מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חתונהשירן13/07/2011
שלום אני בת 23 ויש לי חבר שהוא גם בן 23 אני יוצאת איתו 5 שנים וקצת והוריי תפסו אותו לשיחה לגבי חתונה והחבר שלי ממש נלחץ והתחיל לענות בלחץ על השאלות שהם העלו הסברתי להוריי כי לא היו צריכים להתערב בקשר שלי עם בן זוגי אך ללא כל הקשבה הם עשו זאת.
הוריי טוענים שהחבר לא רציני ולא מראה בשלות בעקבות השיחה שנוצרה לגבי החתונה וביקשו ממני לעזוב אותו ולהמשיך הלאה ובמידה שלא אעזוב אותו אאלץ לעזוב את הבית .
החבר נראה מאוד לחוץ ואינו יודע מתי הוא רוצה להתחתן .
אני לא יודעת מה לעשות...
אשמח לקבל תשובה בהקדם ותודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דברים
עדי בדיחי13/07/2011שלום שירן,
אכן הורייך לא אמורים להתערב בכלל בבחירותייך, ובכלל בקשר הזוגי שלכם. אני בטוחה שהכל מדאגה והם מאוד רוצים שתתקדמי, תתמסדי ותבני בית- הכל נכון וטוב. אבל, ברגע שההתערבות כבר נעשית קיצונית, זה הזמן שלך לדעת לשים להם גבולות.
אתם מאוד צעירים, חברך לא מרגיש בשל לחתונה, ואולי בצדק. הוא כנראה עוד לא לגמרי מבוסס, מרגיש צורך לחכות שיהיה בשל, כמו 95% מהגברים ואולי גם חלק יפה מהנשים בגיל הזה. אולי עבורך זה יותר נכון לקבל החלטה כזאת מבחינתך, אבל גם- צריך לשקול מה מניע אותך להרגיש כך- והאם ללחצים מסביב אין השפעה רבה מדי על הקשר.
חברך נלחץ מהורייך והצדק- מדובר בסיטואציה לא קלה בכלל. אין לי ספק שכל אחד היה מרגיש ככה.
העובדה כי הציבו לך אולטימטום מלמדת על הלחץ המאוד גדול שלהם לחתן אותך. מעבר לזה, מלמדת על חוסר היכולת (כרגע) שלהם לראות את צרכייך ולאפשר לך גם בחירה חופשית משלך, האם להישאר איתו למרות שאין באופק חתונה, או לא. אולי אם הנושא לא היה צץ בעוצמה כזאת מצידם- אולי כלל לא היית חושבת על מיסוד, או היית חושבת אבל מאוחר יותר? אולי זה לא היה "אישיו" עבורך. לכן מאוד חשוב מה את רוצה- האם הם "הקול" שלך, ומשקפים משהו שאת רוצה? האם את באמת מאוד לחוצה על חתונה והם פשוט "דובבו" את זה מולו החוצה? (בצורה לא נכונה, אבל נגיד).. או, שאת מרגישה שאת בהחלט יכולה לחכות עד שהקשר יבשיל ולבדוק מה הלאה. זה דבר אחד.
דבר שני, לגבי ההצעה להוציא אותך מהבית- אני במקומך הייתי יוצאת ובונה לי חיים בוגרים מחוץ לבית, בלי טינה ובלי יותר מדי דרמות. הייתי פשוט מוצאת לי את הפינה, את השקט, ושם ממשיכה לבסס את הקשר הזוגי ובודקת האם אכן אני מאוד לחוצה על חתונה, האם מי שמולי מתאים לי כפי שהוא כיום, ובכך מוצאת יותר תשובות. אולי כדאי שתסתכלי על "ההזמנה לצאת מהבית" כהזדמנות מצוינת עבורך באמת לבנות משהו בשביל עצמך, ובכל להפחית כל התערבות, כזאת שגם לא קשורה לקשר, של הורייך, בחייך. אולי גם אותם זה "ילמד" שהנה, את גדולה, ופחות תחת חסותם ושליטתם.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)