסיכוי שלי מחר אני אמורה לעשות בדיקה לאחר 14 יום ועדיין לא קיבלתי אך האם זה הגיוני? או האם זה קשור למחזור לא סדיר אני אולי מבלבלת אך אני לא מבינה .תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווית שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008אם בוודאות היה ביוץ הרי יש 2 אפשרויות:
1. הריון.
2. וסת לאחר כ - 14 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת מוקדמתליה15/12/2008
הזרעה ב 4/12 (דופסטון יום אחרי ההזרעה ל 12 ימים) אתמול דימומים כמו התחלה של מחזור האם הגיוני שאני אקבל ווסת 10 ימים אחרי ההזרעה? ואם קיבלתי כדאי להפסיק את הדופסטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לין שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008הגיוני.
הצורך בדופסטון אינו ברור, ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילמאיה15/12/2008
1.האם בפרוטוקול ארוך עדיף להשתמש בדקפפטיל 3.75 או שכדאי להסתפק בזריקות יומיות של 0.1? 2. מה היתרונות/חסרונות? 3. אם אני אתחיל לקחת דקפפטיל 0.1 ואפסיק אחרי שבוע (אם יסתבר שהטיפול לא יסתדר לי בתאריכים בגלל נסיעה) - האם יגרם נזק כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול15/12/20081. השיקול הוא רפואי ספציפי לכל מטופלת.
2. יתרון ה - 3.75 - זריקה אחת ודי. חיסרון - "דיכוי" עמוק יחסית, ולטווח ארוך.
3. לא יהיה נזק פרט לשיבוש מחזור הוסת, ואיבוד שליטה על המצב ההורמונאלי בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתרום ביציתטלי15/12/2008
שלום , למה בישראל אסור לתרום ביצית? ואם אני רוצה לתרום למי אפשר לצור קשר? ואיך עובר את כל הטיפול הזה?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008החוק העוסק בתחום עבר בכנסת לפני 20 + שנים.
לפי החוק רק מטופלת העוברת IVF בעצמה יכולה לתרום ביציות.
על שולחן הכנסת מונח חוק חדש.
עד קבלתו ויישומו - אין אפשרות לתרום ביציות בישראל, אלא לפי המיגבלה הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצית ריקהשלי15/12/2008
לאחר שאיבה של ביצית במחזור טיבעי, נשאב נוזל הזקיק והביצית בו טופלה למיקרומניפולציה. כ- 5 שעות לאחר מכן התקבלה מהמעבדה תשובה שהביצית ריקה, לא מכילה חומר גנטי. איך זה יתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008יש בעייה של מינוח מדעי.
יש לצטט במדויק את הממצאים המעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מרובה עובריםשרית14/12/2008
שלום לפני כשבועיים התחלנו טיפול שכלל אקוקלומין ופוריגון. בבדיקת הדם הראשונה והאולטרסאונד נאמר לי להפסיק את הכל כי אני סובלת מגירוי יתר. שתיתי המון והתחלתי בסידרה של בדיקות דם. היום עשיתי בדיקות דם ובבדיקת bscg =21. הרופאה הזהירה אותי לא לקיים יחסים במשך 10 ימים. חיכינו 12 יום. ולמחרת עשיתי את בדיקת הדם שזו התוצאה שלה. האם יש סיכוי שאתמול ניכנסתי להריון? אם לא אז ההריון מלפני שבועיים בדיוק. האם ברמות כאלו של bscg עדיין יש סיכוי שזה הריון מרובה עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008בטא=21 אומר שיש הריון.
ההריון הושג בערך לפני 14 יום.
מציע להמשיך ולעקוב אחר רמות הבטא.
בשלב זה אין טעם לנחש כמה עוברים יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עוברים האם אסור?!טניה14/12/2008
שלום רב לרופאים. עשו לי החזרת עוברים ביום שישי הזה. כבר שנה אני עושה הסרת שיער בלייזר וטיפול הבא יש לי ביום שלישי הקרוב. האם מותר או אסור לעשות את הטיפול? אשמח לקבל תשובה במהרה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ' שחר קול15/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי דיקורשפרה14/12/2008
היום עברתי דיקור בבוקר ,10 ביציות נשאבו. בפעם הקודמת נשאבו לי 17 ולא היו לי כאבים בכלל,הייתי לאחר מכן ממש בסדר. היום ממש כואב לי מאחרי השאיבה ועד עכשיו. לא כאבים בלתי נסבלים,דומים קצת למחזור,אני בעיקר מרגישה אותם בצדדים בשחלות לקחתי אופטלגין,אבל עדיין כואב. האם נורמאלי? באיזה שלב זה דורש יחס מיוחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפרה שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008כאב לאחר דיקור אינו נדיר.
יש לפנות לרופא אם הכאב הולך ומחמיר, מלווה בתחושה של חולשה ועילפון, ובטן הולכת ותופחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' ישי - הזרעהנטלי14/12/2008
שלום אני אחרי הזרעה כמעט 14 יום עדיין לא קיבלתי מחזור ( מחזור לא סדיר בד"כ קיבלתי חיזוקים בכדורים וזריקה אני מריגשה קצת צרבות ובחילות השאלה אם עדיין לא קיבלת מ חזור אולי אני בהריון? או שמא זה תופעות של ההורמונים ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוית
ד''ר דוד ישי14/12/2008אני מניח שההזרעה נעשתה לאחר שנקבע בודאות שבייצת. לא ברור לי מה זה כמעט 14 יום. אבל הדימום , כאשר אין הריון, צפוי להופיע לאחר 14 יום מהביוץ. אם הוא עדיין לא הופיע יש בהחלט אפשרות שאת בהריון. תעשי בדיקת דם ותדעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סליחה לא שמתי לב שענית
נטלי14/12/2008בוודאי שהזרעה נעשתה בזמן הביוץ , ויום ג' זה יהיה 14 יום וכן עדיין לא קיבלתי מחזור אך השאלה גם אם המחזור לא סדיר בד"כ מקבלים מחזור אחרי 14 יום מהביוץ ? ולפעמים שי לי צריבות בגרון ובחילות ואני רוצה לדעת אם עד כה אם לא קיבלתי הסיכוי הוא גבוהה שאני בהריון .. תודה על המענה המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)