מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש לי בעל אובססיבי אלייX03/05/2007
שלום דורית.
אנחנו חברים ונשואים כ20 שנים. מאוד אוהבים וקשורים. אבל הוא יותר ויותר מהדק את החבל ומנהל אותי. פעם הייתי תלותית ואהבתי להיות מוגנת ומודרכת על ידו. היום התבגרתי ומגלה את עצמי ורוצה מעט יותר לצמוח אבל מרגישה שהוא סוגר עליי. מבקש לדעת הכל ובכל רגע עליי. אין לי רגע דל של פרטיות, בעוד הוא בעיסוקיו מאוד עצמאי. זוהי אהבת חנק. הנני חסרת אונים תחת פיקוח חרדתי אובססיבי מתמיד תובעני ומתהדק ..מותשת, לא מעזה להתלונן בפניו, שמא יבהל ויסגור עליי יותר. שוקלת לפנות ליעוץ
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלותיות לפחד משתלטנות
יהודית ברגמן03/05/2007לאה יקרה! כבדי את חששותיו שנוצרו בעקבות השינוי שחל בך. מתוך אהבתו אליך הוא דואג. יחד עם זאת, נסי בכל זאת לשוחח איתו על הצורך שלך במרחב להתפתחות אישית ולקושי החדש שנוצר אצלך בעקבות ניהולו אותך. יתכן שהחולשה, התלותיות שלך בו והאבהות שהפגין כלפיך היוו בעבר בסיס קיומי לקשר ביניכם ובעקבות השלתך את כסות הביטחון שהרעיף עליך, נוצר אצלו פחד נטישה ואיום על הקשר ההדוק. בשיחות עמוקות לא שיפוטיות משרות בטחון ואהבה, תחשפו את הפחדים. אני סמוכה ובטוחה שתתגברו עליהם ותמשיכו לאהוב מתוך החופש. זהו תהליך של שינוי בתפישה שלוקח זמן . במידה ולא תתגברו יחד על הקושי והפחדים - גשו ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאה יקרה,
תקוה06/05/2007אכן, גם אני חויתי חויה כזו, אני נשואה כ-5 שנים, ויש לנו ילד.
לאחר הלידה של בני גלתי יותר ויותר שגם אני נהית תלותית בו, צריכה את החום והייחס שלו. רציתי שייפתח אלי ואניאוכל לשפוך את ליבי אליו. הלכנו לייעוץ זוגי, וזה עזר לנו, מה גם שצריך תזכורת מידי פעם.
בייעוץ לימדואותנו מה מפריע לכל אחד ומה כל אחד אוהב שעושים לו או לא עושים, כיום אני מדברת עם בעלי על כך הרבה, בחופשיות, אבל זהירות! בעדינות מתוך יחס חם ואוהב, ונותנת לו הרגשה שאני צריכה אותו שיתמוך ויעניק לי ממנו.
תנסי זה עובד, העיקר הכבוד וההרגשה שהוא יכול לעזור לך - אבל במה שאת בוחרת!!
וכך גם תני לו חופש הדעת, זה ישפר הרבה את היחס כלפייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשתמצאי פתרון- גלי לי אותו
צינית07/05/2007יש לך אחות לצרה, לאה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכיר זוג שנפרד בגלל עודף שליטה
רונן07/05/2007היו לי זוג חברים כאלה. הוא היה כל כך אובססיבי כלפיה עד שהיא הרגישה במצוקה גדולה כל כך עד שכל שנשאר לה לעשות היה להתגרש ממנו למרות שאהבה אותו. הוא היה חולה שליטה. control frick.
לדעתי לכל אחד צריך שיהיו חיים. אסור שאחד יחיה את חייו של האחר. ואם זה נוצר - חולה השליטה חייב טיפול כי כל אלו שסביבו במצוקה וגם הוא בעצם.
שנאתי את אבא שלי שניסה להשליט טרור בשקט כאילו במטרה לעזור אבל בעצם שלט בכולם. ניהל את כולנו. שנאתי אותו. לא היה לי אוויר בגללו. עד היום - כשמישהו אומר לי מה לעשות- אני או מיתכווץ או מורד עם פאניקה בלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית אני מיואשת איך יוצאת מהסבך ?
X07/05/2007יש אולי כלים שתוכלי להעלות בפני כך שאוכל להיות עצמאית בלי לתת לו הסבר על כל צעד ושעל שאני עושה ובלי להדאיג אותו יותר מידי? אני חנוקה ועיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעגל קסמים בתקשורת
דורית כהן08/05/2007לאה יקרה,
נוצר ביניכם מצב בו הוא אינו סומך עליך.
אני משערת שמצב כזה הוא תוצאה מצטברת בת שנים ארוכות של אירועים קטנים וגדולים בהם מה שהוא למד זה שעליו "לחלוב" אותך כדי שתספרי לו משהו, ושגם אז אינך מספרת את כל הפרטים, ודברים נוספים מתגלים לו אחר כך, וזה מגביר את הרגשתו שאת מסתירה ממנו, ואת חוסר יכולתו לסמוך עליך. בצד שלך, את מלכתחילה שומרת בקנאות על קצת פרטיות, וחורה לך בכל פעם שהוא מתחקר אותך. זהו מעגל קסמים כזה, שהדרך לצאת ממנו היא ראשית ע"י ההבנה מהו הדפוס הזה, מה מחזק אותו, ולמה הוא גורם.
נראה לי הכי טוב לעשות זאת דרך יעוץ, כי את אומרת שאת חוששת משיחה גלוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעל אובססיבי
X09/05/2007כנראה לא ניסחתי את פנייתי באופן מדוייק. אז לצורך הבהרה אוסיף שממש אין לי מה להסתיר. הכל הכי נקי וגלוי בינינו בעולם. בפרט מצידי. אנחנו משוחחים על הכל עד כדי כך שאפילו כל הפרטים הכי פעוטים ולא חשובים מוזכרים בינינו- כשזה נוגע אליי. לפני כמה שנים, גיליתי כמעט בגידה מצידו, ודווקא החשיפה גרמה לשיחות לתוך הלילה ודומני שיצאתי מהעיוורון. קיבלתי אותו בזרועות פתוחות חזרה ואף מבינה ואוהבת וחושקת יותר. אולי בתוך תוכו ובאופן לא מודע הוא חושש מנקמה ולא מאמין שהגילוי גרם לי אף להתעוררות ולראות אותו לעומק כמאהב. אני פשוט אוהבת אותו ולעולם ועד. אני מעריצה ואוהבת כל מילימטר בנשמתו. אני חושפת וחשופה יותר ממנו במערכת היחסים שבינינו. בצעירותנו, הבעלות שלו עליי מאוד התאימה לי. חשתי כך כמו ספר פתוח ומוגנת בחברתו. חשתי שעל אף חוסר השלמות שבי הוא מרעיף אהבה. אגב, גם היום האהבה בינינו אף גדלה וצומחת. בזכותו קיבלתי ביטחון אישי כזה שלא היה לי בילדותי- אז הוא שימש לי גם כתחליף אב. היום אני מרגישה טוב עם עצמי ורוצה אפילו לגדול ולהתפתח יותר. להיות "ילדה גדולה", יותר עצמאית וחזקה בזכות עצמי. לא ילדונת תחת חסות המבוגר, כזו שמדווחת על כל צעד ושעל שזקוקה שינהלו אותה, אלא להתנהל באופן עצמאי ועוצמתי ופחות תלותית. אני רוצה לגלות שיש בי הכוחות הנפשיים להתפתחות אישית. לדשדש לבד ולחוש שאני מצליחה. אבל עודף ההגנה והדאגה האבהית עם כוונה טובה אמנם, אבל מוגזמת לדעתי, גורמת לי חשש כזה שאם אתנסה ואמעד - לא אקום ללא עזרה. זה תוקע אותי ועוצר אותי. מאוד כובל את נישמתי ומתיש - הדאגה המוגזמת. אני רוצה שיניח לי לנסות למעוד אפילו. ולסמוך על עצמי ולגלות שיש לי כוחות משל עצמי לקום. אני מאמינה שאם תינתן לי אפשרות לגדול - אפרח ואהיה לו חפשייה, בטוחה ומאושרת יותר ושימשיך לאהוב אותי בזכות עצמי ולא בזכות החולשה שלי והתלותיות בו. אני רוצה אותו כמאהב ולא כאבא. אין שמץ של מיסתורין בחיינו. אני זקוקה לקצת מרחב. לא בריא שמישהו יחיה את חייו של האחר. דומני שהגעתי לתשובה תוך כדי כתיבה. תודה דורית שעזרת לי לסדר את המחשבות. מצאתי כרגע את הנוסחה. :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרח פורח- לא בורח (ענין של מיבטא)
פותר התשבצים09/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין ומרגש
דורית כהן09/05/2007לאה, ערב טוב לך...מאוד מעניין, ומאוד מרגש, מה שכתבת...
את בעיצומו של תהליך צמיחה, את רוצה לבטא את עצמך ולעמוד על רגלייך שלך, ואף ליפול לבד ולתקן לבד, לדעת שאת עומדת בזכות עצמך. אני איתך לגמרי. מה שיכול לקרות הוא שבעלך יהיה קצת מבולבל תקופה מסויימת, כי יחסיכם יעברו שינוי. האהבה החזקה שאת מתארת מאוד מעודדת אותי לחשוב שאתם תסתדרו. מה שקורה עכשו הוא כנראה שהוא חושש לך כי הוא רואה אותך מתנסה ומעיזה, וקשה לו להרפות ולתת לך מרחב לניסוי וטעייה, הוא רוצה להמשיך לגונן עלייך ומעריך כנראה שאת זקוקה עכשו לעוד יותר הגנה. מה יקרה אם בכל זאת תדברי איתו ותסבירי לו שחשוב לך להיות יותר עצמאית? עליו להבין שאם את עוברת שינוי יש סיכוי שגם הוא יעבור שינוי ובסוף מאוד יתכן שגם הוא יצמח למקום חדש כאשר לא יידרש ממנו להגן עלייך כל הזמן. הוא צריך לוותר על שליטה בשביל זה.
שתפי אותנו עוד בהמשך, תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)