מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה- דחוףמיכל16/12/2008
קודם כל תודה רבה על היחס והסבלנות ושאלה אחרונה האם הגיוני הזרעה 9 שעות אחרי הזרקת אוביטרל???? (שוב אחרי 6 ימים גונל אף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' שחר קול17/12/2008כן, אך לרוב בנוסף להזרעה מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לבדיקת הריוןפרלה16/12/2008
שלום! ביצעתי בדיקת הריון הבוקר ותוצאת ה-BETA-HCG יצאה לי 187.9 האם אני בהריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
שריתוש16/12/2008ברור שאת בהריון. מעל 10 זה נחשב הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור???
פרלה16/12/2008זה כזה ברור??? כי הרבה זמן אני מנסה לכנס להריון ואני עדיין לא מאמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור???
פרלה16/12/2008זה כזה ברור??? כי הרבה זמן אני מנסה לכנס להריון ואני עדיין לא מאמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בטוח בהריון.. שיהיה בהצלחה.. אמן
נעמה16/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעה 2שריתוש16/12/2008
טופלתי בפוריגון, נאמר לי להזריק אוביטרל היום - הזרקתי ב- 17:30. בדיקות דם היום: E2 - 1413 PROGESTERON - 1.5 LH - 4 . זקיקים - אחד 20 ושני 17 ועוד כמה יותר קטנים, מחר אני אמורה לבצע הזרעה. 1. האם הבדיקות תקינות ומתאימות לבצע הזרעה? 2. האם הפרוגסטרון לא נמוך? 3. באיזו שעה כדאי לבצע את ההזרעה? והאם צריך הזרעה אחת או שתיים? מודה מראש על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול17/12/20081. כן
2. תקין
3. הזרעה אחת, 36 - 40 שעות לאחר האוביטרל. לא טעות לבצע 2 הזרעות. אם הזרע לקוי - רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הזרעה
שריתוש17/12/2008הזרקתי אוביטרל אתמול בשעה 17:30 והיום בשעה 14:00 בוצעה הזרעה. האם זה לא מוקדם מידי? אמרו לי לבצע רק הזרעה אחת ולא שתיים - יכול להיות שביצעתי את ההזרעה מוקדם מידי ופיספסתי? כדאי לקיים יחסי מין מחר כדי לתפוס את הביוץ? מפחדת שפיספסתי את המועד הנכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'קוזי ויין אחרי החזרת עובריםשיר16/12/2008
שלום אני כשבוע אחרי החזרת מוקפאים. האם מומלץ להימנע מלהכנס לג'קוזי או משתיית יין בימים אלה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול16/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית פוריותלירן16/12/2008
שלום אני ובעלי מנסים כשנתיים להיכנס להיריון ללא הצלחה.המחזור שלי אינו סדיר. נשלחתי לעשות בדיקות הורמונליות ביום השלישי למחזור ואלו הן התוצאות: oestradiol plasmatique 117 picog/ml LH:9,7 UI/L PROGESTERONE :0,2 NG/ML PROLACTINE :8 NG/ML F.S.H 11,8 UI/L INHIBINE B 26 PG/ML AMH :0,30 NG/ML רציתי לציין שאני מתגוררת כרגע באירופה, ועל פי חוות דעת רפואית שקיבלתי כאן אני צריכה תרומת ביצית. האם אתה חושב שיש לי סיכוי להיכנס להיריון בצורה אחרת (טבעית או הפרייה)? תודה רבה לירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירן שלום
פרופ' שחר קול16/12/2008הבדיקה לא מתאימה ליום 3 של המחזור בשל רמה גבוהה יחסית של אסטרדיול.
יש לברר הנורמות המקומיות של AMH ואינהיבין.
כמובן שיש לדעת שורה ארוכה של פרטי מידע נוספים, כגון גיל, הריונות קודמים, סדירות מחזור , אולטרסאונד ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלגלית16/12/2008
שלום רב, אני צריכה להזריק אוביטרל היום יום שלישי בשעה 01:00 בלילה , ולבוא לשאיבה ביום חמישי בשעה 9:00 בבוקר, הבנתי שהשאיבה צריכה להתבצע עד 36 שעות מההזרקה, האם זה לא מאוחר מידי ועלול להתרחש ביוץ ספונטני? תודה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול16/12/2008השאלה לא ברורה שכן יעברו רק 32 שעות בין זריקת האוביטרל לבין השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה ביוץ?***16/12/2008
שלום, במעקב סביב הביוץ התקבלו התוצאות הבאות: E2 1418 PRO 4.3 LH 14.3 באותו ערב התבקשתי להזריק אוביטרל אחד. למחרת תוצאות בדיקת הדם היו: E2 767 PRO 6 LH 24 ולמחרת עשיתי שוב בדיקה ותוצאות בדיקת הדם היו: E2 323 PRO 11.1 LH 6.4 שאלתי היא האם מתוצאות בדיקות הדם ניתן לדעת שהיה ביוץ? האם הזרקת אוביטרל מחייבת קיומו של ביוץ או שלא בהכרח? האם ערכי הפרוגסטרון שלי בכלל ובבדיקה השלישית בפרט לא נמוכים מדי ואולי מראים שלא היה ביוץ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ביוץ.
פרופ' שחר קול16/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר תמיכהאיריס16/12/2008
ברוצני לדעת מתי יגיע המחזור לאחר שקיבלתי תשובה שלילית ושאלה נוספות מתי לחזור לטיפול נוסף האם צריך לקחת תקופה בתודה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול16/12/2008המחזור צפוי תוך ימים ספורים.
לגבי טיפול נוסף - מציע להתייעץ עם הרופא המטפל שכן התשובה תלויה באופי הטיפול שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין?טל16/12/2008
שלום אני אחרי הפריה ראשונה, בדיקת דם ראשונה הראתה בטא -38, ואח"כ ירד, נאמר לי להפסיק הגסטון , ויומיים אחרי הבטא עלתה ל-90, עדיין לא קיבלתי וסת, ברצוני לדעת מה קורה במצב זה שהבטא לא יורדת ? מה האפשרויות? אודה על תשובה בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול16/12/2008יש לברר 2 מצבים:
הריון תוך רחמי שאינו תקין.
הריון חוץ רחמי.
לכן מציע להמשיך מעקב צמוד וקפדני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא עולה
טל18/12/2008קודם כל תודה רבה ד"ר קול על תגובתך. בדיקת דם שלישית היום -בטא ממשיכה לעלות -116,אתמול קיבלתי ווסת, זה לא אמור לתת סימן שהכל נגמר? מתי אפשר לדעת בוודאות אם יש הריון חוץ רחמי? תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול22/12/2008קשה לדעת, לכן ממליץ המשך מעקב קפדני.
דימום אינו סימן שהכל נגמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים?טל16/12/2008
ד"ר שלום. השבוע עברתי הזרעה ראשונה מבנק הזרע (אין לי נתונים על איכות הזרע). קיבלתי אורביטרל וההזרעה התקיימה 38 שעות אחרי. היה רק זקיק אחד והזרעה אחת. האם אלו נתונים קלושים להשגת היריון? במידה ולא יושג היריון, אני די מבולבלת וההחלטה בידי לדברי הרופא, אם כדאי כבר בחודש הבא לקבל הורמונים לעודד מספר רב יותר של זקיקים. אני בת 35, מחזורים סדירים, עפ"י בדיקות הדם אין בעיה. תודה על הכוונתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול16/12/2008הנתונים טובים להשגת הריון.
מציע להמשיך טיפול על בסיס מחזור טבעי.
לא רצוי להסתכן בריבוי עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים? המשך
טל16/12/2008תודה על התשובה. זו גם הגישה שלי - נסיונות טבעיים. העניין שבעבר היו לי הרבה בעיות הורמונליות ואני גם מטופלת באלטרוקסין. במשפחה כולם בהפריות... המון בעיות פריון. כרגע אני מאוזנת והכל תקין. בהזרעה השניה, אם אצטרך, אהיה 4 ח' לפני גיל 36. הבירוקרטיה בבנק הזרע מאד מתישה, העלויות הכלכליות גבוהות ולכן אין לי התנגדות להיריון אחד עם תאומים מאשר להתחיל בגיל 38 שוב נסיונות להרות לילד שני. השאלה שלי, אם המצב יהיה זקיק אחד גם חודש הבא, מה הסיכויים בהזרעה (ללא הורמונים) להיקלט ? ושאלה שניה, מה עדיף, תזמון ביוץ עם אורביטרל והזרעה אחת (כמו שעשיתי החודש) או ביוץ טבעי ושתי הזרעות יום אחר יום. תודה שוב מקרב לב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרוןאירנה16/12/2008
שלום! אני אחרי טיפול IVF ב 2.12.2008 היתה החזרת עוברים ב13.12 היתחיל דימום קל ו עדיין ממשיך ב14.12 רמת HCG-B 48 פרוגסטרון 60.40 היום ב16.12 רמת HCG-B 119 אבל פרוגסטרון ירד ל55.50 אני מקבלת נרות פרוגסטרון-UTROGESTAN-200 פעמיים ביום בוקר 400 וערב 400 דימום קל נימשך בלי כאבי בטן מה זה יכול להיות ?למה פרוגסטרון ירד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה שלום
פרופ' שחר קול16/12/2008הירידה היא מינורית וחסרת משמעות.
עליית הבטא - סיבה לאופטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הזרקהמאיה16/12/2008
בוקר טוב, אני צריכה להזריק דקפפטיל 0.1 במשך שבועיים. האם אפשר להזריק בבוקר? האם בהמשך כשאזריק גם גונל F ההזרקה של שניהם תצטרך להיות באותה השעה? (כי למיטב הבנתי גונל מזריקים בערב...?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעה
פרופ' שחר קול16/12/2008אפשר גם בבוקר.
בהמשך אפשר לפצל ההזרקה: בוקר דקפפטיל, ערב - גונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליעינת16/12/2008
נשלחתי לבצע פרופיל הורמונלי ביום 3-5 למחזור,בעקבות חשד לשחלות פוליציסטיות (עפ"י תמונת אולטרסאונד) ואי סדירות של המחזור לאחר הפלה בשבוע 12 (הופיע לאחר 40 יום מההפלה ואחרי 37 יום במחזור הבא). יש לציין שהמחזורים שלי לפני ההפלה היו סדירים (כל 30 יום),אני בד"כ מרגישה את הביוץ ולא סובלת מהשמנה,שיעור יתר או אקנה. עד לתור אצל הרופא שלי בעוד שבוע וחצי, אשמח להסבר על תוצאות בדיקת הדם ביום 5 למחזור (בת 32,אם זה רלוונטי). ESTRADIOL(E2) 120.00 PMOL/L FSH 4.93 MIU/ML LH 5.65 MIU/ML PROGESTERONE 0.50 NMOL/L TSH 0.97 UIU/ML שאלה נוספת: בחודש שעבר הרופא הציע כדורים ל"השראת ביוץ",כדי להגביר את הסיכוי להריון. האם באמת צריך? הייתי מעדיפה לא להכניס לגוף חומרים מיותרים אם אין צורך אמיתי. להריון הראשון נקלטתי בחודש הנסיונות הראשון ומאז ההפלה עברו בסה"כ 3 חודשים. האם אפשר לחכות עם ההתערבות התרופתית ולתת לגוף צ'אנס להתאפס או שיש גורם שבגללו מומלץ להתחיל בכל זאת (גיל,בדיקות וכיו"ב). תודה מראש, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול16/12/2008בשלב זה נראה סביר לאפשר הריון ספונטאני.
הבדיקה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
עינת16/12/2008ואם אפשר, 2 שאלות המשך: 1. פרופיל תקין, כלומר לא מתאים לשחלות פוליציסטיות? 2. במידה ולא יושג הריון ספונטני, מתי כדאי להתחיל בירור מקיף יותר ? תודה רבה, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/12/2008אם יש ביוץ סדיר אין משמעות גדולה מידי למראה השחלות בא.ס.
אם בתום שנה של ניסיונות אין הריון - מומלץ להתחיל ברור מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול
עינת17/12/2008נראה שהתפספסו השאלות המשך שלי. אשמח אם תוכל לענות. תודה עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הזרעה וחוות דעת שנייהמיכל15/12/2008
שלום רב לאחר טיפול של גונל אף 6 ימים של 112 מהיום החמישי למחזור ביום ה10 מצאו 3 זקיקים בגודל 16 14 13 נאמר לי לקחת אוביטרל ביום ה 11 למחזור ונקבעה הזרעה ליום ה 12 וה 13 למחזור יש לי מספר שאלות ואודה על חוות דעת שנייה מאחר ואני מאוד מבולבלת 1- האם לפי דעתך התיזמון נכון ??????????????? (מכיוון שהבנתי שעושים הזרעה אחרי 36 שעות מיום לקיחת האובטירל?? ולמה בעצם לפני הביוץ 2- האם הזקיקים יגיעו לגודל המתאים תוך יומיים וייבייצו???? והאם גודלם מתאים להזרעה??? 3- מה הסיכויי להריון תאומים? 4- אחרי כמה זמן מלקיחת הגונל אף הוא משפיע על הזקיק? אודה לך על תשובה ערב טוב מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול16/12/20081. כן, לא טעות לתת עוד יום גונל ולדחות הכל ב - 24 שעות. אם עושים 2 הזרעות - אין חשיבות לתיזמון מדויק לפי האוביטרל. זה לא IVF.
2. יש לקוות...
3. אין דרך לתת תשובה מספרית בלי לדעת את מלוא המידע.
4. השאלה לא ברורה. ההשפעה של הגונל על הזקיקים היא רציפה, החל מתחילת גירוי השחלות, ולכל אורך משך הגירוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה סליחה אבל אנ י קצת מבולבל
מיכל16/12/2008דר בן שחר הנפלא תודה על ההתיחסות אבל עדיין... יש בילבול 1--האם עושים בדרך כלל 2 הזרעות או מספיקה אחת?? 2-מה זאת אומרת- "לא טעות לתת עוד יום גונל ולדחות הכל ב24 שעות" - סליחה לא הבנתי 3-האם אפשר להזריק גונל ואחרי 8 שעות אוביטרל האם זה בסדר והאם יש לזה השפעה עדיין? אם למחרת יש הזרעה 4- בכמה מ"מ גודלים זקיקים מדיי יום? סליחה על הבילבול תודה ויום נפלא נ.ב- אין לנו שןם בעיה מיוחדת אנחנו בגדר הלא מוסברים 3 שנים מנסים להיכנס להריון בעבר היתה הפלה אחת ספונטנית!
פרופ' שחר קול16/12/20081. לרוב מספיקה אחת.
2. רפואת פריון אינה מדע מדויק.
3. אפשר.
4. הגדילה אינה לינארית לכל משך השלב הפוליקולארי, אלא הופכת לאקספוננציאלית לקראת הימים האחרונים שלפני הביוץ. קצב הגדילה גם משתנה לפי גיל האישה, בעיקר באותו שלב מאוחר של הגדילה הסופית לקראת ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תשובהשני15/12/2008
אודה אם תוכל לפרט יוטר מה זאת אומרת 100 פתלוגים .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' שחר קול16/12/2008אין צורות זרע תקינות. כל תאי הזרע נמצאו פגומים מבחינה מורפולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)