מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחוצה מאודליה11/12/2008
שלום! ביום ביום שלישי2/11 אוביטרל וביום רביעי 4/11 הזרעה היום בבדיקת הריון ביתית שני פסים יכול להיות שיש עדיין שאריות של אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא! זה יותר מחודש...כנראה הריון!!!
פרופ' שחר קול11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים - שלוש שאלוענת10/12/2008
שלום לכל הרופאים. אנו מנסים להיכנס להיריון מזה כעשרה חודשים. בחודש האחרון אני נוטלת איקוקלמין. כמו כן, ביצעתי השבוע מעקב זקיקים והתוצאות האחרונות להלן: שחלה ימנית - 18מ"מ שחלה שמאלית - 22מ"מ עובי רירית - 3.6מ"מ דוגלס - אין. מעיון בשאלות קודמות בפורום, אני מסיקה כי אני לפני ביוץ. יחד עם זאת, אני חוששת שעובי הרירית נמוך מדי. שאלותי: 1. אשמח לקבל הסבר קצר לגבי משמעות נוזל דוגלס ואי קיומו אצלי. 2. האם יש סיכוי לקליטת הריון עם עובי רירית נמוך כל כך? 3. מה ניתן לעשות על מנת להגדיל את עובי הרירית? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי10/12/2008הרירית מתעבה כתוצאה מהשפעת האסטרוגן. רמת האסטרוגן קשורה במס' הזקיקים ובגודלם. נוזל בדוגלאס יכול להופיע מס' שעות לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
ענת11/12/2008בוקר טוב. ראשית, תודה על התגובה המהירה. שנית, לגבי עובי הרירית - האם עליי לצפות שהיא תתעבה בהמשך? לאיזה עובי היא יכולה להגיע אם כרגע היא 3.6 ואני לפני הביוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענת
ד''ר דוד ישי11/12/2008הרירית אכן תתעבה. רירית תקינה נעה בין 7 ל - 15 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי10/12/2008
אם יש לי הדבקויות זה סימן בחצוצרות אז זה סימן שיש תהליך דלקתי באגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה התבלבל הניסוח
מירי10/12/2008אם יש לי הדבקות בחצוצרה זה סימן שיש לי תהליך דלקתי באגן? או שזה לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום eve
ד''ר דוד ישי10/12/2008הדבקויות יכולות להיות קשורות לדלקת, ניתוח באגן או אנדומטריוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץורד10/12/2008
ד"ר שלום! יש לי 2 בנים ואני מאוד רוצה בת, קראתי כי על מנת להגדיל את הסיכוי לבת כדאי לקיים יחסים לא ביום הביוץ, לכן אני מבצעת בדיקת ביוץ ביתית. לפי הבנתי מהרגע שמופיעים 2 פסים זהים לוקח 24 שעות עד שמתרחש ביוץ. אתמול 9.12 ביצעתי בדיקה ב17:30 והבדיקה היתה שלילית. היום בבוקר ביצעתי בדיקה שנראתה חיובית, ביצעתי בדיקה גם בערב על מנת להיות בטוחה שהבדיקה חיובית אבל הפס בT היה פתאום חלש יותר . אני מבולבלת ולא יודעת לאיזו מהבדיקות להתייחס מה יכולה להיות הסיבה לכך שבבוקר הבדיקה חיובית ובערב שלילית ? האם יכול להיות שאני כבר בביוץ ולכן הפס נחלש? ( כי הLH יורד כשמתחיל הביוץ). יכול להיות שבזמן קצר כ"כ התחיל הביוץ למרות שלא עברו 24 שעות מהבדיקה החיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי10/12/2008כדי להגדיל את הסיכוי לבת צריך לקים יחסי מין רחוק לפני הביוץ (כיומיים לפני ). אלה סטיות אפשריות בבדיקה סביר להניח שהביוץ יהיה כ 24 שעות לאחר הופעת הבדיקה החיובית החזקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקת אולטרסאונדקרן10/12/2008
לפני כחודשיים עברתי גרידה של הריון שלא התפתח אחריו קיבלתי םעמיים מחזור ואחרי כשבוע היה לי דימום. נשלחתי לעשות בדיקת אולטרסאונד אגן קטן אני רוצה לדעת מה אומרות התשובות: ווגינילי- רחם אחורי בממדים 59 מ"מ, עובי 47 מ"מ, רוחב 54 מ"מ עובי הרירית: 7.6 מ"מ טפולות- מימין שחלה ימינית הודגמה בממדים 41 * 21 מ"מ זקיקים קטנים בעיקר בהיקף השחלה בקוטר 10 מ"מ, שחלה שמאלית הודגמה בממדים 32 * 22 מ"מ בתוכה זקיקים קטנים רבים בקוטר 11 מ"מ נראה מעט נוזל בדוגלס. אני רוצה לדעת מה הסיכוי להכנס להריון החודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי10/12/2008לא ניתן לנבא לפי הבדיקה את הסיכוי להריון. מה שאפשר לומר זה רק שעדיין לא החלו להבשיל זקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני PGDx10/12/2008
שלום רב אני לפני PGD (בשל X שביר) במשך השבוע האחרון הייתי מטופלת בדקפפטיל ואסטרופם ויסמין. הרופאה שלי אמרה לי להפסיק את היסמין ביום שני האחרון, ואת האסטרופם להפסיק ביום השני של המחזור. כלומר - המחזור עוד לפני... לא ברור לי מדוע נאמר לי להתחיל בטיפול של דקפפטיל ואסטרופם - אם המחזור עוד לפניי ויהיה לי במילא מחזור ? אני בנוסף לא מבינה מדוע עליי לעבור טיפול אם אין לי כל בעיה בפוריות (מדוע לא לתת לי תרופות שגורמות לי לבייץ יותר - וזהו?) אשמח מאוד לתשובה (לצערי הרופאה שלי לא נתנה לי הסבר מפורט בטענה שזו התוכנית שמתאימה לי - ובכל זאת אני לא רוצה להעמיס על הגוף שלי דברים כ"כ קשים) תודה רבה ולילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' שחר קול11/12/2008PGD מחייב ביצוע גירוי שחלות ושאיבת ביציות בהליך של IVF.
קשה לי להבין איזה פרוטוקול את מקבלת.
בוודאי לא אוכל לתת הסבר מפורט במקום הרופאה.
בכל מקרה, התרופות שאת מקבלת אינן "דברים קשים".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקס שביר
חדשה11/12/2008אני גם נשאית איקס שביר וגם לי אין בעיות פוריות אבל בכל זאת עושה את הטיפול כמו כולם אבל תשאלי את הרופאים בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם.דחוף!!!ענת10/12/2008
שלום,היום עשיתי בדיקת דם והתוצאות הן: estradiol e2 urgent 1940 progesterone urgent 23 lh urgent 44.2 מה אומרות התוצאות האם סיכויי טוב להיכנס להריון?? והאם התוצאות מבשרות טוב????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי10/12/2008תבדקי שוב את התוצאות. הצירוף של פרוגסטרון 23 עפ LH 44 לא נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
ענת11/12/2008התוצאות הן: LH URGENT 44.2. PROGESTERONE URGENT 23 ESTRADIOL E2 URGENT 1940
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?????????
ענת12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםחנה10/12/2008
שלום, אני כשבוע לאחר צילום רחם . יומיים לאחר הצילום הכל היה בסדר ורק ביום השלישי התחילו לי כאבי בטן קשים ביותר + בחילות ודימום . אני מדממת כבר 7 ימים. 1.האם זה בסדר? נכון לרגע זה רק כאבי בטן שעוברים לאחר נטילת אופטלגין 2.יום לאחר הצילום קיימתי יחסים - האם יש אפשרות להריון יום לאחר צילום רחם? כשיש עוד בגופי יוד? תוצאות הבדיקה = הכל תקין. אודה לתשובות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנה
ד''ר דוד ישי10/12/2008את צריכה להבדק. יתכן שהתפתח זיהום שמחייב טיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ערב טוב-דחוף!שפרה10/12/2008
אני היום 4 ימים לפני שאיבה.נצפו היום (יום רביעי) 9 זקיקים רובם בין 17-19 ס"מ. הוחלט על שאיבה יום ראשון. 1.האם מותר היום לקיים יחסי מין או מסוכן? 2.מדוע מחכים איתי כ"כ הרבה? למה לא שואבים מחר ,אם יש הרבה ביציות וגדולות יחסית? יש משמעות לגדל אותם יותר לבין התוצאה אח"כ של איכות העוברים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי שלום
פרופ' שחר קול11/12/20081. עדיף להימנע.
2. זקיקים מעל 17 ממ נחשבים "בשלים" לשאיבה. מציע לשוחח עם הרופא המטפל לגבי השיקול לשאוב ביום א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה עם טיפולי פוריות-דחוףטולי10/12/2008
שלום, אני 5 ימים אחרי הזרעה. חטפתי דלקת גרון +הצטננות. רופא משפחה רשם לי אנטיביוטיקה מוקסיפן. ואני גם לוקחת אקמול סינוס. האם זה יכול לפגוע בעובר במידה ויש הריון.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי10/12/2008את יכולה להשתמש באנטיביוטיקה. אבל אני מעדיף שתתמשי באקמול רגיל ולא באקמול סינוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט ביציותיעל10/12/2008
היום הייתה שאיבה וגיליתי כי מתוך שישה זקיקים גדולים (12-18 מ"מ/ל) נשאבו לי רק שלוש ביציות. רירית 11.5 תלת שיכבתית. IVF קודם נשאבו לי 5 מ-6. אני לאחר פרוטוקול טיפולים ארוך (27 יום דקא, 9 ימים גונל 300 ולאחר מכן 5 ימים מינוגון 300, 2 אוביטרול יומיים לפני השאיבה. הסיבה ל- IVF + ICSI היא ספירת זרע נמוכה מאוד - sever OTM. זה מאוד תיסכל אותי היום שרק שלוש ביציות נשאבו לאחר תהליך כל כך ארוך וכואב. מה יכולה להיות הסיבה? האם לא עדיף במקרה כזה לשאוב על-פי מחזור טבעי? מודה על ההתייחסות יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי10/12/2008זקיק גדול ( שיש לו פוטנציאל ליצר בייצית ) הוא זקיק שגולו לפחות 17 מ"מ. יתכן שאת זקוקה למינון מעט גבוה יותר כדי ליצר יותר בייציות . במחזור טבעי הסיכוי להגיע למצב שבו לא נשאבת בייצית או שהבייצית אינה טובה הוא גדול יחסית. הטיפול במחזור טבעי הוא יותר מתסכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוגוןחסויה10/12/2008
שלום רב.. שאלה קטנה לגבי המונוגון ידוע לי שהמוצר לא צריך להיות בקרור אך בטעות הכנסתי אותו עם כל התרופות האם הוא כבר לא ניתן לשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי10/12/2008ככל שידוע לי אין בעיה עם שמירת התכשיר בקירור. אבל כדאי לפנות לחברת התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותלימונית10/12/2008
לרופאי הפורום היקרים שלום רב, IVF פרוטוקול קצר. לוקחת צטרוטייד בד"כ בשעה 8:00, ומנוגון סביבות 17:00 - 17:30. מחר מוזמנת בבוקר לבדיקות בביה"ח. האם אפשר לקחת חד פעמי את הצטרוטייד בשעה 6:30 ולמחרת לחזור לשעה 8:00, או שאצטרך להמשיך לקחת בשעה 6:30? שאלה מתחום אחר: האם כאשר אומרים שנותנים 4 אישורים בשנה לטיפולי IVF, הכוונה היא למחזורים שלמים של גירוי-שאיבה והחזרה, או שגם מחזורי החזרת עוברים נספרים בספירה הזו? בתודה מראש לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לימונית10/12/2008החלק האחרון בשאלה השנייה, מתייחס להחזרת עוברים מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חוששת.
ד''ר דוד ישי10/12/2008את יכולה להקדים מעט את הזריקה של הצטרוטייד באופן חד פעמי. ואח"כ לחזור לשעה הרגילה.
מדובר ב 4 מחזורי שאיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימייםנעמי10/12/2008
שלום, אני בת 22, ללא ילדים. בתוך שנה וחצי נכנסתי פעמיים להריונות (ספונטניים), ושניהם הסתיימו בערך בשבוע 5-6, עם תחילת הדימומים עשיתי אולטרסאונד וראו ממצא שהעלה חשד לחוץ רחמי, אבל בשתי הפעמים ההריונות הסתיימו ללא התערבות. עשיתי צלום רחם שהראה מעבר תקין בשתי החצוצרות. המחזור שלי דופק כמו שעון כל 29 יום, ומעקב זקיקים הראה שקיים ביוץ. יכול להיות שבעיה באיכות הזרע של בעלי (לא שאני יודעת על כזו, אבל לא בדקנו) תגרום להריונות שלא להתפתח? מה זה כן יכול להיות?? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי
ד''ר דוד ישי10/12/2008יש בירור מאד מוגדר למצב של הפלות חוזרות. אני חושב שלאור גילך כדאי לתת צ'אנס להריון נוסף לפני שעושים את הבירור. זרע מאד פתולוגי יכול להיות אחד ההסברים להפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלחוצה10/12/2008
נמצאת בשבוע 8 לאחר טיפול IVF,היום כשהלכתי לבצע אולטראסונד נצפה שק עם עובר ודופק,אך יחד עם העובר,צמוד לדופן השק <בנפרד מהעובר>נצפה גם החזר אקוגני בגודל 22*19. כששאלתי את הטכנאית לפשר הממצא,אמרה כי צריך לעקוב אחרי זה. שאלתי היא קודם כל מהו בעצם ההחזר האקוגני?והאם הוא יכול להעיד על הריון לא תקין? בבקשה,ענו לי בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חוששת
ד''ר דוד ישי10/12/2008קרוב לודאי שזה ממצא חסר חשיבות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)