מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!! בבקשהמאיה17/12/2008
לקראת IVF אני אמורה להתחיל היום הזרקת דקפפטיל 0.1. התאריך חושב לפי יום ה- 21 לפי הדיווח שלי על תאריך תחילת המחזור האחרון. עכשיו הסתכלתי ביומן וראיתי שטעיתי בדיווח והיום זה היום ה - 24!!!!!! אני לא מצליחה להשיג את הרופא שלי. האם מאוחר מדי להתחיל את הטיפול?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
מאיה17/12/2008שכחתי לציין שביום חמישי שעבר הייתי במעקב זקיקים והיה זקיק בגודל 21 עם רירית 14. מהמעקב אני מבינה שלפני שבוע טרם היה ביוץ. האם זה משפיע על התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
פרופ' שחר קול17/12/2008אם המחזור הוא סדיר , כל 28 - 30 יום - לא מאוחר.
אבל...עדיף לוודא מצב הורמונאלי ביום תחילת הדקפפטיל ע"י בדיקת דם פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה של אנדומטריןטל17/12/2008
שלום רב, מחר אני מתחילה שבוע תשיעי- הריון לאחר טיפולי IVF. מאז ההחזרה ועד היום אני משתמשת ב2 טבליות אנדומטרין ליום. הרופאים ביחידת הפריון בה טופלתי לא הגדירו מועד להפסקת התמיכה. ביצעתי השבוע בדיקות דם מקיפות, ובין היתר נבדק גם הפרוגסטרון. התוצאה שהתקבלה היא 190. האם ניתן להפסיק בשלב זה את התמיכה? סיום התמיכה נעשית בשלבים (1 ליום לדג') או באופן מוחלט? תודה מראש, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להפסיק באופן מוחלט
פרופ' שחר קול17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
טל17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עליית בטא תקינה?אלין17/12/2008
בטא ראשונה: 395 אחרי יומיים 1095 אחרי עוד 3 ימים 4244 אני שמה לב שזה מכפיל יותר מפי 2 האם סימן לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי יותר מאחד??
פרופ' שחר קול17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי איזה לחץ
אלין17/12/2008עכשיו אני ממש לחוצה היום עשיתי גם בדיקת אולטרהסאונד וראו שק אחד תוך רחמי עם שק חלמון וקוטב עוברי ללא דופק תעודד אותי בא לי לבכות מלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש רק אחד!!
פרופ' שחר קול17/12/2008הדופק יופיע עוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
אלין17/12/2008הצלחת להרגיע אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות אחרי החזרת מוקפאיםליה17/12/2008
שלום, האם תיתכן השתרשות 3 ימים אחרי החזרת מוקפאים בני 3-4 תאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מאודאלין17/12/2008
היום עשיתי אולטרהסאונד: נצפה שק תוך רחמי קוטר 6 מ"מ מתאים ל4+3 יש התחלה של קוטר עוברי והתחלה של שק חלמון שחלה שמאלית גופיף צהוב 15 מ"מ שחלה ימנית מראה תקין החששות שלי הן עקב העובדה כי לפי החישובים אני אמורה להיות בשבוע 5 מדוע השק כל כך קטן? האם יש סיכוי להריון תקין? בתודה מראש אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
פרופ' שחר קול17/12/2008יש סיכוי להריון תקין.
מציע המשך מעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות גונל צטרוטיידליהיא17/12/2008
היכן מזריקים את הצטרוטייד?איך יודעים מתי אין בגונל את המינון הדרוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקות
פרופ' שחר קול17/12/2008ההזרקה היא תת-עורית.
מציע להתייעץ בקו החם של סרונו ישראל 09-9515380* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסתחסויה17/12/2008
הי דוקטור! בת 30,מחזור אחרון 16.11. ב 7.12 התחלתי להזריק זריקות יומיות של דקפפטיל.(פרוטוקול ארוך)לקראת IVF שני בעקבות בעיה זכרית(מורפולוגיה 4% ,ריכוז 16 מיליון ושאר המדדים תקינים) .המחזורים שלי סדירים כל 29 יום. הייתי אמורה לקבל וסת שלשום אך טרם קיבלתי. מה שכן, אני כבר מעל שבוע עם הפרשות חומות כהות מלוות בקרישי דם דקים. האם הדקפפטיל יכול לגרום לאיחור ו/או לשינוי בוסת? עדיין לא היה דימום של ממש, רק הפרשות. יש לי תור ביחידה ביום ראשון (לוודא דיכוי ולהתחיל בגירוי השחלות). האם לדעתך ההפרשות הם כתוצאה מהזריקות? האם בכל זאת ישנו סיכוי להריון ספונטני עם נתוני הזרע הירודים? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
חסויה17/12/2008שכחתי לציין שביום ה 21 למחזור (היום שבו התחלתי להזריק את הדקקפפטיל) עשו לי אולטרסאונד וראו שבייצתי-ראו גופיף צהוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור
פרופ' שחר קול17/12/2008כמובן שלא ניתן לשלול אפשרות של הריון.
דקפפטיל יכול לגרום לשיבוש במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור, לצערי המחזור עכשיו
חסויה17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיע
חסויה17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש ממש מוזרה***17/12/2008
בוקר טוב, יש לי שאלה ממש מוזרה ואשמח לתשובה. היתה לי החזרה של שני מוקפאים ביום חמישי האחרון. ביום שני, ארבעה ימים לאחר מכן (וביום השביעי מהביוץ) התחילו לי דימומים ממש ממש קטנים, כאלה שיוצאים רק עם ההפרשות, אבל דימומים אדומים, כלומר דימום חדש. עשיתי אתמול בדיקת הורמונים (לבדוק את השפעת התמיכה) והE2 היה 1472 והפרוג' 85. זאת הפעם הראשונה (זו ההחזרה השישית שלי) שיש לי דימומים בשלב כזה והם נמשכו גם אתמול, מה שגרם לי לחשוב שאולי סוף כל סוף יש סימן חיובי ואלו דימומי השרשה. אבל אז אתמול בערב (ואני מצטערת מראש שזה הולך להיות תיאור מגעיל...) בניגוב ראיתי על נייר הטואלט יחד עם ההפרשה הדמית גם משהו קטן שנראה כמו שק ממש ממש קטנטן (אדום בורדו כזה) והעניין הוא שלפני שנה בערך ראיתי בדיוק את אותו דבר גם במסגרת הפרשות דמיות שהיו לי בשלב שבין ההזרעה לבין קבלת הווסת, דבר שגרם לי לחשוב שלא מדובר סתם בקריש דם אלא בעובר שניסה להשתרש ולא הצליח ולכן נפלט אתמול יחד עם ההפרשות הדמיות. האם מה שאני מתארת יכול לקרות? האם יכול להיות שבאמת מה שראיתי זה העובר שניסה להשתרש ולא הצליח ונפלט החוצה? אני רוצה לציין שמאתמול הפסיקו הדימומים והעקצוצים שהיו לי בבטן התחתונה בימים האחרונים.... האם יכול להיות שהיה משהו והוא נגמר? תודה על הסבלנות וסליחה על השאלות המוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר שלום
פרופ' שחר קול17/12/20085 ימים לאחר החזרת העוברים אין שק הריון, ולא ניתן לראות את העובר, אלא במיקרוסקופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב מספר שאלות בבקשהליהיא17/12/2008
אני נמצאת בטיפולים כבר 7 חודשים בת 26 עם ילדה בת 5 מהריון ספונטני מאז מנסים ללא הצלחה. החודש ביום ה3 לווסת הייתה לי ציסטה 32*29 והרופא אמר לי לחזור ביום ה5 לווסת לראות אם הציסטה נעלמה ואם ניתן לבצע הזרעה החודש,חזרתי אתמול יום5 לווסת והציסטה אכן קטנה משמעותיית,אך בתוך יומיים אלו צמח לו זקיק 14*12 (ביום 5 לווסת)הרופא שלי אמר לי שכבר מאוחר לדקפפטיל ולכן נתן לי צטרוטייד וגונל 112.5 והוא אמר שזה די מאוחר לצטרוטייד, אבל ננסה בכל זאת ונקווה שהוא ישפיע,האם באמת יש סיכוי שהצטרוטייד יעזור לעכב את הביוץ למרות הזקיק 14*12 או שזו היא אשליה?והאם לא ניתן להפרות את הזקיק הזה עם רירית כרגע 4.5 מ"מ?ועוד שאלה זו היא הפעם הראשונה בה אני מזריקה צטרוטייד בדרך כלל אני מזריקה מהיום ה3 דקפפטיל אך בגלל הציסטה חיכנו ליום ה5 משום מה הזריקה הזו היא כואבת לי מאתמול שהזרקתי ועד עכשיו המקום כואב ויש גם דקירות פנימיות האם הזריקה הזו אמורה לכאוב יותר משאר הזריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה שלום
פרופ' שחר קול17/12/2008הציטרוטייד יעכב הביוץ, ללא אשליות, וללא פקפוק.
עד יום הביוץ יש לשער שהרירית תיתעבה.
צטרוטייד לא אמור לכאוב יותר מזריקות אחרות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפרייהסוסו17/12/2008
שלום 10 ימים אחרי הפרייה מרגישה בחולשה ברגליים ובגב ה והייתה הפרשה דמית וורודה האם זה סימן לכשלון או מה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
סוסו17/12/2008האם אני יכולה לשים נר של הבוקר בצהריים ????? בגלל העבודה !!!!!! תודה רבה ויום נעים ומוצלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנר - אפשר
פרופ' שחר קול17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוסו שלום
פרופ' שחר קול17/12/2008אין טעם לחפש סימנים.
עדיף לדעת.
בצורה ברורה, וללא תהיות.
זאת - רק ע"י בדיקת דם במועד שניקבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בעת נטילת אסטרופםאלמונית16/12/2008
לפני תחילת טיפול במונון, שבוע של לקיחת אסטרופם, האם ייתכן ביוץ במהלך נטילת האסטרופם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול17/12/2008יתכן, אך הסיכוי נמוך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן להסיק מתוצאת פרוגסטרון ?עמית16/12/2008
שלום רב, אני בחודש הפסקה בין טיפולים.במחזור טבעי לחלוטין בצעתי בדיקות דם עד הביוץ וגם שבוע לאחר מכן. רציתי לדעת מה ניתן להסיק מתוצאת בדיקת פרוגסטרון שבוע לאחר הביוץ =10.6 האם היה ביוץ? האם תוצאה כזו תקינה? האם ניתן להסיק שאין הריון ברמת פרוגסטרון כזו? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית שלום
פרופ' שחר קול17/12/2008יש לפרט יחידות המדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחידות מדידה
עמית17/12/2008llnmoi/l יחידת המדידה של קופת חולים כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/12/2008התוצאה נמוכה לשבוע לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה חוזרתנטלי16/12/2008
שלום אני אחרי הזרעה ראשונה עם ביוץ מתוזמן כדורים 5 ימים כדור אחד זריקה יומים לפני ולא הלך......השאלה האם צריך להמתין חודש על מנת להתחיל טיפול חדש עם כדורים כי המחזור שלי לא סדיר ומה הרציונל שעומד מאחורי זה?תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול17/12/2008לדעתי ניתן מיד להתחיל במחזור טיפול נוסף.
רצוי לוודא מצב השחלות לפני כן ע"י בדיקת א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ה ייאלין16/12/2008
האם רירית של 25 מ"מ בשבוע 5 נחשבת ליותר מידיי עבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי?נעמה16/12/2008
בס"ד אני אמורה (לא) לקבל מחזור ב20/12.. מה שזכור לי מהריון קודם, למרות שלא כל כך זוכרת את כל ה פרטים, שממש כאב לי החזה בצדדים עוד לפני איחור... הפעם, יש לי כאבים בפטמות, (סורי על התאור) במיוחד בבוקר.. האם עובדה של כאבים בחזה או בחוסר כאבים בחזה יכולה להעיד על כישלון או על הצלחה של החודש לקליטת הריון? תודה רבה, ד"ר. אתה פשוט עושה עבודת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
פרופ' שחר קול17/12/2008כאב בחזה , או היעדרו, אינם מעידים על כישלון או הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)