מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסתורין...טלי30/06/2011
שלום רב,
אני בת 33 גרושה עם ילדה בת 7 ויש לי בן זוג גרוש בלי ילדים, אנו יוצאים כ- 10 חודשים.
לפני חודש וחצי עברנו לגור יחד אצלו בבית.
מה שמפריע לי זה שיש אצלו סוג של מסתורין מסוים,כך נראה לי:
אני אף פעם לא הכרתי את חבריו למרות שאין הרבה כאלה,אולי 2 /3 .
בנוסף,ועכשיו זה קצת ארוך יותר...:אנו הכרנו במקום העבודה,אני כבר לא עובדת שם והוא ממשיך.מאד הכחשנו את הקשר בינינו כי פחדנו כי יפטרו אותנו,גם הבהירו לנו זאת.
היה לי פייסבוק והוא ביקש לא להעלות שום תמונות שלו בפייסבוק .
אני הבנתי כי כן מותר להעלות תמונות שלי בבית הוריו תמונות של בתי ליד הרכב שלו-רכב חברה או תמונות שלי עם משפחתו.
לפני כחודש הוא טען שחבר מסוים ראה את התמונות ונבהל,אמר שהתמונות יכולות להגיע לעיניהם של הבוס הנוכחי שלו (אותו אחד שאיים בפיטורין אם יגלה כי אנו יחד) ודרש בכל תוקף כי אמחק את הפייסבוק וכך עשיתי.
אני מרגישה כאילו הוא לא רוצה שיקשרו אותי אליו בשום דרך .
האם זה נראה הגיוני/נורמלי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הביטחון שלך מול הפרטיות שלו
עדי בדיחי01/07/2011הי טלי,
אני חושבת שצריך להפריד בין שני אלמנטים שהעלת כאן: הביטחון שלך בקשר ובכך שהוא לא מתבייש בך (ולא בנסיבות של הקשר), והרצון החזק שלו לפרטיות.
הרצון לפרטיות בא לידי ביטוי גם בעינין החברים- שאת לא ראית אותם ולא היתה היכרות מסודרת. אם מתבייש בך, נגיד, זה לא מאוד מסתדר עם העובדה שלאחר 10 חודשים הוא איתך ביחד באותה דירה.. המגורים המשותפים לטעמי מסבירים הרבה על הרצון שלו להיות איתך ועל הרצינות שלו.
לגבי הביטחון שלך בקשר, נסי לברר האם את מרגישה דרך עוד התנהגויות שלו- אם יש עוד מקומות שבהם את חשה חסרת ביטחון לידו, אם זה דברים שהוא אומר, שפת גוף, איך הוא איתך ברחוב ובמקומות ציבוריים? האם הוא הפגיש אותך עם בני משפחתו? אלו קריטריונים שיכולים יותר לספר לך האם יש לך סיבה לדאוג לביטחונך ולוודאות של הקשר. האם הוא אדם דיסקרטי בעוד מובנים לגבי עצמו ובעוד מישורים שלא קשורים אלייך? יש לברר ורק אז להסיק לגבייך.
הסיפור עם הבוס כנראה מאוד הלחיץ אותו. גם העובדה שאת בחרת לעזוב את מקום העבודה, וגם העינין שהוא דורש שלא יהיה זכר לקשר רומנטי ביניכם בעיני העובדים והבוס - מלמד על הפחד שלו לגלות שהיה קשר. כנראה האיום היה גדול עליו, והוא מעדיף להסתיר ברמה זו את הקשר. השאלה היא שוב- האם הוא מסתיר את הקשר גם מול המשפחות, האם הוא מוכן להיפגש עם הקרובים אלייך, האם הוא מוכן להיחשף כלפי הסביבה איתך?
דבר אחרון, אין המלצה טובה יותר לי אלייך מאשר פשוט לדבר איתו. אני מניחה שאם את גרה איתו את מרגישה מספיק טוב ופתוח איתו. חשוב שתסבירי לו מה את מרגישה, ולהעלות את הנושא של הגילוי וההסתרה של הקשר- האם הוא יכול להבין את החשש שלך, שאולי את או הקשר לא מספיק טובים לו ולכן לא מוכן לחשוף ומסתיר את הקשר..? חשוב שתסבירי לו מה עובר עלייך.
בהצלחה רבה, אני בטוחה שתצליחי למצוא ערוץ תקשורת איתו.. ולשתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)