מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה בלתי אפשריתנוגה12/07/2011
שלום רב,
,
ברצוני לשפוך את הלב וגם לקבל ייעוץ ותמיכה.
לאחרונה עברתי פרידה כואבת מבן זוג שהיה עמי שנתיים וחצי.עברנו המון יחד ובין היתר הוא היה עמי לכל אורך הגיור שלי.
יש לציין שהגיור היה משאת נפשי מגיל צעיר ללא קשר לבחור ותמיד התחברתי ליהדות (כל הצד של אבי הם אנשים דתיים)
שנינו באים מרקע שונה מאוד גם עדתי וגם דתי הוריי חילוניים והוא והוריו דתיים. אך למרות הבדלים אלונפשתותינו התחברו ונלחמנו המון על אהבתנו גם כשההורים משני הצדדים התנגדו בהתחלה נחרצות לקשר.
בסופו של דבר לאחר ששני הצדדים ראו שהקשר רציני, משפתתו קיבלה אותי ואף עזרה לי בכל הליך הגיור, הייתה לי למשפחה מארחת ואף הוא ואביו נכחו בדיון בבית הדין. השמחה הייתה גדולה מאוד כשסוף סוף הצטרפתי לעם היהודי, שמרתי מצוות,שבת, כשרות, הקפדתי ללכת לתפילה כל שבת וכבר היו דיבורים על חתונה.
הבעיה היחידה הייתה הוריי, הפריע להם שבן זוגי לא הסכים לאכול מהאוכל של אימי (ובצדק) ושאת רוב השבתות ביליתי אצלו (כי בבית לא שמרו שבת), אך בסופו של דבר אמי הבינה שאין ברירה וזאת הדרך שבה בחרתי ובסה"כ בן זוגי היה בחור טוב שעשה אותי מאושרת. היא אף הסכימה שאתייעץ עם רב כיצד תוכל בעתיד לבשל לו בעזרתי (אני יהודייה) ובעזרת כלים כשרים על מנת לארחו.
לצערי בן זוגי החל להתרחק לאחרונה ולבסוף ביקש להיפרד בטענה כי הוא מבולבל ואינו רואה את עתידו איתי, לאחר מכן גיליתי שהסיבה הייתה הסיטואציה המורכבת עם הוריי, העובדה שהוא אינו יכול להתארח בקלות ולבלות שבתות עם משפחתי. ניסיתי רבות לשכנעו שלא מוותרים על אהבה וקשר טוב שעבר כל כך הרבה מכשולים בגלל בעיה כזאת והוריי מוכנים להתפשר, אך שום דבר לא הועיל ואני אף חושבת שמישהו השפיע עליו לוותר עליי.
הוא טוען שהוא לא יאהב אחרת כמוני, אך לא יכול להמשיך ככה ועושה זאת בשבילי ושיהיה לי קל עם אחר. אני כואבת ושבורה ואף מרגישה נבגדת, אני אוהבת אותו רוצה לחיות את חיי איתו, מה עליי לעשות? האם להמשיך להלחם עליו או לוותר ולקוות שיבוא מישהו שיהיה מוכן להקריב בשבילי ולוותר על חיי הנוחיות? אני הרי הייתי מוכנה אפילו להקריב את משפחתי בשבילו...אני מרגישה שהוא נתן לי כל כך הרבה אבל גם לקח הכל עימו..אפילו את השבת איני יכולה לשמור עוד כמו פעם (לא יכולה להכריח משפחה שלמה לחיות כמוני)..אני מפחדת לסמוך שוב על גברים, הוא הבטיח לי עולמות וברגע של פחד מחק הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמדי על מה שחשוב לך
עדי בדיחי13/07/2011שלום לך יהל,
ראשית אני חייבת לציין שהסיפור שלך מעורר הערצה רבה, הזיקה שלך ליהדות והקשר החזק למסורת היהודית הם דברים נפלאים בעיניי.
אני מכירה מעט מקרוב את נושא הגיור ואני רוצה לציין שעל אף הסוף הלא פשוט של הודעתך, התהליך שעברתם מראה על אהבה רבה ועל "אם יש רצון יש יכולת".
לגבי מה שכתבת לנו על בן זוגך- אני מתקשה להאמין שאחרי כל המכשולים אותם עברתם ביחד, הסיבה לפרידה היא הורייך. הרי הם התפשרו לגבי נושא האוכל. נראה כי דווקא זה משבר "קטן" לעומת המשברים הקודמים- כמו ניתוק המשפחות ולחץ עליכם להיפרד, ועוד. לכן אני לא יודעת מדוע "רצף האומץ" שלכם נגד כך ביוזמתו. אני גם לא בטוחה ש"מישהו" השפיע עליו. סה"כ אם אדם החליט להיות בקשר כ"כ רציני עם מישהי שעוברת תהליך גיור- הוא הרי מודע לכל ההשפעות השליליות מהצד ומודע לכל ההטיות שיכולות להיות מדעות שונות, אפילו מאנשים חשובים. והנה, אפילו מול הוריו הוא הצליח.
לכן אני חושבת שיש סיבה רצינית יותר. זה יכול להיות חשש ורגליים קרות, זה יכול להיות משהו מעבר, מחשבות, פחדים, חששות שיש לו לגבי העתיד הזוגי שלכם, אני לא בטוחה שעל רקע הגיור. זכרי שגם אצל הורייך- אתם יכולים לקנות כלים וסכו"ם משלכם, לבשל בנפרד ולהכין איתם שבתות שמחות בדרך שלכם. הורים שמאפשרים ומתפשרים, יעשו הרבה. הורים שילדם חשוב להם והם לא רוצים שינתק קשר על רקע חזרה בתשובה- יקריבו גם את המטבח שלהם, ואת זה אני ממש מכירה מקרוב, בכמה זוויות.
לכן, אני מציעה שתכתבי לו מכתב קצר- בו את מגוללת את רגשותייך, מגוללת את הקשר שלכם יחד עד כה ומונה את המשברים שצלחתם. שתפי אותו בספק שיש לך לגבי "רצינות הסיבה" שלשמה החליט להיפרד ממך, ובקשי את הסיפור המלא. לא כדי לחזור- כדי לדעת מה בדיוק קרה שם. נסי להציע לו להיפגש ולדבר ברצינות, ולהבטיח לו שאת לא משדלת אותו לחזור (תאמיני לי שאם לא תדברי על חזרה, הסיכוי רב יותר שהוא יחשוב על זה, מאשר שכן תנסי לשכנע). האלמנט הפסיכולוגי הוא חשוב כאן- אם תצליחי להתאפק רגשית ולא להציע לחזור, אלא רק להתמקד בסיבות לפרידה ובתהליך שהקשר הזה עשה- יתכן והוא יחזור בו, לפחות במחשבה ואח"כ במעשה.
אם הוא מתחמק או לא מעוניין, אז לצערי לא ניתן להכריח אותו, ויש להניח לזה. קשה, אבל את תצליחי. אם זה לא זה- הוא לא האחד שלך, על אף ההקרבה והנטישה הפתאומית. בכל אופן, מניסיון, אל תוותרי על החלום שלך, על היהדות שחשובה לך, האמיני לי שלחיות חיים עם אדם שהתגייר, יש בזה כ"כ הרבה זכויות, וכ"כ הרבה איכויות, שפשוט יהיה לך שווה בסוף למצוא את האחד הזה, שיעריך אותך, על מעבר בין שני זוגי חיים, בין עולמות, ובמיוחד על ההידבקות הגדולה שלך ליהדות, ולעקרונותייך. אני מחזקת אותך ומאחלת לך הרבה בהצלחה, כל הכבוד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יהל13/07/2011תודה רבה על התגובה, לצערי כבר דיברנו רבות על הנושא וכן הוא באמת מתחמק ומבקש ממני להמשיך הלאה ושלמרות שהוא אוהב אותי יהיה לי טוב עם אחר, הוא אינו יודע אם זאת ההחלטה הנכונה וקשה לו לוותר עליי אבל הוא מרגיש שאינו יכול לחזור למה שהיה ושהכל התפצוץ לנו. אני לא רוצה להתחנן לפניו, ועד עכשיו הסיבה האמיתית לא ברורה, מפגש איתו רק יכאיב לי יותר (מניסיון בפרידה עצמה לא הצלחנו לשחרר אחד את השני במשך שעות). אני כנראה צריכה להמשיך הלאה כמה שזה כואב ונראה בלתי אפשרי, מקווה שאמצא את דרכי עם מישהו אחר, אני לא חושבת שיש לי סיכוי במערכת זוגית עם גבר כזה מבולבל ואת האמת אני גם לא סומכת עליו יותר, מפחדת שיתחרט ויעזוב אותי שוב. אומרים שהכל לטובה, מקווה שגם עבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
Eldar13/07/2011היי
אל תפגעי אם אני יאמר זאת, אבל לדעתי לקשר הזה לא היה הרבה סיכוי.
שניכם באתם ממשפחות שונות לגמרי, ונראה לי שלמשפחה שלו היה חשוב שהוא יתחתן עם מישהי ממשפחה יהודית ודתית, ואני אומר זאת רק בגלל שעשית הכל מהכל.
תראי את הקרבת לדעתי יותר מדי, את הקרבת את המשפחה שלך, אמנם התגיירת לפי רצונך, אבל הפכת לדתייה אני מניח בשביל האקס, עשית הכל כדי לרצות אותו, אבל בזמן האמת למרות שהוא אהב אותך הוא לא היה יכול ללכת נגד משפחתו, משפחתו מן הסתם רואים דברים אחרת והם אינם מושפעים מרגשות אלא בטובת בנם. שלדעתם מתבטאת בבחורה שבאה ממשפחה יהודית ודתית.
גם בראייה לעתיד, לא היית יכולה ללכת להורים שלך בשבתות אלא רק בימי חול, הילדים שלך היו מבלים רק אצל משפחתו בשבתות. אלו דברים שהיו מכאיבים לך ולמשפחתך בעתיד. ועלכן כמו שאמרת באמת הכל לטובה ואני חושב שאת צריכה להמשיך הלאה.
מצד שני אני אסייג קצת את דבריי ואומר לך, שאם באמת את רצית להיות דתיה ולא עשית זאת למען האקס, אלא זה מה שאת רצית באמת ואת מודעת להשלכות וההשפעות על משפחתך, משפחתך תצטרך ללכת לקראתך ולשנות את אורח חייהם, כדי שתוכלי לחיות איתם וגם כדי שהגבר הדתי הבא בחייך יוכל לבוא ולחיות עם משפחתך.
אני ממש מסכים איתך, שאת צריכה להמשיך הלאה כי באמת נתת הכל מהכל, אבל שתביני אין פה קשר לאמון, אל תאבדי אמון באנשים וגברים, זה הרבה מעבר, באתם מעולמות שונים וזה היה מתפוצץ מתישהוא במהלך הקשר. היום כשאת יותר חכמה(מנסיון) ומבינה את ההשפעות של החלטותייך, תחשבי מה את רוצה (זוגיות חילונית,דתית) ממקום רציונאל בלי רגשות ואם זה תלכי עד הסוף.
תהיי חזקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
עדי בדיחי14/07/2011הי יהל,
אני מסכימה עם אלדר בעינין הזה. אם הבחור נחוש- יש פה מעבר, לא חושבת שזה קשור ספציפית לסיבה שהזכיר מולך.
אני מאמינה שמגיע לך מישהו שקודם כל יכבד אותך כפי שאת, שיבין את המעבר החד שעשית בין שני עולמות למען העקרונות שלך, מעבר לזה חשוב שתבדקי עם עצמך- איפה הגבול שלך? מה את מוכנה לעשות ולא מוכנה לעשות? מה היית רוצה באמת?
אני בטוחה שתעברי את התקופה הזאת, ותגיעי בסופו שלדבר למי שבאמת ראוי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)