מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפתחות ההריוןהילה07/08/2008
לרופאים שלום החזרת עוברים ב 14/07 והתשובה הייתה חיובית לשמחתי בתאריך 3/08 בדיקת דם רמת הבטא הייתה 877 ועקב כאבי בטן חזקים הופנתי לבדיקת אולטרסאונד ונראה שק עוברי בגודל 2 מ"מ לאחר כיומיים בדיקת דם חוזרת ורמת הבטא הייתה 1553 ולדעת הרופא המטפל הכפלת הבטא אינה מספקת . אתמול בתאריך 6/08 עשיתי בדיקת אולטרסאונד חוזרת ונראה שק עוברי בגודל 3.8 מ"מ האם לפי דעתך יש מקום לספקות לגבי הריון זה והאם הכפלת הבטא אינה מספקת מספיק בהתאם לשבוע 4 של ההריון ? והאם יש צורך לחזור על בדיקת הדם ? קצת מתוחה מהמצב אשמח אם אענה תודה והמשך ערב טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008בשלב זה יש מקום למעקב על בסיס בדיקות אולטרסאונד.
אם הכל תקין צפוי דופק עוברי בעוד שבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס פעמים ולא קיבלתי תשו-נוזלברחםדגנית07/08/2008
שלום רב לפני כ4 שנים ילדתי בניתוח קיסרי ואז החלו דימומים ולא הצלחתי להרות בשנית פניתי לרופא נאמר לי הורמונלי נתנו לי איקוקלומין לא הצלחתי הפנו אותי לטיפולי הפריה עשיתי שאיבה יצאו כ12 פעם 1 החזירו לא הצליח 1 פעם 2 2 לא הצליח פעם 3 3 לא הצליח פעם 4 3 לא הצליח ונשאר לי 3 . נתנו לי לקחת אסטרופם מאחר ולא חשתי בטוב החליפו לי לפרגינובה לקחתי כ חפיסה וחצי עליתי לאולטראסאונד ונאמר לי נוזל בחלל הרחם שוב המשכתי לקחת נאמר לי לעלות בדיקה שוב נוזל ברחם . כעת נאמר לי להמתין לקבלת מחזור ולאחר מכן לעלות ביום ה5 למחזור לבדיקה . איזו בדיקה הם מעוניינים לעשות? מהו הנוזל הזה ? האם הוא נוצר כתוצאה מההורמונים? האם כתוצאה מהניתוח הקיסרי לפני כ4 שנים? האם ניתן לבצע הפריה ללא לקיחת כדורים ?אם למשל אני מסרבת לקחת פרגינובה או אסטרופם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנית שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008ניתן לבצע מחזור הפשרה על בסיס מחזור הביוץ הטבעי, ללא כל טיפול הורמונלי.
לגבי הנוזל - יש לראות בדיוק מה מיקומו, אולי קשור לצלקת הניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת ניתוחית -ד"ר קול
דגנית08/08/2008שלום ד"ר האם גם לאחר 4 שנים יכול עדיים להישאר הנוזל כתוצאה מהצלקת? האם ניתן לעשות משהו אם זה הנוזל כתוצאה מהניתוח ?ומה ניתן לעשות? האם הנוזל הזה מונע כניסה להריון?חוסם? האם ייתכן שלקיחת הורמונים גורמים לנוזל ברחם ?זאת אומרת כנראה יותר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיסרי
דגנית08/08/2008מה עליי לעשות ?אני עובדת עצות מנסה להיכנס להיון האם זה מונע א ההצלחה?ניתן לתיקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירב שלום
פרופ' שחר קול08/08/2008הןפעת נוזל בחלל הרחם במהלך ההכנה לטיפול IVF אינה נדירה. ברוב המקרים הנוזל נעלם מעצמו. לגבי הצלקת הניתוחית - הבעיה היא בעיקר טכנית בעת ביצוע החזרת העוברים, שכן הצלקת עלולה לעוות את האנטומיה הרגילה, ולהקשות על פעולת ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחה זהה עם הורמונים ובלי?
דגנית08/08/2008האם הצלחה בטיפול עם הפריה מלאכותית שווה להצלחה בטיפול ללא הורמונים ? האם יש שוני בהצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים דומים.
פרופ' שחר קול08/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה 2סיגל07/08/2008
שלום, עברתי הזרעה שניה. מחזור סדיר. ביוץ טבעי. תוצאות בדיקות דם יומיים לפני ההזרעה: .5LH 10, פרוגרסטרון 2.9, אסטרדיול 796 זקיק בגודל 15 רירית 8.5 תוצאות בדיקות דם יום לפני ההזרעה: LH 19.8, אסטרדיול 804, פרוגרסטרון 3.4. ביום ההזרעה הזקיק טרם נפתח, לאחר ההזרעה, קיבלתי זריקת אוביטרול. בהזרעה הקודמת חשתי כאבים בבטן התחתונה, תחושת נפיחות, רגישות בחזה וכ'ו. הפעם התחושות הללו לא קיימות. האם זה מצביע על אי הצלחה או לחילופין הצלחה? כיצד בדיקות הדם מראות על תחילתו של ביוץ כשבעצם הזקיק לא נפתח? יכול להיות שזה מרמז על בעיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008תחילת עליית ה - LH מקדימה את הביוץ ב - 36 - 48 שעות.
אין להסיק מסקנות מהתחושות האישיות. הסיכוי טוב, כיוון שהזרע שורד זמן רב בגוף האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...קרן07/08/2008
אני בשבוע 6 + 1... אתמול הייתי אצל רופא והוא עדיין לא ראה דופק.. האם תקין? אמר לי לחזור אליו ביום שני. אני מאוד בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008המועד מאוד גבולי, לכן מציע לקבל ההמלצה ולשוב לבדיקה נוספת במועד שניקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור בהריוןלירז07/08/2008
שלום. אני נמצאת כ- 3 שבועות לאחר החזרת עוברים. זה אומר שאני בשבוע חמישי אם אני לא טועה. היום יש לי קצת כאבי מחזור. האם אפשרי או שאולי אני מעבדת את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008"כאבי מחזור" שכיחים מאוד , ואינם מנבאים את תוצאת ההריון.
מציע להמשיך בטיפול ובמעקב שניקבעו לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז09/08/2008היו כאבי בטן ולאחר מנוחה במשך יממה הכאבים פחתו. עדין מידי פעם יש כאבים. נקבע לי אולטרסאונד בעוד כ- 10 ימים.ועד אז אמרו לי להיעזר בסבלנות. האם אפשרי שהכאבים ימשכו. עד מתי יכול להיות יש כאבים? ומה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירז שלום
פרופ' שחר קול10/08/2008אם מדובר על כאב ממושך וחזק רצוי להיבדק ע"י הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון לאחר לידהיעל07/08/2008
שלום, בת 33. נכנסתי להריון לאחר 3 שנים של נסיונות וטיפולים (בסוף עם הפרייה). עכשיו מניקה את התינוק. רציתי לשאול איך כדאי לנהוג (בנוגע להנקה, תחילת טיפולים), במידה ואנחנו רוצים להביא ילדים נוספים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008לאחר סיום ההנקה אפשר לחדש טיפולי ההפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן צד ימין - IVFחגית07/08/2008
שלום, שמי חגית וכרגע אני עוברת את הטיפול השני ב IVF. הים זהו היום החמישי של התמיכה בקרינון ג'ל 8%. יש לי רוב הזמו כאבי בטן בצד הימני בייחוד. האם זו תופעה רגילה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008כאב חזק אינו נחשב לתקין. כאב עמום שכיח בימים שלאחר שאיבת הביציות.
הכאב אינו קשור לטיפול בקרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - והמשך לשאלה...
חגית07/08/2008תודה רבה על תשובתך, אך האם הבטן צריכה להיות מאוד נפוחה?. אני 5 ימים אחרי החזרה של 3 עוברים, כאשר שניים התחלקו ל 5 תאים ואחד התחלק ל 4 תאים עד ההחזרה. מתפללת שלפחות אחד ימשיך להתפתח טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול08/08/2008נפיחות משמעותית של הבטן יכולה להעיד על גירוי יתר שחלתי. רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץחסוי07/08/2008
שלום ביצעתי בוודאות ביום ה-3 למחזור בדיקת דם וערך ה-estradiol יצא 906,הבנתי שהמדד גבוה. על מה זה יכול להעיד? אציין שהוסת שלי מתחילה ישר בדימום חזק שנחשב למחזור ולא בהפרשות שצריך לא לספור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008יתכן והדימום אינו לאחר מחזור ביוצי.
יתכן ויש ציסטה שחלתית.
רצוי להיבדק ע"י הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון לאחר IVFYAEL07/08/2008
שלום רב, ב-23/7/08 החזרת מוקפאים והיום התברר שאני בהיריון. 1.באיזה שבוע אני? 2.באיזה שבוע רואים אם יש דופק ? 3.באיזה שבוע יודעים אם יש יותר מעובר אחד? תודה רבה ובמשך יום טוב שיהיה... סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין ש...
YAEL07/08/2008ווסת אחרונה ב-3/7/08
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיון שלום
פרופ' שחר קול07/08/20081. 4
2. 6
3. 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים מה?תותי07/08/2008
הי זו שוב אני תודה על היחס והתמיכה. מחר בעזרת השם אני עושה בדיקת הריון לאחר 12 יום בהם אני נטולת אנדומטרין בנרתיק 3 פעמים ביום(בוקר צהריים וערב), מאמש צצו כתמים חומים מעטים והיום בבוקר ממש על כל התחתון עד כדי כך ש"נאלצתי" לשים תחבושת. help אני ממש מודאגת האם הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותי שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008יתכן ומדובר על וסת.
בכל מקרה, יש לבצע בדיקת הדם ולהחליט על ההמשך בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי07/08/2008
שלום היום אני 5 ימים לפני המחזור יש לי כאבי מחזור באים והולכים! מרוב אי סבלנות עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצאה שלילי האם זה אומר שהפעם גם לא הצליח ?? או שבדקתי מוקדם מדי! מחזור אחרון 13.7.08 מחזור כל 27-30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008סבלנות - חיונית.
אין טעם בבדיקת הריון ביתית לפני שיש איחור במחזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה כואב???עוד אחת06/08/2008
שלום, אני חדשה בענייני פוריות. אנחנו מתחילים ישירות בהפריית מבחנה בלי כל מה שנהוג לעבור לפני, אז אני לא כל כך מבינה... אני יודעת שניתן לבצע שאיבת בייציות ללא הרדמה ורציתי לדעת איך בדיוק זה עובד (מה קורה בתוך חדר הניתוח)? האם זה כואב? נורא או רק קצת? אני לא מוכנה לעבור הרדמה, למרות שמדובר בהרדמה קלה, יש לי טראומה מהרדמות... בגלל זה ההתעניינות. תודה מראש, עוד אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אחת שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008ניתן לבצע שאיבה ב"טישטוש".
אין ספק שהרדמה כללית עדיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה הקודמתהילה06/08/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי גודל שק ההריון. האם אתה חושב שיש צורך בבדיקת דם נוספת מחר בבוקר למעקב אחר עליית הבטא או שאפשר להסתמך על בדיקות האולטרסאונד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד.
פרופ' שחר קול07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהליאן06/08/2008
שלום, אני פוליצסטית, בת 25, מטופלת באקוקלומין , אוביטרל , והזרעה. כרגע אני אחרי טיפול 3 של אקוקלומין , אוביטרל והזרעה, וממתינה לתשובה, מקווה שחיובית, בשבוע הבא. אני מגיבה טוב לאקוקלומין אך לא היה הריון. מקווה שהפעם זה הצליח. רציתי לדעת מה הביכוי להרות בסדרת טיפול שכזו בפעם השלישית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביב 15%
פרופ' שחר קול07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העוברהילה06/08/2008
לרופאים שלום החזרת 3 עוברים מופשרים ב 14/07 ב 3/08 הופנתי לבדיקת אולטרסאונד בעקבות כאבי בטן חזקים ובאולטרסאונד נראה שק עוברי בגודל 2 מ"מ והיום בתאריך 6/08 עשיתי אולטרסאונד חוזר וגודל שק העובר גדל ל 3.8 מ"מ . האם זה נראה בסדר הדברים ומתפתח כצפוי בהתאם לשבוע 4 של הריון ? אודה אם אענה ומקווה לטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול07/08/2008כן, צפוי דופק עוברי בעוד שבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)