מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהמילקשייק12/12/2008
שלום, רציתי לשאול עד כמה הזרעה לאחר נטילת איקקלומין מעלה את הסיכוי להיריון מאשר קיום יחסים ללא הזרעה לאחר נטילת איקקלומין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויטל שלום
פרופ' שחר קול13/12/2008תלו באיכות הזרע ואיכות הריר הצווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהטולי12/12/2008
שלום כמה זמן תרחיף הזרע לאחר השבחה יכול לחכות עד מבצעים הזרעה (לא בתנאי מעבדה כמובן) מבלי לאבד מהאפקטיביות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות, אם נשמר בחום הגוף.
פרופ' שחר קול13/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים - דחוף ביותרחנה12/12/2008
שלום, אני 10 ימים לאחר צילום רחם = "התשובות הכל תקין". יומיים לאחר הצילום יש לי עד רגע זה דימומים שנמשכים 24 שעות !! האם זה תקין?? כמה זמן לאחר הצילום יש דימומים? בהתחלה היו דימומים קטנים בצבע חום כמו יוד (או דם ישן). אך כיום זה כבר דם טרי יותר. אני מתפקדת רגיל אך הדימום לא מפסיק . הרופא שלי בחו"ל מה עושים? היום יום שישי - האם ניתן להתאפק עם יום א' או מה לעשות?? בבקשה ענו לי על כל השאלות - לפני 4 ימים שאלתי אך לא ענו על כל שאלותיי . בבקשה דחוף ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
פרופ' שחר קול13/12/2008דימום לאחר צילום רחם - תופעה שכיחה, לרוב נעלמת לאחר יום - יומיים. אם ממשיכה - רצוי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום-שאלות (קצת ארוך-תודה מראש)שפרה12/12/2008
אני לפני שאיבה מספר שתיים.אני יודעת שהופקו לקחים מהראשונה ,כמו לעשות איקסי לכל העוברים ונראה לי שגם לגדל יותר את הביציות בבטן לפני השאיבה,כי אז לקחתי 12 יום זריקות והיום 15 יום. בשיחה עם הפרופסור הוחלט שאם יהיו עוברים טובים יגדלו בין 3-5 ימים. 1.האם יש יתרון בגידול הביציות בבטן -יש משמעות לגודלן על איכות העוברים? 2.האם תוכל להסביר לי מה היתרון בלגדל את העוברים במעבדה? האם זה שהם יהיו מחולקים ליותר תאים יגדיל את סיכוי הקליטה? (אני מודעת גם לסיכונים בגידול) 3.האם יכול להיות שאין קליטה כי למרות שאין בעיה ידועה לי או לבעלי ,יש איזשהי בעיה בעוברים שנוצרים שגורמים לכך שלא תהיה קליטה או התפתחות? שמעתי על משהו כזה (בעיה גנטית בזרע או בביצית שלא רואים אותה על פניו אם לא ממש בודקים) ולכן אני מודאגת... 4.בפעם האחרונה היו לי הרבה ביציות גדולות ו11 הפריות מתוך 17.שדיברתי פעם אחת עם הד"ר הוא אמר שלא כל הביציות היו "יפות" ז"א שיא האיכות.מה זה אומר? איך פותרים את זה? האם זה יכול להיות חד פעמי ושבשאיבה הזו זה יהיה שונה באורך פלא? תודה רבה לכם-האתר הזה ממש הצלה! שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפרה שלום
פרופ' שחר קול13/12/2008בטיפול קודם היו 11 הפריות מתוך 17 - אחוז תקין לחלוטין.
יתכן ומדובר על בעית איכות הביציות. כנראה שאת מייצרת אחוז גבוה יחסית של ביציות שאינן תקינות ואינן מסוגלות לייצר עוברים תקינים.
"גידול" העוברים במעבדה למשך 5 ימים - בלסטוציסטים - לא יפתור את הבעיה, אך ישפוך אור נוסף על המצב, בעיקר אם יתפתחו בלסטוציסטים תקינים.
כנ"ל לגבי ביצוע איקסי - הליך שאינו מתקן ביציות לקויות.
לסיכום - הסיכוי להריון הוא טוב, כי את מייצרת הרבה עוברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה דוקסילין - IVFפאי12/12/2008
אני התחלתי השבוע מחזור ראשון (ומקווה אחרון...) של IVF והאחות אמרה לי ולבעלי אנטיביוטיקה דוקסילין ל - 10 ימים - שני כדורים ביום (ואח"כ שוב 8 כדורים לאחר ההחזרה). חשוב לציין כי לא ידוע דלקת כשלהיא אלא כסטנדרט בטיפול. 1. ראיתי שהאנטיביוטיקה איננה מומלצת לנשים בהיריון או המנסוצ להיכנס ויש סיכוי שאני עכשיו כבר בהיריון ממחזור טבעי. 2. מה הקשר לבעלי. הוא לא מעוניין לקחת את האנטיביוטיקה (משתדל בכלל לא לקחת תרופות) האם חשוב לקחת? האם ניתן שרק אני אקח ולא הוא או שזה הורס את הטיפול? אני כבר לקחתי שני כדורים. האם ניתן להפסיק באמצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאי שלום
פרופ' שחר קול13/12/2008הצורך בדוקסילין לשניכם אינו ברור.
מציע לשוחח עם רופא היחידה לגבי הסיבה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקסילין - המשך
פאי13/12/2008ואם כבר התחלתי לקחת (3 ימים) האם ניתן להפסיק באמצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כל כך מאושרתדורית12/12/2008
וידאתי היום הריון בבדיקת דם אשמח לדעת האם תקין ואולי באיזה שבוע אני חשוב לציין כי היו לי דימומים קלים כל השבוע ועכשיו הם פחתו משמעותית מה סיכויי להריון תקין?? אני פשוט לא רוצה לצפות לשווא בתודה מראש 4000- pmol/L 1148 ESTRADIOL (E-2) - nmol/L 102.5 PROGESTERONE - IU/L 395 BETA-HCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאות טובות מאוד.
פרופ' שחר קול12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהטל12/12/2008
שלום. היום אני ביום ה-17 למחזור (מחזור בין 31 יום אבל הביוץ הפעם קצת מאוחר). זקיק מוביל 19 מ"מ, רירית 8 מ"מ סדירה בלי נוזל. בשחלה השניה נצפו 2 ממצאים ציסטיים במרקם עכור 17*18 מ"מ 15*14 מ"מ. אסטרדיול 1054 ופרוג 1.7 נקבע להיום בערב אורביטרל ויום ראשון בבוקר הזרעה. 1. האם הזרעה אחת ביום ראשון מספיקה או שעדיף גם ביום שני. 2. היו לי כאבי בטן במהלך המחזור האחרון ועד היום, המחזור היה קצר מהרגיל. האם ייתכן וזה בגלל הציסטות? 3. האם הציסטות מפריעות לכניסה להריון או עלולות לגרום בעיות בהריון? מוזר אבל בכל מעקב הזקיקים שנעשה במהלך השבוע לא לא צוין או הוזכר שיש ציסטות. תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול13/12/20081. אחת תספיק.
2. יתכן
3. מרמזות על אנדומטריוזיס. רצוי לבדוק לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטרופיוןמ'12/12/2008
נגשתי לרופא שלי עם 2 בעיות אחת דימום קדם וסתי (כ 5ימיםעד 7) והשניה שאני מנסה הריון כבר כמעט שנה . הרופא שלח אותי לבדיקות דם +קיבלתי פרוגילוטון (שמנע ממני ביוץ באותו חודש)על מנת ל"סדר" את הדימום וכדי להתחיל לבדוק מה קורה עם ההריון. יש לציין שלפני שנה עברתי בדיקת קלופוסקופיה ובה עד כמה שזכור לי היה אקטרופיון אני זוכרת שירד דם בזמן הבדיקה - שלא כצורך.. ונאמר לי חוסר איזון הורמונלי ושהמבנה בצוואר הרחם בולט החוצה (אני לא יודעת להגדיר מדוייק זה מה שאני זוכרת) השאלה שלי היא - האם האקטרופיון הזה עלול למנוע הריון? יתכן ואני יצטרך לעשות צריבה האם יש סיכוי שהצריבה עצמה גם מונעת הריון או לא מועילה? יש לציין שהבדיקות דם שהרופא נשים הפנה אותי יצאו בסדר מבחינה הורמונלית . תודה מ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ שלום
פרופ' שחר קול13/12/2008"אקטרופיון" - תופעה תקינה שאינה דורשת טיפול בצריבה, אלא אם יש סימפטומים חריגים: הפרשות רבות, דימום חוזר לאחר קיום יחסים. אין קשר לפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מ'13/12/2008זה מה שרציתי לשמוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותסוסו12/12/2008
1 האם עושים הנצת ביצית לכל אישה בגיל 37ומעלה או רק לפי בקשת הזוג? 2 אם לא אז ישנם זוגות מפספסים הזדמנות להצליח בגלל חוסר מידע על השיטה ? 3 למה לא מוסרים מידע (בבי"ח אלישע) לזוג על איכות העובר שמחזירים ? האם בכלל בודקים איכות העובר ?? הכוונה בדיקה גיניטית 4 מדבקות נגד כאבי גב האם הם מזיקות לאישה שעברה ivf ? 5 מה היא שיטת האיקסי ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוסו שלום
פרופ' שחר קול12/12/20081. הטיפול מוצע אם יש סיבה. גיל אינו סיבה.
2. הטיפול אינו מתאים לכולם. עלול גם לגרום לנזק.
3. כל עובר ועובר מוערך לגבי האיכות על בסיס פרמטרים מורפולוגיים. לא מבצעים בדיקה גנטית לעוברים
4. איזה?
5. הזרקת זרע בודד לביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
סוסו13/12/20081 הכוונה למדבקות גב נגד כאבים (בשם גונסון ) היא חתיכת בד בצבע קרם עם חורים מדביקים לגב למשך 3 ימים האם היא מזיקה לאישה שעברה ivf ??? 2 6 ימים אחרי ivf מרגישה בדקירות ואי נוחות בבטן תחתונה מה הסיבה ?. 3 הורו לי לקחת 3 נרות אינדומטרין 1 בבוקר ו 2 בערב האם אני יכיולה לקחת 4 ז"א 2 ו 2 בגלל שחלק מהנר מופלט החוצה ??או שזה מזיק !!!! תודה רבה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוסו שלום
פרופ' שחר קול13/12/20081. וודאי שמותר בהריון, IVF אינו המיגבלה.
2. תלונה שכיחה ב - IVF.
3. 3 זה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Assisted Hatchingאושר12/12/2008
צהרים טובים, למרות שאלותי אני מאוד אופטימית לאחר החזרת עוברים שעברו הנצה 1- האם יש אפשרות לבצע תהליך הנצה רק לחלק מהבציות ? 2- באיזה מקרים מומלץ לקבל טיפול תומך של סטרואידים או אנטביוטיקה כשמבצעים תהליך הנצה לביציות? 3- האם יש טעם בתמיכה כזו לאחר ההחזרה או שיש צורך להתחיל טיפול כזה למפרע? 4- באילו מקרים קיימת תגובת דחיה של הרחם את העובר? 5- איזה בדיקות ניתן לבצע בכדי לשלול את האפשרות של תגובת דחיה של הרחם כלפי העובר? נהדר שהפורום הזה קיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר שלום
פרופ' שחר קול12/12/20081. כן
2. מדובר בטיפול אמפירי, שאין לו תמיכה מדעית ברורה.
3. ראי 2.
4. לא מוכר מצב רפואי כזה.
5. ראי 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אושר12/12/2008תודה על התשובות אבל האם כוונתך שאין הסבר מדעי תומך אולם מבחינה אמפירית נמצא שטיפול סטרואדי או אנטביוטי מגדיל את % הצלחת ההשרשה לאחר תהליך הנצה . מנסה להיות אופטימית אבל מניחה שהסבירות לצורך בהנצה יהיה גבוה אם ידרש IVF נוסף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול13/12/2008לא, מדובר על טיפול אמפירי, לא טיפול המגדיל את שיעור ההצלחה, לפי פרמטרים מדעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטיל והריוןג.12/12/2008
עשיתי השבוע בדיקות דם ונאמר לי שלמחרת אני אמורה לבייץ, למרות שסיכויי להרות באופן טבעי בגלל בעיית זרע, האם במידה ואכן נכנסתי להריון, יכול להגרם נזק אם שבוע אחרי הביוץ אני מתחילה להזריק Decapeptil? האם בתהליך של פרוטוקול ארוך אני אמורה לקבל בכל זאת את המחזור אחרי שמתחילה עם הזריקות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול12/12/2008טיפול בדקפפטיל לא יגרום נזק להריון
אם הטיפול החל לאחר ביוץ יש לצפות למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפרלין במקום דקאפפטיל
ג.13/12/2008הלכתי לבית המרקחת לקנות את הדקאפפטיל ונאמר לי שקופת החולים כבר לא משתמשת בתרופה זו ובמקומה ניתן תחליף בשם iphereline , האם לקחת אותה במקום, הם היא מועילה באותה מידה או שכדאי לרכוש את הדקאפפטיל באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שלום
פרופ' שחר קול14/12/2008דיפרלין = גנריקה של דקפפטיל, כלומר אמור להיות אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעת הזרקת דקפפטיל
ג.14/12/2008תודה רבה על התשובות. שאלה נוספת לגבי דקפפטיל, אני אמורה להתחיל השבוע ומגיעה הביתה כל יום בשעה 7 בערב כך שאזריק כשאגיע אך בפעם הראשונה אמורה להזריק בהנחיית אחות בקופת החולים והם פתוחים רק עד 6 בערב, האם יש חשיבות להזריק בשעה קבועה? הרופא לא הנחה אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/12/2008זריקה ראשונה בהנחיית האחות סביב 6 בערב, השאר - סביב 7 - 8 בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לאחר צילום רחםאירה 2812/12/2008
ממצאים: גודל וצורת חלל הרחם בגדר הנורמה הודגמו שתי חצוצרות מימין תקין משמאל אין לשלול בבירור הרחבה של החצוצרה והדבקויות מסביב נראה מעבר חומר ניגוד דרך החצוצרות והתפשטות תקינה בחלל האגן. מה זה אומר? לא הבנתי כלום ... האם ההדבקויות נפתחו?האם זה תקין ? מה אפשר להבין מזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' שחר קול12/12/2008הצילום רומז על בעיה סביב חצוצרה שמאל.
רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר שאין מה לדאוג
מירי13/12/2008אבל אני כן דואגת הבנתי שאם היה מעבר של החומר אז אין לי מה לדאוג האם זה נכון?
פרופ' שחר קול14/12/2008יעוץ רציני מחייב לראות את הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי היקרלימונית11/12/2008
ד"ר ישי ערב טוב, היום הייתי במעקב זקיקים ודם. נמצאו מס' לא גדול של זקיקים, בהם אחד מוביל - גודל 27 מ"מ, והשאר קטנים, לא זוכרת בדיוק אבל בין 10 ל-17, ויש גם אחד של 7 מ"מ. בתחילה נאמר לי לבוא ביום א' להמשך מעקב, ולאחר הגעת תוצאות בדיקת הדם שלהלן: 11.6- 1.1 IU/L 3.1 LH 1500- 0 pmol/L 4982 ESTRADIOL (E-2) 76.0- 19.0 nmol/L 2.6 PROGESTERONE נאמר לי להמשיך היום את המנוגון (בבוקר כבר לקחתי את הצטרוטייד), מחר - שוב צטרוטייד ומנוגון, וביום שבת לקחת בבוקר את הצטרוטייד וב-שעה 22:00 את האוביטרל, כדי שהשאיבה תתבצע ביום ב'. אני קצת דואגת, נראה לי שיהיו מעט זקיקים, האם זה נראה לך נכון שהשאיבה תתבצע ביום ב' (לפי המעט הזכור לי במעורפל הזקיקים בגודל, 17, 16, 15, 14, 11, 10 ו-07) אבל זה פחות או יותר, לא מדוייק (ייתכן אפילו שהוספתי זקיק). הוסבר לי שהזקיק בגודל 27 מ"מ הוא בטח כבר ציסטה. מה זה אומר? האם שואבים גם אותה? האם יכולה להפריע? ד"ר ישי, אני מצטערת שאני פונה אליך שוב באותו העניין, אבל אני מאוד דואגת מעניין ההחזרה. אני רוצה לבקש ממך שלפחות אם זה יצא ביום ד', שתדאג לעדכן את הצוות - שלא יפנו אותי למישהו אחר (כדי שלא תיווצר אי נעימות). וכמובן מפחדת שזה יצא ביום ה'. מחכה לחוות דעתך על יום השאיבה ולתשובותיך האחרות, בתודה מראש, לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני IVFג.11/12/2008
אני אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך לפני IVF,קיבלתי את המחזור ביום ראשון שעבר ב- 30/11 והיום עשיתי בדיקות דם והתוצאות הן: Estradiol (E2) - 1392 pmol/l Progesterone - 5.6 nmol/l LH - 49.9 IU/L מה זה אומר לגבי הביוץ? מתי הוא אמור להגיע פחות או יותר? מתי אני אמורה להתחיל את הטיפול עם הזריקות? וכמה זמן בערך מתחילת הטיפול עד שעושים את השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול12/12/2008הביוץ - מחר.
מציע להתחיל אגוניסט עוד שבוע.
השאיבה בערך 25 ימים מתחילת האגוניסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןלילך11/12/2008
שלום, אני כשבוע לאחר החזרה ומאתמול יש לי נפיחות בבטן וקצת כאבים באזורי השחלות, האם זו תגובה סבירה? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול12/12/2008יש אפשרות לגירוי יתר. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)