מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לפני החזרהשפרה15/12/2008
אתמול עברתי שאיבה,יצאו 10 עוברים מתוכם הופרו 9(בנתיים..מקווה שלא ישתנה) יש לי כמה שאלות: 1.יש לי כאבים שאתמול היו יותר חזקים והיום חל שיפור אך עדיין רגיש.אם מחר יהיה אף יותר טוב מהיום,אז אין סיבה לא להחזיר יום רביעי נכון? אני לא רוצה שתהיה סביבה לא טובה לעוברים... 2.אם לקחתי בעבר אסטרופם ואז במקום שהרירית תגדל היא נסוגה.(ז"א יום 7 יום 6.5 ואז שוב 7...,משחק)אז הפסקתי ועשיתי החזרות על בסיס טבעי,שהיה מוצלח יותר לרירית.השאלה היא ,עכשיו בטריים,הרירית שלי 9.אני מניחה שאחרי החזרה של הטריים יגידו לי לקחת אסטרופם.האם האסטרופם יכול לפגוע ברירית שלי(אני לא צריכה שהוא יגדיל אותה,מן הסתם אלא רק ישמור עליה),רופא אחד אמר לי שזה לא יכול לפגוע,אבל אני דואגת שזה מה שיכשיל אותי ואף אחד לא ישים לב. 3.הפרופסור שמטפל בי החליט לגדל את העוברים לבלצטוציסטים (...לא זוכרת איך מבטאים את זה...סליחה על הבורות),במידה והם יגדלו יפה ב"ה,יש יותר סיכוי להריון? תודה. (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפרה שלום
פרופ' שחר קול15/12/20081. נראה סביר, אם כי יש מקום להתייעצות עם הרופא המטפל.
2. האסטרופם אינו חיוני.
3. כן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר הזרעהמיקי15/12/2008
ערב טוב, ביום חמישי ושישי האחרון עברתי הזרעה (11-12 דצמבר), החל מיום שישי בערב אני סובלת מכאבים בנוסח דקירות באזור הרחם ובעיקר באיזור בשחלה הימנית, ביום ראשון הצטרפו לכך גם כאבים בגב. האם יש סיבה לדאגה? מתי ניתן לבצע בדיקת דם כדי לבדוק האם יש עלייה בבטא? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008בדיקת דם להריון - 26.12
לגבי הכאבים - רצוי לשוחח עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהחנה15/12/2008
שלום נשלחתי לבצע היסטרוסקופיה . ("כתם קטן ושחור בצילום הרחם ייתכן יידבקות). 1. האם לאחר הפרדת ההידבקות סיכויי להריון גדולים יותר? 2. האם לאחר היסטרוסקופיה אפשר לחזור לעבודה או שנחים יום יומיים? 3. האם בקבלת המחזור שאחרי ההיסטרוספקופיה מתחילים טיפול או שעליי לעשות הפסקה? רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
פרופ' שחר קול15/12/20081. כן
2. ניתן לחזור לעבודה למחרת (אם בהרדמה כללית).
3. אין צורך בהפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינונים וחוות דעת שניהמאיה15/12/2008
בת 31, בירור פריון תקין. בגלל בעיית זרע, מועמדת ל- IVF ראשון. בהזרעות (2 בסה"כ) עם גונל 75 היתה נטיה לגירוי יתר (ערכים גבוהים מאוד של E2 עם זקיקים קטנים). הרופא (שאני עדיין לא בטוחה שאצלו אטפל) רשם לי פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל 0.1 וגונל F במינון 100. האם מינון הגונל F לא נמוך מדי...? האם מקובל לעשות את הפרוטוקול הנ"ל? בבקשה חווה את דעתך - על איזה פרוטוקול אתה היית ממליץ בנסיבות העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008אין מינון גונל 100.
יש פיורגון 100.
יש גונל 112.
הייתי בוחר בפרוטוקול על בסיס אנטגוניסט כדי לשמור האופציה לביוץ עם אגוניסט (אם תהיה תגובה שחלתית מסיבית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי...
מאיה15/12/2008אתה מתכוון שהיית ממליץ על טיפול בלי דקפפטיל? פרוטוקול קצר...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול15/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות בשלותאופטימית...15/12/2008
שלום, לאחר מספר שאיבות ב- IVF שלא הניבו הריון . אני פוליצסטית ובפעמים הראשונות שאבו מעל 30 ביציות אך הייתי על סף גירוי יתר לכן בפעם האחרונה הפרוטוקול היה כזה שיישאבו רק כ- 15 ביציות. בכל הפרוטוקולים הנ"ל, תמיד % הביציות הבשלות אחרי השאיבה היה כ-70% ומתוכן כ- 70% בלבד הופרו. האם % אלו הגיוניים? האם יש אפשרות להעלות את % הבשלות וההפריות (בהנחה שהוזרקו 2 אוביטרלים ובוצע איקסי). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
פרופ' שחר קול15/12/2008האחוזים סבירים לחלוטין, סביב הממוצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כבד לאחר החזרת עוברמיה15/12/2008
לפני שבוע וחצי הוחזר לרחמי עובר אחד. לפני כיומיים החל דימום קל, ואני שהנחתי שמדובר במחזור הפסקתי את התרופות באותו ערב ובבוקר היום שלמחרת. לאחר שיחה עם הרופא הבנתי שישנו עדיין סיכוי להריון ונתבקשתי להמשיך לקחת את התרופות ואף להגביר את המינון. מאז (אתמול) הדימום הפך כבד (ממש כמו מחזור). האם יש סיכוי בכלל להריון עם כזה דימום?האם ישנה משמעות לכך ש"דלגתי" על לקיחת התרופות פעמיים? (דרך אגב, אני לוקחת פרוגינובה ואנדומטרין). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008הסיכוי להריון הוא קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותtt15/12/2008
מנסה כבר שנה ושלושה חודשים להכנס להריון לפני חודשיים הרופא נתן לי איקאקימין שני כדורים למשך חמישה ימים זה לא עזר וקיבלתי מחזור. הרופא אמר שעושים הפסקה של חודש והיום הייתי אצלו והוא אמר שיש שתי אופציות הראשונה היא להמשיך לעוד חודש את האיקאקלמין ברגע שאני אקבל מחזור שני כדורים לחמישה ימים ואם זה לא יעזור הוא אמר לעשות צילום רחם ובדיקת זרע לבעלי והאופציה השניה כבר לעשות את הבדיקות (עשיתי ברור הורמונלי ביום השלישי למחזור ויצא תקין ועשיתי גם מעקב זקיקים ויצא זקיק אחרי שתיית האיקאקלמין ) כששאלתי אותו מה הוא ממליץ הוא אמר לנסות שוב איקאקלמין. האם הייתי צריכה ללכת על הבדיקות קודם? (יש לי ילדה בת חמש שנקלטתי עליה תוך חודשיים) שאלה נוספת: האם מותר לעשות לייזר ביתי בזמן הנסיונות לכניסה להריון ובהריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול15/12/2008מה זה לייזר ביתי?
הייתי מציע בדיקת זרע וצילום רחם בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הזרעה 2שריתוש15/12/2008
אני מטופלת בפוריגון 125, בדיקות דם היום LHּ2.2 ESTRADIOL-870 PROGESTERON-1 היום אני אמורה להזריק שוב פוריגון וכנראה שההזרעה תהיה ביום רביעי. 1. האם הבדיקות תקינות? 2. האם הזרעה ביום רביעי נראה לך הזמן הנכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון
פרופ' שחר קול15/12/20081. כן
2. תלוי בזקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לאחר טיפול הפריה, דחוף!!מטופלת IVF15/12/2008
זאת הפניה הראשונה שלי לפורום למרות שאת לא ההפריה הראשונה שלי אתמול ביצעו לי החזרה מפתיעה משום שביום שישי וגם בשבת הודיעו לי שכנראה לא הצליחו להיווצר עוברים ואז ביום א בבוקר במפתיע הודיעו לי שיש לי עובר אחד בתחילה של 5 תאים וכשהגיע תורי בזמן ההחזרה הודיעו לי מהמעבדה כי גדל ל-7 תאים חזרנו הביתה ומאוד שמחנו אנו ובן זוגי מכאן שאתמול היה יום שמח עבורנו אחרי תקופה שבה כעסתי והייתי עצבנית עליו מאוד (כנראה ההורמונים) בקיצור בלילה משהו בנינו התחמם וקימנו יחסים אנלים מלאים ולאחר שהוא גמר הוא סייע לי באופן ידני אני רוצה לציין שלפני הפעם הזו ניסינו פעמיים (מין אנאלי) וההצלחה היתה חלקית ומאוד כואבת לעומת אתמול שהיתה מדהימה כלל לא כאב נהפוכו בקיצור האם הרסתי את סיכויי ההפריה? למרות שלא היתה חדירה לנרתיק אבל כן גמרתי! אני מאוד מקווה שלא הרסתי אנא תשובתך הדחופה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופלת שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008לא הרסת.
זה לא ישפיע על התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוש תוצאות בדיקת זרעשני15/12/2008
אני בת 25 ובעלי בן 28 אנחנו מנסים כבר 9 חודשים להכנס להריון אני נבדקתי והכל תקין בעלי עשה בדיקת זרע ואלו התוצאות : VISCOSITY HIGH PH 8.1 VOLUME 3.5 ML CONCENTRATION 16 MILLION/ML MOTILITY 1 HR 37% 4HR 11% VITALITY 1HR 70% 4HR 63% MORPHOLOGY 0% היתי שמחה לדעת מה אומרות התוצאות ? ומה עושים מכאן ? ע"פ מה שהבנתי התוצאות אינן טובות ואין אפשרות להריון טבעי האם זה נכון אודה לתשובה בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008חריגה במיוחד התוצאה של 100% פתולוגים.
יש לחזור על הבדיקה עוד 2 - 3 שבועות.
מומלץ ברור בן הזוג: היסטוריה רפואית רלונטית, בדיקת אורולוג, סונר אשכים, פרופיל הורמונאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהרינה15/12/2008
שלום רב, ביום רביעי עברתי הזרעה והבנתי שלאחר מכן צריך לקיים יחסים יום אחרי יום או יום כן יום לא. ביום שישי בערב קיימנו יחסים ביום שבת ויום ראשון לא הסתדר ווהיום על הבוקר קיימנו יחסים שוב, האם זה יכול לפגוע בתהליך? אודה על תשובתך מכיוון שזאת כבר ההזרעה הרביעית ואני לא רוצה שמשהו יפגע בתהליך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008אם ההזרעה בוצעה באופן מתוזמן היטב, הרי לקיום יחסים זמן כה רב לאחר הביוץ אין משמעות מבחינת תוספת הסיכוי להריון.
יש לזכור כי הביצית שומרת על יכולת ההפריה שלה במשך כ- 12 - 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
רינה16/12/2008זה פגע לי בתהליך או שזה שקיימנו יחסים באותו היום ובמשך היומיים אחרי זה עזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פגע
פרופ' שחר קול17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי החזרהיעל15/12/2008
האם זה קריטי להחזיר מופשרים בהתאם לגילם, כלומר להחזיר עוברים בני יומיים, יומיים אחרי הביוץ? אני שואלת מכיוון שמחזירים לי עוברים, במעקב טבעי, על סמך הערכה של מועד הביוץ (בדיקות דם יום כן יום לא במקום יום אחרי יום). לכן ישנה אפשרות שהעוברים יוחזרו יום אחד מוקדם מדי. האם זה פוגע בסיכויי ההשתרשות/הצלחה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008אין מחקר מסודר שבדק את השאלה, שכן אין סיבה טובה שלא לבצע את ההחזרה ביום הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה ימים אמור להיות דם השרשהmimi115/12/2008
לפני האיחור או אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ' שחר קול15/12/2008דימום מהשרשה הוא מיתוס שלם שהולך וניבנה ומתעצם עד אין גבול....
בשורה התחתונה - לרוב בכלל לא קיים....
בוודאי לא "אמור להיות".
מציע לרדת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"ר קולמירי15/12/2008
אני אחרי 18 יום מהזרעה שלישית, היום עשיתי בדיקת בטא ואלה התוצאות: mIU/ml 202 אני מבינה שזה אומר הריון (דרך אגב אתה זה שביצעת את ההזרעה (-:) שתי שאלות: 1. מתי אני אמורה לעשות עוד בדיקת בטא והאם אני צריכה עוד הפנייה אליה????? 2. ביום ההזרעה אמרת ובמידה ויש הריון אני אמורה לחזור אליך, אז למתי אני אמורה לקבוע תור??? תודה רבה מראש על התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מירי15/12/2008יש לי גם כאבים ברחם כמו התכווצויות. האם זה טבעי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי שלום
פרופ' שחר קול15/12/2008שיהיה במזל!
אפשר לוותר על הבדיקה השניה.
מציע להגיע ל.א.ס. עוד 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקהמאיה15/12/2008
האם צריך להזריק דקא 0.1 בבטן (כמו גונל F) או שצריך לללכת לאחות להזרקה בישבן..? האם זה מגיע בעט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה
פרופ' שחר קול15/12/2008לא מגיע כעט.
הזרקה תת עורית, אפשר בבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)