מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שונאת את ההורים של בעלימירב10/07/2011
שלום לכן..
אני נשואה שנתיים לבעלי ומההתחלה ההורים שלו הם כאלו אנשים שמתערבים ומביעים דעה על הכל
הכי גרוע זה שהם חושבים שהם הצד היחידי ואין לי הורים או משפחה להתחשב בה
אם זה ללכת לאירועים שלהם ואחת למיליון ללכת לאירוע שלי אז הם אומרים בשביל מה ללכת בכלל
או שהם אומרים על המשפחה שלי שהם ממוצא אשכנזי שהם קרים והמזרחים חמים
וכל מיני הערות כאלו שפשוט גורמים לי לשנוא אותם
והבאסה שבעלי באמצע, אני משתדלת לא להגיד עליהם יותר מידי דברים אבל זה קשה
אני ממש שונאת אותם
ובזמן אמת שהם אומרים את כל הדברים המגעילים האלו אני נעמדת דום מרוב שאני לא רגילה לדיבור כזה
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך משימה לא פשוטה אבל חשובה
דורית כהן11/07/2011מירב היקרה, צר לי על התחושות השליליות שיש לך, שנראה כאילו הן רק הולכות ומצטברות ומתחזקות. אין ספק שיש לך ובעצם לבן זוגך בעייה לא קטנה. אבל אני שומעת אותך (מעבר לקיטורים הטבעיים על המצב) שואלת מה ניתן לעשות, וזה הדבר החשוב, כי אין טעם להילחם ולהפריד ולאמלל את בעלך ולהקים על עצמך את משפחתו בתור אוייבים.
יש לי שתי הצעות בשבילך:
1. לחפש במחשבות שלך באופן פעיל ומודע מה יש בהם שהוא טוב. נדמה לי שכרגע, את כל כך כועסת ומאוכזבת מהם שכל מה שקורה הקשור אליהם מופיע לך שלילי ומרגיז. ואת נכנסת לתגובה של "כדור שלג" ההולכת ומתעצמת וכל דבר קטן שמתווסף רק מחזק לך את הרושם השלילי. אני מציעה לך כאן תרגיל מחשבתי: עשי מאמץ (מלאכותי) ובביקור הבא אצלם תמצאי (אפילו בכוח) 3 דברים חיוביים אצלם. אתן לך רמז: הם חמים. הם איכפתיים. הם פעלתניים. (את כל זה כבר הסקתי מן התיאורים שלך). זה לא צריך לשנות את דעתך, אבל זה עשוי להוציא אותך ממעגל הקסמים השלילי אליו נכנסת ביחס אליהם. הרי לא יתכן שהם רק שליליים! האיש שאת אוהבת צמח מתוכם! והוא אוהב אותם והם חשובים לו וזה לא ישתנה. באנגלית אומרים - if you cannot beat them - join them!
2. יש לך משימה גדולה ולא פשוטה, שאפשר לפרק אותה. מצאי לך בשלב הראשון דמות אחת מתוך המשפחה שהכי פחות מעצבנת אותך והתחילי להתקרב אליה. שתהיה לך חברה בקירבם. דבר נוסף - אמרי לבעלך מה יקל עלייך. שתפי אותו ואמרי לו שמאוד חשוב לך לחפש דרך להתקרב ולהרגיש יותר בנוח עם משפחתו ושאת זקוקה לעזרתו בכך. עשי זאת במקום לקטר בפניו ולבכות לו, שנאי מקווה שאינך עושה זאת כי את מעמידה אותו במצב בלתי אפשרי וזה לא חכם לעשות זאת. הציבי לעצמך מטרת על - להגיע איתם ליחסים טובים והמשיכי לחתור לכך ולהתגבר על מכשולים. תזכרי שאת גדלת בסגנון אחר לגמרי והתרגלת לדרך מסויימת, אבל חשוב להכיר גם דרכים אחרות ובטוח שבכל דרך יש גם דברים חיוביים וטובים.
מקווה שעזרתי במקצת. בהצלחה במשימה המאתגרת הזאת!!!
2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)