מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטיביוטיקה וביוץשרון14/12/2008
התחלתי היום לקחת אוגמנטין לעשרה ימים בשל דלקת חריפה באוזן. ביום שבת (ב- 20.12) הביוץ המשוער. האם זה יכול להשפיע לרעה על הביוץ או על כניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי14/12/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי הזרעהטולי14/12/2008
שלום. אני 9 ימים אחרי הזרעה+אוביטרל. היום התחילו כאבי בטן וגב תחתון. מה זה יכול להיות, האם התחלת ווסת והכל אבוד :(. זו הזרעה רביעית.:((
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוסנת
ד''ר דוד ישי14/12/2008הכאבים יכולים לנבוע מסיבות שונות ובודאי שאינם סימן לכשלון של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםיעל14/12/2008
מחזור טבעי להחזרת מוקפאים. אודה למענה על שלוש שאלות, בהתאם לתוצאות דם הבאות: 12.12.08: E2 - 1310 PROG - 2.6 LH - 14.6 היום - 14.12.08 - כמובן שהבדיקה נערכה מוקדם בבוקר: E2 - 245 PROG - 6.5 LH - 25 1) מה המועד האופטימלי להחזרת מוקפאים בני יומיים - מחר 15.12.08 או ביום ג' 16.12.08? 2) מה המועד האופטימלי לקיים יחסים. היום בערב, מחר בבוקר, מחר בצהריים? 3) אודה להסבר בנוגע לתהליך הביוצי - האם החל? מתי צפויה הביצית להשתחרר מהזקיק בהתחשב בנתונים הנ"ל? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוספה
ד''ר דוד ישי14/12/2008נראה שבייצת אתמול בזמן כלשהו. לכן הזמן האופטימלי ליחסי מין הוא היום ולהפשרת העוברים מחרתיים.
בעקרון, הביוץ מתרחש כ 24 שעות לאחר הפיק של LH .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון כפול של דיפרליןטלי14/12/2008
אני בפרוטוקול קצר, ולפי מעקב הזקיקים נראה שהמועד בו תתרחש השאיבה (עוד יומיים) יוצא קצת באיחור. קיבלתי הוראה להזריק היום מנה כפולה של דיפרלין (0.2 במקום 0.1) בנוסך למינון הרגיל של הסטימולציה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה כדאי לוודא שלא יהיה ביוץ? לא ניראה לי שיש לי גירוי יתר כי יש 7 רק זקיקים ועד היום תמיד היתה לי כמות כפולה של זקיקים ולא היה גירוי יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי14/12/2008אני מניח נשהמטרה היא למנוע ביוץ ספונטאני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטאאורנית14/12/2008
שלום, ביצעתי הזרעה ב- 30.11 (לאחר זריקת אוביטרל) היום 14.12 בטא 43 (אבל עם דימום קל) מה זה אומר? בהריון או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורנית.
ד''ר דוד ישי14/12/2008ללא ספק הריון. צריך עכשו לעקוב במדידה נוספת או שתיים אחר עלית הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם כדאי גסטון?אלין14/12/2008
מזה כשבועיים דימום קל בניגוב, אני נמצאת בהריון טבעי ללא טיפולים. היום באולטרהסאונד רירית 25 מ"מ, גופיף צהוב בשחלה אחת 12 מ"מ, הורמונים: פרוגסטרון 102 ואסטרדיול 1112 בטא 395. לא נמצא מקור לדימום, לא נמצא שק הריון, הרופא המליץ גסטון זריקה פעם ביומיים.. האם אין פתרון קל יותר? מה סיכויי להריון תקין אני חוששת מהריון חוץ רחמי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות להודעה
אלין14/12/2008הבטא כרגע 1095 ביום שישי ( לפני יומיים) הייתה 395 אני עכשיו ממש בלחץ. לא היו אמורים לראות שק או משהו היום.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש בחרדות
אלין14/12/2008ראיתי באינטרנט כל מיני פרסומים על הריון חוץ רחמי או הריון מולארי .. אני ממש נמצאת בחששות.. אשמח אם מישהו יוכל להרגיע אותי :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דורית
ד''ר דוד ישי14/12/2008את מלחיצה את עצמך מעט מוקדם מדי. את נמצאת על הגבול של רמת הבטא שמעליה חייבים לראות שק אם ההריון רחמי. אני מציע לחזור על בדיקת הבטא בעוד יומיים. אם הרמה תעלה ועדיין לא יראה שק הסיכוי להריון אקטופי גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי זקיקיםנועה14/12/2008
אני ביום העשירי למחזור, לאחר 6 ימי גונל F 3 ימים 112.5 , 3 ימים 75 הבוקר עשיתי מעקב זקיקים ונצפו: בשחלה ימין 5 זקיקים בגודל 13-15 ועוד רבים קטנים , בשחלה שמאל 6 זקיקים בגודל 13-14 ועוד רבים קטנים וכן שחלות מוגדלות 35X50 מ"מ רירת 8.5 ערכים בדם: E2 = 8307 P = 3.7 האם מדובר בתגובת יתר? מה הסיכוי לרגיעה? האם אוכל בעוד כמה ימים להזריק אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד''ר דוד ישי14/12/2008מדובר אכן בתגובת מוגברת. אין עדיין מצב של גרוי יתר. אבל רמת ה E2 גבוה יחסית לגודל הזקיקים ויש סכנה שהמשך הטיפול יוביל לגרוי יתר. צריך לשקול להוריד את הטיפול עוד תוך מעקב קפדני אחר רמת ה E2 . יתכן שאפשר יהיה להשיג זקיקים בשלים עם רמה סבירה של E2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהתמי14/12/2008
שלום ד"ר אני שבוע אחרי ההזרעה מרגישה כאבים נוראיים בבטן התחתונה וגם בגב התחתון וזה כאילו הולך וחוזר .וכמו דקירות סכין רציתי לדעת בבקשה האם זה טבעי אחרי ההזרעה? וגם יש כאבים בחזה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה
פרופ' שחר קול15/12/2008לא, שבוע לאחר הזרעה לא צפויים כאבים כה עזים.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי במשך לתשובתךליהיא14/12/2008
לפי הבנתי ומתשובתך בגלל ציסטה לא ניתן להתחיל טיפול,אז מה כן ניתן לעשות?אני כל כך לא רוצה לפספס את החודש,האם בעוד יומיים הציסטה תיעלם?(גודל:32*29)האם יש תרופה שמנקה את הציסטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה ההודעה עבור ד"ר קול היקר
ליהיא14/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרע של בעלי חלש תנועתיות 20% ,צמיגתותית14/12/2008
זרע צמיגי,תנועתיות 20% ,כמות של 10 מיליון זרעים,האם אפשר לשפר את איכות הזרע באכילת מאכלים מסויימים?תרופות טבעיות?היינו אצל רופא פרטי נתן Q10 לא נראה שזה עוזר,האם אתה ממליץ על משהו לשפר את איכות הזרע?בעלי בן 42 ואני בת 41 לאחר 5 טיפולי IVF ללא הצלחה,יש לציין שהיה לי הריון ספונטני לפני כשנה ,החזיק 10 שבועות והייתה הפלה,אשמח לתשובה,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותית שלום
פרופ' שחר קול14/12/2008מתכון לשיפור הזרע:
אורח חיים בריא.
משקל מיטבי
הימנעות מעישון.
הימנעות מאלכוהול (צריכה מוגזמת).
פעילות גופנית סדירה.
צריכה של מזון איכותי. הימנעות משומן מין החי.
הימנעות מחשיפה לכימיקלים, סביבה מזוהמת.
הימנעות ממקורות חום
לבישת בגדים תחתונים רפויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלטלי14/12/2008
הפרוטוקול שלי כולל דיפרלין, גונל ואמפולה אחת של מנוגון מידי יום. אם השאיבה תבוצע כ 27 שעות לאחר הזרקת האוביטרל, האם לביציות לא יהיה די זמן להבשיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול14/12/2008השאיבה אמורה להיות כ - 35 שעות לאחר האוביטרל.
קשה לחזות מה יקרה לאחר 27 שעות.
סיכוי טוב שיהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןאירנה14/12/2008
שלום ד"ר! אני אחרי טיפול 3 באיקקלומין עכשיו עם כדור1 לא היה לי ביוץ , ורופא אמר לי לחכות כמה שבועות ולקחת אוטרוגסטן , לתזמן מחזור, בגלל שאין לי מחזור סדיר מאוד. שאלה שלי מתי אני יכולה כבר לכחת אוטרוגסטן אם המחזור שלי היה ב 20/11? האם אני כבר יכולה לקחת או שצריך פער זמן יותר גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להתחיל היום.
פרופ' שחר קול14/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה ציסטיליהיא14/12/2008
שלום יום 3 לווסת באולטרא סאונד נצפה ציסטה בגודל 32*29 האם בעקבות ציסטה אחת לא ניתן להתחיל טיפול?הרופא טוען שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול14/12/2008הרופא צודק.
עדיף להתחיל טיפול בלי ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןליה14/12/2008
אוביטרל ב 2/12 והזרעה ב4/12 יום אחרי ההזרעה התחלתי 2 ביום דופסטון. יש לי כאבי מחזור, כאבי גב ,גודש בחזה אני מרגישה כאילו אני צריכה לקבל מחזור כל רגע . ממה נובעות תחושות אלו? ומתי אוכל לבצע בדיקת דם הכי מוקדם? בדיקה ביתית מתי אפשר? אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לין שלום
פרופ' שחר קול14/12/2008התחושות נובעות מהתהליך והטיפול התרופתי.
בדיקת דם להריון - 18.12
בדיקה ביתית - 21.12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ תחת השפעת דיפרליןטלי14/12/2008
האם תחת השפעת דיפרלין לא יתרחש ביוץ אם לא לקחתי אוביטרל, גם אם הזקיק כבר עבר את השלב שבו היה אמור להתרחש ביוץ בחודש ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול14/12/2008קרוב לוודאי שלא יהיה ביוץ.
אך אין 100% ברפואת הפריון...
זקיק גם יכול לקרוס שלא במנגנון הביוץ מבחינה ביוכימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
יפית14/12/2008תודה על התגובה המהירה אז ככה הייתי אצל רופא הנשים שלי הוא עשה לי בדיקת שתן שיצאה שלילית ואמר מיכיוון שזה לא היה מחזור אז הוא מציע לחכות שבוע שבועיים ובמידה ואני לא מקבלת אז לחזור אליו כדי שיתן לי התחלה של טיפול לקבלת מחזור כדי שנוכל לעשות סבב שני של השבחות האם זה בסדר או שמומלץ לעשות גם בדיקת דם ? אני בלחץ כי זה פעם ראשונה שקורה לי מה היא המלצתך מה אתה רואה לנכון לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)