אני צריכה עזרה דחוף...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני צריכה עזרה דחוף...
    שירן
    04/07/2011

שלום,
    אני בת 24 נשואה + ילד בן 4 חודשים, הכרתי את בעלי לפני שנתיים ולאחר חודשיים של היכרות הוא הציע לי נישואים, התחתנו לאחר 10 חודשים ונכנסתי להריון חודשיים לפני החתונה, לא הספקנו בכלל להכיר אחד את השני , רק אחרי החתונה עברנו לגור ביחד, היינו בהתחלה מאוהבים ברמות מטורפות, הייתי בצבא קבע ולא היה לי טוב , הוא היה היחיד שנתן לי גב ויכולתי לבכות רק אצלו מהסיבה שההורים שלי לא רצו שאני יעזוב את הצבא, לא הקשבתי לאף אחד שאמר לי שאני קמה ומתחתנת מהר מידי, מבחיתני כולם אז דיברו שטויות ואף אחד לא הבין אותי.
    היום לצערי אני כמעט מצטערת על זה..אנחנו מאד מאד שונים ,במשך כל יום רבים שכל יום זה מגיע לפיצוצים..אני חושבת שאנחנו בכלל לא מתאימים, אני כבר ממש על סף יאוש, אני לא יודעת למי לפנות באינטרנט יש מלא יועצי נישואים אבל אני לא יודעת למי ללכת ואולי בכלל הבעיה היא אצלי אולי אני צריכה פסיכולוג משהו שמגיל קטן חשבתי ויותר נכון רציתי. אני מאד מבולבלת...
    אני חייבת את העזרה שלכם באופן דחוף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה דחוף...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני צריכה עזרה דחוף... - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    04/07/2011

שירן יקרה,

מעבר לעובדה שצר לי על שכך את חווה זוגיות וחיי משפחה, לצערי, לאור מה שבחרת לציין בפנייתך, לא אוכל להיות לך לעזר רב. אני לא יודעת כלום עלייך או על בעלך, רק זאת שאינכם מוצאים מכנה משותף ומרבים לריב.
    אולם, נראה כי עצה כזו או אחרת, כאן בפורום, לא תוכל לתת מענה הולם. לדעתי המצב אליו נקלעתם דורש התייחסות רצינית ומעמיקה של איש מקצוע, דוגמת יועץ זוגי או מאמן לזוגיות.
    אני מאמינה כי בחירתכם המוחלטת וההדדית זה בזו, לאחר פרק זמן כה קצר, לא הייתה "עיוורת" לחלוטין וכי מעבר לאהבה מטורפת היו עוד דברים אשר בוודאי גרמו לכם להתאחד בברית הנישואין ואף להקים משפחה.
    ה"ספין" ביחסים ביניכם מתהפך לאחר תקופות קצרות יחסית ונראה ששניכם פועלים מ"מקום" של אמוציות ותחושות ופחות מ"מקום" של מחשבה שכלתנית.
    איש מקצוע יוכל לסייע בידיכם למצוא מחדש את אשר אבד ביניכם כמו גם, לתת בידיכם כלים להתמודד נכון עם המצב אליו נקלעתם.
    באשר לתחושתך שאולי הבעיה היא אצלך, כפי שכתבת, אני מאמינה כי ל"טנגו צריכים שניים", גם בטוב וגם ברע, ומאחר ומדובר במערכת זוגית, במקרה שלכם, יש "מקום" לעבודה מול איש מקצוע אשר יוכל להתייחס ל"ביחד" שלכם כמו גם, ל"מקומו" של כל אחד מכם בתוך הזוגיות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על ריבים ועל הקושי להחליט

דורית כהן
    04/07/2011

שירן יקרה, אני מסכימה עם דברי מוניקה, שהמליצה לכם להיעזר באיש מקצוע.
    אבל אני רוצה להתייחס לשתי נקודות נוספות:

האחת - העובדה שאתם רבים הרבה ומגיעים לפיצוצים כמו שכתבת - כלל אינה מעידה האם אתם מתאימים או לא! רוב הזוגות מוצאים עצמם רבים הרבה בתחילת החיים המשותפים, מן הסיבה הטבעית שכל אחד גדל בבית אחר ויש לו ציפיות שונות בהרבה תחומים וכאשר זה עולה על פני השטח - יש הרבה חיכוכים ומריבות.
    בעבודה עם איש מקצוע תוכלו ללמוד כלים איך מצד אחד להמעיט בריבים ולמצוא דרכים אחרות להביע את הרצונות והצרכים שלכם, וגם איך לקצר את הריבים ולסיים אותם בשלום ובאהבה. זה אפשרי ושווה ללמוד את הכלים הללו בכל מקרה.

הנקודה השנייה קשורה להרגשתך שקשה לך להחליט ולבחור: יש לי השערה שלאחר שפעם אחת עמדת על שלך ובחרת (הבחירה להתחתן בניגוד לעצות שקיבלת מסביבך) - ולאחר שעכשו את "כמעט מתחרטת" על ההחלטה העצמאית הזאת - יתכן שכיום את לא מספיק סומכת על עצמך שתקבלי את ההחלטה הנכונה לגבי איזה איש מקצוע לבחור, למשל, ואולי גם בעוד מקומות בהם צריך לקבל החלטות חשובות. כאילו נכשלת בעיני עצמך בהחלטה כה חשובה ואת לא יכולה יותר לסמוך על עצמך.
    אז אני מציעה שלא תלכי לקיצוניות ההפוכה... (כלומר להפסיק לסמוך על עצמך) זה טוב להתייעץ, כמו שאת עושה כאן, אבל נסי גם להקשיב לאינטואיציות של עצמך ולא להתעלם מהן.

ולבסוף, משהו חשוב נוסף: מכיוון שיש לכם ילד משותף - יש לך עכשו אחריות גדולה יותר מאשר רק לעצמך ועלייך לתת סיכוי לשיקום הזוגיות בצורה רצינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו